- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
- A nyereség érdekében bezár három játékstúdiót a Warner Bros Discovery
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
a1200
aktív tag
Közben valamiért jó lett a simple-s.
Nem érdekel hogy milyen statisztikákat csinálnak az oldallátogatási szokásaimról, elég, ha a reklámok eltűnnek.
Azért volt fontos az adblock, mert a 4 nagyobb böngészőt akarom összehasonlítani több szempontból is, a másik 3-nál is van adblock.[ Szerkesztve ]
-
a1200
aktív tag
Hali. Nem találok sehol adblockot IE10-re Win8 x64-hez. Mozillához, Operához, Chrome-hoz simán van ilyen bővítmény.
Amott 2-t ajánlottak, de egyik sem jó.
A http://simple-adblock.com/-on lévő nem működik, pedig engedélyeztem.
Ezzel néztem meg, a webforditas.hu oldal ugyanúgy tele van szarral.
Az http://adblockie.codeplex.com/ -os meg 2009. májusi Alfa verzió, nincs újabb.
Ráadásul ez .net framework 3.5-öt kér, pedig a W8-nak eleve része az 1.0, 2.0, 4.0, ezek benne vannak a Windows/Microsoft.NET 32 és 64 bites mappában is. Érthetetlen. 64 bites a W8-am.
Kéne végre 1 normális adblock IE10-re.Nem hiszem el hogy 2013-ban a 10. IE-hez nincs 1 egyszerűen felrakható, mozilla típusú kiegészítő, amivel ugyanazt az ederményt el tudnám érni, mint mozillával.
Nem fogok semmilyen listákat készíteni, telepítés után azonnal működjön, mint a többi normális böngészőnél is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszi!
-
Marci__
tag
válasz
#99546112 #29894 üzenetére
Fizetős: Stardock Decor8
Ingyenes: Windows-8-Start-Screen-Customizer
-
törölt tag
Tud valaki olyan progit ajánlani, ami kis teljesítmény igényű (tehát nem rak fel minden hülyeséget magával) és letudom cserélni vele a Metro ui hátterét?
Már unom a gyáriakat. Tehát hogy akármiylen képet betudjak tallózni neki. Egyet még régen próbáltam, de nem jött be, emrt a háttér nem úgy gördült, mint gyárilag a mostani, hanem a háttérképpel eggyütt ment a menü is :S Ilyet tud valaki?
Köszi! -
bon
őstag
válasz
viperabácsi #29891 üzenetére
Eseménynapló mit ír a nyomtatás időpontjában?
-
viperabácsi
addikt
Üdv
Van egy olyan problémámwin 8 pro x 64 oprendszer alatt az office csomag egyik alkalmazása sem tud kapcsolatot létesíteni a nyomtatómmal.Ez mitől lehet?Minden más helyről képes vagyok nyomtatni csak az office alkalmazásból nem.
-
Psychonaut
veterán
Vagy Take Ownership
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Fail3D! #29875 üzenetére
No, ha ennyire jártas vagy a témában, akkor lehet egyszerűbb lesz egy live linux CD-ről indítva törölgetned a nem megfelelő felhasználói jogosultsággal rendelkező mappákat.
Alapesetben mappán jobbklikk -> tulajdonságok és a biztonság fülről kiindulva lehet matatni a jogokat
-
t72killer
titán
VGA driver lehet a ludas. Próbáld meg telepítéskor a rendesen kicsomagolt drivert betölteni. (innen csak a driver-kicsomagolási trükk kell, nem muszáj integrálnod a telepítőbe)
[ Szerkesztve ]
-
rob72
tag
Üdv lenne 1 problémám.
Most van egy Win7 a gépemen és kiszedetnék próbálni 1 win8-at úgy hogy csináltam neki 1 külön particiót és arra felraktam pendrive-val a win8at miután felment ujra is indul tölti belefe és betöltés után fekete kép semmi más. Miért csinálhatja ezt? Virtualbox-al pedig ment.
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
#40553216 #29874 üzenetére
hm....érdekes.
akkor ez az amerikai bíró 1999-ben már beszámolt erről,,és valahogy valamiért nekem is valami ilyesmi fogalmazódott meg mostanában. érdekes....érdekes, hogy már akkor gáz volt ez és az még érdekesebb, hogy még mindig az, és az a legérdekesebb, hogy úgy néz ki, hogy az is fog maradni sajnos.
-
Fail3D!
addikt
sikerult kibacnia a win8nak velem... uj gep lett miota aktivaltam a windowst es most nem tudom aktivalni... vicc perdig nem upgrade csomaggal lett aktivalva. Most varhatok holnapig hogy legyen ugyfelszolgalat es segitsenek.
(#29880) xxSanchez begepeltem 9 lepseben a szamiokat amit irt... rosszul ertelmeztem mi a kerdes igy tobb gepet adtam meg mivel valoban a masodik gepen van aktivalva a rendszer de persze csak ez van mar hasznalatban viszont igy mar nem engedett tovabb, mivel egy gepre van licensz. Szoval felhivhatom oket es magyarazhatom el, hogy ezt a gepet hasznalaom es erre szeretnem, hogy mukodjon.
[ Szerkesztve ]
-
Fail3D!
addikt
meg annyi kerdesem lenne, miert erdemes helyi fiok helyett esetleg hotmailes cimmel beregelni? a mail szinkron pl maskep nem megoldhato? van meg valamilyen haszna? csak mert a jelszo beirast nem szeretem es bnonek nem szivesen adom meg, tobb felhasznaloi profilt sem szeretnek...
szoval mi lenne az elonye ha esetleg megis megadnam a jelszot neki?
-
Boryszka
tag
Sziasztok!
Lehet h le van itt írva párszor de nekem gyors segítség kellene, a dualboot-al kapcsolatban. Van 3 partícióm, az egyiken XP, másikon 7, harmadikon egyéb adatok. Az XP-t lecseréltem Win8-ra, de azóta nem jön be a dual boot képernyő. Hogy lehet ezt orvosolni? Segítsetek légyszi.
Üdv!
-
Fail3D!
addikt
ujra neki futottam a win8nak
hogy tudok torolni mappat amit meg az elozo win7 rol orokoltem es most az irja rendszergazdai jogosultsag kell a torleshez... hogy lehet rendszergazda, ha eddig nem voltam az?
-
Kleroo
veterán
Sziasztok!
Fura problémám van. Win 7 felhasználó,viszonylagos hozzáértő vagyok. Most befutott egy gép Win8-al,ostoba hibával.
Bekapcsol,Win feláll bejelentkezésig. Ott beírom a jelszót,erreföl "kijelentkezés",és vissza a jelszó beírásához. Ezt így a végtelenségig lehetne csinálni. Semmi errorüzenet,vagy bármi.
Ezmiez? -
cigam
titán
Nem is tudom, hogy ez W7 vagy W8 kérdés: A W8 mentését hogyan tudom visszatölteni W7-el? Intézőben simán megnyitom, de 1enként lecsípni minden fájl végéről a (dátum)-ot, nem kicsi macera.
-
t72killer
titán
"We are working on the integration with IE10..." - Ezzel nincs túlságosan kisegítve a kolléga...
mint Flx kolléga, én is TPL-listát használok IE10 adblockra.
Ezen kívül lehet még hirdetésblokkolási listákat keresni a "tools"->"manage addons"->"Tracking protection"->"Get a tpl list online" cikk alatt. Lehet több listát is használni egyszerre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Ice&Lime #29862 üzenetére
Nem olvastam vissza. Azóta nem olvastam, oldalt jelzi. Az első még nem olvasottra ugrottam, és onnan mentem előre.
A lényege pont az, amit te is írtál, majdnem szó szerint ugyan azt írták, amit te. Ha lenne versenytárs, akkor ezt nem tehetné meg. És mindezt 1999-ben.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
-
a1200
aktív tag
Hali. Az Internet Explorer kérdések topikban nem válaszol senki, ezért ide írom.
Nem találok sehol adblockot IE10-re Win8-hoz. Mozillához, Operához, Chrome-hoz simán van ilyen bővítmény. Hogyan kell IE10-hez felrakni ilyen reklámblokkoló eszközt?
Az http://www.iegallery.com/ oldalon sincs semmi ilyesmi.
XP + IE8-ra is ezt kérdezem.[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
hali
most használok először win8-t
az lenne a kérdésem, hogy feltettem pár játékot és a parancsikonok csak a metro felületen vannak. Nem lehet valahogy az asztalra is kitenni őket?
Előre is köszi a segítséget
-
mexel
veterán
Acronis-al át tudom menteni a win 8-at teljesen egy másik vinyóra? Uefi módban lett telepítve, 3 partícióra. mind a 3-at átrakjam és akkor fog működni?
vagy a 2 kis partíció mindig ugyanaz? (ezt nem hiszem) Ha ugyanaz akkor előbb indítsak egy telepítést, partícionáljak és csak a c:-t mentsem át utána? utóbbi működik? -
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28176 üzenetére
Kötekedem, ezt is jó soká: nem egy OS-t, hanem a Windowsokat.
-
PiciKenny
senior tag
Tiszteletem uraim!
Az ie10et in privát módban, hogy lehet beállítani, hogy automatice úgy induljon ?
-
törölt tag
válasz
Ice&Lime #28001 üzenetére
Késői válasz ugyan, de a probléma sem mai. Itt is részletesen tárgyalták, szó szerint.
(#28012) zsírsámán
Nem kötekedésképp, de csak annyit csinálj majd meg egyszer - ezek szerint - nem csoffadt kis karjaiddal, hogy kinyújtva felemeled vízszintesen, és úgy tartod - nem, nem egész nap, ne félj
- mondjuk csak 20 percig. Lgyszi írd meg a tapasztalataidat. Másnap.
[ Szerkesztve ]
-
Bazunga
tag
Közben kiderítettem mi van. Chrom-Win8 működési gebasz. Annyi van, hogy a Chrom beállításaiban át kell váltani "Chrom indítása asztalon" és akkor minden klafa. Ilyenkor úgy fut mint mondjuk Win7-en. Mert van neki Win 8 módja is, akkor full képernyőt kap a böngésző, semmi nem látszik a Windowsból.
Lényeg, hogy nemcsak lehalkult, hanem konkrétan elment a hang. A lejátszó ment tovább a háttérben, de hangot már nem adott pl youtube esetében. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Bazunga #29844 üzenetére
A lejátszóeszköz tulajdonságainak speciális fülén a kizárólagos mód részen vannak pipák?
Illetve a hang panel kommunikáció fülén mi van beállítva? Bár itt nálam 80%-os csökkentés van mégsem halkít, igaz nem is fut semmilyen kommunikációs program sem a háttérben (pl. skype). Na meg nem is Chrome-ot használok
-
válasz
Notebook2012 #29842 üzenetére
Igen, ha a másikon is van mit frissíteni.
-
Bazunga
tag
Hali.
Felnyomtam én is a W8 rendszert, és nekem tetszik is. Egyetlen egy bajom van jelenleg vele.
Ha a böngészőben szól valami zene, pl Youtuberól és átváltok asztalra vagy más progra, pl. excelre, akkor leveszi a hangot és csak akkor adja újra, ha a böngészőt használom vagy ha oldal sávba rakom.
Nem tudom más böngészőnél van-e ez, Chromnál így van nálam. Van ennek valami normális megoldása?[ Szerkesztve ]
-
xxSanchez
őstag
válasz
Notebook2012 #29842 üzenetére
Át.
-
Notebook2012
tag
Sziasztok!
Adott egy Vista amit upgradeltünk Win8-ra egy notebookra. Ez a notebook meghalt. A kérdés az, h hivatalosan ezt a Win8-at át lehet-e rakni egy másik notebookra?
-
AtHoS
nagyúr
Vannak olyan esetek (elsősorban kábelezési problémából adódóan), amikor másik háttértárolóra kerül pár rendszerfájl, aztán ezt a tárolót eltávolítva a gépből az OS indulásképtelen lesz mindaddig, míg vissza nem kerül az eltávolított tároló a gépbe.
Ha csak a rendszernek szánt tároló van a gépben a win telepítésekor ilyen gond nem léphet fel
Kis olvasnivaló Fire/SOUL/CD "tollából" [link] természetesen win8-ra is érvényesek a leírtak
-
törölt tag
Létezik Windows 8-ra valami, amivel vagy a kezdőképernyőre, vagy az asztalra ki lehet íratni a processzorhasználatot?
Olyanra gondolok, mint a Windows 7-nél a Processzorfigyelő minialkalmazás volt! -
kungzi
veterán
királyok vagytok thx
-
Orlin
addikt
Dobjatok rám követ,de kezdem egyre többet használni 8 alatt a IE 10-et
Chrome elég sokat bénázik mostanában nekem -
kungzi
veterán
ha sokáig magára hagyom a gépet, akkor hibernálja magát. Ezt hol is lehet kikapcsolni?
-
hurrikan
addikt
Köszönöm a válaszokat.
mcaffe-t töröltem, marketpalace is beállítva a sávot meg akkor majd megszokom.Stabilitás remélem javulni fog.
Újrarakni nem tudom hogy kell ha telepítő CD-t nem adtak hozzá.
Meg igazából nem is szeretném újra rakni. Telepítve nem sokminden van még, csak Windowsos dolgok.Jöttek ki Intel driver frissítések is, holnap azokat is felteszem majd. Egyik pont a Wifi drivert frissíti.
Kézi keresések naponta vannak részemről, jelenleg nem található hozzá új frissítés.
-
válasz
hurrikan #29825 üzenetére
1. Kézzel kerestess frissítéseket és ami csak jön azt telepítsd fel. lehet, hogy többször is neki kell futnod. (lehet, hogy valóban egyesével már lejött minden frissítés, de azért próbáld meg)
2. Több tűzfal csak akkor lehet, ha külső víruskergető is van telepítve (tipikusan Norton-al szokták szállítani a W8-as kütyüket). Egyszerre csak egyik tűzfal mehet
3. Defender-t is valószínűleg a külső víruskergető kapcsolta ki és az is akadályozza, hogy visszakapcsold
Többi kérdésre majd válaszolnak mások.
UI: Ha valóban Norton (vagy egyéb) védelmi szoftver van telepítve, akkor azok Trial változatok, amik 60-90 nap múlva úgy is lejárnak, érdemes lehet már most gondolkodni másik védelmen. A Defender-nek csak bizonyos/speciális közegben van létjogosultsága, ha veszélyesebb vizeken is feltűnsz néha, akkor csak placebo.
-
válasz
Érdekes amiket írsz, én újra raknám a W8-at a helyedben. Az én laptopomon is előre telepített volt, de egyszer már újra raktam, mert töröltem a recovery partíciót. Atom stabil a rendszer, nem értem mi lehet nálad a gáz. Egyébként az oldalsáv gondodat sem értem, nálam normálisan működik. Annyi van, hogy ha felrakod a touchpad driverét akkor lehetnek külön beállítások.. Nekem legalábbis vannak.
-
válasz
1. Nálam stabil, az a kérdés, nálad mik vannak felpakolva.
2. A mcaffe-t törld, nem kell az, elég a gyári és a gyári vírusírtó is.
3. A 2-es kérdésben a válasz.
4. Store, beállítások, és ott kell megkeresni, hogy ne cask Magyar app-okat találjon meg. (2 nem-et kell bállítani.)
5. Nem lehete kikapcsolni, vidd le, vagy fel az egeret. -
hurrikan
addikt
Sziasztok.
Nemrég cseréltem le Samsung laptopomat egy ASUS UX32A Ultrabook-ra, melyen már előre telepített Windows8 fut. Elég nehézkes az új rendszer megszokása. Probléma már igen sok merült fel, de a többségét megoldottam, addig turkáltam benne. Megszoktam Androidnál, hogy mindent magamnak csinálok,oldok meg. De míg abban guru vagyok, ebben kezdő. És van egy két dolog ami még idegesít, illetve egy két kérdésem is volna.
1. Nálatok mennyire stabil a rendszer? Nálam Szinte majdnem minden nap lefagy egyszer-kétszer, frissítések természetesen be vannak kapcsolva, amint jelzi mindig telepítem, újraindítom.
2. A rendszer valamiért nem érzékeli, hogy a tűzfalak be vannak kapcsolva. Ez mitől lehet? Folyamatosan nyafog nekem a művelet központ, hogy kapcsoljam be az Mcaffe vagy a Windows tűzfalat, miközben kezdetek óta be van kapcsolva.
3. A Windows Deffender-t valamiért nem engedi, pontosabban nem tudja bekapcsolni. Mindig azt írja ki hosszas gondolkodás után, hogy a rendszer túllépte a rendelkezésre állási időt, próbáljam újra. Sem újraindítás semmi nem segít, frissítve ez is le lett, a vírus definiciók is a legfrisebbek.
4. Windows Store gondok is vannak. Egyrészt első nap mutatott több dolgot amit azóta nem látok. Igaz, fizetős alkalmazások voltak, mint pl az AngryBirds stb. Ezek mostmár rákereséssel sem jelennek meg. Miértr? És mit lehet teni?
5. Oldalsáv, menü. Ami elvileg akkor jelenik meg ugye ha az egérrel lemegyek a jobb alsó sarokba. De sajnos a valóságban nem így van, elég ha a jobb szélére viszem az egeret. És ilyenkor borzasztóan zavaró, hogy mindig előugrik, pl böngészés vagy szövegszerkesztés közben. Ki lehet ezt valahogy kapcsolni és gombnyomást rendelni hozzá helyette, mert ez borzasztó....Egyelőre azt hiszem ennyi....
a többi gondot meg tudtam oldani, bár Wifi gondok vannak még. Sokkal ritkábban mint az elején. -
TRob1
veterán
Én nem szoktam lehúzkodni. De ha le is akarod, elég a hdd-ket, optikaikat felesleges.
(#29819) nábob :
Míg léteznek oprendszerek, mindig is fognak találni bizt. réseket... Sőt, továbbmegyek, soha nem volt és valszeg soha nem is lesz teljesen hibamentes, "bizt. rés mentes" program/rendszer/játék/app (ki mit hogy hív) a világon.Amúgy én teljesen jól elvagyok a beépítettel mindkét gépemen, és eddig is elvoltam az MSE-vel évekig a win7-en, ahogy a környezetemben is sokan. Persze ez a víruskergető dolog mindig is vitatéma volt és marad is.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Pár hete tesztelem a win8-at és úgy döntöttem, hogy felteszem a PC-mre is, amiben van a rendszer SSD mellett 2db HDD, ill. 4db optikai meghajtó. Telepítésnél érdemes a HDD-ket és az optikai meghajtókat lehúzkodni?
-
nábob
tag
Tudnátok vmi ingyenes antivirus ajánlani win 8 alá? Vagy simán töltsek le valamit mintha win 7 ról volna szó?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz
xxSanchez #29806 üzenetére
Köszi, közben rájöttem hogy nem voltam bejelentkezve.
Így megvan a kb 2600 ingyenes játék. Bár talán jobb lett volna ha nincs megSzámítottam egy legalább android színvonalra, de ez hihetetlen pocsék kínálat szvsz. Ami majdnem használható az fizetős, és relatív drága is. Úgy érzem nem kell erőltetnem szülőnek sem ezt az áruház dolgot.
-
ntomtb
tag
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ntomtb #29801 üzenetére
Azért hülyeséget sem kell állítani
Még, ha a legnagyobb gonddal is készülnek a meghajtóprogramok gyakran előfordulnak problémák velük. Néha a sokáig problémamentes alap funkciók kavarodnak be az új verziókban.
De nem csak meghajtóprogramokkal vannak problémák. Nézz csak be pl. a vírusirtós topikba. Tudnak érdekes jelenségeket produkálni az addig egyébként jól működő védelmi szoftok is. Nem mindig az OS a probléma okozója. Elég sok összetevő van, ami bekavarhat.
Driver cserénél pedig főleg így van, bár nagyon sokszor rásegít a júzer mindenféle pucolgató programokkal (aminek az eredménye lehet csak pár hét múlva jelentkezik), amiről a hiba fellépésekor persze említést sem tesz.
Szóval igaz, hogy vannak még apróbb hibák a W8-nál, de ettől még összességében jól használható OS. Szvsz
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Formula-1
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- YouTube
- Milyen TV-t vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Asustor NAS
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!