Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
nagyúr
válasz karldergroße #32594 üzenetére
Érdemes* bocsi csak nem figyeltem .
-
törölt tag
Jó reggelt. Már egyszer szó volt a következő problémámról, csak akkor még Windows 7 Pro volt az Asus X550LB-n. Mikor leállítom a notit startból kiindulva, a gép nem áll le teljesen. A notim szélén levő ledek közül a világításra és a WiFi-re vonatkozó ledek folyamatosan égnek és nem kapcsolnak ki. Azt követően ha hosszasan nyomom a bekapcsoló gombot, akkor úgy kapcsol ki teljesen a gép. Miután frissítettem Windows 10-re néhány alkalommal nem volt ez a gond, de után ismét elkezdődött, mint annak idején a mikor Windows 7 volt. Valaki meg tudja mondni mit lehet ezzel kezdeni?
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Van mód vagy lehetőség arra, hogy a minél magasabb és minél megfelelőbb felbontás érdekében meg tudjam etetni a régi ati HD3650-es kártyát a win 10-zel?
jelent pillanatban nem ismer fel videókártyát így 1280*1024 a legnagyobb felbontás amit enged és elég gyatra és torz a kép. -
lanw
aktív tag
válasz E.Kaufmann #32596 üzenetére
Értem,akkor csak minden telepítésnél át kell magam lökni ezen a procedúrán. Köszönöm a gyors választ!
To be or not To be
-
E.Kaufmann
veterán
Csak (gondolom) azért, mert ez a rendszergazda már nem az a rendszergazda, az a felhasználó (nem csak a név számít hanem egy spéci egyedi!!! azonosító is, a SID) már nem létezik az új rendszerben. Frissítésnél átrántja a felhasználókat, újratelepítésnél új azonosítójú felhasználók jönnek létre.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
lanw
aktív tag
Jó reggelt! Nem tudom,hogy ide tartozik-e,ezért ki is offolom. Minden újratelepítésnél létezik e,hogy az összes vinyónak meg kell adnom a rendszergazdai jogosultságot,ha tiszta értem ez alatt azt,le van húzva az mindegyik a lapról,s csak az ssd van ráhúzva? Miért kell ezt végig zongorázni? Ez a jelenség már a hetes óta így van. Előre is köszönöm, ha rossz volt a fogalmazás elnézést.Iszom még egy kv-t,és átfutom újra DE!!! Viszont van két db új merevlemezem egy wd green 3terrás + ssd amin idáig az oprendszer feküdt,azt egyből látja az aranyszívem.....
[ Szerkesztve ]
To be or not To be
-
ledan
csendes tag
válasz hape60 #32558 üzenetére
A Felügyeleti események nézetben minden Kritikus, Hiba és Figyelmeztetés szintű esemény megjelenik az összes felügyeleti naplóból. Vagyis lehet hogy vannak további naplók is, ha a bal oldali ablaktáblán lenyitod az Alkalmazás- és szolgáltatásnaplók mappát.
Ha mindentől meg akarsz szabadulni, akkor CCleanerben válaszd ki a Windows naplófájlok és Windows eseménynaplók rubrikákat és legyalulja a naplókat. -
kpal
nagyúr
Melyik verzió érdesebb telepíteni Home vagy Pro ?
-
nagyúr
Sziasztok
Remélem valaki tud segíteni.
Nos adott egy W7-ről frissített W10. Eddig egy AMD Fm2-es rendszer volt alatta.
Ezt most váltja egy Inteles, és anno pl amikor Intelről váltottam AMD-re akkor "kibírta" újratelepítés nélkül.
Na most bármit csinálok, sajna nem áll fel a gép az új inteles rendszerrel, még csak csökkentett mód sincs.
Van valami megoldás arra, hogy mégis megmaradjon a mostani rendszer, és ne kelljen egy újat telepíteni?
Vagy ha nem lehetséges e az, hogy a mostani w10-ről átmentem a rendszerbeállításokat stb?
Mert a w7 esetén erre volt lehetőség asszem valami áttelepítő volt a neve vagy mi, tartalmazta a windows, viszont w10 esetén nincs már ilyen.Valami ötlet?
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
szallasi007
őstag
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
segítségre lenne szükségem. rendszergazda fiókom van, de nincsen teljes hozzáférésem ennek ellenére sem. ezt szerettem volna módosítani, a Win 7 alatt megszokott módon, de az explorer exe beállítási között nem tudom megadni magamnak a jogokat, minden ki van szürkézve. hogyan tudnám ezt megoldani?
köszönöm előre is
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok!
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
raidx
őstag
válasz qqcqqc #32574 üzenetére
A tizes még jobban védi magát és a rendszermeghajtót mint a hetes. Az Opera böngésző új veerzióját először nem engedte a D:\programfiles-be telepíteni. Majd ugyan engedte csak nem lehetettt elindítani. Végül javították a telepítőt éas az users...appdata.local alá került. Ott már működött rendesen.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Zlcsi
senior tag
sziasztok!
hogy lehetnek kikapcsolni a hangerő átállításánál kiadott hangot
amikor állítok a hangerőn mindig pittyen egyet és baromira idegesít
kerestem a "hangok"nál de nem találtam ilyet
-
TheProb
veterán
Erre tud valaki valamit mondani?
NAS-ról próbálok átmásolni egy fájlt az SSD-re (system volume) és ezt dobja. Elérhető a mappelt meghajtó (onnan jelöltem ki a másolandó fájlt is). Megint vmi kretén jogosultsági gondok miatt lesz? Másik particióra/HDD-re simán át tudom másolni.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tűzfal ügyben.
Win 10 pro-t használok és egy hanewin nfs nevű progit,mely a médialejátszómra megoszt nfs szerverként adatokat a pc-ről.
A beállításaim jók ,mert látja szépen a fájlokat a médialejátszó,de sajnos csak akkor ha a tűzfal ki van kapcsolva.Segítenétek a tűzfal helyes beállításában hogy átengedje?
előre is köszi
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Gyula196906
senior tag
Sziasztok
olyan problémám adodott , remélem tudja valaki a választ
gyári beállitás visszaállitást csináltam és most nem reagál se a billentyüzetre sem az egérre
vajon alapértelmezetten érintéses bevitelre áll azért ?
vajon hogyan tudnám megoldani? -
Jazz
veterán
válasz #22237440 #32520 üzenetére
A rendszergazdáknak minden jog ki van osztva. Felhasználóknak nincs írás, módosítás, teljes hozzáférés.
A felhasználói fiókoknál saját magam meghatározása az: Helyi fiók, és rendszergazda.
A fióktípus módosításánál is a Rendszergazda-i meghatározás az aktív.Na ilyenkor mi van.
free your mind
-
Gyula196906
senior tag
Sziasztok
olyan problémám adodott , remélem tudja valaki a választ
gyári beállitás visszaállitást csináltam és most nem reagál se a billentyüzetre sem az egérre
vajon hogyan tudnám megoldani?[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz King Unique #32548 üzenetére
Közben sikerült a dolog, átmókeroltam a partició típust és jó lett. Ismerem a rufust én is, eddig is ezt használtam. Ezzel a 3.0-ás incompatibility dologgal már én is találkoztam.
(#32546) SP4C3: Akkor még 1x, van nálam egy lapos ami nem volt hajlandó pendrive-ról bootoltatni a win installert. Az volt a kérdés, hogy ha a HDD-t (amire a win-t akarom telepíteni) rákötöm USB-n keresztül a saját gépemre akkor rá tudom-e tolni a Win-t. De ezt már megválaszolták, hogy nem fog menni ha visszarakom a notiba és sata-n keresztül kell csatlakoznia közvetlen.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
King Unique
titán
válasz TheProb #32544 üzenetére
Üdv!
Ha telepítőt akarsz pendrive-ra csinálni ISO fájlból, akkor Windows alatt a Rufus program javasolt. Ha nálad nem bootol be penről, az lehet amiatt is, hogy nem a megfelelő módban [BIOS-MBR | UEFI-GPT] lett rá kiírva. Illetve egyes gépeknél nem lehet USB 3.0 portról bootolni, hanem csak USB 2.0-ról engedi.
Ha meg Windowst akarsz USB-s HDD-re telepíteni, ahhoz a WinToUSB ajánlott. Viszont, akkor USB-n kell használnod, mert a HDD-t utána a gépben SATA-ra kötve kétlem, hogy bebootolna a Windows...
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz TheProb #32544 üzenetére
Legjobb ismereteim szerint egyik sem járható út. Win telepítő meg dogja mondani, hogy ő bizony nem hajlandó USB eszközre telepíteni. A másik eljárás meg szinte egy Barbatrükk, de felejtős. Notit kell megvoodoozni hogy bootoljon penről. Figyelni kell a telepítőt hogy hozod létre. BIOS-os vagy UEFI-s géphez opció fontos.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Milyen programmal tudok telepíteni HDD-re OS-t úgy, hogy azt usb-n csatolom a géphez? Utána menne bele egy laptopba "éles" HDD-nek, csak a lapos az istenért sem akar pendrive-ról bootolni.
Vagy másik járható út, amit még hallottam egyik kollégámtól, hogy rádobni az img-t valahogy a hdd-re, majd az installer valahogy bebootol és felrakja magát arra a hdd-re amiről bebootolt a telepítő.
-
Gyula196906
senior tag
Sziasztok
olyan problémám adodott , remélem tudja valaki a választgyári beállitást csináltam és most nem reagál se a billentyüzetre sem az egérre
vajon hogyan tudnám megoldani?bocs nem válasznak szántam
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz Petyyyyy #32539 üzenetére
Mielőtt újrarakod megpróbálhatnál egy klónozást, ami géptől függően 15-25 perc, ha nem sikerülne akkor még mindig újrarakhatod a wint.
Persze Te tudod, hogy neked mi a jó ...Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Petyyyyy
addikt
Hey urak!
Otthon most HDD-n a rendszer és költöznék SSD-re. Nem szeretnék eltolni egy egész napota telepítéssel, gondoltam klónozom. Megoldható így, vagy feleselni fog majd?
Sima 8 kulcs van a BIOS-ba égetve, másik 8 Pro kulccsal telepírettem a mostani rendszert hogy W10 Prot kapjak a végére. Ha ez számít.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Mosqu!to
addikt
válasz Racecam #32530 üzenetére
Anno volt arra példa, hogy MSDN-es W7pro telepítő nem aktiválta magát, és amikor felhívtam az MS supportot telefonon, hogy aktiválják nekem, azt mondták, hogy csak a saját telepítőlemezével fog felmenni, az MSDN csak a retailhez jó. Akkor W10-nél már biztos nem okoz ez problémát?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
hunluki
senior tag
válasz Mosqu!to #32525 üzenetére
Nem szükséges, elég ha az MS oldaláról leszeded a telepítőt és a W7 kulcsával telepíted. Ha nem fogadná el (nem tudom OEM kulcsnál mi a helyzet), akkor marad a frissítés még HDD-n, megvárod amíg aktiválja magát, majd onnantól mehet bele az SSD, és kulcs nélkül mehet fel a 10-es. HW ID alapján aktiválni fogja magát.
[ Szerkesztve ]
-
hape60
aktív tag
32497-re valaki?
-
janeszgol
félisten
válasz janeszgol #32472 üzenetére
Nos, sikerült megcsinálni.
Ezen az oldalon van a megoldás.
Command promptba kell a következőket beírni.
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Restart
A másodikat lassan csinálja, de ki kell várni. Utána már nem kellett nekem power Shellben azt a parancsot lefuttatnom, mert mindenestül látom újra a start menüt, az összes elemével úgy, ahogy én azt kialakítottam.
Ugye a ball katt (és a billentyűzeten a win gomb) nem működött. Jobb kattra lehet promptot indítani.
Azt hittem komolyabb a baj. Féltem, hogy javítanom kell vagy újra húznom, de szerencsére nem.Szerk.: és a naptárat/notificationt is elő tudom hozni.
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Egy Windows 7 Prof. OEM licenccel rendelkező laptopba teszek most SSD-t, és Windows 10-et szeretnék telepíteni.
Mi ilyenkor az eljárás? Fel kell tenni a gyári Win7-et, majd oprendszer alól frissíteni 10-re? Vagy le lehet tölteni olyan hivatalos Win10 verziót, amit feltéve elkerülhető ez az időpazarló upgrade folyamat? Ha igen, honnan-melyiket-milyen módon kell ilyenkor haladni?
Köszi előre is,
Mosqu!toComputer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Egy HP 2570p notinál van olyan problémám, hogy ha az usb 3 portra rádugok egy usb 3-as wd passport merevlemezt, akkor az egér bármelyik portba van dugva, elkezd akadni, lagolni. Win7-nél nem volt ilyen.
A noti win 10-re tesztelve van a gyártó által, a driverek fent vannak. Van ötletetek esetleg?-
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok!
Sikeresen telepítettem a windows 10-et egy üres ssd-re usb-ről,és elfogadta a win7/64 prof licenset.
Az usb-s telepítőt az Universal-USB-Installer-1.9.6.3 nevű program készített el,melyet már rég óta nagyon szeretek.
Örülök hogy nem kellett frissítenem.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
törölt tag
Az értesítés szerintem nem azonos a joggal. Kattanj a Fájlkezelőre, azon belül jobb katt a C-re, ott Tulajdonságok, azon belül Biztonsági fül, a Csoport vagy felhasználó neve alatt válaszd ki akinek a jogait akarod módosítani, majd alább Szerkesztés gombra kattintva, a gomb alatti rubrikában pipálsz és pipátlanítasz az elvárásaid szerint. Óvatosan, nehogy jog nélkül maradj!
-
törölt tag
-
ledan
csendes tag
Nem hiszem el.... A totális fagyásokat egy egyszerű BIOS-frissítés megoldotta.
Ez pedig nettó vicc kategória azok után hogy már minden létező drivert és komponenst frissítettem. De úgy néz ki vége a kálváriának és a friss BIOS valami olyan csodaszerrel bírt ami helyrerázta a Win10-et.
El tudom képzelni, hogy több gondnak is elavult BIOS lehet a forrása, úgy tűnik érzékeny rá az OS. -
Jazz
veterán
Ezt se értem, hogy rendszergazdai jogom/fiókom van, és még is, nem enged a pl. C: gyökérkönyvtárba menteni. Ilyen alap dolgokat nem enged.
Viszont másolni enged. Igaz rendszergazdai engedélyt kér, ahogy minden lépésemért, máshol...
A "Felhasználó fiók felügyelet beállítás" "soha nem kérek értesítésre" van állítva, és még is.
free your mind
-
BBéci
legenda
válasz Romeo619 #32506 üzenetére
Ugyanez volt a gondom, visszatértem W7-re, mert semmilyen "orvosság" nem használt. Talán a múlt hét közepén linkelt YouTube-os video alapján lehet jutni valamire, de már későn szereztem tudomást róla.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Jazz
veterán
Üdv,
van valakinek valami ötlete az alábbi két anomáliára?1.: A bépített képnézegetővel tényleg nem lehet képeket nézegetni csak egyesével?
Se görgetésre, se nyilakra, semmire nem reagál. (Pontos körülmény: Total Commander, fotók mappa, azon belül egy halom jpg, megnyit, és ennyi. Még a diavetítésre sem reagál. Wtf.)szerk.-> megtaláltam: Regisztrálni kell a mappát a "Képek könyvtárba" hogy lehessen scrollozni! Na neeee....Ez mi?? Miért? Mint valami mobil alkalmazás. Nem lehet valahogy kikapcsolni ezt a korlátot?
szerk 2.-> hiába "regisztrálom" adott képek mappát, ha TC-ből nyitom meg a képet, nem enged scrollozni. Win10 és, 2016-ot írunk.2.: Egy utoljára indított alkalmazást vagy bármit hogy lehet visszanézni? Vagy azt hogy mi lett bezárva?
Egyszer csak elindult valami, full screen-ben, mint egy játékban egy főmenü. Volt spec. egérkurzor is, lehetett mozgatni, buborék hangok, valami effektek. Semmire nem reagált, csak az alt f4-re.
Előzmény: sd kártya betéve, de azon nincs semmi futtatható file. Ez wtf már megint.
Esemény naplóban nem találtam semmit hogy mi okozhatta ezt. Tudom a pontos idejét is ennek az "eseménynek" ha ez segít.Köszi
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Racecam
nagyúr
válasz Motion_Blur #32509 üzenetére
Mert a PCMeter-t is fel kell telepíteni. Nálam jó:
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
King Unique
titán
válasz Motion_Blur #32509 üzenetére
Nem értem minek külön gadget megoldásokkal szórakozni, amikor ott van komplett csomaggal a 8GadgetPack megannyi lehetőséggel?
[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok
Használ itt vki hanewin nfs szervert?
Win7 alatt jól futott,de most vmiért nem akar futni,tán vmi hálózati vagy megosztási esetleg tűzfal prkbléma áll a háttérben?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Romeo619
senior tag
Sziasztok,
az elmúlt pár napban nem tudom megnyitni a start menüt aztán meg a keresés halt meg. Ma meg már se a hangerőt se a wifit nem tudom megnyitni...
Olvastam hogy ez valami bug a 10-ben. Van erre valami orvosság?
Update
Jó párszor újraindítottam, mire valamit javítást csinált és kiírta hogy ideiglenes profillal vagyok bent. Akkor meg ment de semmim nem volt meg. Restart...most mindenem meg van de megint nem megy semmi[ Szerkesztve ]
-
cattus
addikt
válasz kriszwells #32502 üzenetére
A kulcs maga nem kötődik az architektúrához, szóval a 64 bites rendszert is tudod aktiválni a mostani kulcsoddal. Viszont frissíteni 32 bites rendszerről 64-esre nem tudsz, csak tiszta telepítéssel oldható meg a váltás.
Do the thing!
-
kriszwells
aktív tag
válasz qqcqqc #32501 üzenetére
Bocs, nem tudom értelmezni... hogy tudok jogtiszta win 7et használni? Jogtiszta win 7-32 bites telepítő cd-m van, kulccsal. Ami fent van most a gépen win 7 64 bit, azt letöltött telepítő +loaderrel...
Kösz!Köszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
őstag
válasz kriszwells #32500 üzenetére
Hát hetesből is használhattál volna legális 64 bitest. A kulcs csak azt határozza meg, hogy a windowson belül melyik verzió használatára vagy jogosult.
Telepíteni meg tudod a hetes kódjával akár tisztán is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest