Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
Ha a windows 10-et újratelepitem, minden elem eltávolitás opcióval, akkor a személyes fileok és beállítások valóban törölve lesznek, nem lehet majd visszaállítani?
-
King Unique
titán
válasz csixy #154198 üzenetére
Itt továbbra is az a lényeg, hogy ehhez nem szükséges okvetlenül a GParted, ha mindez a már telepített Windows alatt is megoldható, ahol a WinRE partíciót is nyilván egyszerűbb és kényelmesebb ott átméretezni, mintsem csak emiatt külön bootolni pendrive-ról egy másik rendszert. + Ugye Windows & Linux dual boot sem mindenkinél van és ott sem feltétlen mindenki akar csak emiatt a másik rendszerre átbootolni, ha ugyanaz Windowson is megoldható. Ahol az említett külső particionáló programok tudnak szükség esetén ún. PreOS módba is bootolni és úgy működni (példa), ha az adott particionálási művelet esetleg nem hajtható végre az éppen futó Windows alatt, + azoknál is létrehozható pendrive-ról bootolható WinPE változat (példa), stb.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz King Unique #154195 üzenetére
Amit írtam, az két rövid mozzanat. A telepített windows ott van, a Gpartted pedig dualbootnál adott, egyébként meg bármelyik live linux boot pendrájv tudja.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Doky586
nagyúr
válasz tordaitibi #154196 üzenetére
+liszi70 - Már egyszer mutattam a frissítés végeredményét, szerintem felesleges volt a méretnövelés:
Ugyan nem próbáltam de ha már betüjelet ad neki egyszerűbb lementeni a tartalmát és a winre.wim filet egy 0Byte méretűvel helyettesíteni, majd úgy frissíteni és nem kell semmit tologatni, növelni..
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz csixy #154193 üzenetére
Ha adatsz a reconak betűjelet, a Lemezkezelő is képes kiterjeszteni.
Nem mindig a C mögött van a reco, ilyenkor macera is lehet tologatni a partíciókat. Ha előtte van lőttek a mutatványnak mert a zsugorítás mindig a partíció végéből tud csak lecsípni és akkor tologatni kellene C-t fél gigával hátra, ez a Win beépítettjével nem fog menni. -
King Unique
titán
Nem világos a beépített parancssori eszközök és 3rd party particionáló program használata a már telepített Windowson miért lenne "bohóckodás", amikor pont hogy egyszerűbb és célszerűbb, mint egy ugyancsak 3rd party programot külön bootolni egy pendrive-ról, vagy külön bootolni egy azt tartalmazó Linuxot.
Ahol ráadásul semmi olyat nem tud particionálási és lemezkezelési műveleteknél a GParted, amit a windowsos AOMEI, MiniTool, NIUBI és társaik 3rd party particionáló programok ne tudnának, sőt az utóbbiak funkcionálisan eleve überelik és nyilván nem létszükséglet az említett partícióátméretezéshez sem az előbbi.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ezt le tudod írni pontosabban? Mi az a linux Gparted? Windows szempontból nem pont egy "thirdparty progi"?
#154192King Unique
Köszönöm, de ez elég bonyolult, ennyi energiát nem szeretnék ebbe fektetni, ha nincs különösebb következménye. -
csixy
addikt
válasz King Unique #154192 üzenetére
A windowst megkértem, hogy húzódjon vissza vagy fél gigabájtot, linux Gparteddel pedig a mögötte levő recovery partíciót visszafelé kinyújtottam. Ennyi! Semmi bohóckodás a diskparttal, meg egyéb thirdparty progikkal.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
King Unique
titán
válasz liszi70 #154189 üzenetére
Mármint ha a KB5034441 számú frissítésre célzol, akkor az nem olyan régen lett itt kitárgyalva, van aki szemléltette hogyan oldotta meg, stb.
Tehát vagy meg kellene növelni a helyreállítási partíció méretét és szükség esetén újra bekapcsolni, ami után elvileg már gond nélkül települni fog a KB5034441 számú frissítés, vagy hagyni a fenébe, de akkor értelemszerűen nem fog települni és újra 0x80070643 hibakód lesz.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
0x80070643 hibakóddal többedjére nem sikerül telepíteni egy frissítést. Olvasom itt, hogy a hibakód azoknál jelentkezik, akiknek kevés a hely a recovery partíción. Mi ezzel a teendő? Érdemes, kell vele foglalkozni, és megnövelni valahogy ezt a méretet, vagy hagyjam a fenébe? (Bevallom, nem szívesen mókolgatnék, ha nem muszáj.)[ Szerkesztve ]
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Win10 hez hol tudok a legolcsóbban legális kódot venni!? Köszi!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
etnies
senior tag
Sziasztok!
Problémám van, gyorsan összefoglalom:
Volt egy gyermek, akit beléptettünk a Windows Family-be és mindenféle korlátokat adtunk meg. (Maximum 6 óra gép előtt, maximum 20 óra/hét és ki kellett kapcsolnia a gépnek este tízkor).
A gyermek felnőtt, az apuka elhunyt. Beléptem apuka accountjába, kiszedtem a gyermeket a Family-ből, mely csoport még létezik, de nincsen benne senki már, csak az apuka.
A korlátozások megszüntek, de a gép valamiért kedden este tízkor kikapcsol. Csak ezen a napon.
A srácból rendszergazdát csináltam, hogy tudjon mindent állítgatni a gépen úgy, ahogy szeretné.
Ez a hibaüzenet jön fel, majd bezárás után leáll a gép. Ötlet-e van valakinek, hogy mit csináljak?
Gondolkoztam, hogy megszüntetem a csoportot teljesen, a gépről törlöm az elhunyt apuka rendszergazda fiókját. Az apuka minden jelszavát tudom, ilyen gondom nincs."önmagam hite vagyok magamban"
-
Geth
veterán
válasz tordaitibi #154180 üzenetére
Már nem az elakadásról beszélgetünk, az a milyen eszközhöz milyen driver-t kérdésnél véget ért, úgy érzem hozzá tudtam tenni a témához.
A "miért van ennyi driver?" kérdéskör már semmit nem tesz hozzá, hiába próbálod ebbe az irányba terelni a dolgot[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Nem tudom számodra miért nem haszosak ezek a (vagy eredményre vezető vagy nem) eszmecserék, akár valami jó is kisülhet belőle, a fórum meg gondolom ezért van hogy ha valaki valahol elakad, próbál segítséget kérni,
ha nem zseni a témába és nem tudja önerőből megoldani, pont ezért kérdez.
Nem is érzem még offnak se a témát lévén W10 driverekről van szó.Ha raboltam a drága idődet elnézésedet kérem, ötlet volt részemről egy W10 gondot egy W10 topikba megkérdezni.
Lehet neked szarkupac, nekem meg a fő gépem amit szeretek, használom, kedvelem, stb. Annak ellenére hogy egy noname mini pc kínából a 2. dzsunkáról és sajnos nulla supporttal, nem tudok sehonnan gyári drivert lehúzni.Off,
eddig nem kellet a főkapcsoló, most 2 napja megcsináltam a dzsunka minit akkus tápolásra és mivel nem tudok usb drivert/szoftvert írni hogy tudassa az os-ekkel hogy az akku 0%, viszont elektronikába otthonosan mozgok, az akkut figyelem és amikor lemerült, az elektronika 1 másodpercre zárja a főkapcsolót és szabályosan leáll a gép.
Legfeljebb Linuxon fogom akkuról használni, azt lelövi.
Nem ártana Winen is ha működne ezért mertem kérdezni.Köszi az eddigieket.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Csupingo #154176 üzenetére
Nem tudok létrehozni, mert valami AMD EULA-t kellene elfogadnom, amit nem tudok legörgetni az elfogadás gombig 640x480-ban (ti. nincs scroll bar), csökkentett módban meg nem indul el a szoftver, mert másik drivert tölt be. Szóval jól beszopatott az AMD, hogy nem tervezték minden felbontáson működőnek a szoftverüket. Próbáltam megkérdezni, hogy csak billentyűzettel esetleg el tudom e fogadni valahogy az EULA-t látatlanban, de senki nem próbálja ki nekem. Ami biztos, hogy a TAB nem működik, a SPACE+ENTER sem igazán. Más ötletem nincs. Mármint még ezt ajánlották: [link]
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Geth
veterán
válasz tordaitibi #154177 üzenetére
Abszolút nem értek a hardverhez, így fogalmam sincs, hogy egy wifimodulon mit lehet változtatni (valami rémlik, hogy pont a wifimodulnál még whitelist-elnek/tek is, hogy véletlenül se tudj akármire cserélgetni). Vagy egy HD audio codec-nél, ahol X gyártó kifizeti a pityputy codec licence díját, Y gyártó meg nem.
Namost ez meg valami hőmérséklettel, annak változásával kapcsolatos komponens. Olyasmire tudok tippelni, hogy X modellben máshogy van kialakítva a hűtés, jobban vezeti el a hőt, mint Y modellben, ezért a határértékeket, görbéket máshogy érdemes belőni.
De ezek csak találgatások. Valamiért úgy érzem, hogy nem a hasznos kérdésekkel töltjük az időt. Persze ha megérteni akarod, az oké, csak ettől nem fog helyesen működni az a... kupac vas.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Ezt még én is megértettem de a logikáját nem értem.
Van pl. egy Broadcom BCM6750 csipes wifimodul.
Ha ezt az alaplap gyártó beépíti, itt mit kell neki változtatni, oemezni? Az utasításkészlet ugyanaz, a driver ugyanaz.
Max. 2 alverzió lehet, usb, pci snitt.
Mit kell ennyire megvariálni? Minek 5000db 10-20 karakterrel eltérő .infet gyártani 2 helyett?
Ha butaságokat kérdezek bocsi de tényleg nem értem minek 1 azaz egy darab eszközhöz 5000 különböző driver. -
Csupingo
veterán
-
Geth
veterán
válasz tordaitibi #154174 üzenetére
az Intel driver asszistens, az intel honlapjáról.
Az se talált ezekhez.Vesd össze ezt a korábbi hsz-em egyik mondatával:
"Az ilyesmit általában nem az Intel-től lehet letölteni, hanem az OEM-nek kell biztosítania, mert ezt a részt szokták "modellre szabni"."
-
tordaitibi
veterán
Igazad van de a fene se tudta hogy ezek nem egyugyanazok.
Intel, meg thermel és dynamic meg platform, még framework is, hát bocsánat de akkor benéztem.Gőzöm sincs amúgy ezek mit csinálnak. Milyen hardverelemhez kellenek.
Mégegy,
az egyedüli amit fel mertem telepíteni az az Intel driver asszistens, az intel honlapjáról.
Az se talált ezekhez.[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz tordaitibi #154172 üzenetére
Nem, nem ezt írtad.
Eszköz1:
PCI\VEN_8086&DEV_318C
Intel(R) Dynamic Platform and Thermal Framework Processor ParticipantEszköz2:
ACPI\VEN_INT&DEV_3400
Intel(R) Dynamic Platform and Thermal Framework Manager
(legalábbis eztírtadscreenshotoltad)Eszköz1 és Eszköz2 különböznek azonosítóban és névben is (utóbbi kevésbé fontos).
-
Geth
veterán
válasz tordaitibi #154170 üzenetére
Nem, csak részben van meg (egy-egy rendszerkomponens "állhat" több eszközből):
PCI\VEN_8086&DEV_318C
Intel(R) Dynamic Platform and Thermal Framework Processor ParticipantVagy minden találat kummant (és hamisítottak egy digitális aláírást az .inf-en). Nekem mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
-
Geth
veterán
válasz tordaitibi #154168 üzenetére
Rendkívül figyelmes tőled, hogy anno levadásztad és működik, most mégis túráztattál egy kört vele...
-
-
Noxy
veterán
válasz tordaitibi #154164 üzenetére
Sztm, Chipset Driver kell a gyártó oldaláról.
Ha meg 15 volt előtte, akkor semmi nem lett felrakva ehhez a géphez. Valszeg többek között az AHCI meg a társai sem.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Geth
veterán
válasz tordaitibi #154164 üzenetére
A VEN_8086 alapján ez egy Intel eszköz.
A PCI\VEN_8086&DEV_318C részletre kibővítve a keresést (ne felejtsük el, hogy nem mindig van SUBSYS és annál finomabb szinten teljes egyezés), ez Dynamic Tuning vagy Dynamic Platform and Thermal néven fut. Az ilyesmit általában nem az Intel-től lehet letölteni, hanem az OEM-nek kell biztosítania, mert ezt a részt szokták "modellre szabni".
Gugli ad jópár találatot driver csomagra, találomra letöltöttben valóban szerepel az .inf-ben ilyen DEV. -
inf3rno
nagyúr
Találtam egy INF fájlt, ami leírja a monitort megfelelően. A gond csak az, hogy én hoztam létre nodepad-el, mert csak a szövege volt meg, így nincsen digitálisan aláírva. Van rá bármi mód, hogy egy ilyen INF fájlt telepítsek a monitorhoz? Amit próbáltam az a disable integrity check és test signing, de nem működött. Még amit írnak, hogy kompatibilitási módban indítsam, de nincs ilyen tab INF fájlokhoz. Eléggé irritáló, hogy itt van előttem a megoldás, de a rendszer letiltja.
Buliban hasznos! =]
-
Geth
veterán
válasz tordaitibi #154161 üzenetére
Driver?
-
tordaitibi
veterán
Pár éves W10 telepítés, naprakész, aktivát, fast startup kikapcsolva bár ezeknek sztem. nincs köze a problémához.
Kellene a funkció hogy a fizikai bekapcsológomb leállítsa a rendszert.
Energiagazdálkodás, Főkapcsoló funkciója beállítva hogy "Leállítás".
Semmit nem reagál, nem áll le a gép ha megnyomom.
ACPI gond nem lehet, ugyanezen a pc-n 2 Linux rendszer szó nélkül szabályosan leáll a gombnyomásra.
Merre induljak el hogy működjön? -
Noxy
veterán
válasz efi99 #154154 üzenetére
Anno a Kodak, Fuji "fotószalonból" soha nem sikerült vírusmentesen hazahozni a pendrive-t.
Ezt később megoldottam egy írásvédett kapcsolóval.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Noxy
veterán
válasz Aureal #154149 üzenetére
A netről linkelt példán ott van az is, hogy nincs betűjele a meghajtónak. Ha nincs, akkor nincs mit felcsatolni. (offline)
Adj neki betűjelet, oszt online lesz. (Change Driver Letter...)''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Aureal
senior tag
A titkárnőnk fénymásoló szalonban volt, azóta nem látja a gépe a pendriveját. Néztem én is több gépen, és semmi. Saját gépben nem jelenik meg. Lemezkezelőben ott van és pittyen a windows is csatlakoztatáskor, de nincs kötete. Meghajtó labelt enged csak állítani, de formázni már nem lehet.
A neten találva, vizsgáltam diskpart paranccsal, ott a disk listben megjelenik, de “no media” a leírása és hogy offline. Eszközkezelő a Kingston helyett csak Generic usb device-ként jelöli. Driver frissítésre a win update azt mondja, már a legfrisebb verziót használja. Amúgy diskpart-ban online-ná tudom tenni a kötetét, de rendszer szinten semmi nem változik.
Én még ilyennel nem találkoztam. Mi lehet ez vmi vírus? -
Csupingo
veterán
-
inf3rno
nagyúr
Csökkentett módban van 1024x768 ugyanígy szürkével. Az adrenaline driver felrakása nem segített DDU nélkül, most megpróbálom DDU-val, hátha. szerk: Azzal sem. :S
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Csupingo
veterán
válasz inf3rno #154137 üzenetére
1-2 változattal ki lehet próbálni. Nem tudom, win10-nél is van e olyan, hogy bepipálhatod a monitor által nem támogatott felbontások megjelenítését is. Ha sehogy se jön össze, akkor vga driverben is lehet egyedi felbontást létrehozni. Amd-nél nem tudom hol van, de a driver topikjában biztos tudnak segíteni.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
inf3rno
nagyúr
Vettem egy B450-es Ryzen 3 2200G-s gépet a barátnőmnek. Van egy Acer AL1916W monitorja és 1440x900 felbontáson tolja vele. A régi gépen ez remekül megy, az újon csak 640x480 van. Megnéztem a monitor gyártó oldalát, nincsen monitor driverük, amit telepíthetnék. Az új gépen nincs beaktiválva még a Windows, de úgy sejtem, hogy ez nem számít ilyen szempontból. Lehet bármit kezdeni a monitorral? Esetleg rakjam át a videokártyát a régi gépből, és butítsam le az egészet, hátha azzal menni fog a monitor? Bármi tippet szívesen fogadok.
Buliban hasznos! =]
-
hhgygy
senior tag
válasz King Unique #154131 üzenetére
Én nem is hallottam erről a wintogo-ról, simán klónoztam egy működő Windowst ssd-re és évek óta így használok egy tartalék Windowst, bedugom a külső házban lévő ssd-t USB-be és a BIOS-ban átállítom a boot sorrendet és megy a Windows a külső házból, igazából a külső win10-es a belső meg 11-es hátha történik valami gebasz a 11-ben, azért csináltam
[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
Krystal_s
addikt
válasz King Unique #154131 üzenetére
Ez mi?? Valami új bug? Pár napja jártam már így egyik topikban, hogy szerkesztés helyett több, új hozzászólásként küldte el. Furcsa is volt, hogy nem jelent meg alul, hogy szerkesztve, miközben a többi hsz-t nem láttam. Most már igen. 😵
Igen, tudom nem minden gépen indul el és működik WinToGo módon egy "átklónozott" Win 10, de az én gépeimen elindult. Örültem is neki, hogy ilyen könnyen tudok több gépemen rendszert indítani. Most is van egy másik lemezen ilyen "klónozott" WinToGo rendszer, ami mindkét gépen elindul pedig az újabb gépről lett készítve a lemezkép.
Első indítás után azt is javította a régi gépre kötve, ami érthető pár másik hw miatt, de utána simán működött.
A beszerelt SSD-re is az a rendszer lett képfájlból telepítve és normálisan működött, ami most külsőként nem indult el.
Nem tudok másra gyanakodni, csak a külső USB házra, mert volt már olyan, hogy usb-ről indított Macrium sem látta abban a házban a lemezt. Bár, ha most nem látta volna, akkor nem tudom mit próbált javítani és még el is rontotta. Ez most így marad x-akta, mert mostanában nem szedem ki és próbálom másik házban. :\Fast Startup az első, amit minden gépen kikapcsolok...
-
King Unique
titán
válasz Krystal_s #154130 üzenetére
Ha eredetileg belső SSD-re lett telepítve a Windows 10 és az utána külső házba téve majd USB-n bootolva, vagy mentve képfájlba majd utána a lemezképből visszaállításnál USB-n csatlakoztatva és úgy bootolva, akkor annyira nem meglepő a bootolási probléma és a BSOD, mivel az USB-s használathoz alapesetben eleve Windows To Go szerinti telepítés szükséges (bővebben). + Ha ráadásul bekapcsolt Fast Startup funkció mellett lett leállítva a Windows 10, aztán úgy áttéve az USB-s külső házba, vagy mentve majd visszaállítva és utána USB-s külső házba téve, akkor pedig szintén nem meglepő.
Jó esetben ugyan működhet akár a helyi telepítés is utólag Windows To Go módban (példa), de ez nem törvényszerű, normál esetben vagy eleve Windows To Go szerinti telepítés szükséges ehhez, vagy utólag a helyi telepítés Windows To Go szerintire konvertálása.1 hsz-t elég 1x elküldeni, a többit radíroztatni kellene...
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Van egy Dell notebookom, amit pótgépnek tartok, Win 10 rendszerrel. Gondoltam kiveszem belőle az SSD-t és ha szükség lenne a gépre, akkor USB-ről futtatnám (WinToGo) a rendszert arról az SSD-ről. Korábban már próbáltam és működött így egy másik lemezről. Akkor is pontosan így csináltam egy WinToGo rendszert, hogy egy már telepített rendszer lemezképét állítottam vissza USB-s SSD-re (külső házban) és arról bootolva indítottam. Most ugyanaz a rendszer (UEFI) volt az SSD-n a külső házban, de indításnál (UEFI módban) azt írta nem sikerült javítania.... Többször sem.
Már az is furcsa volt miért is és mit akart helyreállítani? Semmi gond nem volt a rendszerrel, előtte 5 perccel még a gépbe szerelve ugyanarról az SSD-ről futott.
Visszatettem az SSD-t a gépbe, de már arról sem indult el a Win. Újra kellett telepítenem.
Nincs véletlenül valakinek ötlete mi lehetett a gond?
(Az SSD egy alig használt Samsung, 100%-os.)ui: Az jutott most eszembe... amikor korábban futtattam a rendszert USB-ről, akkor egy másik külső házat használtam. Lehet, hogy ennek a másik USB 3 háznak a vezérlője nem tetszett a notebooknak? Bár, akkor normál esetben csak azt írta volna ki, hogy nem talál bootolható eszközt és nem rontotta volna el az egész rendszert. 🤔
-
5leteseN
senior tag
Nem indítja a Power Shell rendszergazdaként a lenti programot.
Miért nem? -
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Valami nagyon beragadt....mert még mindíg előjön ez a hiba : [link]
Folytatása ....
De simán felment a 24/02 és 24/03 frissítés.
Valamint jönnek a defender frissítései is ....közben meg a januárit is tolni akarja de ugye hibára fut.
Már azon agyalok, hogy újra rakom a rendszert.
Ettől jobb ötlet esetleg ?Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
DonThomasino
veterán
válasz King Unique #154122 üzenetére
Ok köszi nincs több kérdés.
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
King Unique
titán
válasz DonThomasino #154121 üzenetére
Ha az előző válaszban már említve és linkelve lett ilyen célra 2 népszerű és ajánlott program, akkor miért kérdés ez újra?
Amúgy meg #148083.
+ Van ugye "Milyen program, ami...?" topik is, annak a témája a milyen programot XY célra, de ott is kb. az AOMEI Backupper, Macrium Reflect és egyéb hasonló programok lesznek ajánlva.(#154120) csixy:
Arra célzott, hogy 10 nap után automatikusan törli a Windows 10 a standard in-place upgrade során létrehozottWindows.old
mappát, ami után nyilván nem lehet már visszaállni az előző verzióra.[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
válasz King Unique #154115 üzenetére
Telepített OP rendszer , (teljes gép) , mentéséhez mi az ajánlott softver jelenleg?
-
hhgygy
senior tag
válasz DonThomasino #154109 üzenetére
10 napig próbálgathatod, utána simán visszaállíthatod
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
Ablakos
őstag
válasz King Unique #154115 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!
Alaposan félreértettem ezt a winToGo telepítést. Természetesen nem microsd kártyáról akarok windowst üzemeltetni. Azt gondoltam csak egy speciális telepítőt fog azon létrehozni. (iso kiír sdhc-re) Most már értem, hogy bootolható komplett windows lesz a wintogo opció eredménye. Ami rögtön mehet külső ssd-re. -
King Unique
titán
válasz 5leteseN #154116 üzenetére
Az USB 3.2 Gen 2 = 10 Gb/s, ami max. kb. 1 GB/s, az olyan pendrive-ok pedig ilyen értékeket tudnak és szekvenciálisan gyorsabbak egy SATA SSD-nél is, lásd a linkelt példákat. Ellenben ez a ~ 160/35 MB/s nyilván nem Gen 2-es, hanem inkább Gen 1-es lehet, ami = USB 3.0, de még azon szabványt sem tudja rendesen kihasználni a teszteredmény alapján...
A HDD-knél az újabb, nagy adatsűrűségű lemeztányérokkal szerelt modellek már gyorsabbak a mért értéknél és már ki tudják maxolni a SATA 3 Gb/s szabványt (példa), de csak a szekvenciális értékeknél, ellenben a random 4K olvasás és írás ugyanúgy lassú. Márpedig operációs rendszerek, jelen esetben egy Windows 10 futtatásánál pont az utóbbi és az elérési idők számítanak, abban pedig eleve sokkal jobbak a standard SSD-k és az SSD-alapú extra gyors pendrive-ok mint a HDD-k, ezért sem való már HDD rendszermeghajtónak és inkább csak adattárolásra jók.[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz Doky586 #154114 üzenetére
Ha pedig az az USB csak 2.0-ás, akkor az tragikus(an lassú) lesz!
Kis összehasonlítás számokban arról amiben megelőztek a többiek(a nagyobb számok a jobbak):
A két alsó sor a gyakorlatban érdekes számsor, a véletlenszerű-4KB-os méretben ki sem merem mondani mennyivel gyorsabb(és megbízhatóbb) a két másik megoldás az tieddel nagyjából egyenértékű elsőhöz képest.
Alattuk leírva a tesztelt eszköz!Összehasonlításul a végére ugyanennek a rendszernek a HDD-je,
aminél a külső pendrive ugyan gyorsabb, de azért a HDD sokkal megbízhatóbb(volt nálam).Cseréltem is azonnal, az USB 3.2Gen2-es pendrive-ot a SATA-SSD-re már a teszt közben véglegesítve a sokkal gyorsabb változatot, így: A sorban 2. Pd-ot cseréltem egy a sorban kb a 3. tudás-szintű SATA-SSD-re próbából, majd látva az eredményt, mindjárt úgy is maradt az akkori próba-üzem tárgyát képező 10 éves "laposban". Mindez annak ellenére, hogy az egy kb 10 éves SATA-SSD volt, nem is egy modern középkategóriás SSD.
Megéri "beruházni" pendrive/mem-kártya helyett egy jobb állapotú használt-tesztelt SSD-re!
"Csak" Ég és Föld a különbség.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Ablakos #154107 üzenetére
"mivel külső ssd lenne az OS telepítési cél"
Akkor külső SSD-t vagy gyors pendrive-ot kellene használni, nem egy ilyen tetű lassú Class 10-es (10 MB/s) memóriakártyát, akkor nem egy napig tartana a Windows To Go munkakörnyezet létrehozása...
+ Az ilyen vackok jellemzően az intenzív írási műveleteket sem bírják túl sokáig és attól is kifekszenek, már csak ezért sem kellene erőltetni, ezért is inkább pl. külső SSD-t kellene használni ilyen célra.(#154109) DonThomasino:
De, 10 vagy akár 60 napig van lehetőség utána visszaállni Windows 10-re, lásd a téma topikjában leírtakat.
+ Ha előtte készült AOMEI Backupper, Macrium Reflect vagy egyéb hasonló programmal képfájlba mentés a Windows 10-ről, akkor abból később nyilván bármikor visszaállítható a Windows 10.[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz Ablakos #154112 üzenetére
Még jó hogy nem bécsi szeletre akarod megcsinálni a wintogo-t! A wintogo-hoz minőségi pendrive kell. Így csak vért fogsz izzadni és a végén keserű szájízzel, basszázva , szívritmuszavarral és sikertelenség érzéssel fogsz lefeküdni, miközben már a feketerigó dalol a hajnali szürkületben.
-
5leteseN
senior tag
válasz Ablakos #154107 üzenetére
Nekem a Rufus 5-10 perc között írja. Valami gond van vagy a Windows-képállománnyal, vagy azzal a háttértárral amire írni szeretnéd.
Ellenőrizni kellene mindkettőt. Az USB-re a validrive.exe-t javaslom, A Windows-ISO-ra az ellenőrzést nem tudom(eddig újra letöltöttem, ha gyanús volt), de biztos arra is van több ellenőrzési megoldás is.
Az újabb Rufus-oknál van kettős (UEFI/EFI) módú telepítő készítés is, ha régebbi vason is szeretnéd használni, de a konkrét előhívása most nem jut eszembe(egyszerű egyébként). ű
Ha kell => Gugli Barátunk...WinToGo-ról szólt mindez természetesen!
-
DonThomasino
veterán
Adott egy laptop gyári Win 10 el.
Ha felfrissítem win11 re utána már nem soha többet nem tudok
vissza állni 10 re később ?[ Szerkesztve ]
-
Dexter68
addikt
Sziasztok! Pár napja küzdök azzal, hogy a Shift+Ctrl lenyomása ugyanaz lett, mintha lenyomnám az Fn billentyűt. Ami elég gáz, mert a Shift+Ctrl+F1 ahelyett, hogy azt csinálná, amit beállítottam, leteszi szundiba a gépet. (Win10) Más is járt így? Mi a megoldás?
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Ablakos
őstag
Próbálok napok óta sdhx-re (usb3gen1) kiírni egy win10 pro-t. Rufussal to-go telepítést akarok, mivel külső ssd lenne az OS telepítési cél. A problémám, hogy több óra után is csak ~30% telepítéssel végzett. Ahogy számolgaton majdnem egy teljes nap, hogy kiírja a telepítőt. Nem értem mi lehet a nehézsége. Valamilyen trükkel lehet normális időben írni telepőt?
A wintoUsb ingyen nem akar win10pro-t írni.[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
Nekem jól esett kiírni magamból a feszültséget és a "hisztin" kívül volt benne értelmes infó is, mert ebben a fórumban még senki nem írta le, hogy Windows 11-es telepítés lehetséges net nélkül is, ha beírod a "F10 +OOBE\BYPASSNRO".
Lehet, hogy nem sokat érint ez a probléma, de én belefutottam, pedig nem is belépőkategóriás alaplapom volt.
Az aktiválás sikerült a kód beírásával + eltávolítottam a fiókomból az előző regisztrációmat.
És egyébként meg lehet kedvesebben is kommentet írni szerintem, de ennek ellenére köszönöm a hozzászólást.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest