- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Zolee
veterán
válasz
szabonagyur #67795 üzenetére
Mi van ha írásvédetté teszed a könyvtárát? Akkor is odapakol?
-
Gedeon31
addikt
válasz
szabonagyur #67797 üzenetére
Talán megtudnám szokni ,ha a HP laptopon lehetne használni ,de a 450-es Win10 használatnál tele van az internet újra indulási problémával, amit sajnos tapasztaltam is.
-
Syl
nagyúr
válasz
szabonagyur #67795 üzenetére
Rendesen beindult a nyomulós win10 úthenger
Lassan Linux Mintre is megjelenik a frissítés
-
szabonagyur
félisten
Az hogy lehet, hogy Win8.1 Enterprise-ra is megjelent a Win10 frissítés lomok? Hivatalosan nem tud frissülni az Enterprise kiadás, mégis ott van a C-n a sok lom
-
F_Zolee
veterán
válasz
szabonagyur #67793 üzenetére
Akkor az gáz nála.
-
netpeti98
addikt
Elkezdtem a TIR kibővítését, a jelenlegi állapot itt tekinthető meg:[link]
-
rhonin
senior tag
válasz
VoidXs #67783 üzenetére
Akkor nem tudom mi lehet a gond.
Tűzfalra gondoltam még, de azt is kikapcsoltam. ( Eset )
Egyáltalán számít az, hogy a rendszermeghajtón hova telepítek valami? Tehát mondjuk különbözik a jogosultságom ha a program filesba telepítek vagy egy általam létrehozott mappába?Nem értem, hogy windows 7 óta miért variálták ezt meg ennyire...
-
rhonin
senior tag
Sziasztok!
Friss windows telepítés után a rendszer meghajtóm tulajdonosát átváltottam a saját fiókomra.
Bepipáltam, hogy tulajdonos cseréje az altárolókon gombot is.
Ezután hozzáadtam a fiókom a biztonság fülnél és teljes hozzáférést állítottam be. Viszont még mindig nem tudom szerkeszteni a fájljaimat mondjuk a program files (x86) könyvtárban.
Tulajdonság fülön az írásvédettségnél egy fekete kockával jelöli, hogy írásvédettek. Ha kiveszem akkor látszólag lefut viszont ha megnyitom újra a tulajdonság ablakot akkor ugyanúgy írásvédett minden ( fekete kocka)
uac csúszka ki van kapcsolva.Mit tudok vele tenni? Mit csináltam rosszul?
-
kispx
addikt
válasz
AAntii #67774 üzenetére
Erre több lehetőség is van: 5 Tools to Permanently Set Process Priority in Windows
Ha nem akarsz hozzá programot, akkor a parancsikonját írd át a OPTION TWO szerint
-
AAntii
őstag
Sziasztok!
Van arra lehetőség a win 8.1-ben, hogy egy-egy folyamat processzorhasználati prioritását beállítsam véglegesre? A Cod Black Ops 3 ugyanis csak akkor fut normálisan, hogyha a prioritás highra van téve (egyébként microlagol), amit hiába állítok be a feladatkezelőben, mindig visszaugrik normálra.
Köszi a segítséget!
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
szabonagyur #67771 üzenetére
Akkor ez jó bolt volt.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
szabonagyur #67769 üzenetére
vagy a kulcs mókólt... itt vettem a PH-n.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
szabonagyur #67767 üzenetére
Nekem ilyet nem ír ki. Azt írja ki ha a hibáról többet akarok megtudni, hogy blokkolva van a sorozatszám.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
szabonagyur #67765 üzenetére
Ott kér valami 7 jegyű azonosítót. De én addig nem jutok el...azt írja ki, hogy blokkolva van a sorozatszám.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Óóóóó bajok vannak...szóval van legális win 8.1 pro kulcsom. Feltettem, frissítettem win 10-re, majd tiszta telepítéssel is feltettem a win 10-et.
Most visszatenném a win 8.1-et és nem fogadja el a kulcsot. Ilyenkor mi van?
Már beléptem a fiókba és töröltem az ott lévő gépet.
-
Syl
nagyúr
válasz
V.Stryker #67759 üzenetére
KB3075249 (telemetry for Win7/8.1)
KB3080149 (telemetry for Win7/8.1)
KB3021917 (telemetry for Win7)
KB3022345 (telemetry)
KB3068708 (telemetry)
KB3044374 (Get Windows 10 for Win8.1)
KB3035583 (Get Windows 10 for Win7sp1/8.1)
KB2990214 (Get Windows 10 for Win7)
KB2952664 (Get Windows 10 assistant)
KB2976987 (Windows 8)Persze mindezek mellett nekem a héten csak belepiszkított a C:\-be a mocsok
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A folyamatos flash szarakodás miatt visszarakom a 10 helyett a 8.1-et. Tudnátok abban segíteni, hogy már az elején mivel gátolhatom meg,hogy ne terrorizáljon a 10-es telepítésével?
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #67666 üzenetére
A végső megoldásról a Windows Defender frissítési problémára született egy cikk a Logout-on. Egy kicsit tovább lett fejlesztve, mint a korábbi kommentem.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
#46372352 #67756 üzenetére
A Windows frissítései között is van Visual C++ update - ezeket nevezi KB update-eknek -, amiket nem látsz a telepített programok között. Ezeket csak a telepített frissítésekből közül lehet kibogarászni és eltávolítani (jól meg kell majd nézned a frissítések leírásait, hogy biztosan csak Visual update-eket távolíts el).
-
senzaj
senior tag
Hali!
Az mitől lehet, hogy újraindítás után az ikonok maguktól visszarendeződnek bal oldalra és néha még a felbontás is elállítódik?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Mennyire biztonságos a Secure Boot kikapcsolása, milyen problémákat okozhat, milyen biztonsági kockázatai vannak? (Nem UEFI rendszer)
Szükségem lenne a régi Cisco VPN kliensre, de az win7 óta nem támogatott, ezzel a workarounddal elvileg megoldható, de milyen áron, biztonságos-e ez így? -
Syl
nagyúr
válasz
zoo8800 #67748 üzenetére
Még csak pár fájl van benne, ~1 MB.
(#67747) hati
Tévedsz!
Írtam, hogy itt is ki van kapcsolva a WU. Havonta egyszer szoktam kézzel futtatni. És ebben a hónapban még nem volt elindítva.Gondolom úgy van vele, hogy ha mindent kikapcsoltam, akkor is kib***ik velem, ha máshogy nem, az online account-on keresztül. Online account meg kell, mert ez a patkány banda csak így teszi lehetővé a OneDrive sync-et
[ Szerkesztve ]
-
hati
addikt
válasz
qqcqqc #67746 üzenetére
Nekem egyik gépemen sem jelent meg. Minden frissítés fent van, egyedül az ikon van "rejtve" a registry-s trükk alapján. Szerintem az lehet a különbség, hogy nálam tiltva van a WU, és havonta kézzel frissítek. Akinél automatikus, ott a háttérben leszivárogtatja az MS a 10-et. Vagy tévedek?
-
Syl
nagyúr
Óóó, hogy a magasságos engedje bele kristály gyökereit!!!
A kérdéses frissítések (KB3075249, KB3080149, KB3021917, KB3022345, KB3068708, KB3044374, KB3035583, KB2990214, KB2952664, KB2976987) el vannak távolítva, el vannak rejtve, nincs az az idegesítő update ikon a tálcán, a windows update ki van kapcsolva, de ez a retek csak felkerült valahogy a gépre:
Ez már a pofátlanság netovábbja
-
Johnyy
tag
válasz
szabonagyur #67743 üzenetére
Ez megnyugtatott.
Köszönöm a gyors választ. -
Johnyy
tag
Sziasztok!
Hoztak hozzám egy HDD-t, ami egy másik gépnek a rendszer lemeze. Sajnos az Avast karanténba tette a pagefile.sys -t (Win32:SupTab-M [Adw]).
Szerintetek el fog így indulni a win. 8?
Mire lehet számítani? -
_stick_
őstag
Sziasztok!
A következő hibaüzenettel, fagy a gépem hetente többször. Csak a kikapcsoló gomb hosszan megnyomása segít. Új rendszer, driverek, hőfokok rendben, stb.. minden volt már, de fogalmam sincs mi lehet a probléma.
Az eseménynaplóban ez a kritikus eseményleírás van: (bocs ha megrongálom a topik összképét)Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Dátum: 2015.11.10. 18:33:20
Eseményazonosító:41
Feladatkategória63)
Szint: Kritikus
Kulcsszavak: (2)
Felhasználó: SYSTEM
Számítógép: Tibi-PC
Leírás:
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>3</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-11-10T17:33:20.355297400Z" />
<EventRecordID>35046</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Tibi-PC</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">0</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
<Data Name="BootAppStatus">0</Data>
</EventData>
</Event> -
netpeti98
addikt
Sziasztok!
Elvállaltam a topikgazdaságot. Előre jelzem, hogy ezzel nem akarom kisajátítani a témát.
Hétvégén elkezdeném aktualizálni az összefoglalót. Ha bárkinek van ezt vagy a topikot érintő javaslata, azt szívesen fogadom. -
kispx
addikt
-
lanszelot
addikt
Hello!
Kérlek segítsetek már, nem tudok eligazodni ezen a 8-as szérián.
Néha napján gondol egyet a gépem és a hdd-t 99%-osan el kezdi pörgetni. Kb 30 percig pörgeti, aztán vissza áll és pár napig megint használhatom gond nélkül.
Csak játékra használom, így semmit a világon nem állítottam el. Úgy van ahogy felraktam, nem érdekel.
Nem netezek vele, nincs vírusírtóm, vírus sincs.Én inkább valami ütemezett marhaságra gondolok /töredezettség mentesítés meg hasonló win marhaság, mert az igen csak kell játék közben/ Csinálja, mikor hozzá se nyúlok, neeeem amikor játszom.
Úgy el pakoltak mindent ebben a 8-sa szériában azt se tudom hol a merre.
Kérlek vki segítsen már megtalálni minek zötyögteti a win a hdd-t.
Az kevés, hogy állítsam le a töredezettség mentesítést, mert fogalmam sincs hova pakolták.Előre is köszönöm szépen
Gazdafolyamat windows feladatokhoz 1,2MB/s - feladatkezelő ezt mutatja
[ Szerkesztve ]
-
akoska23
aktív tag
x86 os win a gyári telepítő usb kulcsa a tabnak. Mikor felraktam még normáéisan 13GB volt az egész fpglalt hely a c meghajtón. Majd jött az első frissítés pack 758mb 180db frissítés. Csinálta vagy 10 órát és ez nem vicc és nincs benne a letöltési idő mert az elenyésző volt, majd azt vettem észre hogy 22gbot foglal a rendszer a c meghajtón majd most 26 ot. Elvileg mindjárt kész a win 8.1 de helyet kellene xsinálnom mert igy nem maradhat.
Sajna nem tudom mi az a wimboot.
-
akoska23
aktív tag
válasz
netpeti98 #67729 üzenetére
Ha az áruházban megpróbálom akkor egy ideig semmi maj az hogy letöltés és utána semmi sem mozdul és hibaüzenetet kapok. De egyenlőre nincs is hova telepíteni nekem pedig fogalmam sincs miket törölhetek.
Ha senkinek nincs ötlete az működhet hogy alaphelyzetbe állítom a wint? Gondolom mimden frissítés stb eltűnik. Utánna mehetek egyből az áruhözba win 8at letölteni vagy meg kell várnom még a win update megint telerakja a gépet?Frissítés; Az áruház azt írja a win 8.1 telepítése zajlik. Az állapotjelző még a letöltésnél tart.
Viszont ha lefrissül a szabad helyem nem oldódik meg sőt......[ Szerkesztve ]
-
akoska23
aktív tag
-
netpeti98
addikt
válasz
akoska23 #67726 üzenetére
A WinDirStat segítségével meg tudod nézni a mapák nagyságának eloszlását.
-
akoska23
aktív tag
válasz
netpeti98 #67725 üzenetére
Elvileg a feladatkezelő szerint nincs kimenő bejövő hálózati forgalmam az exploreren kívül. Ez hogyan magyarázza hogy elfogyott a helyem? A windows uődate mpst is arra vár hogy telepítsek pár frissítést de nem nagyon van hová? Hogy jöhetnék rá mi foglal kb 10 gb ot?
-
akoska23
aktív tag
válasz
#93794560 #67721 üzenetére
Szaisztok. Dolgoztam ezért csak most tudok reagálni;
A lemezkarbantartót megcsináltam a Temp mappám 35mb os volt a windows frissítés után maradt fájljait 850mb. Töröltem mindet.
Az összes rendszervisszaállítási pontot töröltem kivéve az utolsót.
A lapozófájlom 2048mb
A windows 8.1 frissítése az áruházból nem töltődik le hibával megál pár óra múlva.
Megnéztem a frissítési előzményeim és a 80% nál két egyforma fájl is van az egyik íegszakítva a másil sikeres ésíegy pár silertelen. Tegnap az első 180db frissítést 10 órán keresztül telepítette.
Még most is kb 3 GB szabad helyem van a 32GB ból a windows mappa 15gb os a többi elenyésző szóval nem tudom hová tűnt a szabad hely.
Hogy kell megkeresnem az említett rejtett windows mappát?
Most 432mb frissítés várakozik de hafyom kicsit hagy vörjon mág nem rendeződnek a dolgok.Meglett a rejtett mappa 2,51Gb mintha lenne benne egy windows.......
[ Szerkesztve ]
-
akoska23
aktív tag
Este két óra alatt még 5GB al növekedett a Windows most 27 GB nál jár mikor felraktam 13gb volt ès ismétlem szűz telepítés semmi nincs más a gépen csak a frissítési. Igaz az első csomagot 12 órán keresztül telepítette. A 32gb os meghajtómmegtelt nincs nagyobb ekkorával adták a tabletet. A win nem mókolt a gyári USB pendrive. A lemezkarbantartó 1gb helyet tudott csinálni a win update è hasonlók törlèsèvel. Mit csináljak ugyan? Windows 8 lenovo thinkpad tablet 2
-
netpeti98
addikt
válasz
akoska23 #67711 üzenetére
A Lemezkarbantartóval tudod törölni a frissítések maradékait (utána már nem lesznek eltávolíthatóak).
Lemezkarbatártó->Rendszerfájlok törléseÁltalában egy lefrissített rendszernél ezek szokták a legtöbb helyet foglalni, de már ott vagy akkor a Temp mappát is kitisztíthatod vele.
[ Szerkesztve ]
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Érdemes win 8 ról win8.1 re frissíteni? Gyárilag win 8 al adták ki a Lenovo Thinkpad Tablet2-őm és most raktam vissza rá a nekem még bugos win 10 után a gyári rendszert. Most szépem fut és nem tudom lenne e értelme frissíteni. Akitől vettem az 8.1 el adta de a wifi driver nem volt az igazi és a Intel driverből is volt egy ami nem indult. Azt nem tudom hogy került rá a win 8.1 de nem volt az igazi.
Az normális hogy tiszta telepítés után az első nagyobb cca180db frissítés után 20GB helyet foglal a rendszer?Üdv Ákos
-
GaLus21
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy win8.1 Pro 64 bit.
Olyan gondom van mikor kikapcsolom a gépet és utána bekapcsolom nem tölti be a windowst.
De ha megszakítom az áramkort és utána bekapcsolom akkor be tölti a windowst.
A win7-nél ezt nem csinálta.
Előre is köszi. -
YM
senior tag
Audio CD-t mivel lehet a legegyszerűbben rippelni?
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam