Aktív témák
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
kw3v865 #20320 üzenetére
Attól függ, van -e pulse audio, vagy sem.
(#20317) VaniliásRönk:
Én meg imádom nézni, ahogy a kolléganők a dokumentum megnyitás helyett átnevezést kattintanak. Ezt eljátsszák vagy 3*. Na akkor kérem, hogy hadd üljek má oda.
Te azt szoktad meg. Itt ez van, ezt kell szeretni.[ Szerkesztve ]
-
-
-
törölt tag
válasz
kw3v865 #19550 üzenetére
melyik ubuntu van telepíŧve? illetve inkább talán az alsa meg a pulseaudio verziója kéne, csak abban nem tudok pontosat mondani sajna. nekem ez volt 9.04 alatt, aztán 9.10 alatt változott, mostmár úgy működik, ahogy te elvárnád, illetve eleve hangosabb is lett a maximális hangerő.
amúgy ez nem bug, hanem feature inkább, egyszerűen annyi, hoyg nem lineáris a hangerő csúszka. de elvileg az újabb rendszerben már úgy kéne működjön, ahogy elvárod. -
-
zed01
őstag
válasz
kw3v865 #19399 üzenetére
Tűzfalat nem, csak tűzfalbeállító eszközt, ugyanis az Ubuntu, és az összes fejlettebb disztró kernel szinten tartalmazza a tűzfalat, amit Iptablesnek hívnak. A Firestartert könnyen beállíthatod, célszerű az általad használt bejövő portokat engedélyezni, mondjuk a torrentnél. Én az ingyenes Bitdefender antivirus for unices-t használom (regisztrációt igényel a használata), aminek nincs valós idejű védelme, azt is csak azért hogy átnézzem azokat a fájlokat amit átmásolok a Windows particióra. Egyébként vírusirtó linuxra nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
kw3v865 #19399 üzenetére
Attól függ. Tűzfal van benne alapból, csak be kell kapcsolni. Persze csak akkor érdemes, ha potenciálisan veszélyeztetett bizalmas dolgok vannak a gépeden. Vírusirtót fel lehet dobni, de az sem az Ubuntut fogja megvédeni, hanem a Windowst. Tehát ha MS oprendszer nem érintkezik az Ubival, felesleges teljesen ez utóbbi.
-
harry
veterán
válasz
kw3v865 #19141 üzenetére
Amarok 1.4 (?) tudom ajánlani, lehet használni úgy, hogy csak a playlist van + shortcutok (ahogy én szeretem), de be lehet nyitni mellé borítót, dalszöveget, wiki oldalt, meg mindenféle hülyeséget is. Ebből van amúgy 2 is, talán Ubuntu 9.04től, de az nekem nem tetszett, de ezekre is fel lehet rakni a régebbit, csak kell egy másik repót hozzáadni. Neten van leírás, 1-2 perces művelet.
-
-
Vladi
nagyúr
-
Zenty
őstag
válasz
kw3v865 #18586 üzenetére
Szerintem, nem a hardver lesz a probléma. Ati pedig, igen bekavarhat.
Egyébként, ha kifejezetten gyors oprendszert szeretnél, akkor érdemes kipróbálni a Xubuntu
Ez teljesen ugyanaz mint az Ubuntu csak Xfce grafikus környezetet használ. A nagyon gyenge gépekhez találták ki ( 256 ram stb), ami nem bírja a Gnome vagy a KDE felületet. De sokan használják azok is, akik erősebb gépel rendelkeznek, mert gyorsabb az Xubuntu felülete. Az új verzió méghozzá elég szép is lett szerintem: [link][ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz
kw3v865 #18586 üzenetére
Nahát azon a gépen hasítania kellene mint .... állat.
Optimalizálni lehet, pár dolgot kikapcsolsz ami nem kell.Ati driver igen problémás. Úgy hallottam. compizzal karöltve pláne.
Azért érdemes lenne megnézni, hogy mennyi erőforrást használ éppen.
Szóval keress valami rendszerfigyelő alkalmazást a menüben.Ha nem lelsz tedd fel a htop -ot.
(#18585) Speeedfire:
Azt én 3 éve nem találom.[ Szerkesztve ]
-
n0_gAboR
őstag
válasz
kw3v865 #18230 üzenetére
Tapasztalat: egy regebbi gepen egy XP kezelofelulette SOKKAL reszponzivabb, mint egy linux + GNOME kombo.
Az Xorg eleg lassu, a GTK2 is egy viszonlag lassu toolkit (amit a GNOME hasznal), arrol nem is beszelve, hogy a Firefox + Flash kombo is joval lassabb (kulon-kulon es egyutt is) Ubuntun, mint Windowson.
Raadasul ha nem NVidia kartyad van, hanem netan Intel vagy ne adj isten ATI, akkor meg nagyobb kulonbsegekre szamithatsz (a windows javara).Ez a tezis miszerint "Nem futtatnék én komolyabb progikat, csak általános használatra (netezés ..." manapsag mar nem ugy mukodik, mint regen. A legujabb webes technologiak, es a sok flash alkalmazasa eromuveket kivan, hogy elvezheto legyen a dolog.
Egy olyan gepet, amin siman elmegy pl a NFS : Underground, megfekteti egy komolyabb WEB2-es, designosabb ajaxos oldal siman (pl szaggat a google maps, stb)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
válasz
kw3v865 #18223 üzenetére
A win7-et nem vágom, de a 9.04-es csak kicsit volt lassabb egy ősrégi gépen (P2-400, 256MB ram), mint az XP. Avast vírusírtóval együtt már az Xp is a 9.04-es ubi szintjén van az említett gépen - természetesen az XP-n ki van kapcsolva minden, ami lassíthat, míg az ubin minden gyári állapotban volt.
Aktív témák
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.