- Windows 11
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Vírus a gépben!
- Crypto Trade
- Milyen program, ami...?
- Az Apple szerint a briteknek nem kellene piszkálni a mobilos böngészők piacát
- Mozilla Firefox
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ntomka #48585 üzenetére
én értem, de ha nagyon nehézkes szoftvert találni hozzá, akkor így is lehet. ha megvan az eredeti, akkor még erkölcsi problémát sem okozna igazából
amúgy szerintem ez kifejezetten az a cucc, amit terminálból is remekül lehet, még ha nem is címkézi fel rendesen, azt utána egy easytag vagy hasonló cuccal megoldod pár kattintással. -
-
-
-
törölt tag
válasz
ntomka #38247 üzenetére
lehetséges. egyelőre türelmes vagyok. de ha a bétákig sem képesek megoldani, hogy legyen nyelvi támogatás, akkor kivágom az ubit, mint macskát szarni...
most mennek fel a csomagok, bár sírt a mintupdate, hogy ütközik a két tároló, de próbát megér. nem "production machine"
-
törölt tag
válasz
ntomka #38031 üzenetére
ja, azt hittem, hogy ez tök alapfunkció... mert ugye arra képes, hogy a kde alá kwin-t indítson, gnome alá meg compiz-t.
egyébként ami fura, hogy bár ugye lightdm van már oneiric-ben, de még bőven közel sincs külsőleg a mock-up képeken szereplőhöz. bár lehet, hogy az én gépemben van a hiba, de ez így elég fapados (kb mint a gdm). -
.:ZS:.
senior tag
-
törölt tag
válasz
ntomka #37161 üzenetére
Többé-kevésbé mégis. De tényleg nem teljes.
-
törölt tag
válasz
ntomka #37078 üzenetére
"Meg ahogy észrevettem ubuntunál azért jobban hanyagolják a régebbi verziókat, ha kint az új.">Mármint hogy miért is? Vagy hogy is? A normált 1,5, az LTS-t 3/5 évig támogatják. Ha szerveren 4,5 éves az Ubuntud, ugyan úgy támogatják, mintha 2,5 vagy fél éves lenne. Az openSUSE csak 2 éves szupportot ad. Ehhez képes a 3 év is több, hát még az 5.
-
-
floatr
veterán
válasz
ntomka #36720 üzenetére
Részemről rendben ez is...
Annyit tennék hozzá a kutyaetetős részhez, hogy mivel mi kutyák ugyebár "főzni nem tudunk", kénytelenek vagyunk konyhát választani. Nekem az összes többi eb..ssza a szám ízét -- próbáltam sajnos -- egyedül ezzel vagyok kibékülve, még ha változott is egy kicsit a "menü"
-
floatr
veterán
válasz
ntomka #36715 üzenetére
Ne forgasd ki, amikor cinikus próbálok lenni
Alapvető emberi magatartás, amikor jön egy változás, hogy a hatékonytalanságot (csakazért sem "kontraproduktív"
) keresi mindenben -- erről beszélek, nem pedig "folyamatos visszalépésekről". Én is, de próbálom kordában tartani az esetleg előbukkanó ellenérzéseimet. A bubity esetében rájöttem, hogy semmi igazi érvem nincsen ellene. Mellette talán tudnék találni, ha valaki eleget fizetne érte
bár így felfutóban elég nehéz egyelőre, de a széllel szemben pisálás kihagyása elég meggyőző érv önmagában is. Végigvettem már magamban én is korábban, hogy hova lehetne menekülni a változás elől, és arra jutottam h sehová, mert minden csak rosszabb lenne.
-
floatr
veterán
válasz
ntomka #36699 üzenetére
A tetszik/nem tetszik egyáltalán nem az. Nekem pl nem tetszik az apple-féle design, és mivel erre hajazott kezdetben a kde4, az sem tetszik még ma sem. Bár ezekkel szemben érveim is vannak
A lassúsággal kapcsolatban én a vsyncben találtam meg a megoldást. Érdekes h eddig mindig ki volt kapcsolva alapból, most nem, és erős teljesítményromlást okozott. Ami a bugokat illeti, én eddig egyet találtam érdemben, de azt már javították.
A produktivitással kapcsolatban meg el nem tudom mondani, hogy hányszor futottam bele megszokások okozta problémákba, kezdve az enterprise/spectrum/c64/XT-s korszaktól, a különféle windowsokon át egész a bubity-ig. Kontraproduktív (
) volt az egész binugz is önmagában, amikor a kontraproduktív vista helyett kezdtem használni inkább. Aztán a kde4 is az volt, meg a gnome, miután átszoktam. A gs is az, de így akkor elmondhatom, hogy az informatikus élete folyamatosan egyre hatékonytalanabb, és lassabbabb.
(#36700) aag már csak arra akartam kilukadni, hogy biztos van valami alapja is a véleményednek.
(#36701) sheratan hát a notification area valóban hiányzó elem. Nekem eddig egy alkalommal volt vele görcsöm, amikor az exaile-t lecseréltem a klementine-ra, aztán rájöttem h az meg bekúszik a hang menübe, merhogy az is támogatja
mondjuk ide valóban befejlesztenék egy close gombot, bár őszintén... nem annyira érdekel, hogy lázadozzak.
A kuszaság rendbetételére is csak várni kell egy kicsit. Elmondták pár helyen h most egyfajta közönségteszt zajlik e téren, bármennyire is fájhat ez egyeseknek: figyelik, hogy az elérhető indicatorokból mit mennyire használnak, aztán rántanak egyet ezeken is. Ahhoz hogy érdemben hozzá tudjak szólni a különbséghez, át kéne rágni magamat az api-n, amit nem fogok megtenni, bár van egy olyan érzésem, hogy annyira Shuttleworth sem hülye mint fejlesztéshez közel álló ember, hogy teljesen feleslegesen pocsékolja az erőforrásokat a kerék újrafeltalálására.[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz
ntomka #36685 üzenetére
Így alakult. Azért neked címeztem, mert ilyesmiről beszéltünk épp. Valami olyasmire számítottam, hogy "na ez már haladás", bár nekem mindegy h neked hogy tetszik
(#36686) sheratan nekem ilyent valami elcseszett driver miatt csinált. Mostanában elég jól működik köszönhetően egy külsős fixnek, de lehet egy próbát tenni a unity2d-vel is. Ahogy nézem egész szépen alakul az is.
(#36687) aag a gnome2 panel nem majmolás? A "gnome" vagy "kde" menü? Az ikonos asztal? A dokkok, screenlet-ek, taskbar, tray, a compiz, meg minden...? A dash, lencsék, indicatorok, windicatorok, meg ez a fél-dokk legalább egyedibb az eddigiektől. Most épp a global menü szúrja a szemed, amikor sokan már rég ezt használják?
A béta feeling meg eddig is sajnálatos jellegzetessége volt az LTS-közi kiadásoknak. A mavericktől is a falra másztam az első hónapban, de most ahogy bepróbáltam a f15-öt, az sem volt egy pillanatra sem jobb. Sőt ott még most is olyanokkal kellett szórakozni, amit a bubi évekkel ezelőtt leküzdött.
Valós választási lehetőséged meg ezernyi van. Amikor feature freeze lett, nem volt érdemi gnome3, azért nem került bele, az oneiric-ben viszont azt tippelem, hogy ott lesz a gs is. Amellett ott az xfce, ami simán átveszi a gnome2 helyét azzal a különbséggel, hogy egy p8400-as procival meg egy hd3470 gpuval a scrollozás nem fog akadozni. De lehet kde-t is használni, vagy puppy/hannah montana linuxot is
Ezek mind olyan érvek, amikkel semmit nem lehet magyarázni. Most éppen egy saját look&feel kialakításán dolgoznak, és biztosra veszem, hogy az elkövetkező években sokat fog Shuttleworth kilincselni kormányzati/oktatási felhasználási lehetőségeket keresve. Az h bloody stevie mit használ a krízis 5 alá, vagy a vörösszemes fotóbolthoz...
-
aag
őstag
válasz
ntomka #36688 üzenetére
1. A globalmenün kívül hol?
Nemelég? A MacOS-ben eleve így írták meg a programokat. Itt meg tízezerből 3 van átalakítva hozzá. Csak egy ostoba ember képzelheti, hogy rövid időn belül mindet átírják hozzá. Egyébként az Unity is egyfajta MacOS-majmolás. Valószínűleg azért nemlátod, mert nem használtál még MacOS-t. Szánalmas és undorító próbálkozás. Én az ilyen hozzáállást megvetem. Ez nem fejlesztés. Sem nem új, sem nem jobb mint a régi, és még be is perelhető az APLE részéről.
3. Azért ez mondjuk jelen állás szerint nem igaz.
Pedig de! Hiába a választási lehetőség belépéskor, még kiirtani sem tudod véglegesen. Ez a nagy-büdös helyzet ma.
Egyébként nem is tudom miért szürkítettem ki, hiszen mindez pont témába vág. Talán azért, nehogy az Ubuntu-fanok megszóljanak.
-
floatr
veterán
válasz
ntomka #36682 üzenetére
Semmi bajom, csak a konkrétumok eddig nem voltak olyan ütősek, hogy én is csatlakozzak a sírva menekülők táborához. Az nekem kevés, hogy nem annyira testre szabható, vagy hogy mert a másikat már megszoktuk. Volt itt probléma ez, meg az, hogy mennyi minden hiányzik. Aztán amikor kiderül, hogy annyira azért nem foghíjas a dolog, akkor az is büdös volt valami magyarázhatatlan okból.
Nem néztelek hülyének sem, senkit sem, csak a felindulásból való ekézésnek -- ahogy a kde vagy a gs esetében -- itt sincsen értelme.
Az meg kicsit meredek meglátás a kollégától, hogy ezzel leírták magukat a civilizációs térképről -- na az ilyenek mennek az agyamra. Kevesebben hagyják emiatt ott a bubit, mint a kde4 idején a kde-t.
(#36683) aag nem tudhatod, hogy milyen tervei vannak, hogy ezt a számot benyögte. Gondolom nem jelenése volt egy közepes buli után
[ Szerkesztve ]
-
aag
őstag
válasz
ntomka #36678 üzenetére
Nem vallási fanatizmus ez az ubuntu, ne csináljunk már belőle applet.
Ezzel -így, egy az egyben-, egyetértek.
Hatalmas előnnyel vezetett az Ubuntu a többi linux disztribúció előtt a 10.10-es kiadásig. Aztán jött a 11.04, és visszacsúszott az utolsók mögé. Nemsemmi mutatvány. Most még egy darabig védeni próbálják a mundér becsületét, de aztán ez az unity-baromság el fog tűnni a süllyesztőben, ahogy a többi ostoba ötletnek is mindig ez a sorsa.
-
floatr
veterán
válasz
ntomka #36631 üzenetére
Minden bővítmény esetében a környezetnek fel kell szippantania egy library-csomagot. Ez vagy egy osztott közös, vagy egy interpreter. Amikor scripteket tölt be, minden egyes alkalommal berántja hozzá a runtime egy részét -- ez lassú szemben a natív szutykokkal. Amikor beolvassa a scripteket, és végrehajtja az event bindingokat, onnantól kezdve az esetek nagy százalékában hullamindegy, hogy milyen százalékos plusz teljesítménnyel bír az egyik script motor a másikkal szemben, mert gyakorlatilag 1-2 lépésen belül mindig natív hívásokba torkollik a script aktuális sora. Ha megnézed, hogy mennyi időbe telik betölteni egy *monkey-t vagy egy v8-at egy script végrehajtásához, akkor lehet h még lassabb is lesz, mint a python dacára annak, hogy pár script benchmark huszár sokszoros teljesítménykülönbséget mér a js javára, ha a nyers feldolgozási képességekről van szó.
FYI én a v8 teljesítményének leginkább node.js esetében tudnék örülni, csak az az ökoszisztéma még eléggé foghíjas enterprise szempontból.
Az meg egy újabb vitát megérne, hogy jelen esetben egy natívan implementált egyszerű layout direkt scriptelése áll szemben egy baromira összetett layout áttételes scriptelésével.
Nyilván nem akarnék időjárásmodellt futtatni egyikben sem, és atomerőművet sem bíznék egyikre sem.
-
floatr
veterán
válasz
ntomka #36617 üzenetére
Már miért akarná bárki is összeszégyelltetni a desktop júzert...? A használt megoldások már régóta léteznek desktop rendszereken. A python meg ugye mennyivel lassabb a GS-féle js/css megoldásnál? Én éreztem szoftveresként kényelmetlenül, hogy c/c++-ban kéne reszelni bármit is, miközben még kde alá is van annyiféle script binding, hogy kész öröm nézni.
(#36625) aag értem ezalatt azt persze, hogy fel fogják tudni építeni az újabb alapokon a korábbi look&feel-t annak, aki nagyon jajong
Hasonlóképpen, mint a kde4 esetében
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz
ntomka #36608 üzenetére
Én meg nem értem ezt az ellenérzést az indicator api-val illetve a pythonnal szemben. A lencse mivel lenne komolyabb megoldás? Mert az a bal oldalon jelenne meg, vagy mert úgy nézne ki, mint az UNR? Esetleg mert azt is meg lehet írni pythonban?
Az a nagy helyzet, hogy a jelenleg meglévő Applications és Files&Folders lencse is nagyjából hozza ezt a szintet, ráadásul elég kemény keresője. Indicator és lencse is készülhet ugyanúgy pythonban, unoban, meg c-ben is. Mitől lenne az egyik komolytalanabb, mint a másik? -
floatr
veterán
válasz
ntomka #36600 üzenetére
Éppen hogy arról beszéltem korábban is, hogy -- ahogy a plasmoidokban -- itt is elő fog jönni egy korábbira hajazó retro lencse, vagy indicator. Mondjuk én a lencsére tippeltem volna inkább, de a másik jött be. Újraimplementálták a gnome2-es menü applet-et immáron indicator keretei között. Még pár ilyen, aztán szépen a retropártiak visszaalakíthatják olyan bronzkorira steampunkos háttérrel az egész bubity-t
Csak azt nem értem, hogy eddig az volt a baj, hogy nem lehet testreszabni (vagy msképpen: összeb..ni), erre most itt egy újabb lehetőség visszatérni a jól megszokott menühöz, és megint csak sírás van... öccsém, nektek semmi se jó
Ja szokványos menü: a kde4 alap menüje kb semennyire nem volt szokványos, és afaik pár kisebb verzió után szültek bele az alapokba egy klasszikus menü plasmoidot, amit először nem is volt olyan egyszerű bevarázsolni a helyére, kellett pár törtverzió míg megoldották, hogy cserélhető legyen egy kattintással.
(#36601) aag kezdhetnéd a te gépeddel. Egyébként FYI a korábbi menü IS csak egy panel applet volt, és egyetlen érdemi előnye volt csak a jelenlegi indicatoros megoldáshoz képest: bárhová el tudtad helyezni. Indicatorral ezt -- talán csak egyelőre -- nem tudod megtenni.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz
ntomka #36572 üzenetére
A Unity és a GS már kapott, a compiz 0.9 szintén. Mutter-nek nem jár valami szép cirkalmas...?
(#36571) audi100td őszintén: szvsz egy design driven UNR-feelinges parasztvakítás az egész GS, nem több. Ráadásul a design elemek jóval több hangsúlyt kaptak benne, mint érdemelték. KDE még hasonló, de annak legalább volt 3 éve, hogy kicsit ledobja magáról ezeket a sallangokat, és egy kicsit ésszerűbbé nőjön. A Unity legalább nem akarja felhívni magára a figyelmet, hogy némábameg milyen szép is vagyok
Kb egy fél élettel ezelőtt még aszontam volna rá, hogy jujjde édi.
Tetsszen, akinek tetszik, de én nem erőltetném a magam részéről a bubi portját, akkor már inkább konzol
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz
ntomka #36518 üzenetére
ezt a gnome shell-t feldobtam, de egyelöre inkabb hagyom, epp olyan fapad lesz töle a rendszer mint fedora alatt, alig lehet valami allitani, remelem majd jobban kiforr, mert amugy az alap koncepcoo szerintem nagyon jo, meg a unity-nal is jobban kezre all es gördülekenyebben müködik
addig meg egyelöre marad a mint 11 regi gnome-mal
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ntomka #36472 üzenetére
Mint 10-et használtam, de ott adódtak gondok, pl. egyik frissítés után elszállt a gcc, bármit fordítottam le vele, nem lehetett futtatni. Nem is lett megoldva a probléma.
Inkább akkor már Debiant tennék fel. Az se normális Ubin, hogy csak a kísérleti nVidia driverrel megy az csak FX5200, és pl. nincsennek ikonok a Unityben. Mondjuk nem is vágyok rá, valszeg KDE-t tennék a Debianhoz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Laybee
őstag
válasz
ntomka #36316 üzenetére
/etc/apt/sources.list:
deb http://packages.linuxmint.com/ katya main upstream import
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty main restricted universe multiverse
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty-updates main restricted universe multiverse
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu/ natty-security main restricted universe multiverse
deb http://archive.canonical.com/ubuntu/ natty partner
deb http://extras.ubuntu.com/ubuntu natty main
deb http://packages.medibuntu.org/ natty free non-free#deb http://archive.getdeb.net/ubuntu natty-getdeb apps
#deb http://archive.getdeb.net/ubuntu natty-getdeb games/etc/apt/sources.list.d/local-repository.list:
deb file:///usr/share/local-repository katya
-
floatr
veterán
válasz
ntomka #36199 üzenetére
Hát, én úgy éreztem hogy valamit tenni kell azellen, hogy az ember ne bukjon be a billentyűzetbe unalmában, de a használhatóság rovására ne menjen, így nem lett gnome (s)hell
(#36198) aag apró félreértés csak, hogy a 11.04 nem annyira LTS
a 10.04 volt az, és a 12.04 lesz az.
[ Szerkesztve ]
-
dcsabesz
tag
válasz
ntomka #36150 üzenetére
A 11.04-es változatot azért cseréltem vissza a 10.04-re mert kicsit lassabb volt és néha hülyeségeket csinált. Pl: akkumlátor üzemmódban villogott folyamatosan az töltöttségjelző és rosszul is adta meg a hátralévő üzemidőt. Ezen kívül volt még néhány hülyesége. Lehet ez is a frisebb Xorg rovására írható?
-
dcsabesz
tag
válasz
ntomka #36148 üzenetére
Az Ubuntu érdekes módon felismeri, és kezeli is, de sajnos az a gond, hogy a mutató odafagy a képernyőre, ha ablkaot váltok vagy valamilyen műveletet végzek a gépen. Volt fent a 11.04-es Ubuntu, abban műnködött rendesen, csak maga a distribúció nem jött be és visszaraktam a 10.04-et.
Azért gondoltam, hogy keresek hozzá drivert. -
-
localhost
Közösségépítő
válasz
ntomka #36009 üzenetére
Oké, legközelebb lesz képernyőkép is, csak nekem még újdonság az UBUNTU (nem tagadom) és felváltva bootolok hol ide hol w7-be.
Mindegy. Emberkemellszobor a ma reggeli bootolással elment. Nincs. Done.
Sem kopete sem amsn nincs a rendszerben.
A kérdés a lehető legegyszerűbben az, HOGYAN (miként, mi módon) lehet egy tálcán ülő ikonról kideríteni, hogy mihez tartozik ?[ Szerkesztve ]
-
-
-
M.W.H
aktív tag
válasz
ntomka #35972 üzenetére
lol..
csak azért nem irtam most sudo-t mert 40 probálkozás ha nem volt egyse
és mindig ezt dobta amióta frissitettem:/ és most raktam fel a legujabbat és elfelejtettem
majdnem irtam is hogy sudoval se megy
de azért kiprobáltam és megy.
wkr@wkr-desktop:~$ sudo aticonfig --initial -f
[sudo] password for wkr:
Uninitialised file found, configuring.
Using /etc/X11/xorg.conf
Saving back-up to /etc/X11/xorg.conf.fglrx-4 -
Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!