Aktív témák
-
vilmaboy
őstag
Asus F3sc laptop... van esély beindítani az ujlenyomatolvasóját és használatra bírni? Egyáltalán van ilyesmi a linuxban, h ujlenyomatos beléptetés???
-
vilmaboy
őstag
Hali!
Akadt egy problémám... Adott egy memóriakártya, amire a win7 alatt a chkdsk azt mondja néha, h raw néha pedig, hogy Fat filerendszere van
Nade a filerendszerek már csak ilyenek mint tudjuk
szóval... Maradjunk abban, h Fat van rajt... ubuntu lemezkezelő megvizsgálja és nyilatkozza is, hogy sérült a filerendszer (vagy valami hasonlót) ami valóban jogos is, mivel nem tudom leszedni a file-ok kb 60%-át róla... Linux alatt milyen eszköz áll rendelkezésemre a filerendszer hibáinak javítására, majd a hibás részek kizárására?
Win alatt simán a sérült részueket vissza tudom állítani, kinyerem az adatokat, majd format stb... linux alatt ez hogy megy?
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
elnézést uraim, de mennem kell... reggel vagy d.e. leszek ismét
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
srácok. légyszives segitsetek összekalapálni ezt a nyamvadt vnc elérést a vps-emhez. holnap d.u. mennie kellene, de nem bírok vele. nem vagyok jó parancssorokból... csinálok én mindent, de nem megy...
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
bármelyik szerverről frissithetek ugye? Tehát, ha pl luxemburgról frissitek, az is ugyanaz, mintha magyarról tenném?
-
vilmaboy
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #46680 üzenetére
köszi... a hibaüzit is megoldja ez?
-
vilmaboy
őstag
spt-get update parancsnál aconecting.hu.archive.ubuntu.com -nál megáll az updaet 87%on és onnantól semmi... most ilyenkor mi van?
plusz van egy olyan hibaüzenetem is, h ecryptfs_encrypt_page: Error attempting to write lower page;[-5]
ez mi?
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
urak. csak nem birom összekalapálni parancssorbol, h elérjem a szerverem vnc-vel. kéne a grafikus felület. putty nem elég nekem. nem vagyok nagy konzol-os. nem bírok vele... segyítsen valaki legyen szives. nektek valószínü percek kérdése ami nekem napok óta nem megy..
-
vilmaboy
őstag
putty alatt hogy nyom az ember ctrl-alt-f7-et???
Az a gond, h putty-al lépek egy gépre. ha ctrl-alt-f7-et vagy f2-t nyomok, akkor a saját linuxom vált. nem a távoli gépé
-
vilmaboy
őstag
őőőő hogyan is változtatunk root jelszót parancssorból?
-
vilmaboy
őstag
mit használtok másik gépről linuxoshoz való ssh kapcsolódásra? putty?
-
vilmaboy
őstag
még mindig ezt kapom startx-re...
Fatal server error:
Server is already active for display 0
If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock
and start again.mit kell csinálni, h legyen grafikus felületem? anélkül én halott vagyok...
-
vilmaboy
őstag
ilyenkor mit kell tennem? mi a hiba? nem vagyok nagy linuxos. kéne a grafikus felület. kapott egy apt-get install lxde parancsot, h az lxde komponensek meglegyenek. elvileg xservert is kapott... vagy nem
help pls
root@linuxvps:~# startx
Fatal server error:
Server is already active for display 0
If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock
and start again.Please consult the The X.Org Foundation support
at http://wiki.x.org
for help.ddxSigGiveUp: Closing log
-
vilmaboy
őstag
Hali!
S.o.S. help kellene nekem... Építettem egy Vps szervert egy tárhelyen teszt jelleggel Ubuntu 11.04 x64el... hogy tudok hozzákapcsolódni ssh kapcsolattal win7 ulti alól? mi kell ahoz, úgy elérjem a grafikus felületét mint egy távoli asztallal a win'08 szervereimet?
puttyal rá tudok mászni, de az ügyfél amatőr és neki grafika kell...
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
Hali!
Ubuntu 11.10 Kde felülettel. Hogy lehet távoli asztali kapcsolatta elérni a gépet? Mit kell engedélyezni és/vagy telepíteni hozzá? El szeretném érni Win7es és Ubuntus gép alól is. Vészesetben Vnc is jó...
Kommenteket előre is köszi...
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
MacCaine - Kendek köszi a válaszokat
-
vilmaboy
őstag
Linuxban mi is pontosan a Samba? És mire is jó?
-----
Van olyan progi ami egy esetzleges reinstall előtt képes leszedni a telepített programok információit és visszatölte reinstall után azokat? Progikat esetleg drivereket stb... Az menyire juttat előrébb, ha előtte a felhasználói mappámat kimentem? /user/akárki.... -t ???
-
vilmaboy
őstag
Onericben (kde) hol lehet kikapcsolni a file indexelést? asztali keresés a strigi fileindexelő bekapcsolása Ez lenne az? Vagy ez nem az?
-
vilmaboy
őstag
Szép napot
Tudnátok mondani olyan videoszerkesztőprogit,amivel el lehet forgatni 90fokkal a videó-t? Az nem lenne baj, ha tudna még 1-2 dolgot
-
vilmaboy
őstag
van a gépemben bluetoot... a ledjeaktív is. 3 szoftver van fent szoftverkezelő szerint... bluetoot, bt átvitel, bt eszköz beállítása... de hol vannak ezek? nem találom sehol....
ne mtudom piszkálni a telóm...
--------------
Kéne egy olyan megoldás ami nokiáról samsungra varázsolja a névjegyeket stb... tudtok ilyet? sim kártyára másolás nem műxik...
-
vilmaboy
őstag
válasz
CPT.Pirk #43633 üzenetére
képet este tudok feltettni. nincs most itt a gépem...
szerkezetileg így néznek ki a particiók.
1 - 24GB NTSF (windows rendszer winyó)
2 - NTFS (adattároló)
3 - NTFS (adattároló)
4 - 1GB swap
5 - Ext4 (Ubuntu 11.10)A 3asnak a végéből csípem le az 1GB-ot, amivel a swapot növelném. Este teszek fel képet.
-
vilmaboy
őstag
Jó reggelt!
Olyan problémába ütköztem, hogy Gparted-el megszeretném növelni a swap méretét. Lekapcsolom a swapot, csinálok neki szabad helyet az előtte lévő particióról, de a swap méretét akkor sem engedi megnövelni, hogy van előtte szabad hely... miért nem? Nem is mutatja ki, hogy ott a hely... pedig van...
---
Mi az a Samba? Mire való vagy ilyesmi... (tudom, hogy egy tánc is
)
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
a böngésző által összeszedett mocskokat hogy lehet leírtani? windowsban volt a ccleaner progi... itt is vannak ilyenek?
-
vilmaboy
őstag
az autoclean a nem használt csomagok deb csomagját törli? a clean pedig a meglévőekét is? Tehát a clean fedi az autocleant is? és a cleanhoz használható -purge kieg?
-
vilmaboy
őstag
őőőőőőőőőőő
az?
urak. ha nekem uname -r-re asziongya, h 3.0.0.4-generic... az nem régi kcsit?
aszogyák a 3.2es kernel felett kijavították az akkumulátorzabálást... hol találok friss kernet és hogy basztatom átt az enyémet?
---
honan tudom hogy kde hányas verzio van fent?
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
a felső kettő be volt pipálva, hogy legyenek partner tárolóim. most nem hibázik. nem itt kell bekapcsolni azokat?
-----
kde-ben mi az alkalmazásindító gyorsbillentyűje amivel elérem? windóz gomb nem fogja, akkor mi?
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
válasz
fradi81 #43547 üzenetére
őőőőőőőőőőőőőőő. az van
minek a verziójáról beszélünk???
------------------
update ezt írja... mi ez? mi a baja?
Csomaglisták olvasása... Kész
W: Duplicate sources.list entry http://archive.canonical.com/ubuntu/ oneiric/partner i386 Packages (/var/lib/apt/lists/archive.canonical.com_ubuntu_dists_oneiric_partner_binary-i386_Packages)
W: Próbáld futtatni az apt-get update -et, hogy javítsd e hibákat -
vilmaboy
őstag
Segítsetek légyszi, nem bírok vele... Kde panel alul... Soxor szétszorja az ikonjaimat és nem is engedi egymás mellé rendezni őket. a panel méretét sem engedi változtatni
Szivat.. Ilyeneket csinál
Így szétszór mindent és egymás mellé nem engedi rakni. hatalmas űröket hagy ki az ikonok közt. csak úgy engedi pakolni.... mi van vele?
Így enged kezelni 2 ikont. mintha 10 lenne...
-
vilmaboy
őstag
Amit nem tudom megoldani és szerintem rendellenes... Kde panel alul... Soxor szétszorja az ikonjaimat és nem is engedi egymás mellé rendezni őket. a panel méretét sem engedi változtatni
Szivat.. Ilyeneket csinál
Így szétszór mindent és egymás mellé nem engedi rakni. hatalmas űröket hagy ki az ikonok közt. csak úgy engedi pakolni.... mi van vele?
Így enged kezelni 2 ikont. mintha 10 lenne...
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
Lehetséges hogy az ubuntu többet fogyaszt, mint a win7 energiából? Lehet hogy gyorsabban merül a laptop?
-
vilmaboy
őstag
Ha azt akarom, hogy automatán elindítson egy progin a linux bejelentkezéskor, akkor azt így csinálom?
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
Amikor indítom a az Ubuntut, akkor KDE-n egy olyannal nyit, hogy "File-ok indexelése a gyorsabb kereséshez.". ez normális? vagy kell ez nekem minden indításnál? Ki kell, vagy ki lehet kapcsolni? Nem tűnik fontos dolognak, inkább csak felesleges teljesítményzabálónak.
kommunism: Unity-t nem ismerem anyira, nekem nem tetszett. Itt KDE van fent, amiben van olyan, hogy több képernyő kezelése. Nem sokat értek én sem a linuxhoz, csak azért írtam, hogy hátha segít valamiben...
-
vilmaboy
őstag
válasz
Kendek #43450 üzenetére
tehát a swapot engedi majd leeválasztani. a gáz az, hogy a / -ből növeltem volna...
Azt meg nem fogja engedni leválasztani. Mind1.. .adok neki 1 gigát windowsosból... had örüljön
Ha létrehozok egy particiót a /home-nak, hogy a saját könyvtáraim külön partición legyenek, akkor ő automatán a saját könyvtáramat áthelyezi majd oda? Vagy hogy megy ez?
(telepítéskor nem tartottam fontosnak, most már lehet annak tartanám)
-
vilmaboy
őstag
Ha hibernálni akarom a gépet, akkor aztat mondja, hogy kevés a swap terület... 1GB-ot hagytam swap-ra... Altatni engedi magát... Ki is fagy a rendszer amikor a parancssorokat futtatná. semmire nem reagál olyankor. Megoldás? Swap növelés? Tényleg kevés lenne? (ha igen, akkor mivel növeljem a swap part. méretét?)
-
vilmaboy
őstag
válasz
Kendek #43432 üzenetére
Ha ez egy windóz lnne már szétrúgtam volna a seggét... de most megkímélem...
Ezt teszi velem -
vilmaboy
őstag
Bocs a sok bejegyzésért. Léjárt az időlimitem.. Energiagazdálkodásban beállítható egy olyan, hogy felfüggesztés... gondolom ez kb a windows hibernálás funkcio... ezt miért nem érem el a K menüből vagy a kikapcs gombal??? Hogy lehetne elővarázsolni???
- Érezhetem úgy, hogy a linux jobban eszi a telepet mint a win7?
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
konqueror ablaka alá ki lehet tenni vlahogy egy terminál ablakot.. de hogyan
régi a könyvem és nem találom
lehet, hogy dolphin alá...
-
vilmaboy
őstag
el fog tartani egy ideig még mindennek megjegyzem a nevét... windowsban már olyan jól ment
tudtam mi az acdsee a nero a mediaplayer a winamp
itt azt sem tudom mi mire jó... de már tanulom
-
vilmaboy
őstag
válasz
szaszayanou #43415 üzenetére
nincs ott az ikon
a banshee vagy mi az isten nyila a neve... az kezeli... ezt lefigyeltem...
-
vilmaboy
őstag
na nemááá.
elindítok egy videót... kiixelem a jobb felső sarokban és tovább megy a hangja... a kép meg eltünik... na akkor most honnét megy?
alt+tab-ra nincs aktív progi
hogy nyirom ki a videót?
-
vilmaboy
őstag
belőttem a minidlna szervert. látja is a tévé a szervert (most, hogy bedugtam a lan kábelt
) nade a megadott könyvtárban a tartalmakat pl mp3-ak nem lássa a dög. mit kell?
Így szerepel a könyvtár... media_dir=/home/vilmaboy/Letöltések
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
Igen az tudom már (már elmondtátok
), hogy az LTS a Long Time Support és olvastam,hogy 5 év support lesz a 12.04 lts-re, amit áprilisban terveznek kiadni. Igazándiból a kérdés arra irányult, hogy miben lessz jobb vagy másabb a 11.10-nél... Mit kell várni tőle? Milyen újítások kerülnek bele? Vagy akármi... Mit fogunk észrevenni a működésében a 11.10hez képest.
-
vilmaboy
őstag
A következő LTS verzióju ubuntu a 12.04-lesz áprulis k9örnyékén ha jól néztem. Ti mit tudtok erről a verzióról? Miben lessz jobb vagy másabb vagy akármi... Mit kell várni tőle?
-
vilmaboy
őstag
válasz
hallari #43387 üzenetére
Az kemény lenne
Mellékállásban dolgozom egy számtekes cégnek. Windowsos kishálózatokkal és javításokkal foglalkozom leginkább, házi javításokhoz kiszállással stb. Meg soxor mindenféle géppel aminek véres a torka... Főállásban egy banknak, de ott nem számítástechnikai munkakörben.
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
a számítógép nevét hol változtatom meg kde-n?
-
vilmaboy
őstag
ne is mond... ne is mond... ezt most inkább nem mesélem el a cégnél
Igaz az egyik kollega már majdnem agyonverte az unokatesója laptopját, amikor nem tudomtt idebent felmászni a wifinkre... Már mindent átnézett és tiszta pipa volt... Mire odamentem hozzá és megnyomtam az Fn+F2-t amitől bekapcsolt az antenna
Na el is küldött valahova a fujitsu tervezőivel együtt
2hétig szivattuk és 2 naponta rooter antennákat tettünk az asztalára - fiókjába, a céges laptopjára meg régi laptop leszedett billentyűről kétoldalú celuxal még plusz Fn és F2 billentyűt ragasztottunk egymás mellé a powergombhoz
ha ezt megtudnák tuti szét szivatnának...
-
vilmaboy
őstag
válasz
leslieke #43339 üzenetére
bazeeeeeeeeeeeeeeeeg.
Még szerencse, hogy csak 1x próbálkoztam vele tegnap
El sem mondom inkább...
Most hogy olvastam a kábel szót... ráébredtem, hogy kikötöttem a tévéből a lan kábelt, mert kellett az egyik szervizelt géphez
Na az tuti ha tegnap nekiáltam volna komolyan próbálkozni, akkor most nagyon mérges lennék
Nesze neked informatikus...
Ha bedugom a kábelt, akkor már lehet, h nálam is jó lesz
ha nincs automatikus indításban a szerver, akkor mindíg kézzel terminálból elindítom és ennyi? Amúgy te késlelteted az indítását?
A kialakítás nálam is tévé kábelen a rooterben, laptop wifin ugyanarra.
-
vilmaboy
őstag
Felraktam a minidlna-t...
Bekonfigoltam így: csak az automatikus indítást és késleltetését nem csináltam meg. azt nem szertném...
http://logout.hu/bejegyzes/leslieke/minidlna_telepitese_beallitasok_ubuntu_10_4-n/hsz_1-50.htmlHogy találom meg a tv-t? nem vágom hogy fognak a médiatartalmak megjelenni tv-n... hogy használjam?
-
vilmaboy
őstag
Grat
-
vilmaboy
őstag
válasz
leslieke #43302 üzenetére
Ezt megtaláltam termésetesen, de nem akartam elhinni... de igaz... szóval 10 perc varázslás kell ahoz, h egy nyamavdt progi elinduljon? Az a baj, h nem is értem miket írok le parancsba... Aszem jobb szeretem a debeket. Nics ez a progi valamilyen taárolón meg? avgy olyan nem létezik, hogy ebből forrást csinálsz majd deb-et??? hogy emgy ez? miért nem ad ki a fejlesztő deb-et, ami egyszrerűbb? Mi van ennek a hátterében?
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
Srácok.. valaki legyen szíves és tanítason meg tar.gz-t telepíteni. én mindíg lehasalok vele... Legutóbb a serviio nevü dnla progit akartam volna telepíteni a tévémhez. (samsung 32d5000)... kicsomagolom a tar.gz-t... ./config-ra semmi... make semmi. make install semmi... mindíg lehasalok ha nem deb valami
pls help mí valaki...
-
vilmaboy
őstag
nahh... sudo vilmaboy let's go home
Otthonról re...
-
vilmaboy
őstag
válasz
MacCaine #43231 üzenetére
értem... nem tudom milyen cipőben járt 10 éve a linux, de jelenlegi helyzetben én javaslom több "gyengébb" géppel rendelkező páciensemnek, hogy tegyen linuxot. Ne szórakozzon win7el. pláne azok, akik csak neteznek meg facebookoznak... max fényképeket tárolnak. Amint beletanulok kicsit terjeszteni fogom... Én magam sajnálom, hogy nem ismertem meg előbb a linuxot... ez egy nagyon összetett, néha varázslást igénylő (alap felhasználásnál nem), de baromi jó dolog... szerintem...Én élvezem minden percét a tanulásának...
-
vilmaboy
őstag
Tegnap valahol olvasgattam a linuxról és a vírusokról egy cikket... de én még mindíg nem vágom...értem, hogy egy baromi dinamikusan pláne gyorsan fejlődő és mindenféle biztonsági rést "azonnal" lereagáló oprendszer a linux, de miért nincsenek vírusok? Mindenhol létezik idióta ember... itt miért nincs vírus?
-
vilmaboy
őstag
gksu és sudo közt annyi, hogy gksu-val grafikus alkalmazást indítunk?
-
vilmaboy
őstag
Up egy kicsit #43208-ra
köszi
-
vilmaboy
őstag
válasz
szoke12 #43214 üzenetére
ha érdekel van egy szakirodalmam, ami ugyan 2004ben íródott és sok dolog már elavult benne, viszont nem fizetős, hanem ebook... én is abból nyúlok sok alap dolgot. dobj egy priviben emil cimet ha érdekel. Amúgy Marcel Gagné linux rendszerfelügyelet című könyve. A másik az sajna csak rendelhető pl a kiskapu.hu-n vagy az ipon.hu-n /most akciós/ 800Ft körül van... Neve a Válts Linuxra - Búcsú a kékhaláltól... ha windózban jó avgy, akkor a könyv eleje baromi uncsi, de érdemes átolvasni, mert visszaköszönnek az alapok, mint pl a linux filestruktúrája stb... Most épen a KDE felületet tanulgatom belőle... van bent pár érdekes dolog, de ez inkább valóban alap dolgokról szól... de ettől még ahsznos. pláne 800Ft-ért
-
vilmaboy
őstag
Az első hozzászólásom ubuntuvan, amiben nem kérdeztem, hanem segítettem
Ez csakis a ti érdemetek.. Tőletek tanulok mindent
Leszámítva azt a 400 és 530 oldalas könyvet amit megrendeltem és olvasok...
Aktív témák
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Házimozi belépő szinten
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Google Pixel topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- R.I.P. Aláírások
- További aktív témák...
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!