- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
s_agnes #14494 üzenetére
Akkor pár dolgot tisztázzunk elsőre
1. A számlán külön tételként szerepel a Windows 7?
2. Pontosan milyen változatot(Home Premuim/Pro esetleg Ultimate) vettél és mennyiért? (OEM-nek kell lennie, hisz van matrica, az ár meg azért érdekel, mert lehet, puszta tévedésből nem jó lemezt adtak)
3. A W7 telepítése nem annyira bonyolult, persze ha még sosem csináltad és tartasz is tőle, akkor jobb hozzáértővel elvégeztetni. -
pinnacle
nagyúr
Köszi vilmaboy, Sub-ZeRo, Fire/SOUL/CD, polonic!
Megszoktam a képnézegetőt, van olyan programom ami .gif-be ment, nem animált képet. Vezérlőpult-Alapértelmezett programról teljesen megfeledkeztem. A .dll-t nem láttam, mert nem a minden fájl megjelenítésere volt állítva. Így sikerült a Képeszközök, Fotótárlatot hozzárendelni. Ezeket, hogy tudnám eltávolítani a listáról?
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD #14489 üzenetére
Én is így írtam csak nem így fogalmaztam.
-
s_agnes
csendes tag
válasz
BullZeye #14455 üzenetére
Üdv, gondoltam jelzem a fejleményeket.
Borsos ár és papírok ide vagy oda, a MS telefonos aktiválásnál azt mondták, hogy nem arról a lemezről lett telepítve a W7 ami a kezemben van felmatricázva, ezért nem fogadja el az aktiváló kódot. Így segíteni sem tudnak.
Kérdezzek rá a kereskedőnél, honnan telepített.
Amit tehetek, hogy letörlöm a gépről a W7-et és feltelepítem arról a lemezről ami a kezemben van, alkalmazom az aktiváló kódot ami rá van ragasztva.
A törlés-telepítést gondolom nem vállalom be... most ezt gondolom, bár nem tudom mennyire önjáró
Azt nem tudom, akkor mihez kezdek, ha erről a lemezről telepített verzió sem fogadja el a kódot.
Amúgy a MS ügyf.szolgálatos nem volt túl kedves. Azt hiszem a beszélgetés alaphangját az adja meg, hogy valószínűleg nem jogtiszta a terméked, szóval minek zavarod őt
Legjobbakat mindenkinek! -
válasz
Peethy #14490 üzenetére
"Nálam most ott szakadt el a cérna, mikor harmadszorra is megállt az első OKR-lemez kiírása 34%-nál. Szóval inkább hagyom"
Igen, pont erről írtam korábban, hogy csak akkor hiszem el, hogy valami működik, ha az gyakorlatban is működik, nem csak elméletben. Számtekben sajnos az elmélet meg a gyakorlat túl nagy számban üti egymást...
Ha egyszer a kezem alá kerül egy ilyen HP lapos, amin ilyen partíciószerkezet lesz, akkor majd adok neki, kiderítem, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre és azok működnek-e rendesen avagy sem.Tálca színére meg megadta egyik topiktárs a a választ.
-
polonic
félisten
válasz
pinnacle #14486 üzenetére
Van egy másik megoldás is.
Miért nem teszed fel a live essentials csomagból a photo gallery-t?
Ehhez telepítés után a legtöbb képformátum társítódik, köztük a gif is. És azért funkciógazdagabb az a program. Pl közvetlenül is tudsz vele feltölteni tárhelyekre képeket, videókat (facebook, skydrive, flickr, tecső. . .), képeket is tudsz szerkeszteni vele, persze nem photoshopp szinten, stb. . .
-
Peethy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #14485 üzenetére
Nálam most ott szakadt el a cérna, mikor harmadszorra is megállt az első OKR-lemez kiírása 34%-nál. Szóval inkább hagyom
De lenne még egy kérdésem, win7 tálcájának a színét meg lehet változtatni? Azt a megoldást láttam, hogy a háttér alját kell bizonyos magasságig egyszínűvé tenni és akkor jó lesz, de nincs valami beállítás erre?
-
-
-
válasz
Peethy #14483 üzenetére
lenni lett, de egyik esetben sem fogadta el a kulcsot az OEM telepítő, így az egyik esetben maradt a OKR-es megoldás, másik esetben meg a user vett inkább egy OEM W7-et és azt tette fel (így természetesen bukta az előtelepített OS-t, és az OKR funkció sem működik, de azt mondta, hogy az nem érdekli, mert mindenáron meg akar szabadulni az ilyen elcseszett partíciószerkezettől, meg az automatikusan feltelepített mindenféle segédprogitól.)
-
vilmaboy
őstag
válasz
aakosch #14481 üzenetére
a vezérlőpult / programok eltávolításában le leeht szedni egyenként a frissítéseket is, ugyanúgy mint ha egy progit távolítanál el. Nézd meg melyikkel lehet a gond, melyik friss frissítés akadhat és uninstallád, majd updatelj újra. Ha nem megy a leszedése, akkor csökkentett módban csináld. Általában ez megoldja.
-
Peethy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #14478 üzenetére
Visszaolvastam a témával kapcsolatban, ebből lett végül valami? Ha nem fog menni ez az egész, akkor bele se vágok inkább, így is ráment a mai napom...
Bár már írja a DVD-ket.
-
aakosch
tag
Úgy tűnik beragadt egy frissítés. Minden kikapcsolásnál frissít valamit, de nem fejezi be. Legutóbb 5 óra után kapcsoltam ki. Valami megoldás?
-
pinnacle
nagyúr
Hol van a Windows Fényképnézegető .exe fájlja? Gif-hez szeretném hozzárendelni.
A Fotótárlatot, Képeszközök vezérlőpultját már sikerült társítani,ezeket, hogy tudnám eltávolítani?
-
Peethy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #14478 üzenetére
Oké, meglesz! Én köszi a segítséget. Egyébként One Key Recovery-ben a kezdeti állapot helyreállítása a legkisebb helyigényű, a többi az mind bőven felette van (nálam legalábbis).
-
válasz
Peethy #14477 üzenetére
Az már biztató. Ha elkészülnek a lemezek, akkor annyit tegyél meg, hogy privátban, dobj képet a három DVD-n lévő fájlszerkezetről. (Intéző vagy pl TotalCommander, az mindegy, csak lássam, mi került ki a DVD-re)
Arról is jöhet kép, hogyha bebootolsz majd róla, akkor milyen lehetőségeket ajánl fel.Előre is Thx!
-
Peethy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #14476 üzenetére
Nekem 3DVD-t ír ki, szóval szerintem jót választottam
-
-
Peethy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #14474 üzenetére
Z575-ös Lenovot vettem, ezt előretelepített win7 nélkül nem is láttam árulni.
Szerintem akkor az lesz, hogy megcsinálom a recovery DVD-ket, és újrarakom az OS-t a kapott kóddal, ha nem sikerül, akkor meg legalább lesz pár recovery lemezem, később még lehet hogy jól jöhet. Köszi a részletes választ! -
válasz
Peethy #14472 üzenetére
Nem tudom, mert bár már volt a kezem alatt több ilyen partíciószerkezetű HP lapos, de azokon csak szűz telepítéseket kellett eszközölnöm, azt meg megoldotta a beépített OneKey Recovery funkció. Foglalkozási ártalom, hogy addig nem nem hiszem el, hogy valami működik, amíg azt ki nem próbáltam és addig nem is bocsátkozom feltevésekbe, mert nem szeretném ha bebuknád az eredeti OS-t, pusztán azért mert azt javasolnám, hogy XY módszerrel jó eséllyel/valószínűleg/talán stb működik a dolog.
2 dolgot viszont biztosan állíthatok/javasolhatok1. inkább vegyen mindenki egy nem előtelepített lapost és külön OEM OS-t 150K-ért, mint egy előtelepítettet 140K-ért.
2. ha megszeretne valaki szabadulni az ilyen "remek" partíciószerkezettől, meg a recovery procedúra által, a gyártó által mellékelt mindenféle felesleges utility feltelepítésétől stb, akkor azt kell kipróbálni, hogy a lapos alján lévő (többnyire OA (OEM Activated)) verzióhoz adott kulcsot, elfogadja-e, egy a kereskedelmi forgalomba kapható OEM változat. Természetesen ezt nem a lapos előtelepített HDD-jén kell kipróbálni, hanem egy másik gépen, másik HDD-vel.
A W7 OEM változatának meg kell egyeznie a laposon előtelepített OS változatával, azaz ha Home Premium-al van előtelepítve a lapos, akkor egy W7 Home Premium OEM-el kell megpróbálkozni. Ha ez az OEM W7 elfogadja a kulcsot, be lehet vele aktiválni mindenféle gond nélkül, akkor már le lehet radírozni az összes partíciót a lapos HDD-jéről és egy tiszta telepítéssel, normál módon feltelepíteni az OEM W7-et.Az előtelepített laposoknál, gyártótól függően, de azonos gyártó esetében különböző modelleknél sem lehet biztosan megmondani, hogy elfogja-e fogadni egy OEM teleptő a lapos alján lévő kulcsot avagy nem. Tényleg 50% rá az esély, épp ezért kell kipróbálni másik gépen.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #14471 üzenetére
Sajna nem....
, de legalább már ezt is tudom.
Amúgy köszi az infót. -
Peethy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #14471 üzenetére
Köszi! Próbáltam mindent megérteni belőle, nem tudom hogy sikerült-e, talán igen
Annyi kérdésem van még, hogy erről a Factory Defaults Recovery Disk-ről lehet egyszerűen az OEM partíciót telepíteni és a maradékot úgy formázni, ahogy akarom? Persze úgy, hogy ne legyen belőle garanciavesztés.
-
Remélem ez csak költői kérdés volt, ha nem, akkor igen: None
-
randras
veterán
válasz
Peethy #14469 üzenetére
Lehet... hetek kérdése, és jön az SSD.
Azért még várok ötleteket, hátha!
Amúgy ezt ki lehetne valahogy próbálni, hogy így van-e? Tehát nyílván az 5400-as SATAII-es vinyónak van egy max. elérhető írási olvasási sebessége. Tudok valahonnan keríteni egy programot, ami az épp aktuális "terheltséget"/foglaltságot méri és monitorozza? Mint pl. a Hard Disk Sentinel-ben, csak az nagyon mélyen van...
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Van egy Lenovo notebookom, előretelepített win7-tel. A gondom az, hogy nagyon bután particionálták a vinyót, és ha fenn van a win7, akkor is csak 370gigásra tudom levenni a rendszerpartíció méretét. Leszedtem egy MSDN-verziót, amit fel akarok rakni, és van egy nagyon amatőr kérdésem: ha egy OneKey Recovery-s "Eredeti állapotok visszaállítását" csinálok, akkor az azt jelenti, hogy a partíció mérete is az eredeti lesz, vagy akkor a meglévő partíciókra (320/370 helyett 100/650) fogja rakni a dolgokat? Előre is köszi.
(#14468) randras: szerintem a winchester a szűk keresztmetszet, főleg ha csak 5400RPM-es.
-
randras
veterán
Helló!
Lenne egy kis gondom/kérdésem, nem biztos, hogy jó topicban vagyok, de elég általános, hogy itt merjem feltenni!
Nos adott egy Acer Aspire 5755G laptop 8 giga RAM-mal és i5-el, Windows 7 HP x64-el.
Néha Total Commander alatt, ha kitömörítek valamit egy nagyobb archívumból, vagy pl. játékot telepítek fel, szinte használhatatlanul belassul a rendszer, de ami a legfrucsább, hogy az asztalon lévő CoreTemp gadgeten ilyenkor sem látok 20-30%-nál nagyobb processzor terheltséget, vagy 50%-nál több igénybe vett memóriát!
Ez normális dolog? Ennyire lefogná a gépet egy RAR kitömörítés, vagy egy NFS telepítés?
-
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #14463 üzenetére
A "Drive A"-nál nincs Disabled, max "None" ...
Csak nem ezt kell beállítani? (sajnos nem tudok angolul ...)
-
volvoguy
addikt
Üdv! Windows 7 Ultimate van a tesóm gépén, benne egy 250GB-os Samsung Spinpont HD250HJ vinyó...Sata2-es...
Most lett újratelepítve a rendszer..és gyakran be se tölti a Windows-t, hanem fekete képernyőn ezt írja ki:
"Verifying DMI Pool Data..."
"A disk read error occured"
"A windows hibát észlelt az egyik csatlakoztatott eszköt...."Ez most HDD hiba lehet, vagy megsérült az Opreszer (tesóm olyat telepített, olyat törölt le amit nem kellett volna...) vagy mi? Elég gyakori probléma...tiszta telepítés volt formatálással egybekötve....
Mit gondoltok?
-
pethYeti
addikt
Van valami mód külső hdd leválasztására ami jobban működik mint a beépített megoldás. Sokszor nem engedi leválasztani pedig mindent bezárt ami használná.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #14460 üzenetére
Gigabyte P35-DS4 lapom van, nincs floppy a gépben és a BIOS-ban a floppy le van tiltva (Floppy 3 Mode ---> Disabled), viszont floppy controler-t nem találok sehol (csak usb2.0 controller-t ami enabled).
-
-
s_agnes
csendes tag
válasz
polonic #14453 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Igen, megkaptam a dobozt -minden egyéb alkatrész dobozával együtt, szóval tényleg korrektnek tűnik az eljárás- van matrica is, mindkét része a lemez dobozán van érintetlenül, minden eredetinek tűnik, az alapján amiket a MS honlapon átnéztem.
Ok, akkor holnap telefon.
Mindegyik kérdésre nagyon hasznos választ kaptam, köszi.
Örülök, hogy a telefonos aktiválásnál rögtön kiderül majd a lényegi kérdés a felhasználtságról.
Üdv mindenkinek -
csdm
senior tag
C:/User/AppData mappát lehet törölni?
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Már rég megakartam kérdezni, hogy telepítésnél miért van az, hogy amikor elkezdődik a win7 telepítése, akkor az egyik ablaknál (kismadár ággal) kb 3 percig megáll a telepítés, majd ezt követően hibátlanul befejeződik?Ez mitől/miért van?
-
polonic
félisten
válasz
s_agnes #14451 üzenetére
Ez a 0xC004C008 hibakód az alábbit jelenti:
Az aktiválási kiszolgáló megállapította, hogy a megadott termékkulcs nem használható.
Tehát nem azt, hogy érvénytelen vagy máshol használatban van, mert ezeknek is van külön hibakódja.
Első körben megpróbálnám a telefonos aktiválást.
1. Nem kapsz új kódot ezzel, hanem ezt a meglévőt aktiváltatod telefonon keresztül.
2. Ki lehet nézni az eladókból, sajnos azt kell mondjam. De, ahogy fentebb is írtam, eddig a hibakód nem azt mutatja, hogy ő is felhasználta volna.
- Igen, a számla valamennyi védettséget jelent. De ehhez feltétlenül ott kell lennie a microsoft matricának is mellette. Ez ugye meg van? A gépre ragasztva vagy akár a dobozban? Megkaptad a win7 dobozát?
- Nem tudom, ha mégis ő csinált valamit, a MS által kaphatsz-e új kódot.
- Szerintem neki kell elvinnie a balhét, ha mégis ő a bűnös.
Ha nem megy az aktiválás a telefonos ügyfélszolgálaton az utóbbi kettőnek kérdezz utána ugyanott az ügyfélszolgálaton.
3. Többször, azaz más helyen aktivált windowst telefonon keresztül sem lehet az eredeti helytől eltérő helyen aktiváltatni.
4. Ezt is el lehet képzelni, sajnos. Valami aktivátor, crack vagy nem tudom, mi után kéne kutatni a gépen. Ezekkel nem vagyok képben.
Megjegyzés:
A linkelést kérlek legközelebb így: -
s_agnes
csendes tag
Sziasztok, a problémám a következő:
Legálisan, számlával vásároltam egy új számítógépet. A kereskedő szerelte/állította össze, minden a géphez felhasznált „elem” szerepel a számlán.
A Windows 7 Home Premium-ot ő telepítette fel, nem voltam jelen a felbontásakor és a (-z első?) telepítésnél.
Aktiváláskor a kulcs beírására ezt a hibaüzenetet kapom: 0xC004C008
support.microsoft.com/kb/931276/hu az itt találtakat követve is csak a hibaüzenetet kaptam.
answers.microsoft.com/hu-hu/windows/forum/windows_install az itt leírt tanácsokat böngészve felmerült kérdéseim:
1.)Telefonos aktiválás –holnapi munkanapon- jelent-e megoldást számomra? Ott mi történik? Új kódot kapok?
2.)Ennél a kérdésnél előrebocsátom, hogy nem nézném ki az eladóból, de eléggé el vagyok keseredve:
Előfordulhat-e, hogy az eladó más géphez is vagy egyéb célokra használta a kódom?
*Ha igen, a számla védettséget jelent-e számomra? Ha igen, akkor:
*Kaphatok-e új kódot?
*Kereskedőnek biztosítania kell-e új, bontatlan csomagot?
3.)Ha a 2. kérdésemre igen a válasz, akkor a telefonos aktiválásnál ezt megtudom-e?
Vagy telefonon aktivált, de a tudtomon kívül többször felhasznált kód miatt nem jogtiszta Windows-om lesz?
4.)Nagyon laikusan kérdezem: Ha visszaviszem a gépem, megtörténhet-e, hogy a kereskedő nem legális módon kerüli meg ezt a hibát, mert tudja, hogy már felhasználta a kódot. Ha ezt teszi, ellenőrizhetem-e?
Ez azért is aggaszt, mert cégem számára vettem a gépet, és nem örülnék, ha egy esetleges ellenőrzésnél büntetést kéne fizetnem, illetve nyilván azért költöttem rá, hogy az ilyen problémát nagy ívben elkerüljem.
Előre is köszi a válaszokat, vagy az átirányítást, ha rossz helyen kopogtatok
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Autós topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest