Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz t72killer #15596 üzenetére
Media Creation Tool segítségével letöltöttem már egy ISO-t ("Create installation media for another PC"-t választottam). Azt ha kicsomagolom és úgy indítom el a frissítést, az úgy okés lesz?
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
törölt tag
Az automatikus karbantartás lesz szerintem a ludas.
jobb klikk tálcán a win gombra control panel
system and security
security and maintenance
maintenance listát kibontani
automatic maintenance sornál change maintenance settings
állítsd át az időpontot éjjelről valami értelmes nappali időpontra
és vedd ki a pipát hogy felébresztheti a gépetAlapértelmezett beállításokkal nagyon el van rontva ez is, de már 8-nál is így volt, emlékszem milyen boldog voltam amikor az éjszaka közepén bekapcsolt a gép, azt hittem már a skynet támad. Egy csendes tabletnél még megértem éjjel karbantart, frissítéseket telepít, de egy asztali gép ne duruzsoljon már éjjel 3-kor.
[ Szerkesztve ]
-
davidsz
senior tag
Nekem is felébred. Kikapcsoltam már mindent.
Naplóban csak annyi van hogy raid0 ébreszt. Nincs is raid, meg semmi ilyen.
Szenvedek vele. Megoldást én is keresem.
Gyanus hogy a mikrofos akar adatokat lesni...Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
baaka
tag
sziasztok!
Létezik már megoldás arra, hogy a videokártya driverét ne updatelje(lényegében downgradeli) automatikusan?
-
nagyúr
Szerintem kapcsold ki az eszközkezelőben a billentyűzet/hálókártya/egér energiagazdálkodásánál, hogy ne ébreszthessék fel a gépet.
Illetve az energiagazdálkodási lehetőségek közt is tiltsd le az alvó állapotnál a felébresztési időzítőket.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
MrCsiT
addikt
válasz Snoop-y #15587 üzenetére
Kapcsold le a wifid, szerintem.
mutyi: éjszakára shutdown. kevesebb áramot is fogyaszt, vissza sem kapcsol, próbáld ki
Amúgy valami frissülni akar szerintem, én arra tippelnék, de keress rá neten. Ha megvan az oka, légy szíves, oszd meg velünk, mi volt az ok.W10 kérdés: Toshiba laptop alaplapi wifi csak 72 Mbps-el csatlakozik, USB-s TP-link meg le-lecsatlakozik.
Másnál működik rendes sebességgel a wifi? Lehet, hogy csak nem jó csatornára van állítva nálam? Melyik az alapértelmezett magyar a sok #xx jelzésűből, vagy, mi máson múlhat?[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
törölt tag
Újabb észrevétel. Edge közben lefárad és "Nem válaszol" üzenetekkel célozgat. Facebookon Gmailes címemmel kerestem rá esetleges ismerősökre. A felugró ablak komplett nem töltődik be, többszörös próbálkozás után sem.
-
beenice
csendes tag
Akinek Samsung NP-RV laptoja van az csak hálokártya csere esetén tud frissíteni Windows 10 re
-
mutyi
őstag
Nem tudom másnak volt-e hasonló jelensége, a topicot nem olvastam át.
Két napja tettem fel a Windows 10 pro változatot. Minden jól működik, kivéve, hogy amikor alvó állapotba kapcsolom, 1-2 óránként magától bekapcsol a gép, felpörög a venti,majd néhány perc múlva le is kapcsolja magát. Ami még érdekes,hogy a monitort nem kapcsolja fel.
Baromi zavaró,mert éjszaka többször felébredek rá,hogy felpörög a gép.Windows 7 volt eddig,semmi ilyet nem tapasztaltam.
Vélemény?
-
MrCsiT
addikt
válasz Snoop-y #15584 üzenetére
Ez - mint fentebb is írtam, nem bug, hanem feature.
Abból indulnak ki, hogy a wifi szabadon használható adatkapcsolati forrás, és csak olyan, vendég-wifit osztasz meg, ami nem fér hozzá a saját hálózatodhoz.
Az meg tényleg valószínűtlen, hogy valaki majd 30km-el arrébb a barátod gépén megkapja a wifi jelszavad (de azért, ahogy olvasom, meg sem kapja magától) erre odamegy hozzád, hogy wifizhessen?!GEPESZ66: olvass privit.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz Воланд #15578 üzenetére
Az a bajom hogy ha meg en a kis kezemmel allitom is be neki a jelszot es nem pipalom be a megosztast a wifi jelszot akkor is konnyu kiszedni a winbol es maris tovabb tudja osztani. Regen legalabb nem tudta megtenni ezt az osszes haverjaval automatikusan...
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
senior tag
Toshiba Satellite L850-13M notebookról lenne szó, nem sikerül a ráfrissítés. Olyat nem lehet csinálni, hogy kiolvasom a Win 8.1 Pro-hoz használt kulcsot és azzal aktiválom a Win 10-et sima telepítésnél? Muszáj ráfrissíteni, csak úgy lesz aktivált?
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
MrCsiT
addikt
válasz csabi63 #15566 üzenetére
Ha visszaolvasol, leírtam, hogy mi történt:
1. VGA WHQL illesztőprogram felment;
2.a telepítő kérte a restartot, rányomtam;
3. már fekete képernyővel indult.Ilyen esetben, nehéz lesz az "A Shift lenyomásával állítsd le a gépet" alapfeltételet teljesíteni, mivel leállítás is egyetlen módon lehetséges szabályosan: úgy, hogy szerencsére a PC-n a főkapcsoló megnyomása szabályos leállítást végez.
Azt majd megnézem, hogy a be/kikapcsoló gomb megnyomásakor már nyomvatartott shift-billentyű esetén működik-e ez a dolog?Snoop-y: szerintem egy magára valamit is adó hálózaton a MAC szűrés alap dolog otthoni környezetben, ahol csak a 2.4Ghz-en látok magam körül 10-20 egyéb wifit. Onnantól meg azt oszt meg a rendszer amit csak akar, szerintem nem ekkora para ez. Ha meg egységsugarú userről beszélünk, akinek a wifijén semmiféle jelszó nincs, annak meg tök mindegy, nem tudja mi történik vele.
Azért vélem, hogy a W10 szolgáltatás úgy lett kialakítva, hogy segítse az embereket.
Annak meg elég kicsi az esélye, hogy egy illetéktelen épp a Te barátod gépéről - ami ismeri a wifi jelszavad - fogja megkapni/elkérni, majd a Te wifid hatótávolságában próbál jogosulatlan kapcsolatot csinálni. Ha ennyire kellenek az adataid, szimplán betörnek és elviszik a géped.[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz Snoop-y #15577 üzenetére
de nem erted, hogy ha nem tudom a jelszot, akkor nem tudom megosztani? most onnantol, hogy te valakinek megadod ugy, hogy leirod neki, elkuldod akarhogy akkor a win10 hibaja, hogy ha azt tovabb osztja? hat ez nevetseges.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Snoop-y
veterán
válasz Воланд #15569 üzenetére
Na szoval akkor meg tudod osztani mivel neked megadtam a jelszot...
Szerinted ez rendben van?
Na mindegy este atallitom a SSID-t meg visszakapcsolom a MAC szurest is.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
GEPESZ66
veterán
válasz junior11 #15564 üzenetére
A WIN8.1-es fórumban az előbb írták, linkelték az oldalt, hogy hogyan lehet telepítési adathordozót létrehozni.
Ém még ilyet nem csináltam, volt telepító lemezem eddig.
Nekünk 2 asztali gépünk van, ill. 1 laptop.
Először az én gépemen (netrre, munkára használom) próbálok majd áttérni frissítéssel, ill. azt követő tiszta telepítéssel WIN10-re.
Majd következik a fiam játékra használt asztali gépe, végül pedig a feleségem munkára használt laptopja.
A Microsoft honlapján néztem, hogy ha rákattintok a WIN8.1 termékre, akkor a WIN10-et hozza fel az oldal.
Ebből is látszik, hogy tetszik-nem tetszik a WIN10 lesz a jövő. -
Воланд
titán
válasz Snoop-y #15563 üzenetére
egyreszt az altalad idezett szovegben nincs szo tovabbosztasrol, masreszt meg tessek, wp8.1 (mivel mar abban is benne volt ez a funkcio), wifi sense bekapcsolva, kijelolom a megosztani kivant halozatot es ez tortenik. keri a kodot a megosztashoz. majd csinalok kepet w10 mobilrol is.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
kisbago
aktív tag
Sziasztok win 10 en hogy tudom kitenni 'Ez a gép' ikonját az asztalra?
-
negyedes
addikt
lenne egy olyan kerdesem hogy hogyan tudnam kisebbe tenni az edge-ben az adressbart es a tab-okat tartalmazo savot. 13" kijelzon nagyon sokat elvesz.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
csabi63
senior tag
válasz MrCsiT #15558 üzenetére
A Shift lenyomásával állítsd le a gépet, az kilövi a Fast Boot-ot. Bekapcsolásnál nem kell nyomni. Előjön egy Startup képernyő, ott lehet az opciók közül választani. F4 csökkentett mód, F5 ugyanez hálózattal, etc.
Bár én működő rendszeren teszteltem, de ott minden gond nélkül működik. Csak tartsd végig lenyomva a Shift-et, amíg teljesen kikapcsol a gép. -
semetka
őstag
Lehet hogy csak bebeszélem magamnak de nekem olyan mintha a win10-ben jobban érződne filmeknél az 5.1-es hatás. Pedig optikán van összekötve, amit ugye az erősítő dekódol.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
junior11
veterán
válasz GEPESZ66 #15560 üzenetére
Akkor az esetemben elég volna letölteni a 8.0-át (nekem 64bit home volt, ezt meg lehet találni az MS oldalán?)? És az aktiváció hogyan fog működni? Amúgy maradnék én a W10 mellett is, ha megoldódnának az említett problémáim...
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Snoop-y
veterán
válasz Воланд #15559 üzenetére
Ez 100%?
Forras? Ennyire beneztek volna az ujsagirok? Mert azon rugoznak hogy tovabb lehet osztani...
If someone with a Windows 10 device logs on to a new network, they can check a box to share that access with their contacts, who could include their Facebook friends, Outlook.com contacts and people on their Skype contact list
[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Az normális, hogy az Intel Rapid Storage Technology 30% körül eszi a CPU-t, úgy, hogy a tálcán kiírva nem is fut? (Eddig nem volt ilyen win7-en) Érdemes-e így kikapcsolni, ha úgy sem fut?Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Akadnak gondok, nem is tudom milyen drivert hiányol. MSI Z77 mpower. Az fix, hogy egy egyik a wifi kari lesz, mert az nem megy. Elég fapadosan települt fel asztalira.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Воланд
titán
válasz Snoop-y #15557 üzenetére
csak a sajat wifi halozatom jelszavat tudom megosztani, a velem megosztottat nem tudom tovabb osztani....
-
MrCsiT
addikt
válasz csabi63 #15556 üzenetére
Amikor egy fekete képernyőnél felmerül az, hogy csökkentett mód kellene, akkor parancssorra az egyetlen esélyed a telepítőlemez által biztosított parancssor. Ott meg az a fogalom, hogy "rendszergazdai parancssor", nem létezik szerintem..
Akkor, jól értem? a shift lenyomásával indított Windows 10 valamiféle boot menüvel indul újra? ..vagy egyből csökkentett módban? Ha utóbbi: hálózattal, vagy anélkül?
Snoop-y: jó kis gondolatsor..érdekes.
woland_y2k: van remény
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz Воланд #15552 üzenetére
Szoval szerinted ez igy ok:
Eljossz hozzam en neked beallitom a jelszot. Win10-ed van sense bakapcsolva. Ezaltal az osszes hulye win10-et hasznalo senset bekapcsolva tarto contactod/haverod tudja hasznalni a netem ha a kozelemben van mivel te az MS-en keresztul megosztottad az EN JELSZAVAM. ( nyilvan nem plain textben de ez akkor is gaz )
Hat nekem ez egy oriasi secholenak tunik inkabb mint feature-nek.oke van lehetoseg vedekezni de sokan nem fognak SSID-et modositani _optout vegzodessel...
[ Szerkesztve ]
-
csabi63
senior tag
válasz MrCsiT #15549 üzenetére
"Közben, megkérdeztem az MS Supportot, szerintük, már a gép indításától kezdve nyomva kell tartani a shift-et magát, és akkor lesz lehetőség különféle boot opciókra.. kíváncsi leszek, ez igaz-e.."
Igaz. És nálam mindkét opcióval működik a csökkentett mód. A parancssorival is, csak ahhoz a rendszergazdai parancssor kell.
[ Szerkesztve ]
-
MrCsiT
addikt
válasz junior11 #15553 üzenetére
tiszta telepítésből nyilván csak egy másik tiszta telepítéssel tudsz "visszaállni", nem?
Ha nincs a laptopodon recovery boot lehetőség - ezt nézd meg a gyártó által adott felhasználói leírásban/netes fórumon - sok laptopon megnyomsz egy billentyűkombót, és erre újratelepíti neked a kezdeti rendszert, akkor mit tehetsz?
Ha a Tiéd nem ilyen, csak a Sárga Macska Kft. által feltett OEM Win8 volt rajta, és nincs reg.kódod sem, akkor ez egy szép nagy user error:
1. a régi rendszered úgy borítottad fel, hogy semmiféle mentést nem csináltál róla.
2. biztosra mentél, mert a tiszta telepítéskor gondolom, formáztad a vinyót.Ezek után, azt kérdezed, hogyan állj vissza? Ha a fentiek mind igazak - tehát se serial-od, amivel telepíthetnél, se egy Macrium-os vagy egyéb teljes mentésed nincs a saját magad által törölt rendszerről - akkor, sehogy.
..de miért szeretnél visszaállni?
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz Snoop-y #15547 üzenetére
engem az aggaszt, hogy emberek nem tudnak értelmezni dolgokat, vagy belemenni a settingsbe és elolvasni ami oda van írva
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
junior11
veterán
válasz Aarpok #15544 üzenetére
Csakhogy én az upgrade utáni tiszta telepítés miatt nem tudok rájönni, hogyan álljak vissza a 8-asra. Eredetileg 8.0-val vettem a notit, és közben volt frissítés 8.1-re (lemez nem volt hozzá, a windows 8.0 már előretelepített volt a gépen).
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Воланд
titán
válasz Snoop-y #15547 üzenetére
minden egyes wifi halozat eseteben a felhasznalonak kell kijelolnie a megosztast bekapcsolt wifi sense eseteben is. magatol semmilyen wifi halozatot nem fog megosztani.
-
worxland
addikt
válasz zsoltzsolt #15546 üzenetére
Nem, csak a startmenübe tudod bepakolni.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
MrCsiT
addikt
válasz csabi63 #15525 üzenetére
Mi működik? a parancssori rész? ..mert nálam a telepítőcd-s indítás után a helyreállítás részen egyáltalán nem volt startup settings, azon a helyen a visszaállás korábbi állapotra lehetőség van felsorolva.
Közben, megkérdeztem az MS Supportot, szerintük, már a gép indításától kezdve nyomva kell tartani a shift-et magát, és akkor lesz lehetőség különféle boot opciókra.. kíváncsi leszek, ez igaz-e..
más kérdezte: VISSZAÁLLÁS: igen, természetesen teljes értékű visszaállás történik, azaz teljesen az előző állapotot kapod vissza, minden adatoddal együtt.
"a hírekhez az indexet szeretném berakni de Magyarország még véletlen sem szerepel.": ez kb. ugyanaz a kiváló usercare lesz, mint amit a HUN Cortana esetén tapasztalunk: mi "csak" magyarok vagyunk, ugyan már, hogy lehetnének saját híreink, vagy igényünk rá? Majd 3 év múlva kidolgozzák..
Snoop-y: minek aggaszt olyan, amire van letiltási lehetőség, nem értem..
junior11: tiszta telepítésből nyilván csak egy másik tiszta telepítéssel tudsz "visszaállni", nem?
[ Szerkesztve ]
-
gbela
senior tag
Hát, nekem logikus, hogy ha egy clean win10-et akarsz feltenni, akkor van egy win10 kulcsod (hisz kapható már).
Szóval ha Te az ingyenes win7-win10 upgrade-re hajtasz, akkor bizony végig kell várni az upgradet. Másképp nem fog menni, előbb ott kell beaktiválni. Ha ez megtörtént, na utána tudsz clean install, kulcs megadása nélkül.
-
Snoop-y
veterán
Engem ez a wifi sense funkcio aggaszt a legjobban.
Miert nincs az letiltva a verbe by default?
-
zsoltzsolt
addikt
Az Időjárást ki lehet valamilyen módon tenni az asztalra akár élő csempeként, akár bárhogy ?
Ha valakinek valami ötlete van, azt szívesen venném. -
yodamester10
őstag
Valaki tudja hogy lehet a csempéket megváltoztatni?Pl. a hírekhez az indexet szeretném berakni de Magyarország még véletlen sem szerepel.
-
Win-T
senior tag
Letöltöttem ezt a MediaCreationTool.exe-t tegnap az megkérdezi, hogy frissíteni akarom vagy bootolható adathordozót készíteni. Tegnap megpróbálkoztam a frissítéssel, de mikor már háromnegyed órája állt 92%-nál és látványosan nem volt semmi lemeztevékenység, nyomtam egy resetet, és visszaállította a Win7-et.
Ma megpróbálkoztam a bootolható pendrive-al, figyelmeztetett is a program, hogy szükség lesz egy temékkulcsra, gondoltam, hogy a Win7 kulcsára céloz, honnan lenne 10-eshez kulcsom? -
Win-T
senior tag
Szerintetek miért nem fogadja el a telepítő a Win7 termékkódját? Céges gépre akarom felrakni, teljesen jogtiszta, és mikor beírom a Win10 telepítő azt írja, hogy ez nem működik.
-
zoli62
addikt
Amennyiben valaki nem ismerné.
http://www.hanselman.com/blog/GettingStartedWithWindows10.aspx[ Szerkesztve ]
-
csabi63
senior tag
válasz cog777 #15532 üzenetére
Az első ugyanolyan jól működik. Az egész procedúra lényege, hogy ki kell iktatni a Fast Boot-ot. Kikapcsolás közben nyomva kell tartani a Shift-et. Következő indításnál már lehet választani a csökkentett módot.
Így legalább arra is rájöttem, miért világít egy zöld led az alaplapon a gép kikapcsolt állapotában is. A Fast Boot készenlétben tartja a gépet. De nálam sokat nem oszt nem szoroz, mert kb. 2 mp-el gyorsabb csak az indulás. -
Nocsesz1
senior tag
Lenne egy kérdésem. A laptopomon win 8 volt gyárilag nem tudom milyen verzió mert ment rögtön rá egy win 7 ami nem jogtiszta. Na már most valahol olvastam hogy a gépet figyeli a rendszer hogy azon jogtiszta e volt valaha a rendszer. Ebből mi az igaz? Rá lehet frissíteni a crack 7 es rendszerre?
HAJRÁ VIDI !!
-
Akadt egy apró gond. Nem engedi feltenni a win10-et az SSD-re, bios beállításra hivatkozik. Ott mit? AHCI-n van minden úgy ahogy kell. Ráadásul csak az SSD van a gépre kötve a legelső sata3-as portra. Nem tudom hogyan tovább.Restart megoldotta, de nincs 500-as partíció. Ez mire is jó nekem?
[ Szerkesztve ]
-
MrPetya19
addikt
Ha használom a visszaállítást 8.1-re, akkor az adatok megmaradnak, mint frissítésnél?
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
A Windows nem tudja használni ezt az eszközt, mert az "biztonságos eltávolításra" elő van készítve, de nem lett a számítógépből eltávolítva. (Kód: 47)
A probléma megoldásához csatlakoztassa le az eszközt a számítógépről, majd csatlakoztassa hozzá újra.
Ez egy beépített kártyaolvasó. Első indításkor minden ok, le lehet választani, aztán ezt köpi ki és hiába rakom vissza (a kártyát, mert maga az olvasó alaplapra integrált) nem érzékeli. Újra kell indítani és egy körig megint jó. Realtekes olvasó külön driverrel megy, a win10 tette fel.
[ Szerkesztve ]
-
GoZoL
senior tag
Telepítéssel kapcsolatos kérdésem lenne. Windows 7 prof oem verziót frissítettem windows 10-re. Letöltöttem a win 10 prof 64 bit telepítőlemezt és újra szeretném telepíteni ezzel a lemezzel. Naivan megpróbáltam a win7 kulcsomat beírni a telepítés kezdetekor de nem fogadta el. Ebben az esetben milyen kulccsal tudom újratelepíteni a PC-t? Köszi!
-
junior11
veterán
Segíthetnétek.. Már kezd nagyon elegem lenni ebből a hulladék rendszerből, tulajdonképpen az egyik nagyobb problémám a rendszerrel, hogy a WU már szerda óta nem tudja telepíteni a KB3074683 frissítést, folyamatosan sikertelen, és közben vagy 10x újraindul, míg vissza nem állítja az előző állapotot. A másik a WU automatikusan telepíti folyton a friss Intel video drivert, melyet nem a Lenovo oldaláról szed le, így a fényerő a Z500-as notebookom a max, és nem tudom állítani sem, ha leveszem, akkor meg elsötétül a kép teljesen - ez már nem új probléma, jelen volt a 8.1 alatt is, ugyanis a jó driver a Lenovo oldalán van, de a régi rendszerben egyszerűen nem engedtem telepíteni az új frissítést, itt viszont nem tudom megakadályozni, úgyhogy folyton telepíti az újat, hiába rakom vissza a régit, és ez megy körbe-körbe...
Nem beszélve, hogy jóval lassabban indul, mint a 8.1-es, mind2 gépemen... Tudtok nekem segíteni?The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
csabi63
senior tag
Csökkentett mód.
Nálam működik. -
Orlin
addikt
Köszi!
Én meg nem találtam sehol.
Szép ára van...[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
yodamester10
őstag
-
kengyel
nagyúr
-
cog777
senior tag
válasz cog777 #15518 üzenetére
Nem mukodik.
Workaround-nak az is jo lenne ha telepites utani elso boot-kor csinalna a rendszer egy helyreallitasi pontot amit nem lehetne kitorolni. Igy - mar korabban elkeszitett es mindig keznel levo telepito media segitsegevel, aha... - helyre lehetne hozni a Windowst.
[ Szerkesztve ]
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Akkor most egy full láma kérdés.A Windows 10-et nem lehet megvásárolni majd boltba?
Csak ilyen letöltés ,frissítés formában lesz feltehető?
Mondtam,hogy láma kérdés lesz.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
cog777
senior tag
válasz wwenigma #15516 üzenetére
Szerk: Igen.. viszont ha nem vagy kepes GUI-t kapni? Miert nincs olyan opcio hogy csokkentett uzemmodba visszalepj?
Ha problema van akkor regebben helyre tudtad rakni igy. Nekem ez egyet elore, egyet hatra szituacionak tunik: Hozzaraktak a reszet, frissites dolgokat ugyanakkor elvettek a csokkentett modot.
Vagy innentol fogva le kell tiltani a fast-boot-ot mert a rendszer helyreallitasat aknazza ala. Mostantol EZ a mitosz fog terjedni az interneten - joggal.
Kiprobalom mindjar ugy..
[ Szerkesztve ]
-
MrCsiT
addikt
válasz MrCsiT #15472 üzenetére
Sziasztok!
Fenti, nVidia driver után csak szép fekete kép van problémára - most nem tudom tesztelni - lehetséges megoldás e szerint a cikk szerint, a
BCDEDIT /SET {DEFAULT} BOOTMENUPOLICY LEGACY parancs futtatása a telepítő lemezzel indított parancssorban.
(letiltása a BCDEDIT /SET {DEFAULT} BOOTMENUPOLICY STANDARD futtatásával, de szerintem, ha már fut a Win, akkor a többek által írt msconfig-ban is látszania kellene, hogy engedélyezett a boot menü, tehát logikusan, ott is kikapcsolhatónak kellene lennie a safe mód-nak. )
Elvileg, az itt leírt módszer is működhetne, csak bonyolultabbnak tűnik.
Valaki erősítse/cáfolja meg, hogy ez megoldás a problémára.
Sajnos, a többi weboldal a telepítő lemez "további opciók" alatti safe mode kiválasztását javasolja, de ennél az ingyen W10-nél - legalábbis abban a szakaszban, mikor még csak a korábbi rendszer, pl. 8.1 frissítése történt meg W10-re - a "további opciók" helyén a "visszaállás előző verzióra" lehetőséget kínálja fel a telepítő.
A visszaállítás működik, de köszönöm szépen..Elkerülő megoldás, hogy a W10 frissítést követően, mikor a W10 elindult, azonnal készíteni kell egy visszaállítási pontot, és ezek után, a telepítő CD-vel van mire visszaállni. (nekem sajnos nem volt, és az nVidia telepítő pedig nem csinált ilyet.)
Beleszólhat a problémába - bár mindenképp logikus - hogy a driver telepítés során tiszta telepítést kértem.
Ez első körben leszedte a Win 8.1 alatt még rendben lévő korábbi drivereket, a PC újraindult úgy, hogy valami 640x480 vagy hasonló alap felbontásban, majd a telepítő továbbment, befejeződött. A befejezést követő újraindítás során azonban már a windows köröcske - azaz,az operációs rendszer betöltődése - után már csak egy teljesen fekete ablakot mutatott a monitor, "no signal" felirattal.Javasolták még többen a shift+F8 lenyomását az UEFI bios letiltása mellett, de nekem fogalmam sincs, hogy pl. egy Z77 alaplap esetén egyáltalán van-e a BIOS-ban ilyen lehetőség. Ha van is, akkor sem nevezhető normálisnak ez az eljárás, szerintem.
MS Supportot próbáltam elérni telefonon a probléma megoldásáért, de akkora urak, hogy 8:50-kor a telefonos automata szerint, "kollégáink még nem érhetőek el."
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz cog777 #15515 üzenetére
A fast bootnak az a lenyege hogy a rendszer hibernalasba kerul es ezt allitja vissza, nincs rendes boot folyamat. Kiveve ha SHIFT nyomasaval inditod ujra vagy kapcsolod ki a gépet.
UEFI+SSD esetén hasonlo a helyzet...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
cog777
senior tag
válasz Angel2014 #15509 üzenetére
Allitolag azert mert a fast-boot es a ssd-k miatt olyan gyors az inditas hogy nem erzekeli az F8-at. Az en ertelemzesemben a fast-boot marketing erteke nagyobb volt mint az hogy elerd a csokkentett modot Mert amugy egy 2 mp-es kesleltetest nem nagy kunszt betenni a boot folyamatba..
Valaki Windows 10 szakerto korbejarhatna a temat mi a teendo ha hibas driver miatt el sem indul a windows, ugyanakkor a csokkentett modbol inditva siman el lehetne tavolitani a drivert.
Csak annyit tudunk tenni hogy feedback-en javasoljuk a csokkentett mod visszarakasat.
[ Szerkesztve ]
-
nofi
addikt
válasz laleeee #15507 üzenetére
Nem fog, amíg nekem se ismerte fel (pár órát késett az aktiválás), addig korlátozva volt a testre szabhatóság. Innentől ezt itt hagyjuk.
A bootsorrendváltást nem tudod kiguglizni, de gondoltad egyből találtál legális szériaszámot egy 200 dolcsis operációs rendszerhez. Gratulálok!
Xbox GT: nozsolt
-
Angel2014
addikt
Sziasztok! win 10-ben nincs csökkentett mód?
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
titán
válasz Norbi095HUN #15483 üzenetére
Könnyen lehet, hogy úgy is megy, hogy az iso fájlt bemountolod, és onnan futtatod a source könyvtárban lévő setup.exe fájlt.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
whitezo88
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest