Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Воланд
titán
de, lehet kerdes. meg is kaptad ra a valaszt. szvsz most a sajat borodon tapasztaltad meg, hogy mennyire "hasznosak" az ilyen cuccok. persze lehet, hogy valami mas problema van, de igy kb. nulla az eselye, hogy rajojjunk latatlanban. hibakod nelkul ez az elso tippem.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
nagyúr
Olyat nem lehet az UAC-ban. Esetleg annyit, hogy az exe-t rendszergazdaként futtatod. De lehet hogy akkor is kér majd egy megerösítést, próbáld ki.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Beállítottam a CCleanert, hogy minden rendszer indításkor végezzen takarítást. Viszont a gondom az, hogy amikor le akar futni, mindig feldobódik induláskor az UAC ablaka megerősítésért.
Lehet olyat csinálni, hogy az UAC-ban kivételekhez hozzáadni mondjuk a a ccleanert, hogy teljes jogokkal fusson és ne kelljen mindig megerősítést adni?Pano
Körülbelül 36-ot?!
-
-
nagyúr
Akkor amelyik gépen nem megy, ott valami gubanc van a driverekkel. Véletlenül nem egy kiszuperált gémer edition?
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
papa1
tag
Változás történt!!!
eltávolítottam az usb-storage illesztőprogramot,majd újra bedugtam a kártyaolvasót és JÓ!!!
De a fényképezőt még mindíg nem látja."már előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban...."
-
sfdrakex
nagyúr
Az a sebesség gyorsító pack valószínűleg sok olyan funkciót is kikapcsol ami néha hasznos lenne, pl az update lehetőséget. Nem hiszem hogy gyorsít annyit bármi a hardver upgrade-en kívül, hogy megérje hazavágni vele az OS-t. Később még kijöhetnek más hibák is, amikre majd keresed a megoldást pedig valószínűleg a gond az hogy kiherélted a Windowsod ezzel a packkal.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
félisten
válasz Giovanny #9082 üzenetére
Mondjuk először kérdezhettél volna, és nem próbálgatni, mert a teljes IRST driver-t ha feltoltad, azt jó eséllyel levakarni sem lehet és még a kézi telepítéssel sem lehet felvarázsolni az AHCI driver-t... Na mindegy, szóval először is nyisd meg az eszközkezelőt (WIN gomb + PAUSE és bal odlat Eszközkezelő), majd nyisd ki az IDE ATA/ATAPI vezérlők csoportot és arról dobj egy képet. (Priv-be is jöhet, mert ez már nem annyira W7 téma...)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,kérnék kis segítséget.Szeretnék Intel AHCI drivert telepíteni a meglévő rendszerre.Próbáltam Floppy-s verziót de azt írja hogy már telepítve van legjobb driver (MS).Letöltöttem .exe verziót,felment,gép újraindult,de a meghajtó tulajdonságba megint MS driver szerepel.Szóval hogy csináljak a telepítést? Köszönöm.
Zero Defect.No Compromise !
-
nagyúr
Ha extrém gyors géept szeretnél, mert gémer vagy, arra ott az xp.
Ha meg 7 alá ilyen szutykokat raksz fel, ne csodálkozz ha nem megy valami."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
A héten még lesz ilyen costum, loaderes emberke? Mert még csak hétfő van, de már ketten vannak.
(#9079) woland_y2k: Igazad van.
[ Szerkesztve ]
-
GiP23
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #9075 üzenetére
Sziasztok, nekem custom windows 7 64bit-em van (egy sebesség gyorsító pakkal). Az sp1-et nem engedi felrakni, azt az üzenetet kapom " One or more system components that the service pack requies are missing." és azt tanácsolja rakjam újra a windowst. Kérdésem, hogy van e lehetőség ezt valahogy megkerülni és manuálisan felrakni az sp1-et?
Updaten keresztül nem is ajánlja fel, ha letöltöm a megfelelő exe-t annál írja ezt.
-
félisten
Akkor próbálkozz meg a Windows Update-el, hátha hoz le valami driver-t, ha lesz is, az a nem kötelező frissítések között lesz. Ha nem lenne akkor még egy lehetőség marad, a chipset driver (ha nem épp az okozza a gondot, mert felpakoltad mindenestől), azaz letöltöd, kitömöríted egy mappába és ha szerencséd van, akkor lesz egy driver mappa és azon belül USB mappa és azon belül külön telepítő, ami csak az USB-ket rendezi el.
Ezt még megpróbálhatod, bár W7-hez nem biztos, hogy telepíteni is fog bármit.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
nagyúr
válasz Zsamolzsa #9072 üzenetére
Szerintem amit írtál, benne van miért csinálja. Ha a boltban megveszed nem fogja kiírni.
Amúgy meg az első HSZ-t olvasd el. Na további szép napot!"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
papa1
tag
Engedélyeztem...semmi változás.
"már előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban...."
-
papa1
tag
válasz Fire/SOUL/CD #9069 üzenetére
Hali.
Igen ugyan az a win7 van rajta.Most megnézem a bios beállítást...."már előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban...."
-
félisten
Írtad, hogy "...és a másik gépbe bedugva semmi gond,az felismeri és kezeli a kártyaolvasót is és a fotó masinát is."
Azon a gépen is pont ugyanolyan W7 van (x86/x64), mint amin a probléma előfordul?
(Egyáltalán W7 van azon a gépen is?)Ettől függetlenül azt megteheted, hogy a BIOS-ban keresel USB Legacy Support beállítási lehetőséget, és ha ki lenne kapcsolva, akkor engedélyezed.
[ Szerkesztve ]
-
GomezGTS
tag
válasz Fire/SOUL/CD #9064 üzenetére
Köszi!
Megnézem akkor azt is.Keresem -hozzám hasonlóan- korrekt, üzleti partnereimet! (2004 óta a PH-en)
-
papa1
tag
Sziasztok.
A problémám a következő lenne.Vettem egy samsung pl 20 típusú fényképezőgépet.Összedugom a géppel és nem történik semmi.A kártyaolvasóval szintén ezt csinálja.A pendrive-ot és bármi mást felismeri és kezeli,csak ezekkel nem hajlandó foglalkozni.Látja,mint USB hub és ennyi.Ahogy összedugom jelzi hanggal,de a jobb alsó sarokban nem jelzi ki,mint új hardver.Nincs illesztőprogram telepítve hozzá azt írja az eszközkezelőjében.Win 7 a rendszer.Jaaaa és a másik gépbe bedugva semmi gond,az felismeri és kezeli a kártyaolvasót is és a fotó masinát is.Az alaplap típusa:asus p5g-mx.Microsoft security essentials vírusírtó van felrakva.
A segítségeteket előre is nagyon köszönöm![ Szerkesztve ]
"már előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban...."
-
GomezGTS
tag
Hali!
Sajnos, nem települt a webkam. Nem ismerte fel így sem, keresgélte a driverét, tovább, mint szokta, de nem jött össze. Követtem az utasításokat, de nem adta meg magát.
Köszi a helpet!Keresem -hozzám hasonlóan- korrekt, üzleti partnereimet! (2004 óta a PH-en)
-
őstag
Sziasztok!
Windows 7 prof telepítésekor egy teljes (nem az alapértelmezett gyors formázást) formázást szeretnék csinálni, ezt hogyan tudom megtenni a gyári telepítővel ?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
klambi
addikt
válasz kraftxld #9056 üzenetére
a csipogás szerinem a speaker ből jön a kattanás arról a tájról, utánna meg furán kattg is, de ezt linux alatt nem csinálja egyáltalán.
mikor 1. volt akkor neteztem és netes rádiót hallgattam max asszem torrent ment, valamikor film nézés alatt is csinálja, játék alatt... nem találtam még összefüggést
mit keressek a naplóban?"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
iceman1988
tag
válasz iceman1988 #9044 üzenetére
-
Először is a speaker és a hangszóró egy és ugyanaz, esetleg az alaplapi hangszóróra gondoltál.
Nálam akkor lehet hallani, ha 3 vagy több gombot egyszerre megnyomok (3-nál csak akkor, ha ellentétes az utasításuk), és biza akkor is megakad egy kicsit a játék. Néha velem is előfordul, normális jelenség, hiszen a Windows nem tudja értelmezni a billentyűzet kombinációt.
-
Hunork
veterán
Itt egy kis összefoglaló Bios- típusokra lebontva, ezek általános hangok, nem nagyon változtatnak rajta: bios hangokNa, elértettem, neked Win alatt zenél...sorry.
MOD: Hát, elég érdekes, Eszközkezelőben minden rendben, minden hardver?
Én amúgy poénból szétkapnám a gépet, kipucolnék mindent, kábeleket kihúznám, visszatenném, megigazítanám, másik helyre dugnám (már ha van hely), és aztán megnézném. Néha egy kis por is okozhat érdekességeket...[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
klambi
addikt
-
klambi
addikt
szevasztok!
nem tudjátok hogy azt mi okozhatja, mikor windows alatt vagyok sipolgat a gép, de a spekerből nem a hangszóróból, mikor jáccom többet, rendszertelenül csinálja, és mintha a vinyó kattanna ha 1mp alatt sokszor csinálja, valakinek ötlet, mert linux alatt semmi...:S"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Gery15
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #9043 üzenetére
Viszont ez most akkor csak a cserélhető adathordozókat tiltja. Ez továbbá sem 100%, mert ha emailen letölti akkor meg van. Ezt, hogy tudnám meg akadályozni?
HyperX
-
Gery15
addikt
-
iceman1988
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a windows biztonsági mentés kimenti e az email-eket amiket egy kliens program (Windows Live Mail) kezel?
A választ előre is nagyon megköszönöm! -
félisten
Mivel ennek a dolognak nincs tétje, ezért csak egy dolgot állíts be, aztán meglátjuk, az is már mekfékezi-e a tesódat.
(Csak így "natúr", kihatással lesz az Admin fiókra is, szóval ez a korlátozás az admin fiókban is meglesz, ha meguntátok a játékot, állítsd vissza)Start->gpedit.msc és enter
felhasználó konfigurációja/felügyeleti sablonok/rendszer/hozzáférés a cserélhető tárolókhoz/összes tároló osztály: minden hozzáférés megtagadása-án duplaklikk és Engedélyezés és OK.[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
válasz Newyorker #9039 üzenetére
Tiltsd le biosban is, aztán tedd fel a support packot, creative driverei semmik...
Próbát megér, legalábbis nálam is alaplapi mindig biosból tiltva van hisz minek menjen külön kártya mellett, meg lehet akkor kavarodik valami a winben és be kell lőni melyiket használja.[ Szerkesztve ]
-
Newyorker
addikt
válasz westcoastog #9037 üzenetére
A driverét törölte, de még nem tiltottam le a biosba!
Ha indítok egy zenét, akkor jobb oldalt, ha rámegyek akis hangszóróra ugrál fel le a kis zöld csík, szval szól a zene, csak magán a hangszórón semmi :S
most ezt a support packot még tegyem fel?
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
bb.bocs
őstag
lenne 1 kérdésem. windows 7 enterprise nak a windows media centerében, nincsen dvb t tunerhez ,és tv nézéshez semmi. enterprise nak a mediacenterében nem lehet tvzni ?
-
westcoastog
veterán
válasz Newyorker #9036 üzenetére
Alaplapi driverét törölted és letiltottad biosban?
daniel_k driver.[ Szerkesztve ]
-
Newyorker
addikt
Segítsetek!
Vettem egy új asztali gépet, amin win 7 van fent! Van alaplapi hangkártya is, de beépítettem a gépbe egy Sound Blaster X-Fi XtremeGamert, majd felinstalláltam EZT a drivert!
A problémám az, hogy nincs hang
mi a teendő?
köszönöm
látom, hogy az első hszban van link külföldi fórumokra, de sajna nem megy az angol ennyire
[ Szerkesztve ]
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
sfdrakex
nagyúr
-
aag
őstag
Nem kell szívatni! Jogtiszta w7 64bitem van. Járt a noteszhez. Igaz, hogy csak home premium, de nem hiányolok semmi fontosat belőle.
-
nagyúr
válasz Kolondrum #9029 üzenetére
Nagyon szerintem. Bár azért egy mbam-ot feltenni mellé, mert van olyan amit csak az talál meg. De ezt igaz csak havonta egyszer átfuttatni a rendszeren. De mint tudjuk nincs 100%-os védelem.
-
Gery15
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #9030 üzenetére
És, ha nem regedit fájl lenne? Mert nem tudtam ki venni, hogy mit magyaráz még valami task manager-t is mondott. A lényeg, hogy meg van csoport házirend és ott, hogyan tovább?
HyperX
-
félisten
Alaphelyzetben a regedit sem indítható korlátozott fiókban, szóval hoába visz egy REG fájlt át a laposra, azt hozzáadni a registry-hez nem tudja...
-
félisten
Azt lehet tenni, amit sfdrakex kolléga javasolt, de csak akkor, ha Pro vagy Ultimate változatod van, ugyanis ezek a jogok a Group Policy-vel(Csoport házirend) állíthatóak, az meg Home Premium-ban nincs.
-
sfdrakex
nagyúr
Korlátozd a fiók jogait, hogy csak olvasni azaz futtatni tudjon programokat, ne tudjon fájlokat a gépre tenni és programokat telepíteni.
(#9023) TRob1
Reméltem hogy nem látta senki
Lementetted? Falumbeli vagy (Degec)?
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Gery15
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #9020 üzenetére
Na, de komolyan nem lehetne valahogy még szigorítani a védelmet esetleg? Vagy megakadályozni ezt?
HyperX
-
félisten
Első hsz-t nézd meg, itt javasolnak megoldásokat.
Gery15 - "Kérdésem az lenne, hogy ezt még is, hogyan tudnám ki védeni?"
Gumikalapáccsal.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Irvkhf
aktív tag
Sziasztok !
Tud valaki drivert Windows 7 re Creative Sound Blaster Live Digital 5.1 Sb 0220 hangkártyához. Kx proyectet próbáltam nem jó vele.
[ Szerkesztve ]
-
Gery15
addikt
Srácok!
Egy olyan dologban szeretnék segítséget kérni, hogy fogadást tettem bátyámmal csupán csak egy kis szórakozás. Létre hoztam neki egy rendszergazda jogosultság nélküli fiókot. Ő állítja, hogy a fiókjából, amit létrehoztam neki (rendszergazdai jog nélkül) áttudja állítani rendszergazdai jogosultságra.
Először próbálkozott azzal, hogy cmd be: net user "fióknevem" * és akkor ott beírni új jelszót az enyémnek (ugyebár az enyém le van védve jelszóval), igen ez működne is, ha rendszergazda jogosultságú lenne, de mivel nem így nem tud az enyémbe belépni és át állítani magának a rendszergazdai jogosultságot.
Most valami olyasmit mondott, hogy az asztalin rendszergazda jogosultságú fiókja van és valami fájlt létre tud hozni ilyen regedites cucc nem is teljesen értettem... De a lényeg azt mondta, hogyha ez a fájl meg van akkor ezt felteszi a laposon a fiókjába és akkor meg lesz a rendszergazdai jog. Kérdésem az lenne, hogy ezt még is, hogyan tudnám ki védeni?HyperX
-
-
addikt
Sziasztok eddig minden rendben volt, de egyszercsak teljesen összekavarodott valami a hangkártya digitális kimenetével (Realtek ALC662) találkozott már valaki ilyennel? Az analóg kimenettel nincs baj az most is működik mindegyik lejátszóval.
1) a lejátszóeszközökben a Realtek digital output-ra jobb klikk teszt, meg se szólal. A tulajdonságaiban támogatott formátumok fül, dts és dolby teszt is szól, alatta a 44/48/96KHz tesztek egyik se. A speciális fülön az alapértelmezett formátumot bármelyikre állítom egyiknél se szól a teszt. Az eszközkezelőből kitöröltem illesztőprogram eltávolítását bepipálva, újratettem a realtek drivert nem változott semmi.
2) foobar2000, mpchc, xbmc: mindegyikben ami zene (mp3,flac is) vagy film (pcm, dolby 2.0) sztereó annál nincs hang, ami 5.1 annál van! Egy dvd-n belül is ha a 2.0 hangsávra váltok nincs hang, ha az 5.1re van hang.
Foobar újratelepítve, teljesen eltávolítva és újratelepítve, gép többször újraindítva nem változott semmi.3) Gondolkodtam milyen programot raktam fel utoljára aminek köze lehet ehhez. Eszembe jutott, hogy a format factory-t frissítettem a 2.80 verzióra aminek a telepítője kiírta hogy a saját codecjeit is felrakja, nem vettem ki előle a pipát gondoltam azt rakja fel ami neki kell és másban nem okoz hibát, hiszen eddig is fent volt a program és minden működött.
Uninstalláltam természetesen nem változott semmi, rákeresve ezt találtam: [link]
- Warning! Format Factory installs K-Lite Codec pack that might cause problems with other video software on your computer.
- FF installed its own codecs in its own subfolders, stomping all over my existing codecs without any warning. Uninstall removed the program, but did not restore my previous codec settings.
Took me hours to get my codecs back to a functional state.It looks like it is a simply a GUI for a lot of freeware tools, which is fine, but the brutal codec hijack is completely unacceptable.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Mr. XXL
tag
Sziasztok,
Fura problémám van: a w7 telepítése valami iszony lassú. Kb 10 perc mire bejön a nyelvválasztás, majd elkezd homokórázni (malmozni), míg félóra után resetelek. Lehet lenne 2-3 óra is, de ki nem várom.
G31es lap, celeron420, 2g ram, 2 terrás hdd rajta 4 partíció, melyből egy 50gb-os lenne a w7-é. XP megy rajta, másodiknak szeretném a w7-et telepíteni.
Mit cseszek el?
-
aag
őstag
válasz spyduck #9007 üzenetére
Nekem a múltkor ez segített: Process Explorer
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
30 percenként megakad a Win7 kb 5-6 másodpercre. Hogyan tudom kideríeni, h mi okozza, nincs kedvem újratelepíeni....
-
Laccoss
addikt
válasz Mexildos #9002 üzenetére
Ezt a videós dolgot inkább a lejátszóban kell állítani. Windows nem fogja neked tudni. Ati kártyáknál van színház mód, esetleg az kidobja a kiterjesztett monitorra, de esetedben nem tudom melyikre is fogja dobni, mivel 2 van. Ha jól emlékszem VLC és MPC:HC -nál tuti be lehet állítani melyik kijelzőre dobja a videót.
[ Szerkesztve ]
-
válasz fecosrac #8995 üzenetére
Most nem azért, de mit csodálkozol, ha warez Wint használsz, akkor itt fognak segíteni? Senki sem akar innen repülni (bár egypáran jogtalanul repültek mint pl. Moonman (saját vél.)). Amúgy annak sincs igaza, aki ahhoz küldött téged, akitől letöltötted, hiszen nem a lemeztől függ a jogtisztaság, hanem a kulcstól, így egy agyon hyper-super gamer edition-t is használhatsz jogtiszta kulcssal (de nem ajánlott). Ha eredeti Windows-od van, akkor telefonálás, ha nincs akkor nincs más lehetőség, mint venni egyet (akár interneten keresztül is).
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy be lehet azt állítani több monitoros (3db) rendszer alatt, hogy pl amelyik alkalmazás a 3. monitoron van és mondjuk meg akarok nyitni egy videót abból az alkalmazásból, akkor ne az 1. képernyőre tegye ki hanem ugyanarra? Elég idegesítő és néha nem lehet a videót megfogni és átdobni egy másik kijelzőre. Valakinek van ötlete? A diavetítésnél ugyanez a gond. Ha a file kezelő 3. monitoron van akkor ha diavetítésre megyek akkor az első monitorra dobja ki a képet. Bosszantó. Balról jobbra: 1.;2.;3. monitor. Az elsőn van a start menü gondolom ezért teszi oda alapértelmezett a dolgokat. Win-ben ezt lehet szabályozni mit hova? Mármint segédprogrammal?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest