Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
megalover
tag
De természetesen az összes játékot C-re dobtam, remélve hogy akkor gördülékenyebbek lesznek a gémek... ez mennyiben igaz, vagy sem nem tom...
Miként randizik a vérbeli programozópalánta?! - Helóó szia... lenne kedved velem lefuttatni egy hátultesztelős ciklust, vagy az elöltesztelőset akarnád inkább????
-
Namelesske
addikt
válasz geprombolo #9990 üzenetére
Igen én vagyok
Nagyon szívesen, a kommented hatására gyorsan frissítettem is.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
johndeegwed
tag
válasz johndeegwed #9997 üzenetére
Jelenleg windows 8-on gondolkodom de szerintem ugyan azt csinálná mint win 7-el
másrészröl 8-as még csak proba verzió
drivereket keresni kompatibilitási problémák is fel léphetnek ha jól tudom -
johndeegwed
tag
válasz Fire/SOUL/CD #9983 üzenetére
Sajnos a probléma még mindig fennáll
sata beállités nincs sajnos biosban amit leirtál
flopim nincs be épitve biosban letiltva de nem akar müködni.
Próbáltam xp-n telepiteni felpakolja win 7 de ugyan az mint ezelött.
Próbáltam 1 vinyóval + dvd olvasó (dual layer). jumperelés nem oldja meg.
g-forc 7300gs-t kivettem nem jó ugy sem
haver azt mondta lehetséges hogy alap lap hiba és hogyha az alaplappal van valami nem sokáig fog menni . Másik haver azt mondta bios firssitést csináljak de abba nem merek belevágni mert már 1x porul jártam firssitgetésel.
Ha esetleg lenne még valami tpped meg halgatnám illetve el olvasnám
minden eddigit is nagyon szépen köszönöm -
félisten
Egyáltalán nem "égő", mert bölcsebb dolog kérdezni valami felől, amit még nem csináltál, mint "bajt" csinálni. A fórum meg pont ezért van.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Namelesske
addikt
Sziasztok!
Látom nagyon sokan használjátok a DWT-t. Nagyon boldog vagyok, hogy ennyire sikeres amit összehoztunk. Megtiszteltetés, hogy bejelenthetem a DirtyWindows Tweaks 4.5-öt!
A frissítés végre rendbe teszi azt a kis kavarodást amit az előző verziók okoztak, és növeli a biztonságot is. Hasznájátok örömmel!
További infók és letöltés: [link]
-
B.I.L.
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #9992 üzenetére
Hálás köszönet, a kötetezés sehol nem volt megfogalmazva. És, amit még nem csináltam inkább megkérdezem. Bár így már kicsit égő, hogy ennyi volt.
-
félisten
-
B.I.L.
csendes tag
Sziasztok!
Feltettem a laptopomra a win7-et és telepítésnél készítettem partíciókat, pontosabban én kettőt a rendszer pedig még magának +1-et. És az lenne a bajom, hogy nem látja az összes partíciót. Már a kezelőben próbáltam megnevezni, de nem engedi. Nem ad olyan lehetőséget sem, ami ezt lehetővé teszi.
[link]
Itt látható is, hogy nem ad erre lehetőséget, mármint a megnevezésre.Ilyen problémám még nem volt, épp ezért is nem tudom kezelni, mert ahogy utánanéztem ennek mindenhol csak a jobb klikk megnevezést ajánlották, de itt nincs ilyen. Eddig rendesen kezelte a partíciókat nekem a win7. -
geprombolo
őstag
válasz Namelesske #9989 üzenetére
Jé, az a Nameless az te vagy? Dejó! Nekem bejött a 4.0-ás, a tegnap dobtam fel, laza 20 másodpercet spórolt meg az amúgy is Soluto-val herélt bootidőmből. Király dolog a DWT, köszi!
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Namelesske
addikt
válasz geprombolo #9988 üzenetére
Aztán ha már minden szuper, hasít a win, akkor lehet tolni rá egy DWT 4-et. Csak hogy gyorsabb legyen, meg stabilabb.
Ez meg nekem elismerés
-
geprombolo
őstag
válasz Something_ #9985 üzenetére
A gépeden már el kellene döcögjön a win7, én 1,8-as mobil P4-esen teszteltem, persze Aero nuku.
Az Ide kábeleken mindegy, hogy melyik dugóra dugod a wincsit, a lényeg a jumperolás.
Ha hiányzik az IDE csati, az nem baj, csak a kábel ne legyen valahol megszakadva, mert az adatátviteli hibát csinál, aztán nézel, hogy miért nem indul a frissen telepített rendszer. Ha van lehetőséged, próbálj ki egy cd-ről futó windózt (Barts PE, vagy hasonlóak) és keress egy olyan progit, ami kilistázza a SMART adatokat (HDSentinel, AIDA, stb.). Ha ezek az adatok között adatátviteli hibát találnak (Ultra ATA CRC Error Count, Command Time Out, ezeknél ha 0-nál több, rossz kábelnél sokkal több), akkor cserélj kábelt és csak utána telepítsd újra, de a jumpert se felejtsd el. Ja, és sokan BIOS-ból kilövik a SMART-ot, ellenőrizd le, hogy be van-e kapcsolva.
Kapd szét az egész gépet, porold ki mindenütt (a ram-és egyéb foglalatokban is), aztán rakjál vissza mindent, valószínűleg el fog indulni.
Aztán ha már minden szuper, hasít a win, akkor lehet tolni rá egy DWT 4-et. Csak hogy gyorsabb legyen, meg stabilabb.
Namelesske: csokipapír, de király! Eszembe nem jutott volna.[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Namelesske
addikt
válasz Something_ #9982 üzenetére
Egy puhára gyúrt, és kívül szigetelt alufólia gubicsból. A legjobb, ha egy rotring vagy más kupakjával formán tartod ameddig felszúrod, de a szigetelésre nagyon vigyázz.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Something_ #9985 üzenetére
Az ilyen kábelek az alaplap sérülését is okozhatják, szóval amíg nincs új adatkábel, addig felejtsd is el, mert csak nagyobb baj lesz a dologból.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Something_
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #9983 üzenetére
Gigabyte GA-K8RS482M, Radeon X600 256 MB VGA+TVO, 2x1 GB DDR1 Ram és azt hiszem 1,8 ghz-s proci.
geprombolo:
kihagyom inkább a drótozást Szomszéd.. hmm. asszony szüleinél vagyunk vidéken, hát sztem átmennék kérni egy jumpert, ott elkezdenének ugrabugrálniMég valami feltűnt a táp dzsuvázása közben. Mindkét pata kábelen ugye 2 pata hely van. Nah már most a kábel végén lévő csatlakozás van meg, a másik az nincs.
A kábelen az van írva, hogy a végén van a master para, alul a slave pata. De ez hülyeség, nem? Tök mindegy a pata kábelen lévő felirat? Viszont az nem kavarhat be, hogy mindkettőn le van szedve/törve a második csatlakozás?Mióta szétkaptam a tápot, be sem kapcsol.
[ Szerkesztve ]
-
geprombolo
őstag
válasz Something_ #9982 üzenetére
Jumpert vékony drótból, de óvatosan, nehogy máshoz is hozzáérjen. Vagy kérj a szomszédtól.
-
félisten
SQl-el kapcsolatban nem tapasztaltam még ezt, inkább akkor, amikor valami "nem a W7-hez való" cuccot tesznek fel egy gépre ilyen lehet akár pl Vista-s chipset driver stb...(mondjuk ezt BSOD-val is dijjazhatja a W7 avagy el sem indul többet...)
johndeegwed
Az AHCI-t csak azért írtam, mert Vista óta ajánlott kategória, szóval ha van ilyen lehetőség a BIOS-ban, akkor AHCI-ben legyen telepítve a W7. A floppy az gyakrabban okoz problémát telepítéskor. (Ha van a deszkán floppy controller és nincs rá csatlakoztatva floppy meghajtó)HGabor89
Egyáltalán milyen prcesszor van abban a régi konfigban?
(32 bitessel mindenképp jobban jársz, mert ha tényleg olyan régi a deszka, akkor a 4G RAM is felejtős történet, más meg nem indokolná ez esetben az x64-es rendszert)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Something_
őstag
válasz geprombolo #9980 üzenetére
Gondoltam felrakom slave-re, és ha haza megyek 2 nap múlva, bedugok egy jumpert és már master is lett. De nem akarja.. Na megpróbálom kitisztítani a tápot, mert tiszta por.. kicsit süvített is
Kiv vagyok, hogy 32 bit-tes mit produkál.
Jumpert eszkábálni nem lehet vhogy? -
Namelesske
addikt
"Az a 60G nem túl sok. Ahhoz hogy gond nélkül lehessen használni a rendszert"
Na ne viccelj. 64 Bites Windows 7 Professional-t használok, minden program naprakészen. 45 Gigát kapott és most is van rajta 17.9 GB szabad hely. Office 2010, Adobe Photoshop CS5, és még legalább 50 program van felrakva mellé. Nincs olyan amit ne tudnék elvégezni (CAD tervezésen kívül). Nem tudom milyen elvetemült embernek kell lenni, hogy 60 giga ne legyen elég. Játékokból is elég csak épp azt a egy kettőt a Renszeren tárolni amit használsz. SteamMover segítségével telepítés nélkül mozgathatóak más partícióra és vissza.
Nem trollkodni akarok, csak megjegyzem, hogy azért ne szálljunk már el.
-
geprombolo
őstag
válasz Something_ #9979 üzenetére
Jó lenne Masterre tenni őket, lehet hogy azt nem szereti a win, hogy Slave-en vannak, amikor nincs Master sehol... Meg ha jól tudom, a win még mindig nem szereti, ha másodlagos lemezre van feltéve. Az csak a linuxnak mindegy, az elfut usb-ről is
-
Something_
őstag
Üdv!
Szeretnék megint segítséget kérni.
Elkezdtem felrakni a pár napja említett régi konfigra a Windows 7 Ultimate 64 bites verzióját.
Szépen fel is rakta, de a telepítés végén újraindult és lehetett választani, hogy csökkentett, normál mód stb.
Normál módba elindítottam, de a windows bootképernyő után, amikor a "Szolgáltatások beállítása" felirat volt, előjött egy hibaüzenet, hogy a telepítés közben váratlan hiba miatt újraindult a gép, próbáljam újra. Még egyszer nekiestem a telepítésnek, ugyan ekkor, ugyan ez a hiba jött megint elő.
Mi lehet a baj? 2 dologra gondolok.
Nem szereti ez a régi konfig a 64 bites verziót, a másik pedig, hogy az alaplaphoz két külön pata kábelen van a hdd és dvd rom és mindkettő slave. Viszont ugye külön patán vannak, akkor végül is mindegy, hogy slave vagy master, nem? Sajna nincs nálam jumper, hogy kipróbáljam.Most kipróbálom egy 32 bites ultimate-et.
-
johndeegwed
tag
válasz Fire/SOUL/CD #9973 üzenetére
Fire/SOUL/CD
kösz meg probálom
egyépkén utána néztem a lap elvileg nem akadájozhatja a win 7 telepitését .
majd jelzek mi a fejlemény -
Hunork
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #9966 üzenetére
Tisztelt nagyúr!
Ezt elteszem, egy életre megjegyzem, hogy mi a teendő, ha esetleg nálam is előfordul a gebasz. Ezer hála. (amúgy nem valami sql őrület volt ez?)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
geprombolo
őstag
Srácok, hogy kell a teljes Users mappát áttenni egy másik meghajtóra, hogy a windóz ott lássa alapértelmezettnek? Mindig rengeteget bajlódok, mire egy friss telepítés előtt minden játékmentést, stb. átmásolok valahova, aztán meg telepítés után vissza.
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok.
A következő lenne a problémám:
Ha "személyre szabás/megjelenítés/szín kalibrálása" opciónál beállítom a dolgokat akkor egy újraindítás után vagy egy "ctrl-alt-del" megnyomása után nem jegyzi meg, azaz mindig be kell állítanom ha újraindítom ahogy szeretném.
Nem tudom mennyit segít ez de egy Win7 Ultimate 32 bites verziót használok, egy Hp 530-as notin.
Valaki tudna segíteni ebben a problémában?
-
vlevi
nagyúr
válasz megalover #9971 üzenetére
"Most reméljük már nem fogja lezabálni a vinyómról a gigákat!"
Sajnos de...Windows frissítések, az ehhez kapcsolódó visszaállítási pontok, valamint a kompatibilitás miatti DLL gyűjtemény (Windows\Winxs mappa) további gigabyte-okat fog elfoglalni a nem is olyan távoli jövőben.
Az a 60G nem túl sok. Ahhoz hogy gond nélkül lehessen használni a rendszert, és ne kelljen állandóan azt nézegetni, hogy van-e elég szabad hely, ahhoz egy százas minimum kell. Persze, akinek 64G-s SSD-je van, az nem tud mit tenni ez ellen.
- Kuka méretét lehet még csökketeni a C meghajtón, hogy ne 6-8-10G-t foglaljon, hanem csak mondjuk 1-et, vagy felet.
- Temporary internet files könyvtár mérete is lecsökkenthető, mittudomén 100Mega alá,
- Temp könyvtárat, ami alapból a c:\users\teneved\local setting\temp, át lehet állítani máshova, ahol van hely. Ez is gyűlik rendesen, mert sok kis mocsok van, ami nem takarít maga után
- Ezenkívül a felhasználói profilokból, amit lehet, érdemes kipakolni más helyre. Pl. képeket, videókat, zenéket nem a c:\users-en belül érdemes tárolni, hanem kitenni valahova máshova, és a "könyvtárak" részhez hozzáadni.
- Gondolom, az alap nálad is, hogy a játékokat nem a C:-re telepíted?De én ezeket mind megcsináltam és nekem is 53G a c: meghajtó. Engem mondjuk nem zavar, mert 1T-s vinyóból kapott 200G-t, amiből 150 szabad. A maradék 800 (ami alig több, mint 700 ugye), az meg D, ott vannak játékok, filmek, egyéb limlomok...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz johndeegwed #9972 üzenetére
1. Ha az XP-t már nem akarod a jövőben használni, akkor a BIOS-ban, még W7 telepítése előtt állítsd át a SATA üzemmódot AHCI-re (már ha van ilyen opció a BIOS-ban, mert ez egy régebbi deszka, nem biztos, hogy megtalálható ez a funkció a BIOS-ban)
2. Titlsd le a floppy meghajtót(ha nem használsz) és (ha van külön opció akkor) a floppy controller-t is a BIOS-ban.
[ Szerkesztve ]
-
johndeegwed
tag
Hello mindenkinek
ha tudnátok segithetnétek abban,hogy Windows7 Vista sem települ gépemre
Boot-olás és wincseszter választás között befagy
xpét minden akadály nélkül tudom telepiteni
Nem tudok rá jönni mi lehet a probléma
Probáltam dvd-röl usb-rül is telepiteni de nem sikerült.
xp-n belül is próbáltam telepiteni szépen fel megy a cuc de mikor ujra indit akkoris a betöltönél csak fut a csik mintha befagyna
Konfigurácom
alap lap gigabyte 945gzm-s2
procesor intel pentium d 830
kingmax 1gb ram 667 mhz
Dvd olvasót cseréltem 3 is volt benne ami másoknál müköfött. probáltam jumperelni is slaveba is raktam cabel selectre és elsődlegesre is
Samsung 40gb sata vinyó
samsung 120gb sata
Jelenleg win xp-fut szépen. -
megalover
tag
válasz Fire/SOUL/CD #9969 üzenetére
Kézi beállításra tettem a Virtuális Memóráit. Túl könnyű volt a megfejtés...
Amúgy én is erre gondoltam előtte, de azt hittem hogy már beállítottam kézire, de nem... Most reméljük már nem fogja lezabálni a vinyómról a gigákat!
[ Szerkesztve ]
Miként randizik a vérbeli programozópalánta?! - Helóó szia... lenne kedved velem lefuttatni egy hátultesztelős ciklust, vagy az elöltesztelőset akarnád inkább????
-
Daniford
tag
válasz Fire/SOUL/CD #9966 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! A második BAT fájlos mutatvány bejött! Minden szép és jó!
Ezer köszönet!!!!!!
Kellemes hétvégét!!! -
félisten
válasz megalover #9967 üzenetére
Virtuális memória kezelésen állítottál valamit? Mennyi RAM is van a gépben?
Amikor "eltűnik" a szabad hely, akkor netezel közben/előtte gazdagon?Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
-
megalover
tag
Sziasztok! Az alábbi jelenséget tapasztalom a gépemen, mi lehetne erre szerintetek a megoldás?
Szóval. A helyzet a következő. Telepített rendszer egy 32 bites Windows 7 Professional a lemez pedig - ahogy a kép is mutatja - egy ketté partícionált PATA vinyó! Az alábbi érdekes jelenséget produkálja...
1-2 óra használat után:
Illetve az újraindítást követően:
A lemezről mindeközben pedig eltűnik sok GIGAbyte-nyi hely... Amikor alapból van rajta több mint 6 giga szabad tárhely, akkor ezt hova tűnteti el, tényleg nem értem!!! Ha valaki tudná, hogy mi lehet ez és mi okozza, valami okos beállítás megoldaná??
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Daniford #9965 üzenetére
Indítsd a parancssort rendszergazdaként és add ki az alábbi parancsot
SFC /SCANNOWA művelet végeztével parancssor bezár , gép restart. Ha nem használna, akkor kézi hajtány
1. Hozz létre egy BAT kiterjesztésű fájlt
2. Az alábbi listát másold beleregsvr32 comcat.dll /s
regsvr32 CSSEQCHK.DLL /s
regsvr32 shdoc401.dll /s
regsvr32 shdoc401.dll /i /s
regsvr32 asctrls.ocx /s
regsvr32 oleaut32.dll /s
regsvr32 shdocvw.dll /I /s
regsvr32 shdocvw.dll /s
regsvr32 browseui.dll /s
regsvr32 browsewm.dll /s
regsvr32 browseui.dll /I /s
regsvr32 msrating.dll /s
regsvr32 mlang.dll /s
regsvr32 hlink.dll /s
regsvr32 mshtmled.dll /s
regsvr32 urlmon.dll /s
regsvr32 plugin.ocx /s
regsvr32 sendmail.dll /s
regsvr32 scrobj.dll /s
regsvr32 mmefxe.ocx /s
regsvr32 corpol.dll /s
regsvr32 jscript.dll /s
regsvr32 msxml.dll /s
regsvr32 imgutil.dll /s
regsvr32 thumbvw.dll /s
regsvr32 cryptext.dll /s
regsvr32 rsabase.dll /s
regsvr32 inseng.dll /s
regsvr32 iesetup.dll /i /s
regsvr32 cryptdlg.dll /s
regsvr32 actxprxy.dll /s
regsvr32 dispex.dll /s
regsvr32 occache.dll /s
regsvr32 occache.dll /i /s
regsvr32 iepeers.dll /s
regsvr32 urlmon.dll /i /s
regsvr32 cdfview.dll /s
regsvr32 webcheck.dll /s
regsvr32 mobsync.dll /s
regsvr32 pngfilt.dll /s
regsvr32 licmgr10.dll /s
regsvr32 icmfilter.dll /s
regsvr32 hhctrl.ocx /s
regsvr32 inetcfg.dll /s
regsvr32 tdc.ocx /s
regsvr32 MSR2C.DLL /s
regsvr32 msident.dll /s
regsvr32 msieftp.dll /s
regsvr32 xmsconf.ocx /s
regsvr32 ils.dll /s
regsvr32 msoeacct.dll /s
regsvr32 inetcomm.dll /s
regsvr32 msdxm.ocx /s
regsvr32 dxmasf.dll /s
regsvr32 l3codecx.ax /s
regsvr32 acelpdec.ax /s
regsvr32 mpg4ds32.ax /s
regsvr32 voxmsdec.ax /s
regsvr32 danim.dll /s
regsvr32 Daxctle.ocx /s
regsvr32 lmrt.dll /s
regsvr32 datime.dll /s
regsvr32 dxtrans.dll /s
regsvr32 dxtmsft.dll /s
regsvr32 WEBPOST.DLL /s
regsvr32 WPWIZDLL.DLL /s
regsvr32 POSTWPP.DLL /s
regsvr32 CRSWPP.DLL /s
regsvr32 FTPWPP.DLL /s
regsvr32 FPWPP.DLL /s
regsvr32 wshom.ocx /s
regsvr32 wshext.dll /s
regsvr32 vbscript.dll /s
regsvr32 scrrun.dll mstinit.exe /setup /s
regsvr32 msnsspc.dll /SspcCreateSspiReg /s
regsvr32 msapsspc.dll /SspcCreateSspiReg /s
regsvr32 licdll.dll /s
regsvr32 regwizc.dll /s
regsvr32 softpub.dll /s
regsvr32 IEDKCS32.DLL /s
regsvr32 MSTIME.DLL /s
regsvr32 WINTRUST.DLL /s
regsvr32 INITPKI.DLL /s
regsvr32 DSSENH.DLL /s
regsvr32 RSAENH.DLL /s
regsvr32 CRYPTDLG.DLL /s
regsvr32 Gpkcsp.dll /s
regsvr32 Sccbase.dll /s
regsvr32 Slbcsp.dll /s3. Mentsd a BAT fájlt és futtasd rendszergazda jogosultsággal, gép restart
Ez a hiba tipikusan akkor szokott előfordulni, amikor valami olyan alkalmazást erőszakolna fel a user, amit nem kellene, pl tipikusan IE7-t erőszakolja rá a W7-re...
[ Szerkesztve ]
-
Daniford
tag
Sajnos nem jó. Végig mentem a leírtak alapján de semmi változás. Igazából akkor dobja ki a hibaüzenetet bármilyen mappát meg szeretnék nyitni. Pl.: Ha start-ból akarom a sajátgépet megnyitni akkor kijön egy hiba ablak amiben felül: Explorer.EXE van az ablkaban pedig a kövezkező hibaüzenet: Ez az objektumfelület nem támogatott.
-
DS39
nagyúr
válasz Daniford #9963 üzenetére
nem teljesen az a probléma mint nálad, de lehet az említett file-ok közül töröltél vmit és ezért csinálja:
http://support.microsoft.com/kb/281679/hu -
Daniford
tag
Esetleg még egyszer megnézném a vírus dolgot. Milyen irtót érdemes ráengedni?
-
Hunork
veterán
válasz Daniford #9959 üzenetére
És ezek sem?
Frissítés volt előtte? ha igen, próbáld visszavonni.
Vagy egy rendszer-visszaállítás, ha van hova és engedélyezve van.
(win milyen? )"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz Daniford #9957 üzenetére
Valami bekavarodott. Vírusirtás, malware kergetés mindenképpen. (ha jól tudom, ez valami sql-el kapcsolatos gebasz...)
Frissítés volt előtte? ha igen, próbáld visszavonni.
Vagy egy rendszer-visszaállítás, ha van hova és engedélyezve van.
(win milyen? )[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Daniford
tag
Gondom támadt ma reggel. Bekapcsolom a gépet, futtatok egy kis tisztító progit (csak a szokásos már számtalan alkalommal használtam) rátolok még egy defragot is mert havonta 1-2szer szoktam azt is. Újraindítom a gépet és láss csodát nem nyílnak meg az asztalon a mappák. a hibaüzenet amit kidob a következő:
C:\Users\Dani\Desktop\...
Ez az objektumfelület nem támogatott.WIN7 64-bit alatt csinálta nekem ezt. Tud valaki erre megoldást?
-
nagyúr
válasz Gorneck #9955 üzenetére
4 gigásra angol ultimate 64 biteset csináltam sp1-el integrálva.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
CarrGomm
aktív tag
---
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
USB-ről szeretném telepíteni a Windows7-et!
Rátettem az pendrive-ra a Windows 7 USB/DVD Download Tool-val egy 4GB-os pendrive-ra.
Majd mikor elkezdeném a telepítést ezt kapom:
"A telepítő nem tudott új rendszerparticiót létrehozni vagy egy meglévőt keresni. További információt a telepítő naplófájljaiban talál."
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Gorneck
legenda
-
.mf
veterán
válasz eketomy #9947 üzenetére
Ki tudom kerülni, egy módszert én is tudok, ahol csak a drivereket kell újra telepíteni (image, és sysprep / oobe - így a telepített programok, beállítások megmaradnak; illetve itt csak az a kérdés, hogy a sysprep visszaállításnál az SSD-re vonatkozó beállításokat is érvényesíti-e, de ezek manuálisan is megoldhatóak), csak annál kevésbé kacifántos megoldásnak is léteznie kell.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
eketomy
senior tag
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz ---Lasali--- #9945 üzenetére
Van erre egy sépci topik, ahol hamar tudnak segíteni.
[Milyen program,ami......?]"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Tudtok olyan programról, ami megoldja, hogy egy plusz record csatornát létrehoz, azzal a forrással amit a gép hangot kiad?
Pl mint creative kártyáknak a what u hear, vagy stereo mix stb? -
.mf
veterán
Szerk: bocs, tényleg, nem olvastam végig az előzményeket, csak asszociáltam egy gyakori hibára.
S akkor az én kérdésem:
1.) HDD, rajta C:\ W7 partíció, már sok telepített program bejegyzésével, beállítással. A telepített programok viszont nagyrészt a D:\ meghajtón vannak.
2.) SSD, amin nulláról fogok W7-et telepíteni, hogy saját maga állítsa be a megfelelő dolgokat.Miket kell az SSD-re átmásolnom, hogy ne kelljen minden egyes programot újratelepítenem, tudjam a HDD D:\ meghajtójára telepített programokat továbbra is használni?
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #9940 üzenetére
Nem elég simán IDE-ről AHCI-re váltani, előtte még a registryben is át kell írni.
HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlset / Services - msahci - 0-ra átállítani, majd azután újraindítani és átállítani AHCI-ra. Nálam is így ment.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Gorneck
legenda
válasz Ł-IceRocK-Ł #9938 üzenetére
Nem, mivel ahci-re váltottál így felismeri megint a hddket....
A nemlát dolgot nem értem...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Gorneck #9937 üzenetére
Akkor hagyjuk.
Windows alól megcsináltam , hogy ahci legyen a vinyó kezelés, de ha biosban belövöm az ahci-opciót nem lát semmit. tudok valamit csinálni vele?
Miután megcsináltam, a gép újraindult, és újból felfedezte a vinyókat, mintha hordozható eszköz lenne.
Köze lenne ahhoz, hogy biost frissítettem?
[ Szerkesztve ]
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Gorneck
legenda
válasz Ł-IceRocK-Ł #9934 üzenetére
Vmi noname gyártó lesz szvsz...sztem felejtős a driver hozzá...
Gorneck#1239
-
nagyúr
válasz Gordiann #9933 üzenetére
Akkor vagy a bios def-ra rakni, vagy frissíteni. Mást nem tudok én mondani. :/
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Gorneck #9931 üzenetére
Nem sok adatom van róla, próbáltam a rajta lévő csip kódja szerint drivert találni, dehát össze-vissza mutató linken kívül mást nem találtam.
Az a vicces a kézikönyve is megvan, de a pontos típust nem bírják leírni.
Ennyi infóm van róla: P.E.P. (gondolom a gyártó) tv-pci,card, pal-d/k + pal-b/g
00011374Tv card 7134 ez a csip kódja gondolom.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
nagyúr
válasz Gordiann #9930 üzenetére
Hát ezzel a géppel nem kellene akadni. Az eszközkezelőben minden rendben van? Nincs valahol sárga felkiátójeles probléma? A windows eredeti?
Az intel driverek rendben vannak?Nekem itunes nélkül, minden megy úgy ahogy kell és ahogy leírtad, pedig nekem sz@r gépem van. Ja és a win memória kezelése jó.
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz Ł-IceRocK-Ł #9929 üzenetére
Típus vagy vmi? Sajna elég sok régi tvkártyához basznak írni drivert...
Gorneck#1239
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Üdv.
Van egy tv kártyám, de még a win7 sem talál drivert hozzá. tudtok valamilyen tanácsot adni ez ügyben?"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
nagyúr
-
Gordiann
őstag
válasz sfdrakex #9926 üzenetére
De ez az amit "nem fogadok el"
OSX minden probléma nélkül viszi másolás mellett az 1080as filmet, közben itunes, böngésző, office, torrent, lightroom,... és még sorolhatnám... minden akadásmentesen!
Ennyivel szarabbul lenne megírva a winben a memkezelés? :S[ Szerkesztve ]
-
Gordiann
őstag
válasz sfdrakex #9923 üzenetére
Ezeket mindet kikapcsoltam, egy internet explorer vagy firefox ment mint böngésző, facebook-oztam (volna) közben, meg egy itunes. Valamint később ezekre megpróbáltam megnyitni egy kisebb avi filmet, de az már elég keménydió volt neki....:S
Szerk: torrent nem ment[ Szerkesztve ]
-
Gordiann
őstag
Huh nagyon elkezdtetek vitázni
2 külön winyóm van, 1-1 partícióval, egyiken a Win, másikon adat.
A másolás ezek között történt, illetve van egy külső hdd is, azt is használtam.Total commanderrel egy fokkal jobb a helyzet, most próbáltam, köszönöm az ötletet! Viszont még ramteszt hátravan, hátha...
-
dudasj
tag
válasz sfdrakex #9917 üzenetére
Nem kaptam fel. De mi nem igaz azon hogy mivel kellene kipróbálnia? És miért nem annak írtok megoldást akinek szüksége van rá? Azzal hogy nekem válaszoltok olyan kérdésre amit nem is kérdeztem nem lesz szegény előrébb... Pláne nem elméleti leírással a fejpozicionálásról, ha én is úgy dolgoznék hogy ha probléma van elmagyaráznám hogy miért nem lehet megoldani rég éhenhaltam volna Megoldást kell keresni ilyenkor nem a megoldási próbálkozásokat oltani megmutatva milyen pengék is vagyunk - miközben a problem ugyanúgy fennáll... De ha beír az illető és tényleg sok partíciója van a gépen - akkor lehet hogy valóban igaza van, de még akkor is ezt azért illene előbb megkérdezni tőle. Merthogy S.z. most eldöntötte hogy akinek ilyen gondja van az csakis és kizárólag azért lehet mert biztos sok partíciót csinált mert nem ért hozzá... Ez az a hozzáállás amivel ha tényleg okosabb lesz a világon mindenkitől infó téren akkor is éhenhalna ebből a szakmából mert nem szabad így szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
Az, hogy mivel könnyebb másolni megszokás kérdése, én is TC-t használok, de mások meg a sima windows intézőt használják ugyan olyan jól mint én a TC-t, ezen szerintem szintén butaság vitázni.
"Ha azzal is gond lesz akkor van gond a gépeddel, erre mások is szoktak panaszkodni Windowsnál."
Ezt írtad, mintha a Win lenne a hibás, pedig a hiba inkább az amit Sub írt, 1 vinyó sok partíció sok művelet, a fej meg liheg.
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
dudasj
tag
válasz Sub-ZeRo #9916 üzenetére
A tc-t a hiba okának kiderítésére miatt írtam - a "nem a vm okozza a lassulást?" kérdésére válaszul. A ne windowsalt meg nem a sebesség miatt írtam - direkt ezért került külön bejegyzésbe, nehogy félreértse valaki... tc-vel vagy bármi más fájlkezelővel kényelmesebb másolni szerintem - meg az összes kollégám és ismerősöm szerint is. Valójában magaddal vitatkozol nem velem
-
nagyúr
Csak ennyit a másolásról... -> Másolj szerintem TC-vel, abban van nagy fájl másolása opció... Meg úgy általában szokj rá hogy ne windows-al másolj...
Inkább nem kommentálom a többit...
-
dudasj
tag
válasz Sub-ZeRo #9912 üzenetére
Te mit olvasol? Most írom másodszor hogy nem írtam ilyet... Ha magaddal beszélgetsz miért nekem írod válaszban? Nekem se lassít a másolás, amúgy is külön hdd-n van a rendszer és a másolnivaló nálam... Kérdeztek valamit én pedig válaszoltam.rá legjobb tudásom szerint gyakorlati tanácsot adva. - Én nem az egóm által elvárt napi "én vagyok a legf...bb" életérzésemet biztosítom itt magamnak mint egyesek. Ha segíteni akarsz akkor olvasd vissza légyszíves addig hogy mi a kolléga problémája és arra válaszolj vagy segíts neki ne az én gépemet gyorsítsd - nekem a 100Mb/s másolási sebesség bőven elég. A "sz...r a gépem" -et meg te írtad, - én csak rádhagytam, k...a nem tudom milyen géped van és nem is érdekel...
-
nagyúr
Nálam a kvázi szűz gép ahogy mondod, az ott kezdődik, hogy felrakom a wint és ott meg is állok de mindegy. (a legfrissebb) így jobban néz ki.
Béta drivert meg mindenki saját felelőségére rakjon fel. Bár ha tudtad hogy béta, miért nem cserélted egyből?"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
És ha windowsal másolsz mért fogná meg a gépet? Tudod mit, válaszolok rá. Nem azért fogja, mert a windows félével másolsz, hanem azért mert arról a partícióról másol, vagy arra másol, ahol a windows van. Na akkor nem tudod használni a rendszert. Nekem külön 200-as vinyón van és azóta még egyszer sem állt meg a gép másolás közben, pedig nem kis fájlokat másolok. Csak sokan úgy vannak vele, hogy 500/ 1024 gigás vinyóból vágnak le egy 100-at a windowsnak, a többi meg megy még 2 felé és akkor megáll a windows is, mert a fejek nem az adott 100 gigán maradnak, hanem a 2 külön partícióra "pozícionál" így a fejnek ide-oda mozognia kell, ha rendszert mellette használod. Azért áll meg a géped. Mondom, nekem még külön vinyóval egyszer nem állt meg a win.
Szerintem nem szar a gépem, ha tudok másolni windows megállás nélkül.
Ja és hülyeséget meg ne mondj, hogy a windows féle másolás fogja a gépet.
Csak tudni kell használni.[ Szerkesztve ]
-
dudasj
tag
válasz Sub-ZeRo #9908 üzenetére
Lehet, de olyat nem is írtam hogy nem lehet. Az opció a vm nélküli másolást teszi lehetővé. Így nem "fogja" a wint másolás közben - az volt a gondja hogy nem tud másolás közben dolgozni a géppel rendesen. Másrészt az volt a kérdése hogy nem vm probléma-e ez nála. Ha így kipróbálja akkor ez egyértelműen kiderül. - És tényleg sz@r a géped
[ Szerkesztve ]
-
eketomy
senior tag
válasz Mulderpapa #9900 üzenetére
És hogy ha teljesen kilövöd a hibernálást, a windows-ban? úgy próbáld meg akkor csak alvó állapot van bekapcsolva akkor nem tudja magát hibernálni!
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
nagyúr
Mivan? abban van nagy fájl másolása opció...
Miért windowsal nem lehet másolni NAGY fájlokat vagy mi? Ez egy új urban legend?
Multkor 300 gigányi iso-t másoltam a windows féle másolással és simán megcsinálta... Ja tudom, sz@r a gépem."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
dudasj
tag
válasz Gordiann #9905 üzenetére
És mit másolsz? Isonál esetleg lehet hogy pl. a víruskergető kitömöríti közben hogy belenézhessen...
Másolj szerintem TC-vel, abban van nagy fájl másolása opció... Ha azzal is gond lesz akkor van gond a gépeddel, erre mások is szoktak panaszkodni Windowsnál.[ Szerkesztve ]
-
Nauda
tag
válasz Sub-ZeRo #9895 üzenetére
Prime95 futtatva, igaz nem sokáig, de nincs hiba.... HD sentinel szerint is minden kifogástalan. Ezen is csak a rövid öntesztet futtattam le.
3d Mark 11 Basic edition lefuttatva: 3446 score
A memtest még hátra van. Azt csak CD-ről tudom boot-olni? meddig futtassam?
Ha itt is minden stimmelni fog akkor még lesz tippetek mitől fagyhat?
A winamp szinte minden fagyáskor futott...nem kavarhat be? Már mindenre gondolok :S
-
dudasj
tag
válasz Domlor5 #9901 üzenetére
Emlékezetből írtam, rég néztem már Akkor sztem próbálj szerezni memóriát kölcsönbe és próbáld ki melyiknek lehet baja. A szomszédból pl. ahol múltkor nézted. Én láttam már ugyanilyen problémát de azon segített egy memória-kivét, kis pucolás az érintkezőn és ecsetelés az alaplapi sloton. De nem biztos hogy szerencséd lesz...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmvilág
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest