Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #37993 üzenetére
Jó áron lehetett volna sok garis piros VGA-t megcsípni, ami pariban van normál erő terén az RTX 3060 Ti-vel. Amit aztán legrosszabb esetben is a piros árában el lehetett volna adni. Aztán végül csak túl szép volt, hogy igaz legyen...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
Ami nem is baj, olvastam is, hogy hezitál. Elég nyomatékosan beszélt le róla egyébként SC. Micsurinnal pedig nem is beszéltem, csak a korábbi abonyival.
Apropó, az új driverrel egy lépcsőt megint vissza kellett vennem a boost-ból (vagy egy lépcsőt emelni a feszültségen ugyanahhoz a boost-hoz). A jelek szerint eléggé a határon járok. Ismét optimalizáltak valamit az nVidia szoftveresei. Persze a pontszám szinte koppra azonos a régebbi driverhez képest.
-
Zamma
őstag
válasz Vigneau #37987 üzenetére
Ez nem gyártó függö, nem szereti a power usereket, ennyi... Szépen bírta az OC-t is, jó volt a hűtése, a ramot is lehetett húzni, TS 9600 lett a vége. A hiba az Adrenalin volt valszeg, de az exről már nem érdemes többet beszélni...
Viszont a hardveres gyorsítás az kiakasztott hogy mindenhol ki kellett kapcsolni... na, az egy vicc...Viszont tényleg érdekel ki az aki a grafkártyák lelki világában jobban otthon van, mert sok a kókler és terjesztik a hülyeséget.
Esetleg priviben...[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
Nem gondoltam, hogy ennyi nyűgöd lesz vele. Nálam nem volt gond az XFX RX 6600-zal, de az Asszony sem panaszkodik. Bár az is igaz, semmit nem csináltam vele, csak beraktam, driver-only fel, feszültség és frekvencia csökkentve Afterburner-rel és pont.
-
Zamma
őstag
válasz Vigneau #37981 üzenetére
Na, látod! A szoftver és hardver gondok együtt nem bejövősek...
Én is menekültem abból az irányból...Írtam korábban erről egy szösszenetet is...
Aki nem szeret olvasni ugorjon!Hosszú lett, kicsit.. bocs érte... esti mesének olvasd esetleg ha megunnád az alábbiakat:
Tegnapról mára egy éjszaka alatt nagyot fordult a világ! Új tapasztalatokat szereztem, és nagyon kellemesen csalódtam...
Ott kezdem hogy csak a gyerekeim miatt áldoztam tavaly decemberben egy dedikált vga-ra, addig számomra teljesen ismeretlen volt ami mára derűs felismerésre ébresztett:
- nem volt azzal bajom sosem hogy ha benyomom a billyentyűzeten a sleep billyentyűt és miután vissza szeretnék az alvásból térni csak fekete képernyő fogad és még az alt+F4 -> shut down sem segít...
- előtte sosem tapasztaltam hogy a munkámhoz elengedhetetlen Photoshop saját beépúlő moduljában a színkorrekciós csuszka húzása közben nem a korrigált kép, hanem egy kb. 20%-os ciánkék fátyolos overlay villant be, majd ez után - mivel tovább nem húztam a csuszkát - végre megmutatta a korrigált képet
- hasonlót tapasztaltam youtube videók lejátszásakor
- Time Spy teszt közben is ez fogadott, itt a többi program esetében alkalmazott mód helyett a driverben bekapcsolt advisor képernyőre kirakásával „szűnt meg” a gondom
- egyszerű word szövegszerkesztés közben a doksiban navigálás közben is bevillant a vagy rózsaszínes, vagy ciánkékes overlay.
Hála Istennek nem kellett sosem bolyongva keresnem ezen problémák megoldását, mert univerzálisan mindegyik megoldható volt egy egyszerű kapcsoló átállításával: nevezetesen a hardver gyorsítás kikapcsolásával. Pedig mennyit szenvedtem előtte hogy biztos a driverben kell valami overlayt kikapcsolni - de semmi nem vezetett eredményre...
Mindezek után mélyről feltörő hálám jeléül már csak egyet tudok mondani:
Köszönöm AMD...
...köszönöm! Többet nem!Ugyanis tegnap éjjel miután gond nélkül installáltam egy Nvidia kártyát próbából visszakapcsoltam a hardvergyorsítást az összes programban. És működött minden ahogy kell...
Végezetül remegő kézzel nyomtam egy okét az energiagazdálkodásnál a sleep üzemmód visszakapcsolására... és... háát... SIKERÜLT!Minden működöt, mint azelőtt. EZ a boldogság, az apró dolgokért is hálásnak kell lenni, ami működik...
-
Vigneau
félisten
válasz Bjørgersson #37979 üzenetére
Én is látatlanban ezért gondoltam, jó vétel lehetne. Csak nem az alap Radeon hűtés. Viszont párral találkozott a referenciám és nagyon nem ajánlja.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Vigneau #37978 üzenetére
Alulfeszeléssel nem orvosolható? A Pulse-oknak azért nem szokott rossz lenni a hűtésük.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Vigneau
félisten
válasz Bjørgersson #37977 üzenetére
Hangos és melegszik, nem véletlenül pont nem ilyet keresek. Az én pici RTX 3060 Ti-m legalább szépen kordában tartható mind a zaj, mind a hang terén. Bár természetesen nem veszi fel a versenyt a három ventilátoros verziókkal.
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #37975 üzenetére
Időközben kértem/kaptam szakmai segítséget. Ez kártya off lesz a részemről. Tiszta haszon, hogy végül az abonyi sem jött össze.
Legalább szemezgethetek a korábban tervezett RX 7600 szériával, amikor majd megjelenik végre. Vagy olcsón egy Arc A770, de az már tényleg OFF...
-
Vigneau
félisten
válasz Bjørgersson #37974 üzenetére
Az lesz a következő lépés természetesen, persze részletfizu lehetősége nélkül. De addig meg minek hirdessem meg, ha valaki éppenséggel mégis elvinné közületek.
-
Vigneau
félisten
Azért is írtam közel 600 hsz híját. Ami "fáj", hogy a lokál nem ér még 0.1-et sem...
Bjørgersson:
Na jó, csak éppenséggel az EVGA RTX 3060 Ti-m meg nem kell egyikőtöknek sem még részletre sem. Biztosan rossz konstrukciót dobtam fel...[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz Bjørgersson #37945 üzenetére
Az el is ment, de közben megint szerelembe estem. Mondjatok már rá valamit...
-
KROK640
nagyúr
-
Zamma
őstag
Köszi a gyors választ választ!
Csak így - hamár nincs tihanyi vízhang sem...6600 napja vagyok a rendszerben, aktív tag a titulusom és 150 hsz kell még a saját avatarhoz. Hmm...
1 év alatt aktív tag lehet bárki... érdekes.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz Vigneau #37951 üzenetére
Én a nevem alatti rangtól függetlenül is félisten vagyok de ha ettől jobban érzed magad, akkor szólíthatlan a szőlőtőke helyett fék istennek is
(ez a katakizma gondolom, hogy szigorítottak a rangokon, emeletek a követelményeken, mert túl sok félisten szaladgált)
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Vigneau
félisten
Itt minden választ megtalálsz.
Sdi:
Ilyenkor bezzeg simán beelőzöl, máskor meg hetekig meg se nyikkansz...[ Szerkesztve ]
-
Sdi
addikt
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #37950 üzenetére
Anno a legutóbbi kataklizma előtt félisten voltan, aztán visszaminősítettek nagyúrrá - amin persze be is rágtam, alig írtam egy darabig. Mellesleg azt sem tudom jelenleg, melyik hsz milyen mélységben számít az összesített értékelésbe. Annyit tudok, hogy szumma 20k poszt kell ahhoz, hogy újra félisten legyek.
-
Vigneau
félisten
válasz Bjørgersson #37945 üzenetére
Bingó, de szokás szerint alul ígértem, no meg már mással egyezkedett éppen.
-
-
eszakas
senior tag
Üdv.
Én mikor megvettem a gyereknek azokat azt tartottam szem előtt, hogy minimum full HD legyen, a betekintési szöge a kijelzőnek jó legyen, ne legyen kicsi a kijelzője,legyen dedikált VGA is benne /ha mégis kellene erősebb vas/ . NE legyen rajta operációs rendszer/a OP val árult termék ára több és ezt a külömbözetet a vasra fizettem inkább./! Mivel akkor még volt DVD író is benne azt kicseréltem SSD-re és gyorsabb is lett.
Innen a relatív olcsón felszoftverezheted, ha ban BM-es vagy Tanár /nyugdíjas /a családban ESET Internetsecurity vírusirtó javasolt, mivel a pendrivok a tanulótársak között forogni szoktak.[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Vigneau
félisten
Ha csak a mostani esetet nézem, nem álltam le veszekedni az EVGA-val a levelezésem során. Lévén az eredeti számla sem állt a rendelkezésemre. A rendszerük szerint a sorozatszámhoz köthető kártyát 2022.01.01-én vették, az 1 év OEM gari lejárt. Ezt a acc-omban is rögzítették.
Akitől vettem, pedig komoly HA-s, maga állította a gyári cserét. Kívülről nem is látszottak rajta a használat nyomai, viszont tény, nem is bontottam meg, hogy lássam a PCB-t. Az RX 6600-amon ellenben szépen látszott a pormacska alom fél év használat után.
No mindegy, ez van. Mindkét kártya szerencsére szépen, hiba nélkül dolgozik a gépeinkben.
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
Amit az eladótól tudok, hogy az enyém elődje bányász volt, amit gariban cseréltek. Mire megérkezett a példányom az előző tulajhoz, már nem tudott lemenni a bányába, nem volt értelme. Bekerült a zacsiba, fel a polcra, aztán pedig hozzám. Elvileg egy új kártyát kaptam, de már csak igen kurta garanciával. Lévén, az nem indult újra a cserével.
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #37929 üzenetére
Lám, lám, anno az unboxing-ot néztem meg én is a youtube-on. Aztán láttam, hogy a dobozon kívül nem vesztettem semmit, pedig mindig is szerettem, ha van doboz...
Természetesen nem titok, szumma 120k. "Klubtagoknak" 1-4 hónap, arányosan leosztva.
-
Zamma
őstag
válasz Vigneau #37921 üzenetére
A 6700 (XT) modellekkel vigyázz! Összetűztem emiatt emberekkel a 6xxx topikban...
Ezeket dobták ki szinte először piacra és egyszerúen nem tudnak hozzájuk normális drivert írni...
Ezt senki nem ismerte el, pedig a mai napig külön megemlítve benne vannak ezek a modellek a legutóbbi driver ismert buglistájában... ez vicc!
Ha olyan jók lennének nem lennének külön megemlítve...Szóval, ha megteheted inkább a sima 6800, vagy ami jobb árban van a 6650 XT mellett törj lándzsát. Az MSI gaming X egyszerűen világbanjok, olyan gangtalan.
-
KROK640
nagyúr
Fiú vagy lány? Ez az első és legfontosabb kérdés.
Ha ugyanis lány, akkor rózsaszín, vagy valami szép színű kell.
Viszont játék ne lenne rajta? Manapság ha fiú 100% hogy lesz rajta játék, ha lány akkor is 95%...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Vigneau
félisten
Érdekelné esetleg valamelyikőtöket részletre a gyárilag OEM EVGA RTX 3060 Ti-m? Nem kizárt, hogy megkívántam egy Sapphire RX 6700 10GB-t...
-
smiti
veterán
Szevasztok!
18 éves egyetemre készülő gyereknek milyen lapost lenne érdemes? Játék nem lenne rajta.
Az itteni szakmai totyikot inkább hagyjuk....
-
Zamma
őstag
válasz Vigneau #37911 üzenetére
Na, szép lesz!
...kb úgy néz ki, mint egy félresikerült nűvészmutatvány, a'la fűrészes jelenet...Én is eljátszottam a gondolatban hogy lehetne RONCSOLÁSMENTESEN az NR200-amaba merakni egy mATX lapot, de a felhozatal valahogy sosem győzütt meg, mindíg egy olyan áldozattal járt volna hogy valamit nem tudok használni, így ezt mindíg elvetettem...
Mindenesetre hogy ne csak 1 alapra szorítkozz itt egy lista az ITX-él nagyobb, de ATX-nél kisebb alaplapokról [link] .
A linken sok egyéb más is van, gyakorlatilag SFF téma szent grálja... -
Vigneau
félisten
-
KROK640
nagyúr
Athlon XP után nálam is a Phenom 9500-as jött. Akkor úgy voltam vele, mint írtam hogy a gombhoz varrtam a kabátot, és hogy legfelejebb 1-2 év múlva váltok. Ez 4 év lett, na nem azért mert olyan jó gép, hanem mert aynnira nem volt pénzem (még 1 éves se volt, már láttam csereérett)
Mire ezt lecseréltem, meg már nem a C2D volt a cél nyilván, akkor jött ki az Intel 4th genje, és egy I3-asra csaptam le. (Gondolkodtam egy használt 2nd gen I5/I7-ben is, de az drágának bizonyult akkoriban).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Nekem ezért volt szerencsém, mert az Athlon XP már annyira elavult volt, hogy CPU oldalról is (SSE2 hiánya) nyomás helyeződött rám, hogy szétborítsam a rendszert.
Amit mondjuk mai eszemmel másképp csinálnék (akkor nyilván nem tudtam, hogy a Phenom 9500 gyengébb lesz mint várom, és, hogy utána majdnem 5 évig egy fillérem sem lesz a gépre), hogy mindenképp inkább C2Q irányba mozdulnék, bár ez akokriban is felmerült, csak ugye pont a proci volt adott. Egyszer be is vittem egy bontóba, hogy eladjam, de mindössze 10 ezer ft-ot akartak érte adni, mondván hogy egy négy magos proci kb eladhatatlan főleg bontóban (akkoriban még mindenki az 1-2 magosokat kereste). Én megelhatároztam mivel volt 2GB DDR2-es RAMom amúgyis, hogy akkor a gombhoz varrom a kabátot. Mivel ezek már bőven nem AGP-s rendszerek voltak, így hozta magával, hogy a VGA-t is lecseréltem, amúgyis terv volt, de ezzel szentesítve is lett. Végül akkora rendszer szétborítás volt, hogy az ODD-n kívül semmi sem maradt az előző gépből.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asszociációs játék. :)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest