Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Tessék, szabad a pálya: Ezentúl akárki hordhat katonai egyenruhát rendfokozattal, ha engedélyt kap rá a honvédelmi minisztertől
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vigneau #39694 üzenetére
Én azért vettem anno hozzá egy rendes túlfesz védős elosztót, biztos ami biztos.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
KROK640
nagyúr
Nekem 2006 december vége óta semmilyen tápom nem ment tönkre.
2009 novemberétől 2023 januárjáig egy Corsair CX400-ast használtam pedig. De a többi itthoni gépben is, 400-as FSP Hexa, Coolermaster ... egyik sem
Túlfeszvédős elosztó viszont nekem is kéne, meg egy jó billenőkapcsolós cucc is. A következő alkalommal benne lesz a beszerzési listámban.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz szasanyi #39687 üzenetére
Igazából nem csak napi egyszer, hanem sokszor előfordul hogy 2×, de nyáron vihar szezonban akár 3× is.
Mondhattad volna, hogy ettől tönkremegy... (WTF?) A Corsair CX400-at 14 éven keresztül kapcsolgattam, és nem ment tönkre. Ezt január óta kapcsolgatom és nem ment tönkre... de sehol nem is olvastam ilyesmiről, vagy bármi figyelmeztetést stb. Kajak azt hittem, hogy a gép áramtalanítására van az a kapcsoló. (pl szereléshez is le szoktam kapcsolni)#39685 Qru : A billenőkapcsolóssal nálam csak az a baj, hogy akkor lelövi a routert is, és azzal együtt a wifit is. Van mobilnet, csak itthon jobb szeretem a wifit, mivel mobilnetet én úgy használom, hogy egyszerre megveszek X GB "marathon" adatcsomagot, és ha az elfogyik veszem a következőt. Ha keveset mozgok külföldre, akkor 10GB 8-10 hónapra is elég tud lenni így. (6000ft, az szétterítve havi 6-800ft)
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
-
szasanyi
félisten
Gondoltam megosztom itt is hátha érdekel valakit illetve, hogy eloszlassam a tévhiteket.
Itt van a megoldás hogyan lehet 0 W fogyszatása egy PC-nek kikapcsolt állapotban. Az alábbi megoldás vezetett célra (ASRocl B760 esetében, laptől függően talán változhat).
- BIOS beállításokban Advanced/Chipset Configuration/Deep Sleep -> Enable in S5
- ezen kívül megjegyzem, hogy a Fast BOOT ezt nem befolyásolja (leteszteltem)
- az alaplapi LED-eket (ahol van) nyilván ki kell kapcsolni
Az értékeket külső, konnektorba dugható (OR-WAT-435(GS)) fogyasztásmérővel mérve ellenőriztem teljesen 0 a fogyasztás ha a gép ki van kapcsolva. -
KROK640
nagyúr
Zoltán barátom régi gépe egy Barton 3200+ volt. Mikor először jártam nála, a folyosón hallom, hogy porszívózik. Mikor bementünk a lakásba kiderült, hogy nem takarítás van, csak megy a gépe a bejárati ajtótól a legtávolabbi szobába. Nem tudom, hogy tudott meglenni mellette, tényleg olyan volt mintha egy porszívó ment volna.
-
-
Zamma
őstag
válasz szasanyi #39658 üzenetére
Minnél nagyobb tápot használsz annál nagyobb a veszteség, ezért nem is ajánlanak a tápos topikba sosem nagyobbat, hanem akkorát ami az illetőnek szükséges.
Nekem például egy 450W-os Corsair Gold táp hajt meg egy i7-10700-at + MSI 3060-at gond nélkül...
Érdekesség képpen kösd már rá a tv-re és egyéb más eszközre is random a dugaljas mérőd...
Fog kerekedni a szemed, garantálom... -
szasanyi
félisten
Nekem is megfordult a fejemben de fogalmam nincs az hogyan/mivel ellenőrizhető. Egyébként egy Seasonic Focus Plus 650W GOLD és mint a többi okt.12-ei vásárlás.
Amúgy nincs semmi probléma, IDLE és netezés, stream film/sorozat közben 30-38W a PC fogyasztása. Csak ugye többen van kikapcsolva mint be, így az a 2W körüli indokolatlan fogyasztás nem is annyira lényegtelen. -
szasanyi
félisten
Szokta nézni valaki is a PC-je fogyasztását (ha már nem az ideális beállítások miatt)? Én egy OR-WAT-435(GS) konnektorba dugható mérőt használok, és nem értem miért mutat 1,8-2,2W fogyasztást a PC kikapcsolt állapotban. Tapasztalt már ilyet valaki, esetleg 5let mi miatt van?
Gép kikapcsolva, LED-ek sem világítanak szóval nyilvánvaló oka nincs. Az alaplap beállításai (XMP kivétlével) Default értékeken, bár nem tudom BIOS-ban lehet-e olyan beállítás ami ezt befolyásolná... -
KROK640
nagyúr
MasterDeeJay fórumtársat keresd szerintem, illetve EZ A TOPIC lesz még a barátod ebben a Xeonos témakörben.
-
KROK640
nagyúr
válasz szasanyi #39648 üzenetére
Persze mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, de mivel én dolgozok is a gépen nekem az a fontos. A konzollal csak játszani tudok, ami persze tök jó, de csak arra jó, a PC meg mindenre
TDP és költség tekintetében igazad van, de nekem emellé a PC mellé tök fölösleges lenne a konzol. Pontosítok, van egy PS4-em, évek óta be sem volt kapcsolva. Anno mikor a számtech boltban dolgoztam, akkor az összes Xboxxal és PS-el képben voltam, láttam h mit tudnak, és mit nem. (amúgy a kinectet bírtam)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Zamma
őstag
Segítségre lenne szükségem, tudtok-e olyan beszerzési lehetőséget ahol használtan, normális áron tudok E5 Xeon (leginkább 2699v4) procikat venni saját részre?
Van olyan régi veterán itt vagy máshol akit érdemes lenne megkeresnem?
Köszi! -
szasanyi
félisten
válasz KROK640 #39647 üzenetére
16 éve éve van konzolom és Gamer PC-m is, tudom melyiknek mi az előnye és hátránya. PS5 jó, 190k és ~250W teljesítményfelvétellel jobb bármilyen a PC hiszen ott nem láthatsz olyan játékot mint a Forbidden West vagy GoWRagnarök ilyen feltételek mellett.
És az nem a konzol hibája, hogy a fejlesztők döntö többsége nem tud vagy nem akar olyan szintű játékot fejleszteni. Bár megkockáztatom jó pár más játék sem futtatható olyan minőségben és felbontásban PC-n, ha figyelmebe veszed a TDP és költség limitet. -
KROK640
nagyúr
válasz szasanyi #39645 üzenetére
Na ezért tolom én csakis PC-n a játékokat. Viszont egyelőre bármennyire is érdekel még nem csapok le rá, lehet h egészen karácsonyig várnia kell. (Addig is bőven van mivel játszanom)
#39643 Qru : így van, már nem kell kimenniük. A hiány úgy felvitte a bérüket, hogy itthon kb megfizetehtetlenek lettek, lassan jobban keresnek mint a gengszterek vagy a politikusok XD
-
KROK640
nagyúr
válasz F e Z o #39641 üzenetére
Na ez az. Hogy már 10 éve is ennyi volt, mégis megy a csodálkozás. Nem véletlen, hogy mostanában már nagyon megválogatom, hogy kihez megyek. Teljesen tele van a hócipőm azzal, mikor odamegyek, és akkor ott a gép kb vállalhatatlan állapotban, akár egy régi rom. Megcsinálom, kimondom a 4-5ezret és megy a sápizozás. Aztán kisétálok, végignézek az új építésű/gyönyörűen felújított házon, a térkövön sétálva arra gondolok míg a kovácsoltvas kerítés felé tartok, hogy ez legalább látszik kifelé, a gyerek gépe meg nem, s az automata kapun kilépve tűnik fel, hogy nem is egy, hanem két autó áll a portán. Tipikus.
A takarítás meg pasztázás megint más, főleg laptopnál, azt csak akkor csinálom, ha már nem garanciás és külön kéri az ügyfél (vagy annyira főzi magát a gép, hogy nem bírom nézni). Mondanom sem kell általában azt sem nagyon akarják megfizetni.
-
F e Z o
veterán
válasz KROK640 #39640 üzenetére
A géptelepítés már 10 éve is ennyi volt, nem beszélve az extra kívánságokról, mint pl adatmentés, s akkor még takarításról, pasztázásról nem is beszélünk.
Most sok helyen 10-12k-ért takarítanak, pasztáznak, thermalpadoznak laptopokat, s az sem tart tovább egy óránál megcsinálni, tutorial videóval. S, ha azt nézzük Kínából már beszerezhető bagóért jó minőségű paszta és padok is.H2O über alles!
-
KROK640
nagyúr
És az a durva, hogy ezek már annyit keresnek, mint odakint. Rohadt nagy a várólista is rájuk.
Ma már kínomba eljutottam oda, hogy néztem gáz és fűtésszerelő tanfolyamot. Gondoltam elvégzem, aztán ha ennyire kapósak még akár kereshetek is vele, de legalább várni nem kell.
Hát találtam is Debrecenben, 540 ezer vizsga nélkül, és egy év. Tehát úgy álljak neki, hogy van egy évre annyim, hogy max 4 órában ha tudok mellette dolgozni, vagy még azt sem (tehát, rezsi, kaja stb) plusz az 540 ezer, és ezután még keresni se tudok vele. Meg ha ezután komolyan gondolom, akkor kell egy munkás autó is...Egyébként azt sem értem, hogy miért van, ahol az emberek elfogadják és van ahol nem. persze nem mind ilyen, de mondok egy példát. Elmegyek házhoz, újrarakom a Windowst, drivereket, 1-2 programot amit akarnak. kb 1 óra. Mondok a végén 4-5000ft-ot, és akkor megy a hápogás meg a hátas dobálás. Odamegy a kőműves, félórát hümmög, és a 30 ezer simán rendben van ...
#39639 Qru : ne is mondd ... 1,5 hete hívogatom, csak ma 9× hívtam. írtam, neki facebookon, megnézte, nem válaszolt. Annyit nem írt, hogy dolgom van keress mást, vagy tarts ki pár napig és megyek, vagy valami ... érted? De semmi!
-
KROK640
nagyúr
válasz szasanyi #39636 üzenetére
Utánanéztem, egyértelműen az AMD tűnik jobb választásnak. Gyorsabb, több VRAM és több mint 50 ezerrel olcsóbb is.
Egyébként én mindenhová bekapcsolom az RT-t de ez csak az én saját megalomániám, hogy ha már tudja a kártya, akkor hajrá. Csak alig játszok olyan játékkal ami tudja (gyakorlatilag csak a Spiderman).
Hm, holnap jön a Spiderman 2, nagyon várósInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
szasanyi
félisten
válasz Vigneau #39634 üzenetére
& KROK640 - köszi a válaszokat, kipróbálom.
PowerColor RX 7800XT Hellhound 236k-s áron viszonylag jó, és úgy tűnik a kártya is az [link] ) így rendeltem 1et.
256bit/16GB nekem szimpatikusabb és kell(het) is 1440p-ben, plusz natív teljesítménye jobb mint a 4070-é .(ami közel 50k+) Ha mégsem jön be legfeljebb elállok, de remélem jó lesz.
Egyébként az említett probléma nem mindenki számára ugyanolyan, mert van akit egyáltalán nem zava és van, aki észre sem veszi akkor sem ha fennáll. De remélem már már megszűnt.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz szasanyi #39632 üzenetére
Az NVidia VRAMmal való fukarkodása nem biztos, hogy olyan rossz nekünk. Ugyanis mivel a piacon ez az elterjedtebb kártya, így a játékokat inkább ehhez optimalizálják, és így a 6-8GB-os VGA-k még eséllyel rúgnak labdába akár 2023-ban is (holott ugye már 2017-ben is volt 8GB-os kártya). Másik oldalról persze bosszantó fillérbhaszás, különösen abban az esetben amit írtál. De ha emiatt többen mennek át AMD vonalra, akkor majd észbekapnak.
Addig is én örülök a FHDre tökéletes, de még szerintem 1440P-re is jó RTX3060-asommal, amin a 12GB VRAM, (pláne a fentebb taglalt okok miatt) igencsak sokáig elég lehet De úgy érzem ez valahol nekem extra jó érzés is, miután négy évig szívtam a kevés VRAM miatt, ebből három évig úgy, hogy már el sem indultak címek.Az RT-nél pedig azt vettem észre, széles körben (nem csak magamnál, más teszteknél is), hogy kb annyi FPS-t vesz el, amennyit a bekapcsolt DLSS mellé ad. Tehát ha a játék RT és DLSS módban is jól fut, akkor kb ugyanannyira fog futni RT + DLSS-el. Az RTt és a DLSS-et mindenesetre egyszerre ajánlom. Ha meg a játék alapból sem fut valami fényesen akkor DLSS. De alapvetően az RT magában is bekapcsolható, amennyiben az ember tud deal-elni azzal a dologgal, hogy bármennyi FPS-e is volt, ezután kb fele annyi lesz. (mondjuk 300FPS-nél már egy 144-es monitoron sem probléma).
-
szasanyi
félisten
válasz Vigneau #39628 üzenetére
Ez jó hír. Egyébként a te szemed látja ezek a képi anomáliákat (ha vannak):? Mert sokan nem érzékelik, és bár bár az én szemem már nem a régi (szemüveget viselek) így a túélesnél kevésbé éles részlek nem tűnnek fel, a folytonosság hiányát nagyon észreveszem és zavar.
F e Z o - igen, az általam leírt jelenséget ahhoz lehet hasonlítani és (számomra) az is nagyon zavaró Viszont a 4070 többnyire gyengébb, kivéve a RT-t (bár az engem nem érdekel, másrészt oda szerintem a 4070 is kevés). A fogyasztása ami nyilvánvalóan jobb, bár egy másik GPU és 16GB VRAM miatt nem is helyez uo.
Ami a lwgjobban bosszant az NV esetében az, hogy lebutították memóriabuszt 192bit-re így spóroltak 4GB VRAM-ot. Egy középkategóriás kártyán ami drágább mint a vetélytárs uo. kategóriába tartozó terméke... szégyen. -
F e Z o
veterán
válasz szasanyi #39627 üzenetére
Emlékszem régen nagyon microllagosak voltak az amd karik, illetve a drivertámogatás katasztrófális volt. Manapság szerintem ez már nem létezik. Viszont, míg a zöldeknél erősebb a gpu, addig jóval kevesebb vrammal szerilik a kátyákat. Igaz Battlefield és Forza Horizont alatt még nem fogytam mi egyikből sem 1440p felbontáson.
H2O über alles!
-
KROK640
nagyúr
válasz Vigneau #39625 üzenetére
Ne is mondd...
Ez nem csak felétek divat, sőt nálunk új szintre fejlesztették ezt :
Ezt amit leírok errefelé csinálja kőműves, vízvezetékszerelő, asztalos, gázos, stb.
Kihívod, mert valamit megakarsz csináltatni. Azt mondja ok, jön "megnézi". Már azóta megtanultam ez jót nem jelent... Mond egy időpontot, késik minimum fél órát. Ekkor jön a "megnézi" fázis, ami az elvégzendő munka előtt/munkaterületen hümmögve sétál és nézelődik egy 10-60 percet. Ezután időpontot egyeztet veled, hogy mikor jön elvégezni a munkát. A pofátlanabbjai ezután tartják a markukat 2-5 ezer ft "megnézésre" meg ha anyagár is van akkor ezenfelül arra meg minimum előlegre. A kevésbé pofátlanabbja főleg ha nincs anyagár, csak csendben elkullog. Mindkettő mond egyébként egy árat ilyenkor, amiről biztos lehetsz benne, hogy NEM fogja betakarni a munkát, hanem a végeredmény több lesz, ez csak egy irányár, mindegy mit mond.
Ezután a megbeszélt időpontban természetesen nem jelenik meg, és szólni sem szól, ha rászólsz, akkor meg nem veszi fel a telefont / nem jön, mert terhes a kanári. Majd több órás, néha 1-2 napos késéssel megjön, és nekilát a munkának úgy, hogy az lehetőleg minél több időt töltsön ki. Ha pedig megvan, akkor tartja markát, és a korábban általa megbecsült összegnél jóval többet kér. Ha pedig van határidő is, akkor azt semmi szín alatt sem fogja tartani... de ez még egymásra épülő munkáknál sem baj, mert a következő mester is ezt fogja csinálni.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Vigneau
félisten
válasz szasanyi #39627 üzenetére
Nekem se az RX 6600-zal, se az RTX 3060 Ti-vel nem volt ilyen gondom. Persze, nem is az AAA szektort tolom velük. No meg akadhatnak rosszabb driverek is időnként mindkét oldalon. De aztán jönnek a javítások.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
szasanyi
félisten
Helló Srácok! Kis segítségm infó kellene! Van köztetek olyan aki AMD és NV kártyákat is használ, vagy használt a közelműltban? 7800X vs 4070 vásárlásán töprengek és az érdekelne főleg, hogy az AMD játékok alatt milyen (a játék futása és driverek szempontjából is).
Évekkel ezelőtt sok játékban nem volt vízfolyás sima a játék futása Redeonon. Nem tudom hogyan lehet ezt illusztrálni - főleg ha vki ezt nem ézékelte soha -, de nem olyan volt mint amikor a film tükörsima hengeren fut le, hanem kicsit bordázotton... mintha fogaskerekeken gödült volna. És hiába volt elegendő az FPS értéke, akkor sem volt meg a sima, gördülékeny futás élménye. Driveres gond is sok volt az NV-hez képest. Van tapasztalatotok most vagy a közelmúltból? -
KROK640
nagyúr
Igazából nem lenne értelme eladnom, mert 25 alatt nem érné meg odaadnom, (tartaléknak van amúgyis) 22500 + postáért meg már 8GB-os RX580 van. BTW ugyanannyiba van a 8GB-os RX 570 is ... gratula a piacnak
Ezenfelül nemrég járt itt egy RX580 SP2048, na az ritka mint a fehérholló, kb RX575 8GB-nak felel meg, de csak kínai piacos. 30K-ért az sem éri meg, mikor valamivel jobb kártya (RX580 8GB) már 25 ezres magasságon választékot is ad.
Az SP2048-ra még annyit, hogy eléggé nehéz volt életet lehelni bele, hogy a Windows is felismerje (kínai driverrel!), szóval tényleg csak annak ajánlanám akinek nagyon áll a farka egy ilyenre.De ha mégis mindenáron tőlem akarsz kártyát venni, szólj, körbenézek a faluban, hogy mit tudok levadászni úgy ebben a magasságban
-
Zamma
őstag
Dealertől vga 55-ért:
Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming OC! + Alpenföhn Peter! Dobozos -
eszakas
senior tag
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Magisk
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest