Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Be tudok valahogy állítani olyat hogy a drivereket én magam döntsem el mit telepít fel és mit nem?
Nem túl jó még az intel hd 3000 + nv gf 525m driverei ezért szeretném a régieket feltenni, mert amúgyis jobban pörög a rendszer ezektől, jobban fűti. Szóval igazából 2 kérdés lenne, hogy várhatok hogy realizlódik a laptop hűtése a 8.1 szintjére mikor normális driver lesz alatta? továbbá hogy a driver cserére van-e manuális lehetőség, úgy hogy utána nem tölti le rá az általa gondolt frisset? -
Karcsi1001
tag
Lenne még egy kérdésem: a tálcáról hogyan lehet eltüntetni a gyári órát, én mást használok, ezért feleslegesen csücsül ott.
"Az emberek egymásért születtek. Vagy tanítsd, vagy tűrd hát őket." MARCUS AURELIUS
-
vigyori78
őstag
válasz Tiger. #16648 üzenetére
Google 4. találat k.rva nehéz
-
Sutee89
aktív tag
válasz Karcsi1001 #16691 üzenetére
Igen
-
nyega
tag
válasz mefistofeles #16682 üzenetére
8.1 -en sokkal több progi indult automatikusan, (régóta volt fent), itt már mindent ki lőttem és mégis lassabban áll fel a rendszer Annyira nem feszítem magam, (bár k...ra zavar) szerintem idővel ,jobb lesz.
Csak nem értem, másnak miért gyorsult, nekem miért nem? Annyira nincs szar vagy öreg gépem.
Majd ez is megoldódik egyszer.A Lányom gépére is frissítettem," úgyis ez lesz a jövő" gondolattal, nehogy már a kiscsaj lemaradjon az elkövetkező fejlődésről, gondolom mindenhol ez lesz a platform 7-8 éven belül, ismerkedjen vele. Nem volt őszinte a mosolya, mikor haza jött a nagymamától és nem voltak meg a játékai a gépen...
Azóta persze mindent vissza raktam Neki,mentésekkel együtt.
[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Azt meg tudom csinálni, hogy a onedrive mappa másik meghajtón legyen, ne a c-n? Ha igen, hogy?
Az mitől lehet, hogy videó, vagy kép megnyitásánál csinál olyat a win, hogy csak pörög a kis kör, de nem nyitja meg a fájlt, hanem valami olyan hibaüzenetet ír, hogy lejárt vmi idő. Másodjára viszont megnyitja.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Spancho
senior tag
ITT a leírás képekkel.
Mind a 2 folyamatot csináld meg ,akkor tuti működik.
Kb 2-3 perc az egész.A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
Sutee89
aktív tag
válasz Karcsi1001 #16686 üzenetére
-
Karcsi1001
tag
Sziasztok Mindenki!
Segítséget kérnék: a napokban feltelepítettem a Win10-et, és van egy problémám. Bekapcsoláskor mindég jelszót kér, csak úgy tudok belépni. Nem tudok rájönni, hol lehet ezen változtatni. Win7-en lehetett, 10-en nem? Nekem fontos lenne.
Ha Valaki tud, kérem segítsen, előre is köszönöm!"Az emberek egymásért születtek. Vagy tanítsd, vagy tűrd hát őket." MARCUS AURELIUS
-
addikt
Üdv!
Tegnap megtörtént a frissítés Win 7-ről a 10-esre. Simán fel is ment a 10-es, az eddigi progik, eszközök is úgy néz ki működnek, az aktiválás is sikerült, viszont nem indult a net. Folyamatosan azt dobta a diagnosztika, hogy "A helyi kapcsolat nem rendelkezik érvényes IP konfigurációval." Sajnos semmi eddig használt vajákolás nem segített, és mivel net nélkül elég macerás, kihívtam a netszolgáltatóm szervizét.
A szervízes is átnézet és állígatott egy csomó dolgot, de csak nem akart a net elindulni. Már felvetette a tiszta telepítést, hogy az esetleges 7-esből maradt cuccok ne kavarhassanak be.
Végül tett még egy utolsó kísérletet, és ez úgy néz ki megoldotta a problémát, amit leírok, hátha másnak is segíthet.
Tehát, Hálózati és megosztási központ megnyitása, ott katt az Ethernet-re/Tulajdonságok/Beállítások/Speciális/ itt a Tulajdonságok közül kiválasztani a Speed és Duplex-et, és jobbra az Auto Negotiation-t átállítani 100 Mbps értékre.
Géprestart, és azonnal lett net. Megpróbálta még ugyanitt az 1,0 Gbps értékkel is, azzal is pöccre indult, végül vissza lett állítva az alapértelmezett Auto Negotiationra, és azóta ezzel az értékkel is van net.
Remélem tényleg ennyi mókolás elég volt neki ."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
mefistofeles
addikt
Nekem igen fürge induláskor, leálláskor.
Nincs túl sok a windowsal induló progid? Én ezeket ki szoktam lőni. Azon kívül ami szükséges én azt szeretem ha egy program akkor indul mikor én mondom neki.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
MrCsiT
addikt
válasz kisapa #16614 üzenetére
1. megnyitod a jelentkező felületet a jobb alsó sarokban az ikonnal, és jól lemondod.
2. megkeresed a KB3035583 frissítést a telepített frissítések között, és törlöd.
3. újraindítás után, Windows update-en csinálsz egy frissítések keresését, előtte megnézed, hogy semmiképpen se legyen "frissítések automatikus telepítése" beállítva, hanem csak a töltse le és majd eldöntöd, hogy telepíted-e opció.
4. a keresés megtalálja a KB3035583-t, nyomsz egy jobb egeret rajta, és elrejted.
5. a ~BT meg a másik mappát, ha már azokat létrehozta a cucc, letörlöd a C:-ről.Ezzel szerintem megszabadulsz a W10 "tegyé má fel, tegyé má fel,"piszkálásától.
Nordekk: akkor fogyaszt a system, mikor épp jelentést csinál a telepített alkalmazásaidról az MS-nek.
h1mpi: nálam a Tp-link 450MBps USB stick dobálta el a netet W10 alatt. Érdekes módon, a laposba beépített max. 150Mbps-es wifim az ment, igaz, csak 72-vel.
dajkapeter: szerintem sehogy. By design úgy van, hogy mindent telepít amit talál az update szerveren, vagy nem? ( ha jól tudom, max. azt tudod megadni, hogy most, vagy kicsit később tegye ezt.)
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Nordekk
tag
Belefutottam egy érdekességbe. Valaki esetleg tudja az okát?
Első bekapcsolás: Feladatkezelő
Itt a System 124MB-ot eszik és az össz memóriának 23%-át használja az egész rendszer.
Egy újraindítás után: Feladatkezelő2
Itt pedig semmit nem eszik a System.És ez így változik minden egyes újraindításnál, egyikszer 124mb-ot aztán kövinél semmit stbstb...
-
dajkapeter
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni nekem, hogy a windows frissítéseket hogy tudom beállítani, hogy mit töltsön le és mit ne? Csak mert frankón befrissítette a touchpad és a hang driver-eket és most se hang, se görgetésem nincsen. Ha nem frissítgetné ezeket akkor nem lenne vele gondom...
Egy másik kérdés, hogy az ősök Lenovo-ján annyira picik a karakterek (a nagy felbontású kijelzőnek hála), hogy alig lehet elolvasni. Hogyan lehet feljebb venni az alap betűméretet?
Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....
-
nyega
tag
válasz mefistofeles #16656 üzenetére
Másodjára én is hasonlóan tettem, így is vannak kisebb problémáim, de alapjában véve jól működik a rendszer, később pedig biztos, hogy javulni fog. Csak ez a rendszer felállási idő menne vissza 17 sec.-re ...
-
Tiger.
nagyúr
-
h1mpi
félisten
Nekem néha elveszik a net kapcsolat és csak újraindítás vagy driver újratelepítés segít. Archer T4U USB stick. Mi lehet a megoldás? Néha úgy érzem, mintha a gyártók meglepődtek volna, hogy kijött a Windows 10, mert kb. annyi támogatottsága van, hogy az 0...
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Bodor
veterán
válasz mefistofeles #16656 üzenetére
+1 Okos gondolatok! Én is ezeket javasolnám.
-
DeathAdder
veterán
Arra vagyok figyelmes már háromból harmadik alkalommal, hogy amikor éjjel alvó módba teszem a gépet, akkor reggelre már megint be van kapcsolva
Ez valami hiba, vagy egyéb beállítás szükséges?
-
t72killer
titán
válasz freelancer68 #16660 üzenetére
Köszi pucolunk is vissza gyorsan a 7-esre, ill a saját notimon is meggondolom, hogy menjen a frissítés. Ha én adok be (MSDNAA-s) kulcsot neki, akkor a biosban lévőt békén hagyja? (nem használja fel aktiváláshoz?)
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Kernel
nagyúr
válasz Ropinator #16647 üzenetére
5 % túlnyúlás, overscan a videodriver beállításai között szokott lenni, esetleg az is előfordulhat, hogy a TV menüjében átállítódott, bár elvileg nem kellene.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
renji00
aktív tag
Sziasztok! Ha vásárlok egy kulcsot a Microsoft oldalról (home) azt csak egy accounthoz tudom kötni? Gondolok itt olyanra hogy családi megosztás vagy valami hasonló. (Édesanyám és testvérem használná a saját gépét.) Vagy ha ez nem megoldható akkor 1 accounton be lehet jelentkezve egyszerre 2 ember?
-
Gsx-rr
veterán
Visszaálltam win 7-re. megint letöltötte a win 10 frissítést. Hogy lehet kikapcsolni és azt megoldani ,hogy ne töltse le mindig?
-
Boonen007
őstag
Tabletemen nem akar az időjárás csempe élővé válni, csak az üres kék ikont mutatja mit kezdjek vele?
-
siskad
őstag
Sziasztok! Tegnap frissítettem win7-ről 10-re. Az lenne a problémám, hogy ha youtubeon hallgatok zenét fülessel akkor recseg (biztos hogy nem a füles rossz, mert 2 van és mind a 2-vel csinálja) de ha a gépen lévő zenét hallgatom akkor nem recseg. De a hangfallal pedig egyáltalán nem recseg youtubeon sem. Valaki tapasztalt már ilyet?
-
Воланд
titán
nem ugy volt, hogy lesz uj lock screen? mert nekem teljesen jo lenne a bing daily image, viszont ahogy nezem ez a rendszerben nincs benne, ami meg w8-hoz app az nem mukodik rendesen w10 alatt, nem tudja a hatterben valtogatni a kepet.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
t72killer
titán
válasz freelancer68 #16655 üzenetére
ajvé, erről nem is tudtam, lehet le kéne vakarni a nejem notijáról a 10-et, mielőtt a telepítéstől számítva 32 napra a fejemhez vágja, hogy használhatatlan az OS . A későbbiekre úgyis betáraztunk egy Dreamsparkos kulcsot, ősztől úgyis hivatalosan jogosult lesz rá. Ez BIOS-ba égetett kulcsú notiknál is így van?
A visszatéréshez gondolom elég ráböknöm a gépházban a "restore windows 7" (v vmi hasonló) opcióra.
[ Szerkesztve ]
-
mefistofeles
addikt
Olvasom a topicban a sok problémát és volna néhány tanácsom.
Nem, nem vagyok informatikus, csak egy egyszerű felhasználó aki két évtizede Windowst használ.
Ha problémás a telepítés vagy még neki sem álltál akkor én a helyedben így tenném.....-Először is elmentenék mindent ami fontos, vagy egy másik partícióra vagy valami külső tárhelyre.
-Utána a biost alaphelyzetbe, a rendszer partíciót törölném és csak a helyet jelölném ki a Windowsnak, a többit ő elintézi.
-Felraknám azt amiről majd 10-re frissítek. Ha kész semmit nem telepíteni, csak megvárni, hogy felpakolja a frissítéseket amik a váltáshoz szükségesek.
-Ha ez kész (és aktivált) jöhet a 10-es. Gyakorlatilag mindegy, hogy segédprogrammal, vagy anélkül frissítesz, lényeg, hogy ne torrentes, kutyult verzió legyen. Egy ilyennél sosem tudod mit variáltak, optimalizáltak benne.
-Elvileg hamarosan egy 10-es (aktivált) rendszer néz veled szembe. Most vagy alaphelyzetbe állítanám a Windowst, vagy újrahúznám, ugyanazzal a telepítő állománnyal amivel először is frissítettem.Majdnem kész!
Most még mindig nem kezdenék agyatlanul legújabb drivereket keresni, böngészőt, vírusírtót, médialejátszót telepíteni. Inkább átnézném a rendszert. Működik minden amit szeretnél? Nincs hiányzó driver? Internet, rendben? Újraindítod és hiba nélkül feláll a rendszer? Tiszta telepítésnél, ha csak nincs valami hardveres gebasz a válasz igen kell legyen!
Természetesen mindenki a saját ízlésének és igényeinek megfelelően variálja a rendszert de alapból elmondható, hogy a biosban és a rendszerben csak a minimálisan legszükségesebb dolgokat változtasd meg!
Egyenként rakd föl amit szeretnél! Próbáld ki működik e, nem okoz e a rendszerben gubancokat. Addig ne állj neki a következő telepítésnek míg az előzővel nem működik tökéletesen a rendszer. Ha pedig semmiképp nem oké akkor (tudom sokan ragaszkodnak a kedvencekhez) válassz az alternatívák közül mert mindenre van!
Sokszor olvasom, hogy ez a böngésző vagy az a lejátszó nem működik és milyen szar a rendszer inkább vissza is rakom a 7-est, 8-ast. Ilyenkor az jut eszembe, hogy ha nem passzol egy gomb akkor a kabátot cseréled le?Akinek nem inge természetesen ne vegye magára de talán pár embernek segít ez a leírás.
Én nagy vonalakban így szoktam telepíteni egy totálisan új rendszert. Lehet, hogy szöszölős és nem a leggyorsabb de a legbiztosabb módszer![ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
t72killer
titán
A 8.1 licenszet az első frissítés pillanatában elveszíti - máskülönben azt használhatná egy másik gépen. Ergo a migrációhoz először vissza kell lépni 8.1-re, hogy visszakapja a licenszet, aztán jöhet a gépcsere, 8.1 majd 10 install.
KV<-
-
freelancer68
tag
válasz Tiger. #16648 üzenetére
Szerintem nincs benne, csak külső programmal lehet.
Aero Glass -
pzstm
titán
-
t72killer
titán
Előtte sztem vissza kell váltania és újra kell aktiválnia a 8.1-et, mert a frissítéssel elveszti a 8.1-et addig, amíg a 10-et használja, nem?
#16647: a TV menüjében nem lehet megoldani?
[ Szerkesztve ]
-
Spancho
senior tag
Sziasztok.
A windowsos programmal csináltam egy win10N-t ami lassú volt stb...
Utána Rufus-szal csináltam egy UEFI-s Win10-et azt feltelepítve már jó volt.
Gyorsan indult ,volt fast boot. (Biosban is lehetett kapcsolni)
Az energia gazdálkodásnál is volt gyorsindítás funkció. Ez
Most reggel volt vagy 2 perc mire be bootolt ,utána még 2 percig minden alkalmazásnál csak pörgött a kis karika ,nem csinált semmit.
Az energia beállításoknál csak alvás és zárolás van ,a gyors indítás funkció eltűnt.
A BIOS-t valahogy átállította ,mert nem tudtam belépni se , nem adott energiát az USB 3-as billentyűnek amig fel nem állt a windows.
Elemet kiszedtem ,utána beléptem a BIOS-ba ,beállítottam az ULTRA FAST BOOT-ot.
Elindult ,újraindult és most megint kb 1 perc mire betölt.
Amig rendesen működik addig kb 10-15mp alatt megvan. Win 8.1 is 7-8 mp volt mire beadta az asztalt.Driverekből minden friss.
Lehet ,hogy valami frissítést leszed ami elrontja a bootolást ?A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
Tiger.
nagyúr
Sehogy nem tudom előhozni ezt a kibaszott aerot, pedig létezik rá, itt hiába kérdezem semmi reakció, nem hinném hogy olyan nehéz dolgot kérdeznék
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Ropinator
újonc
Sziasztok! Tegnapi napon sikeresen megérkezett a Windows10, amit gond nélkül frissítettem és hiba nélkül fut a gépemen. Egy problémám viszont akadt vele, ami nagyon zavaró. Mivel a monitorom be adta a kulcsot, ezért a 82 cm-es LED Tv-met használom monitor helyett. Eddig tökéletes volt Win 8.1 alatt. Windows 10-ben viszont nagyobb a kép, mint maga a tv kijelzője. Akármilyen felbontást állítok nem látszik a tálca és a megnyitott ablakok kerete sem és ez így nagyon zavaró. Már mindenhol megnéztem, hogy van-e egyénileg állítható kijelző méret-igazítás, de nem találok olyat a 10-esben... valaki találkozott ilyen problémával???
-
pzstm
titán
válasz GEPESZ66 #16641 üzenetére
ha jövő júniusban veszel új gépet/alaplapot és 8.1-es eredeti verziód van, akkor még a frissítési ajánlat élni fog, vagyis frissíthetsz. A régi HardwareID-d is meglesz, de az új HardwareID is meglesz MS szervereken, s legközelebb ugyanazon az új gépen ha csinálsz tiszta telepítést, akkor kulcs nélkül aktiválhatod
Ha jól értem amit akarsz......bár még a reggeli KV-m nem volt meg.
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
tamass.szabo
tag
Vó, vó, vó, ha az ismerőseim megtudnák, hogy tőlem informatikai jellegű tanácsot kér valaki, már körberöhögnének.
De amúgy nagy eséllyel nem aktiválná ugyanazt a felfrissített windowst másik gép alatt.
-
yodamester10
őstag
Na megoldódott a problémám a win10-ben.
Ez segített.Végre leáll a gép,hátha más is belefut ilyenbe. -
SaGa59
őstag
Gyanús, hogy nem lesz így jó.
Azt a Win 8.1-et egyszer már megfrissítetted a régi gépeden, nem hinném, hogy még.egyszer megfrissítheted egy másik gépen.
Jobban jársz, ha kivárod a gépcserét, felteszed rá a 8.1-et és azon frissíted W10-re. Addigra a W10 gyerekbetegségei is elmúlnak már.STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
t72killer
titán
Rizikós, majd az M$ szakik megmondják. Ha először visszaváltasz 8.1-re, merthogy "nem tetszett" a 10, és így váltasz gépet, akkor újraaktiválhatónak kéne lennie retail 8.1-ről a cuccosnak.
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
válasz tamass.szabo #16633 üzenetére
A vásárolt WIN8.1 telepítve van egy gépre.
Ezt felfrissítem WIN10-re, s így jogot kapok ezen a gépen a WIN10 használatára.
Mivel ez egy régebbi gép, lehet, hogy jövőre kivonom a forgalomból.
Ha ekkor a dobozos WIN8.1-et felrakom az új gépre, akkor tudok még ugye frissíteni (2016.07.29-előtt) WIN10-re? -
t72killer
titán
válasz klepto #16635 üzenetére
Nem számítok rá, hogy gyors lesz a DDR4 terjedése. A DDR3 elég rammennyiséget ad (anno DDR2-nél 16 gigához min 4 modul kellett), a ddr3L fogyasztásban is rendben van, nem érzem az óriási nyomást a váltásra. Ráadásul a DDR4-et támogató procik (pl i5-6600K) még csak most kezdenek szállingózni, mindenféle konkurrencia nélkül, drága lesz ez jövőre is. AMD oldalról a Zen fogja támogatni ha vmikor kijön. Kétlem, hogy költséghatékony alternatíva lesz bármelyik jövő nyáron.
#16640: Jogos, a modulok már kb ddr3 árban vannak, a platform viszont nem olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz tamass.szabo #16600 üzenetére
Ugyenezek a bugok nálam is előfordulnak mind2 gépen.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
tamass.szabo
tag
válasz t72killer #16634 üzenetére
Tetszik az Edge alapvetően, de nekem a Chrome a folyamatos szinkronizálása miatt annyira hozzám nőtt, hogy semmi pénzért nem használnék mást
A többszörös klikkelés problémát szomorúan hallom. De amúgy lehet ideje lenne belevágnom egy másik laptopba. Valamikor év végén lehetséges akár, hogy össze tudok gyűjteni annyit.
szerk.
klepto: ennyire nem értek hozzá, de én a helyedben várnék egy picit. Én nem tudtam várni, mert sosem voltam a türelmes típus, bár a kisebb hibák, amiket leírtam egy korábbi hozzászólásomban zavarnak, de szerencsére az új rendszer előnyei valamelyest kárpótolnak.
[ Szerkesztve ]
-
klepto
addikt
válasz tamass.szabo #16633 üzenetére
Aha. szóval akkor várjak inkább, ha gépcserén gondolkozom, mielőtt lecserélem a Win7-et?
Van rá esély, hogy 1 éven belül elterjednek, és megfizethető kategóriába kerülnek a DDR4-es procik/alaplapok; bármelyik oldalon (AMD, vagy Intel)?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
t72killer
titán
válasz tamass.szabo #16629 üzenetére
Az akksiidő elvileg a chrome számlájára írható, sztem a gyerekbetegségei ellenére elkezdek barátkozni az Edge-el.
A többszörös klikkre "ébredés" azt jelenti a gépeden, hogy az appok procihasználata megnőtt a 8.1-eshez képest vagy a chipset/igp driver nem az igazi. Nagyon remélem, hogy az első pár hónap frissítései megoldják a problémát - bár az inteltől nem valószínű, hogy kapunk rendes drivereket egy 2éves platformra.
#16635: Ha kíváncsi vagy a rendszerre, fájdalommentesen kipróbálhatod, frissítés után vissza lehet lépni.
[ Szerkesztve ]
-
tamass.szabo
tag
Nem. Gépcserénél már hiába telepíted a win10-et, nem fogja aktiválni, az ingyenes frissítés egy gépre vonatkozik csak.
Sőt, komolyabb hardverfrissítésnél is ugrik.
[ Szerkesztve ]
-
klepto
addikt
válasz Milestone2 #16630 üzenetére
Ez akkor annyit jelent, ha nem akarok "szűz telepítést", akkor marad minden a régiben (mármint a driverek, a jelenleg telepített, és használt szoftverek, az asztalon az ikonok, stb.)?
Ezek után ki tudom majd írni dvd-re a Win 10 telepítőt, és később is tudom használni egy esetleges gépcsere (valamint az 1 év letelte) után?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
MadGame
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene! Win8.1-en, de itt, Win10-en is előfordul, hogy akárhogy kattintgatok az ikonra, egyszerűen nem nyitja meg az alkalmazást. Gondolom itt a Chrome-ra és pl. az Adobe Readerre. Chrome csak úgy nyílik meg, ha a tálcán lévő ikonján nyomok egy jobb klikket és az új ablak funkciót választom. Reader sehogy sem. Reinstall is volt már, de gondolom a következő újraindítást követően visszaáll minden ebbe a megnyithatatlan státuszba. Ez mitől lehet?
Másik: Árúházból próbálnám letölteni a Skype-ot, de nem engedi, mert 0x80004005 hibakódot ír ki. Utánanéztem, állítólag felismerhetetlen, definiálhatatlan stb. hiba. Maradjak a Skype oldalán lévő asztali verziónál? Meg valami VCLibs12-őt akar állandóan frissíteni az áruházban. Ez mi lehet?
Köszönöm!
-
Milestone2
nagyúr
válasz klepto #16627 üzenetére
Először frissítésről beszélünk.
Ha a frissítés sikeres, akkor megmarad minden, csak az OP rendszer frissül.
Ha ez sikeresen lezajlott és SIKERÜLT AZ AKTIVÁLÁS is, akkor hozhatsz döntést, hogy Gépház alól "Rendszer alaphelyzetbe állításá"-val vagy DVD-ről vagy más bootról szűz telepítést csinálsz.
A lényeg, hogy mindezt aktiválás után.Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
tamass.szabo
tag
HP250 laptop. Sosem volt bivalyerős, bár egy RAM bővítésen átesett már (2->4), de a Win7/8.1-et mindig flottul nyomta, és mivel egyrészt eredeti windows, másrészt mindig karbantartom a gépet, ez nem is volt csoda, hogy komolyabb probléma nem volt vele (bár az alap vinyó 1 éve kihalt benne, szóval azt is pótolni kellett, de azzal sem volt semmi gond soha).
Nem életbevágó hibák ezek, de azért néha nagyon fel tudnak ám bosszantani.
szerk.: az akksiidő Chrome-ra vonatkozik (olyan 15%-al bír kevesebbet). Bár mivel szerencsére így is sokat bír az akkumlátor, szóval annyira emiatt sem panaszkodnék.
klepto: nekem szinte minden szükséges drivert feltett magától clean install után is, mondjuk egy laptop jóval könnyebb helyzetben van szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Milestone2
nagyúr
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Nekem is megjött tegnap este az értesítő, hogy frissíthetek Win10-re.
A kérdésem az, hogy készüljek fel rá?
Mintha egy teljesen új oprendszert tennék fel egy üres vinyóra; vagyis minden driver lemezt bányásszak elő, és minden programomat telepítsem újra; vagy simán felmegy Win7 alapjaira, és semmit nem kell újratelepítenem?
Előre is köszi a válaszokatHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
t72killer
titán
válasz tamass.szabo #16600 üzenetére
Hi, "érdekesek" - mindenesetre nagyon hasznosak a tapasztalataid.
Milyen konfin van a rendszer?
Az akksiidő milyen használatra vonatkozik? Kíváncsi lennék pl Edge vs chrome (vs IE11@win8.1) böngészés alatt hogy alakul az akksiidő.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Predator2
addikt
válasz peterk #16588 üzenetére
X64 mind a két rendszer (telepített+telepítendő)
"Ja, és ne készíts neki partíciót előre. Csinálj neki helyet (legyen unallocated place), és azt válaszd telepítési célnak. Akkor a win10 el fogja tudni készíteni a saját partícióit (nem csak 1 lesz)."
Már maga a Win10 telepítővel sem tudok formázni, semmit nem enged mit ahogy a képen is van.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
SaGa59
őstag
válasz vaksi8 #16317 üzenetére
Win 7 ről telepítettem volna a sima mail-ben elküldött regisztrációval. Ma jött az üzenet hogy frissíthetek, de a művelet befejezésekor ezt írta "nem sikerült frissíteni a rendszer számára fenntartott partíciót"
Nem tudom kaptál-e már választ, de lehet, hogy az összefoglalóba se ártana betenni. Ha ez a hibaüzenet, akkor a W7 telepítésekor létrejött 100 megás "system" partíciót kicsinyli a telepítő. Ennek 250-500 (más források szerint 350-500) megásnak kell lennie, másképp nem megy fel az update W10. Egy auseus partition managerrel (van free változata, tökéletesen megcsinálja) odébb kell tolni párszáz megával a kis partíció utáni partíció elejét, majd megnövelni ezt a partíciót. Beállítod és újraindítás után megcsinálja.
Vigyázat: úgy ne járj mint én. Ha először nagyon hátra tolod a második partíciót, majd a kicsi méret beállítása után "visszatolod" a következő elejét és így "fogadod el" a változtatásokat az auseus-ban, szépen mindhárom lépést megcsinálja és kétszer pakolja oda-vissza az adatokat a nagy partíción. Nem örültem neki, mikor láttam, hogy mit csinál.
A legjobb eljárás: kiválasztod a system utáni partíciót, kézzel beírod, hogy előtte legyen annyi hely, amit hozzáadva a kicsihez elég nagy lesz már, Majd kiválasztod a kis partíciót és beállítod rajta, hogy mögötte 0 legyen az üres hely. Ez után kell "kipipálni", hogy elfogadod a változtatásokat.[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
t72killer
titán
válasz kisapa #16614 üzenetére
Távolítsd el az egész gwx appot/frissítést.
Egy laptopos kérdés azokhoz, akik akksin kergetik a win10-et: hogy állunk akksiidővel pl a 8.1-hez képest?
-
Digitalis
senior tag
2009-ben épített win 7-es gépemen sikerült frissíteni és összelőni tízessel. Remekül muzsikál a régebbi vasammal. (Giga 790xt_ud4p/Audigy 2zs daniel_k 5_3 /Ati HD4890_Catalyst 13.9). Games próba: Metro Redux 2033/Last Light 1080p_high nagyon szépen folyamatosan megy külső megjelenítőn is, szerintem jobb mint hetesen. Alkalmazásaim acrobat xi, ps, powerdirector stb. is ok. Egyelőre gyorsabbnak tűnik, jobb és szebb felhasználó élményt tapasztaltam.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
bombibmw
veterán
válasz FollowTheORI #16617 üzenetére
köszi, este kipróbálom
-
nagyúr
válasz bombibmw #16616 üzenetére
Nem... kompatibilitás régi bios-romokra pl vga meg egyéb eszközökön meg alaplapon.
Gondolom az új biosban visszaállt UEFI-ről a boot legacy módra... vagy vica-versa eddig volt legacy és most UEFI.
Szóval ott kéne turkálni és átnézni.
Ha UEFI-s a windows telepítés GPT lemezzel, akkor arra állítani és kivenni a legacy beállításokat, ha meg fordítva akkor arra állítani.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
kisapa
senior tag
válasz pendre54 #16184 üzenetére
Nekem is ajánlgatja minden nap de én nem lépek tovább. Még szerencse mert egyenlőre a laptopra nem biztos,hogy fel akarom tenni. Már bánom,hogy jelentkeztem. Remélem megelégszik azzal,hogy minden induláskor csak bezárom az ajánlatot és nem fogja rám kényszeríteni a frissítést. Az asztali gépemen eddig jól működik de a laptopomon olyan programok is vannak amiket még ki akarok próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Sotyks94 #16608 üzenetére
Pendrive igen... kód nem... már egyszer upgradeltél, tehát semmi kulcsot nem kell beírni csak telepíteni és a kulcskéréseket átugrani.
Utána magától aktivál online majd.Másrészt talán ne aggasd össze mindenféle kis szar progival a windowst, csak ami tényleg kell és nélkülözhetetlen minden nap.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Eddig minden kiválóan működött a Win10-zel, de tényleg flottul.
Se fagyás, se semmi.
Most frissítettem a lap bios-át és azóta a boot logónál csak forognak a pöttyök, de nem történik semmi, viszont valamikor meg egyből bebootol, úgy 7-8mp alatt.
Ha sikerül a boot, jó minden.
Ez mi?Szerk.:
Win7-re telepítettem rá, tiszta még nem volt.
Okozhatja ezt a bios csere?[ Szerkesztve ]
-
Sotyks94
aktív tag
válasz FollowTheORI #16607 üzenetére
Elmúlt 1 hónapban 2x szenvedtem magam végig a "minden kis szar progit újra felrakunk" folyamaton, a legutolsó dolog ami hiányzik nekem most épp az egy full reinstall... De hát ahogy látom kénytelen leszek
Hogy is működik a clean install? Leszedem és kiírom a win telepítőt egy pedrivera? Ha igen akkor az aktiválás? Win 7-es kódom van, el fogja fogadni? Vagy előbb win7-et kell felraknom, és a szűz win7-ről patchelnem 10-re?
-
nagyúr
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. Van már adblock edge alá?
-
Tiger.
nagyúr
Ezen van aeró vagy nincs? ha nincs hogy lehet csinálni van e progi ami jó?
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
janos666
nagyúr
válasz westlake #16591 üzenetére
Már gondolkoztam hasonlón, de nem állítja ezt részben vissza egy dism féle restorehealth? (Amit nem minden nap, de azért rendszeresen futtatok, főleg véletlen fagyás/áramszünet/stb után, vagy ha valamiért hülyéskedik valami és néha segít is, esetenként még a /source paramétert is használnom kell, hogy hozzáférjen egy-egy file-hoz egy másik gépemen).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest