Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
domi007
őstag
Miért, nem látod?
Így elolvasva mennie kéne...
DOMy[ Szerkesztve ]
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
domi007
őstag
válasz AXisBOLD #7396 üzenetére
A routerra lenne érdemes, és a PCI-os kártyád felé irányítsd a kévét.
DOMy
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
GML
őstag
Hali! a hérdésem az, hogy a házban van 1 modem, és két router. ezeket szeretném egy szinter hozaz ábra a következő. modemből megy a WAN portra a nálam lévő routerre a net, ami meg van osztva dhcp keresztül 2 notira, meg a másik routerre kábelen keresztül. ott is van egy wifi és gey wired eszköz. naszóval az a kérdésem, hogy hogyan tudom azt megoldani, haogy a második router mögül is és az első router mögül is lássam a modemet?
remélem érthetően fogalmaztam. -
AXisBOLD
addikt
hello
korábban írtam hogy házon belüli gyengélkedő erősségű wifi hálózatomat egy kültéri 50cm-es Yagi antennával akarom orvosolni.
A kérdésem hogy a routerre vagy a pci-os wifi kártyára tegyem rá és hogy hogyan/merre irányítsam?
köszi
Aurea mediocritas
-
And
veterán
Hú, úgy látom, ezt messziről kellene kezdeni. A switch csak példa volt, mivel egy vezetéknélküli hozzáférési pont szerepe a wireless világban nagyban hasonlítható a vezetékes switch-hez. Ha a Windows netmegosztása több gépre is képes megosztani (úgy, hogy a második csatolóra, amelyre alapesetben a második PC-t kötnéd, egy switch-en keresztül több gépet teszel), akkor jó neked a sima AP is. Különben nagyjából egy wifi-router = vezetékes router + AP egyben, hogy tiszta legyen.
"ugy tudom az olyen router amibe az ilyen kábelt bele lehet kötni az elég drága"
Tévedés, olcsó routereken is előfordul antennacsatlakozás. Ha nem pont olyan, mint amilyen a Te kábeleden van, azon a megfelelő átmenettel vagy rövid pigtail-kábellel (végein a megfelelő csatlakozókkal) tudsz segíteni. Mert vastag kábeleken az N-csatlakozó gyakori, routereken és kártyákon meg az a mérete miatt nem fordul elő. -
akosos
csendes tag
válasz domi007 #7393 üzenetére
Már nem vagyok a mellett a gép mellett, de minden alapbeállításban van(egyelőre, csak menjen először simán), semmi extra, auto ip cim, stb. a router oldalát pont nem néztem, de holnap megpróbálom, hátha ... , igen ezt az üzenetet írja
köszi előre is a segítséget
Ákos
[ Szerkesztve ]
-
domi007
őstag
"A weblap nem érhető el" hibát dob a böngésző?
DHCP-t használsz?
Router saját oldala bejön?DOMy
-
domi007
őstag
Bocsánat, hogy belekotyogok, de nem lenne jobb a konkrét hozzászólást linkelni? Ember legyen aki átböngészi az általad linkelt hsz halmazt.
Ha Lanos azonban tudja, mit keressen, akkor nem szóltam semmit.
DOMy"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
domi007
őstag
válasz pikkasz007 #7383 üzenetére
Kb. ugyanaz kell neked is mint amit spiercellnek írtam.
Tehát Ad-hocra állítod az USB sticked üzemmódját, megosztatod vele az internetkapcsolatodat (jelenesetben a másik wifi kártya kapcsolatát).
Kb. ennyi jut most eszembe, ha elakadnál vhol, írj.DOMy
-
domi007
őstag
A != jelentése: nem egyenlő.
Ennek fényében miről beszélünk? Az a baj, hogy nem értem a te otthoni hálózatodat, hogy is néz az ki??
Tudnál egy Paintes skiccelt ábrát, vagy valamit készíteni hogy felhomályosítson?DOMy
-
domi007
őstag
válasz spiercell #7382 üzenetére
Hehe, te vagy az első, akinek sikeresen segítettem..EZAAAZ!
Mod: bocsánat, kicsit kómás vagyok.. mind1, azért örülök, hogy megy.
DOMy
-
rob11
csendes tag
helo!
bocs a tudatlanságomért, de mi az a switch és az a bizonyos ap se teljesen tiszta.
nekem az antennabol egy vastag koax kábel jön le, és nem tudom hogy lehetne azt egyből egy sima routerba kötni.( ugy tudom az olyen router amibe az ilyen kábelt bele lehet kötni az elég drága) -
And
veterán
Mostmár értem, viszont ez esetben neked valójában nem feltétlenül van szükséged routerre. Én azt gondoltam, hogy a tényleges megosztást akarod rábízni, de azt valójában az a gép fogja végezni, amelyik eddig, vagyis a wifi-kártyás asztali PC és annak oprendszere. Általában energiatakarékosság és a kompakt megoldás miatt az ilyesmit teljesen a routerrel szokás ellátni, de azt írtad, hogy nálad a desktop gép amúgy is szinte állandóan megy. Innentől már csak az a kérdés, hogy a Win (?) beépített szolgáltatása támogatja-e a több gépre történő megosztást, vagyis köthetsz-e a LAN-kártyára egy switch-en keresztül több gépet. Ha támogatja, akkor egy szimpla wifi elérési pont (vagyis AP) is elegendő neked. Ha nem, akkor valóban routerre van szükséged, de szerintem nem sok teteje van annak, hogy egy megosztó gép után egy újabb megosztó routert tegyél. Utóbbi esetben inkább elgondolkodnék azon a megoldáson amit korábban írtam, mert azzal valóban az első PC-től független netelérést biztosíthatsz a gépeknek.
-
akosos
csendes tag
Jó estét, sziasztok!
A kérdésem: két wifis laptop közül csak az egyik működik.Titkosítatlan, frissen installált win, stb. A vezeték nélküli kapcsolat feláll, de semmi nem jelenik meg a böngészőben, a szokásos üzenet, mintha nem is lenne csatlakozva. De csatlakozva van.
Nagy ritkán, teljesen magától megjavul "valami" és megy a net, aztán kikapcs és újból bekapcs után megint semmi. Feladtam, mindent újrainstalláltam és semmi, csak a kapcsolat megy, de a net nem. Esetleg valaki????? -
rob11
csendes tag
hi
Nem egészen így!a külső antenna a wifikártyán keresztül az asztali gépembe.ez most is így van, tehát ezen van most a netem.amikor a lapival is fel akarok menni a netre, akkor az asztali hálókártyáját kötöm össze a lapi hálójával.így osztom meg netet.most pedig úgy szeretném, hogy az asztali hálójából nem a lapira mennék, hanem a routerba és a lapival pedig wifin keresztül a routerral.nem akarom, hogy a vezeték hossza behatároljon lakáson belül.meg van még egy asztalim amit így wifin szintén tudnék a netre kapcsolódni.meg az alapgéphez is mert a abban van 300 giga vinyó és megy a torrent nonstop.tehát ha filmet néznék a lapin v a másik asztalin azt is az otthoni hálózaton keresztül tenném mivel az alapgép vinyójin vannak a filmek.így nem kell másolgatnom v pendrive-val tökölnöm. -
pikkasz007
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok nekem segíteni mert már régóta keresgélek de nem találom a megoldást!
Tehát: Adott egy SE P990i mobil , egy Tp linkTL-WN321G Wireless usb adapter, egy asztali pc wireless nettel.A net router nélkül egyből egy PCI wireles network adapterbe megy. A gépen hibátlan a net de szeretném a telóval is használni! Egyszer már sikerült beállítani csak valamit elállítottam...És mostmár teljesen kész vagyok tőle...
Mondták hogy próbálkozzam valami AD-Hoc móddal meg ilyesmi...De elég "gyenge" vagyok ebben úgyhogy ha valaki tudna segíteni egy részletes magyarázattal nagyon megköszönném!
Üdvetya -
dr.bubo
őstag
Akkor,ha 4-5-s a jel müködik a net?
Nem biztos, hogy a linksys-l jobb lett volna a jelerőséged.
Vegyél a routeredhez nagyobb antennát, valamelyik topicban irták, hogy elég az egyikre nagyobbat tenni.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
And
veterán
Na várjunk, már kezdek elbizonytalanodni, hogy jól gondolod-e. Tehát: a router maga a kliens, az csatlakozik a külső antennához, ill. ezen keresztül a szolgáltatóhoz. Az asztali gépet LAN-kábellel tudod ehhez a routerhez csatlakoztatni, így a wifi-kártyája feleslegessé válik. Viszont a routerhez (hiába wifi) ebben a formában nem lehet vezeték nélkül csatlakozni, mert nem AP-módban működtetnéd. Tehát kell egy plusz AP, amelyet LAN-on rákötsz a routerre és erre az AP-ra lehet házon belül wifi-n kapcsolódni.
-
rob11
csendes tag
Üdv!
Mi a véleményetek a philips snk5600-as routerrol? -
rob11
csendes tag
válasz domi007 #7369 üzenetére
Hali!
Valóban a mikroh.net=wifi.A wifikártyámhoz csatlakoztatott külső antennán tudom fogni, az iskoa kéményén elhelyezett nagyteljesítményű adó jeleit. Viszont a laptopomban lévő wifivel már nem érzékeli az adót. Ezért bízok benne, hogy a lakásban elhelyezett router és az adótorony nem zavarná egymást. A hálókártyámból csatlakozhatok a routerra, mintha modemból csatlakoznék? Így szeretném megosztani. Tehát a router előtt még lenne egy gép ami a külső antennán veszi a jelet az adótoronyból.köszi. -
And
veterán
Elméletileg egy eszközzel is megoldható lehet, de a külső antennád miatt ezt nem javaslom. A miértjét már leírtam itt (2-es pont). Egy NAT-képes wifi kliens (úgy tudom, ezt hívják WISP-módnak) a vezetékes megosztásra már képes. Ezért olyan routerre van szükséged, amely ezt támogatja, vagy külső firmware-rel (pl. DD-WRT) képessé tehető erre. Ha ezen felül házon belüli wifi-elérést is szeretnél, inkább tegyél e router egyik LAN-portjára egy külön AP-t, a szolgáltatóétól távoli csatornára állítva.
#7369: "Szerintem mikrohullámú net =! wifi!"
Szerintem meg de . Gondolom nem fejlesztettek ki külön szabványt ezért, meg a környékünkön is tele van az éter a szolgáltatók AP-jaival. Más kérdés, hogy a b/g/a-szabványok közül melyiket támogatják. -
Veron
addikt
válasz dr.bubo #7372 üzenetére
kábellel tök jól megy a net. de ha a 2 jelerősség gyenge az a router vagy a laptop hibaja? a laptopon nincs tuzfal, ha 4-5-ös a jel, akkor simán behozza a honlapokat.
lehet megis linksyst kellett volna venni?!"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
dr.bubo
őstag
Ha kábellel kötöd össze a laptopoddal, akkor megy a net?
Elvileg a fw frissités járhat gari vesztéssel.
Az is lehet, hogy a 2 jeleröség gyenge neki már.
A laptopon kapcsold ki a tüzfaladat.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Veron
addikt
válasz dr.bubo #7370 üzenetére
nem támogatja, de nem is akarom, hogy N-nel működjön. nekem pontosan jó lenne a b/g is. itt egyébként valamiért CHANNEL WIDTH-nel hívják a MODE-ot.
a firm frissítése garivesztéssel jár?
egyébként miért van az, hogy ha 2-es erősségű jelet lát az XP (sp3), akkor csatlakozik ugyan, de honlapot már nem hoz be?"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
dr.bubo
őstag
A laptopod wifije támogatja az n-s szabványt?
Próbáld meg, hogy a routerben a wireles menüben a modot: 54mbs(802.11g)-ra állitod.
A régióval meg nem kell foglalkozni nekem united states-n van, és rendesen mükszik.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
domi007
őstag
Hi,
Szerintem mikrohullámú net =! wifi!
Szóval a te "hálókártyád" a valóságban sokkal bonyolultabb, és másképp működik, mint egy wifi kártya.
De lehet, hogy, van speciális, mikronetre kifejlesztett router.DOMy
-
domi007
őstag
Nem kell router az IP-cím osztáshoz:
DHCP-t néhány Access Point is tud, meg ugyebár a fix IP-címes régi módszer is jól szokott működni.
Itt van egy!DOMy
-
domi007
őstag
válasz spiercell #7359 üzenetére
Ad-hoc hálózat lehetséges, valamelyik gépnek kell lennie a masternek (a te esetedben nyilván a netes gép lesz az), a másik meg fel tud rá csatlakozni.
Ha internetet is meg akarsz osztani:
Kiválasztod a netes gépen a netkapcsolatot->Tulajdonságok->Speciális->Megengedem a hálózat... című részt bepipálod, legördülő listából kiválasztod az ad-hoc hálót.
Mindkét gépnek adj fix IP-t. Ezek után szerintem menni fog.DOMy
-
Veron
addikt
sziasztok!
ma vettem egy TP-Link WR941ND wifis routert, utóbbival adódtam gondjaim. Ki kell választani a REGION-t, ahol én HUNGARY-t választok, majd alatta a CHANNEL-t. akármi nyomoka következő warningot dobja:
Ensure you select a correct country to conform local law.
Incorrect settings may cause interference.
majd leOK-ozom, de egy felugró ablakban a következő jelenik meg:
Selecting the incorrect country may cause interference to other devices and violate the applicable law.
de még ez sem lenne baj, ha működne a wlan. a laptop látja ugyan, de nem csatlakozik hozzá. (nincs semmilyen kulcs, mezei nyílt hálózat). valaki látott már ilyet? pls segítsetek, mert ha nem jó, holnap nyitásra viszem vissza!thx!
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
rob11
csendes tag
hi
nekem kistérségi mikrohullámú netem van.(dunaweb)A tetőn elheyezet antennán egy vastag kábelon keresztül csatlakozok a gépembe a bennelévő wifikártyának az antennaaljzatára.ezen a gépen osztom meg a netet és a hálókártyán keresztül kapcsolódok rá másik gppel.szeretnék egy wifisroutert, hogy kiváltsam a vezetékes témát.tehát a megosztó gépemből csatlakoznék (a hálókártyából) a routerba és a többi géppel(2db) wifin a routerhoz.kérdésem, hogy szerintetek megoldható ez így? előre is köszi!!! -
tag
Sziasztok! Olyan Router-re lenne szügségem (kizárólag Linksys és ha lehet Linux-os) ami tud kliensként működni... tehát ami Wi-fi-n jön net azt tovább tudjam osztani egy másik alhálózatra úgy hogy net is legyen, és a gépek az alhálózatok között komunikáljanak (router meg ugye azért kell hogy az alhálózat gépei kapjanak IP címet)
Szóval tudtok-e ilyen routert
Mr. LAN
-
legenda
a wifi képes mobiltelcsiknek is van mac adress azonosítója, azt kell megadni a router mac adress szűréssel kapcsolatos beállításánál.
ha wpa2 titkosítás van beállítva a router megfelelő beállításában, akkor a telcsi is olyan titkosítással fog csatlakozni rá - attól függetlenül, hogy a te telcsid wpa2 titkosítás ellenére wep kulcsot kér.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
vante
aktív tag
megvan a router, bár még nincs laptopom, így egyelőre mobillal próbálgattam. Meg is találta, viszont érdekes, én a routerban wpa2-ra állítottam a titkosítást, a mobilon meg wep jelszót kér. Vagy ez csak mobil sajátosság? Egyébként mobil is ismeri a wpa2-t, mert láttam a beállításaiban, hozzárendeléseknél. Csak most nem hozzárendeltem, hanem wlan keresés után jött ki ez.
Tényleg, mobilnak hogy tudok adni ip-t vagy mac címet, mármint ha rá akarok korlátozni, hogy csak ő férjen hozzá?
-
spiercell
aktív tag
Sziasztok! Két laptop között létre tudok hozni vezeték nélküli hálózatot, vagy legalább meg tudom osztani a netet wifin keresztűl router nélkül?
-
domi007
őstag
-
domi007
őstag
20 perc??
Micsoda optimizmus Nekem a lassú gépeslésem miatt tartott 6p:30mp-ig, automatizáló scriptelekkel 1p< lehet a szükséges idő.
DOMy
-
domi007
őstag
-
VaZso
senior tag
Nekem is wpa2-aes van bekapcsolva, + a lehető leghosszabb jelszó + ssid rejtés + mac szűrés, minél több dologra kelljen figyelni, ha fel akarják törni...
Azért megszenvedtem, mert XP-re külön kellett hotfix-et telepíteni a WPA2 miatt, meg egy pcmcia kártyához olyan drivert keresni, ami megy WPA2-vel és egy céges hálón is (az MS update-nél lévő ment ugyan WPA2-vel, de a másik helyen nem, az eredeti pedig a másik helyen jó volt, de WPA2-t nem tudott)... végül találtam hozzá.
Linuxszal semmi gondom nem volt WPA2 miatt.
Viszont próbálkoztam Linux live CD-vel, amin ment a hálókártyám, az meg fennakadt néhány characteremen... - mármint a kulcsbanEgyébként Linux alól látszanak a rejtett hálózatok, csak a nevüket nem írja ki...
Ja, a ház előtt már nem olyan jó a vétel, így eléggé védve érzem magam.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
igen, egy 15 karakterből álló bonyolult jelszó már elég!
mondjuk nekem wpa2 - aes párosítás van (elég hosszú és bonyolult jelszóval) + ssid rejtés + mac adress szűrés!
sok sikert annak, aki a házunk elé akar költözni egy lakókocsival! mondom ezt azért is, mert többnyire olyanok képzelik magukat szakembernek, akik a törésre alkalmas progikon a piros színű HACK gombot keresik, és ha nincs olyan, akkor megáll a tudomány...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
vante
aktív tag
Mennyire gondoltál megfelelően hosszúnál? 15 karis, az alább alkalmazott kombinációval?
wep-re tuti nem érdemes rátenni, még a legnagyobb változatot is 20 perc alatt feltörik, ha van nekik elegendő elfogott adatfolyam
mac filter se ér sokat, mivel azt is le lehet olvasni optimális esetben, és mac címet meg könnyen lehet megváltoztatni.
SSID elrejtés is necces, mivel vannak erre is már detektáló progi több-kevesebb sikerrel.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
megfelelően hosszú, nagy- és kisbetűk valamint számok kombinációjából álló jelszó esetén azért befizetnék egy wpa - aes titkosítás gyors feltörésére is! szerintem bele is őszülhet, aki megpróbálja... attól függetlenül, hogy mire van progi, és mire nincs!
-
canniball
nagyúr
válasz domi007 #7297 üzenetére
"Szerintem csak azért írják, mert 100%-os kompatibilitást csak az általuk gyártott eszközökkel mernek garantálni."
Bízom benne, mert megvettem."...a PC-n be kell írnod a jelszót..."
Ne már, a mai technológiai fejlettség mellett még ilyenekkel kell szöszölni...?"...csak egy antennája van (hiszen G-s a lelkem)..."
Az enyém is az és kettő van neki.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
vante
aktív tag
Ahogy nézem, most törő progit, szinte csak a wpa2-re nincs még hack (Most még!)
-
legenda
és itt jön ki a különbség a hardveres kapcsoló és a funkciógomb között - legyenek ezek bármilyen kapcsolóval kivitelezve; előbbinél egyáltalán nem lehet szoftveresen belenyúlni a funkcióba, utóbbinál már lehetséges...
ezért jó például az asus megoldása, ahol például hardveresen + szoftveresen is kapcsolható a wifi és a bluetooth!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
VaZso
senior tag
Az én notimon (HP) egy hagyományos egérnyomógomb van gyakorlatilag a célból.
Relére biztos nincs kötve, esetleg valami flip-flop lehet...
Na jó, inkább egy kicsit bonyolultabb áramkör...Bár úgy rémlik, a win szoftver ennél is tud olyat, hogy külön kapcsolja a BT/WLAN-t.
Ja, ráadásul régebben Linux alatt a bcm43xx pofátlanul be tudta kapcsolni, újabban b43-mal már nem erőszakoskodik, tehát bele tud szólni szoftveresen a vezérésébe, ahogy a wines alakalmazás is.Egyébként egérgombként hol hagyományos értelemben vett mikrokapcsolót tesznek, hol talán egy kicsit egyszerűbb (?) szerkezetet, nyilván ez is mikrokapcsoló, csak kevésbé bonyolult szerkezet... pl. monitorok gombsora is jellemzően ilyen
-
legenda
az asus notik esetében hagyományos kétállású, úgynevezett tolókapcsoló van - már amelyik szériánál van egyáltalán hardveres kapcsoló -, de a formaiságnak a kapcsoló szempontjából nincs köze ahhoz, hogy milyen módon kapcsolja ki a hardvert. lehet az egyállású (vezérléses), vagy kétállású (direkt), így is - úgy is hardveresen választja le a hardvert, oprendszertől és illesztőtől függetlenül, és csak a kapcsoló használatával lehet be- és kikapcsolni az eszközt. ha már az egeret, illetve az azon lévő gombot (mikrokapcsolót említetted), az is működhet úgy, hogy egy külön vezérlőáramkörre vagy relére rákötve, nagyon sok funkciót lehessen kaplcsolni vele, ami akár a hardverek direkt leválasztására is képes.
lásd msi notik; egy nyomógombbal - illetve annak többszöri, adott számú lenyomásával - lehet hardveresen be-, illetve kikapcsolni az alábbi funkciókat; wifi be, bt be, wifi + bt be, wifi + bt ki - pedig ez is csak egy olyan mikrokapcsoló, mint amit az egér nyomógombja működtet. és az ezzel a nyomógombbal beállított állapot, az oprendszertől függetlenül, illetve a noti ki- és bekapcsolásától függetlenül érvényben marad, más módon nem befolyásolható!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
VaZso
senior tag
válasz Dilikutya #7337 üzenetére
Az az érdekes, hogy a hardware-es kapcsoló, ami nyomógomb (ld. egérgomb) szintén maradandó nyomot hagy...
Nálam, ha kikapcsolom a wlan-t win alatt, Linux alól is ki marad kapcsolva, és ez oda-vissza igaz. A gépet is kikapcsolhatom, pedig ez csak egy sima nyomógomb, hagyományos kapcsolóhoz még formai köze sincs... -
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszi Neked és VaZso-nak is, így már tudtam, hogy mit keressek. Beállítottam, eddig úgy tűnik rendben működik, a jel nem nőtt akkorát mint amekkorát vártam, lehet, hogy egy külső antennát üzembe állítok.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
And
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #7335 üzenetére
Kliens v. kliens-híd mód kell ehhez, attól függően, hogy szükséges-e címfordítás a WLAN/LAN közé. DD-WRT biztosan támogatja, még a legkisebb (micro) kiadás is.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Dilikutya #7337 üzenetére
először a hardveres kapcsolóval kell bekapcsolni a wifi/bluetooth funkciót, és csak utána lehet a funkciógomb segítségével! a hardveres kapcsolót (annak állását) az oprendszer - illetve annak újratelepítése - nem befolyásolja!
a noti oldalán (azt hiszem a bal oldalán, bár x50 most nincs előttem) keress egy eltolható kapcsolót, azzal kapcsold be a vezetéknélküli funkciót, utána a funkciógomb kombinációval.[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
A hardveres kapcsoló kikapcsolása a rendszer újratelepítése után is megmarad?
A telepítés abban a sorrendben ment, ahogyan a kapott telepítőlemezen volt, elindítottam, aztán szépen sorban felpakolt mindent (csak a képernyővédőt meg a NIS2007-et hagytam ki).
Nincs sehogyan sem bekapcsolt állapotban, épp ez az, hogy nem lehet bekapcsolni. A tálcán X-es az ikonja, és odakattintva sem lehet bekapcsolni.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
VaZso
senior tag
válasz bLaCkDoGoNe #7335 üzenetére
Nem mindegyik router tudja, de meg lehet próbálni.
Az én routeremen van ilyen lehetőség, azon Oleg-féle firmware van.Nem ismerem a DD-WRT-t, de szerintem benne kell lennie valamilyen módon.
Wireless Bridge-et keress. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Figyelem, némileg lamer kérdés következik: egy wifi router csak a bele dugott kábelen érkező netet tudja továbbosztani, vagy van rá arra mód, hogy a routerrel egy meglevő wifi-s jelet "vegyek" és azt használjam? Ahol lakom, van ingyen wifi a közelben, de sajnos a jel elég gyenge ill. bizonytalan, így nem stabil a kapcsolat. Arra gondoltam, hogy a routert szabadabban tudom a lakásban ide-oda rámolni, mint a gépet, így oda rakhatnám, ahol a legjobb a vétel, és kábelen hoznám a PC-be a jelet. Ez nagyon nagy baromság, vagy csak kicsi?
(A kérdéses router egy Linksys WRT54G, DD-WRT firmware-rel.)
Köszi!
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
legenda
válasz Dilikutya #7332 üzenetére
- a noti oldalán lévő hardveres kapcsolóval bekapcsolva a wifi?
- a funkciógomb (fn + f2) bekapcsolva a wifi?
- a wireless funkciógombok által történő bekapcsolásához szükséges alkalamzások telepítve vannak? (a legfontosabb a wireless console, ezt még a wifi illesztője előtt telepíteni kell!)
- a led szerint működik/bekapcsolt állapotban van a wifi?[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Mi lehet a gond? Asus X50N notebook, 1 hónapig tökéletesen ment, Windows Vista volt telepítve. Állítólag a múlt héten valamikor elszállt a wifi. Elég leharcolt állapotban találtam a rendszert, még a lomtár ikonja is eltűnt, gondoltam, benyeltek valamit. Érdekes módon maga az adapter az eszközkezelőben megvolt rendesen, az egyik wlan miniport volt felkiáltójeles. Újra raktam a Vistát, most az eszközkezelő szerint minden rendben, de továbbra sem lehet bekapcsolni.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
albertboy
tag
gyiku: szándékosan írtam FTP-t. FTP=árnyékolt. UTP=árnyékolatlan.
VaZso: köszönöm a választ, nem véletlen, hogy nem jött össze eddig, WAN porttal próbálkoztam végig. Holnap lesz csak alkalmam megcsinálni, jelzem ha működik."Egyébként én nem vettem volna mégegy wlan routert...": amúgy mi sem, csak hát ez volt kéznél és ingyen.
[ Szerkesztve ]
-
VaZso
senior tag
válasz albertboy #7321 üzenetére
1. Attól függ...
Ha egyszerűen akarod beállítani, akkor mindenképpen a 2. router LAN portját használd, ne a WAN-t. (Ekkor a 2. routeren a DHCP ki legyen kapcsolva, az elsőn pedig be.)
Ugyanígy tegyél, ha helyi hálózatot is szeretnél a WLAN és UTP-s gépek között.Ha nem kell helyi hálózat, csak net elérés, próbálkozhatsz a WAN porttal is, de nem lesz olyan egyszerű bekonfigurálni.
2. Gondolom, ha az első routeren bekapcsolod a DHCP-t és WAN porton van a második, a dinamikus megoldásnak működnie kéne. Ha statikusat választod, neked kell kitölteni az adatokat, és a második routeren is engedélyezd a DHCP-t.
Alhálózat/címtartomány stimmeljen, a routernek egyedi IP-t adj a WAN porton.
Gateway és DNS az első router címe legyen. (Ha csak DNS nincs megadva, az IP-címeket beírva el kell, hogy érd a netet.)Egyébként én nem vettem volna mégegy wlan routert, ha csak az egyik wlan-képességét akarod használni. Amúgy megoldható, hogy mindkét eszköz wlan-ját bekapcsolod, csak - a távolság miatt - gondolom, nem sok értelme volna... Ekkor a két router más csatornára legyen állítva.
-
Konfigos
őstag
Egy kérdésem lenne hátha tud valaki segíteni.
Pci-os wifi kártyát szeretnék venni de nem tudom melyik érné meg jobban.Nem lesz messze a routertől a gép.2 tipus közül kellene döntenem:
D-Link DWL-G510
Asus WL-138g V2Routerem Netgear márka.
Segítséget köszi előre is -
And
veterán
-
AXisBOLD
addikt
köszönöm a kimerítő választ.
ez igazából egy 50-55 cm-es yagi antenna, ami határozottan kültéri.
De ha ráirányítom a wifi kártyás gépemre remélem jobb jelerősséget kapok mint a gyári(TP-Link N) router antenna, legalább is remélem azt a teljesítményt tudja nyújtani mint egy kisebb pl. tp-link yagi, mert akkor ennek az árát nyertem.
thx
Aurea mediocritas
-
dr.bubo
őstag
válasz albertboy #7321 üzenetére
1-s router lan port--> 2-s router wn portjába, dynamikus ip. , dhcp servert engedélyezd.
Az egyik router ip-cimét pedig változtasd meg. (pl. 192.168.1.1-t 192.168.2.1-re)
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
albertboy
tag
Fantasztikus, van, amit 2x is leírtam, remélem érthető maradt.
-
albertboy
tag
Üdv, a következő problémámat szeretném megosztani veletek:
2 D-LINK DI-524 router összekapcsolása.
/* Előzmények */
Adott egy lakás, ahol egy Vida(kábel)Netet szeretnénk megosztani 5 ember részére. Ezt eddig egy D-Link DI-524 router látta el, 2 egyén LAN porton keresztül, míg a maradék 3 WLAN-on keresztül csatlakozik rá. Pár hónap használat után ráeszméltünk, hogy nem éppen 5 ember forgalmára tervezték ezt a kis szerencsétlen routert, ráadásul a jelerősségünk se szívet melengető. Az eszköztől nagyjából 10 méterre helyezkedünk el mi WLAN-osok. Az ellőtt szignál útjában azonban 2 vasbeton fal (meg még ki tudja mi, 10 emeletesek FTW) áll, ami igen csak megritkítja a jelet.
Egy második router segítségével szeretnénk ezen javítani. Ez kivételesen ismét egy D-Link DI-524 lett. Egy FTP kábelt végighúztunk a lakáson; majd a 2 routert összekötöttük.
Elképzelésünk a következő lenne. Az első szobában lévő router-re csak a 2 LAN-os csatlakozna, majd egy kábelt a 2. szobában lévő router-ig elhúznánk és bekötnénk a 2. routerre, és erről az utóbbi router-ről szeretnék a WLAN jelet kapni 3an.
A megvalósítás nemjött össze.
A következőket tettem eddig:
Mindkét router firmware-jét frissitettem a legújabbra (v2.07). Jelenleg az első router-be jön egy kábel a modemből, ezenkívűl még 3 FTP, ebből ugye 2 munkaállomás, az utolsó jön el hozzánk, egyenesen a 2. routerbe WAN portjába. Ez a kábel biztos, hogy crossover kábel.1. kérdés: jól tettem-e, hogy a WAN portba raktam a kábel-t? Más fórumokon olyanokat javasoltak, hogy az egyik LAN portba rakjam. Igazából nem értem, hogy a 2. router ilyenkor hogy képes AP-ként működni.
Jöhet a konfigurálás. Az első routeren a Wireless funkciót kikapcsoltam, Dinamikus DHCP-t be, míg a 2. routeren WLAN be, DHCP ki. Ezután a 2. router szépen meg is kapott a tartományból egy IP-t. Örültem, rá is csatlakoztam WLAN-on keresztül, ám netet nem sikerült kapnom. A router beállításaiban további hibákra bukkantam.
2. kérdés: ezen a bizonyos 2. routeren milyen WAN beállításokat kellene megadnom? Statikus vagy Dinamikus legyen? Statikus WAN beállításoknál mit kellene megadnom? Nyilván a Gateway IP az én esetemben az első router IP címe lenne, ám ezzel nem volt hajlandó netet adni. Próbálkoztam Dinamikus WAN -al: így sem jött semmi.
Tanácstalan lettem, további megoldásokat tőletek szeretnék kérni, megköszönném, ha tudnátok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz AXisBOLD #7319 üzenetére
Az antennák passzív eszközök, a szó eredeti értelmében nem erősítenek jelet. A nagyobb nyereségű sugárzók hatásosabban, kisebb térszögben nyalábolnak, mint a kisebbek. Igaz, a végeredmény hasonló: az effektív kisugárzott teljesítmény és a vett jel szintje is növekszik. Számszerűen annyival, amennyivel az eredeti antennánál nagyobb nyereségű az új. Hogy Neked ez elegendő lesz-e, azt nem tudhatjuk. Egy 30cm-es Yagi 2,4GHz-en kb. 12dBi nyereségű lehet, ha ilyenre váltod ki pl. egy router eredeti 2dBi-s dipólját, 10dB szintnövekedésre számthatsz mind kliens-, mind router-oldalon. Mindenesetre ez nem egy szokásos módja az antennák használatának, ilyeneket inkább kültéren használnak..
-
AXisBOLD
addikt
-
AXisBOLD
addikt
hello
na itt a yagi antenna, de nem passzol a csatija:
bocs a képért siettem és nem volt időm kicsomagolni, most meg nem vagyok otthon, de remélem felismerhető ez a csatlakozó a szakik számára.
van olyan átalakító amivel rátudom küldeni a routerre az egyik kis fekete gyári antenna helyett?
thx
Aurea mediocritas
-
Bocaa
senior tag
Majd ha úgyérzem nagyon lassú...A wifi rabló nénik 2. rész Erzsi néni nem alszik hanem wifit lop méghozzá teljes sávon csak ugy jönnek torrentek szegénykének a nyugdijja nem elég az internetre igy az unokákkal 1ütt lopják a netet.Már lejött nagymami minden kedvenc sorozata hd-verzióba
FFF vége
"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
Vicë
tag
sok vacillálás után vettem egy SMC WGBR14-N-es gigabites routert
minden szuperül megy eddig, kivéve egy dolgot
itthon 2 gép van: egy gyengébb, a "kisgép", ami non-stop online torrentezik, windows xp sp3-mal
a másik a "nagygép", vistával, amit csak akkor használok, ha itthon vagyok (sokat eszik, bánom, hogy nem pakson lakom
mindkét gép kábelen lóg a routeren, és tökéletesen működik
a hiba akkor jelentkezik, ha a nagygépen is elindítom a torrentet. ilyenkor maga a torrent fut normálisan, zöld jelzéssel, de semmi más netes alkalmazás nem működik (msn, skype, böngészők, online játékok, semmi!). ha kilövöm a torrentet a net nem javul meg, újra kell indítsam a nagygépet, és akkor megint működik minden.
nézegettem mindenféle fórumot, de egyértelmű választ sehol nem találtam. sok helyen szídják, hogy nem működik jól a torrent bizonyos routereken, de nekem működik a kisgépen f*szául (böngészni is lehet mellette), csak a nagyot fekteti meg a fent említett módon
van valami tippetek? tudom, ez nem wireless gond, de ha valaki nagyon ért a wirelesshez, talán ebben is tud segíteni
[ Szerkesztve ]
"A szemet-szemért vakítja meg az egész világot." - Mahátma Gandhi
-
Rambovits
senior tag
Sziasztok! Vettem tegnap egy d-link dkt 110-es starter szettet, a problémám az, hogy szakad vele a netem az asztali agépen. Tehát össze van kötve a modemem a routerrel, a router meg a gépemmel utp kábellel, és így ledobál nem tudjátok mi lehet az oka?!
Előre is thx: RambovitsA hardver az, amivel ha elég sokáig játszol eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol működni kezd.
-
törölt tag
sziasztok
wifit szeretnék belőni, asztali gépen van net vezetéken, laptop mindenhova stabilan csatlakozott eddig.
beállítottam mindent, semmi titkosítás, laposon tűzfal is kikapcsolva már...
wirelessen wireless modul enable
shared key van kiválasztva
basicban AP, bandnak próbáltam b+g-t és B-t is
ssid az alap
chanelnek hagytam alap 11-en és most 5ön is
security: minden kikapcsolva,
acces controll: nincs sehol pipa, se mac adress filterdhcp aktív, tartomány 2.100 és 2.200, laposon sincs fix ip... több lapossal is kipróbáltam, semmi nem megy. látja a hálót, maxos a jel, de ennyi. csatlakozna, majd pozitív megerősítés nélkül visszalép és nincs net...
ötletek? már két hete szívok vele
-
legenda
mind a kettő hasznos, de! csak a wpa/wpa2 + tkip/aes mellé használatosak!
a wpa2 + aes a legerősebb! már a wpa + aes is megfelelő lehet. a wep felejtős, mert gyenge! szóval először a fenti párosítás valamelyike, megfeleően hoszzú, kis- és nagybetűk + szám(ok) kombinációjából álló jelszó, és emellé használhatod még a hálózat rejtését, valamint annak lekorlátozását, hogy milyen mac adress azonosítóval rendelkező munkaállomások csatlakozhassanak. a mac adress szoftveresen átírható, a rejtett hálózat pedig megfelelő tudással és eszközökkel, idővel láthatóvá tehető, de a wpa/wpa2 + tkip/aes titkosítás megfelelő jelszóval gyakorlatilag törhetetlen![ Szerkesztve ]
-
Bocaa
senior tag
mi a jobb védelem ha beállítom meik mac adresekt engedi csatlakoztatni vag yssid-vel tikosítom
"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
AXisBOLD
addikt
válasz mimi_bacsi #7272 üzenetére
ááááááááááá mit juttattál eszembe...
van otthon elfekvőben egy yagi antennám, ami annó kb. 40 Km-ről kapta a jelet(ez nem tudom hogy így volt-e, de a lényeg hogy van )
na ezt rátudnám küldeni a TP-Link roureremre???(elég sok bajom van az agyon vasalt födémmel...Fogarasi Árpi itt volt épitkezésnél )
Aurea mediocritas
-
senior tag
Hi!
Lehet, h. most nagy hülyeséget kérdezek!
Lehetséges az, h. wifi jelet progival eszközzel HOZZÁADOM a kábeles, modemes.....internet sávszélességhez?
Üdv:SanyiNincs meg a csomag gazdája!!!! 2024.12.21. valakinek a csomagja visszajött, semmi infó! Mindenki megkapta a csomagját, jelezz vissza!
-
törölt tag
Sziasztok!
Erre tudna valaki válaszolni? Egyre gázabb ez a SppedTouch, jó lenne már lecserélni.
-
rdi
veterán
válasz Bistey Szabi #7303 üzenetére
bocs de mostanáan nem nagyon vagyok.
Igen, a TCP-ip beállításoknál adj meg fix ip-ét. Ezt célszerű a dhcp-én kívüli címtartományból megadni (by Shev).
Ekkor még még meg kell adnod az átjárót (ez leggyakrabban a router ip je).
A külső dns szerver meg legyen a szolgáltatód dns szerveréé.Fej! Tor! Potroh!
-
Bistey Szabi
csendes tag
Szia rdi!
Írtad a hsz-emre, hogy állítsak be fix ip-t és külső DHCP-t.
Kifejtenéd kicsit bővebben?
A helyi kapcsolatnál TCP/IP settingsre gondolsz, hogy ott adjak meg fix ip-t? (Ha igen milyet?) Kábelnetem van dinamikus ip-vel.
Ill. a DHCP-t hol adjam meg? És oda is mit?
Bocs, de nem igazán vagyok jártas hálózatok terén.Előre is köszi a segítséget.
-
Bistey Szabi
csendes tag
Szia rdi!
Írtad a hsz-emre, hogy állítsak be fix ip-t és külső DHCP-t.
Kifejtenéd kicsit bővebben?
A helyi kapcsolatnál TCP/IP settingsre gondolsz, hogy ott adjak meg fix ip-t? (Ha igen milyet?) Kábelnetem van dinamikus ip-vel.
Ill. a DHCP-t hol adjam meg? És oda is mit?
Bocs, de nem igazán vagyok jártas hálózatok terén.Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest