- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Olyan problémám van hogy a Windows 8.1-em csak egy egyszínű kék képernyőig jut el bejelentkezéskor.
Újraindítottam néhányszor, Safe Mode-ban elindul. Hogyan tudnám kideríteni mi a baj?
Ha sima módba újraindítom ugyan ezt csinálja megint. -
ablack
senior tag
Sziasztok,
A gépemen Windows 8.1 van és indításnál kékhalált kapok 0xC000021A hibával, ezután bejön az automatikus javítás menü.
A rendszerem egy SSD-n van, mellette az adatok pedig HDD-n.
Tegnap szereztem egy nagyobb HDD-t. A régi HDD-ről átmásoltam az újra az adatokat. A régit megformáztam, de volt rajta valami rendszerpartíció(ezen a HDD-n régen Windows 7 volt), ezt is összeformáztam a másik partícióval. Ekkor még működött a Windows. De most a következő indításnál már nem.Mi lehet a baj? Mi lehetett azon a HDD-n ami hiányzik a Windowsnak?
[ Szerkesztve ]
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Játék közben a gépem befagyott úgy hogy még az egér reagált és a tálca is látszott,működött de a feladatkezelő ablaka nem jött be. Manuálisan újraindítottam a gépet de a Windows logó után kékhalál jött be.
(Lehet hogy ennek is köze van hozzá hogy pár napja azt csinálja a gép hogy ha a monitor kikapcsol és vissza szeretném kapcsolni akkor a monitor bekapcsolódik, de csak fekete képernyőt mutatott. Ezen általában csak az segített ha a billentyűzettel készenlétbe raktam majd felébresztettem.)
Most felajánlotta az automatikus javítás opciót. Ez pontosan mit csinál? Mi fog elveszni? Érdemes valamit megnézni előtte vagy válasszam ezt a lehetőséget ?
-
ablack
senior tag
Van egy Phenom II X2-es processzorom. Feloldottem a másik két magját, de a Windows valamiért még mindig a régi X2-es processzort írja az eszközkezelőben és a feladatkezelő is két magosnak mutatja.
Valakinek van ötlete hogy miért nem ismeri fel a másik két magot a Windows? -
ablack
senior tag
Sziasztok,
Az hogy lehet hogy 3 memóriakártya olvasóból csak 1db műkdödik Windows 8 alatt ,pedig Windows 7 alatt mind a 3 tökéletesen működött ? Ha bedugom az olvasót a gépbe a sajátgép vagy teljesen lefagy a memóriakártya megnyitása közben, vagy megy a zöld csík a tetején vagy fel sem ismeri az olvasót ?
-
ablack
senior tag
Mitól lehet az hogy a sok weboldal tele van
ilyen jelzésekkel a képek helyén Google Chrome-ban.
Firefoxban is előjön ez a jelenség.Pl: Port.hu
[ Szerkesztve ]
-
ablack
senior tag
Még Windows 7-en volt egy program az alaplapomhoz aminek az volt a neve hogy EPU 4 Engine. Azt csinálta hogy beállította minden ventillátor sebességét optimálisra és csendesebb lett tőle a gép. Ez a program Windows 8 alatt nem akar feltelepülni http://kepfeltoltes.hu/121221/K_pkiv_g_s3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg. Nem lehetne valahogyan mégis felrakni? Az alaplap oldalán nincs fent csak a Win7 verzió.
Alaplap: M4A77TD PRO
[ Szerkesztve ]
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Olyan problémám van hogy a képernyőm láthatóan csíkozódik, a csíkok vizszintesen lefelé mennek, főleg szürke képnél.
A probléma forrása szerintem az lehet hogy a vezérlőpultban a monitorbeállításoknál csak 60Hz-et tudok választani [link], de az AMD Control Centerben 75Hz van kiválasztva [link]. A videókártyához a Sapphire drivereit raktam fel, nem tudom hogy ez számít-e valamit. Hogy lehetne azt megoldani hogy az AMD Control Centerben beállított dolgok valóban érvénybe lépjenek?Monitor: Samsung B2230 [link]
Videókártya: SAPPHIRE HD 5670 1GB GDDR5[ Szerkesztve ]
-
ablack
senior tag
válasz
kenyesan #23822 üzenetére
Újraindítás után is ezt csinálja.
Azt hogy fut-e a feladatkezelőben kell megnézni, mert ott a services.exe fut.
A MBAM az ez a program [link]?
Mostanában nem tettem fel drivert.
Egyébként a 4 napot azt csak onnan vettem hogy a Winndows Defender 4 napja frissült utoljára és gondolom a Windows Update is talán akkor működött utoljára. Egyébként a Windows Defender mostanában elég sok vírust talált amit karanténba zárt. Az a furcsa hogy mindegyiket a Google Chrome mappájában találta: [link][ Szerkesztve ]
-
-
ablack
senior tag
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Olyan problémám van hogy a gépemet ha alvó állapotba rakom akkor valami kb.:fél perc múlva valami mindig felébreszti. Ez akkor is előjön hogyha a gép autómatikusan megy alvó állapotba és akkor is ha én rakom abba. Nem tudom valahogy megnézni hogy mi csinálja ezt?
[ Szerkesztve ]
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
A gépemen van a HDD-n egy Windows 7 és vettem egy Samsung 830 SSD-t amire felraktam a Windows 8-at.
Az a probléma hogy nem jelenik meg választóképernyő hogy melyik rendszer töltődjön be, hanem a autómatikusan a Windows 8 töltődik be. Nem lehetne valahogy beállítani a választóképrnyőt bootoláskor?
Az alaplapom ASUS M4A77TD PRO .
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!