- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Windows 11
- Bitcoin topic
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- A nyereség érdekében bezár három játékstúdiót a Warner Bros Discovery
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózatokról alaposan
- Reklámblokkolók topikja
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Talán picit off: Dreamspark-os kulccsal ha telepítek a gépemre Win 8.1-et, akkor pl. a barátnőm gépére ugyanezzel a kulccsal már nem tehetem meg?
-
apevia
aktív tag
Jelszó nem kód mert most nézem hogy kódod is lehet beállítani :S
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Egy szűz Win8/8.1 rendszer mennyit foglal alapból? Nézegetek 32Gb netbookat, másodlagos gépnek és kíváncsi mennyi lenne az elérhető tárterület
-
pinnacle
nagyúr
Valami felébreszti a gépet alvó állapotból, de nem jelzi, hogy mi. Egérnél, hálókártyánál már kivettem az ébresztést.
-
apevia
aktív tag
Sziasztok .
Hogy lehet a win8.1en el távolítani a bejelentkezési kódot
Válaszotokat előre is köszi !
-
-
Gery1987
őstag
válasz
callmeakos #65282 üzenetére
Akkor nincs értelme terhelni ha alapvetően is gyenge a gép. Elég a Defender.
-
Üdv, egy gyors kérdésem lenne.
Pár napja hozzájutottam egy új laptophoz amin gyárilag van 8.1. A kérdésem az hogy vírusírtó szempontjából elég a Defender vagy ajánlott egy vírusírtó?
Én tudatos felhasználó vagyok, tudom mit lehet és mit nem, de sajna nem én egyedül használom a gépet.
Előre fel volt telepítve a McAfee amit töröltem a bánatba, de sajnos a jól bevált Avast is sokszor megüli az amúgy se Paks 2 teljesítményű lapost. -
csabi94
őstag
Sziasztok!
Ha most telepítetek másodlagos rendszerként Win-t, melyiket raknátok fel? A Win 10 preview van most a gépemen, de sajnos (az én hibámból) megadta magát, és nem tudom, hogy most mit tegyek fel. Tegyem újra a preview-t, vagy tegyek fel egy 8.1-et (hivatalos 8.1-em van), és azt frissítsem amikor aktuális lesz? -
kispx
addikt
válasz
Mr Dini #65276 üzenetére
Ha a Word közben jön elő, akkor véletlenül nem a Win + C gombot nyomod meg mindig?
Akkor a Win + X billentyű kombinációkat kell kikapcsolni. -
-
Sziasztok!
Van ez az idegesítő cucc, ha jobboldalra viszem az egeret. Kezd idegesíteni, mikor Wordbe szerkesztek állandóan feljön...
Hogy lehetne ezt eltüntetni?
Köszi!
-
Syl
nagyúr
válasz
B4ndiBuild3r #65272 üzenetére
A 8.1-et már nem kell újratelepíteni. Van benne olyan factory reset mint a telefonokon.
-
Syl
nagyúr
válasz
B4ndiBuild3r #65270 üzenetére
Azt nem tudom, van-e ilyen számláló. Valószínűleg beint ha sokszor újratelepíted, de olyankor a telefonos aktiválás segít.
-
B4ndiBuild3r
tag
Rendben van, minden érhető köszönöm a két válaszolónak, kivéve azt, hogy a licensz kód, akkor bármeddig használható?
Megveszem holnap, telepítem a gépemre, a telepítéskor megadom a szériaszámot, az internetkor való csatlakozáskor gondolom regisztrálódik a Microsoftnál. Ha ugyanannak a gépnek a Windows partícióját megformázom 4 hét múlva bármilyen oknál fogva és újra felakarom telepíteni a Windowst, akkor ugyanazzal a kóddal, amit megvásároltam akárhányszor megtehetem ezt? Vagy számolja valamilyen timer, hogy ha például 10 alkalommal telepítve lett, akkor ne fogadja el többet a kódot? Vagy ilyen nincsen?
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz
B4ndiBuild3r #65267 üzenetére
Ez nem családi office
Egyszerre csak egy gépen lehet aktiválni, használni.
Az OEM alaplaphoz kötődik - tehát ha új gépet veszel, új vindózt is kell venned.
A dobozos verziót meg a régi gép kukázása után simán telepítheted, aktiválhatod az újon. -
Воланд
titán
válasz
B4ndiBuild3r #65267 üzenetére
teljesen mindegy, hogy oem, vagy dobozos, egyszerre csak egy gepre lehet telepiteni.
-
B4ndiBuild3r
tag
A kettő között annyi a különbség, hogy az első az a Professional változat és az OEM, a második az a "sima" 8.1 viszont az dobozos? Mert mindkettőnél "1 felhasználósat" ír, hiába OEM vagy BOX a megnevezése.
A telepítési kódot hányszor használhatom fel? Tegyük fel egyszerre csak egy gép lehet aktiválva egyidejűleg (OEM), ami mondjuk a fő számítógépem, vagy több gép a fő számítógépem és a laptopom (BOX), viszont ha azt/azokat bármi indok végett (lassulás/vírus/új hardver, ami nem alaplap) újra akarom telepíteni, akkor azt akárhányszor megtehetem vagy van egy limitált szám, hogy a kód, csak 5, x darab telepítésig érvényes?
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz
B4ndiBuild3r #65265 üzenetére
OEM-hez is jár lemez ([link]).
Nincs optikai meghajtóm, ezért egy másik gépen készítettem iso-t a lemezről és pendrive-ról telepítettem.
A dobozost át tudod vinni másik gépre, és igen, ingyen jár arra is a W10. -
B4ndiBuild3r
tag
Sziasztok!
Ha ezt most megvenném, akkor ehhez járna egy doboz, amiben egy lemez van?
Az oem jelzés azt jelenti, hogy kötött az alaplaphoz, tehát egy gépre rakhatom fel? Viszont ha ez megfelelne nekem, akkor a kiválasztott gépem akárhányszor újra rakhatom a megadott lemez/kóddal?
Ezt ingyen tudom majd frissíteni a windows 10-re?
Ha nincsen ODD meghajtóm, akkor a dobozban lévő kóddal, ha mondjuk a lemezt nem tudnám használni, tudok leszedni egy pendrive-ra a Microsoft oldalán Windows 8.1-et, és a kóddal tudom telepíteni majd? (olvastam már hasonlóról)
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
törölt tag
új nyóceggyes vagyok de van pár kérdése. elnézést ha valamelyik már felmerült.
1. Minden indításnál be kell írnom a jelszavam. Ezt hogyan lehet kikapcsolni? hogy ne zároljon készenléti üzemmódban sem, meg sehogy sem.
-
ssgt1981
senior tag
válasz
MasterMark #65260 üzenetére
Köszi hol tudom kikapcsolni?
-
ssgt1981
senior tag
Van egy hp Bluetooth egerem, mitől lehet, hogy két-három percenként lekapcsolódik a gépről?
-
Storms
őstag
üdv
Windows Embedded 8.1 Industry Pro és a sima Windows 8.1 Pro között mi a különbség? Otthoni használtra , játékra is jó az Embedded Industry Pro?
[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
válasz
szabonagyur #65248 üzenetére
Igen
-
ssgt1981
senior tag
válasz
szabonagyur #65250 üzenetére
Ha kijelölöm a recovery particiót is akkor nem tudom átklónozni, mert nem megfelelő méret.
-
Fighting
csendes tag
Lehet volt már ez a probléma, akkor bocsi a kérdésért.
Napokban újrahúztam a laptomot. Mivel lusta voltam a 8.1-ről lemezt készíteni, ezért az eredeti Win8-l kezdtem a telepítést. Ma eljutott végre a fríssitésekben a 8.1-ig. Elkezdte a telepítést, és 82%-l megállt a történet. Mi lehetett a gond? Ha legközelebb felajánlja, akkor merjem elndítani? A tisztára puccolás előtt gond nélkül települt elsőre a 8.1. -
akoska23
aktív tag
Sziasztok!
Nagy gondban vagyok megpróbálom érthetően leírni a kezdetektől:tegnap valószínüleg elromlott a wifi stickem (párát kaphatott kint tartom egy 5 méteres usb kábel végén) mert este a laptopom a bal oldali usb portokon már nem érzékelte az eszközkezelőben pedig felkiáltó jel volt a bal oldali usb portjaimnál. Minden más rendesen működik az usb portokon. Én okos kiszárítottam a sticket és visszadugtam a gép kért egy ujraindítást de a windows nem akart betölteni váratlan hiba miatt. Miután eltávolítottam a sticket betöltött a win de kérte a microsoft jelszavam ellenőrzés céljából. Megadtam. Csatlakozott a fiókomhoz és minden rendben volt a sticket száritottam tovább. Megint elkezdtem kísérteni a sorsot újra csatlakoztattam a wifi sticket a win kiírt valami érvénytelen memória műveletet majd leállt. Na azóta el sem indul csak addig hogy a win nem tudott rendesen elindulni válasszak hogy ujraindítom vagy további lehetőségek. Eddig menne is a dolog de se csökkentett mód se semmi ilyesmire nem reagál csak ujraindul és kisérletet tesz a javításra. Visszaállítani sem tudom mert olyan hülyeséget ir ki hogy ehez a windowshoz nincs rendszergazdai fiók hozzárendelve meg hogy elfelejtettem a jelszavam. Mit tudnék csinálni hogy ne kelljen telepiteni a rendszert? Elég sok fontos dolgom van rajta nem szeretném ha elvesznének.A gép; hp elitebook 8460p windows 8.1
-
szabonagyur
félisten
válasz
ssgt1981 #65249 üzenetére
A Data kivételével mindent kell, a 20,01GB maga a helyreállítója a Windows-nak ha újra akarod telepíteni, az első kettő meg amit mondtam, hogy lennie kell a 100Mb-on kívül még 1 v 2-nek. Ha esetleg a klónozó program mutat mást is ami ilyen pár 100Mbos akkor mehet az is, a nagy DATA-n kívül minden kelleni szokott.
Amúgy az SSD-n mi az az 1Gb partició?
[ Szerkesztve ]
-
ssgt1981
senior tag
válasz
szabonagyur #65247 üzenetére
Köszi a választ! Melyik particiókat kell feltétlenül kónoznom?
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz
ssgt1981 #65245 üzenetére
Na most néztem végig rendesen...Szóval több hiba van.
1. A 100MB partició is az OS része, a nélkül nem fog elindulni a gépezet.
2. A Windows Boot Manager amit kiír az jó, arról fog bootolni, UEFI módban ahogy a tied is van ezt írja ki, majd utána apróbetűvel a HDD/SSD nevét.Mivel neked nincsenek meg a kis particiók, nem csak a 100nak hanem lehet még kettő másiknak is meg kell lennie.
Ha az egészet átklónoztad akkor itt ki fogja írni ugyanezt a Windows Boot Manager dolgot, végén SSD nevével.
Ha nem írja ki így akkor lehet nem szereti, hogy a HDD_n is van OS, érdemes kivenni ilyenkor.
-
Sanya
nagyúr
Camera roll képeket, melyek az igazi kép előtt valamelyest mozognak, azt mivel tudom megnézni pc-n?
-
ssgt1981
senior tag
válasz
szabonagyur #65240 üzenetére
Lehet az a baj forrása, hogy csak a c meghajtót klónoztam át és a 100 mb-os rendszer particiót nem?
-
King Unique
titán
válasz
rita7107 #65241 üzenetére
Jobb klikk a telepítőn ---> kompatibilitási problémák elhárítása és Win7-re állítod be, akkor se indul?
Amúgy a fórumtársnak igaza van, ha csak sima, oda-vissza fájlmásolás a cél, akkor a Windows 8.x is felismeri, ahogy okostelók beépített háttétárát is és megnyitja a fájlkezelőben.Aztán, ha annyira klónozni akarod, akkor szinte minden backup program, ami tud HDD-t, SSD-t másolni és/ vagy klónozni stb. abban vsz memóriakártya is kijelölhető. Pl. MiniTool Partiton Wizard, az megy 8.1 alatt is.
A HDD RAW Copy-t próbáltad, megy-e 8.1 alatt? -
rita7107
aktív tag
Sziasztok.
Tudtok javasolni valamilyen sd kártya klónozó programot? Amit eddig találtam nem indult el win8.1 alatt. -
ssgt1981
senior tag
válasz
szabonagyur #65238 üzenetére
Nem tudom, hogy számit-e, de a Macrium Reflect programmal klónoztam a c meghajtóm.
-
ssgt1981
senior tag
válasz
szabonagyur #65236 üzenetére
A gép egy Asus N750 az ssd pedig egy 120gb-os Kingston.
-
ssgt1981
senior tag
Az miért van, hogy a biosban látom a frissen beépített ssd meghajtót, de nem tudom beállítani, hogy arról bootoljon a rendszer? Csak a hdd-t, illetve a cd-t tudom kiválasztani.
-
szabonagyur
félisten
Látom a modern skype élete is véget ér hamarosan... nem sokáig birta.
-
-
Gery1987
őstag
válasz
Zotya84 #65229 üzenetére
Megy bizony!
Nem is tudom, azt hiszem amikor kijött a 8-as az hivatalos forrásból lett megerősítve hogy Vista-ig driver szinte kompatibilis lesz. És ez a 8.1-el sem lett másképp. Az összes driver-em kivétel nélkül Vista. És mind ment Vista, Win7 HP, Prof és Ultimate 32/64 bites verziókkal és Win 8.1 32 biten. Hiba nélkül megy. Semmi baja. Sőt! Atom stabil eddig,
-
Gery1987
őstag
válasz
Zotya84 #65224 üzenetére
Szia!
Vista driver. Ráadásul még olyan is ami 32/64 bitre is jó. Win7/Win8/Win8.1 is megy vele, utóbbi ugye meg kompatibilis is lefelé driver szinten Vista-ig. Simán megy. Csont nélkül.
gb4400
Köszönöm! Ez volt a tippem hogy nem komázza. Na sebaj, majd a FIFA10-el szétverek mindekit a Juventus-al
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz
DeathAdder #65223 üzenetére
Nem tudom, de az én alaplapomhoz kettő járt. Egy piros sima és egy fekete, amin azt írta sata3.
-
törölt tag
-
King Unique
titán
válasz
DeathAdder #65219 üzenetére
Chipset drivert és társait azért ajánlott feltenni, mert a WU nem mindig a legfrissebbet, legmegfelelőbbet húzza le alapból, volt rá példa. USB 3 driver meg nem kell, mert a 8.x alapból tartalmazza.
-
Syl
nagyúr
válasz
DeathAdder #65221 üzenetére
250 GB 850 EVO, Sata-3 porton, 500 MB/sec olvasás, 462 írás.
Sata kábel csere? -
Syl
nagyúr
válasz
DeathAdder #65219 üzenetére
Én semmit nem telepítettem (B75M-ITX, i3, Samsung 850 SSD) - hibátlan.
-
DeathAdder
veterán
8.1 nél van értelme telepíteni alaplapi drivereket?
Gondolok itt usb3, sata 3, chipset, lan etc...?
-
Gery1987
őstag
válasz
quailstorm #65216 üzenetére
Pedig a FIFA10 felmegy. igaz abba be van rakva a DX9.
Lehet ez után a 7-es is menni fog. de a 10-es is jó
-
Gery1987
őstag
válasz
MasterMark #65214 üzenetére
Az se oldja meg. Lehetséges hogy annyira öreg a játék hogy reménytelen ezen futtatni?
Konkrétan FIFA07.
[ Szerkesztve ]
-
Gery1987
őstag
válasz
bobalazs #65212 üzenetére
Viszont beleszaladtam egy problémába.
Nem tudok régebbi játékokat futtatni. ATI Radeon X1200. ATI Catalys Contoroller szerint a Direct3D verzió 7.X. Viszont a dxdiag szerint meg DirectX 11 van.
Találtam a neten jó pár megoldást de egyik sem működik. 9-es kellene nekem.
Mi a megoldás? Kipróbáltam hogy felrakom, illetve a Microsoft saját megoldását de egyik sem megy.
-
GEPESZ66
veterán
A WIN7 ben volt olyan, hogy DVD készítő.
Tehát pl. mp4-et kilehetett írni DVD-re úgy, hogy az asztali DVD lejátszóba helyezve elindult a videó.
WIN 8.1 esetében hogyan lehet ezt megoldani? -
Gery1987
őstag
Sziasztok!
Nos felraktam a Win 8.1 Pro-t 32 bites verzióban. A kódot simán elfogadta. Azt írja "A Windows aktiválva van."
Mint kisgyerek a fagyinak úgy örülök neki.
Eszméletlen hogy mit kihoz még ebből az öreg gépből is bakker. Sokkal gyorsabb a boot, és lekapcsolás de a telepítsek is. Hihetetlen mire képes. Meg se merem kockáztatni egy modernebb géppel mit művelne.
Megérte a váltás és, hogy hivatalos.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
MasterMark #65207 üzenetére
Akkor először kipróbálom másik egérrel.
A HD Sentinel nem mutat vinyó hibát! -
GEPESZ66
veterán
A fiam azt tapasztalta, hogy a CS GO online játék közben néha megfagy a gép.
Újraindítás után viszont egész nap hiba nélkül ment.
Először a memóriára gondoltam, mert csak 2 GB RAM volt a gépben.
Kicseréltem 4 GB-re, de továbbra is volt fagyás.
Most ahogy hazaértem, elindítottam a gépet, s kattintgattam ide-oda, s egyszer csak lefagyott a PC.
Valami gamer egere van.
Én egyszer jártam úgy, az én gépemnél, hogy az egér okozta a fagyást.
Ott rossz volt az egér.
Hardveresen lehet-e rossz, vagy esetleg driver gondja lehet? -
t72killer
titán
válasz
MasterMark #65203 üzenetére
+találtam a megoldást: Diskpart, mindent tud
-
törölt tag
-
t72killer
titán
Kérdés: 3rd party program nélkül lehet valahogy 16GB-os fat32 partíciót létrehozni egy 64GB-os pendriveon? A sima formázási menü csak ntfs+exFAT-ot kínál fel, ami UEFI telepítősdihez nem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Leleplezte az új Radeon generációt az AMD
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Asszociációs játék. :)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)