- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Cseréld ki erre:
"SmoothMouseXCurve"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,15,6e,00,00,00,00,00,00,00,40,\
01,00,00,00,00,00,29,dc,03,00,00,00,00,00,00,00,28,00,00,00,00,00
"SmoothMouseYCurve"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,b8,5e,01,00,00,00,00,00,cd,4c,\
05,00,00,00,00,00,cd,4c,18,00,00,00,00,00,00,00,38,02,00,00,00,00[ Szerkesztve ]
-
dunc
nagyúr
Sziasztok xp-m van és egy pb 88 packard bell notim,feldobtam egy xp-t és az eszközkezelöben van egy ismeretlen eszköz,de nem udom beazonositani,hogy szerzek hozzá illesztőprogramot. Valami megoldás amerre elindulhatók?
-
Móci
addikt
válasz
Steelmanus #9894 üzenetére
Nekem ez van:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse]
"SmoothMouseXCurve"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,00,a0,00,00,00,00,00,00,00,40,\
01,00,00,00,00,00,00,80,02,00,00,00,00,00,00,00,05,00,00,00,00,00
"SmoothMouseYCurve"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,66,a6,02,00,00,00,00,00,cd,4c,\
05,00,00,00,00,00,a0,99,0a,00,00,00,00,00,38,33,15,00,00,00,00,00 -
Móci
addikt
No akkor jöjjön egy kicsit registry buhera kérdés.
Hirtelen felindulásból kilőttem az xp egérgyorsulását egy kis reg fájlal, próbaképpen. Már régóta megvolt a cucc, csak sajna a visszakapcsoló párja eltűnt.
Esetleg valakinek nincs meg? Megtaláltam több weblapon is, de sehol sem lehet elérni, 404...Előre is köszönöm a segítséget!
-
Steelmanus
addikt
válasz
jasonka #9887 üzenetére
Esetleg az egesz eddigi Talcaikon torlese?
En erre a CCleaner ezen opciojat hasznalom,
kep:
megpedig ugy, hogy Cleaner fulon bepipalom a
Halado/A Talca emlekeztetoinek gyorsitotarazasat-t, majd Elemzes,
majd Cleaner futtatasa. Ekkor akar be is zarhatod a CCleanert.
Rogton utanna el kell inditani a Feladatkezelot, Folyamatok fulon
az Explorer-en jobb klatty, Folyamatstruktura leallitasa,
- ekkor eltunik az asztal - a Feladatkezelot nem kell bezarni,
hanem atlepni az Alkalmazasok fulre, itt Uj feldat, beirni hogy
explorer vagyis ujra inditani az asztalt, es ezzel
a talcat is, igy kapsz egy ures talcat
Kep.[ Szerkesztve ]
-
Prestoneen
csendes tag
Kedves hozzászóló!
Ez VÍRUS?
Nem,nemhiszem.Már 2007 óta többször tapasztalhattam ezt.Pár nap múlva eltűnt, ezen alkalommal 2 hete tart.Mit tegyek?A NOD32 nem talált vírust, 2 héttel ezelőtt raktam fel a(z)Outpost Firewall Pro-t.Azóta csinálja, ma leszedtem, magától felrakta ezeket az ingyenes akármiket, és még játszani se tudok normálisan....
!!!PLS HELP!
-
jasonka
aktív tag
válasz
Steelmanus #9850 üzenetére
A helyzet az, hogy a fájl- és nyomtatómegosztást én NEM szoktam engedélyezni - ez a QoS csomagütemező viszont nekem új... Ez is kell a Net-ezéshez ?
Megpróbálom/megpróbáltam a pipákat ki- és bejelölni - de egyelőre semmi változás - csak én nem látok a pipától...Kösz az 5leteket !- azért még kísérletezek : próbáltam már törölni az egész ADSL-hozzáférést törölni - egyelőre ez sem segített...
-
mmdms
addikt
sziasztok!
feltettem ma egy xp64 bites OS-t, de a VGA-t mindig Plug&play monitornak írja ki.
hogyan lehet ezen segíteni?(minden driver fenn van) -
Létezik arra vmilyen hotfix hogy ha rádugok egy pendrive-ot a gépre akkor ne jelenjen meg az az ablak, hogy indítsa újra a gépet a stabil működés érdekében?
-
lsc
nagyúr
Üdv
Egy kis segítség kellene , adott egy új laptop , oem office 2007 basic lett hozzá vásárolva . A dobozon annyi van , hogy telepíteni kell az off 2007 prof 60 napos próbaverziót , és ezt a kulcsot kell megadni . Na ez nem működik , nem fogadja el a kulcsot . Mindenképpen ez a kulcs kellene , céges gép jó lenne ha legális lenne az office .
Még egy kérdés , xp-én lehet-e és ha igen hogyan termék kulcsot cserélni , mivel itt is oem lett véve , de feltelepíttettem egyet a boltban /sata 2 gondok miatt /,viszont itt sem stimmel a termékkulcs . -
canniball
nagyúr
Az Energiagazdálkodási lehetőségek->Energiagazdálkodási sémák->Merevlemezek kikapcsolása hogy működik? Minden HDD-t érint? Vagy a "munkában lévőket" (pl. amin az op.rendszer van) nem?
[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
Nem leht törölni azokat a mappákat, ahol ott vannak a linkelt file-ok.
op_chache.atr
op.chache.idx
Csak ha másik oprendszerről bootolok. akkor látszik mi van a mappában, és akkor lehet csak törölni őket. Még csökkentett módban sem lehet.bocs a hibákért, de közben itt a gyermekem, épp altatom, babahordozóba.
[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
A problémámról ebben a fórumban írnak, az egészből ennyit értettem.
Németül tudók nagy előnyben! -
nike_
addikt
Sziasztok!
Letöltöttem egy Vista skint, csomagolnám ki Winrar-ral és 95%-nál egyszerűen lefagy. Ha kattintgatok, akkor kiírja a Winrar, hogy nem válaszol, aztán felajánlja, hogy csukjam be. Hát persze, hogy ilyenkor becsukom.
Mit lehet ilyenkor tenni?
-
kraftxld
félisten
válasz
Satrafuckar #9864 üzenetére
shift+del sajna
-
-
lúzer
veterán
válasz
Satrafuckar #9864 üzenetére
már írtuk, ezt elbuktad
tudom hogy sz.r de ez van, ha nincs mentésed az oprendszeerről, vagy a tanúsítványról vay hogy hívjákvéletlenül is be lehet titkosítani, tömörítés helyett
-
SLYM
veterán
válasz
Steelmanus #9861 üzenetére
megoldódott. mégis csak a BIOS-ban kellett átállítani az egyetlen SATA-val kapcsolatos beállítást. AHCI-t kell IDE-re állítani a BIOS-ban, ha valakinek a win telepítésekor vinyóval kapcsolatos hibaüzenete lesz. kösz a segítséget mindenkinek. ha jobban figyletem volna a postokra már előbb megtalálhattam volna a hibát.
ha esetleg lesz még valami gond, jövök megint
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
válasz
Steelmanus #9861 üzenetére
köszi
-
lúzer
veterán
válasz
ballington #9817 üzenetére
ja, értem
esetleg intézőben megkeresni amit kell és jobb gombbal kihúzni az asztalra -
SLYM
veterán
válasz
Steelmanus #9857 üzenetére
én aszittem, hogy ott is azt hitted, hogy az asztali gépem alaplapjához akarsz adni olvasnivalót
bele is van írva a post kezdetén, hogy Na itt a SATA meg IDE probléma, meg minden oszlatására írok egy kis összefoglalót, ami a S3-ra és a DS3-ra vonatkozik:
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
válasz
Steelmanus #9854 üzenetére
ezek nekem kínaiak. itt most ez mi? mit és hol kell csináljak?
arra már rájöttem mondjuk, hogy te az asztali gépem alaplapjáról beszélsz. de én most a laptopom miatt parázok. neve: acer aspire 5715z
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
na most új üzit dobott a win!!!! wow. haladás.
-
SLYM
veterán
válasz
kraftxld #9852 üzenetére
3 féle XP-vel próbálkoztam eddig. mindnél ez a hiba. van köztük 2 átalakított, meg egy sima. hallod azt se tudom miről beszélsz. nlite-vel bele kell integrálni a telepítő készletbe ez mit jelent? egyébként nincs floppy meghajtója a laptopnak
időközbe rájöttem mikor kell nyomni az F6-ot. amikor elkezdi a win telepítését akkor. nade hiába nyomom nem történik semmi, mégcsak meg se áll a telepítés.
itt a 2 kép amiket hibaüzikénk dob a gép.
[ Szerkesztve ]
-
dunc
nagyúr
-
dunc
nagyúr
válasz
Steelmanus #9845 üzenetére
A biosba merevlemez beállitás?
-
lúzer
veterán
Mi a déli híd?
Mobile ICH6M?
Mobile ICH7M?
akkor itt vanvagy ebben már ICH8?
-
jasonka
aktív tag
válasz
ballington #9819 üzenetére
Igen, mindkét ikon ugyanazt a hálózatot jelöli - nincs is más - és mindkettő ugyanúgy viselkedik, ugyanolyan funkciói vannak.
(És mindegyik "lusta" frissíteni a kis monitorikonokat, amivel látni lehetne, hogy hálózaton vagyok, illetve le lehetne lépni a hálózatról...) -
Frenky89
addikt
válasz
Steelmanus #9834 üzenetére
Sajnos ez nem az igazi: felveszek egy .txt fájlt > kiírja hogy TXT fájl kipikálom > apply és nem változik semmit
-
Frenky89
addikt
Lehet valahogy szerkeszteni, hogy milyen objektumok jelenjenek meg a jobbgombos menüben? Egészen konkrétan eltűnt a "Szöveges dokumentum" a listából, ami elég zavaró
-
Ripesz
csendes tag
válasz
Steelmanus #9788 üzenetére
Szia!
Sajnos nem találtam ilyen csipet, de úgy gondolom, nem egészen ez a baj.
Próbáltam egy linux bootlemezt, ami elindul.Lehet, hogy hülye a kérdés, de ugye a linuxnak sem kell kevesebb info a biosból, mint az xp-nek, hogy indítsa a bootolást?
-
dunc
nagyúr
Sziasztok packard bell pb 88 laptopom van és nem tudok rá xp-t telepiteni ,a telepitő kiírja,hogy nem talaálható merevlemez,kérdésem hol találok beintegrálható sata drivert hozzá mert azért nem látja?
Seagate ST9160821AS ilyen winyo van benne,és 965 m a chipset. -
Sziasztok,
Az van,hogy a gépemen van [HDD]C, D meghajtó, [DVD-RW] E meghajtó, majd pedig hálózati meghajtók F, G, H...
és ha rádugok egy pendriveot akkor azt az F meghajtóra akarja becsatolni.
Ha a kezelésben átállítom az usb meghajtó betü jelét akkor megjegyzi addig amig egy másikat nem dugok rá. Nem lehetne valahogyan ezt fixálni? Hogy ne kelljen nekem mindig meghajtó betűjeleket cserélgetnem? -
kraftxld
félisten
válasz
Satrafuckar #9824 üzenetére
Az eredeti probléma mi is volt?
-
Winner_hun
félisten
-
Satrafuckar
tag
válasz
Satrafuckar #9765 üzenetére
up...
-
Steelmanus
addikt
Ezen a linken
a temaindito oldalon remekul levan irva, hogy mikent kell ballitani
a BIOS-ban a merevlemezkezelest attol fuggoen hogy mire csatlakoztattad. -
SLYM
veterán
válasz
ballington #9818 üzenetére
nade ha nem lát vinyót miért tudom patricionálni, meg formatálni? és mi ez a hülye vírusról a kiírás? még a wint se tudom feltelepíteni, hogy tegyek rá sata drivert?
-
ballington
addikt
jobb klikk az asztalon, ott Új->parancsikon->tallózás. itt elvileg ugye egy program indítófájlját tudod kirakni az asztalra, azaz egy hivatkozási ikont kellene rakni. de. a mappák tallózása közben nem jelennek meg a fájlok, hanem csak a mappák, tehát nem tudok fájlt megadni. na ez mitől van?
-
SLYM
veterán
ez meg a lol-ság netovábbja. mi a fasz van ezzel a géppel? tegnap vette fater. miféle vírus jött rá ha csak 1 dvd-vel találkozott eddig a gép? mi ez egyátalán? 2x formatáltam az egész szart, egyszer amikor még ntfs-es volt a filerendszer, akkor az 1 óráig tartott, aztánb meg amikor átalakítottam fat32-essé, akkor az 2.5 óráig tartott, egy másik patrícionáló progival. van ötletetek mi lehet a gond? köszi
[ Szerkesztve ]
-
MasOyama
őstag
válasz
Steelmanus #9813 üzenetére
Átnéztem, de fesz gondok voltak. Azt már kipróbáltam, de sajnos nem segített.
-
jasonka
aktív tag
Üdv mindenkinek !
Az XP Prof-t használom - vajon MIÉRT ?!
- nem frissíti az XP képernyő jobb alsó sarkán lévő két monitorikont - amely (az ADSL)
hálózatra felcsatlakozást jelöli ? ( Az ADSL egyébként jól megy - de nem látom
"a hálózaton levő fentlevést", mert többször a monitorikonokat se teszi fel. Ha pedig
felteszi, hiába bontom a kapcsolatot, a monitorocskák továbbra ott virítanak - a
vezérlőpulton kell frissítenem a hálózati csatlakozás állapotát - akkor végre eltűnnek
az ikonok) ;- a vezérlőpulton KÉT "Hálózati kapcsolatok ikon van egymás mellett - mind a
kettő "ugyanazt tudja", de idegesítő.Az XP kb. két hónapja telepítettem (újra) a 0-ról....
[ Szerkesztve ]
-
MasOyama
őstag
Nem biztos, hogy idevág a problémám.
Nagy gond van a gépemmel, és fogalmam sincs hova forduljak.
A probléma: véletlenszerű lefagyások.
Megpróbált megoldások:
- Win újratelepítése
- Teljes formázás
- Másik winyóra telepítés
- 2 db ram tesztelése, mivel mind a kettőt hibásnak jelezte, vettem egy zsír újat, de arra is hibát jelez a dosos memtest.
- Más slotokban tesztelve is hibás.Mi lehet a hibás? Alaplap?
Konfig az adataimnál. Most már 3 giga rammal.
Köszönet előre is.
-
marsu
veterán
válasz
Steelmanus #9801 üzenetére
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Szörnyvadászatra buzdítja potenciális vásárlóit az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- OLED TV topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Bestbuy játékok
- Politika
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)