Aktív témák
-
-
vodkaboy22
addikt
Persze ha alaból unity-s rendszer akkor válthatsz LXDE-re attól még betöltögeti az összes gnome csomagot ... de ha kapásból lxde verziot raksz fel (LUBUNTU) raksz fel akkor 2-350 megából elvan mint a befőőőttt
nekem xubu ha csak filmet nézek pl és minden mást becsukok (asztali widgeteket nem) akkor 500mb-on el henyél a drága (pedig 4 giga ram van és 64 bit).
-
dbius
veterán
Közbe átjöttem ubira, csináltam egy képernyőképet a gnome beállítási lehetőségről, amiről én gnome alatt beszéltem, valami ilyesminek lennie kell kubi alatt is a hangbeállításoknál.
Sajnos most csak a laptopról tudtam készíteni a képernyőmentést, amin nem 5.1-es hang van, de látható, hogy van több választási lehetőségem. 5.1-es hangkártya esetén a listából tudnék választani, hogy 5.1, 4.1, 2.1, 2*2 (quadro), stb... lehetőségek között.
szerk: Nem tudom miért nem tudtam ph-ra feltölteni, erre ezen a nyamvadt kepupon meg mit rak nekem mellé...
[ Szerkesztve ]
-
aag
őstag
10.10-esem van. Most frissítettem. Maradt az automount.
Viszont kicsit korábban, nekem frissítés után romlott el a Xerox nyomtatóm kétoldalas nyomtatása és szintén frissítés után lekapcsol a monitorom ha 10 percig nem használom a gépet. Teszi mindezt változatlan beállítások ellenére.
Én nemértem mi van itt. Ahogy közeledünk au új kiadáshoz, egyre több dolog szarik be?
-
törölt tag
-
RBJ
addikt
na ez már szebb valamivel mint az alap. témát tudok szerkeszteni csak nem találtam szépet.
a kubuntu tetszik csinos csak valahogy nem esik kézre .
jé most le akartam húzni a firefox ablakát és úgy peng mint a gitárhur. tetszik lassan úgy gondolom a win 7 tehet egy szíveséget.[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
peerblock ot használok és is csak elnéztem.
a téma nál nem is a win hez ragaszkodás miatt kérdezem csak ez az alap szürke nem igazán jön be. csak valami csinibre gondoltam. de majd megszokom.egyelőre úgy néz ki, hogy most a win 7 . ubi, kubi van a gépen.
az más tészta, hogy a kubi nem látszik boot nál a választási lehetőségnél.[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
Köszi a választ.
Na, eddig nem tudtam, hogy létezik ilyen kombinált lehetőség P3-asra.
Csak a gond -utólag belegondolva-, hogy 1.0 -s az usb portom, igen-igen lassú tehát...
... Szóval meggondoltam magam, nem lesz hatékony ezen a gépen az usb -s linux...
...Mindenesetre az infód által megtudtam valami újat.
-
mzx
senior tag
Nah, teljesen a végére akartam járni a Brutforsz által felvetett parancs sornak, beléptem Lubuntu (Lxde graf.körny.) helyett ubuntuba (Gnome graf.), ráadásul admin-ként, de megintcsak nem működött, ahogyan azt előrejeleztétek, hogy nem ezen múlik, de megpróbáltam ezt is, újabb 5 perces várakozással, hátha... de semmi.
Azonban dbius -os módszer: siker.
5 másodperc alatt kettévágott 3 db. képet.
Ha jól értem, mindkét parancs az ImageMagick-ra épül. Tényleg érdekes talány, miért működött akkor mégis csak az egyik parancs, a kettő közül, több különböző napon történt , több variációban elkövetett kísérletezésem után is...Kár, h Brutforsz-é nem működött, mert nem akarom, h letörjön... annyira lelkesen segitett nekem, és legtöbbször működtek is az ő felvetései is!
HÁLA BRUTFORSZNAK IS! Neked is, dbius.
u.i.: Barlangban dobolok, vörös a szemem , kinézek, közbe' a Nap lement-e...és ettől eddig, attól addig, ugyanolyan a másik oldal, télen banán , nyáron meleg, éjszaka van, Napozz Holddal! ...homokba dugtad az ujjad, legyen egy olajlelőhelyed...
1989 -es Kispál és a Pefőfin . GYőzelmi zene ...
[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
Figyu, 3 percenként belenéztem a mappába , ahol a 3 db. jpg áll, és semmi plusz, termelt jpg, épp úgy, mint múltkor. Korábban ráadásul többször is kipróbáltam ugyanezt, volt, hogy 20 (!) percet vártam, és semmi eredmény, majd megszakitottam , mert 20 perc elteltével se kaptam vissza a prompt- ot.
Akkor hát valami akadály mégiscsak van , nem?
Arra nem emlékszem, kikapcsoltam -e a terminálban futó moc player zenelejátszót a múltkori próbálkozásaim során, de most tuti ment alatta.
Szóval a köv. percben kipróbálom aképp, h kilépek moc-ból. -
mzx
senior tag
Múltkor is, most is olyan mappával kísérleteztem, melynek én, a bejelentkezett user vagyok a tulaja, ám de lehet, h lényeges dolog F2-vel belépnem a terminálba?
Lehet, h itt a bibi? Mivelhogy nem avval léptem be múltkor se, most se.
(De a köv. percben evvel próbálom ki mindkettőtök által felvetett parancs sort.)
Közben lassan 10 perces eredménytelen várakozást után CTRL+C -vel megszakítottam Brutforsz parancsát ,de lehet, h az is menne, ha a terminált CTRL+F2-vel indítom?Kérdés: mit jelent, mire utal, mi a jelentősége az F2-es indításnak? Ezt már többször is javasolták nekem mások is, és olyankor végre működött is ezek után, ami addig ezen indítási mód nélkül nem.
(Egyébként most is 3 db. pár száz KB-os képecske van egy egyszerű, space mentes, spec. karakterektől mentes mappában, amin kipróbálom a kettévágást. Pár perc alatt az én gépemen is kész kellene legyen ezekkel, elvileg.)
K I E G . : nem lehet, h bezavar az ugyancsak terminálban futó moc player zenelejátszóm?
[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
Most elkezdem kipróbálni ezeket. A kérdés számodra is szól: ha nem menne a parancs,
nincs kockázata és van értelme, ha sudo -val is megpróbálom utána?hm... a néni alja meg az enyém
(háttérben mzx nyálcsorgása hallik
)
köv. mohó kívánságom: a melltartóját nem lehetne kettévágni?Ennek is majd utánanézek, köszike
:
"Lapozd át ezt, pont a jpg függőleges, tömeges kettévágásáról érdeklődnek: [...]"[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
Köszi az ötletet.
Sajna az a helyzet, hogy elég lassú gépem van (500MHz proci), és winXP sokkal gyorsabban fut ezen nem csak az ubuntuhoz, de Lubuntuhoz képest is, pl. ezért használok paralel két oprendszert (XP és Lubuntu).
(Na meg azért, mert akad pár XP alkalmazás, mely ubi alatt nem, vagy csak körülményesen használhatok, vagy egyéb okból windows-ban praktikusabb.)
Azonban a konzolos megoldások (nem csak a parancsok, hanem a konzolos alkalmazások, pl. a moc player zenelejátszó itt linuxon) elérik a windows-os sebességet, épp ezért sok esetben a linuxos konzolos megoldást előnyben részesítem a windows -os megoldásokhoz képest, de természetesen sok esetben a grafikus linux -os megoldásokhoz képest is.
(Utóbbit meg windows -os, netet igénylő felhasználás helyettesítésére szeretem használni -pl. vírusmentessége miatt-, számos esetben.)[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
Ez is eléggé hasznosnak tűnik: [link]
Szerk:
Kipróbáltam, egy könyvtárba átmásoltam x db. jpg képet, majd az alábbi paranccsal sikeresen, függőlegesen kettévágta mindet
convert *.jpg -crop 50%x100% +repage mod_%d.jpg
A szétvágott képek mod**.jpg néven kerültek elmentésre.
Pl.:
Eredeti kép:
Ketévágott kép:
[ Szerkesztve ]
-
zsolo_d
tag
Kedves dbius!
Köszi az ötletet, ezt már próbáltam de sajnos nem jó így sem.
A BIOS-ban így néz ki a dolog:
SATA Controller Mode:
- AHCI ---> SATA controller AHCI mode
- Compatibility ---> SATA controller IDE modeTelepítettem AHCI és Compatibility módban is.
Az eredmény mindíg ugyanaz...
A telepítés csak a korábban említett F6 ACPI=OFF opcióval indul el.
Mindent fel is rak, csak az induláskor a Grub még bejön és nem megy tovább csak a kurzor villog tovább. (fekete képernyő, nagy kurzor a bal felső sarokban)
Akár az idők végezetéig is várhatnék semmi nem történik.Akkor az oprendszer nem kompatibilis a hardverrel? (Kubuntu 10.10 32 Bit)
Üdv.:Zsoló
-
Nem tudom, hogy mit értesz standard kernelen, de ha az Ubuntus (megpatchelt) kernelre gondolsz, akkor a 2.6.37-es kernelre épül jelenleg a Natty, onnan elérheted. Lucidra van backport (PPA), de Maverickre is telepítheted akár azt.
(#32659) j0k3r!: pontosan milyen VGA-d van, amire telepítened kellett a drivert? Mivel nem megy, most uninstallálni kell először is:
sudo /usr/share/fglrx/ati-uninstall.sh
-
harry
veterán
Nem igazán akartam, mert ahogy írtam, magával ránt még egy marék csomagot (pl. ubuntu-desktop), és ez nem tudom, mennyire szerencsés...
Parancssorból hogy lehet csak adott csomagokat frissíteni? Gondolom törlöm, és telepítésnél az újat rakja fel, de nincs valami más megoldás?
Mondjuk jelenleg van grafikus felület, de azért érdekelne. -
Speeedfire
félisten
Úgy néz ki ez az ssl nem akar nekem összejönni sehogysem
radmin: kicsi anomália részemről ez a dolog, mind1 letöltöm a debiant és megnézem azzal is, ott már nem kellene hibát dobnia
először is a debiant akartam felrakni, csak mivel azt még nem töltöttem le az ubi meg itt fekszik az asztalon, gondoltam jó lesz nekem az ubi is -
-
harry
veterán
Van win7 alá megbízható "meghajtó", amivel lehet írni/olvasni ext3-at? Mert akkor lehet átraknám a nagy adat partíciómat ext-re (filmek, doksik, zenék, virt.gépek), többnyire úgyis inkább linuxot használom, de néha el kéne érnem ezeket a dolgokat is... az ntfs-3g meg, ahogy írtam korábban, nagyon durván belassul, ha ntfs partíción dolgozok virtuális gépen Ubi alatt (pl. OS-t telepítek... amit nem értek, mert régebben nem tapasztaltam ezt).
-
ntomka
nagyúr
Szerinted én mire gondoltam? Természetesen win-win (ntfs-ntfs), lin-lin (ext-ext) másolásra, nem is a kettő között, az persze, hogy lassú, stb. De legalább oda-vissza ír ntfs, ami a winről baromira nem mondható el ext esetében. És az előbbi módon a linux gyorsabb.
Az akku időre annyit tudok mondani, mint az előbbiekben is, hogy nálam legalább annyi időt hoz, mint win alatt. Winen alapból kilövöm a számomra felesleges szolgáltatásokat, szóval ez nem játékos.
Szerintem meg egyre jobb a hardvertámogatása. A pulseaudio meg remek fejlesztés, csak gyerekcipőben jár, azt meg nem hiszem, hogy egyre rosszabb. Régen kínszenvedés volt normálisan hangot varázsolni linuxon, főleg 5.1-et. Most rádugom az USB creativeomat, kiválasztom a pulseaudioban (kattintásos módszerrel, ahogy te írod
), a több csatornás kimenetet szintén, és örö és bódottá van.
Ezzel a szolgáltatás indul-nem indul dologgal soha nem találkoztam, még a korai időkben sem. Rosszul-e csinálsz valamit?
Most pl. beállítottam, hogy a fájl alapú gyorsítótárazások is a memóriában foglaljanak helyet (pl. böngészőknél (chromenál nincs rá opció)) az fstab segítségével. Ezt (chrome esetében pl.) windowson hogy? Sehogy. Megtáltosodott a rendszer, kevesebbet villog a winyó ledje.
Szóval ha már kattintgatás, az alapvető dolgok linuxon sincsenek ma már másképp, főleg ubuntun.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
törölt tag
USB-re nem sikerült telepíteni. Addig eljutottam hogy az USB installert feltetem, az bemásolta a fájlokat az USB-re, aztán bemásoltam mellé a Linux iso- fájlját, elindítottam a START-ot, és aztán megakadt. Nem volt türelmem tovább várni.
De megpróbáltam rendesen feltelepíteni a gépre is, de ott sem működik az egér, és nem hiszem, hogy USB-ről indítva működni fog.
Szóval nem a telepítéssel van gondom, hanem azzal, hogy az egér nem megy.
-
Laca 012
őstag
Hát igen ez szép..Bár a broadcom-tól nem vártam mást, épp most van-volt egy igen érdekes eset az új Asus RT-N16 routerrel. Ott is elvileg a tesztpéldányok 4718-as CPU-val jöttek ki, most meg mindenkinek azt írja a linux, hogy 4716. Csak ha így lenne, az nem tartalmazhatna elvileg USB vezérlőt, meg nem 480MHz-es kellene hogy legyen, hanem 300MHz-es...stb.
Szóval van kavarodás Broadcom téren az biztos..
Most akkor mi lehet az igazság? ami rá van írva, vagy amit a linux mond?4321 vs.4328???Bár az igazság az, hogy ez sokadlagos kérdés nálam. Úgyis Atheros-os kártyát szeretnék majd bele, ez csak ideiglenes, hogy végre elinduljon mint router+server..
És a fő problémám ez, hogy se az intel3945abg, se ez a 4321/4328 nem akar master módban menni! Ez utóbbi még más módban sem, bár most meg találtam egy fórumot, ahol azt írták, hogy az Új 9.10 karmicba nincs alapban wlEgyik fórumtársunk súgott, hogy itt van hogyan kell feltenni. Nagyon szeretném szeretni ezt a linux dolgot, A notimra is ezt szeretnék, de ennyit szenvedni....
[ Szerkesztve ]
-
Laca 012
őstag
Ja! lehet nem klikkeltél a képre nagyításhoz a # 19569-es hsz-ban? Ott látszik a chipen a felirat..De a panelre is BCM94321MC-van írva..
[ Szerkesztve ]
-
Laca 012
őstag
Egyébként az lspci -vv kimenete ezt adja:
02:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4328 802.11a/b/g/n (rev 03)
Subsystem: Dell Device 000a
Control: I/O- Mem+ BusMaster- SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Interrupt: pin A routed to IRQ 17
Region 0: Memory at dfc00000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Region 2: Memory at ffc00000 (64-bit, prefetchable) [size=1M]
Capabilities: [40] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot+,D3cold+)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=2 PME-
Capabilities: [58] Vendor Specific Information <?>
Capabilities: [e8] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/0 Enable-
Address: 0000000000000000 Data: 0000
Capabilities: [d0] Express (v1) Endpoint, MSI 00
DevCap: MaxPayload 128 bytes, PhantFunc 0, Latency L0s <4us, L1 unlimited
ExtTag+ AttnBtn- AttnInd- PwrInd- RBE+ FLReset-
DevCtl: Report errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal- Unsupported-
RlxdOrd- ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop-
MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 128 bytes
DevSta: CorrErr- UncorrErr- FatalErr- UnsuppReq- AuxPwr- TransPend-
LnkCap: Port #0, Speed 2.5GT/s, Width x1, ASPM unknown, Latency L0 <4us, L1 <64us
ClockPM- Suprise+ LLActRep- BwNot-
LnkCtl: ASPM Disabled; RCB 64 bytes Disabled- Retrain- CommClk+
ExtSynch- ClockPM- AutWidDis- BWInt- AutBWInt-
LnkSta: Speed 2.5GT/s, Width x1, TrErr- Train- SlotClk+ DLActive- BWMgmt- ABWMgmt-
Capabilities: [100] Advanced Error Reporting <?>
Capabilities: [13c] Virtual Channel <?>
Capabilities: [160] Device Serial Number xx-xx-xx-xx-xx-xx-xx-xx
Capabilities: [16c] Power Budgeting <?>
Kernel modules: ssbAhogy elnéztem ugyanaz a driver is van mindkettőhöz, tehát tök mindegy melyikhez találok megoldást, menni fog..
A harmadik linkeden egyébként azt néztem, hogy nem csak én botlottam ebbe a dologba: -
Laca 012
őstag
Én ezt értem, meg el is fogadom, meg keresgéltem így is, de a szemednek már csak hiszel (meg nekem)!
Ezt a fényképet ha megnézed a tulajdonságainál, fél órája, azaz most csináltam arról a kártyáról ami itt van az alaplapban az asztalon előttem..
És azt is hidd el, hogy a win 4321-nek látja.
Az okosok azt írták, hogy a chip ugyanaz, csak az egyikhez (4328) kétsávos rádiót raktak. Ettől még ugyanaz a két kártya.
Hozzáteszem, hogy valójában lehet, hogy tényleg kétsávos ez a kártya, és lehet hogy a winfosok ismerik fel rosszul, de akkor a broadcom is félrenyomtatta a panelen is, mert ott is BCM94321MC van..
Vagy amilyen üldözési mániám van, el tudom képzelni, hogy a kártya firmware-ében van tiltva az 5GHz, amit a Linux nem vesz figyelembe, és egyébként fizikailag tök egyforma a két verzió. -
Laca 012
őstag
Igen ez is egy érdekes dolog...
Ezt fényképeztem, ez a kártya:
Windowsban ennek is ismeri fel, de linuxban többen írták, hogy ezt "4328-nak hívják"..
Azért ezt nem tudom hogy van, mert most valami vagy ez, vagy az..Szerk:
Különben ha jól olvastam elvileg a 4328 dual band lenne 2,4GHz/5GHz, de ez nem dual-os..[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
szia
maga a csomagok már megvannak nekem apt-get-tel letöltöttem őket csak éppen a konfigoláshoz kellene segítség mert nem megy a daemon sajnos nekem, gui-val megy de nekem arra nincs szükségem, mert csak a szerver funkciók kellenének parancssorban
de sehogy sem tudom rávenni a delugot h daemon módban üzemeljen
a csomagok melyeket telepítettem
deluge-core
-common
-webui -
FixY67
senior tag
Asszem, félre vagyok értve
Alapból Intrepid szervert használok. Telepítéskor ráhagytam, hogy rakjon fel, amit csak akar. Aztán egy szép napon elkezdtem nézegetni a kimenő forgalmat és feltűnt egy ismeretlen, semmihez sem kapcsolható cím. Ez volt a canonical.com. Megtaláltam, mely csomaghoz kapcsolódik, leszedtem.
Most hasonló módon felraktam egy virtuális gépbe az új 9.10 szerver változatát és megint ott virít. Már nem néztem, hogy pofázik-e kifelé, azonnal töröltem.
Nem az a gond, hogy szabaduljak meg tőle. Inkább az, hogy egyáltalán feltelepül. Még1x: szerver verzió! A desktop lehet, hogy mentes tőle.
Az még elmegy, hogy felmegy és település közben kér egy címet, kinek jelentgessen (ugyanis ez valami monitoring szoftver, ami szervereknél valóban nem árt, ha van), nade az, hogy minden jelzés nélkül hazaüzenget, a'la windows...
Most (ha jól láttam), semmi érzékeny adatot nem küld ki, tehát komoly kockázatot (talán) nem jelent. De ezek után háromszor meggondolnám, hogy éles rendszert rá merjek-e bízni. -
Lenry
félisten
valóban nem írtam külön, de az első hszben linkeltem a hardvert, amin fut, ott le van írva
elvileg csak az a két screenlet fut, amit látsz is, a sysinfo, meg a naptár
most épp megint nincs, de már anyu is panaszkodott, hogy mi az, meg zavarja. újraindítok, hátha előjön (addig nem tudom eltüntetni, amíg nincs ott)
-
Na ezt így aszem feladom, pedig már látszik a 4 meghajtó a places-ben de hiába dugdosom bele a kártyát nem látja
Most a telómmal szívatom magam (az abban lévő kártyát akartam a gépbe dugni). Rádugom, felismeri, írni nem tudok rá. Kb. 2 hete még ment rendesen. pysdm-el próbáltam szerkeszteni az fstab-ot de csak sz.rabb lett. Próbáltam root-két írni, úgy se hagyja. Most fstab-ból kitörőltem mindent amit beleírogatott, szal úgy van ahogy hozzákezdtem. Ez egy nokia 6220c (synbianos) teló, simán tárolóhelyként próbálva. A kártyáról olvasni tudok, de íráskor ez fogad: Hiba a könyvtár létrehozásakor: Csak olvasható fájlrendszer.szerk.: az imént tudtam rá másolni (3 számot), meg is örültem, de most megint Csak olvasható fájlrendszer hiba. Ez akkor lehet, h valami hw probléma lenne?
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
Közben kijött a vlc-ből 1.0.1-es verzió, ami letölthető ppa repón keresztül.
Ezt felraktam, valamivel tényleg jobb a helyzet, de néha ez is beszaggat. (compizt nem kapcsoltam ki lejátszás alatt)
-
PuMbA
titán
HD filmek VLC-vel tökéletesen mennek: sudo apt-get install vlc. 9.04-en nekem is szar a flash,de 8.04.3-on tökéletes.
sh4d0w: Nem minden release tökéletes,de az LTS-ek 1,5 év után már betonstabilak ( most éppen a 8.04.3). Támoagtása meg van 2011ig akkor pedig fellehet tenni majd a következő kiforott LTS-t ( 10.04.2 ). Én most a 9.10 Alpha 3-at nyúzom,de megy minden rendesen,kivéve az új emphaty-t ami csak távol és elérhető állapotot ismer és 1 nap egyszer kifagy a firefox.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
Ubuntuforumon is többen panaszkodnak hasonló problémára: [link]
Elméletileg a megoldás az alábbi: (fenti helyről származó postok közül való, de még nem tudtam kipróbálni)
load the flash plugin before firefox or swiftfox. It's a NVidia driver issue. (edit: not only... ATI users seem to benefit from this too).
Easiest fix: modify the startup script of your browser, e.g. in case of Minefield (firefox-3.6):gksudo gedit /usr/lib/firefox-3.6a1pre/firefox.sh
Find your browser script in the same area, somewhere in /usr/lib/yourbrowser; (edit: other possible locations are like /usr/local/lib/firefox-3.5/firefox or for install with ubuntuzilla it is /opt/firefox/firefox);
then add as 2nd (NOT 1st) line:
Code:export LD_PRELOAD=/usr/lib/libGL.so.1
I'm not sure if this will keep working after an update of the browser (then do it again).
If this doesn't work or you don't like this solution try the following:
I couldn't get it done in a launcher command but I used the script option (copypaste in gedit and save):Code:
#!/bin/sh
## replace firefox-3.6 with what you use, e.g. firefox, firefox-3.5, swiftfox
LD_PRELOAD=/usr/lib/libGL.so.1 firefox-3.6or when you run from an extracted tarball:
Code:
#!/bin/sh
export LD_PRELOAD=/usr/lib/libGL.so.1
/path/to/firefoxNow to run your browser make a launcher with as a command:
sh /path/to/script
[ Szerkesztve ]
-
Badman 4ever
őstag
Terminálból futtattam de a winyóberregés után kidobta a kurzort és semmi mást. Mindkét progit így indítottam a readme alapján és igen benne volt chmod +x is. Jah és a felhasználói mappából /home/[user]/[játék] -ból indítottam. Szóval nem sok támpont maradt.
[ Szerkesztve ]
-
-
lapa
veterán
üdv. neked köszönhetően újra van tévé, gazdasszonyom szeret téged én meg okosodtam kicsit. pedig emlékszem, hogy elkezdtem valami hasonlót. mindig elbénázom, néha elfelejtem a sudo-t és ha épp nem olyan a program, hogy kiírja, akkor esetleg keresek mást, mert nem azt csinálja amit szeretnék...
van valami egyszerű program az eredeti vinyó adatainak visszanyerésére? ahogy látom nem fizikai hiba, mert a win-es recovery program képes listázni a könytárakat.
köszönöm a segítséget.
Aktív témák
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Külpolitika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anime filmek és sorozatok
- Ukrajnai háború
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Max
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!