Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Uj eger: Feltem, hogy kicsi lesz de jo a merete. A kattintas szuper smooth. Eddig tetszik.
#nincsbennetarcsi
-
Vigneau
félisten
Köszönöm szépen mindenkinek!
Dehogy, az alakiig el se jutottam. De legalább nem kellett az agyamat az elöljáró ismerettel terhelni. Januártól biztosan lesz egy jó pár csere, akkor meg minek erőltessem magam...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
Köszönöm szépen ismét!
Vegyesek a benyomásaim a deshroud-dal kapcsolatban.
A gyári hűtőhöz képest messze nem visít annyira, jóval másabb a tónusa azonos fan curve mellett. Az MSI Afterburner és a HWiNFO64 azonban hadilábon áll az RPM pontos kijelzésével. És ami a hab a tortán, hogy 7°C-kal melegebb a hőmérséklet a Kaze Flex-ekkel. Valami hasonlóra számítottam, bár ettől függetlenül nem örülök neki annyira. De legalább kipróbáltam. Viszont egy darabig marad így, ha már összeszenvedtem...
Time Spy (900mV / boost 1860MHz):
-
Vigneau
félisten
Víz semmiképpen, az MK-26-ot meg nem tervezem aktiválni. Azt se tudom, jó-e egyáltalán a VGA furattáv. A VRM és a VRAM hűtése direktben meg se lenne oldva, csak a GPU-é. Szóval az keményebb dió lenne...
-
F e Z o
veterán
-
F e Z o
veterán
válasz Bjørgersson #36519 üzenetére
Nem kevés, de jobban szereti a 32-t a Call of duty és a The Division is.
H2O über alles!
-
Zamma
őstag
válasz Vigneau #36522 üzenetére
Én nagy Scythe fan vagyok - beszéltük már - de én bordára nyomónak nem ajánlottam. Persze leszólt egy fórumtárs hogy ne beszéljek már és ne hasonlítsam már a gyengén nyomó (azaz gyengén teljesítő) Be quiet bentikhez... nem baj, viszont ellenben halk!
Nem véletlenül nem ajánlottam, a gpu-n nagyon gyorsan keletkezik nagy mennyiségű hő ezért stat. nyomás bajnok kell erre, ami ráadásul csendes... A Noctuák meg drágák nem kicsit...[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz Bjørgersson #36517 üzenetére
Ő kérdezte hogy hova tovább?
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Vigneau
félisten
Amikor még a rendelés véglegesítésénél jártam, végül abban maradtunk mindhárman, ne a Slim verzió legyen. Egyetértettünk a statikus nyomás terén is, mert elég sűrű a borda:
Tény viszont az, hogy a Slim kialakítása jobban hajaz a gyári venti kialakítására. No, mostanra kezdem elveszíteni a fonalat.Te milyen venti mellett tetted volna le a voksod? Agyalok én is, jelenleg viszont azzal főzök, ami ráakadt a horogra. Fan curve piszkálgatásával finomítok.
-
Zamma
őstag
válasz Vigneau #36528 üzenetére
Szerintem meríts innen ihletet: [link]
Az ajánlásom 2 ventinél - így nálad is - a Noctua és Phanteks vonal. Utóbbi vastag, neked az nem lesz jó, szűk a helyed! Pedig az egyilk legjobb a Phanteks T30! A 3 ventis variációkból ne indulj ki, mert ott elég a kevésbé hatékony venti is! -
Zamma
őstag
+1 Látni Arctic-os deshroudot is (asszem P12), de nem elég az sem oda. 3D nyomtatóval csinált rá a tag pöpec saját shroud-ot 92-esek helyett 120-asokkal. Az úgy OK is...
Erre gondolok: [link]
Nem sokkal alacsonyabb a hő, de a hang! AZ DURVA KÜLÖNBSÉG!
Ha ez Arctic helyett Noctua lett volna - Pláne ha Phanteks - a hő is jobban esett volna szerintem...[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
Igen, anno jó pár oldalt láttam ezek közül. De hogy ennyire a Noctua vonal megy csak... És legtöbbször inkább a Slim verziót választják. Felettébb érdekes - gondolom, hasonló a lapátkialakítás a gyári megoldáshoz...
-
Zamma
őstag
válasz Vigneau #36532 üzenetére
Nem a slim kialakítása a lényeg, sokaknak nincs már helyük vastag ventiknek - pl. 3 slotos kártyáknál...
Nem nyom elég statikus nyomást egy slim sem, nincs arra ereje, a lapát felülete kicsi...
A gyárik is azért működöképesek, mert eszméletlen fordulatszámon passzírozzák a levegőt, az meg nem nagy szám.
De a művészet az alacsony fordulatban van, ott kevés a használható megoldás. Minnél vastagabb a venti annál jobb, mert azonos fordulat mellett több hőt tud cserélni. A T30 is emiatt a király. Nem 25, hanem 30 mm! Noctua fordulat és hang! Nem kicsit ráver!Ha ezt megnézed mindent IS tudsz: [link]
Amúgy ezt a csávót nagyon bírom! Olyan átéééssel beszél hogy mindjárt veszek én is egy 3x T30-as pakkot![ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
Ja, a tesztben szinte a leggyengébb az Arctic...
Egyénként ezt is ajánlottam volna neked, de tavaj óta elszált az ára, gyakorlatilag Noctua szint... ADATA XPG VENTO PRO 120 PWM (VENTOPRO120PWM-BKCWW) [link] -
Qru
MODERÁTOR
válasz Bjørgersson #36540 üzenetére
Monitor marad amig birja, megszerettem, anno az Aldiban vettem 100 eve (nyitasi akcioban). Fhd-re erosebb gep kene filmezni meg nem a pc-n szoktam (tv vagy lapos).
#nincsbennetarcsi
-
Zamma
őstag
válasz Vigneau #36537 üzenetére
Csak ki kéne próbálni 2 db 120-as ventivel a kártyádat szerintem...
Látom hogy ki fog lógni felül és szélen is, de én - ha már rászántad magad a deshroudra - a te helyedben biztosan kipróbálnám. Ha felül közel lesz a ház oldala akkor sajnos az ötletnek annyi...
2 statikus nyomásban jól teljesítő venti - ami vagy a házból vagy az aranytartalékból - ki/elővesz, nyitott gépház, és gyia!
Elsőre feszesre húzott, vékonyabb gumikarikákat ráerősítve próba, ha ok, akkor mehet a gyorskötöző akár...
Durván fog esni a hő szerintem azonos hang mellett. -
KROK640
nagyúr
A francba elfogyott az iponon a CORSAIR CX-M Series CX550M 550W V2
Pedig most akartam rendelni egyet. Van esetleg más hasonló árú és minőségű táp amit tudtok ajánlani?Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Zamma
őstag
válasz Vigneau #36543 üzenetére
Oh, nem kell túlzásokba esni... bár látom a modderség nem áll távol tőled. Fogasd fel a ventiket és nézd meg mit nyersz. Ha nem ér annyit az egész hagyd a francba. Se sok időt, se sok pénzt ne áldozz rá szerintem, ezért mondtam a gumizást (esetleg kötözőanyagot lehet még...).
-
Vigneau
félisten
Tény, annyi ventit én nem szeretnék felhalmozni, mint zoty314 Kollégánk. Viszont nem kizárt, hogy kettővel több Kaze Flex-em van, mint ami kellene.
Mellesleg, öregkoromra buggyanok meg. Eddig fel sem tűnt annyira, hogy az Akasa Apache-nak picit morgós a motorhangja. A Noiseblocker B12-PS ezen a téren jobb volt, de az meg pullban borzalmas. Hangos, no meg 1.5mm-t kiemelkedik működés közben a síkjából és beleér a bordába, ha nem tartasz elég távolságot...
-
Bjørgersson
félisten
-
smiti
veterán
válasz Bjørgersson #36549 üzenetére
Corsairből én is max az RM szériát választanám. Bár volt már corsair tápom, de az nem most volt....
Meg is van, egy VX450-es volt 12 éve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest