Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fradi81 #49742 üzenetére
Nem akarok másik felületet, csak munkaasztal váltást gombnyomásra
szerintem nem olyan nagy "igény".
God: Előtte megnézegettem a kubuntut, xubuntut, lubuntut, de aztán csak a sima ment fel... bár kde-n gondolkoztam elég sokáig.
(#49743) Kendek: Erről tudnál egy kicsit bővebbet írni hogyan, mit telepítsek?
azt hiszem compizconfig telepítés után zuhant össze a docky (és a compizconfig el se indult). Elvileg ott kellene beállítani nem?[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fradi81 #49732 üzenetére
Valamit pluszban telepítettem fel a compizhoz, erre meghalt a docky. ezután töröltem a compizt (helyre akartam rakni az előző hibát), és utána lett kapufa az egésznek. De most szerencsére már megoldódott, visszaállt a rend úgy tűnik.
Olyat szeretnék beállítani, hogy a munkaterületek között válthassak az egér plusz két oldalsó gombjával oda-vissza. Ezt mivel tudom most megvalósítani? 10.10-ben ahogy kockaként lehetett forgatni az asztalt ott meg lehetett oldani. (egyébként erre akartam keresni valamit, így kezdődött az egész bonyodalom)
-
sir fg
aktív tag
válasz
fradi81 #49642 üzenetére
Hát igen.. Bocs, hogy megint bepöccentettem, de hát annyira tárgyilagos, alap dolgot írtam le, ami tényleg alapismeret. És direkt nem foglaltam állást ebben a már régóta húzódó meddő vitában... Nem foglaltam állást! Nem is neki írtam! Csupán a mennyiségek és a mértékegységek helyes használatára hívtam fel a figyelmet, könyörgöm... Más hozzászólására reagálva. Erre nekem ugrik. El sem olvassa, mire reagál, vagy 0 szövegértés?? Kioktat, hogy nem tudom az Ohm-törvényt, holott le sem írtam az Ohm törvényt!?! (Na meg amúgy is...vicces..)
Most nem tudom, hogyvagy
. Hát már inkább
.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
válasz
fradi81 #47918 üzenetére
Futott mellette egy tabbal egy FF is
Van szerencsére. Kell is, az Eclipse meg a VMWare tudja is enni szépen
Az a Asus Xonar d1 az aláírásodban megy OOB Ubuntu alatt? Mert ajjor beruházok egyre.A kérdésem még adott: mennyire hihetek az lm-sensors által kiírt hőmérsékleti adatoknak?
----------------
Off: Esti mjúzik
---------------Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
kenny123
addikt
-
H.Roland
aktív tag
válasz
fradi81 #47014 üzenetére
Köszi. Felrektam a firmware-t, és be is tölti a dmesg alapján.
[ 14.889995] DVB: registering new adapter (cx18)
[ 15.086265] xc2028 2-0061: creating new instance
[ 15.086267] xc2028 2-0061: type set to XCeive xc2028/xc3028 tuner
[ 15.086271] DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Zarlink ZL10353 DVB-T)...
[ 15.086376] cx18-0: DVB Frontend registered
[ 15.086378] cx18-0: Registered DVB adapter0 for TS (32 x 32.00 kB)
[ 15.086399] cx18-0: Registered device video32 for encoder YUV (20 x 101.25 kB)
[ 15.086421] cx18-0: Registered device vbi0 for encoder VBI (20 x 51984 bytes)
[ 15.086448] cx18-0: Registered device video24 for encoder PCM audio (256 x 4.00 kB)
[ 15.086468] cx18-0: Registered device radio0 for encoder radio
[ 15.086470] cx18-0: Initialized card: Leadtek WinFast DVR3100 H
[ 15.086504] cx18: End initialization
[ 15.087652] cx18-alsa: module loading...
[ 15.248578] cx18-0: loaded v4l-cx23418-cpu.fw firmware (158332 bytes)
[ 15.350069] usb 1-5: ath9k_htc: Transferred FW: htc_7010.fw, size: 72992
[ 15.403511] cx18-0: loaded v4l-cx23418-apu.fw firmware V00120000 (141200 bytes)
[ 15.409554] cx18-0: FW version: 0.0.74.0 (Release 2007/03/12)Viszont amikor megnyitom a tvtime-ot, még minding azt írja, hogy "Nincs jel", csatornákat nem talál.
Majd rákeresek az alábbi hibaüzenetekre. Kicsit küzdősnek tűnik a dolog.roland@Roland-Ubuntu:~$ tvtime
Futtatás: tvtime 1.0.2.
Konfiguráció beolvasása: /etc/tvtime/tvtime.xml
Konfiguráció beolvasása: /home/roland/.tvtime/tvtime.xml
mixer: find error: Siker
mixer: Can't open mixer default, mixer volume and mute unavailable.
mixer: Can't open device default/Line, mixer volume and mute unavailable. -
alitak
senior tag
válasz
fradi81 #46960 üzenetére
Újrarakni nem tudtam, ugyanis nem indult el a törlés a szoftverközpontból. Synaptic-ban nem akarom buherálni, a rendszer ettől függetlenül nagyon jól be van lakva, egy reinstall most nem esne túl jól. Beállításokat meg nem találtam a programhoz. Megpróbálok egy frissítést, hátha az megoldja.
-
-
-
-
-
RBJ
addikt
válasz
fradi81 #45420 üzenetére
Csak azért kérdezem mert valahol olvastam, hogy gyorsabb nak érezték mint a Kubuntu t.
De sajna annyira megszoktam, meg most laktam be a friss rendszert, hogy nincs kedvem újratenni .
Mondjuk ubuntu megszokás miatt nekem jobban fekszik a synaptics és szoftverkezelő.
Elsőre fura volt nekem is a moun.[ Szerkesztve ]
-
válasz
fradi81 #44920 üzenetére
Aham, csak azért én szeretek értesülni a rendszerüzenetekről
Pl. előfordul, hogya levelezőszerver bemondja az unalmast (freemail), és olyankor jó, ha szól a Kmail, hogy baj van.
@Vizion : Ja, hogy. De akkor a Kde-Low-fat-settings, az hova ment fel? A Dolphin húzza magával az Akonadit?
Egyébként rájöttem, mi bja a system-config-samba -nak. Gksu kell neki, és nincs a függőségei között. Ha kézzel felteszi az ember, akkor megy.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
fradi81 #44805 üzenetére
Ja-ja, de csak akkor ha az ember óvatlanul akar a csicsán állítani.
Egyébként meg azért annyira nem rossz választás a Unity sem, legalábbis ha valami újdonságra vágyik valaki. Mert ez aztán tutira nem egy Windows koppintás felület.
Bár persze az is igaz, hogy az összes áttérős emberke valami belső késztetés folytán arra vágyik, hogy windowsosítsa az Ubuntut. Ez így már kissé nehezebben megy, de nem is erről kell, hogy szóljon a dolog. -
válasz
fradi81 #44801 üzenetére
Ha Ubuntu, akkor én mondjuk egy kezdőnek már nem ajánlanám annyira a Lucidot. Jelen esetben még hardveres gondokról is tudunk, az újabb kiadásban már jó eséllyel megoldott lehet. Szóval Ubuntu esetében mindenképpen ajánlott a Unityval való ismerkedés, hiszen az a jövő, kár megszokni a GNOME paneleket, majd aztán anyázni váltásnál. Kubuntu esetében pedig a KDE azért sokat fejlődött, mások véleménye szerint is egyre inkább kiforrottá vált. AMD videokártyával meg például aztán főleg csak jót tesz a frissebb kiadás, legalábbis ha a KWin-t is használni akarja az ember.
Meg azért a kiadás után ennyi idővel már csak nem lehet annyira bugos ez az Oneiric.(#44802) cashback: Ahogy gondolod, természetesen jó választás így is.
Meg persze nem muszáj egyetlen lehetőséget kipróbálnod, idővel nézegethetsz másfele is. Egy kisebb partíción elfér bármelyik kiadás, szóval nyugodtan lehet tesztelgetni is.[ Szerkesztve ]
-
cashback
őstag
válasz
fradi81 #44801 üzenetére
Kendek Köszönöm... a kevésbé kisebb hibásat választom amit fradi írt.
Már leszedtem ami szükséges a TP-link 422G V2-es adapterhez, hogy netképes legyen a rendszer.
Szükséges esetleg még valami driver, program csomag amit még most telepítés előtt érdemes leszednem? (külön vinyóra teszem, win rendszeres vinyót eltávolítom még csak ne is lássa a gépet)
-
cashback
őstag
-
szoke12
őstag
válasz
fradi81 #44087 üzenetére
Na! Szereztem bele SD (64 M) ramot, merthogy mind a 2 megy bele. Egyszerre tudja használni őket? Tehát az eszméletlen nagyságot képviselő 2*4 MB EDO-t. és a szintén óriási 64 MB SD-t? És erre a configra OS javaslat?
Tudom, h az ilyen gép nem sok mindenre jó, de a nosztalgia élmélyért már megéri.
Ezzel a 64 Mb-tal az XP 16 perc alatt töltött be.[ Szerkesztve ]
-
aag
őstag
válasz
fradi81 #43863 üzenetére
Mi a problémád? Mi nem igaz abban amit írtam?
Nincsen problémám. Láthatóan neketek van. Olyanról mondtok határozott és kizárólagos véleményt, amiről szinte semmit sem tudtok.
Minden tiszteletem a segítőkész fórumtagoké, de úgylátom az undokoskodás sem áll tőletek messze. Pedig semmi okot nem adtam rá.
-
-
vilmaboy
őstag
válasz
fradi81 #43547 üzenetére
őőőőőőőőőőőőőőő. az van
minek a verziójáról beszélünk???
------------------
update ezt írja... mi ez? mi a baja?
Csomaglisták olvasása... Kész
W: Duplicate sources.list entry http://archive.canonical.com/ubuntu/ oneiric/partner i386 Packages (/var/lib/apt/lists/archive.canonical.com_ubuntu_dists_oneiric_partner_binary-i386_Packages)
W: Próbáld futtatni az apt-get update -et, hogy javítsd e hibákat -
-
szoke12
őstag
válasz
fradi81 #43475 üzenetére
Sajna ez sem mindig megoldás. Nekem kb. minden 20. bekapcsnál újra eljátsza. 5 perc mire visszacsinálom, zárolom stb. én se tudom igazából miért van. Ma meg a grafikus képernyő el se indult, úgy kellett terminálból indítanom. Ubi 10.10-re hol tudok KDE-t telepíteni? (már ha lehet - e téren nem vagyok túl informált)
-
bobalazs
nagyúr
válasz
fradi81 #42707 üzenetére
Tegnapi bug sem volt egyszerű, kb frász kerülgetett. Rar-t nyitottam meg, ami szintén be volt csomagolva. Ki akartam húzni asztalra, erre kiirta hogy nincs jogosultságom és a feldobott üzenetablakot nézegethettem...
Egér működött, de sehova nem lehetett kattintani. Ami a legdurvább hogy néztem ahogy fél óra munkám eltűnik Libreofficeban mert nem csináltam mentést. (az automata mentést meg kikapcsoltam mert fene lassan menti le, és 5 percenként)
Próbáltam ugyan megismételni ezt a kisérletet, bezzeg másodszorra megcsináltam hibaüznetet nélkül. Fene se érti... -
válasz
fradi81 #41984 üzenetére
A legnagyobb röhej az egészben az, hogy csak azért küszködik különböző Linux disztribúciókkal, mert az XP-n nem tud dolgozni mert feltörik, mindig betörnek hozzá. Most akkor egyrészről látja, hogy biztonságosabb mondjuk az Ubuntu ebből a szempontból, másrészről meg időről időre azt állítja, hogy nem az. De hát ha nem az, akkor miért nem jó az XP? Akkor az ugyanúgy nem biztonságos, de legalább megy minden rajta ahogy kell. Maximum meg kell írni egy Windowsos fórumba, hogy nem jó, hülyék vagytok ti is mindahányan.
-
kutkut
addikt
válasz
fradi81 #41923 üzenetére
Hát, csak most se cd-m, se pendrive-om... :/ De az is jó, ha mondtok valami másik linuxot, a lényeg, hogy gyorsan, egyszerűen fel tudjam telepíteni. Bár azért próbáltam az ubuntut, mert erre mondták ezt...
Vagy fel lehet rakni ezt valahogy cd, pendrive nélkül? Vagy próbálkozzak virtuális géppel?
Leginkább csak a parancssor kéne belőle, de azért grafikus felülettel.
-
rybank
senior tag
válasz
fradi81 #41473 üzenetére
Én nem ajánlom a particionálást az Ubuntu-val Windows alá. Törölje csak a partíciót, a többit meg a Windows telepítője elintézi. Voltak már ebből gondok. A Windows nem igazán csípi amit a gparted meg az Ubuntu művel. Ugyanez visszafele. Linux partíciót Windows-al ne piszkáljunk!
[ Szerkesztve ]
-
dcsabesz
tag
válasz
fradi81 #41278 üzenetére
Igen mount-olva van. Nem minden file-nál van ez így. Most például egy 5,,1 Gb-s állománynál van ez a jelenség. De nem a méret a lényeg, mert volt már olyan is, hogy majdnem tele volt a disk és hasonló méretű állománynál nem fogta vissza a rendszert a helykiosztás. Az hogy sokat kell várni azt jelenti, hogy fél nap várakozás után kikapcsoltam a gépet.
-
PuMbA
titán
válasz
fradi81 #40566 üzenetére
Azt hiszem, hogy a 10.10 még jó volt, de már lassabb, mint a szokásos. 11.04 és a 11.10-nél próbáltam Ubuntut (Unity-vel és Unity 2D-vel is), Kubuntut. Most meg a 11.10-es Lubuntu száguld, mint a szél pedig ugyanazt az alap komponenseket használja, mint a (K)Ubuntu. Tehát nem driver vagy ilyesmi hiba. Az ablakkezelőben van valami. Az is különös, hogy az Ubuntusok eddig észre se vették és az se biztos, hogy az LTS-re javítva lesz.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
fradi81 #40563 üzenetére
Hát akkor nincs mese, ki kell cserélni egy aktuálisabbra. Ott a helyreállítási mód, a Live CD, lehet választani. Csak mondja meg melyiket szeretné, és, hogy tényleg ez e a problémája. Amúgy meg érdemesebb lenne esetleg egy újabb kiadást, mondjuk a következő LTS-t telepíteni.
-
-
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Path of Exile 2
- Energiaital topic
- Gaming notebook topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Politika
- Különleges hátlapot kap az S25 Edge
- Milyen asztali médialejátszót?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...