Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Peethy #14472 üzenetére

    Nem tudom, mert bár már volt a kezem alatt több ilyen partíciószerkezetű HP lapos, de azokon csak szűz telepítéseket kellett eszközölnöm, azt meg megoldotta a beépített OneKey Recovery funkció. Foglalkozási ártalom, hogy addig nem nem hiszem el, hogy valami működik, amíg azt ki nem próbáltam és addig nem is bocsátkozom feltevésekbe, mert nem szeretném ha bebuknád az eredeti OS-t, pusztán azért mert azt javasolnám, hogy XY módszerrel jó eséllyel/valószínűleg/talán stb működik a dolog.
    2 dolgot viszont biztosan állíthatok/javasolhatok

    1. inkább vegyen mindenki egy nem előtelepített lapost és külön OEM OS-t 150K-ért, mint egy előtelepítettet 140K-ért.
    2. ha megszeretne valaki szabadulni az ilyen "remek" partíciószerkezettől, meg a recovery procedúra által, a gyártó által mellékelt mindenféle felesleges utility feltelepítésétől stb, akkor azt kell kipróbálni, hogy a lapos alján lévő (többnyire OA (OEM Activated)) verzióhoz adott kulcsot, elfogadja-e, egy a kereskedelmi forgalomba kapható OEM változat. Természetesen ezt nem a lapos előtelepített HDD-jén kell kipróbálni, hanem egy másik gépen, másik HDD-vel.
    A W7 OEM változatának meg kell egyeznie a laposon előtelepített OS változatával, azaz ha Home Premium-al van előtelepítve a lapos, akkor egy W7 Home Premium OEM-el kell megpróbálkozni. Ha ez az OEM W7 elfogadja a kulcsot, be lehet vele aktiválni mindenféle gond nélkül, akkor már le lehet radírozni az összes partíciót a lapos HDD-jéről és egy tiszta telepítéssel, normál módon feltelepíteni az OEM W7-et.

    Az előtelepített laposoknál, gyártótól függően, de azonos gyártó esetében különböző modelleknél sem lehet biztosan megmondani, hogy elfogja-e fogadni egy OEM teleptő a lapos alján lévő kulcsot avagy nem. Tényleg 50% rá az esély, épp ezért kell kipróbálni másik gépen.

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák