Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
válasz
vicces #49701 üzenetére
Valamit tuti változtattak, nem tudok bejelentkezni se chrome, se chromium, ff, reconq alatt se
Bejelentkezésnél megáll és várakozás a szerverre, és teker..
A másik gépemről xp alól meg megy
Na most ha routert cseréltem, live rendszerről is ugyanez, akkor mi a rongyos fax lehet?
Ez jön:
Nincsenek fogadott adatok
Nem sikerült betölteni a weblapot, mert a szerver nem küldött adatokat.
Íme néhány javaslat:
A weboldal újratöltése később.
Hiba: 324net::ERR_EMPTY_RESPONSE): A szerver adatok küldése nélkül lezárta a kapcsolatot.[ Szerkesztve ]
-
haris
őstag
válasz
vicces #48636 üzenetére
remélem holnap délelött már fel tudom varázsolni a masinkámra az új LTS-t.
"Megjelent már?
Nem. Az Ubuntu 12.04 LTS április 26-án jelenik meg, várhatóan valamikor a délutáni órákban. Irányadóként az elmúlt években megjelent kiadások megjelenési időpontjai:
Ubuntu 11.10 - 15:15
Ubuntu 11.04 - 13:36
Ubuntu 10.10 - 12:10
Ubuntu 10.04 - 19:24
Ubuntu 9.10 - 16:25
Ubuntu 9.04 - 14:53
Ubuntu 8.10 - 16:11
Ubuntu 8.04 - 14:17
Ubuntu 7.10 - 13:15
Ubuntu 7.04 - 16:18"Forrás: ubuntu.hu
[ Szerkesztve ]
-
God Vazzeg
veterán
válasz
vicces #46862 üzenetére
10.04 alatt nekem is tökéletes, de ez most meglep, miért nem lehet vajon telepíteni?
Jaja, én is letöltési oldalról szedtem a deb csomagot, fel is települ, csak nem jelenik meg, és nincs sehol
Lehet a live rendszer tehet róla, de így hogy merjem feltelepíteni?
Lehet felrakom a teszt gépemre
-
-
-
-
MacCaine
őstag
válasz
vicces #43961 üzenetére
Manual alapján már tudni kellene használni...
Automatikus indítást meg nem az adott programból kell állítani, hanem az Ubuntuban. Indítópultra bedobod, illetve vannak automatikusan induló scriptek, amikbe be lehet rakni az ilyeneket (/etc/init.d környékén kell keresgélni).
-
MacCaine
őstag
válasz
vicces #43959 üzenetére
Dobd be az indítópultra.
Man vnstat? De van online verzió is.
-
-
>-48-<
aktív tag
válasz
vicces #43831 üzenetére
Tényleg nem akarok a hsz-eiden rugózni, csak az szúr már másodszorra is szemet, hogy a linux alatt való bootolható pen készítését egy nem működő dolognak állítod be. Nekem is volt már balsikeres próbálkozásom, de a három módszer egyikével végül mégis mindig sikerült live pendrive-ot készítenem. TinyCore-tól kezdve Debianon át az Ubi-ig mindent sikerült pendrive-ra írnom. Még persistent verzét is gyártottam valamelyikből leírás alapján. Készséggel elhiszem, hogy nálad valamiért nem működik, de azért azt ne gondold, hogy a linux közösség tartja el az írható DVD ipart. Vagy hogy sunyiban mindenkinek van otthon egy dugi windows-a ha éppen pendrivera akar iso-t írni... Tényleg nem támadásból írom.
Főleg, mert elég keveset tudok a rendszerről. De nálam és sok más fórumtársnál csont nélkül műkszik ez a funkció.
-
-
>-48-<
aktív tag
válasz
vicces #43786 üzenetére
Azért a szánalmas egy picit erős jelző a Debianra...
Miért halott a linux win nélkül?
Pendrivera pedig kapásból 3féle mód is eszembe jut /dd, unetbootin, usb-creator/gigasuperoff//Akkor majd adj egy esélyt a crunchbang-nek is! Debian alapú, de fél év distrougrálás után én megtaláltam a saját rendszerem benne. Nyilván nem hibátlan ez sem, de villámgyors, baromira testre szabható és szuper segítőkész a közösségük! //
-
-
-
-
rybank
senior tag
válasz
vicces #42772 üzenetére
Nem igazán éri meg LTS-re cserélni. A boot idő az töredéke a 11.10-ének, de csak is és kizárólag biztonsági frissítéseket kapsz. Újabb verziójú csomagokat nem. Azt az újabb disztribúciók hozzák. Értem ez alatt azt, hogy a programjaid sem frissülnek. És, hogy a biztonsági frissítésekből sem mindet kapod meg.
A második kérdésedre a válasz pedig az energiakezelő beállításokban leled. Ha nagyon nem lelsz egy programot és mégis fel van telepítve navigálj a /usr/share/applications mappába.
Ui.: A tárolókkal ha babrálsz kapsz újabb csomagokat. De még ez esetben is töredéket.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
vicces #42743 üzenetére
Ha nem fontos, hogy lezárjon a képernyő, akkor kapcsold ki a zárolását...
@PuMbA : Én mondjuk sok extra dolgot nem használok Linux alatt, de mostanra a legtöbb bajomat meg tudtam oldani. Kellett hozzá gúglizni, meg szívni sokat, de ez a 11.10-es is összeállt egy hét alatt, azóta frankón megy.
@Laca026 : A Virtualbox helyett Vmware-ben is lassú?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
vicces #42563 üzenetére
Mindenképpen erős jelszó kell, ha van az Internet felé nyitott port a tűzfaladon.
Nekem pl. van FTP szerverem, és pár egyéb dolog is, oda illene
Egy nyitott SSH-n ugyanazzal a userrel lehet bejelentkezni, mint a gépre, így minél nehezebb kitalálni, annál jobb.@RBJ : Ja, akkor az egy USB hangkártya, meg egy transmitter
Ebből a gép csak a hangkártyát látja gondolom, azokat meg általában ismeri a Linux.
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
válasz
vicces #42540 üzenetére
vilmaboy@ubuntu:~$ rfkill
A(z) „rfkill” program jelenleg nincs telepítve. A következő beírásával telepítheti:
sudo apt-get install rfkill
vilmaboy@ubuntu:~$ sudo apt-get install rfkill
[sudo] password for vilmaboy:
E: Nem sikerült zárolni: /var/lib/dpkg/lock - open (11: Erőforrás átmenetileg nem érhető el)
E: Az adminisztrációs könyvtár (/var/lib/dpkg/) nem zárolható, lehet hogy másik folyamat használja?[ Szerkesztve ]
-
-
-
harry
veterán
válasz
vicces #13743 üzenetére
HD filmek:
Próbálgattam én is pár HD-t, de több lejátszóval is gondom volt - míg nem megnéztem terminálból 'mplayer'-rel, és gond nélkül ment az a videó is, ami eddig nem, vagy csak nagyon laggolva ment. Tudom van az mplayerhez GUI is, de azzal nálam gondok voltak. De terminálból jó, ugyanúgy van fullscreen, tekerés, hangerő állítás, minden, külön kezelőablak/panel nincs, de szerintem nem is kell.
Még az lehet érdekes, hogy ezt .mkv fileokkal néztem.[ Szerkesztve ]
-
vamzi
senior tag
ha adatforgalmat akarsz mérni, akkor szerintem használj vnstat-ot.
sudo apt-get install vnstat majd ha kész a telepítés akkor: sudo vnstat -u -i eth0ha megakarod nézni a forgalmat, csak bekell írni, hogy vnstat. Kérheted napi,heti,havi és ha jól emlékszem éves lebontásban is a forgalmat. de van nagyszerű helpje.
infrára nem tudok mit mondani.nekem a bluetoothom így működik az ubuntu alatt mint neked az irda windóz alatt
-
nos leszedtem ezt az irda appletet, ami egyébként nem működött, vagy másra volt való, nem a telefonomhoz.
egyből visszaváltott a netspeed eth1 figyelésére.
de ez igy még nem jó.a nokia telefonomat hogy tudom összekötni infrával?
windows alatt csak oda kellett tartanom a gép oldalához, és egyből kapcsolodtak, lehetett küldözgetni a fájlokat. linuxra nincs valami hasonló megoldás? -
-
Brutforsz
senior tag
A képernyő-billentyűzeten egérrel is meg tudod nyomni a NumLock gombot.
Alt+F2 > onboard > felbukkan az alapbillentyűzet > a jobb oldalon található téglalapok közül a felsőre ráklikkelsz > megjelenik - többek között - a NumPad.
3x ráklikkelsz a megfelelő gombra, és megszűnt a NumLock.[ Szerkesztve ]
-
vamzi
senior tag
én használom az amsn-t és vannak szines nickek is.A munka menete a következő volt.:
Hozzáadás/eltávolitásban rákerestem az amsn-re.ki is dobta.feltettem,elindul jo.De nagyon zavartak a kódok a nick nevekben.Rákerestem a plugin-okban a plus! ra.terminálban átmásoltam(mert hogy foggalmam sincs hogyan kell rootként másolni a grafikus felületen, de a terminálban adok jogot magamnak és ugy ment) a kicsomagolt mappámat a /usr/share/amsn/plugins mappába.amsn-t indít Fiók/pluginok kiválasztása.szépen be is tette közéjük.kiválaszt,betölt.hurrá van plussom.na igen de a nevek még mindig krix-kraxok.nah a google-t fellapoztam és már nem tudom melyik fórumon de találtam ezt a linket.Azt irták róla, hogy a nick neveket szinezi ki.Nosza mondom próbáljuk ki.letölt,kicsomagol,ugyan ugy beteszem az amsn-be mint a plus!-t.Meg is van a pluginokban.kiválaszt, betölt.De nem tölti be mert panaszkodik az amsn verziószámára, hogy neki minimum 0.96-os kell.ejj mondom.nah amsnt fellapozom frissebb verzióért.meg is van a .package.csak épp nem nagyon tudtam, hogy mit is kezdjek vele
nah nem jött össze, mert még mai napig nem tudom mit csináljak vele.Gugliztam, de áhh hagytam.Nah leszedtem forrásba.kicsomagol,elő a terminált.install szerint haladok is.irja egyfolytában a hibákat, hogy mely csomagok hiányoznak.szép sorban haladva mindet leszedtem a synaptic-al.hurrá sikerült feltenni.terminálból indítom is.áá klafa, indul is.nah fogtam a colorednick plugint bemásoltam,plust bemásoltam.amsn indít, pluginok kiválaszt, betölt.minden szépen betöltődik.amsn-t ujraindítom és láss csodát szinesek a nickek
a használt programokat feltettem a tárhelyemre, mert például nekem ma a colored nick oldala nem nagyon akart bejönni.személy szerint még a live plugint tettem fel mert abba vannak a megszokott szmájlijaim.
Eddig egy hátránya van nekem, h mindig terminálbol kell indítani.erre valaki mondhatna egy megoldást, mert tuti van.Remélem segítettem.És végül egy szkrínshát, hogy hogy is néz ki jelen pillanatban az amsnem.
lehet inkább cikket kellett volna irnom és azt linkelni -
vamzi
senior tag
Nah ez az amiről beszéltem.Ránéztem a compizra youtubeon, háth abba is van vagy 2 szemet gyönyörködtető efekt.Jah és jut eszembe.amikor a 3d kockát hozom elő berylben ctrl+alt+ egér.Na annak a kockának a méretét nem lehet valahogy lekicsinyiteni?a managerben nem nagyon találtam rá opciót.a youtubeon a videokban sokkal kisebbek a 3d-s kockák
meg ebben a videoban az ubuntunál felül vannak az ikonok és alul a tálza.azokat a kis bogyós ikonokat hogyan lehet megvalósítani?
[ Szerkesztve ]
-
vamzi
senior tag
én ugy tudom, h nem.a compiz ugyan az mint a beryl, csak a beryl csicsásabb meg több az efektje.én ugy tudom, legalább is valami ilyesmit olvastan a minap az egyik oldalon.Amúgy én is belőttem a beryl-t.testre is szabtam, mostmár nagyon tetszik az egész rendszer.bár ha filmet szeretnék nézni akkor kikell lőnöm a berylt mert különben pixeles és akadozik a lejátszás akármivel, már ha bejön a video képe
ha nem jön be akkor ugyan az amit fentebb irtam, hogy mintha befagyna a lejátszó skinje és összefolyna a kis skin a video méretű skinnel.erre esetleg valaki tud megoldást?
-
doktordrog
aktív tag
Why not make the program support multi source downloads?
LinuxDC++ won't support this until win DC++ does. And no, we won't switch to StrongDC++'s core or to some other random DC++ mod's core.Nem nagyon szoktam dc-ni, de nekem az agyamra megy, ha valaki így tölt tőlem
Ha megszoktad valamelyiket, akkor meg használd wine-vel. Nem hinném, hogy dc-k gondot okoznának neki.
-
7
addikt
A Mercury Messenger (java-alapú, tehát döglassú
) mindenképp tudja a színes betűket, de mintha az aMSN is képes lenne dekódolni őket. Ennek ellenére én úgy vagyok vele, hogy jobb, ha az e-maileket látom név helyett, mert az állandó, nem kell keresgélni az adott júzert, mindig ugyanúgy kezdődik a neve. Ha mégis neveket látok, akkor meg már olyan, mint a Matrix: Nem látom a kódokat, csak a vöröseket, szőkéket, barnákat ;t
-
7
addikt
Lehet crontabolni, de az neked nem jó, mert neked a grafikus felület elindulásakor kell a program indítása (amsn nem fut simán terminálban). Javaslom esetleg a /home/júzernév/ könyvtárban a .xinitrc file szerkesztését (vagy létrehozását és futtathatóvá tételét) úgy, hogy beírod a legaljába:
/usr/bin/amsn& (kell a & jel is)Ezt a file-t (ha nincs máshogy beállítva) az X lefuttatja az indításkor, ergo elindulnak a benne listázott programok. Nem tudom, grafikus login managernél is áll-e ez a dolog, amennyiben nem, úgy az adott DE-ben kellene keresgélned egy autofuttatás opciót (ha nem találod, legalább azt írd le, milyen DE-d van: Gnome, KDE, Xfce, vagy esetleg valami más).
-
-
ngabor2
nagyúr
sudo pico /etc/apt/sources.list
itt írd be a main restricted universe multiverse szavakat (ami már ott van, azt nem kell) a ''fő'' deb kezdetű sor végére, ami a disztribhez tartozik.
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ edgy multiverse universe main restricted
valami ilyesmi, a tükör neve más lehet. -
ngabor2
nagyúr
a /etc/apt/sources.list-ben benne vannak az extra tárolók? universe, multiverse. asszem a multiverse-ben van az mc.
sanyix: root módban akartam elindítani a guit,
1: be tudod állítani a root jelszót, lásd 1. hsz. bár ha a sudo nem megy, akkor valóban nehéz.
2: pontosan mit csinál/nem csinál a sudo? -
dbius
veterán
Ez a bug vmi kde/ubuntu/kubuntu specifikus hiba lehet. Nekem pl. live-ként futtatva a telepítő cédéről müxik rendesen ez a modul, csupán telepítést követően hülyül meg
hogyan tudod lelőni az X-et:
egy mc-t indíts és:
sudo init 3 (ekkor elvileg le kell állnia, és konzolra kell lépnie)
vagy pedig bootoláskor megadod kézzel, hogy init 3
Többiek:
KWorld sztereo + FM, Conexant 878A(táv,infra fej,dipol antenna,CD)
PixelView Play TV pro, Conexant 878A(táv,infra fej, CD)
Ezen tunerek tudomásotok szerint működnek Linux alatt?? bt878 chipesek, remélem igen... mert a jelenlegi tunerem nem hajlandó, és gondoltam, hogy berakok még egyet, ami Linux alatt is megy... (mielőtt rákérdeznétek, már mindent megpróbáltam/tunk linux gurukkal együtt, hogy életre keltsük a jelenlegi tuneremet, ami egy Leadtek PVR2000, és nincs hangja Linux alatt, egyik disztró alatt sem) -
dbius
veterán
monitor&display modul nem csupán nálad viselkedik így, hanem kb. mindenkinél
Ez egy régi bug, amit nem javítottak mai napig.
Keresd meg a monitorod horiz. és vertikális frissítési értékeit (tól ig) és azt kell beírnod kézzel a xorg.conf fájlba.
Ezt követően automatikusan a monitorhoz viszonyított legjobb felbontásban és frissítésben fog menni (term. ehhez kell az nv driver is)
Vagy ha elmondod, hogy mi a monitorod pontos típusa és feltöltöd valahová a jelenlegi xorg.conf fájlodat, és belinkeled ide, akkor segíthetünk kézzel helyrerakni! -
Sianis
addikt
A Linux nem Windows!
Itt nem kell mindent letölteni kézzel. Ott van a jó kis apt, tud mindent amit kell. Van benne java, flash, nvidia meghajtó is! Teljesen feleslegesn neked szórakozni ilyesmivel, mikor képes rá a rendszer is!
Ilyeneket keress:
- flashplugin-nonfree
- nvidia-glx
Egyelőre csak keresss!
Sianis -
-
Sianis
addikt
Nvidia: Mit telepítettél eddig?
Opera: Azért nem tudod bemásolni, mert nem rendelkezel alapértelmezetten root jogokkal. Ehhez ugyebár a sudo parancsot kell használni, gondolom már ismerős. Pl: indítasz terminálból egy mc-t ( telepítendő ) sudo-val és akkor szépen oda másolhatod a language file-t ahova akarod.
Sianis
Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.