- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer #65897 üzenetére
Köszi, a create media gombra kattintva 404-es hibát nyom.
Közben lefutott a frissítések keresése 164 frissítés, amiből 0 KB letöltve 0% telepítve. 20perce megy. futkos a zöld csík.
Azt meg tudjátok mondani,hogy melyik mappába tölti a frissítéseket? Nem kevés, ha jól emlékszem 1.3 gigabyte..
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz
szabonagyur #65898 üzenetére
Gondolom ez érdekli a kollégát:
en_windows_8.1_with_update_x64_dvd_6051480.iso
SHA1: A8B5DF0B0816280AE18017BC4B119C77B6C6EB79
Hogy miért szakad le a billentyűzetük a M$-nál, hogy nem képesek havonta kiadni egy ilyen integrált iso-t a szélesebb publikumnak
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Sztem rakd újra egy rendes 8.1-es iso-val az egészet azt csókolom.
#65896: váádebéna, pont most javasoltam a kollégának. Feltöltöttem a media creation tool-t, bár nem garancia, hogy szedni is fogja, amit kell neki.
Lehet a legcélravezetőbb egy Update 3-as iso letöltése akárhonnan (lehet torrent is) - csak a hash-ét ellenőrízni kell.
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
Media Creation Tool miért nem érhető el? Jön a Win10 és ezzel le van zárva?
-
Sziasztok,
win 8-ról szeretnék .1-re frissíteni,de nem tudok mert egy csomó frissítést le kellene ölteni. Ez ok, mert türelmem van, de azt írja hogy frissítőt is frissíteni kell. mondom hurrá.. Ez viszont lefagy a túróba,és itt szívok vele.
-
depe95
tag
válasz
t72killer #65884 üzenetére
Ezt adja ki telepítés után újraindításkor:
Kábel nem mozdulhatott el, hiszen a telepítés se menne már akkor.
Ha ezen túllép akkor sokáig gondolkozik, bejön hogy válasszam ki a windows 8.1 köteget, majd utána leáll hibaüzenettel, hogy telepítés közben hiba volt, OK nyomására újraindul....Mit tudok ilyenkor csinálni?
-
Syz
senior tag
Hali!Vásárolt már valaki kulcsot a G2A nevű oldalról?Megbízhatóak ezek a digitálisan letöltött cd kulcsok?
-
t72killer
titán
válasz
depe95 #65882 üzenetére
A GPT az egész winyóra vonatkozik, nem csak partícióra. Tehát a váltáshoz az egész winyót mbr-re kéne konvertálni - ez lehetséges, de én nem próbálkoznék vele.
Inkább csinálnék egy GPT/UEFI telepítőt - nagyon egyszerű, fat32-re formázott pendrivera simán rámásolod a telepítő tartalmát, vagy RUFUS-sal csinálod.
BIOS-ban is lehet, hogy turkálni kell, de elvileg rá fog jönni, hogy ez egy GPT/UEFI telepítő.
-
sz.j
nagyúr
Srácok, egy kis infóra lenne szükségem.
Ha meg fog jelenni a win 10, akkor a mostani wint hogy lehet arra frissíteni, Áruházból letöltve vagy WU-n keresztül?
(Azért kérdezem mindezt, mert sajnos az Áruházból semmit nem tudok letölteni ...
Azt írja ki, hogy "Nem sikerült lebonyolítani a vásárlást. Hibakód: 0xd0000063.") -
depe95
tag
Sziasztok, lenne egy kis problémám.
Gondoltam újra telepítem a windowst, de akadt egy kis gond.
Azt írja, hogy "A windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez GPT particionálási stílus szerinti.". A gond, az hogy töröltem a windows partícióját, gondolván ha újat hozok létre, akkor jó lesz, de nem sikerül új partíciót létrehozni.
Jelenleg van 100 gb szabad terület és egy 831gb-os partíció, amin a cuccaim vannak, de azt nem szeretném törölni.
USB-ről próbálom telepíteni a windowst.
Mit tudok ilyen esetben csinálni?Előre is köszönöm a segítséget.
-
nagyfejü
őstag
válasz
MasterMark #65849 üzenetére
nem. a másik oldalon a mediaplayer menüjéből nyitnám meg. De inkább visszatettem a win7 et , ezzel tökéletesen működik.
-
Buster17
addikt
Hali!
Win8hoz muszáj accountot létrehozni? Van nekem nem az a lányeg hanem nekem nem kell semmi, ha bekapcsolom a gépet akkor már az asztalon találjam magam nem akarok a jelszóval is bajlódni ami persze bonyolul meg hosszú is ami az accounthoz tartozik.
Tudom lehet PIN-t is beírni de nekem nem kell semmi se jelszó se account. Valami ötlet nincsen erre?
-
half333
őstag
Üdv! tudom h nem de tartozik,de nem találtam ilyen fórumot. A microsoft accounttal lenne a gondom,mert hiába regisztrálok,nem enged be. a végén kiírja hogy kés,meg minden,elküld az e-malt,elküldöm,de nem tudok bejelentkezni!!Most meg bent van,de ez az üzenet után rákattintok az e-mail küldésére,majd klép,és nem lehet visszalépni,mért?
Az e-mail cím használatba vételéhez igazolnia kell, hogy a cím a sajátja.
A rendszer elküldte a visszaigazolási útmutatást a(z) XY@example.com címre. A visszaigazoláshoz kövesse a levélben található útmutatást.[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz
t72killer #65872 üzenetére
Nekem is csak a céges exchange szerver miatt volt fenn, hogy saját gépről is megnézzem az emaileket, de megoldom másképp, nem kell ms office.
Persze minden frissítést mobilneten akar leszedni, amikor otthon vagyok a 100 mbites neten (nyáron ez mondjuk ritka), akkor semmit sem talál. -
t72killer
titán
válasz
premete #65870 üzenetére
Adatforgalom szempontjából sokkal gadaságosabb, ha innen szedsz le egy friss telepítőt, minden hónapban adnak ki új verziót.
Sajnos ehhez van licenszem (kaptam egy cégeset otthonra), a 365-ért meg plusz perkálni kéne folyamatosan. Amúgy megvan az összeesküvés-elméletem, hogy ezekkel a mammut frissítésekkel a 365 - és egyúttal a kassza irányába akarja terelni a népet a M$.
Szerencsére az OS még nem ment el ilyen irányba, kb Vista óta 10GB körül foglal egy csupasz rendszer és ritka a havi 300MB-nál nehezebb frissítőcsomag.
-
t72killer
titán
válasz
premete #65862 üzenetére
Azért a havi 8GB még úgy is meredek, hogyha egymás mellett vannak 64 és 32 bites gépeid
. Amikor GB-limitem volt, akkor a melóhelyen frissítőcsomagokat töltöttem le pl innen és minden gépre rátettem.
Az office macerásabb, mert egyrészt nincs hozzá ilyen összeszedett csomag, másrészt amit letölt magának, azzal teletömi a windows/installer mappát - kb egyetlen tiszta megoldás van, frissített M$-telepítővel havonta újrahúzni (otthon integrált nem jó). Na ehhez még nekem sincs türelmem, pedig sokat vacakolok a géppel
. Az Openoffice-al még nem sikerült megbarátkozni, sajna nem minden office bővítményt tud kezelni, ami előfordul a családban.
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz
t72killer #65859 üzenetére
Ebből a szempontból jobb a windows 10, az semmilyen frissítést sem tud leszedni nálam.
Azért elgondolkodtató, hogy a 12 GB mobilnet előfizetésemből kb. 8 GB-ot a windows és office frissítések tesznek ki, azt hiszem, utolsó eset volt, hogy az office 2013-at feltettem, lesz inkább openoffice. -
Piziii
tag
Segítsetek légyszíves mert még nem volt dolgom win 8/8.1-el és nem tudom hol kell az alap felhasználót lecserélni... :/ egy nem microsoft fiók lett megadva és nem tudok belőle azt csinálni...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz
worxland #65850 üzenetére
Igen, a csiganetemen azokat nem is húztam le, inkább a cégtől hazaviszek egy friss telepítőt. Az o2013 nevetséges tárhelykezelési szempontból....
#65856: ezt elég meredek trükközéssel csinálja (külön partíciót tesz a pendrivera ntfs driverekkel), én ha nem végképp muszáj, nem forszíroznám az ntfs-t. Ha túl nagyra sikeredett az install.wim, lehet esd-vé tömöríteni. Csak akkor kell ntfs ha vmi nagyon spéci mega-image-et akarsz feltenni.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
-
flexes922
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Azt szeretném elérni, hogy általános felhasználó tudjon programot telepíteni, és ne kérjen rendszergazdai jelszót. Nem akarom rendszergazdává tenni.
Ha ezt nem lehet akkor úgy is jó ha kér jelszót, mert akkor csinálnék egy rendszergazdai felhasználót. Azt vhogy el lehetne rejteni bejelentkezéskor? Lehet ez a megoldás baromság.
Köszi előre! -
mttssz
senior tag
válasz
szabonagyur #65855 üzenetére
Rufus tud NTFS fájlrendszer mellett UEFI bootot csinálni.
-
jr1994
addikt
Sziasztok! Elolvastam az összefoglalót és az utolsó kb 800 hozzászólást és a fele kínai volt
Mind hardveres, mind szoftveres téren kezdő vagyok, szóval bocsi a sok hülye kérdésekértRendeltem a régi haldokló winchester helyére 1TB-osat (WD Blue), ma érkezett meg. A régit nem nagyon használnám mert már eléggé tönkrement meg amúgy is csak 250 gigás. A beszerelést valahogy megoldom, más nem a szomszéd elvileg jobban ért hozzá, ő talán tud segíteni. Megkerestem a Windows telepítő DVD-t. Az a kérdésem elsősorban, hogy ha a gépről letörlöm, majd kicserélem a régi vinyót az újra, utána simán újra tudom rá telepíteni a Win-t? Illetve olvastam hogy lehetséges biztonsági mentést készíteni és azt visszarakni a merevlemez csere után. Így újrahúzva a rendszert, okozhat gondot valami program vagy menni fog úgy is? Én lehet most a tiszta telepítést választom.
Ami még felmerült bennem, bár nem ehhez a témához kapcsolódik: a gép rég volt takarítva, meg úgy egyáltalán szétszerelve, mi az amit házilag könnyen meg lehet csinálni? Ha van hozzá leírás, egy linket örömmel fogadok
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #65851 üzenetére
Én is. Elsápadtam amikor megláttam, hogy 11GB-ot foglalt az Office 2013 csak a "Fontos" frissítésekkel együtt... O365 1,8GB mindennel együtt.
-
Gergosz2
veterán
+1
Eddig egyszer sikerült W7 és W8 között megosztanom valamit. Azóta semmit. Hiába csináltam otthoni csoportot és állítottam be mindent de semmi. Inkább fogom és ha másolni kell akkor megy pendrivera vagy külső HDD-re.
Azért jó látni, hogy nem csak én érzem tragikusnak ezt az egészet. Kb úgy kéne mennie az egésznek mint google drive-on egy fájl vagy egy mappa megosztásnak.
-
nagyfejü
őstag
válasz
qqcqqc #65800 üzenetére
Hali!
Van egy Toshiba Stor.e+ mediaplayer a nappaliban.Win 7 alatt ugy működött hogy kikapcsoltam az otthoni hálózat jelszókérését. A pc n megosztottam a filmeket , és tudtam nézni hálózaton keresztűl a mediaplayeren , tv-n!
Win8.1 ha rámegyek a beállitásokra alapból ki van kapcsolva a jelszókérés , de amint a mediaplayeren betallózom a pc-t, kér user id t és passwordot.Tehát win 7 alatt faxául működik a dolog , nem tudom hogy 8.1 alatt miért nem.
üdv
-
Kephamos
addikt
Megprobaltam masik pendriverol. Jelenleg se kep, se hang. Se bootmenu, se semmi.
-
Kephamos
addikt
válasz
King Unique #65822 üzenetére
Én ilyen pontokat sehol sem találok. Sem a vezérlőpultban, sem pedig a gépházban. (Áhh, azbesztmegb.)
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok!
Biztos gyakran felmerülő kérdés/probléma, de a topicban rákeresve csak egyet találtam és arra is csak Win8 megoldás volt.
Adott egy win8.1 tablet a maga 16GB belső tárhelyével. OneDrive-ot már átpakoltam az SD kártyára, de jobban örülnék, ha az appokat is át tudnám paterolni oda.
Találtam is erre tutorialokat, de, ahogy fentebb is írtam, az még win8-on élt.
Ami érdekes, hogy amikor elkészültem az egésszel, és kipróbáltam, akkor hibátlanul működött. Marketről fel is tudtam telepíteni oda appot, ami működött is.
Utána factory resetet kapott a tab, újra beállítottam mindent, és megint ment első alkalommal. Egy alkalmazást fel is telepített, futott is. Aztán kis idővel később másikat is akartam telepíteni. Először feldobta, h adjak meg fizetési lehetőséget. Egye penész, megadtam. Kattintok tovább, letölt, de már telepíteni nem telepít. 0xd00000bb hibakód. Mindenhol azt írják, hogy ez az áthelyezett winapps miatt. De előtte meg érdekes módon működött nekem.Nem tudtok semmilyen lehetőségről erre a problémára? Esetleg van infó, hogy a w10-ben ez már engedélyezett lesz-e?
Köszi
-
King Unique
titán
válasz
Kephamos #65821 üzenetére
"Szerintem nem UEFI." - be van/ volt kapcsolva mindig, lemezkezelőben MBR/GPT, azt meg tudod nézni.
Valamint másik lehetőség a 8.x óta a gépházban a felújítás / Windows újratelepítése. Ha ennyire nem megy ez a tiszta install, érdemes lenne megpróbálni azt is, mert szinte uazt az eredményt adja az is.[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
válasz
King Unique #65820 üzenetére
Passz!
HDD-hez nem szeretnék nyúlni, SSD-re szeretném rakni a rendszert. Jelenleg is az SSD-ről bootol a win. Szerintem nem UEFI. -
King Unique
titán
válasz
Kephamos #65818 üzenetére
Itt alapvetően az is a kérdés, hogy a gép most GPT-UEFI módban fut, HDD/ SSD is GPT-s, bootolható pendrive is annak megfelelően lett elkészítve, mert akkor működnie kéne?
Ha más nem megy UEFI-t ki kell kapcsolni, HDD-t legyalulni, átrakni MBR-be és felrakni MBR módban.Vagy amit mond a másik tag, lehet pendrive nem ok, másikkal is próbáld ki.
[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
válasz
King Unique #65817 üzenetére
Most epp a harmadik modot probalom, beallitottam mindent ami a dirtywindowsos linkben volt.
Boot sorrendnel nem latom a pendriveot, secure boot opciot nem latok sehol pedig mar atmazsolaztam az egeszet...Mod: most megvan, azonban besirt hogy reboot and select proper biot device
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
Kephamos #65810 üzenetére
Rufus elvileg jó ilyenre, három féle módban tudja kiírni, amit automatikusan be is állít:
- MBR ---> BIOS és UEFI ---> NTFS
- MBR ---> UEFI ---> FAT32
- GPT ---> UEFI ---> FAT32Én az elsővel csináltam, mert nálam MBR van és UEFI, de utóbbit a telepítés idejére kikapcsoltam. Simán ment.
Ha nálad a rendszer GPT módban lett telepítve és UEFI be van kapcsolva, akkor a harmadik módot kell a listából választani. És lehet a Secure Boot opciót is ki kell kapcsolni. Ha utóbbi nincs nálad UEFI-ben, akkor pedig megfelelően beállítva tudnia kéne bootolni. Boot sorrend ok, illetve UEFI-nél nem is jelenik meg abszolút a pen?
Másik az USB-port. Néha próbálgatni kell, átdugni másikba, vagy épp 3.0-án vmi miatt nem megy, akkor 2.0-ban kell próbálni. Bár elvileg 3.0-án is mennie kéne, 8.x+ natívan tartalmazza is a drivert, de nálam még Win7 telepítés is ment simán 3.0 portól, sőt Win7 külső 3.0 vinyóról és 3.0 portból is tudott bootolni...[ Szerkesztve ]
-
alikov
csendes tag
Lemezkarbantartó párbeszédpanelen a Rendszerfájlok törlése gomb nem jelenik meg.
Hogyan tudom elővarázsolni? -
Piziii
tag
Sziasztok! Most vettünk egy új lapit win 8-cal és új felhasználót szeretnék rá illetve a régit törölni.tudnátok segíteni ? Köszi
-
Kephamos
addikt
Üdv!
Adatlapomon lévő PC-re szeretném újratelepíteni a 8.1-et, mert már nagyon nem az igazi. Mivel nincs DVD olvasóm, így begyűjtöttem egy 64 bites 8.1 telepítőt, amit rufussal pendrivera másoltam, azonban valami oknál fogva nem nem tudok bootolni róla, illetve nem is látom a pendriveot az opciók között.
Valahol olvastam, hogy fat32-re kéne formázni a pendriveot, ha UEFI módban szeretném telepíteni.
"Kissé" le vagyok maradva windows témában, szóval bocsánat, ha túl nagy baromságokat hordok össze. -
King Unique
titán
Külön program nélkül nem fog menni, max vmi nem túl elegáns, mély rendszerbuhera.
Ha vkit ez zavar, akkor vsz régi Start menühöz is ragaszkodik és egy füst alatt megoldhat mindent. Vagy upgrade-el majd a 10-esre, amiben már van Start, meg "nincs előjövő izé", hisz ezt akarta annyira a nép...Támogatottsága miatt a Windowst sok esetben nem lehet megkerülni és a VB és társai valóban nem az igaziak. Aztán az is lehet, hogy újra megtetszik és nem csak munka miatt lesz majd fent, bár erre nem mernék fogadni.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #65807 üzenetére
Még nem jártam utána és külön programot erre nem szeretnék telepíteni.
Persze lehet mégis az lesz belőle. A testvérem Win8 laptopján is fent van ez a Start vagy minek híjjákWindowshoz meg csak azért tértem vissza, mert a munkámhoz kell. Ráuntam a napi több órás VirtualBox használatra
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ha már kérdezted tegnap, én meg válaszoltam, akkor megkérdezném, hogy sikerült-e vmit ügyködni Chamrs bar terén, vagy 3rd party program nem játszik?
azért látom 2x év Windowsnak megvan a hatása, jöhet itt Linux, vagy OS X, azért nehéz teljesen leszokni róla.
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
Üdvözletem!
Próbáltam applikálni az Aero effektet 8.1-re AeroGlass-szal, viszont azt bírta mondani a telepítő, hogy "aero glass does not know how to hook your version of dwm"
Ehhez kérném a segítségeteket, amilyen gyorsan csak lehet. -
Edem05
őstag
genndy, Sub-ZeRo, rhonin köszönöm a segítséget, megoldódott a porblámám. BIOS-ban off-oltam a wake on beállításokat és nem kapcsolt vissza. Örülök, hogy nem kell tápegységre költenem.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Deus Ex Human Revolution Directos Cut- PC GOG Kód
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc