Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Windows 11
- DIGI internet
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- XPEnology
- Ásványbotrány: Kongó választ és bizonyítékot vár az Apple-től
- Facebook és Messenger
- ASUS RT-AC68U
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.bubo
őstag
válasz dr.bubo #9999 üzenetére
Lejárt a mod idő.
Ha azt szeretnéd, hogy a géped mindig ua. azt az ip kapja (de a gépedben nem akarsz fix ip-t beállitani), akkor a DHCP menüjénél. keress olyat, hogy ADRESS RESEVATION, itt állthatod be, hogy melyik gép mac alapján milyen ip-t kapjon.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
dr.bubo
őstag
válasz petrusz82 #9998 üzenetére
Ha ez be van kapcsolva, akkor csak amac cim alapján engedélyetett gépek kapcsolodhatnak rá. (de ez nem helyetesiti a wifi titkositást, csak kiegésziti, WPA, WPA2-t érdemes beállitani)
A vezetékest azért nem engedi törölni, hogy el tudd érni a router menüjét. Ha engedné kitörölni, akkor nem tudnád elérni a menüt( nem is tudnál egy géppel sem rá csatlakozni, csak ha resetelnéd a routert) föleg, hogy elötte törölted a wifin csatlakozo cimét, és a mac address filteringet enabe-n hagytad.
[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
petrusz82
aktív tag
Kipróbáltam ezt a mac filteringet.
Ha az enable mac address filtering-nél ott a pipa,akkor elvileg nem is tudna kapcsolódni több gép,még akkor sem ha tudná a jelszót.Csak ez a kettő,amit bevittem.Ha jól értem.Ha pedig kiveszem a pipát,akkor meg olyan mintha be sem írtam volna a MAC címeket.
Viszont az érdekes,hogy ki tudom törölni a nem vezetékkel kapcsolódó gép címét,azonban a másikat nem engedi.
[ Szerkesztve ]
-
Dave46
tag
Üdv mindenkinek, egy kis segítséget szeretnék kérni, mert elakadtam valamiben. Egy hete fejeztem be az új pc-m építését, amire Win 7 64bit ultimate-t telepítettem. Minden tökéletesen működik, kivéve a wifi kártyámat, ami egy Edimax EW-7727IN. Hivatalosan nincs hozzá 64 bites Windows 7 driver, de nem is kellett, mivel a Windows magától felrakta, és működött is, tudtam csatlakozni hálózatokra. Viszont csatlakozás közben és után azt csinálja, hogy kb 3-4 másodperces időközönként "kiakasztja" a gépet kb 1 másodpercre, tehát az egész lefagy tulajdonképpen, mediaplayer megáll, alkalmazások megállnak, a hang is "beragad", megőrjít. A processzor terhelése közben nem ugrik fel. Mi a túró kehet ez? Előre is köszi minden ötletet!
(Asus p5q deluxe,Q9400,4Gb Kingston Hypermax DDR2,GTX260 stb)
It's never your successful friends posting the inspirational quotes.
-
petrusz82
aktív tag
Az "IP Pool Ending Address"-nél miért nem engedi beállítani a 3at?Beírtam,de 11-et állított be a mentés után.Mivel csak két gép osztozik a neten az volt az elképzelésem,hogyha beállítom végpontnak a 3-at,akkor több gép nem is tudna csatlakozni,így nagyobb a biztonság.Bár titkosítás be van állítva.
-
Tosee
őstag
válasz petrusz82 #9991 üzenetére
Szia!
Ez az ip adress pontosan mit is takar?Ez a router saját ip-címe,amit a gép lát?
Ezen az ip-címen tudod elérni a router kezelőfelületét!Mit jelent a subnet mask?
Az ip-címeket ennek segítségével lehet két részre osztani! Az egyik rész az állomást (számítógépet) azonosítja, a másik rész pedig azt a hálózatot, amelyhez tartozik. Nagyobb kiterjedésű hálózatoknál van jelentősége! Nyugodtan használd az alapértelmezettet (255.255.255.0)...Mi a dhcp szerver,és mi történik,ha kikapcsolom?
Ennek segítségével kapnak a gépek (eszközök) ip-címet! Ha kikapcsolod és az os automatikus ip kérésre van állítva, akkor nem lesz megfelelő a hálózat működése! Tehát vagy manuálisan fix ip os-en belül, vagy dhcp server használata! Utóbbi egyszerűbb mivel nem kell semmit állítgatni!az "IP Pool Starting Address"és a "IP Pool Ending Address"
Ennek akkor van jelentősége ha aktív a dhcp server! Ugyanis a kiosztható ip címek kezdő és végpontját jelöli! Ebbe a tartományba tartozó ip címeket fog kiosztani a router!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
petrusz82
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Belkin g routert,hogy a lakás más pontjain is tudjak netezni a laptoppal.Be is üzemeltem,és minden frankón működik,de egy csomó dolgot nem értek,hogy mi mire való a setupjában.Ha nem gond,akkor sokat fogok kérdezni,persze csak apránként.-Ez az ip adress pontosan mit is takar?Ez a router saját ip-címe,amit a gép lát?
-Mit jelent a subnet mask?
-Mi a dhcp szerver,és mi történik,ha kikapcsolom?
-az "IP Pool Starting Address"és a "IP Pool Ending Address" a gépek számát határozza meg,hogy mennyi kapcsolódhat?Mivel 2 gép van,az egyik UTP-n kapcsolódik,a másik vezeték nélkül,próbáltam beírni olyant,hogy az "IP Pool Ending Address" 3 legyen,ne 100.Azonban mentés után beírt 11-et.Ez az érték lenne a minimum? -
kisza25
félisten
sziasztok! Tiszta blama, de egyszerűen nem találom a routeremben, hol tudom megadni a wifit védő jelszót, már vagy 5*átnyálaztam az egész menűt, de sehol nem találom.
Egy smcwbr14-g2-es routerről lenne szó
itt van a leírása is
válaszokat előre is őszőnőmAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
Gyulai
csendes tag
localhost neked volt igazad, köszi szépen és a többieknek is akik gondolkoztak a problémán.
Ügyesek vagytok!!!![ Szerkesztve ]
-
Gyulai
csendes tag
itt
-
And
veterán
válasz lacka1111 #9984 üzenetére
Ha a második router ismeri a jelismétlő (repeater-) wifi-módot, akkor megoldható. Ha viszont nem multifunkciós, vagyis vezeték nélkül csak AP-ként képes működni, akkor nem.
Az nem lehet megoldás, hogy az első (megosztó) routert a földszinten áthelyezed a ház végéből mondjuk a közepére? Persze ahhoz meg kábelezni kell, de mégsem volna akkora távolság a router és a vezetéknélküli kliens(ek) között. -
lacka1111
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, megoldható lenne-e a következő dolog.
Van 2 db routerem, a főrouter, amibe a netkábel is csatlakozik, az a ház egyik végén van, földszinten. Az én szobám sajnos az emeleten van, és a másik végébe a háznak. Az a baj, hogy ide a jel már nem ér el, vagy ha el is ér, gyenge.
Arra gondoltam, hogy a másik routerrel valahogy nem tudnám továbbítani a jelet az én szobámba, mert a közlekedőbe még stabil a jel?Lacka
-
localhost
Közösségépítő
Security Type:
Security Option:
WEP Key Format:[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Gyulai
csendes tag
Persze wifin netezek
-
Gyulai
csendes tag
egyébként a router neve tp link 340gd.
[ Szerkesztve ]
-
Gyulai
csendes tag
Én nem találok wlan t csak lan vagy wan t találok.
-
Gyulai
csendes tag
Így már értem, vagyis a 192.168.1.1. re gondolsz.
-
dr.bubo
őstag
Talán a routerban?
A gépet és a routert összekötöd, böngészöbe beirod a router ip-jét. megjelenő ablakba beirod a router user name-t és jelszavát.
Milyen routered van?
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Gyulai
csendes tag
és hol van a router menüje?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz JNashville #9969 üzenetére
a router és a modem közé jó kábelt tettél? Modem és gép közé patch kábel kell 2 gép közé crosslink, a modem és router közé most nem emlékszem de talán crosslink oda is. Lehet nem megfelelő a kábel a két eszköz között.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Gyulai
csendes tag
Hai!
A kérdésem: Van egy UPCs net és egy rooter. Hogyan titkosítom a netet hogy csak én tudjam használni?
-
JNashville
senior tag
Valaki segítsen könyörgöm, mert mindjárt idegbajt kapok.
Vettem egy TP-Link WR841ND routert, szépen összekötöttem mindent mindennel (D-Link ADSL modem, DSL-360R), megfelelő ledek villognak mindenütt, a szoftveres setup során viszont mégis azt mondja, hogy a hálózati kábel nincs megfelelően csatlakoztatva. Egyik kábel sem lehet kontakthibás, mivel mindkettőn amúgy jól megy az ADSL kapcsolat (ami amúgy T-Home, 2 megabites).
Lefutattott egy diagnosztikát a Win7, és az meg aszondja: "a hozzáférési pont, a router vagy a kábelmodem és az internet közti kapcsolat megszakadt - a router elérhető, de a Windows nem érzékel internetről érkező adatforgalmat".
Bármilyen segítségnek hozsannázva örülnék.
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
Kristof86
tag
Halo valaki nem tudna egy igen, nem választ mondani vagy belinkellni egy honlapot, azt nagyon megköszönném.
10 másodperc az egész. -
domingo60
csendes tag
Sziasztok
nemrég kaptam egy laptopot és wifizni szeretnék rajta felraktam a drivert majd a windows wifi keresőjét használva rákapcsolódtam egy router-re vissza is jelezte hogy a kapcsolódás sikeres volt majd elindítottam a mozillát és semmi nem tudtam internetezni.
Mivel hogy még sosem volt dolgom wifivel ezért elképzelhető hogy én hagytam ki valami fontos lépést vagy beállítást.
Tehát ha van valakinek ötlete hogy mit nem állítottam be akkor kérem segítsen.Előre is köszönöm
-
Kristof86
tag
Sziasztok!
Windows 7-hez szeretnék vásárolni új wifi pci adaptert. Linksys routerom van ugyhogy a jó wifikapcsolat miatt linksys márkára gondoltam.
Tudnátok ajánlani egy olyat ami kompatibilis a Windows 7-tel és szakadásmentesen fog működni a net?
(én erre gondoltema : [link] )Köszi
-
yodee_
őstag
szeva!
olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek lehet e növelni az átviteli sebességet a routerem és a wifis asztali gépem között? ha lanon másolok a két gép között max 2 mb/s-el megy. nagyon lassú kiváló jelerősséggel is. ha titkosítás helyett ip filtert használok nem javít a helyzeten? lehet hülyeséget kérdezek, de egy kérdést megért nekem:-)
előre is köszönöm
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
-
attila760504
csendes tag
Sziasztok! Gsm poloska felderítéséhez kellene nekem valami egyszerű,olcsó módszer! Elég,ha csak csipog vagy egyéb módon jelez, ha modult talál.Nem vagyok bűnöző csak valaki rámszált. A segítséget előre is köszi!
-
mezis
félisten
Azzal sem. Ha egyszer egy router nem tud legalább egy "repeater" üzemmódot akkor az csak és kizárólag a dróton kapott információt hajlandó továbbítani dróton is meg WiFi-n is,
de WiFi-n is csak "kliens"-nek beállított számítógéphez.Aztán ha van két routered, WDS, repeater, stb üzemmóddal, azok legyenek azonos gyár azonos típusú példányai (pontosabban azonos legyen a chipset-jük), mert a gyár is csak így garantálja az összeköthetőséget !
És ha még igényes vagy a titkosítást illetően, alaposan nézz utána nem mindegyik típus tudja WDS üzemmódban a WPA-t
[ Szerkesztve ]
mezis
-
And
veterán
Nem. Mármint ha a DSL-2641 típusra gondoltál, mert olyat találtam, DSR-t nem. Igazából teljesen mindegy, milyen routerrel osztod a netet, mert azzal a Canyon-nal egyikhez sem tudnál hozzácsatlakozni vezeték nélkül, mivel nem ismeri a kliens-módot. Így aztán az is lényegtelen, hogy a megosztó routernek vannak-e multifunkciós képességei (mellesleg annak a D-Link-nek nincsenek), mivel mindenképp az lenne az AP a wireless hálózatban. Mert ha jól látom, a D-Link nem csak szimpla router, hogy fel lehetne cserélni a klienssel, hanem egyben ADSL-modem is.
[ Szerkesztve ]
-
Czuczi
csendes tag
es ha lenne egy D-Link DSR - 2641R es routerem azt mar osze tudnam kapcsolni azal a canyon routerommal?
a D-link routeren keresztul jon a netem (T-com) -
And
veterán
Ezzel a típussal kár gyötörnöd magadat, ha jól látom. Nem többfunkciós, magyarul az alap AP-módon kívül nem támogat mást wifi-n, márpedig két ilyen router vezetéknélküli kapcsolatához az szükséges lenne. Két alaptudású access point vagy wifi-router sosem látja egymást wifi-n. Ezt csak WDS-sel, vagy más wifi-módokkal lehetne megoldani, pl.: AP <-> kliens, kliens <-> kliens (ad-hoc), bridge <-> bridge, de az a Canyon egyiket sem tudja, csak az AP-t. Ennek semmi köze a WAN és LAN portokhoz, vezetékes topológiához, ezt a képességet kizárólag a vezetéknélküli hardver tudása és a belső szoftver (firmware) határozza meg. Egy router esetén leginkább az utóbbi.
Ez van, két ilyen routert csak vezetékkel tudsz összekötni a LAN-portjaikon keresztül, mintha sima switch-eket csatlakoztatnál egymáshoz. -
Czuczi
csendes tag
jah wifin szeretnem csak ahhoz be kellene a kapukat állítani meg az stb. t amit mar elege sokszor próbáltam de nem nagyon ment. Es abban szeretnek segítséget kerni hogy miként kell a jel továbbító routert beállítani és a jel fogadót hogyan kell bealitani. En mar az idegoszeroppanas szélén állok mert mindig ezt próbálom megcsinálni de nem nagyon sikerül. a routerjeim CN-WF514M Canyon ezt kellene beállítani küldőnek (WAN) és egy CN-WF514M Canyon kellene fogadónak (LAN) ra beállítani de valahogy nem jön össze ez nekem.
-
Czuczi
csendes tag
Úgy értem hogy a routeren keresztül át szeretnem vinni a ADSL netem a szomszédba és ehhez a 2 routert valahogyan be kell alitani amire nem birok rájönni hogy hogy mar 1 hete gyötrődöm vele es meg semmi eredmény nem született csak arra jöttem rá hogy virtual szervert kellene létrehozni hozza. :S
[ Szerkesztve ]
-
rdi
veterán
válasz runner 125 #9952 üzenetére
Például szakadás volt a felhasználó és a szolgáltató között. Attól még a helyi háló simán működhet. Meg osztjátok a szomszéddal a dokumentum mappáitok?
Fej! Tor! Potroh!
-
Czuczi
csendes tag
Hellotok lenn egy olyan keresem hogy van egy CN-WF514M Canyon routerem ez azt egy ugyan ilyen routeral szeretnem összekötni csak totál hülye vagyok a ilyenekhez legalábbis meg soha sem csináltam és kérhetnek egy érthető magyarázatot hogyan is kell konfigurálni ADS el netem van ha ez segít valamiben is
A segítséget előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
-
Litttleb
csendes tag
válasz runner 125 #9950 üzenetére
Lehet, hogy elment náluk a net..
Máskor csengess be és kérd meg őket, hogy reseteljék a routert vagy jelentsék be a hibát mert ez így nem állapot.. -
runner 125
nagyúr
Szeva all!
Volna egy kérdésem; adott egy wifi router (szomszédé, nem szép dolog de csak böngészek esténként )
Eddig probléma nélkül csatlakoztam rá, elég korrekt a jel erőssége is, ám tegnap este, illetve ma reggel nem sikerült valamiért...Vagyis a kapcsolat sikerült/csatlakozott, szintúgy volt jel is, de hiába nyitottam meg bármeylyik böngészőt nem jött be semmi.
..nem volt az ikon előtt lakat, semmi, szal' nem lett kódólva. Mi lehetett a baj?
Most már újra a régi.
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
doddencs
senior tag
nemide, bocs
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
Üdv.!
Persze, tökéletes !
A jelenlegi kapcsolatod MAC address-ét kell klónozni a WiFi router WLAN Mac Address-ének, kiválasztani a megfelelő protokollt és a drótos (UTP-RJ45) számítógépen már működik is az internet.
A WiFi is megtanulható, de ott egy InSSIDer program futtatásával kell kezdeni: fel kell deríteni, hogy melyik frekvencia (csatorna) lesz alkalmas a 11 közül.
Aztán szinte kötelező titkosítást is beállítani, lehetőleg WPA2-t a routeren és a PC-ken azonosat természetesen. Itt már lehetnek gyötrelmek.
Aztán, hogy valamennyi PC lássa egymást, azonos munkacsoport, esetleg egy kis TCP/IP babrálás, file megosztás - ezeknek is egyből kellene működni, azért akadhat probléma (Op. rendszer, tűzfal, vírusvédelem.mezis
-
z0d1AK
nagyúr
Üdv!
Most, hogy vettem egy netbookot, gondoltam jó lenne megosztani itthon a netet, így leszoknék az asztali gépről, inkább elkényelmesedek, és amit lehet, azt ágyból intézném. Viszont nem igazán értek ehhez a net megosztáshoz, karcsúak az ismeretségeim.Szóval, UPC netem van, most gyorsították 30/3mbit-re. Ezt meg lehet osztani anélkül, hogy a szolgáltató közbenjárna? Fog működni rendesen, mind a 2 gép között?
ilyen router jó lenne a célra?| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
mezis
félisten
válasz Jégkokó #9938 üzenetére
Nekem mostanában ez rendszeres. (ADSL Externet). Van amikor csak az segít, ha kihúzom fél percre a telefonvonalat, van amikor mágától helyrejön.
Nálam mostanában folyamatosan megy egy DOS ablakban a
egy "Macera ISP" nevű batch program, melynek tartalma:
ping "az externet DNS-ének IP címe" -tmezis
-
dr.bubo
őstag
Azért irtam, hogy ezt kell kiválasztanod.
Ha még elöjön olyan opcio is ezután, hogy encryption: itt válaszd a TKIP-t
Azután pedig adjál meg egy jelszót min. 8karakter számok és betük keveréke legyen.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
tivan
csendes tag
Hello!
Vásároltam egy belkin f5d7230-4 routert. A vezetékes rész tökéletesen működik, viszont a laptoppal nem tudok vezeték nélkül csatlakozni. A gép látja az elérhető kapcsolatokat, kiválasztom és ezt irja ki: a windows nem talált tanusítványt amellyel be tudná jelentkeztetni a hálózatba.
Megpróbáltam az egyik plázába elmenni és nyilvános netre csatlakozni, az sem ment.
Az op. rendszer win xp.
Kérlek segítsetek!!! -
Jégkokó
veterán
Mitöl lehet az, hogy random módon elszáll a netem és hiába látja a noti és az asztali gépnél lévő adapter a hálózatot, csak helyi hálózat van net nincs.Aztán idővel visszajön magától vagy nem.Már megpróbáltam a gyári beállításokat visszarakni, de igysem sikerült.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
pukkancska
tag
válasz dr.bubo #9936 üzenetére
Nincs semmilyen tiltás beállítva. (tudom hogy legalább egy weppet be kéne állítani, de ez nekem nem fontos ) Tudom...
Nem akarom kábellel összekötni, mert akkor elveszti értelmét a routeres megoldás.
Windows beépített tűzfalja.
Érdekes hogy kivittem a kertbe a laptopot és ott csatlakozott egy (magán) hálózatra, gondolom a szomszédé vagy a mellettié)
De nem tudom, hogy az én kapcsolatomra mért nem kapcsolódik. Kéri az ip címet és kb. másfél perc múlva kiírja a kapcsoaltt korlátozott.... -
dr.bubo
őstag
válasz pukkancska #9935 üzenetére
Ha kábelel kötöd össze a routert és alaptotpot, akkor megy a net. Használsz valami tüzfalat a laptopon?
A routerben milyen titkositást használsz, WPA, WPA?Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
pukkancska
tag
válasz dr.bubo #9933 üzenetére
Dehogyis
Csak van egy asztali gép ami kábellel van összekötve a routerrel.
Nekem laptopom van, és azzal akarok mászkálni a szobában
Be van állítva, mert az asztali gépen megy a net, csak a laptopon nem.
És automatikus ip-re van állítva.
De kipróbáltam, hogy beállítok neki egy ip címet, akkor azt írta ki hogy csatlakoztatva van, de továbbra sem volt net.[ Szerkesztve ]
-
robag3030
csendes tag
sziasztok
lenne egy problémám amiben a segitségeteket szeretném kérni
adott egy sagem modem invitel által valamint egy smc2804wbr wif ruter+asztali+lapop
amiket nem sikerül összehangolni különbözö forumokon utánnaolvasgatva kapott beállitásokkal probálkoztam de amikor netre akarok lépni nem enged
modemen keresztül egyböl jo a net ha beiktatom a rutert egyáltalán nem mükszik
kérlek titeket segitsetek ha lehet részletesen mert még soha nem csináltam ijesmit nem igazán tudom mit hol -
dr.bubo
őstag
válasz pukkancska #9932 üzenetére
Az asztali géppel akarsz mászkálni a szobában?
A routerben dhcp server be van kapcsolva?
A gép, amelyik nem csatlakozik, automatikus vagy fix ip-re van állitva?Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
pukkancska
tag
Hali
Lenne egy kis problémám a wifivel
Látom az SSID-t és csatlakozni is tudok, de amikor elkezd csatlakozni kéri az ip címet, ezt. kb másfél percig csinálja, és utána kiírja, hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott.
Egy linksys routerről lenne szó. 11-es csatornán van és a jel erőssége ~81-86%. (csak 1 fal van köztünk). 8Mbites T-online internet előfizetés.
Mit kellene beállítanom, hogy működjön, mert mindig visszadob.
Egy asztali gép rá van kötve, de az kábelen keresztül, én meg a szobában mászkáln szeretnék vele. -
And
veterán
Nekem grid-antennám is van kültéren, de semmi gondja nincs hóban-fagyban. Egy védőcsőbe tett Yagi számára legalább annyira lehet problémás a hó, mint a csupasz grid-re. Különben honnan ered ez a ragaszkodás a 21dBi-hez? A hossza / elemszáma meg azért érdekelt volna, mert ekkora nyereségú 2,4GHz-es yagi-hoz kb. 2m-es boomhossz tartozik, ha ennél sokkal rövidebb, akkor a nyeresége nem feltétlenül igaz . Mellesleg az 1,2km-es összeköttetésemnél az egyik antenna egy házi készítésű biquad (~10dBi), és azzal is tökéletesen működik..
-
Router
őstag
Egy új routeren még gondolkodom de először kipróbálom, hogy mennyire működőképes egyáltalán így az egész. Grid antennát pedíg azért nem akartam venni mert ha kirakom a tetőre akkor nemhinném, hogy nagyon meghálálna télen egy ónos esőt + egy kis havat.
Majd megírom a tapasztalatokat a Yagi-ról de magyarországon nemigen találtam 21dB-est.
www.reballing.hu/forum
-
And
veterán
Én megpróbáltam volna PC nélkül kivitelezni az egészet, kevesebb eszköz és kisebb energiafogyasztás mellett. Egy kliens-módra képes router és egy újabb AP (a helyi wifi-elérés céljából) már megfelelhet, ha nincsenek nagyon extra igényeid, főleg beállítások terén. Bár egy nyílt / linuxos fw-rel felvértezett router firmware is csodákra lehet képes egy megfelelő vason. A kliens-router a maga szokásosan 4 LAN-portjával elláthatná a vezetéken lógó eszközöket, mondjuk az egyiket a helyi elérésre szánt AP (vagy egyszerűen második router, mivel nagy árkülönbség nincs, és egy újabb router több LAN-portot is jelenthet) foglalná el. Az AP pedig - a kliens-routertől távoli csatornára állítva - biztosítaná a vezetéknélküli hozzáférést a saját helyi hálózatodban.
De ezen már túlvagyunk, ha USB-s kártyát rendeltél.. Egyénként szvsz. erősen felesleges 1km-es távra fél watt, főleg ilyen nagy antennanyereség (feltéve, hogy valós ) mellett. Az antenna mellett hiányoltam valamilyen típusjelet vagy adatlapot, mert ez így csak egy műanyag cső, aminek még a hossza sem egyértelmű első látásra. De legalább nem volt olcsó, ezek fényében: [link], [link], stb.. -
addikt
Ma nézegetem a laptopon, hogy milyen hálozatokat lát a WLAN-on, erre előjön kb. 3 másik kapcsolat, amiből 1-re simán feltudok csatlakozni, mert nincs titkosítva. Hogy lehet kideríteni, hogy kijé ?
Annyit kiderítettem, hogy Pirelli router 192.168.1.254-es IP címen
[ Szerkesztve ]
-
Router
őstag
www.reballing.hu/forum
-
DrGonzo22
őstag
Köszi a segítséget, de sajnos a router helye nem változtatható. Az utcáról (egy amúgy nem használt) kéményen át jön be a net egy kisebb kazánházba, majd innen az egyetlen földszinti szobába. (a földszint 3 kölönálló lakásból áll) Sajnos ez a szoba elég rendesen le van árnyékolva egy vasbeton lépcsővel, egy elég kis területre bekorlátozva azt a teret, ahova mehet a router. Így legalább foltokban van net az emeleten. A földszinten mindhárom lakásban 90-100% a jelerősség.
Kb. 2 éve az egyik emeleti szobából a kábeltv mellett sikerült egy 10/100-as kábelt felhúzni a padlásra (3 nap kínszenvedés volt, annyira nem volt neki már hely), majd onnan be a kéménybe, és le a routerhez. Ha lent nincs egy router, akkor nincs net a szomszédoknak, illetve a szolgáltató eszközei is csak itt csatlakoztathatóak. Ők anno nem is voltak hajlandóak máshova vezetni, (eredetileg az emeletre ment volna) mondván már nem fér el semmi a meglévő kábelek mellett, így marad az, hogy levezetik egy kéményen, ha nekünk ez nem tetszik, már csomagolnak is.Ezért nem nagyon bízom benne, hogy meg lehet úszni a router(földszint)+AP(emelet) felállást. Csak jó lenne olyan eszközöket találni, hogy aránylag gyors legyen a hálózat, és ne legyen túl macerás a beállítása se.
-
adodaniel
őstag
hali. segítséget szeretnék kérni. tegnap kötötte be a upc a netet. aki itt volt gyerek beállította a saját netgear routerünket, és az én laptopomon a netet. azt mondta h a másik laptopnak elég ha beírjuk a név/jelszót és menni fog, de nem megy....nincs kapcsolat. a netgear setupjában pedig látni a másik laptopot is. azon vista van, és vmi olyat ír ki h "állítsa alaphelyzetbe a wlan adaptert" vagy vmi ilyesmi. azt hol kell? mert felajánlja h megcsinálja de újra ezt dobja ki. vagy van vmi más megoldás? aki tud kérem adjon tanácsot. ja és wifi persze az egész hálózat. köszi
-
mezis
félisten
válasz DrGonzo22 #9917 üzenetére
Induláskor nem kell hozzá AP, hiszen van benne egy. Beüzemeled az emeleten és megnézed, hogy milyen a vétel a földszinten (meg az emeleten is).
(Ebben az esetben a DIR-615 WAN kapcsolata használaton kívül.) Én 70 % esélyt saccolok, hogy az egész házban megfelelő lesz (az antenna helyét azért keresgélni kell).
Második kísérlet: leviszed a földszintre és beteszed a jelenlegi router helyére. Lehet, hogy a WiFi innen is eljut az emeletre megfelelő térerővel.
A WiFi térerő irányított antennával növelhető, amennyiben a router nem az épület középpontjában van.
Nálam 60 cm-enként vannak vasbeton gerendák, de egy WiFi routerrel az 1 MBit/sec-es internetemhez elegendő a jelszint az egész házban. Az antenna a lakés egzyk sarkából sugároz egy mögé helyezett fémlappal.
Ugyancsak tapasztaltam hasonló megoldást olyan kétszintes lakásban, ahol monolit vasbeton födém van, viszonylag sűrű (arasznyi távolságokban), keresztbe-hosszába menő vasalással.
Aztán ha mégis mind a két szinten külön AP-t szeretnél, akkor csak akad a D-Link kínálatában egy megfelelő AP, bár ebben az esetben negatívum, hogy a router nem biztos, hogy támogatja a repeater üzemmódot, vagyis két különböző csatornán kell üzemeltetni a két AP-t. Ebben az esetben a PC-k nehezebben fogják megtalálni egymást.[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz DrGonzo22 #9911 üzenetére
Tulajdonképp minden WiFi router-ben egy AP működik.
Ha minimálisat gondoltál költeni, akár egy használt "g"-s is megteszi (néhány évre), vagy valamilyen áruházi akciós.
Közepesnek a D-Link DIR-600 látszik (kb 18000 Ft).
Ha pedig a közeljövőben az 5 GHz, vagy USB printer (routeren), esetleg NAS (központi háttértároló) is tervben van, akkor a D-Link DIR-825-öt (kb 34000 Ft) néztem ki az internetről.
Nekem egyikkel sincs tapasztalatom, remélem másoktól is kapsz megbízható ajánlatot.[ Szerkesztve ]
mezis
-
kujcsi
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy EDUP Wireless 11N USB adaptert.Kaptam hozzá cd-t és arról feltelepítettem a drivert,azt irja a gép hogy tökéletesen működik de mégis mindig lelép az internetről,kisebb-nagyobb időközönként .Próbáltam drivert keresni hozzá neten de nem találok!
Segítsetek ha tudtok.
Előre is köszi:
Kujcsi -
localhost
Közösségépítő
-
dllz
csendes tag
a Vicc , hogy az ez előtti régi sima G-s asus routerrel nem voltak ilyen problémák.Csak szegény megadta magát.
mfg
-
localhost
Közösségépítő
Szóval, nem igazán elméleti korlát van benne, hanem képesség-hiány.
Nem KÉPES kiszolgálni a sok usert, mert gyenge a processzora, kicsi a belső ramja, lassú és/vagy buta a firmwware-je stb. Magyar szóval "gagyi", nem alkalmas komoly nagy és megbízható forgalom kezelésére. HOME-kategória, orrhonra 2-3-4 gépre jó. Professzionális vagy félprofi alkalmazáshoz satnya. Ragozzam ?[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Immy
őstag
Tud valaki laptopba express cardos ATHEROS chipsetes wifi karit??? //mindegy hogy 32 vagy 54mm
Úgy hallottam hogy usb-set nem érdemes venni mert utólag csak szívás van a driverrel. (backtrack és hasonló finomságok miatt kellene laptophoz atheros kártya)
Üdv: Immy
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Philips LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Peugeot, Citroën topik
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Microsoft Office és Office 365 topic
- További aktív témák...
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest