Hirdetés
- A Holdra vinnék az adatközpontokat
- A felhőből segítik az automatizált tőzsdézést az új AI-modellek
- EU: a Facebook, a YouTube és az X is többet tesznek a gyűlölet ellen
- Donald Trump a tech szektort is felkavarja, Musk vihetné a TikTokot
- A fizetett hirdetésekre nem terjeszti ki a Meta a közösségi jegyzeteket
-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
lúzer
veterán
válasz Steelmanus #8993 üzenetére
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
papg79
tag
Sziasztok!
Szeretném az xp-t újra telepíteni, de akadt egy kis gondom. Mikor a telepítőről próbálom indítani, kiírja, hogy a cd-ről való indításhoz nyomjon meg egy billentyűt, de nekem nem megy. Usb-s billentyűzetem van, és rádiós egerem, a billentyűzetben van a vevő. Hiába próbálok megnyomni bármilyen gombot, nem működik. Szerintetek mi lehet a gond? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Steelmanus
addikt
válasz Fényhozó #8988 üzenetére
Sajnos amit belinkeltel abbol nem lehet kivenni hogy mi lehet a baj,
bar elimerem hogy amit zsoi javasol az jobb volna mert az kimondottan
az upgrade-re vonatkozik.
Jah és volt nemrég egy win helyreállításom, jelent ez valamit?
Ezt hogy erted? Az elozo hsz-ben azt irtad hogy ujratelepitetted az XP-t.
Akkor most ujra raktad, vagy csak helyreallitast kertel. -
Steelmanus
addikt
-
gaben
aktív tag
igen formázásra kerül,sé nem javító.
Tesztelések és próbálgatások sorozata után kezd alakulni a végső kép.....Szóval a következő a tényállás:
Sata vezérlő+Samsung sata hdd, dvd meghajtóról telepítve a beintegrált sata vezérlővel->hibás telepítés
Sata vezérlő+Samsung sata hdd, floppyról beadva a sata vezérlőt,cd-ről,cd meghajtó ->nem ismer föl hdd-t
Sata vezérlőről lehúzva a hdd-t, ide hdd-re telepítve,cd meghajtóból és dvd meghajtóból is ->hibás telepítés
csak a sima ide hdd,dvd-ből telepítve ->hiba
csak a sima hdd,cd olvasóból telepítve->jól települ!!A 2 optikai meghajtó ugyanarra az ide vezérlőre csatlakozik és a kábel is ugyanaz.
Most vagy a sata vezérlő +hdd vagy az alaplap vagy az olvasó kínlódik?
5let? -
@lbert
tag
Egyébbként igen, újra volt telepítve az xp.
De ha már ez a dolog szóba került, egy szokatlan dolgot tapasztaltam akkor, amit nem értek.Amiért újra kellet telepíteni, az annak tudható be, hogy iszonyatosan lelassúlt, és nem volt ritka, mikor a feladatkezelőben 45 alkalmazás futott, a szokott 23 - 28 helyett. Megjeyzem én ténylegesen max egy böngészőt futtattam!
Ms configban hiába tiltottam le minden olyat, ami nem kellett és nem windows összetevő, a dolog nem változott. Ezt próbáltam avval gyógyítani, hogy töröltem a partíciót, és újra telepítetem az op-ot.
Azonban mikor formázásra került a sor, szokatlanúl hosszú ideig - több percig végezte a műveletet. Máskor csak végig szaladt a csík és ment minden tovább.
Egyébbként most is, formázás után nem volt semmi probléma, csak meglepett, hogy miért formázott most ilyen sokáig!Később olvstam egy fórumon, hogy bizonyos vírusok erre hivatottak, hogy "megfogják" a gépet. Egy mélyreható vizsgálat nod 32-vel, megoldott utána minden gondot.
Épp olyan vírusokat, épp olyan fájlokban találtam, amikról olvastam.Egy ostobának ható kérdésem lenne, ha már ez szóba került; a vírusok befolyással lehetnek?
-
@lbert
tag
válasz Steelmanus #8976 üzenetére
Trükkös - valóban a VGA driver hiánya volt a "gond"!
A telepítés meg is oldotta!
Igen, mert máskor fel szoktam telepíteni, de most úgy voltam vele, ha az xp felismeri, és jól működik, akkor minek. Nos ezért!
Nem gondoltam volna, hogy egy látszólag két független dolog, ilyen befolyással van egymásra!Köszönöm a segítséget!
-
Fényhozó
tag
válasz Steelmanus #8981 üzenetére
Ezt írja: [link] Jah és volt nemrég egy win helyreállításom, jelent ez valamit?
Gaming csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCQvXKx_PcvGCAcYzrdxzzcw?view_as=subscriber
-
@lbert
tag
válasz Sk8erPeter #8975 üzenetére
Akkor szelíden én is megjegyeznék néhány dolgot!
Valóban nem a legkedvesebb oldalamat mutattam. Bár kicsit "mindannyian" túzásba estünk -szerintem.
A hibák korrigálása, valóban jó dolog! Segítsük társainkat. Sajnos némileg én máshogy -piszkálódásnak vettem a dolgot. Belátom hiba volt! De, mint ahogyan Te is írtad, talán nem a legjobb hangulatomban kerstem a kérdésemre a választ.
A bemutatkozásomról annyit, ha már ennyire szó szerint vesszük a dolgot, akkor;
A szavak az én cégéreim. -kijelentést értsd: mint verbális kommunikáció, és nem nyelvtan. Az etimológia, mint olyan, nem szakterületem. Való igaz hogy helyesírásom nem kifogásolhatatlan.Ám, itt jegyezném meg, hogy a hibák oka mind inkább a kapkodás - gyors válasz írás - mint sem a műveletlenség. Több esetben fordul elő, hogy sajna mellé ütök, és nem veszem a fáradtságot visszaolvasni, javítani.De, hogy mégis Hepy End legyen, kevesebbett, tartalmasabbat, és nyelvtanilag összeszedettebbet fogok hozzászólni!
Azt a smmihez sem értő, okoskodó -kijelentésem nem kell annyira komolyan venni. Kijavítanám, de a beállításokra kattintva ,nem adja be az adatapot. A nikkre kattintva, meg nem szerkeszthetően adja be az adatlapot.
Ja, majd' elfeledtem; a Fonts mappát tudtam, hogy hol találom, azt nem tudtam, hogy új betű tipust hogy adhatok hozzá. Ami a problémát és a férreértést okozta, az az volt, hogy nem szoktam használni a Windows intézőt, és nem jó helyen kerestem!
Bár ez, ténylegesen az én hülyeségemnek tudható be, mert a szememet kiverte, hogy nem jó helyen vagyok, csak figyelni kellet volna akkor joban.
De tudtommal eme fatális hibát, konstatáltam is![ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
Sziasztok !
Szeretném otthonról elérni a céges gépemet.
De egyenlőre nem tudom hogyan kezdjek hozzá, szeretnék segítséget kérni a beállításokban, "szájbarágosan ha lehetséges".Amit tudok mindkét gép ADSL-el és routeren keresztül kapcsolódik a netre.Mindkét gépen win xp proff van, és mindkét gépen fix ip cím van beállítva.
előre is köszönöm lehet privátban is, nagyon megköszönném.
-
zsoi
senior tag
//de jó kis lap az! -régi emlékek...
-telepítésnél: nem javítótelepítést választasz igaz? filerendszer formázásra kerül ugye?
+nem buherált XP? (blade és a többi)?Fényhozó: mit mond a windowsupdate.log?
[ Szerkesztve ]
A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
-
Steelmanus
addikt
-
D4rkm4n
őstag
válasz Philippe #8972 üzenetére
Szerintem próbáld meg Outpost Firewall-lal karanténba tenni a fájlt.
Ha karanténban van, megfigyelheted, hogy sérül-e a rendszer vagy sem, ha blokkolod a működését. Ha a karanténba helyezés ellenére nem történik semmi, akkor törölhető is akár.
Én legalábbis ezzel próbálkoznék.
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
Fényhozó
tag
Sziasztok!
Most telepítettem újra az XP-t. Az első pár frissítést letöltötte hozzá, telepítettem is, ám most letölt hozzá egy nagy csokor frissítést, amit egyszerüen nem tudok telepíteni. Rákattintok a telepítésre, és elkezdi, majd abba is hagyja, azzal az üzenettel, hogy "Egyes frissítéseket nem tudott telepíteni." Valaki?
Gaming csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCQvXKx_PcvGCAcYzrdxzzcw?view_as=subscriber
-
Superman
nagyúr
Volna pár apró problémám. Az oprendszer WinXP Prof. legális + Service Pack 3 v. 3300. Nem volt semmi gondom ezidáig, de most, anélkül, hogy bármit telepítettem volna az oprendszerre, a következő gondok adódtak:
-A McAfee Internet Security 2008 nem hajlandó települni (3 gépes licensz). Vistára simán felment, XP alatt felvillan a bejelentkező ablak és annyi.
-A neten, ha bármiféle keresésbe fogok (legyen az akár a Google, vagy egy torrent oldal keresője) és rányomok a Search gombra az Explorer random módon kilép. Nem mindig de 10-ből legalább 6-7 alkalommal.
A kérdések adottak, akinek bármiféle ötlete van, kérem ossza meg velem.
-
Steelmanus
addikt
Nalam sincs Keszenleti uzemmod egesz addig amig fel nem teszem a videokartya
gyari driveret. ATI 9800 Pro.
Amit az XP alapbol feltesz az keves.
Most hagytam had tegye fel ahogy akarja, azután majd a fölösleges dolgokat kiszedem.
Ezt hogy erted? Mit hagyjon mikor es mit? Ujra telepited az XP?
Es ahogy Lúzer is kerdezte mi az a sok akom-bakom a kepen a fejlecben?[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Bocs, hogy ezt írtam, lehet, hogy nem voltam jókedvemben, de nem értem, minek cs*szteted az egyik igen segítőkész fórumtársadat a hülyeségekkel. Egyszer én kijavítottalak, neked nem tetszett, Kernel pedig csak kiegészítette a dolgot, és elmondta, hogy bárkinek jogában áll kijavítania, kioktatnia a másikat, ha az oltári baromságot ír, vagy nem tartja be a normális fórumozás szabályait.
Te meg egy kicsit túlzásba vitted az egész témán való idegeskedést. Attól, mert kijavítanak, nem fog összedőlni a világ, lehet, hogy segítő szándékkal javítanak ki, nem feltétlenül kell ezt személyes sértésnek venni. Hogyha nem korrigálják a rendszeresen előforduló zavaró hibáidat, akkor sosem fogod megtanulni, hogy hogyan is hangzik az adott szó helyesen - mások meg kaparják az arcukat a sok hablaty láttán."Ennyire hülye azért nem vagyok!!!!! Ez alapvető dolog, hogy ott kell keresni!" Már bocs, de azok után, hogy részletesen a szádba kellett rágni, hogy hol találod a Fonts mappát, nem csodálkoztam volna, ha ezt is így körül kell írni.
Ja, még valami: Te magad írtad: "Amolyan okoskodó de semmihez sem értő inelektuel. Ja egyhez mégis tán: a szavakhoz. A szavak az én cégéreim." (Egy "T" betűt kifelejtettél.) Ha már annyira a szavak embere vagy, akkor talán még inkább tudni kellene magyarul... Ha értenél a szavakhoz, nem írnál annyi helyesírási hibát, illetve nem követnél el annyi nyelvtani ostobaságot. De hagyjuk, inkább zárjuk le ezt a témát...
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
luciferc
őstag
Adott egy windows xp-s masina, amit wake on lan-nal fel lehet ébreszteni, majd egy másik program segítségével böngészőn keresztül le lehet állítani. Majdnem tökéletes a dolog, de a windows időnként (hogy miért nem mindig, arra nem jöttem még rá) rá akar kérdezni*, hogy biztos vagyok-e a leállításban, mert ha most leállítom, akkor csak úgy lehet újraindítani, ha a távoli helyen valaki megnyomja a power on gombot. Azon kívül, hogy ez úgy ahogy van baromság, még idegesítő is, mert nem kapcsol ki a gép. Hogy lehet ezt a kretén kérdést kikapcsolni?
*ezek után komolyan úgy vélem, van alapja azoknak a vicceknek, hogy a windowos autó meg fogja kérdezni légzsák nyitás előtt, hogy biztos vagy-e benne.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8963 üzenetére
Bocs, azt elfelejtettem írni, hogy helyi hálózatról (LAN) van szó, és routeren keresztül csatlakozó gépek tartalmát szeretnénk elérhetővé tenni a másik számára.
A probléma itt van, egyes fájlok randomszerűen nem futtathatók, képek nem jelennek meg, stb. Tehát a fájl elérési útja és neve látszik, de megnyitni már nem lehet.Sk8erPeter
-
Philippe
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.Van illetve volt egy vírus a notimon,amit többé-kevésbbé sikerült leirtanom,és egy file kivételével mindent törölhettem.Az egy file pedig a következő:
mcmkcnta.dll
A kérdésem az,hogy a NOD32 ugyan azt állítja,hogy törölhetem,de hozzáteszi,hogy legjobb lenne backupot csinálnom.Törölhető ez a file,minden windows újratelepítés elkerülésével?
A vírus mellesleg a trojan Win32/BHO.G.
Köszi a válaszokat előre is! -
gaben
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémával találkoztam:
Adott egy PIII 1,4GHz,256 Mb Ram, 160Gb SAta SAmsung Hdd,Asus Tusl2-c.
A Windows Xp-t a múlthéten tettem újra,minden rendben.Azonban különböző okok miatt úgy alakult,hogy megint reinstall szükségeltetik.Már 2 napja próbálom feltenni za Xp-t,de nem tudom,ilyennel még nem találkoztam!!!!Az eset:
A win feltelepül,-semmi hibajelzés- azonban már az első indításnál gyanus a dolog.Ugyanis nem a megszokott animáció jön be, ,ahol "szánjon néhány percet a számítógép beállítására",hanem alapból az,hogy számítógép beállításainakl alaklmazása és már az asztalon van,és nem a megszokott lankás háttér,hanem a régi win98-hoz hasonló táma jelentkezik be egyból.A legfurcsább az,hogy még azInternet Explorert sem tesszi fel,csak a mappa van meg.Outlok express sincs sehol.Egyetlen háttért sem lehet választani,csajk a sima alap kéket.A hálózat se működik.FElteszi a wint-t ,de rosszul,sok a hiányosság.A sajátgépnél még a procit se írja ki,és még sorolhatnám a hibákat.....
Telepítés közben,mikor a start menü elemeinek telepítéséhez ér,azt mintha átugorná,és már jön a köv. fázis,az összetevők regisztrálása.
A linux-val semmi gond,most is ezt használom.De mi lehet az Xp-vel?
A dvd valszeg jó,mert másik gépen települ gond nélkül.Biztos,hogy valami a géppel kapcsolatos ,de mi lehet?
A dvd olvasási hibát vétene?Segítésget előre is köszönöm!
-
D4rkm4n
őstag
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali
Mitől fordulhat elő az, hogy a "Megosztás és biztonság" parancs után bár elérhetőek a másik gépen lévő fájlok - konkrétan képek -, de az valamilyen oknál fogva nem műxik?
Képeknél pl. azt írja a Windows képkezelője, hogy "Nincs villámnézet". Tehát vmiért nem tudja olvasni az adatokat. Ez a hibajelenség elő szokott fordulni *.zip és *.exe fájloknál is, de teljesen változó, egyik működik, a másik nem...
Ezért nem értem.
Ötlet?Sk8erPeter
-
lúzer
veterán
ha netmodem nélkül újraindítod?
nem hiszem de hátha!esetleg eszközkezelőben modem tulajdonságai, energiagazdálkodás fülön változtatni
alapból az szokott lenni, hogy ismeretlen eszköz miatt vagy tápellátást igénylő usb eszköz miatt nincs ilyen, azért erőltetem
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Próbáltam keresni a topicban, de nem találtam olyan hsz-t ami az én gondommal foglalkozik, így felteszem
Adott egy 320GB-s s-ata vinyó, ezen 3 elsődleges és egy kiterjesztett partíció (ez további két részre osztva) bár ez a feladat szempontjából lényegtelen.
A gépben csak sata dvd-olvasó van, nincs floppy, és nincs bootolható pendrive kéznél.
A vinyóra XP SP2 magyar van telepítve, csak a rendszer van a C-n, az összes telepített program a D meghajtón van, és a userek Dokumentum könyvtára is a saját meghajtóikra kerültek.
A feladat az lenne, hogy a C-ről egy Ghost-szerű mentést csináljak, amit később vissza tudok állítani, és így a sok program, egyéni beállítás, és időrabló pepecs rész egy esetleges későbbi reinstall helyett az image-ből visszaállítással megoldható lenne 1/2 óra alatt. Amennyire utánaolvastam, a Ghost2003 kezeli ugyan a sata vinyókat, de olyan rendszernél, ahol a dvd-olvasó is sata-s problémák voltak és a lementett állományból visszatöltött win hibákkal, kékhalállal elszált.
Szóval keresek olyan programot, ami sata csatolójú ODD-ről is fut, és a ghosthoz hasonló egyszerű forrás-cél kijelölési metódussal tud kötetet menteni saját file-jába, illetve komplett vinyót vagy annak rendszermeghajtóját új vinyóra "átrakni".
Az, ha én adhatom meg, hogy melyik partició mekkora legyen a célmeghajtón már hab lenne a tortán.Köszönet az 5letekért
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
@lbert
tag
Nos átböngésztem az eszközkezelőt, és nincs kérdőjel, csak a vga beállításkonál hiányolja a drájverét, de az xp felismeri, és nincs gond vele. Nem is szoktam ennek okán feltelepíteni, de ez nem lehet oka a problémának, hisz máskor nem volt ilyen.
Talán valami xp összetevő hiányozhat?
Most hagytam had tegye fel ahogy akarja, azután majd a fölösleges dolgokat kiszedem.
Ez is bevált módszer, nem először alkalmazom, és nem volt vele gond.
Fura eset.A gépre csak egy netmodem van külső eszköznek csatlakoztatva, de ez megint nem befolyásoló tényező.
-
@lbert
tag
válasz Sk8erPeter #8905 üzenetére
Ennyire hülye azért nem vagyok!!!!!
Ez alapvető dolog, hogy ott kell keresni! De arra mondj valami okosat, kernel barátoddal, miért nincs ott, a készenléti funkció, ahol lennie kellene?[ Szerkesztve ]
-
@lbert
tag
válasz Sk8erPeter #8902 üzenetére
"Kernel, kérlek ne törődj már ezzel az elmebajos @lberttel... Nem ér annyit az ember. Nézd csak meg a hozzászólásait, csak úgy süt belőlük az értelem..."
Mire alapozod ezt a véleményed?
A pendrive-res témán pörögtök?Számomra meg ez érthetetlen. De nagy béka ez most egyeseknek...
-
P00By
nagyúr
szerintem nincsen megoldás csak egy, mivel csak a javítással lehetne rendbehozni amit nem enged, pedig nem modolt xp! Ezért valahogyan megpróbálom lementeni az adatokat pl a saját gépemre. Azért öszi!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hi!
Létezik valami normális teszt arról, hogy melyik böngésző nyújtja a nagyobb teljesítményt (sebességet): Internet Explorer, Mozilla Firefox vagy Opera?
Én sajnos nem találtam.
Előre is kösz!Sk8erPeter
-
P00By
nagyúr
Skacok egy gyors kérdés, az xpt lehet szimplan úgy telepíteni, hogy nem formatálom a vinyót? Ergo az adatok nem vezsnek el csak a win telepítődik újra?! Köszi előre is!
-
zoltanz
nagyúr
Egy ismerősöm megkért nézem meg nem találja a Windows Movie Maker programot a kiadás Windows XP SP2 ENG Prof megnéztem a lemezt is csak a Microsoft .NET Framework 1.1 telepítőt találtam az egyéb programknál. Úgy tudom mintha legalábbis a magyar verzióba telepedne alapból. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Turmoil
senior tag
Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
Jazz
veterán
de nem akarom kiiktatni mert lehet hogy fontos. De az is lehet hogy nem vírus, és még is ki kéne szedni, mert pl. olyan mint cvhl....vagy mifene, az az indexelő szolgáltalás, aztán csak lassítja a rendszert....
dumprep 0 -k (exe). Win/system könyvtárban. valaki tudja mi ez?free your mind
-
Jazz
veterán
Üvd!
msconfig/auto indításnál megjelent egy ilyen: dumprep 0 -k (exe). Win/system könyvtárban.
Töröljem? Mi ez? (semmi nem találta vírusnak....)
thxfree your mind
-
bnss
veterán
válasz Sk8erPeter #8908 üzenetére
Az lesz, hogy visszaküldöm, mert nem az enyém, nem is én használnám, csak én próbálom megoldani a helyzetet.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
_XXXXX_
tag
A méretét a fizikai memóriád duplájára érdemes beállítani. Tehát ha 512MB-d van akkor 1024-re. Ettől többre nem nagyon érdemes változtatni, mert nemfogod kihasználni és nemfog gyorsulni. Teljesen 0-ra meg nem érdemes levenni, mert ha 4 giga memóriád van, akkor is szeretne a windows lapozófájlba dolgozni és lassulhat tőle a rendszer, ha nincs. A windóz betöltődésekor lefoglalódik a helye, gondolom már akkor teledobálja ezzel azzal, így nem fogod 0-nak látni. A minimum méret és a max között fog változni a mérete. Amit vagy te állítasz be vagy amit automatikusan dob a windows.
"Rendszergazda vagyok, nekem mindent szabad."
-
icons
addikt
-
icons
addikt
C-n van egy pagefile.sys fájlom, ami 1,5GBos. Namost azt tudom, hogy ez a lapozófájl, de pontosan mire való, és mennyire számít törlhetőnek?
-
pilota
tag
Helosztok lenne egy olyan kérdésem,hogy az xp-3-mat honanlehet ingyen letölteni olyan változatra gondolok ami nem blokol azonnal ha hamis a Windows
-
lúzer
veterán
.msstyles
bár ezt felismeri a win képistílus fájlkéntezt találtam hozzá
Mivel alapból az XP nem támogatja ezek használatát, ezért szükségünk van egy programra amely átírja az uxtheme.dll fájlt.
A magyar nyelvü XP-nél a legmegbízhatóbb és legegyszerűbb megoldás a Universal UXTheme Patcher v2.1 használata.[ Szerkesztve ]
-
lúzer
veterán
-
harry3
őstag
Sziasztok. Az itt található témákat hogy lehet használni?Mert már egyszer rossz lett a gépem, nem lehetett semmilyen témát beállítani.
[link] -
lúzer
veterán
válasz Sk8erPeter #8907 üzenetére
ccleaner, regcleaner?
erre gondolsz?[ Szerkesztve ]
-
lúzer
veterán
válasz Sk8erPeter #8905 üzenetére
ez más, kikapcsnál ettől még kéne hogy legyen készenlét
-
RIV
tag
Hali
Minden beindításkor azt írja ki, hogy hibás rendszerdátum.
Hogy tudnám ezt megoldani?
Dátum beállításnál a mai dátumot írja ki.A titoktartás egy olyan szilárd halmazállapotú anyag, amely alkoholban oldódik.
-
cilo9
aktív tag
Üdv!
Most tettem fel a WinXP SP3-t (vista style) és a hangkártya drivert nem tudom feltelepíteni, mert hiányolja a HDA audio busdrivert. (Asus P5b lapon realtek integrált kártyáról van szó). leszedtem a realtek honlapjáról egy HDA bus drivert, de ezek után is ugyanaz a probléma!
Van valami javaslatotok?
Előre is thnxxx!
Üdv, Cilo
-
Sk8erPeter
nagyúr
Még mindig nem értem, miért töröd magad, miért nem viszed inkább vissza oda, ahonnan vetted, hogy d*gják fel maguknak? (Bocs.) Cseréljék ki, és kész.
Normális esetben nem szabadna ilyen jellegű problémának előfordulnia. Steelmanus valamit félreértett (vagy esetleg én?), mert én úgy értelmeztem, hogy már több gépen is előfordult a dolog, ahhoz képest, hogy az elején még működött. De ezek szerint instabil az eszköz. Inkább így ne is tartsd meg, jobb, ha visszaviszed, főleg, hogy elég friss a probléma. De mindegy, ez az én véleményem, a döntés a Te kezedben van. Én biztos, hogy nem szarakodnék ennyit egy olyan eszközzel, amit most vettem, és már az első héten nem működik rendesen. Kötelesek visszavenni.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Totál elfelejtettem, hogy mi annak a programnak a neve, ami segít gyökerestül kiirtani a registryből egyes programokat/drivereket/stb., tudnátok segíteni?
Előre is köszi!Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Dr. Romano #8888 üzenetére
Konkrétan a Futtatás parancsot nem tudom, de legegyszerűbben (szerintem) a "Windows + E" billentyűkombinációval érhető el a Sajátgép. (Mármint a Windows gomb alatt azt a gombot értem, ami megnyitja a Start menüt. A legtöbb billentyűzeten ma már van ilyen.)
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Az egy dolog, hogy elindul, az már egy másik kérdés, hogy milyen sebességgel fog működni...
Ilyen mennyiségű RAM (ha tényleg így működteti) kész öngyilkosság. Inkább dobja ki azt a 32 MB RAM-ját, és vegyen bele normális méretű RAM-ot, sz*ros egy-kétezerért. Ma már szinte semmibe nem kerülnek a régi RAM-ok (főleg használtan), és rengeteg idegeskedést lehet megelőzni egy-két nagyobb RAM-modullal. (Persze addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér, magyarul amennyit támogat még az alaplap.)Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Kernel, kérlek ne törődj már ezzel az elmebajos @lberttel... Nem ér annyit az ember. Nézd csak meg a hozzászólásait, csak úgy süt belőlük az értelem...
Az ilyen majmok nem érdemlik meg, hogy egyáltalán törődjenek velük.
A hozzászólásaidból ítélve Te viszont egy elég értelmes ember vagy, ne hagyd, hogy egy ilyen okostóni felhúzzon...Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Soha nem értem, egyesek mi a francnak módosítják az alap XP CD-t tök fölöslegesen? Ráadásul ilyen "nagy helyigényű" () programokat szednek ki belőle, mint a Windows számológépe... Az ilyeneknek kellene falba verni a fejét. Már bocs, de nem tudom tolerálni a felesleges okostojáskodásokat. (Ezt nem rád mondom, hanem arra, aki készítette neked azt a moddolt Windowst...)
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Revolut
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külpolitika
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Dell notebook topic
- Linux haladóknak
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest