Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz mefistofeles #47198 üzenetére
Én befejezem csak egy utolsó gondolat az előbbiekhez.
Azokban a topikokban is benne vagyok és természetesen látom.
De azt te is tudod, hogy pl a win 7 topikban 80 % user error-ból adódó kérdéseket tesznek fel és nem rendszer hibákról bezsélgetnek.
A " hogy kell ezt vagy azt kikapcsolni és, hogy rakjam fel ezt a programot, nem ugyanaz mint az összeomlik, nem válaszol stb.
Ott most a legnagyobb kérdéskör a windows update magához térése adja.
Ugyanis sok user kikapcsolta az update szolgáltatást mert a microsoft olyan erőszakosan akart frissíteni 10-re.
ÉS sok hónap elteltével alig tér magához az update eszköz.
De ez sem a win7 hibája sokkal inkább a microsofté. Bár ha áttérnek az új frissítési módszerre (Kumulatív frissítés) ez is megoldódik.
OFF lezárva[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz mefistofeles #47198 üzenetére
Az egész cégnél Windows 10-et használunk, otthon én is, szüleim is, sok ismerősöm is és mindenhol jól működik. Ha én arra várnék, hogy akkor rakjam fel, ha nem írnak problémákat ilyen topikokba, akkor sose raknám fel. A megjelenés után 1 hétre rá már Windows 10-em volt, hiába irkált mindenki hibákról, mert nálam nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
mefistofeles
addikt
válasz #18193920 #47197 üzenetére
....mellélő, khm igen.....
ha nem derült volna ki az irományomból akkor ere az egy mondatodra reflektáltam:
"Ha a fórumokban már nem csak a problémákat fogom olvasni (tehát elkészül végre) visszarakom a 10-est."
Sejtettem, hogy volt már dolgod oprendszerekkel és nem vontam kétségbe a hozzáértésedet sem. De a fent idézett mondatod marhaság (bocs)! Ha most átmész a 7-es vagy 8-as topicba akkor ott is problémákba ütköző, panaszkodó usereket találsz. de ugyanez a helyzet bármely Linux disztro topicjánban is.
Szóval annyi lett volna az egésznek a veleje, hogy a negatív, panaszkodó hozzászólások aránya egy operációs rendszer topicjában semmiféle összefüggésben sincs a rendszer használhatóságával!
Részemről befejeztem.
Béke és további szép napot!Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
törölt tag
válasz mefistofeles #47193 üzenetére
A megérzéseid nem biztos, hogy helytállóak.
Mint sokan közülünk és is telepítettem dos-t nagy floppyról annó.
Szerkesztettem config.sys-t és autoexec.bat-ot, megküzdöttem egy hangkártyáért win 3.1 alatt
Végig kísértem a windows pályafutását napjainkig, és ha bele kacsintasz a blogomba, akkor látni fogod ,hogy van oprendszerem és használom is.
Természetesen mindegyik windows-t elsők között próbáltam ki, ahogy a win 10-et is.
Az anniversary frissítéstől vártam a nagy dolgokat, de ugyanolyan bizonytalan a rendszer mint előtte volt.
A mikroszaggatásokat az érthetetlen várakozásokat (pl boot során az üdvözlő képernyőnél) vagy amikor a rendszer mintha nem tudna magához térni és sorolhatnám napestig.
Sok dolgot megtudtam oldani, de egyelőre úgy éreztem, hogy ennyit nem ér ez a bizonytalan rendszer.
Valamikor biztosan jó lesz és kicsiszolják Redmondban de amint az előzőekben kérdeztem is, ha van valami ami "tökéletes" miért alkudnék meg és miért mondanám azt, hogy "jóvanazúgy"
Most megelőzöm mielőtt az jönne, hogy nem jól raktad fel, nem jól optimalizáltad stb tudok windowst telepíteni, tudok optimalizálni több száz alkalommal megtettem már.
A gépem is bőven túlmutat a rendszerigényen (nem részletezem, mert akkor az lenne, hogy nagyképűsködök).
Hát ennyi-ez van olyan, hogy az ember mellélő[ Szerkesztve ]
-
válasz quailstorm #47194 üzenetére
>ha egy kisebb felszereltségűt lopsz el.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
törölt tag
-
mefistofeles
addikt
válasz Doky586 #47142 üzenetére
"Azért mondja mert alapból nincs, csak akkor van ha bekapcsolod a menüben.."
Hát ne haragudj de egy ügyfélszolgálat nem mondhatja valamire, hogy nincs ha csak be kell kapcsolni. mert ugye számtalan dolog van a Windowsban ami be/ki kapcsolható de ettől függetlenül az adott dolog bizony VAN!Egyébként döbbenet számomra, hogy egy Microsoft ügyfélszolgálatos nem tudja, hogy mi van és mi nincs. Az oké, hogy nem ő a technical supporter de attól még a rendszert ismernie kéne!
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
mobiltom
tag
válasz quailstorm #47186 üzenetére
Windows 10 enterprise. Anniversary az mit jelent?
[ Szerkesztve ]
-
mobiltom
tag
Sziasztok! A minap vettem a számítógépembe egy 120-as ssd kártyát,és arra lett húzva a windows 10. Ez van most rajta:Összegző frissítés x64-alapú Windows 10 rendszerekhez (KB3176492). Ha a frissítési segédre megyek rá akkor ezt írja ki:
Előtte pedig a régi meghajtón volt még 2011-ben lett vásárolva ás azóta működött,és a legfrissebb build futott rajta.Hogy van ez most?Tudna valaki segíteni? -
törölt tag
Nálam azért ment nehezen a váltás anno hetesre, mert már akkor is foglalkoztam telefonokkal és program nem futott hetesen csak ikszpén.
Pont erről beszéltem én is: "Szerencsére nálam annyira nem szar, mint másoknál, de közel sem olyan jó, vagy stabil, mint a hetes"
Ennyire nem akarok megalkuvó lenni, majd ha jó lesz használni fogom, a nem annyira rossz mint másoknak , nekem nem elég[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz #18193920 #47180 üzenetére
Nálam a hetes a legelső perc előtt is tökéletesen működött. A publikus bétát használtam éles rendszerként, én már a win7 megjelenése előtt kecseréltem rá az xp-t, de a 10-esre csak fogcsikorgatva váltottam. Szerencsére nálam annyira nem szar, mint másoknál, de közel sem olyan jó, vagy stabil, mint a hetes.
-
törölt tag
Természetesen az áttérést én is megcsináltam.
Majd acronissal 2 perc alatt visszatettem a régi rendszert.
Ha a fórumokban már nem csak a problémákat fogom olvasni (tehát elkészül végre) visszarakom a 10-est.
A windows 7 is használhatatlan volt sp1 előtt, mindennek megvan az érési folyamata. -
TRob1
veterán
válasz BogyóBP #47177 üzenetére
Hát pedig nálam sincs egyik gépen sem ilyesmi a 3-ból.
Sőt, mikor anyuméknál vagyunk akkor az ő gépét is használom, ott sem tapasztaltam soha ilyesmit. Tehát 4 win10es gép (1asztali 3 lapos) tuti kilőve. Pedig aztán mindegyik nagyon más konfig/márka/kor.
Egy bajom van, az asztalin nem indul vmiért az Asphalt 8[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
BogyóBP
addikt
válasz Doky586 #47176 üzenetére
Azt érdekesnek találnám ugyanis 7 gépre telepitettem már fel és 7x is írtam ki 4 különbőző gépről és mindegyiknél valamilyen módon de jelen vannak a fagyások. Én instabilnak érzem a windows 10 et még mindig nem szalonképes, lehet visszatolom a 8.1 et amig ki nem javitják de már annyira megszoktam a felületét..
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Nálatok is van hogy a windows 10 random fagy? Egy ablakhúzásnál vagy fájláthúzásnál is? Aztán feléled de újra betölt mindent kb de van hogy csak onnan megy tovább ahol volt. Windows 8 nál nem volt ilyen. Mi van ebben így elcseszve? Pendrive ról vagy DVD ről érdemes inkább telepiteni? Legalális MSDN es windows 10 prom van.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
laposonly11
senior tag
Dehogynem, lesznek! Óvatosan még azzal a Win10 el, nekem is csinált olyat két frissítés között, két különböző gépen (az egyik tablet a másik laptop) hogy nem volt hajlandó az ékezetes karaktereket használni csak az angol abc-t, ugye volt nagy öröm meló közben hogy az összes ilyen magyar betűt, csak copy-paste megoldással lehetett bevarázsolni a szövegbe! Aztán voltak problémák a photoshoppal is, mások hangkártya problémákról is irkáltak, szóval egyelőre inkább a betonstabil Win 7, esetleg 8.
Ordo est anima rerum.
-
Land
veterán
Win 8.1 64 bitem van jó ideje. Elvagyok vele, de érik a rendszer újrahúzása.
Érdemes Win 10 64 bitre frissítenem?Ha igen melyik verzióra? Nem lesznek olyan programok, játékok, melyek nem fognak elindulni Win 10 alatt? Köszi!Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
törölt tag
Értem én, de például egy 120 gb-os SSD-n minek legyen egynél több partíció?
Mit nyernék az UEFI-vel és mit veszítek az MBR-el ebben az esetben?
Nem vettem észre semmi hiányosságot eddig, hogy egy partíción van minden.
(halkan jegyzem meg, hogy természetesen csak a leányom laptopján van windows 10 (a suli miatt), az én gépemen (mivel használni is akarom) nem merek egy ilyen erősen béta oprendszert (w10) telepíteni, tökéletesen szolgál a hetes[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz #18193920 #47169 üzenetére
Nem csak 2TB miatt, hanem, hogy kihasználjuk a gép lehetőségeit.
Érdemesebb UEFI-t használni, és az UEFI csak GPT particiós tábláról hajlandó elindulni, MBR-ről nem.
Az pedig, hogy hány particióra darabolja a lemezt, a GPT-nél már nem számít. Az MBR esetén van olyan őskövület, 70-es évekbeli korlát, hogy 4db particó lehet egy lemezen. -
törölt tag
Nem elég ha a quick boot-ban nem az Uefi dvd-t választja ki hanem a sima legacy driv-ot?
A GPT ha jól emlékszem a 2 tb-nál nagyobb lemezeknél javasolt.
Viszont ha MBR telepítést választ legalább nem szabdalja szét a windows a merevlemezt, nálam egy c partíción van minden, sem rejtett sem egyéb partíció nincs mellette.[ Szerkesztve ]
-
Feherfy
tag
Üdv!
Ma telepítettem újra Windows 10-et, partíciók formázva lettek, fel is ment szépen. Egyetlen problémám, hogy minden rendszerindításkor ki kell választanom hogy Windows 10-et akarom indítani vagy a Windows setup-ot.
Alapértelmezettként Windows 10 van beállítva, ami az SSD-n található. Emellett van a HDD, illetve egy elkülönített 500 MB-os "EFI-rendszerpartíció" amit gondolom magának hozott létre. Az utóbbit se formázni, se törölni nem lehet.Hogyan tudnék megszabadulni a windows felesleges rendszerindító kérdésétől?
-
Norby86
őstag
Nekem még mindig jelzi a vezérlőpultban hogy ott van, és ha rákattintok, kéri hogy indítsam el. Szóval látja és ott van, nem törölte ki sajnos, pedig többször próbáltam.
Más gondom is akadt, ezt irja ki a gép: [link]
Ez mit jelent és miért írja ezt ki a frissítések telepítése után? Hozzáteszem nem emlékszem hogy Insider tagja lennék.[ Szerkesztve ]
-Norbi-
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Intézményi problémám lenne a Windows 10 kapcsán. Adott egy Epson EB-460 típusú projektor, mely LAN-n keresztül volt összekapcsolva a PC-vel. A képi jelet, Win7 alatt a megfelelő alkalmazással kivitte. Windows 10 alatt ugyan a segédprogram felismeri, de nem csatlakozik! Azt írja ki hogy a projektor nem válaszol. Természetesen a projektoron a source LAN-n van. Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
vlevi
nagyúr
válasz quailstorm #47163 üzenetére
Azthiszem, létrehozogatni nem kell. Mert, ha ures, vagyis oarticio sincs rajta, akkor gpt particios tablat csinal.
De, muvel eszembe juttattátok a 100gigas particiot, én az 1TB-t a saját gépemben meghagytam adatnak, játrknak, és eléraktam egy 120-as ssd-t rendszernek. -
KisApám
addikt
Köszönöm
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
SP4C3
veterán
válasz KisApám #47160 üzenetére
TÖRÖLNI KELL AZ ÖSSZES (ÜRES) PARTÍCIÓT, MAJD LÉTREHOZNI EGY ÉSSZERŰ MAX 100 GIGÁS PARTÍCIÓT AMIRE MEHET FEL A WINDÓZ 10.
Telepítés után pedig device manager-ben leformázod a maradékot (D Datának.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
vlevi
nagyúr
válasz KisApám #47160 üzenetére
Nem uefit kell bootolni, hanem a régi biost.
De ez maccerra.
Vagy a telepitőben a diskpart segitsegevel atalakitod gpt lemezzé. Elvileg nem jár adatvesztéssel.
Ha nem kell semmi a hdd-ről, a legegyszerbubb, ha törölsz minden particiot, és ugy telepited. Akkor át fog váltani gpt-re. -
KisApám
addikt
Sziasztok!
Üres gépre telepíteném a Windows 10-et, DE NEM MEGY..
A merevlemezen 2 partíció van:
Device 0 partition 1 - 917,8 GB primary
Device 0 partition 2 - 13,7 GB primaryTelepíteném a 917,8 GB-os részre, DE NEM ENGEDI...
Azt mondja, hogy nem lehet, mert a kijelölt lemeznek MBR partíciós táblája van.
EFI rendszeren a Windows csak GPT lemezre telepíthető.A BIOS-ban nem láttam semmit, amit állítanom kellene.
MIT LEHET most csinálni?
MINDEN partíciót törölni kellene?
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
wjbhbdux
veterán
HALO 5 megjelenéstől összeomlott a Win10 áruház
/s
-
-
vadkörte
addikt
Feladom...
Lassan elfogynak - illetve már elfogytak - az ötleteim. A munkahelyi gépem - W10 after AU - a WU futtatásakor nem találja a szolgáltatást. Augusztus 22 óta tegnap sikerült először csatlakozni, de csak online módon. Leszedett pár biztonsági csomagot, azóta síri csend. Illetve hibajelzés.
Az otthoni gépem - before AU - augusztus eleje óta semmiféle frissítésre nem hajlandó. A hétvégén átállítottam a lokalizációt (nyelv, hely, stb...) Egyesült királyságra, lekapott egy kummulatív csomagot, azóta se kép, se hang.Mindkét gép tökéletesen működőképes, fut, mint a szélvész. Mindkét gépen ellenőriztem az integritást, hibátlan.
Az otthonin egy W10-es WU hibajavító talált két nem katasztrofális hibát, az egyiket javította, a másikat nem tudta, a WU így sem fut - illetve fut, de semmit nem talál - mérgemben a legutolsó MCT-lal kezdtem el lefrissíteni AU-re. Sajnos az éjjel a frissítés kezdete előtt altatnom kellett a gépet - mobilnetem van és nem akartam elfogyasztani a maradék adatforgalmi keretet, így éjfél után álltam neki, mert eléggé kihasználatlan az éjjeli 100GB-om - a frissítési állományokat letöltötte, de lefrissíteni már nem maradt idő. Majd ma. Korán kelek, így is fél kettőkor kerültem ágyba...
Ha ez sem hozza ki a beragadt állapotból, akkor fingom sincs mihez kezdek vele.
(ha kellenek a konfigok, leírom őket)Üdv. V. Körte
-
Norby86
őstag
Letöltöttem, lefuttattam, ezt irta ki:
Removing Windows Defender Service...
Removing Control Panel entry...
Error removing Control Panel entry.
Removing Windows Defender registry key...
Error removing Windows Defender registry key.
Removing misc Defender registry keys...
Windows Defender misc registry keys deleted.
Removing 64bit specific registry keys...
64bit Defender registry keys deleted.
Removing Windows Defender from Program Files...
Error removing Windows Defender Program Files folder.
Removing Windows Defender from ProgramData...
Error removing Windows Defender ProgramData folder.
Removing Defender from Program Files (x86)...
Error removing Program Files (x86) folder.
Process completed with errors.Mi lehet a gond? Nem tudja letörölni. Pedig direkt kikapcsoltam a Defendert a felügyeleti sablonok - windows összetevők résznél.
-Norbi-
-
törölt tag
válasz hroberto #47126 üzenetére
És a tableten be volt kapcsolva az Edge szinkron? Ez valami rejtélyes eset lesz. Az ügyfélszolgálat gyakran fogalmatlan, hogyne tudná az Edge az MS fiók felhős szinkront.
Most nyáron AU-t formázás után tettem fel és MS fiók belépés után szinkronizált mindent, ami korábban be volt állítva hogy szinkronizálja. Háttérkép, tálca helye, Edge kedvencek, jelszavak... csak a felhőből jöhetett, mert nincs más Win10 eszközöm. Nekem csak annyi a bajom nem egészen azonnali a szinkron és miért láthatatlan helyről teszi vissza. Miért nincs MS fiókban vagy OneDrive-ban egy felület, ahol látszik minden. És akár egy kézi szinkron gomb is. -
Norby86
őstag
"Fogtam magam és az egész defendert elávolítottam."
Ennek valaki leírná a pontos menetét? Úgy tudtam eddig hogy csak kikapcsolni lehet. Miként tudom én eltávolítani a teljes Defender víruskergetőt? Mert engem is a folyamatosa Malware keresése bosszant.
[ Szerkesztve ]
-Norbi-
-
junior11
veterán
Sziasztok, már egy jó ideje nem működnek a bővítmények az Edge böngészőben, az ABP nem blokkol szinte semmit, az MS translator sem fordít, már meg sem jelenik a listában, továbbá a bővítmények ikonjait (ABP, Office stb.) kiraktam de hiába klikkelek rá semmi sem történik, az újratelepítés sem segített. Vmi ötlet, mi lehet az oka? Köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Portász
tag
Kedves fórumozok segítségre lenne szükségem egy apró probléma megoldására.
Windows 10 évfordulós verzióban nem tudom kikapcsolni az alvómód utáni bejelétkezést.
Előző verzióban az energia gazdálkodásnál volt opció a jelszó kérés .
Windows indításkor automatikusan belép ,ott nincs is probléma .
Az alvómódból való felébresztéskor jön a bejelentkező ablak,hiába hogy automatikus a bejelentkezés itt mégsem teszi meg .Tudnátok segíteni a megoldásban ? Előre is köszönöm -
hroberto
veterán
válasz mefistofeles #47140 üzenetére
Akkor nálam miért nem jó?! Meg miért mondta az ügyfélszolgálat, hogy nincs felhő szinkron az Edge alatt?!
Egy gépet használsz?KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
mefistofeles
addikt
válasz hroberto #47131 üzenetére
Ez így ebben a formában biztos nem igaz........
Mióta edge-t használok többször is volt törölve, újraparticionálva az egész merevlemezem. Új tiszta win 10 telepítés után azonnal ott volt az edge-ben az összes könyvjelzőm, jelszavam. Ha úgy lenne ahogy írod akkor honnan tette volna fel? Nálam minden nullára lett pucolva.......Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
hroberto
veterán
Megint felhívtam őket, és felhívtam a figyelmét a "Kedvencek és olvasólista szinkronizálása" opcióra. Az volt a válasz, hogy nem is tudott erről, és nem is tudja mit takar.
Vakvágány... Marad a Chrome, és a szopás a bukott adatok miatt!KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
hroberto
veterán
Telefonon beszéltünk.
A gépek közti szinkron működik. Viszont ha mondjuk egy gépem van és történik egy rendszer összeomlás, emiatt újra kell telepíteni a Windowst, akkor megint bukta van. Hacsak kézzel nem mentetted ki valahova a kedvenceket.
Mivel már a Chrome és az IE is tudta ezt a felhőben tárolást, eszembe sem jutott, hogy az Edge ne tudná. Úgyhogy ez egy rohadt nagy hideg zuhany.
Letöltöttem a Chrome-ot, bejelentkeztem, és rögtön meglett az adatok egy része, amit még anno a Chrome mentett el.KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
Cicero
őstag
válasz istvankeresz #47095 üzenetére
Ezt nem értem. Ha csupaszra formázom a vinyót az összes partícióval együtt és egy dreamsparkos windows-t telepítek, de a laptophoz kapott oem windows kulcsával, minden rendben lesz? Vagy így garivesztés is lehet?...
-
TRob1
veterán
válasz hroberto #47131 üzenetére
Be tudod ide szúrni a beszélgetést? Vagy csak szóban történt? Mert én úgy tudtam hogy az MS fiókoddal szinkronizál.
És akkor ez a beállítás mi az Edge-ben?
És akkor mitől lett mindenem meg a Laptopon is az Edge-ben ami az asztalimon volt?
Illetve az előbb próbaképp elmentettem egy oldalt a kedvencek sávra és a könyvjelzők közé is asztalin, majd laptop bekapcs, és ott is megjelent mindkettő (igaz, nem rögtön, kellett egy kis idő).szerk: Nálam majdnem pont ugyanaz volt a szitu mint nálad tegnap, 2 "aprócska" kivétellel:
1) Nem tegnap hanem múlt pénteken vettem egy laptopot 2) Bejelentkeztem MS fiókkal rajta és ott lett mindenem az Edge-ben.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
hroberto
veterán
válasz hroberto #47114 üzenetére
A Microsofttal történt kommunikáció után kiderült, hogy ez a "hiper-szuper" Edge arra képtelen 2016-ban, hogy az elmentett könyvjelzőket, jelszavakat stb. felhőben tárolja. Nem is tudom, hogy ezt a Chrome már hány éve tudja.
Úgyhogy mivel a régi gépem már lepucoltam, az Edge-ben tárolt adataim mind kuka!
Szarjon sünt az összes!KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
zsamiatt
őstag
válasz quailstorm #47128 üzenetére
Mikor indul a telepítő azt írja van elég hely.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
raidx
őstag
A defendert kikapcsolhatod attol a malware keresőja még aktív marad! Avira víruskergető kikapcsolta a defendert. Mi a fenéért lassult be minden, a malware kereső észnélkül dolgozik. Raktam fel másik malware keresőt amit én irányithatok, de a beépítettet ez nem érdekelte. akkor is végezte a dolgát. Fogtam magam és az egész defendert elávolítottam. Amúgy is gyenge a védelme nagyon. Mikor időnként rájön az Avirára, hogy átnézi a gépet csak onnan tudom, hogy kiírja egy ablakba. Amúgy nem veszem észre. Korábban a Win 7-et nem vérteztem fel semivel és tiszta maradt a gépe. Igaz inkább munkéra van és ezért kevés helyen nézelődöm.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok, Van egy win 10-s tablettem amire szeretném feltenni az évfordulós frissítést. A win updateban nem látszódig de a frissítési segéd felpakolná. 30 % körül -a kék képernyőn- egyszer csak kilove a gépet. Vissza kapcsolva pedig a korábbi Windowst állítja vissza. Driver a készülékhez nem lesz újabb. Elvileg ez az intel cucc nem támogatott már Win 10-zel sem normálisan. Viszont legalább megy a 10. Amit nem értek, hogy a frissítés miért nem mászik fel rá ettől még.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
hroberto
veterán
válasz #78032384 #47118 üzenetére
Igen, Windows telefonom van, de ott nem használom az Edge szinkront. Van egy másik tabletem, amit el akarok adni, és azon azon elmentett kedvencek hiányoznak.
Viszont szinkron történt, mert pl. a háttérkép ugyanaz lett mint a régi gépen.KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
Popes
őstag
válasz core i7 #47119 üzenetére
Használd nyugodtan a 10-et, ha esetleg valami megoldhatatlan vagy számodra nagyon zavaró dologba futsz bele akkor majd elgondolkozol hogy hova tovább.
A 10-nél nagyon random hogy kinél stabil kinél nem, ha szerencséd van akkor használod minden gond nélkül(legyen így) ha nincs, és megvagy még DX12 nélkül vagy már nem bírod idegileg akkor én a 8.1-et ajánlanám.Az anniversaryt meg a frissítéseket meg inkább nem véleményezem, (én visszamentem az előző buildre de van olyan ismerősöm aki köszöni szépen jól elvan még mindig a 240-es verzióval)
[ Szerkesztve ]
Deus ex machina
-
core i7
addikt
Melyik stabilabb/gyorsabb
WIN7 WIN8.1 WIN 10
Windows 7 em van jelenleg szívem szerint WIN10-re váltanék a DX12 végett (már frissítettem csak visszaraktam a 7-et) Csak ,hogy nekem a gyorsaság stabilitás az első melyik a 3 oprendszer közül a jelenleg legajánlottabb? Vagy maradjak a 7 nél?
-
törölt tag
válasz hroberto #47117 üzenetére
Feltételezem akkor Windows telefonod van és onnan kéne MS fiókon keresztül. Ellenőrizted gépen Settings és Edge-ben is és mobilon is a szinkron beállításokat? Sajnos sokan panaszkodnak erre is, mivel azt írtad ma vetted a gépet egyből arra gondoltam csak egyszerűen a szokásos lassúság. Amikor AU friss telepítés után néztem nekem is hiányoztak, közben még csináltam a programok telepítését és egy újraindítás után már azért szinkronizált a háttérben, fél-egy óra biztos eltelt. Ha automatikusan béna, legalább csinálnának a OneDrive-ba egy kézi kapcsolót: izé szinkronizálj most. Egyébként nem is bízok teljesen benne, fájlba is elmentem inkább a kedvenceket. Esküszöm 8.1 gép és 8.1 telefon között sokkal megbízhatóbb kapcsolat volt, mentés, tabok, kedvencek minden azonnal és még gépről is lehetett egy kattintással appot telepíteni mobilra.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
Nem tetszik, hogy az éves frissítés visszakapcsolja a fastbootot, hogy viszarak egy alap hálózatai biztonsági beállítást , hogy új nyomtató drivereket telepít. Még jó, hogy az alapértelmezett nyomtató izéjét nem teszi vissza be állásra!A torrentes windows update általában nem zavar, de ha a gép egy nagyobb hálózatba van beállítva , ott általában a rendszergazda blokkolja ezt és ezzel az Update-ot is.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
hroberto
veterán
Van egy kis gondom.
Vettem ma egy Lenovo Miix 310-et Windows 10-el.
Meglévő MS fiókkal bejelentkeztem, de az Edge alatt se híre sem hamva az elmentett kedvenceknek. Hogy lehetne előcsalogatni őket?KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
Norby86
őstag
válasz #78032384 #47111 üzenetére
Az a furcsa hogy nekem olyan mappába is tett Thumbs.db fájlokat ahol nem voltak képek csak zenei fájlok meg program telepítők. :/ Hol tudom ezt kikapcsolni hogy ne csináljon ilyen thumbs.db fájlokat?
A win update megosztást én mindig kilövöm, telemetriát is parancssorbol kitörlöm, plusz a frissen telepített gépnél a kezdőképernyőn mindent kikapcsolt állapotra álíltok, ezek megvannak.
Akkor azt mondod a többi védelem sem jobb mint a Defender? Mármint ami kevésbé terhelné a gépet. Mert akkor hagyom fent bekapcsolt állapotban.
[ Szerkesztve ]
-Norbi-
-
Popes
őstag
válasz tordaitibi #47108 üzenetére
Erre azért nem találsz jó leírást mert mindenkinek mások a felhasználói szokásai, más programokat, alkalmazásokat és hardvereket használ.
Leírhatnám hogy én hogy heréltem ki a rendszert a saját igényeim szerint de nagy a valószínűsége hogy előbb utóbb belefutnál valami hibába amiről fogalmad se lenne(más kívülállónak sem) hogy mi okozza, miért nem megy valami, vagy mi okozza az anomáliát. Ezért nem is javaslom hogy ilyen leírások alapján kezdjél el letiltogatni dolgokat.(csak ha tényleg tudod hogy mit csinálsz )
Ha mégis nekiállsz, javaslom hogy kis lépésekben és minden esetben visszaállítási pont létrehozása után kezdj neki.Deus ex machina
-
törölt tag
válasz Norby86 #47102 üzenetére
A thumbs.db ahogy neve is mutatja egy adatbázis, amikor megnyitsz egy mappát képekkel akkor egyszer megcsinálja az előnézetet a fotókról és eltárolja. Hogy ne kelljen minden megnyitáskor újra generálni. Kikapcsolható funkció, ha zavar.
spyware modul alatt a kolléga ironizált a Win szolgáltatásokra mint telemetria, pozíció megadása stb. vannak akik paráznak ezeken. Szerintem csak a Windows Update internetes megosztást érdemes kilőni, meg az éjszakai karbantartást, hogy ne ébressze a gépet az éjszaka közepén. Van pár bosszantó default beállítás friss telepítésen.
Defender néha hajlamos rendesen pörgetni a gépet, amúgy elég védelem kiegészítve reklámszűrővel és józan ésszel. A nagy AV csomagoknak is megvan a maga baja, vagy túl sokat nyaggat, téves jelzés, felesleges optimalizáló modulok, nem egészen stabil Win10-en stb.
[ Szerkesztve ]
-
Ralond
tag
Sziasztok!
Ma este alvó állapotból kapcsoltam be a laptopomat, de csak a fantomfiókba akar bejelentkezni. A fantomfiókot az ESET hozta létre. Felhasználóváltásra lehetőséget sem ad, bekapcsolás után rögtön abba lép be. Olyan mintha a másik fiók ott sem lenne. Valakinek van valamilyen ötlete? -
Askformore
senior tag
Sziasztok,
játékok alatt nem kaptok ezekhez hasonló directX hibaüzeneteket?
Erős a gyanúm, hogy az egyik frissítés tett keresztbe, esetleg valami javaslat, hogy miként tudnám újrainstallálni a dx-et? Van ez a webinstaller, de az azt mondja, hogy nincs szükség installálásra, mert már telepítve van, nem tudok repair-re nyomni.
-
SAMG3
tag
válasz Nemdick #47039 üzenetére
Kikapcsoltam már 1x az indexelést. Azt hittem az úgy is maradt, de mindne ujraindításnál ki kell kapcsolni és úgy néz ki rendbejön. Már a gépházban mindent kikapcsoltam szó szerint mindent a lehető összes kényelmi szolgáltatást amit nem használok, mert a gép csak játékra van. Van több féle leírás erre az indexelésre de egyik sem működött úgy h ujra indítás után ne kelljen ujra kilőni.
-
Norby86
őstag
Ez a vinyó a routerre van kötve, onnan osztja hálózatra a tartalmát, eddig sosem volt vele gond. Külön tápról megy a vinyó hiszen ez 3,5"-os, nem a piciket 2,5"-os vinyó. Azóta nem fordult elő ez a probléma, szóval nem tudom az okát. Akkor egymás után dobálta el a kapcsolatot, most meg stabilan tartja. De lehet valami a routerben haldoklik. A netet is néha random eldobja.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
Akkor megfogadom a te és az előtted szóló tanácsát is. Viszont a Thumbs.db fájlokat a gyorsítótárazás okozza? Mert engem ezek zavarnak. Ha az okozza azért azt kikapcsolnám, már ha nem okozok ezzel lassulást a rendszerbe. Illetve a hibernálást is,mert csak 64 GB-os SSD-m van, minden hely aranyat ér.
"kivéve a w10 spyware moduljait" Ez alatt a defendert is érted? Mert azt megfigyeltem, ha bevan kapcsolva akkor lassítja a rendszert. De hog yőszinte legyek nemtudom mit érdemes helyette használni... :/ Avira? Olyan ami nem fogja így a gépet.
[ Szerkesztve ]
-Norbi-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest