Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz Turist #154296 üzenetére
"Ha csak a win 10 SSD van a gépre csatlakoztatva nem jön be a win 10.
Indítás után feljön egy szöveg, hogy nem tud bootolni, helyezzem be a megfelelő lemezt."Akkor valószínűleg a HDD-re kerültek a bootoláshoz szükséges partíciók a nem megfelelő telepítés miatt, aminél ilyenkor nem meglepő, ha a HDD eltávolítása után nem bootol az SSD-ről a Windows 10 (példa).
Ha BIOS/MBR séma szerinti telepítés, akkor jó esetben még viszonylag egyszerűen megoldható a rendszerindítás javítása (példa) és nem feltétlen szükséges külön partíció, ellenben ha UEFI/GPT szerinti, akkor az utóbbinál már macerásabb, meg oda eleve kell a C mellé legalább egy EFI-rendszerpartíció (ESP) is (példa).How to Delete Boot Loader Entry on Boot Options Menu at Startup in Windows
Megoldható a felesleges boot bejegyzés eltávolítása, de ha az előbbi a gond, akkor ez azt nyilván nem fogja megoldani, mármint a bootolási problémát.
[ Szerkesztve ]
-
Turist
tag
válasz tordaitibi #154297 üzenetére
Habár fogalmam sincs mik ezek, de kis keresés után megtaláltam hol lehet megnézni.
Mind a 2 MBR.
-
Turist
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnél kérni egy problémában.
Adott egy HDD, rajta win7 (erre nincs szükségem).
Adott egy SSD rajta win 10 ezt használom.
Régen a win7 mellé, feltettem a 10-et, de már évek óta csak az utóbbit használom.A probléma a következő:
Ha mind a kettő rajta van a gépen akkor indításnál feljön a választás, melyiket szeretném. Alapból win 10 van beállítva.
Ha csak a win7 HDD van rajta a gépen, rendben indul a win 7.
Ha csak a win 10 SSD van a gépre csatlakoztatva nem jön be a win 10.
Indítás után feljön egy szöveg, hogy nem tud bootolni, helyezzem be a megfelelő lemezt.Windows 10 alatt be van állítva, hogy a win 10 legyen az alapértelmezett.
Biosban be van állítva, hogy az SSD amin a win 10 van legyen az elsődleges meghajtó.A kérdés az, hogyan tudnám eltávolítani a régi win7es vinyót és a win 10 probléma nélkül induljon.
Köszönöm
-
t72killer
titán
válasz astrojoe12 #154293 üzenetére
Amit keresel a Windows Spotlight kilövése.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
astrojoe12
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre van szükségem. A bejelentkezési képernyőre a windows magától letölt mindenféle háttérképeket. Sokszor van, hogy a bejelentkezési képernyő azért nem aktiválódik és várni kell másodpercekig, mert éppen letölti az új hátteret. Nekem ebből elegem van. Hogy lehet ezt letiltani?
A másik dolog, hogy néha duplán kéri a felhasználó nevet és a jelszót. Tehát rákattintok a nevemre, beírom a jelszót, elkezdi tölteni az asztalt és akkor hirtelen megint feljön a bejelentkezési képernyő és újra be kell írnom a jelszót. nem mindig csinálja ezt, kábé 10/3. Ez is nagyon bosszantó. Meg lehet valahogy oldani ezt?
Köszönöm ha elolvasta valaki!
"az igazság még ennnél is nyomasztóbb. A világ vezetői nem elég okosak, hogy olyan gonoszak legyenek, ahogy azt hiszitek..."
-
Geth
veterán
válasz CsabaSteel #154288 üzenetére
Teljesen mindegy milyen shellből indítod el a diskpart.exe-t, annyi a lényeg, hogy adminként kell.
-
t72killer
titán
válasz CsabaSteel #154288 üzenetére
Én csak sima cmd-ből szoktam használni.
-
King Unique
titán
válasz t72killer #154281 üzenetére
Az csak egy dolog, de ott az MCT eleve az ESD ISO-t tölti le a telepítési adathordozó létrehozásánál és automatikusan megcsinálja az
install.swm
fájlokra darabolást is. Vagyis a felhasználónak alapesetben nincs ezzel semmi dolga, nem kell semmit.esd
formátumba konvertálni, nem kell darabolni, nem kell SKU-t eltávolítani, stb. -
-
t72killer
titán
válasz King Unique #154280 üzenetére
A 23h2 install.wim-je alapból 6 gigás, elvileg ha az ember kirakja a neki nem szükséges összes SKU-t és csomagot, akkor lehet még belőle 4G-os .esd. Ha bármit BELETESZÜNK, vagy nem veszünk ki belőle pár dolgot, akkor bukta van.
A 24h2 insidert nem tudom, tovább nőtt-e, vagy ki is dobtak pár cuccot
-
King Unique
titán
válasz t72killer #154267 üzenetére
• Nem az ISO-fáj mérete, hanem abban az
install.esd
/install.wim
fájl mérete a lényeg, ami a Windows 11 23H2 ESD ISO-nál kb. 4,35 GB körül volt a tavalyi kiadáskor, a Windows 10 22H2-nél meg. kb. 3,68 GB. A jelenleg letölthető változatokat még nem néztem, de gondolom nem nőttek akkorát a méretek.
• A kétpartíciós módszer az előző válaszban már említve és linkelve lett, ahol a második partíció lehet az exFAT mellett nyilván NTFS fájlrendszerű is.
• Azinstall.swm
fájlokra darabolással nem feltétlen kell vesződni a felhasználónak, a Windows 11-nél automatikusan megcsinálja az MCT, ami ugyancsak le lett írva az előző válaszban.
• A Windows 10 a 1703-as verzió óta támogatja cserélhető lemezeknél (memóriakártya, pendrive) a több partíció létrehozását és kezelését (bővebben).
• A Rufus az UEFI-NTFS megoldásnál kreál több partíciót, ahol ilyenkor a telepítő 1:1-ben az NTFS fájlrendszerű partícióra kerül, míg a bootoláshoz szükséges fájlok (Rufus) egy FAT16/32 fájlrendszerű apró segédpartícióra.
• Ha támogatja NTFS fájlrendszerű telepítési adathordozóról a bootolást az adott PC-nél az UEFI firmware, akkor nyilván nem különösebben téma az előbbiek és nyugodtan lehet NTFS formázni a pendrive-ot.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz King Unique #154265 üzenetére
Nna, pont ebben a pillanatban tesztelem az swm-ekre darabolt, amúgy fat32 partícióra pakolt telepítőt: az x13 szépen eszi , ha eljön az ideje, az öreg gépet is megkínálom vele (bár ott még ügyeskedni kell win11 témakörben).
-
moma
őstag
Sziasztok!
Újratetted a wint. Előtte bekapcsolatam a beállítások szinkronizálását.
Miért lehet az, hogy az új windows nem veszi át mégsem a régi beállításait? Pl, hogy a tálcán ne legyenek összecsoportosítva az ablakok ikonok alá.we all deserve a bit of luck.
-
t72killer
titán
Így van, anno voltak már lapok, amik tudták, én talán egyszer próbáltam meg a gryphon z87-en, nem jött össze, úgyhogy jegeltem is a témát.
#154274: az érát akartam jelezni, hogy akkoriban egyáltalán nem volt egyértelmű hogy-smint megy ez az uefi/bios, mi ismer fel mit és ha kéne is neki, miért mégse témakör.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz CsabaSteel #154263 üzenetére
Ha most van egy működő windowsod, akkor az szerintem nem fog elindulni, ha átkapcsoltad. Viszont ha az helyett akarsz egyet telepíteni uefi-ben, akkor át kell kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
t72killer
titán
válasz King Unique #154265 üzenetére
á, jogos, az mct-vel leszedett isokban eleve "tömör" .esd van
Én egyszer próbáltam darabolni jórégen, még egy korai win10 kiadás install.wim-jét, és valami miatt nem működött, már nem emlékszem.Igen pont néztem, a win11 aktuális változatában már az .esd is 5 giga feletti . Le kell porolni a darabolós módszert, legalábbis a régi gépeinknél. Az x13 gondolom tud bootolni fogja ntfs-ről is.
Találtam még egy vicces - baltávalfaragott módszert, bár még nem próbáltam ki:
- 2 partíciósra formázol egy pendrive-ot (állítólag a Diskpart tudja)
- egyik partíció fat32, másik exfat
- a fat32-esre tolsz MINDENT, mínusz install.wim, válogatás nélkül
- az exfat-ra meg csak úgy mindent, install.wim-el együtt.
Ha jól rémlik amúgy a kaszni alatt a rufus is valami ilyesmivel mókol.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz CsabaSteel #154263 üzenetére
Kapcsold át és kiderül.
Nem értem mi a gond. Ha nem jó visszakapcsolod. Főleg hogy épp telepíteni akarsz. -
King Unique
titán
válasz CsabaSteel #154259 üzenetére
A Rufus használatánál csak 2 opció közül kell célirányosan kiválasztani a megfelelőt, az MBR-BIOS/UEFI értelemszerűen a legacy (CSM) szerinti bootoláshoz és telepítéshez való, meg UEFI-hez akkor ha támogatja az NTFS-t az adott PC-nél az UEFI firmware, a GPT-UEFI pedig UEFI only bootoláshoz és telepítéshez.
Az MCT-vel kreált telepítési adathordozó viszont eleve bootolható legacy (CSM) és UEFI módban egyaránt, bootolásnál F12 / egyéb billentyűvel lehet kiválasztani, hogy melyik szerint történjen.
A Secure Boot eleve maradhat bekapcsolva, mivel mind az MCT, mind a Rufus által létrehozott telepítési adathordozó eleve Secure Boot kompatibilis.
Ha UEFI-s a PC, akkor értelemszerűen eleve UEFI boootolási mód szerint kellene telepíteni a Windows 10-et, nem legacy (CSM) mód szerint. + Azért is, mert ha később közvetlen Windows 10—►
Windows 11/12 in-place upgrade a cél, akkor Windows 11-től már eleve hivatalos követelmény az UEFI szerinti telepítés és a bekapcsolt Secure Boot.
A leírtak kissé ellentmondásosak, mivel ha be van kapcsolva a CSM és Legacy bootolási mód van beállítva, az MCT-vel készített telepítési adathordozóról az előbb leírtak értelmében akkor is tudni kellene bootolni...(#154262) t72killer:
"az aktuális Windows ADK Deployment tool részét telepítsd, sajna kell, mert az install.wim manapság nagyobb 4GB-nál, .esd-be kell tömöríteni"Nem, nyilván nem kell semmi ilyesmi , mivel pl. az MCT eleve ESD ISO-t tölt le, amiben az
install.esd
fájl kisebb 4 GB-nál, meg eleve FAT32-re formázza a pendrive-ot. Amit írsz, az Windows 10 esetében max. a direkt módon letölthető 64 bites standard ISO-fájlnál igaz, annál nagyobb azinstall.wim
fájl mérete 4 GB-nál. De még nyilván annál sem feltétlen kell ESD-be konvertálni FAT32 fájlrendszer használatához, mivel adott a darabolás lehetősége kisebb méretűinstall.swm
fájlokra, amihez eleve adott a Windowsokba beépített DISM eszköz. Sőt, még darabolni sem feltétlen kell, mivel megoldható a kétpartíciós módszerrel (FAT32 :boot.wim
+ NTFS :install.wim
) is, lásd egy másik válaszban részletezve.
A Windows 11-nél viszont a 23H2 ISO-nál már ESD esetében is nagyobb azinstall.esd
fájl 4 GB-nál, de ott sem gond ez, mivel az MCT annál is ugyanúgy FAT32-re formázza a pendrive-ot, amihez előtte megcsinálja azinstall.swm
fájlokra darabolást, nem véletlenül van alapesetben Windows 10-es és Windows 11-es telepítési adathordozó létrehozásához is a microsoftos MCT javasolva.[ Szerkesztve ]
-
CsabaSteel
aktív tag
válasz Doky586 #154260 üzenetére
Hali!
Ha Disabledre rakom akkor ezt jőn fel.
Due to microsfot secure boot regulations, ensure the microsoft signed uefi driver is contained in the plugged pci-e based storages including m.2 ssd before set the launch csm to (disabled). Otherwise, the pci-e based storages will be only available for the data drive usage. Contact the pci-e storage vendor for the uefi driver availability details.
(ssd-n van nekem a rendszer) Ha én ezt Disabled-re teszem attól fügetlenűl befog tölteni a gépem rendesen?
Csé
-
t72killer
titán
A rufust én már vagy 8 de lehet 10+éve nem használom. Egyszerűdenagyszerű módszer: öregebb, ntfs-t nem ismerő alaplapoknál simán fat32-re formázott pendrive-ra felmásolod az iso tartalmát. 3rd party progik helyett az aktuális Windows ADK Deployment tool részét telepítsd, sajna kell, mert az install.wim manapság nagyobb 4GB-nál, .esd-be kell tömöríteni:
cd C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Assessment and Deployment Kit\Deployment Tools\amd64\DISM
dism /export-image /SourceImageFile:C:\win8\sources\install.wim /DestinationImageFile:C:\win8\install.esd /Compress:recovery /CheckIntegrity
del C:\Win8\sources\install.wim
rename C:\Win8\sources\install1.wim install.wimHa nagyon csicsázni szeretnéd, natív windows-os diskpart-al előkészíted a pendrive-ot:
DISKPART
list disk
SELECT DISK <ide a pendrivehoz tartozó indexet>
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY size=6000
SELECT PARTITION 1
ACTIVE
FORMAT FS=FAT
ASSIGN
EXIT[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
Nekem úgy rémlik, hogy a win 10-et még lehet legacy módban is telepíteni. Mi a gond? A boot során átlép a pendrive-on és másik meghajtóról próbál oprendszert betölteni? Lehet hülyeséget mondok, de talán legacy esetén boot-olható pen-t kell készíteni, különben nem indul róla a telepítő. Talán a legegyszerűbb, ha a bios-t uefi-re állítod és a több alaplapnál is használatos F11-gyel indulásnál előhozod a gyors boot menüt és ott kiválasztod az uefi kezdetű pendrive-ot.
-
Doky586
nagyúr
CSM - Disabled a helyes beállítás.
-
CsabaSteel
aktív tag
válasz Csupingo #154255 üzenetére
Hali!
Csináltam NTFS-re is Fat32-re is rufussal.
De csináltam azt is, hogy leszedtem a media creation tools-t és ott usb-re telepítettem a windows 10-et.
Ilyen a bios beállításom.
Launch CSM - Enabled
Boot Device Control - UEFI and Legacy OPROM
Boot Network Devices - Legacy Only
Boot from storage Devices - Legacy Only
Boot from PCI-E Expansion Devices - Legacy OnlyCsé
-
Doky586
nagyúr
válasz CsabaSteel #154254 üzenetére
Valamit rosszul csinálsz. Már 10 éve.
Sok blogbejegyzésemben leírtam hogy kell telepíteni. -
King Unique
titán
A leírtakból nem derült ki, hogy hogyan és milyen programmal lett létrehozva a telepítési adathordozó, az adott PC-nél a BIOS/UEFI menüben pontosan milyen bootolási beállítások (CSM / UEFI) vannak és ahhoz passzol-e az előbbi, stb. De egyébként a leírtak alapján nyilván nem jók a beállítások, máskülönben nem lenne a bootolási probléma.
A hogyan kell pendrive-ra Windows 10-es telepítési adathordozót készíteni, majd pendrive-ról bootolva telepíteni a Windows 10-et témában lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol Windows 10-es telepítési adathordozó készítéséhez adja magát az MCT / MCT, ami legacy (CSM) és UEFI szerinti bootoláshoz egyaránt használható.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
Csupingo
veterán
Ntfs-re van formázva a pen? Fat32-re van formázva a pen, vagy boot-olható pendrive-ot csináltál? A gyors boot meüben próbáltad az uefi pen-t is választani és a simát is? A bios legacy, csm-re van állítva, vagy uefi-re? Esetleg secure boot-ot kikapcsolva kipróbálni?
-
CsabaSteel
aktív tag
ettem a pendriveomra windows 10 telepítőt és valamiért nem bootol be. Néztem más fórumokat is és megcsináltam a beállítást de semmi, van 1 másik gép arra meg csak simán berakom a pendrive-ot és bootol egyből. Mi lehet a gond?
Ha valaki tudna segíteni megköszönném.Csé
-
gjoco1
addikt
válasz efemm #154251 üzenetére
Értem , köszi !
Közben beugrott , hogy egy Qualcomm HS-USB QDloader 9008 driver t telepítettem a Honor FRP Tool hoz , de nem használtam . Az FRP t még nem " csomagoltam" ki és nem is telepítettem .
Valószínűsíthető , hogy ez okozta a kérdéses Tesztmódot ?
Ha levakarom vissza áll , vagy el kell végezzem , amit javasoltál ?"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/
-
efemm
tag
válasz gjoco1 #154250 üzenetére
Pontosan nem tudom, de ez valami fejlesztői funkció. Esetleg valamelyik -egyébként a képernyődön látható felesleges- utility programod, vagy valami eszközöd drivere nem kapcsolta-e be. Felhasználó szinten talán valami régi, aláíratlan driver futtatásához tudom elképzelni.
-
gjoco1
addikt
válasz efemm #154249 üzenetére
Köszi szépen !
Így hirtelen kocsmai szintű Angolommal le is vágtam , de azt megtudnád mondani , hogy mitől kapcsolódott be ?
És lesz valami hátrányom , ha nem mókolok bele . . Ez kivsit nálam necces . User szintű tudásom van csak . .Ennyire nem szeretnék belenyúlkálni , mert amúgy mindent rendben találok .
Mi értelme van ennek , hogy bekapcsolódott valamitől ?"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/
-
gjoco1
addikt
Sziasztok !
Számítástechnikában nem igazán vagyok otthon és egy kérdésem lenne . . . .
Tegnap vettem észre a kép jobb alsó sarkában a szöveget . . . . .Hogy mióta és miért van ott fogalmam nincs . . .
Mi lehet ez ? Röptében annyi infót kaptam valahol , hogy KSM ( ha jól írom ) ben lehet kacsolni . De hogy az merre és mennyire kell belenyúlni arról fingom nincs . Tudnátok ebben tanácsot adni ?
Ahogy tapasztalom a gép működésében nem zavar be .
Köszi szépen !
[ Szerkesztve ]
"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/
-
7Sony7
addikt
Itt kellene valamit csinálni?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Mackósajt
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Meglátogattam apámat, és elpanaszolta, hogy nem úgy működik a nyíl gomb a laptopján, mint eddig. Korábban a fel és a le nyíl egyszerűen fel, és le vitte a weboldalakat. Most benne van a szövegben a kurzor, és az olyan weboldalak amelyeken funkcióablakok is vannak "értelmezgetik", pl. a Facebook a keresési előzmények között kezd el lapozni, így nem lehet vele lefelé görgetni az oldalt.
Ezek egyébként a numpad nyilai, mert a külön nyílbillentyűk között a le nyíl már évekkel ezelőtt tönkrement.
Ez egy HP EliteBook 8570P, de a probléma nem valami hardveres váltógomb, mert másik felhasználói fiókból a régi módon működik.
Nem is böngészőspecifikus beállítás, mert Chrome és Edge alatt ugyanezt csinálja.Lehet valami triviális dolog, de én nem találtam semmi beállítást Windows alatt, ami ezt befolyásolná.
Előre is köszönöm, ha valaki tudja a megoldást, és elárulja!
-
7Sony7
addikt
Üdv. Bios frissítés után, gép indításkor nem enged pin kóddal belépni, csak jelszóval. Írja, hogy a fiókoknál bekapcsolhatom a pin kódot.
Viszont be van kapcsolva! Sőt, változtattam a kódot, látszólag rendben van, de köv indításkor így is csak jelszóval enged be. Hogy lehet ezt helyrehozni?Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Cs1csó
félisten
válasz tothjozsi96 #154239 üzenetére
Elhiszem, hogy a szemnek "bántó" de nem kell vele foglalkozni. Vagy ha zavar akkor egy gépen teszteld a már korábban ajánlott megoldást és ha okés akkor mehetsz végig a többi gépen is.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
A KB5034441 frissítést vajon kifogja javítani a Microsoft?
Nem nagyon akarok genyózni semmi home-made megoldással, van jó pár gépem és nem akarok egyesével mindegyikkel sz@rakodni, viszont hát már nem tudom.. több hónapja be van ragadva ez a f*s. -
margithid
veterán
Ujra szeretnék telepíteni egy Windows 10es gépet,de mindig azt írja hogy nem sikerült alaphelyzetbe allitani.
Valami ötlet hogy mi lehet a baj?
Esetleg pendriveról próbálják meg Windows 10et telepíteni? -
mrzed
senior tag
válasz Szabikaa20 #154233 üzenetére
Nézz rá erre:
Gépház > Akadálymentesség > Billentyűzet > Beragadó billentyűk -
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
Nem tudtam hová írjak ez ügyben, de talán ez a legközelebbi topik….A helyzet az, hogy a fiam játszik egy online játékot(Roblox). Játszás közben véletlenül megnyomta a windows gombot.Azóta nem tudja a játékban hosszan nyomni a gombot.Úgy értem,hogy a gomb lenyomásakor a karakter valamit csinál,hosszanti nyomásra is egy dolgot.De most hiába tartja a gombot hosszan olyan mintha csak egy rövidet nyomna rajta. Valami billentyű kombinációt benyomhatott játszás közben és nem tudunk rájönni mi lehetett az.
-Az 5x shift kombinációt próbáltuk az nem segített
-játékot újratelepítettem az se segített mivel,hogy ugye online a játék.
-nálam a gépen rendesen működik neki ugyan az az acc.úgyhogy ebből is ítélve nem a játékban állított el valamit.Valami ötlet esetleg, hogy mit nyomhatott be? Nincs kedvem emiatt a windows-t újratelepíteni. Köszi!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok. A fiam gépében egy 120-as Ssd van. Túl kicsi így egy másik 500-as ssd-re ét akarom klónozni, másolni. Ezt hogyan kell? Van erre valami free program, hogy 1-1ben átmásoljon mindent és az új ssd legyen az oprendszer?
-
flash-
veterán
Sziasztok
Van egy irodai gép. Rádugtam egy hp laserjet nyomtatót, valami uj meghajto jelent meg hp telepito fajlokkal.(hp smart install)
Nem engedi inditani mert rendszergazdai felhasznalonevet es jelszot ker.
Azt sajnos nem tudok.
Nincs semmi mas trukk amivel elerhetnem hogy tudjam hasznalni a nyomtatot? -
tusi_
addikt
Sziasztok. Kaptam egy uj ceges laptopot, amit nagy nehezen sikerult testreszabni - minden egyes valtoztatasnal, admin jelszo es PW szukseges - de most kaptam egy GPO pusht es sikerult a barmoknak kihajitni a gepemet a domainbol.
Ergo nem tudok bejelntkezni az AD segitsegevel a domainba.
Viszont a windowsnak van cachelt credentialja - mentette a korabbi bejelentkezesemet - igy be tudnok lepni es aztan vpn a ceges halozatba es igy megy. Normal esetben forditva csinalom, eloszor vpn, aztan domain login, de igy nem elerheto az AD igy nem enged be.
Viszont, es ez lenne a krdesem. Hanyszor lehet cachelt credintialssal bejelntkezni? Vegtelen, vagy van vmi limit, miutan mar a win akar egy "tiszta" AD-n keresztul jovahagyott logint?
4 napos unnep van, igy senki nem dolgozik AD teambol - szerencsere, kevesebb hibat tudnak csinalni - de felek, hogy felhasznalom az osszeset es aztan nem fogok tudni bejelentkezni tobbe es be kell vinni a gepet a ceghez. Ha ez van akkor visszaadom es dobjak a dunaba vagy csinalnak vele amit akarnak, en nem allitgatom be megint. Az egyetlen megoldasuk mindig az ujra telepites, megha csak egy indito ikon hianyzik iseat, sleep, play, replay
-
Dolphine
addikt
válasz t72killer #154071 üzenetére
Én tegnap tettem fel két gépre is teljesen újratelepített Windowst (újítás miatt), mindkét gépen problémázik ez a frissítés.
Nekem sincs semmiféle kreált partíció, csak amit a Windows maga létrehozott!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz t72killer #154071 üzenetére
Én is küzdök ezzel... Próbáltam már a partíció kiterjesztést is... MBR-n nem működik ezután sem az update telepítése, UEFI-sen gond nélkül működött és megoldotta a dolgot...
Most full szűz telepítést még én is próbálok ,de már letojom... Valószínűűleg a Microsoft is...
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
MaxxDamage
félisten
válasz Csupingo #154223 üzenetére
Ott sajnos nem lehet (zárt) és erre van a Clevo géphez (Obsidian) spéci progi.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Csupingo
veterán
válasz MaxxDamage #154222 üzenetére
Mi lenne, ha a bios-ban állítanád 4GHz-re?
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Volna egy problémám.
Tapasztaltam (egy oldal nem jött be, érdekes üzenetet írt ki) én meg egyből rosszra gondoltam és futtattam HitMan Pro , RogueKiller meg ADW Cleaner progikat és valamit (rendszerből) jól letöröltek, mert a procim (i9-10900k) fix 4GHz-re volt állítva (Obsidian Control Station) és csak 3.6GHz-n megy max. a CPU-m.XTU és ezt az Obsidian progit újra tettem, Intel Chipset drivert is, de ha pl. állítom a szorzót, be is állítja és kb. 30-45 sec amíg meg is tartja és visszaáll 3.6GHz-re.
Próbáltam "Driver Booster Pro" -t (ilyet nem szoktam használni! - de most úgy gondoltam, megoldja...) sok mindent nem talált "hiányosnak" és úgy nézett ki alapba meg is oldotta (4.0GHz), de volt restart és újra 3.6GHz a max. amin megy a proci.
Ezt hogy lehetne megoldani a legegyszerűbben?
Vagy csak "gyári" beáll. (alapértelmezettre) és lakjam be újra a Win10 -es rendszerem?Ha valaki tudna erre egy okos/jó megoldást az kérem ne tartsa magába!
Win11 is van a gépen (Dual Boot - 2TB SSD 50/50%-ra osztva, 1TB Win10 , 1TB Win11) és Win11-el semmi gond nincs, de elsődleges a Win10 rendszerem.
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
t72killer
titán
, ezer éve nem léptem be, ránézek. A winRE mondjuk nálam marad alapon: elvileg arra is jó, ha valamelyik frissítés, köztük az integráltak beadják az unalmast. (gyakorlatilag meg b.szakodjon vele a fene, dugom be az új telepítőt oszt csókolom. KB az 5évvel ezelőtti usb driver cirkusz óta nem volt bajom a win10-el, most is csak a nagy gép cserebere miatt megy a telepítősdi )
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz t72killer #154216 üzenetére
A KB5034441 egy Safe OS Dynamic Update, aminek a targetje a WinRE image, egyébként írják is, hogy nem terjesztik MUC-on.
A kumulatívnak a targetje az OS image, rá lehet pakolni a WinRE image-re is, de arra elég az utolsó Safe OS DU, ami jelenleg a KB5034232.
Ha egy pontos és karbantartott lista érdekel, hogy miket kell integrálni, regisztrálj az MDL-re, ott van Win10-hez (linkeltem) és Win11-hez is link az aktuális update listára (Updates Overview).Szerk: írnak is konkrétan erről a frissítésről az MDL-en:
Looks like there is an update missing in te Update List. Because after the installation the KB5034441 is being installed.
Nope, that is not an update to integrate, it is a winre.wim updating tool (it integrated the latest DU for SafeOS in winre.wim) and can only be ran by WU, it is offered even when the winre.wim file is already updated offline (manually or by using W10UI).[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Édesjóistenem, beleraknám a nyomorult KB5034441-et a win-telepítőbe (ma jön a cserelaptopom, ez most ilyen szűzwindóz-teleítős időszak ), szerencsétlen update catalog-ban meg nincs benne, "természetesen" a 3 hónappal későbbi kumulatívból is "kifelejtették" .
-
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy érdekes hibám HP 820 G3 laptopon, viszont munkatársamnak több ügyfél eszközén is előjött, régebbi asztali gépek.
Maga a távoli asztal mindegy mire csatlakozok, ahogy belépek szinte egyből kidob, bezárja az alkalmazást hibaüzenet nélkül.
Ha indítok egy intézőt (ez a gép) sokszor lefagy egy pillanatra, majd újraindítja az explorer.exet, látni is, ahogy a tálca is újraindul. Fájlkezelővel nincs ilyen gond.Van valami ötlet, megoldás? Valamelyik frissítés okozhatja?
-
Arcképgyáros
Van egy Latitude 7480 notim. Kb. 1 hónapja olyan lassú lett mint a franc. Gépelni alig tudok, mint ha nem venné be a karaktereket...
Mi a gond?
Pontosabban a gyorsasággal nincs gond, csak ez a gépelés...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Sziasztok, visszaküldenék egy laptopot az eladónak, mert hardveres hibákra füle botját se mozgatja (ebay, megvan a "végzés"/matrica, hogy küldhetem vissza).
Eredetileg meg akartam tartani a gépet, így a gyári visszaállítós partíciót en bloc bezúztam, csupán biztonsági okokból is. Viszont a visszaküldéshez csinálnék egy ilyet, amin a fullos win, driverekkel, frissítésekkel megvan. Hogy illik ezt csinálni? 256gb-os az ssd, pl mekkora partíciót csináljak?30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
daninet
veterán
válasz efemm #154209 üzenetére
Hát... Régi motoros vagyok de ilyet még nem láttam Azt hittem arch linuxnál kell hétvégére hagynom a frissítést amikor van időm debuggolni
Adatvesztés itt sincs, bár otthoni gép szigorúan NAS-ra mentés nálunk a szabály. De nem volt kedvem win-t telepíteni[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
efemm
tag
válasz tordaitibi #154208 üzenetére
Nekem egy hete volt ugyanilyen problémám, a vége reinstall lett. Adatvesztésem viszont nem volt. Mondjuk amúgy is át akartam már tenni egy új SSD-re, de azért nem voltam boldog. Összeomlás előtt hyper-v és ethernet adapter drivereivel szórakoztam. W10pro, asus lap, i3-4130. Én is probálkoztam scf /scannow-val, DISM-mel, chkdsk-val, telepítőről bootolással, diskpart-ból az EFI partíció törlésével. A telepítő felismerte a telepítést, de megjavítani nem tudta. Fizetős programokkal nem próbálkoztam.
-
tordaitibi
veterán
válasz daninet #154204 üzenetére
Nem vagyok profi de az biztos ha UEFI, illetve EFI akkor a fixmbr teljesen értelmetlen.
Nem indulás baja van hanem valami hülyeséget pakolt fel magának és abba szakad bele, szerintem driver.
F1-re bejön a WinRE környezet?
Ha igen, meg kéne próbálni a csökkentett módot, ott csak az alapokat tölti be és lehet törölni a hibás drivert.
[link]
Több ötletem nincs. -
Csupingo
veterán
válasz 5leteseN #154205 üzenetére
Talán akkor is ír már valamit, amikor kék képernyőre vált. Elvileg ha kiveszed a pipát a régi vezérlőpultból indított rendszer - beállításoknál, akkor nem indul újra és meg tudod nézni. Gyakran az eseménynaplóba is ír valamit ilyenkor.
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok! Egy program indítás után kb ugyanakkor rendszeres összeomlás, hibaüzenet, W10-újraindítás következik.
Megnézném, hogy Mi a .... van?
Hol van ez a logfile a sok közül, amiben az összeomlást követő újraindulás után(most) egyszerűen-gyorsan meg tudom ezt a gondot keresni?[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Ma rányomtam a frissítés és leállítás opcióra a szgépen. Elmentem enni, aztán mire visszaértem az alábbi kék képernyő fogadott.
Bedugtam egy win10 usb-t és rányomtam, hogy javítsa meg az indítást. Írta, hogy attempting repair majd újraindult ugyanerre a kék képernyőre.
Utána indítottam telepítőből command prompt-ot és ott bootrec /fixmbr bootrec /fixboot bootrec /rebuildbcd chkdsk c:
Ugyanez az eredmény, semmi. UEFI van a gépen de secureboot nincs. Asrock alaplap (b450?) és egy ryzen 3000 prociBármi segítséget elfogadok
Chkdsk és fixboot után
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Sztyepadzso
őstag
Hm.
Mit tett King Unique, hogy ilyen szürkés lett, és korlátozva van?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Alsó-Középkategóriás Gamer konfig, 2024 őszén
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Napelem
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak