Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
nagyúr
válasz dellfanboy #32299 üzenetére
Itt meg kellene adnod neki, hogy ki használhatja és ki nem. Ha nem próbáltad még akkor próbáld ki.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
dellfanboy
őstag
Van egy laptopom amin win7-van adva van 2 felhasználó mindkettő rendszergazda. hogy lehetséges azt beállítani hogy a D adat meghajtón x felhasználó csak x mappákba tudjon belépni míg y felhasználó x+y mappákba is. nem a dokumentumok személyes mappákról beszélek az a C-n van. külön program kell vagy van ilyen opció win7-ben? ultimate verzióm van.
másik kérdésem laptopomban van wifi, de nem bírok csatlakozni az otthoni hálózathoz. hiába klikkelek a jobb alsó sarokban a hálózatra nem leli az otthoni hálózatot, holott telefonnal simán tudom használni. az eszközkezelőben a wlan card rendesen működik fel is van telepítve a szoftvere rendesen.
laptopban ugye van wifi, meg utp kábellel is lehet csatlakozni a routerhez majd világhálóra. ha wifin keresztül csatlakozok ugye más MAC- címmel szerepel a gép mintha kábelen keresztül csatlakoznék?
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
bobsys
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #32297 üzenetére
Pontosan
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
félisten
válasz bobsys #32295 üzenetére
Erre gondolsz
Akkor Mea Culpa... Teljesen másra gondoltam az NTFS jogok említése kapcsán.
Szóval "magyarra lefordítva" az lett volna a kérdésed lényege, hogy a Security/Biztonság fülön látszik-e a Mindenki, mint felhasználó, azaz hozzá-e lett adva...Én egy lépéssel előrébb jártam, persze hogy hozzá lett(kell) adva a MINDENKI, és az alap NTFS jogok, azok alapértelmezetten engedélyezik a mappa megjelenítését és olvasását egyből...
Még1x sorry, félreértettem...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
-
bobsys
veterán
válasz #95590400 #32294 üzenetére
A program files tulajdonsagaibol rakj be egy kepet a security fulon levo beallitasokrol
(#32293) Fire/SOUL/CD En tudom, mik a default jogosultsagok, en azt mondtam, hogy ntfs szinten is kell hogy legyen a halozati userhez jogosultsag hozzarendelve (vagy a mindeki csoportnak). Nalam a halozatrol nem fernek hozza es nemcsak azert mert nincs megosztva hanem azert is mert nincs hozzadva az authenticated users vagy mas group a mappahoz.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #32287 üzenetére
ezzel kezdtem. írás/olvasás/minden kobináció megvolt.
látni látom a mappát, belépni már nem tudok. a szokásos hálózati hibaüzenet, nincs megfelelő jogosultságom.
hozzápakolgattam még hirtelen felindulásból párat, de gondolom nem ez a megoldás.
a jelszón kívül amit még lekapcsoltam az a public folder megosztása.
fogalmam sincs mi ez az ntfs mizéria, közben azlrt gúgliztam orrba-szájba, de szokás szerint búza nincs,csak ocsú. megoldást nem találtam.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz bobsys #32292 üzenetére
Régebben volt egy jó kis táblázat, ahol a W7 Default NTFS Permissions profilok voltak szépen feltüntetve, de az istenért nem találom most...
Ebben a táblában benne volt, hogy pl Admin vagy Vendég vagy egyénileg létrehozott user-hez, milyen profilt rendel hozzá, ami természetesen az NTFS jogok kezelését is érinti...Na mindegy, az viszont biztos, hogy az alábbiak alapján, nagyon hasonlóan "dolgozik" a W7:
NTFS Permissions (ez persze maga az NTFS fájlrendszer által támogatott lehetőségek, nem pedig, hogy a W7 ezekből mely engedélyeket adja vagy tiltja egy adott felhasználó/felhasználó csoport esetében[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
bobsys
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #32291 üzenetére
Ezt nem tudtam, hogy alapertelmezetten benne van, mert mint irtam domain tag gepnel nincsen.
-
félisten
válasz bobsys #32290 üzenetére
Nem arra irányult a kérdésem, hogy mi az az NTSF Permissions, hanem arra, hogy azt minek állítani ebben az esetben, amikor a Basic Read és Basic List Folder Contents és ehhez tartozó olvasási engedélyek alapértelmezetten engedélyezettek
Azért ne menjünk már át vér pistikébe, hogy a nyilvánosan, a jó ég tudja milyen user számára megosztott Program Files mappába/mappára írás jogot is adok az NTFS Permissions-ban...
-
bobsys
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #32289 üzenetére
NTFS jog=security ful
A hozzaferes kezeles ugy nez ki, hogy elsonek megnezi, hogy a sharehez milyen jogaid vannak, majd ha azok rendben vannak akkor mesz tovabb filerendszer szintre es ott szinten megnezi, hogy milyen jogosultsagod van (NTFS=file rendszer szintu hozzaferes). Ertelemszeruen a legszukebb keresztmetszett lesz az effektiv jogosultsag. NTFS szinten akkor by default (vagy az otthoni csoport letrehozasakor) benne van egy all users read jog. Ezt nemtudom csekkolni, mert domain tag gepkent itt ilyen nincs.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
félisten
-
bobsys
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #32287 üzenetére
NTFS szinten is addni kell read jogot
-
félisten
válasz #95590400 #32282 üzenetére
Normál esetben a Program Files megosztása ennyiből áll
Intéző indít, Program Files-on jobb egér/tulajdonságok/megosztás fül/speciális megosztás/mappa megosztás bepipál/engedélyek gombon katt/ezt kell hogy lásd vagy beállítsd/OK, OK, BEZÁR
Kész!A hálózati és megosztási központban meg a megosztás jelszavas védelmét még ki kell kapcsolni, bár írtad, hogy ezt megtetted (nyilvános profilban)
-
TRob1
veterán
Miért kéne visszanyerni az eredetit ha már újra raktad a wint? Telepíted a progikat amiket használtál, és a beállításokat, adatokat, átmásolod az új rendszerbe egy pillanat alatt. Itt csak az a lényeg hogy nem veszik el semmi a winből se, meg a partícióról (vagy winyóról) se.
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz bobsys #32284 üzenetére
Én egy az egyben veled értek egyet. Nekem speciel most 37GB a win+prog.files+users mappa és akkor még ott a hiberfile 2.5GB + Pagefile majdnem 3,5GB. Na ezt akárhogy is nézem, nem lenne elég 40GB rendszerpartíció se ennek. És ebben nincsenek játékok, képek, zenék, filmek stb. Persze annak elég a kis 10-15GB aki felteszi a rendszert 20 perc alatt, csak játszik a gépen, kicsit elkutyul valamit mert nagyon ért hozzá, de nembaj, mert újrahúzza a rendszert megint 20 perc alatt és király, lehet újra játszani. 2-3 hét múlva megint reinstall win, mert már hú de nagyon lassú.
(Nálam meg azért egy rendszer 1 évet biztos kihúz)
¤ R'n'R ¤
-
Joshi
titán
válasz bobsys #32265 üzenetére
"...ujratelepitesnel nem torol semmit megy a windows old mappaba a cucc aztan kesz."
Az eredeti rendszert hogy lehet visszanyerni ilyen esetben? A rendszer visszaállítás nem működhet hiszen az új rendszer töltődik be, de akkor hogy lehetne elérni azt hogy az old mappa töltődjön be?
-
törölt tag
valaki hülyegyerek szinten lenne kedves elmagyarázni, hogyan tudok megosztani végre egy program files mappát? szép lassan, nyugodtan, ahogy a kitörni készülő dühöngő őrültekkel szokás kommunikálni.
a helyzet: van egy win 7 prof. oem, nevezzük amolyan backup meg házi servernek, amin fut. van mellé 3 laptop oem win7 home akármi.
van egy számlázóprogram, amit elvileg parancsikonnal -localreg paraméterrel lehetne használni kliensként. gyk. nem lehet, és az utolsó mentsvár, h a program files-ba telepítve onnan talán.
erre az istennek sem tudom megosztani azt a nyüves mappát, h hozzáférjek, pedig már lassan a hold körül keringő vénuszi pattanóbolháknak is adtam felette jogosultságot. jelszavazás ki van kapcsolva, kell a fenének.
eddig is sokat kínlódtam ezzel a megosztás dologgal ezen a rüszves win7 alatt, szerintem egy feleslegesen szörnyen túlbonyolított baromság lett, de eddig még mindig sikerült valahogy megosztanom, amit akartam, ellenben most lassan pityergés határán állok.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bobsys #32275 üzenetére
Mondjuk netről kapsz egy olyan vírust, ami minden exe-t megöli és hiába van tűzfal vírusírtó stb. Láttám már ilyet és eléggé szétgyilkolja a rendszert. Pl. akkor jó ha van egy külön, amin a családi képek, videók vannak. Mert abba ugye nem megy "bele" a vírus csak az exe fájlokra. Meg mondjuk nekem volt olyan is hogy lan után nem indult el a win. Akkor sem tudom miért, azóta sem tudom hogy mi volt az oka. Csak egy újra telepítéssel kelt életre a gép. (mondjuk ez egy nem mindenapi eset, mert ugye nem minden nap lanozik az ember a haverokkal. Ja és nem volt vírusom, akkor az avírát tettem fel és nem jelzett a külön partíción semmit.)
De mindenki úgy használja a rendszerét ahogy akarja. Én külön vinyóra rakom a wint és külön a többi dolgaimat. Písz
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
bobsys
veterán
válasz Morden24 #32278 üzenetére
De ha nem lennel lusta es visszaolvastal volna, akkor pont ezt mondtam, hogy ujretelepitesnel nem torol semmit a windows. Igaz azzal nemtudok mit kezdeni, hogy formazni kell, mert kulonben nem lesz jo a telepites a regi windows beleszemetel az ujba. Ahogy irod az nem biztonsag, hogy masik particion van valami. Az egy masik hdd, de konyv szerint egy fizikailag is masik adathordozo a gephazon kivul.
-
Morden24
nagyúr
válasz bobsys #32277 üzenetére
Egy vinyó mellett ez az egyetlen lehetőség, hogy az adathatlom megmaradjon, amikor a csökkenő 3DMark pontszám miatt újra kell húzni a két hetes Wint.
Kielégítő válasz?Egyébként értelmét én sem láttam soha - leszámítva persze, ha eldobom a fenti fricskát, és elismerem, hogy van, akinek szükség lehet egy gyorsan újrarakható Win partícióra - hardverteszterek stb. -, de nem akar több vinyót használni.
Mint biztonságra vágyó hómjúzer, én inkább azt pártoltam, hogy van egy OS + app vinyóm, meg egy másik, minden másra.Sectumsempra - For Enemies
-
nagyúr
válasz bobsys #32254 üzenetére
Mondjuk ha valami gáz van a rendszer partíción, ami ugye csak egy, és vannak rajta adatok, hát az elég gáz, ha elveszik a cuccod valami oknál fogva.
Ja amúgy nekem 80 gigán van még mindíg és nem fogy el, érdekes.fenergie84:Mondtam én hogy szívás van több kártyás rendszerekkel...
-
Joshi
titán
válasz Morden24 #32272 üzenetére
A Win-nek a hátránya hogy lassan áll fel egy média lejátszóhoz képest előnye viszont hogy vannak driverek valamint magam is boldogulok vele. A lebutításba nem mennék bele mert a Win7 nem erről szól, erre tényleg jobb a Linux.
Írtam az Ubuntu topikba de eléggé körvonalazott segítségeket kaptam, gondolom azért mert minden egyes hardverelem egyedinek számít mint ahogy az iMON VFD is Linuxra. Most nem mennék bele a részletekbe hiszen ez mégis csak egy Win7 topik.
THX![ Szerkesztve ]
-
-
Joshi
titán
Köszi a gyors válaszokat.
Sejtettem hogy csak valamilyen Home verzió a leg alapabb.
Linux lenne de én nem értek hozzá, egyszerűnek tűnik de amire oda jutna az ember hogy akkor telepítsünk, valahogy nem úgy működnek a dolgok ahogyan azt kellene.
Nekem nagyon körülményes de ha más nem lesz valami hozzáértőnek odaadom a HTPC-t hogy csinálja meg Linux-al. -
Morden24
nagyúr
A legalapabb kereskedelmi forgalomban elérhető Windows 7 kiadás a Home Premium. Ezen felül neked kézzel, vagy az AIK segítségével szükséges szétkapkodnod a rendszert. Ez egy teljes értékű OS, nem médialejátszó firmware-nek készült, így olyan szintre lebutítani elég fáradtságos lesz, persze valamennyire megoldható.
Én valami ingyér' Linuxot javasolnék inkább, azért fizetni sem kell, és talán van is olyan distró (biztos, a félmillió között), ami ilyen irányú igényeket elégít ki. Szerintem kérdezz rá egy Linuxos topikban
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
-
bobsys
veterán
A legegyszerubb ami kaphato Windows 7 az a Home Basic aztan jon a Home Premium. De a Home Premium olyan 25-30K a Home Basic ennel par ezressel talan olcsobb. Megeri neked? Nincs valami linux arra a HTPCre?
-
Joshi
titán
Szeretnék egy nagyon egyszerű Win7 verziót használni HTPC-hez, egy olyan verziót amiben semmi felesleges dolog nincs ami feleslegesen terhelné a rendszer.
Létezik olyan Win7 verzió ami csak a minimum dolgokat tartalmazza tehát nem tölt be semmi felesleges dolgot sem? Nekem csak az kellene hogy azonnal induljon el az XMBC+iMON és működjön a DXVA HD gyorsítás. -
bobsys
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #32263 üzenetére
1. Ha bedol a rendszer, mert mindenki informatikus es ert hozza, akkor sincs gaz, ujratelepitesnel nem torol semmit megy a windows old mappaba a cucc aztan kesz.
2. A 100 megas particio nem tudom miert para, azt tudom itt par embert zavart (mert ugye arrol mennek a kemprogramok amik jelentenek a microsoftnak es az usanak meg a jogvedo maffiazna meg a cionistaknak )
Eleg lett volna azt irnod, hogy Bitlocker miatt nem ajanlod, tudom mire valo
Hidd el ami egyszer elfogyhat el is fog, felrakjak 40gigas particiora felmegy melle 2 jatek 1 office par program es 2 dvd aztan hipp-hopp mar meg sincs a 40 giga.rendszereden körmérkőzést játszanak a vírusok a bennmaradásért...
Elsem indulnak a nem elegseges jogosultsagok miattEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
félisten
válasz bobsys #32254 üzenetére
Alapvetően 2 oka van, amiért "ragaszkodom hozzá"
1. ha bedől a rendszer és újra kell húzni, akkor nem kell adatmentésről gondoskodni mivel az adatok külön partíción vannak
2. Nem jön létre a 100 megás rejtett partíció, aminek igazából semmi jelentősége sincs, csak egyetlen esetben, ha Ultimate-et használ valaki és BitLockerrel akarja kizárólag a rendszerpartíciót titkosítani, ugyanis ez esetben a 100 megás részről indul a rendszer
(Nem rendszerpartíció titkosítása Bitlockerrel, a 100 megás rész megléte nélkül is használható, mint ahogy a Bitlocket To Go is)"Csak szivas van, mert elfogy a hely a rendszer alol."
Ezt nem tudom miből gondolod, az Ultimate x64 tiszta telepítését követően nincs ~9G. (Csak az OS van fent ilyenkor persze, semmi driver/update progik stb). A rendszer 32G-t nem fog lelakni mostanában, vagy ha mégis, addigra már Windows 8 lesz minimum.Persze ha valaki a rendszerpartícióra(úgy hogy van külön partíció az adatoknak) telepít játékokat, vagy telemásolja zenével, filmmel stb stb, az user error kategória, hisz ebben az esetben nem azért fogy el hely mert az OS "pusztítja el"...
Nyilván esetedben ennek számodra azért nincs értelme(mármint a 2 partíciónak), mivel nem olyan cipőben jársz, mint a kérdező, akinek válaszoltam, azaz nem hinném rólad, hogy gyakran előfordul Nálad, hogy a rendszereden körmérkőzést játszanak a vírusok a bennmaradásért...
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz fenergie84 #32260 üzenetére
Nyomj az eszközre egy uninstallt, és pipáld be, hogy törölje a gépedről a drivereket, aztán tedd disable-re az egészet. Bár szerintem akkor sem tölti be a komponenseket, ha simán disable-ön van.
-
fenergie84
addikt
válasz Morden24 #32256 üzenetére
értem, de ha újra indítom a gépet akkor a plag and play nem fogja újra feltelepíteni a drivert az eszközhöz?
a problémám az, hogy kernel-power 41 63-al fagy a gép, külföldi fórumom megtaláltam a megoldást (vagy is remélem), ott leírta az egyik tag, hogy neki is ez a problémája, majd később orvosolni tudta azzal, hogy az eszközkezelőből a 2db Ati hang eszköz közül (mivel neki is crossfireX van 5770ből) egyet eltávolított...
na én is ezt akarom, de végleg, tehát csak 1db-ot lásson a rendszer.... -
zoo8800
veterán
Üdv,
hol lehet beállítani, hogy a gép bekapcsolásakor ne kelljen a felhasználónévre kattintani? Jelszó nincs.
rip and tear, until it is done
-
Morden24
nagyúr
-
Morden24
nagyúr
válasz fenergie84 #32255 üzenetére
Disable, és onnantól nem csinál vele semmit. Ha ennél jobban akarod, akkor vagy bios-os tiltást csinálsz (ha ilyen eszközről van szó), vagy kiszeded a gépből.
-
fenergie84
addikt
eszközkezelőben, hogy lehet eltávolítani végleg egy eszközt?
-
bobsys
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #32253 üzenetére
Miert ragaszkodtok ehhez a 2 particios dologhoz? Nem ertem. Egy particoval is teljesen jol mukodik. Csak szivas van, mert elfogy a hely a rendszer alol.
-
félisten
válasz foosmaster #32252 üzenetére
Ja így érthető, rendben...
Ha úgyis W7 telepítés előtt állsz, akkor azt így tedd (csak javaslat, Te döntésed, hogy megfogadod avagy sem)
Kell egy particionáló progi elsőre: Innen töltsd le ezt a Bootable CD ISO-t, írd ki lemezre, vagy ha nincs kéznél lemez akkor ezzel a progival tudsz bootos pendrive-ot is készíteni
Ha megvagy erről a bootos CD/DVD vagy pendriveról bootolj be, törölj a hdd-ről minden partíciót, majd hozz létre 2 darab, NTFS, elsődleges partíciót, majd formázd a progiból. Az első partíció legyen 40 Gigás(rendszernek), a második meg a maradék az adatoknak.
Ha ez megvan csak ezután indítsd a W7 telepítését, ha eljutsz a partíció kiválasztási részhez, akkor a W7 telepítővel is formázd meg a partíciókat(nem kell újra létrehozni, csak megformázni újra, kompatibilitási okok kiküszöbölése miatt van rá szükség)
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
foosmaster
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #32251 üzenetére
Előtte le kellett menteni az adatokat, a Vistát már nem lehetett elindítani, mert valami vírus szétszedte teljesen.
-
félisten
válasz foosmaster #32250 üzenetére
Nem a W7 DVD-ről bootolsz...
Mellesleg miért is kellett kivenni a vinyót és úgy formázni?[ Szerkesztve ]
-
foosmaster
csendes tag
Hi!
Notebookra próbálok Windows 7-et telepíteni, korábban Vista volt rajta, a winchestert külső usb tokba raktam és leformáztam, erre szeretném telepíteni a Windows 7-et. Visszaraktam a gépbe a winchestert, próbálok dvd-ről bootolni, de azt írja, hogy hiányzó bootmgr és mindig megakad. Nem tudom mi lehet a megoldás, remélem valaki tud segíteni.
Előre is köszönöm.
-
nagyúr
válasz szepsy #32248 üzenetére
Nem találtam a hívatalos honlapon könyvet így nem tudok segíteni. DE ne offoljuk szét a topikot, asus topik biztos van, ott érdeklődj.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz robbe512 #32238 üzenetére
Töröld le a drivert újból a revo uninstall program segítségével.
Majd próbálld meg újra felrakni.(#32240) szepsy: Persze hogy attól függ. Ezért mondtam hogy a könyvet bogarászd végig mi kell és mi nem, majd kapcsold ki.
-
bigdigit
addikt
win7 64bit
P7P55D lapenergiagazdálkodásban a winyó kikapcsolás beállítva,hogy soha és mégis leáll?mi lehet a gond?
a másik problémám,hogy valaminek a telepítése után win indításkor felhasználót kér holott én ezt már az elején kilőttem telepítés után.hogy lehet kivenni ne kérjen felhasználót?idegesít mindig nyomkodnom kell tovább lépjen.
[ Szerkesztve ]
-
robbe512
csendes tag
Sziasztok
Talán 1 hete hogy leszedtem az nVidia videokártyámhoz az új drivert.(260.99) A windows7-nek ez nem tetszett, és ezért közvetlen újraindítás után, egy a "Windows Intéző leáll/Majd újraindul" hiba után így nézett ki a windows-om: [link]
Letöröltem az új drivert, és visszaraktam a régit,(258.89) minden ment egészen eddig. Újra ugyan az a hiba van és nem tudom miért. Egy olyan hibaüzenetet kaptam hogy túl kevés a memória, de aztán semmi, újraindítottam a gépet hogy hátha jó lesz de nem! És most újraindítás után hibaüzenet se jött!
Segítsetek mi lehet ez?Update: Most letöröltem azt a dirvert is amivel működött (258.89) újraraktam, de ugyan az a hiba van. Úgy tűnik ez nem is dirver hiba. De akkor mi?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz szepsy #32236 üzenetére
Szerintem nézzd meg a könyvben, hogy mi mire szolgál és döntsd el, hogy kell e neked vagy sem. Mondjuk nekem 12 sec mire bejön az asztal és ehhez még nincs benne a bios, ami kb 6-8 mp. Ha már ennyire gyorsítani akarod a boot-ot gondoltam beírom.
-
szepsy
senior tag
Ha ilyen ügyesek vannak itt akkor:
tudom nem ide
Akinek Asus lapja van írja már le, neki, hogy van beállítva, hogy a leggyorsabban bootoljon.Boot Settings Configuration:
Quick Boot alap hogy enabled
Full Screen Logo gondolom nincs jelentősége
AddOn ROM Display Mode ?
Bootup Num-lock ?
PS/2 Mouse Support ?
Wait For 'F1' If Error ?
Hit 'DEL' Message Display ?
Interrupt 19 Capture ? -
szepsy
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #32231 üzenetére
-
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #32231 üzenetére
-
Finwe
őstag
Köszönöm a többieknek is a segítséget, sajnos win-en belül semmi nem működött. Lice cd-s ubuntuval sikerült megnyitnom a mappát és a tartalmát kimásolni belőle. Mint kiderült 68GB kép és egyéb adat volt ott amit majdnem 4 órán keresztül másolt át másik helyre.
A mappát törölni sem lehet, ezt eddig ugye nem próbáltam, ha oda jutok akkor a live cd-t visszarakom és törlöm azt is.Finwe
-{PoH}- Patriots of Hungary
-
félisten
válasz szepsy #32230 üzenetére
Egyike voltam anno, annak a legalább 3 embernek(talán még Laccoss, Sub-zero), aki ezt elbrekegte korábban...
kellett egy kis idő, míg leesett látom...[ Szerkesztve ]
-
szepsy
senior tag
Na most márgyorsan tölt a win7 telepítője
Valakinek igaza volt, hogy ki kell kapcsolni a floppyt, de én csak a bootolásnál disabled-eztem ki.
Asusnál a főmenübe (main) kell a legacy dickette A-t disabled-re állítani.
HURRÁ -
-
Morden24
nagyúr
válasz N€T0X|N #32224 üzenetére
Logoff-login.
Ha viszont olyan dolgokra gondolsz, amik amiatt igényelnek restartot, mert rendszerkomponensek cserélődtek (pl. frissítés), akkor az csak teljes restarttal oldható meg, hiszen a betöltött rendszerfile-ok cserélődnek, és azok csak akkor fognak aktiválódni, amikor újra bootolsz.
Igazából általában nem szokott zsáknyi update lenni, max. ha sokáig nem néztél a WU felé/épp újraraktad a géped. Egyébként általában csak a havonta egyszer esedékes patch tuesday-nél szükséges.szerk.: Az alaplap szüttyögését lehet valamennyivel csökkenteni, ha kikapcsolsz minden detect/wait for cuccost, vagy legalábbis a lehető legalacsonyabb értékre állítod. Ettől függetlenül sajnos ezt máshogy nem tudod megoldani.
szerk2.: Reg buherára ugyanez vonatkozik. Programok telepítése után általában tök felesleges a restart, gyakran azért írják ki, mert csak. Ofkorsz itt is vannak kivételek, de azért általában ilyeneket sem telepít percenként az ember
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz N€T0X|N #32224 üzenetére
A kijelentkezés ilyen. Ott a rendszer kilép, majd újra vissza, ha vissza akarsz lépni.
-
GD
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #32223 üzenetére
köszi, már néztem közben, kipróbáltam pár tool-t amit fórumokban és google túrtam, nekem valamiért elsőre nem működött.. lehet egy restart megoldja majd
-
Üdv!
Apró kérdés: win 7 (vagy akármilyen újabb windows) esetén van-e valahogy lehetőség csak a windows újraindítására, és nem a számítógép restartjára? Még anno win98-as időkben volt ilyen, és a minap egy zsák restart miatt eszembe jutott, hogy nincs-e véletlenül most is. Utálom, ha újraindítás után végig kell várni azt a 15-20mp-et is, míg az alaplap elszüttyög magában...Sent from my keyBoard
-
psycroptic
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #32216 üzenetére
A program ami a linken volt megoldotta a problémám! Ezer hála Neked!
Köszönöm szépen!
PSNID: Tomy83PS
-
nagyúr
-
GD
őstag
sziasztok,
tud valaki olyan gadget-et amivel könnyen és gyorsan lehet választani hangkimenetet?
(több hangkártya miatt)
köszi -
psycroptic
őstag
-
félisten
válasz psycroptic #32215 üzenetére
De hüle vagyok, miért nem szólsz?
A letöltőlinket meg lehagytam: Tages Protection(Mellesleg a rejtett fájlok megjelenítése legyen bekapcsolva, mert lehet, hogy azért nem találod őket)
[ Szerkesztve ]
-
psycroptic
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #32214 üzenetére
Nem csak windows mappában kerestem!
De teszek egy próbát újra!PSNID: Tomy83PS
-
félisten
válasz psycroptic #32213 üzenetére
A teljes hdd-n kerestél utánuk? Nem feltétlenül a system32-be települhetett csak...
Ha a teljes rendszerpartíciót átkeresed és nem találod, akkor innen töltsd le a megfelelő verziójú telepítőt, indítsd el, de ha nem dobja fel, hogy eltávolítás/törlés stb, akkor lépj is ki belőle Ez esetben valószínű, hogy egy régebbi változata van telepítve, ki kellene deríteni, hogy pontosan milyen verziójú, de ezt egyenlőre hagyjuk, meglátjuk mi törpénik...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
psycroptic
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #32209 üzenetére
Csökkentett módban nem találtam meg a két fájt!
Mi a teendő ilyenkor?PSNID: Tomy83PS
-
nagyúr
Sajnos nincs ilyen, vagy hasonló opció a BIOS-ban. Bár már tárgytalan.
#32186: és tényleg... nagyon köszi, igazából ez eszembe sem jutott, mivel azt gondoltam, ha "látja" a 8GB-ot, akkor biztos rendesen bent is vannak a modulok a slotokban... de nem. Megmozgattam őket, és lám, megvan mind.
#32187: ezek szerint belerúgtam, de lehet, hogy csak sok a szubhang a szobámban.Köszi mindenkinek a segítséget!
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
psycroptic
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #32209 üzenetére
Szia!
Akarja a fene védeni a lemezeket. Ez valami buzgeráj játékkal települhetett fel ami már meg sincs tehát nem tudom újra telepíteni.
Köszönöm szépen a választ! Mindjárt ki is próbálom!
PSNID: Tomy83PS
-
félisten
válasz psycroptic #32208 üzenetére
Indítsd el újra a telepítőjét és ilyenkor feldobja az eltávolítás lehetőségét.
Ha ez valamiért mégsem jönne össze, akkor csökkentett módban indítsd el a gépet és a C:\windows\system32 mappából töröld ki ezt a 2 fájlt: atjsgt.sys, linsgt.sysMellesleg ez a másolásvédelmi cucc magától biztosan nem került fel a gépre, őszintén szólva nem tudok olyan cd/dvd író alkalmazást, amely amolyan extra ficsörként is telepítené.
Ha mindenáron védeni akarod a lemezeiden található adatokat, akkor használj Nero 10.x-et, az új Nero-ban beépítve megtalálható a továbbfejlesztett SecureDisc technológia, amihez már nem szükséges SecureDisc logós dvd író sem.
[ Szerkesztve ]
-
psycroptic
őstag
Sziasztok!
Minden indításkor kapok egy ilyet:
Sehol nem találom a gépen a programot. Szeretném eltávolítani de nem megy, próbáltam már ccleanert is de ott sem találom. Kerestem a programok eltávolításánál is, a registryben is.
Megköszönném ha valaki tudna segíteni!
Üdv.:
psycropticPSNID: Tomy83PS
-
Morden24
nagyúr
válasz Szabikaa20 #32199 üzenetére
[Giga Facepalm]
Ilyen, mikor valaki azért warezol, mert teljesen ostoba
Innentől szerintem jobb, ha mélyen hallgatsz, addig sem mondasz baromságot.Sectumsempra - For Enemies
-
nagyúr
válasz fenergie84 #32205 üzenetére
Más teszt programmal is lefuttatad őket, vagy csak 3trémárkal?
Hát nem kell oda 5870, de tudod mivel játszol, meg mennyit áldozol rá.
cf profilok le vannak szedve az amd oldaláról?
A 2 5770 ugyan olyan? Már mint ram mennyiségben, mert csak az a lényeg neki.
Húzva vannak a karik?[ Szerkesztve ]
-
fenergie84
addikt
válasz Sub-ZeRo #32203 üzenetére
mennek külön, külön...
cf híd rajta van, tápot kap mind a kettő, leellenőriztem, rendesen vannak berakva a karik...
3dmark vantage rendesen lefutott, a teljesítménnyel minden rendben...
az, h most megéri vagy sem, a két kari árából ezt a teljesítményt egyik karival sem tudom hozni, mivel az 5870-en még mindig drága sajnos...
ja és arról nem is beszélve, h a második karit is nagyon jutányos áron kaptam meg...[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Nekem volt már több konfigurációm, de mindnél előjött az, ami most a jelenleginél is, hogy telepítés után száguld, minden egy pillanatig tart. Aztán másfél perc alatt indul el a firefox, vagy például az intéző. De persze változó. Van, hogy az intéző pár másodperc alatt elindul, de sokáig, egyenként tölti be a mappa tartalmát. Próbáltam visszacsinálni, keresni valamit, ami lassíthatja... CCleaner, CSC, CIS, Avira, Nod32 onlinescan, Windows Defenderrel.
Töredezettségmentesítettem is, beállítottam, hogy semmi ne induljon automatikusan (bár az msn, avira, orbitdownloader, ccleaner nem okozott problémát az elején se) de semmi nem változott. Lassú maradt. Nem tudom. Nekem már idegesítő, hogy muszáj időnként újrarakni, mert egyszerűen nem tudom, mitől lassul. Jelenleg 2giga DDR2 2,5GHz Celeron D, és 30GB a rendszer partícióm, 32bit W7. De volt 1GB memóriával 64bites, és az is gyors volt eleinte.
32 biten, és 64 biten is az 1gigás memóriánál 95% 2 gigásnál 48% felhasználást írt nagyjából. De végül is mindegy milyen a gépem, mert tudom, hogy frissen gyors. De hogy érjem el, hogy újra gyors legyen?ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
nagyúr
válasz fenergie84 #32197 üzenetére
A cf híd rajta van a karikon? Tápot mindegyiknak adsz? Megfelelően van benne a karik a slotban? Külön-külön mennek a kártyák?
Amúgy meg jó tanács. Cf vagy sli helyet vegyél inkább egy nagyobb kártyát. Jobban megéri mint ilyenekkel szívni, driver, bios stb. Tudom, nekem is volt SLI-m és az életem megette. Nem beszélve arról hogy olyan volt a 2 kártya mint 2 kandalló.
A helyedben eladnám őket és egy 5830-5850-re neveznék be.
De erre majd te is rájössz, hogy egy nagyobb kártya kevesebb gondot hordoz magával.
De ha neked cf kell, kipróbálhatod.
Ja, meg pl a cod 2-őt próbáld ki, mert ott a 2 kártyát tuti kihasználja. Van is olyan opció a játékon belül. Én azon teszteltem az sli-t.[ Szerkesztve ]
-
fenergie84
addikt
válasz Szabikaa20 #32199 üzenetére
Ahogy Lenry is írta, nem lennék előrébb azzal sem...
sajnos talány még mindig számomra, h mi lehet a probléma.
szerintem szétszedem a gépet, összerakom majd win7et újra rakom...régen a P35-DS3-al működött... -
gfefe
őstag
Szia.
Köszönöm a segítséget bár végül az lett amit mondtam egy doszos progi (testdisk-6.11.3) megoldotta problémám... leirtottam minden nemű particiót és utána a win 7 is egyből kezelte megfelelően és telepítettem is.
fő problémám egy linux telepítés után keletkezett miszerint olyan particióvá formázta amit még ő maga se kezelt (ubuntu 10.10) Ezek után se a windows se a linux nem volt hajlandó betölteni, de még a telpítő se.... Ez volt a fő gond nem a beállítás elnézést a necces hibamegjelölésért
DOWNLOAD ██████████████ 105%
Aktív témák
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest