Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #38384 üzenetére
Csókolom Vinnynő/Szőlőtőke bácsi
Azért általában az írásmódból, a témákból és ilyenekből lehet következtetni. Lehet, csak a közel 25 éves fórumozói múltam miatt, de általában kialakul bennem egy kép, hogy az aktuális user kb hány éves lehet, és nagyon nem szoktam mellétalálni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #38382 üzenetére
Minél idősebb leszel annál inkább ezt fogod tapasztalni ...
Néha meglepem magamat is a fórumhozzászólásaim visszanézésével, hogy mettől meddig mi idő eltelt, és ez mit jelentett fiatalabb koromban
Azt esetleg elárulod, hogy hány éves vagy? (postjaid alapján 30-as évek vége 40-es évek eleje) -
KROK640
nagyúr
válasz
F e Z o #38355 üzenetére
Igazából ha csakugyan 20K munkadíjjal beérné (plusz kérdés mennyi a VRAM?) akkor még oda-vissza postával együtt is megérné, már csak az érdekessége miatt is. Egy RTX3060Ti mostanság olyan 100-tól 150ig van, egy olcsó példány előállítása után mondjuk lehet h 140-be lenne, de akiket érdekel meg erre fogékonyak, azok szerintem simán elvinnék némi felárral. Vagy letárolni, és 5-10 év múlva mint ultra-rare mega limitált kártya, eladni. Itt persze a gyűjtő a lényeg, bár jóárasítva nyers gondolkodású kockapistike is megcélozható lenne, hogy ne sokkal drágábban a 4060-ast vegye, mikor itt van ezis.
Persze drágább kártyával sandás, hogy mégjobban megérné előadni.#38354 Vigneau : nah, hát az én RTX3060-asomnak tényleg nem hiányozna 24GB, ugyanis 1440P felett már bőven elesne nyers erőre is.
-
Vigneau
félisten
-
-
Zamma
őstag
válasz
eszakas #38352 üzenetére
Most nincs sok időm, de a lényeg az, hogy az AMD driver miatt random elszállnak böngészők, egyéb programok amik használnák hardveres gyorításra (értsd számolás és megjelenítési gyorsaság növelés) a vga számoló egységét. Ez videónézésnél is kijön, de egyszerű böngészésnél is...
Ezt az AMD-s reddit oldalon írják is mint bugot, de csak a böngészőknél. Igen ám, de azokat a szoftvereket amik ezt szintén használják már nem említik...
Nekem sokszor omlott össze több program (a böngészőt beállítottam, az így nem).
Erre a konklúzióra tök véletlenül jöttem rá, mert azon filóztam hogyha a böngésző folyamatosan van frissítve és ez a dolog nem megoldott akkor nem várhatom ezt el egy ritkábban frissített programnál sem...Ezért minden szoftverben kikapcsoltam a hardveres gyorsítást, erre mit ad Isten? A hiba teljesen megszűnt! És a gyorsaság is megszűnt!
Ez egy kalap sz*r support, úgy ahogy van!2 példa beállításokra gyorsba, első Firefox, második Photoshop:
-
Zamma
őstag
válasz
Vigneau #38341 üzenetére
MSI Gaming hűtése egy igazi állat! Brutál jó! Nekem bejött!
Viszont maradok zöld oldalon és nálam nagyon bejön hogy a böngészés és sok minden program is kihasználja a vga hardveres gyorsítását - valószínűleg a jobban megírt driver miatt...
Piroséknál meg ki kellett ezeket ahol csak tudtam kapcsolni, mert különben sorra szálltak el/fagytak le... Nyilván akinek csak játékra kell erre nagy ívben magasról tesz rá...
-
Vigneau
félisten
válasz
KROK640 #38348 üzenetére
Gondoltam, ha már egy RTX 3070-en megcsinálták, akkor nem lehet nagy kunszt egy RTX 3060 Ti-n sem. Unikum lenne, különösen ITX közeli méretben.
Persze, még nem egyeztettem Vele...
-
Vigneau
félisten
válasz
Bjørgersson #38343 üzenetére
Igen, ez a baj. De a jelek szerint jó az ízlésem.
A Pulse és a Fighter kisebb, de nem tűnnek nagyon meggyőzőnek.
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bjørgersson #38326 üzenetére
nem egy nagy előrelépés, jó drágán
-
Vigneau
félisten
válasz
Bjørgersson #38326 üzenetére
No igen: do not buy...
-
Bjørgersson
félisten
NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti Founders Edition Review
Ez azért elég kiábrándító szerintem.
-
Vigneau
félisten
Óóó, én lemértem anno, no meg az eBay-en kerestem halkabb kiváltó verziót. De eléggé benéztem, csak 87mm-esek.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #38313 üzenetére
Ne is mondd, a múlthéten játszani akartam az 1999-ben megjelent Microsoft Midtown Madness Chichago Edition-el, és teljesne meglepődtem : indulás utá közölte, hogy új 3D-s kártyát talált (ok, amióta RTX3060 12GB-om van még nem indítottam el), majd szépen elindult a játék. Én meg vakartam a fejem, hogy nem öregedehetett ez ilyen rosszul, mert ez sokkal rondább mint amire emlékeztem. Hát persze... a grafikus menüben grafikai elemek összetörve, csak 640-es felbontás software renderer érhető el, és bár ezen belül is enged magasra engedni beállításokat, akármit akárhová állítok kommentálhatatlanul ronda. És így sikerült stabil 30fps-en mennie. Összehasonlításképp az előd GTX950 2GB-on Very high (az volt a max beállítás)-on is számolatlanul sok FPS-el ment, sőt a 4th gen I3 + HD4890 társaságában is very highon 1600×1200-ban több száz, helyenként 1000+ FPS-t adott le.
-
Zamma
őstag
válasz
Vigneau #38314 üzenetére
Egy bányászós srác mondta hogy ezek a kártyák nem olyan gagyik, mert nem 2 kicsi, hanem 1 nagy venti van rajuk. És igen kicsi a különbség, jól hűtöttek ezek, bányászni is használta...
...mondjuk nálam is az a baj, ha én is meglátok egy ilyet, és egyből azt nézem hogy milyen jobb ventit tennék rá...arról nem is beszélve hogy deshroudolnám...
-
eszakas
senior tag
Na jönnek a MINI kártyák.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #38308 üzenetére
Igen, kellett melléjük 2D-s vagy 3Ds kártya. Nekem volt olyan hogy 1700@2266MHZ-es Celeron, 256MB RAM, és GeForce 2MX 400 64MB + 2db Voodoo 2 8MB SLIbe kötve.
A játékok hatalmas nagy része megtalálta nagy örömmel a Voodoo2 SLI-t és azon futott. Nem csak a glideos, hanem minden ami tudott menni Voodoo-n. És sok játék emiatt nem használta a GeForce 2-t ami sokkal erősebb volt mint a V2 SLI. Pár játéknál lehetett állítani (volt amelyiknél minden indításkor külön be kellett állítani) de volt olyan amelyiknél csak az segített, ha tiltottam a Voodoo2 SLI-t az eszközkezelőben, így rájött, hogy jó neki a GeForce 2. Amin mellesleg sokkal jobban futott.
Nyilván retrozni meg külön glidre más, de nekem napihasználatos gép volt akkoriban, azzal az elvárással, hogy minden játék a lehető legjobban fusson. Pont ezért is volt, hogy a GeForce 3 mellé már nem kerültek vissza a V2-esek.
(ami érdekesség, hogy a Voodoo 2 volt talán az egyetlen olyan VGA-m amit drágábban adtam el mint amennyiért megvettem)eszakas : igen, vannak akik nem tudják mi fán terem a Voodoo
-
Vigneau
félisten
Közben felfrissítettem USB alól a Windows 10 Pro-m Windows 11 Pro-ra az asztali konfigomon. Mintha sokkal soványabb lenne a 11 a 10-től. Vagy csak valamit benéztem?
-
Vigneau
félisten
Ezen - 5. hsz. - picit elsírtam magam...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- ZBook 15u G6 15.6" 4K IPS i7-8665U Radeon Pro WX 3200 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Optiplex 3040 Micro eladó!
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS érintő i7-10610U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Ajazz AJ099 white gamer egér (új)
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro (45mm, WiFi) with Nereides strap + gifts
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest