- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyfejü
őstag
válasz
MasterMark #65761 üzenetére
Megosztásnál add hozzá a Mindenki csoportot a biztonság fülnél.
This is no time for caution.Hozzáadtam , de akkor is kér userid password párost. Láma kérdés mit kellene ide beirni? Gondolom a password amit a win ad meg az otthoni hálozathoz??? mi az user id. Próbáltam a pc nevét de nem jó!!
-
King Unique
titán
A felső kettőt kellett, de véglegesen letiltani nem tudod (max vmi registry hack), mert jobb alsó sarokba húzva az egeret, előjön.
Teljesen letiltani és egyéb metrós dolgokat is állítgatni, külső programmal tudsz, pl. Classic Shell. Ezekben a Start menü pótlókban sok minden testre szabható:[ Szerkesztve ]
-
-
Gergosz2
veterán
Sziasztok!
Win 8.1 64 bit Professionalt tudok aktiválni egy Win 8 64 bit professional kulccsal? Elvileg Updateként letudom tölteni a win 8.1 frissítést , de ha már rögtön 8.1-et tudok lehúzni akkor kikerülném ezt a lépést ha lehet.
-
rhonin
senior tag
válasz
Edem05 #65788 üzenetére
Hát én azzal kezdeném szerintem, hogy átnézném a kábelezést a gépben és lehúzkodnék minden felesleges dolgot róla ami nem létszükséglet. A biosnak is adj egy alapra állást és úgy próbáld meg. Nálam volt ez a probléma de nem emlékszem, hogy a mostani vagy az előző géppel. ( cooler master silent pro gold 600W, corsair ax760i )
Ha eszembe jut akkor írok neked. -
asdf74
tag
válasz
MasterMark #65784 üzenetére
Sajna nem látja.
Nem emlékszem milyen rendszer volt a vinyón, azt hiszem Win7
[ Szerkesztve ]
-
asdf74
tag
Sziasztok! Win 8.1-et használok PC-n. Egy régi vinyót kiszedtem egy laptopból WD 2,5"-os Scorpio. A Bios látja a vinyót, de a rendszerem nem, valami tipp? Köszi (Asrock B85 M pro4 lapom van, Uefi -vel)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
Syl
nagyúr
válasz
V.Stryker #65777 üzenetére
Az irodában a OneDrive Vállalati verziót kezdtük el használni és hááát, minden napra jut valami szopás...
Pénteken az egyik gépen le kellett szednem meg visszaraknom a teljes Office365-öt, hogy végre elkezdje szinkronizálni. A szokásos win reboot nem segített.
A saját vackaimmal inkább maradok a Dropboxnál. -
Edem05
őstag
Van egy érdekes problémám. Mikor rányomok a Leállítás gombra leáll a gép de utána pár másodperccel később vissza is kapcsol. Ugyan ezt megcsinálja ha alvó módba akarom küldeni. A táp lekapcsolásával tudom csak kikapcsolva tartani a gépem.
Van tippetek, hogy mi lehet ez? Windows probléma, vírus, életre kelt a SkyNet? Vagy mi ez?
OP rendszerem: Win 8.1 -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Tegnap átraktam magam dropbox-ról onedrive-ra. Nagyrészt mindent felszinkronizált, de 3 elemet, az egyik pl egy sima pdf, nem rak fel. Ki is írja,hogy 3 hiba van, de ha rákattintok, akkor nem mutat semmit. Mi a fene baja van ennek? Hogy tudom meg mi hibázik?
t72killer: Valószínűleg nem hiába nincsenek ilyen herélt rendszerek. Vagyis a dirty-n láttam már ilyet, de nem szabad frissíteni, mert utána lefossa magát.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Valaki próbált már karcsúsított Win8.1-et használni?
A telepítőből sokmindent ki lehet szedni DISM-mel, pl szolgáltatások garmadát és kb tucatnyi appot.
Gyorsulhat ettől a rendszer? Gondolkozom, hogy lehetne kicsit felturbózni az egymagos atommal megvert családi ős-netbookunkat.
-
randras
veterán
Szeretném minden eszközre/esetre vonatkozóan letiltani a Windows figyelmeztetését arra vonatkozóan, hogy nem értelmezhető/hibás fájlrendszerű eszköz csatlakoztatása esetén kiírja, hogy "Formázza-e?". Ezt hogy tudom megtenni?
-
sz.j
nagyúr
válasz
MasterMark #65770 üzenetére
Nincs másik fiók csak ez az egy.
-
sz.j
nagyúr
válasz
MasterMark #65768 üzenetére
A fióktípusnál helyi fiók van (rendszergazdaként)
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz
MasterMark #65765 üzenetére
"És?"
A kapott kód beírását követően klikk a Tovább gombra,
- megjelent a "Váltás Microsoft-fiókra ezen a gépen" ablak
- klikk a "Váltás" gombra és ekkor írta ki, hogy
"Ezen a gépen már van olyan fiók, ami ezt a Microsoft-fiókot használja" (gondolom a Skype-hoz való)
Klikk a "Bezár" gombra amikor a letölteni akart játék felett ez jelent meg:
"Nem sikerült lebonyolítani a vásárlást.
Hibakód: 0xd0000063" -
nagyfejü
őstag
válasz
MasterMark #65761 üzenetére
Csak ennyi lenne??? Köszönöm!!!
-
sz.j
nagyúr
válasz
MasterMark #65763 üzenetére
Be lett írva.
-
cog777
senior tag
válasz
szabonagyur #65753 üzenetére
Biztosan elfer? lapozo fajl, hibernalas, es gondolnom kell arra is hogy ha felteszek egy Visual Studiot stb masik particiora, tuti hogy a C-n kezdi el kibontani magat illetve Win10 upgradehoz is mennyi hely kell...
Ahogy eszre vettem a mostani Windowsok nem hagyjak magukat tomoriteni, tehat arendszerfajlokhoz nem ferek hozza meg Adminkent sem. XP-nel meg bejott a trukk hogy rekurzivan letomoritettem az egesz particiot.
Egyszer bebootoltam pendriverol es ugy letudtam tomoriteni az egesz C-t (Windows fajljaival egyutt) de akkor nem indult el a Windows tobbeNyugodtabb lennek ha 128GB SSD lenne a gepben.. Bar lehet hogy megprobalom a Win10-et tiszta telepitessel oda feltelepiteni - ha lehet.
Masik problemam hogy a masik particion ki kell alakitani program files-t es annak megfelelo jogokat adni, nem?
Amugy mindig is szerettem volna hasonlo particio elrendezest mint *nixok alatt, hogy a futtathato fajlokat tartalmazo particio csak olvashato es a felhasznalo a sajat mappajat latja, irja olvassa de nem tud futtatni programokat. Ilyet lehet csinalni? Sokkal biztonsagosabb lenne a Windows ha lehetne.. persze Home verziom van.[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
Újratelepítettem a windowst,minden update feltelepül, de a Defender friss adatbázisának frissítésekor valami 80070002 hibaüzenetet kapok.
Mi lehet ez? -
sz.j
nagyúr
válasz
Is-tee #65749 üzenetére
Amit előzőleg linkeltem ott se ajánlott a win alóli mentés, ezért CD-re lett kiírva az ISO fájl. Így a mentés és a visszaállítás is CD-ről bootolva elvégezhető.
Ui.
# 65752
Ha törlöd a fent lévő rendszert és újratelepíted, akkor minden, a frissítések is törlődni fognak.
Különbség e és a mentésből visszaállítás között az, hogy reinstallnál minden törlődik míg amit elmentesz (backup) ott az összes program és frissítés meg lesz a restore (visszaállítás) után is.[ Szerkesztve ]
-
Is-tee
aktív tag
Most olvastam, hogy alaphelyzetbe lehet állítani a Windows-t, teljes törlés, majd újra telepítés... Kérdésem, hogy így megmarad az update-ről letöltött frissítések? Van különbség e között, vagy, hogy iso-ból rakom fel? Csak, mert, akkor nem kell iso-t beszereznem, meg kiírnom, meg újra le update-elni!
[ Szerkesztve ]
-
Is-tee
aktív tag
Köszönöm!
Utána olvasgatok mindkettőnek!
Esetleg van valami update pack, hogy ne wu-n keresztül keljen leszenvednem a frissítéseket?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
justaview #65733 üzenetére
Igen, pontosan így működik.
Illetve arra figyelj hogy nem lehet olyan meghajtóra csinálni a lemezképet, ami bele van véve a mentendők listájába (tehát te csak a C:-ről tudsz majd a D:-re, vagy mindkettőről valami külső helyre. Választásnál lehet pipálni melyiket akarod belefoglalni). -
sz.j
nagyúr
válasz
Is-tee #65744 üzenetére
Én erre a célra a Macrium Reflect progit ajánlom. (ha mód van rá, lehetőleg külső tárolóra mentsd)
-
Is-tee
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek egy Windows 8.1 újra telepítést, és szeretnék majd a kész rendszer-ről backup-ot készíteni, hogy ne keljen egy jó darabig újra tenni, milyen programot ajnánlatok hozzá?
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Segítséget szeretnék kérni Áruházban történő vásárláshoz.
(Elöljáróban megjegyezném, hogy a Skype-hoz van már egy Microsoft-fiókom)1. Amikor az Áruházban a kiválasztott programot telepíteni szeretném kéri a bejelentkezést a MS-fiókomba.
2. Beírom a Skyphoz használtat, feljönnek különböző ablakok (Segítse adatvédelmét, Írja be a kapott kódot, Váltás Microsoft-fiókra ezen a gépen /pedig már van a Skyp-hoz!!!/) és amikor a Váltás gombra kattintok, akkor az alábbiakat írja ki:"Ezen a gépen már van olyan fiók, ami ezt a Mikrosoft fiókot használja"
(Pedig a Bejelentkezés kezdetén ezt írja infónak: "Bejelentkezés minden alkalmazásba külön-külön /nem ajánlott"/)
A Bezárás gombra kattintás után pedig ezt az üzenetet kapom az Áruházban:
"Nem sikerült lebonyolítani a vásárlást.
.....Hibakód: 0xd0000063 "Tudnátok segíteni, hogy hol rontottam el, mit kellene ahhoz csinálni, hogy sikerüljön a vásárlás?
Előre is köszi a segítséget.
-
cog777
senior tag
Mennyi a memoriad? Boven eleg neked? Nekem HDD-n van a rendszer, SSD gyorsitotarkent funkcional (cask 64GB-os, nem akkora hogy elferjen rajta a Win) illetve manualisan beallitottam az SSD-re egy particiot ahova 8GiB lapozofajlt tettem a 8G fizikai memoria melle.
Ha lapozni kenyszerul a rendszer akkor gyorsan tegye, ne akassza meg a lassu HDD...
Miert nem igenyeid szerint allitod a lapozofajl meretet. SSD-re par GiB-t elsodlegeskent (talan lehet allitani prioritast) illetve HDD-re valamennyit.[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Memóriát bővítettem, és a pagefile.sys mérete eléggé megnőtt az SSD-n. Gondoltam állítok rajta és a Virtual Memory résznél bepipáltam az Automatically Manage Paging File Size For All Drives-t.
Újraindítom a gépet erre a lapozófájlt törölte az SSD-ről és átrakta az egyik HDD-re. Ez normális dolog? -
-
Rent
senior tag
válasz
King Unique #65738 üzenetére
Köszi a választ! A rendszer teljesen frissített, naprakész, mégsem kínálja fel a 8.1 lehetőségét. Azt olvastam valahol, hogy az MSDN-es telepített rendszereknél nem is engedi updatelni, csak új iso letöltésével és telepítésével/frissítésével lehet 8.1-re váltani.
Persze én letölteném a hivatalos úton, de ugye mivel már nincs jogosultságom, így ahhoz nem férek hozzá, csak a régen megírt lemezemhez. Most máshonnan csordogál le a 8.1 pro msdn lemez és csak bízom benne hogy fogja frissíteni és nem fog problémázni a pár éves kulcsom miatt.Köszönöm! Rájöttem, hogy itt már áruház is van és azon belül lehet leszedni, nem a frissítéseknél.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ha a rendszer naprakész, Windows Update-en fent van az összes frissítés, akkor az áruházban megjelenik a Windows 8.1-re váltás lehetősége.
Vagy lehetett volna azt is, hogy leszedsz egy, a verziódnak megfelelő 8.1 with Update ISO-t, azt tisztán telepíted generic key-t megadva, majd utána a vezérlőpultban a 8.0 termékkulcsával aktiválod.
Ha 8.1 fent van, akkor utána meg szintén lefrissítve a rendszert, meg fog jelenni a tálcán a WIndows 10 értesítő ikon és, ha majd elkészül a végleges, akkor a WU-n keresztül lehet rá upgrade-elni. Vagy akár tisztán is telepíteni, de utóbbi pontos mivolta, még nem teljesen tisztázott.[ Szerkesztve ]
-
Rent
senior tag
Sziasztok! Elővettem ma a régen kiírt 8.0 promat (msdn), még egyetemen kaptam. Engedte is feltelepíteni, elfogadta a serialt. Hogyan tudom frissíteni 8.1-re, majd később 10-re? Természetesen a hallgatói jogviszonyom már rég megszűnt.
-
justaview
senior tag
Ha jól értem, lehet az alábbi módon teljes rendszermentést és visszaállítást csinálni?
C: W8.1 rendszer (pl. SSD)
D: Adatok (külön winchester)Futó W8.1 alól készítek egy rendszerképet (vezérlőpultból), pl. a D: meghajtóra, vagy külső egységre.
Amennyiben valami végzetes meghibásodásom van, W8.1 boot lemezről indítom a gépet, majd visszaállíttatom a korábban D:-re elmentett rendszerképből a teljes C: egységet, vagyis rendszerpartíciót, és kész.Ez így működik? És nem is kell külső program hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
premete #65730 üzenetére
Nem, ez csak sima lemezképet csinál, amiből gond esetén telepítéskor vissza lehet állítani az akkori állapotot. A pendriveos működősnek a neve Win-To-Go (viszont nem tudom melyik verzióban van benne).
(az eredeti kérdés is csak sima visszaállításra vonatkozott, arra tökéletes) -
GEPESZ66
veterán
Újratelepítem a 8.1-et.A merevlemezt két partícióra osztom.C és D.A C-re rakom fel a rendszert.Feltelepítem az Office 2013-at.Ezután a Windows Update-val felrakom a frissítéseket.Hogyan tudok legegyszerűbben egy olyan mentést csinálni,hogy pl.fél év múlva visszatudjak állni a C-meghajtón erre az állapotra.A rendzser pillanatok alatt települ,de a frissítés elég időigényes.
-
-
törölt tag
-
szanozs
aktív tag
válasz
justaview #65715 üzenetére
Elkezdtem olvasni az új hozzászólásokat és amikor a hozzászólásodhoz értem akkor kérdeztem. De mikor elküldtem az üzenetet akkor láttam, hogy nem értem a végére. De a lényeg az volt, hogy akkor is feltelepíthetem e a Win10 Insider Preview-t ha már megjelent a végleges verzió.
-
nucky30
tag
válasz
MasterMark #65709 üzenetére
Na, közben meg is oldottam, köszi azért
-
nagyfejü
őstag
válasz
MasterMark #65704 üzenetére
Van egy toshiba stor.e tv mediaplayer!!!!!!
Ami win 7 alatt tökéletesen működik!!!!!!!! de win 8.1 el van baj.üdv
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
válasz
worxland #65710 üzenetére
vagy kilépsz és nem csinálsz semmit
Információim szerint amíg használod, nem léphetsz ki. A törlés nálam nem kilépés.
De nem ez a lényeg, én csak azt állítottam, hogy így tudsz jogtiszta windows-hoz jutni, és ez most is megállja a helyét.
Amit kapsz, az jogtiszta, (és a legolcsóbb, bár nem 8.1
) és ez volt a kérdés.
Sziasztok
Mi a legolcsóbb módja egy jogtiszta windows(8.1) beszerzésének?(Az tény, hogy ezért némi áldozatot kell hozni, cserébe nem kell megvenni.)
[ Szerkesztve ]
-
worxland
addikt
válasz
justaview #65707 üzenetére
Porhintésnek.
Volgákat, nem Volvokat. Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. A többi stimmel.
Részletesebben: ha az Insiderben vagy, akkor megkapod az RTM-et, de
- vagy benne maradsz az Insider programban és kapod tovább a bétákat az RTM után is
- vagy kilépsz és nem csinálsz semmit, ekkor egy idő után lejár az RTM-ed aktivációja
- vagy kilépsz és újratelepíted a jogtiszta Win 7/8-at, majd arról frissítesz Win10-re
- vagy traktor (ez utóbbinak a legnagyobb az esélye, mert a fenti 3 "végleges" verziót a májkrémszoftnak kábé 5 nyilatkozat után sikerült összehoznia) -
nucky30
tag
Üdv!
Próbáltam megosztani az internetem egy virtuális hálózat segítségével. Van ugye egy USB-s wifi adapterem, aminek a segítségével Win7 alatt meg tudtam osztani a DigiNet100-asom. Most is ezzel a módszerrel próbálkoztam, és érdekes módon egy androidos tableten van internet, egy szintén Win8.1-es laptopon pedig azt írja ki, KORLÁTOZOTT ... mi lehet a probléma ?
-
justaview
senior tag
válasz
worxland #65701 üzenetére
Biztos igazad van, de akkor kifejtenéd, hogy az alábbi MS kijelentés az ingyenes végső változatra minek számít?
Link
Will I be able to upgrade from the Windows 10 Insider Preview to the final release?Yes, you will be able to upgrade from the Windows Insider Preview to the RTM build for free.
Company officials have noted though if you join the Windows Insider Program you will qualify for the free upgrade to the final release. -
Pacy
aktív tag
Sziasztok! Jött egy frissítés a héten a rendszerre és azóta azt csinálja hogy indításnál nem tölti be az asztalra a dolgaimat, hanem üres az egész. Újraindítás után viszont minden rendben. Ez mitől lehet? Elég frusztráló probléma
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #65699 üzenetére
Jól van, nyugodtság van. Már kezdtem azt hinni, hogy te is egy olyan önfejű kötözködőgép lettél, mint amilyenek az applebuzik
de szerencsére nem
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Még mindig küzdök a problémával , hogy a hálózati megosztásokban ki van kapcsolva a jelszóval védett megosztás!!!! De a mediaplayeren kér user id és jelszót is!!! Win 7 nél ha kikapcsoltam működött!!
Mit kellene még állitani hogy jó legyen? /win 8.1
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Deus Ex Human Revolution Directos Cut- PC GOG Kód
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc