Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Crypto Trade
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
hódmaci
senior tag
válasz Jamboo529 #70205 üzenetére
Szia!
Talán a beállításokban segíthet.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
Borisz76
veterán
válasz Jamboo529 #70205 üzenetére
Ha megoldható a kábel ( ami amúgy is stabilabb, gyorsabb ) , akkor [ez alapján be lehet állítani.]
Nekem is ez a leírás segített....lassan 4 éve megy így.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
vargalex
Topikgazda
válasz Jamboo529 #61840 üzenetére
Szia!
Én a Zyxel-re inkább Arch Linux-ot tennék, ott pedig már minden megoldható.
Alex
-
siddis
őstag
válasz Jamboo529 #60412 üzenetére
Már volt fenn valamikor régen ez a LucyXeye-téma, emlékeim szerint volt benne valami hiba, de már elég rég volt.. Felrakhatod szerintem bármelyiket, legrosszabb esetben hibát dob itt-ott, de ha csinálsz előtte mentést, akkor azt visszatolod és minden marad a régiben..
-- Aux armes, citoyens --
-
Headless
őstag
válasz Jamboo529 #60412 üzenetére
Ha van html és lua script programozói tapasztalatod, egy kis idő befektetéssel te magad is tudsz saját kinézetet csinálni. 2 db fájlt kell módosítani nah meg létrehozni hozzá a saját képeket/css/js fájlokat ha olyat szeretnél.
Hát ha az cc-hez van írva, nem feltétlen jó ötlet BB-hez használni, mivel a luci rengeteg alap dolog módosításon esett át, vannak fájlok amik nem léteznek, stb.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Headless
őstag
válasz Jamboo529 #60386 üzenetére
Beállítások megtartása nélkül frissíts, lehetőleg frissítés közben ne legyen hdd rákötve, vagy ha mégis rá van kötve, akkor csekkold le, hogy a csatolási pontokat töröld ki frissítés után. Readme-ket fusd át, főleg a különbségekre figyelj, automount, formázás.(igen sysupgrade lehetőleg a legújabbat tedd fel 0.7) kiegészítő felület nem 8081. hanem 9092.
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz Jamboo529 #60346 üzenetére
Igen, szerintem megegyeznek. De nezd meg mekkora arkulonbseg van az 4 es a 8 kozott, mert ha kicsi, akkor a nagyobbat vedd meg (par er mulva mar lehet, hogy tobb eszkozod lesz), nekem is 8-as van a szobaban, alulrol (router) 1 kabel, +TV, +erosito, +laptop (ez mar 4! ) es neha masik gepek is, ha javitani kell oket, plusz innen meg lehetne mashova huzni tovabb, szoval nem baj, ha tobb van.
(#60347) suste : ez igaz (igenyfuggoseg), es errol mar beszultunk tobbszor, igy csak az uj posztolo kedveert: szerintem a mai net/adat kovetelmenyeknek mar nem eleg 1 router, 20-30GB-os remux-okkel (csak 1.5-2 oras anyagrol beszelgetunk), s az ev vegen erkezik az UHD, ami a fenese tudja mekkora lesz Ezek mozgatasa egyik geprol a masikra is idoigenyes, a routerrel egy orokkevalosag lenne De ezek pusztan az en igenyeim
Es koszi a kitarto munkatokat a tobbiek neveben is![ Szerkesztve ]
-
Pr3s
aktív tag
válasz Jamboo529 #60340 üzenetére
Ha az 5 GHz-et is szeretnéd már használni, akkor WDR3600. esetleg 4300-as, vagy ha a pénz nem számít, akkor TP-LInkből Archer C5 vagy C7. Ezeknek már nagyobb a flash memóriája is, erősebb SoC is van bennük, és lehet hogy a NAS-t ki is iktathatod, mert elég jól seedelnek, és osztogatnak Samban- a komolyabbak, de erről Suste illetve HeadLess kollega tud nyilatkozni, nekik van is ilyen masinájuk emlékeim szerint.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Jamboo529 #60340 üzenetére
1043nd V2 , illetve hozzá egy 8 portos gigabites switch. [link] Ha kell az 5GHz WLAN-on, akkor esetleg 3600-as vagy felette valami drágább router.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Headless
őstag
válasz Jamboo529 #60272 üzenetére
Szia, ha nincs semmi igényed és működik szuperül az ami rajta van, akkor minek frissíteni? Én nem ajánlom... Téglásítani bármikor tudod, minden flashelésnél.. De tényleg ha nincs egyéb kívánságod/ problémád a jelenlegi rendszerrel semmiképp nem javaslom a cserét. De ha tényleg csak router funkciók kellenek akkor gargoyle.
-
krealon
veterán
válasz Jamboo529 #59715 üzenetére
"Ehhez kapcsolnék wifin keresztült egy szintén TP-link 542G routert (gyári firm) jelerősítés céljából. Ha jól sejtem, repeater módra van szükségem. Két kérdés:
Tud ez a router (542g) ilyet?"Nem, mert a gyari nem tudja, alternativ firmware peding nincs erre az oskovuletre.
-
*Ropi*
félisten
válasz Jamboo529 #50233 üzenetére
Nekem is át kellett tennem 40 MHz-es sávközökre és a 8-as csatornáról a 10-esre (Ott kisebb az interferencia: Androidos telefonon a "Wi-Fi analyzer" nevű programmal tudod tesztelni.) ahhoz, hogy a Wi-Fi a kezdeti 4 MB/s sebességről stabil 13-ra álljon be.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
vargalex
Topikgazda
válasz Jamboo529 #50228 üzenetére
Szia!
Azt azért nem lehet kijelenteni, hogy az új wifis chipset-ű eszközök nem szeretik ezeket a routereket. Nálam munkahelyen nincs gond vele, pedig több telefon is csatlakozik hozzá folyamatosan (ZTE V970, ZTE Blade, Huawey ?, iPhone 5, iPhone 4, Samsung Galaxy S3) és több notebook is. Illetve másik helyszínen egy TL-WDR4300 szintén több wifis eszköz csatlakozik probléma nélkül.
Próbáltad az összes csatornán?
Alex
-
-
*Ropi*
félisten
válasz Jamboo529 #50219 üzenetére
Szemből jobb oldalon (oldalt) van rajta egy szürke "Wireless ON/OFF" gomb, de a menüjében is le lehet tiltani.
"Attól, hogy 2 antennát kicsavarok belőle, gondolom még nem lesz 1 antennás?"
Ezt nem ajánlom, ugyanis antenna nélkül (terheletlenül) jó eséllyel kinyírja magát a Wi-Fi adó része.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
legenda
válasz Jamboo529 #48750 üzenetére
igen, hiszen akkor maga a "kapcsolati" sebesség is alacsony, így kevesebb hasznos adat - ez kerül mérésre - is megy át.
van olyan 1*1:1 wifi modul, ami csak maximum 72 megabit/sec kapcsolattal bír, azon csak 40 megabit/sec körül megy át "mérhetően".
mekkora a legnagyobb kapcsolati sebesség, amit kijelez a rendszered?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Pr3s
aktív tag
válasz Jamboo529 #40882 üzenetére
Szia!
Igen van több is, amire mehet vargalex Mester műve, például a WDR3600-as, bár ez az utóbbi időben nem igazán volt beszerezhető, vagy a 4300-as, ez a 3600-ashoz képest 2ezer HUF pluszt igényel de legalább kapható, mindkettő tudja szimultán a 2,4GHz-et és az 5 GHz-et!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Jamboo529 #37256 üzenetére
Ebben sajnos nem tudok segíteni! Azt én is tudom, hogy portforward kell, de mivel nekem nincs ilyen routerem, és OpenWrt-t sem használok, így nem tudom neked menüről menüre leírni, hogy mit, hova, és hogyan...?!
Talán...
Hálózat -> Továbbítás (vagy átirányítás?)
Esetleg Network -> RedirectHa nem, akkor majd kijavítanak!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Jamboo529 #37223 üzenetére
Passzív klienstől is tudnak tölteni, de csak azok, akik aktív módban kapcsolódnak! De természetesen sokkal jobb helyzetben lennél, ha lenne nyitott portod! Most biztosan kifogtál 1-2 jó letöltőt, de nem biztos, hogy tűzfal mögött ez mindig így lesz...
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz Jamboo529 #37167 üzenetére
Szia!
Ez egyszerűen annyi, hogy egy LAN-on futó alkalmazás port forward-ot kért a miniupnpd-től, majd értesítés nélkül lezárta a kapcsolatot (azaz az alkalmazás és a miniupnpd között kiépített TCP csatorna megszűnt). Nem használok miniupnpd-t (nekem ne nyitogasson semmi magának portot a tűzfalon), de gyanítom egy bizonyos timeout után a miniupnpd is azt mondaná, hogy ez a kapcsolat valóban nem létezik és lezárja. Azaz ezzel meg kell, hogy szűnjön a hibaüzenet.
Alex
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Jamboo529 #36985 üzenetére
Amúgy megnyugtatásodul most néztem rá szembeszomszédom Tomato-s RT-N10 routerére, és abban is van bőven, pedig Ő sosem jár PH-ra, ez tuti!
Jan 7 17:47:49 ASUS authpriv.info dropbear[2199]: Child connection from 77.68.41.217:1903
Jan 7 17:47:49 ASUS authpriv.info dropbear[2199]: exit before auth: Exited normally
Jan 8 03:07:33 ASUS authpriv.info dropbear[2585]: Child connection from 94.155.15.254:23592
Jan 8 03:07:33 ASUS authpriv.info dropbear[2585]: exit before auth: Exited normally
Jan 8 05:30:35 ASUS authpriv.info dropbear[2616]: Child connection from 42.117.4.242:60725
Jan 8 05:31:00 ASUS authpriv.info dropbear[2616]: exit before auth: Exited normally
Jan 8 05:59:58 ASUS authpriv.info dropbear[2630]: Child connection from 111.126.126.56:3900
Jan 8 05:59:59 ASUS authpriv.info dropbear[2630]: exit before auth: Exited normally
Jan 8 07:30:32 ASUS authpriv.info dropbear[2649]: Child connection from 174.36.164.132:3282
Jan 8 07:30:32 ASUS authpriv.info dropbear[2649]: exit before auth: Exited normally
Jan 8 11:52:14 ASUS authpriv.info dropbear[2724]: Child connection from 77.68.41.217:1153
Jan 8 11:52:14 ASUS authpriv.info dropbear[2724]: exit before auth: Exited normally
Jan 8 15:04:17 ASUS authpriv.info dropbear[2772]: Child connection from 42.117.4.242:52678
Jan 8 15:04:37 ASUS authpriv.info dropbear[2772]: exit before auth: Exited normally
Jan 9 05:16:03 ASUS authpriv.info dropbear[3231]: Child connection from 111.126.106.20:4566
Jan 9 05:16:03 ASUS authpriv.info dropbear[3231]: exit before auth: Exited normally
Jan 9 05:48:15 ASUS authpriv.info dropbear[3246]: Child connection from 77.68.41.217:1792
Jan 9 05:48:15 ASUS authpriv.info dropbear[3246]: exit before auth: Exited normally
Jan 10 17:54:30 ASUS authpriv.info dropbear[4053]: Child connection from 77.68.41.217:4965
Jan 10 17:54:30 ASUS authpriv.info dropbear[4053]: exit before auth: Exited normally
Jan 11 05:18:53 ASUS authpriv.info dropbear[4469]: Child connection from 123.30.181.186:52384
Jan 11 05:19:09 ASUS authpriv.info dropbear[4469]: exit before auth: Exited normally
Jan 11 17:50:42 ASUS authpriv.info dropbear[4670]: Child connection from 196.33.226.55:59054
Jan 11 17:50:58 ASUS authpriv.info dropbear[4670]: exit before auth: Exited normally
Jan 11 22:08:17 ASUS authpriv.info dropbear[4735]: Child connection from 60.195.250.189:60570
Jan 11 22:08:17 ASUS authpriv.info dropbear[4735]: exit before auth: Exited normally -
MODERÁTOR
válasz Jamboo529 #36985 üzenetére
Ezek az esetek döntő többségében scriptek, vagyis olyan, folyamatosan scannelő alkalmazások, amik ha találnak egy ssh szervert, akkor brute force módon nekiesnek, és próbálgatják az alapjelszavakat!
Amúgy meg az adott IP Berlinből származik...
[ Szerkesztve ]
-
-
Kicsirics77
veterán
válasz Jamboo529 #36588 üzenetére
2 gép közt nem is olyan rossz a routeren keresztül a másolás főleg lan kábelen?
te ez most viccnek szántad?vagy mi?
nem wi-fi hálózaton másolgatok wpa-psk titkosítással azért egy gigabites router és egy 100 megás hálókártyának nem ennyit kellene produkálnia
szerintem[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
válasz Jamboo529 #36115 üzenetére
Hi!
Ha az extroot-on kernel csomagok is voltak, akkor semmiképpen nem javasolt a megtartásuk, tehát azt takarítani kellene. Ha pendrive-val indítod, akkor egyébként csak azért ír 1.1.4-es verziót, mert a pendrive-on megtalálható a /etc mappában az openwrt_release file, ahonnan ezt az információt kiolvassa.
Alex
-
SteveBeard
senior tag
válasz Jamboo529 #36115 üzenetére
Értem. Szerintem jobb, ha megvárod Alext.
Amikor frissítettél, akkor az 1.1.5 került a routerre. Ha felcsatolod a pent, akkor azon az 1.1.4-es rendszer van.
Én úgy gondolom, ekkor már megint a régit használja.
Nekem ilyenkor ugrik össze a két firm... De Alex biztosan tud megoldást arra is, amit Te akarsz megvalósítani.Steve
-
SteveBeard
senior tag
válasz Jamboo529 #36113 üzenetére
Nem, csak én a beállítások megtartása nélkül frissítek, mindig van mentésem, mivel szeretek új dolgokat kipróbálni, így nekem ez egyszerűbb. És biztos nem akad össze az új rendszer a régivel.
Valamint ez a parancssorozat nem változtat az sda3-on semmit csak felcsatolja azt. Így minden adatom, torrentjeim, képek stb. megmaradnak, csak az extroot tartalma törlődik.
Ez csak egy lehetséges telepítés, én ezt használom, tehát csak ezt merem megosztani Veled.
Nem állítom, hogy ez a legjobb, csak nekem ez vált be...Steve
-
SteveBeard
senior tag
válasz Jamboo529 #36111 üzenetére
Szia!
Én mindig a beállítások megtartása nélkül frissítek. Csak azt tudom elmondani.
Ha nagyon egyezik a két rendszer, inkább egy jól működő mentést töltök vissza.
Ha jól látom, Alex formázó felületét használtad eredetileg.
A firmware-t már letöltötted, ha LuCI-ból csinálod, akkor az MD5SUM ellenőrzése is egyszerű.
Ezeket nem magyarázom, mert szerintem tudod.
Ha kész a frissítés, belépsz a LuCI-ba beállítasz egy jelszót és minden olyat, amit akkor is szeretnél használni, ha nincs felcsatolva a HDD (net és WIFI, DHCP, DYNDNS stb). Ha valami oknál fogva leszakadna a HDD, akkor így is teljes értékű rendszered lesz extrák nélkül. Itt jól át kell gondolnod mi kellhet neked. Olyat semmiképp se állíts be, amihez kell HDD (Tm)
Majd SSH-n belépsz és bemásolod az Alex-től már korábban kapott parancssort:
Az eredetin csak annyit módosítottam, hogy kikapcsoltam az sda3-on a lemezellenőrzést. Nálam rengeteg ideig elmolyolt vele.
mkfs.ext4 -L extroot /dev/sda2
mkdir -p /tmp/overlay
mount -t ext4 /dev/sda2 /tmp/overlay
cat << __EOF__ > /etc/config/fstab
config global automount
option from_fstab 1
option anon_mount 0
config global autoswap
option from_fstab 1
option anon_swap 0
config mount
option target /overlay
option device /dev/sda2
option fstype ext4
option options ''
option enabled 1
option enabled_fsck 1
config mount
option target /mnt
option device /dev/sda3
option fstype ext4
option options ''
option enabled 1
option enabled_fsck 0
config swap
option device /dev/sda1
option enabled 1
__EOF__
tar -C /overlay -cvf - . | tar -C /tmp/overlay -xf -
sync
umount /tmp/overlay
rebootHa mindent jól csináltál és én sem hagytam ki semmit, akkor örülsz és elvégzed a még szükséges beállításokat (Tm, MiniDlna)
Steve
-
Jamboo529
senior tag
válasz Jamboo529 #36110 üzenetére
Kezd elborulni az agyam.
Megcsináltam most amit korábban linkeltem.
Újraindítottam a routert, már jó a packagek tárolására szolgáló hely mérete (overlay???), viszont megint 1.1.4 verzióval megyek.
Valaki mesélje már el szájbarágósan, vagy legalább linkelje be, hogy pontról pontra mit kell csinálnom?? -
MODERÁTOR
válasz Jamboo529 #36104 üzenetére
Szia!
A DMA-s hibaüzi minden bizonnyal nálad is a WiFi hiba következménye... A Webcam-nek esetleg szükségesek kernel driverek, amik az új fw-ben a verzió eltérés miatt nem működnek! Ennek ugyan nem néztem utána, de ez a gyanúm! És igen, az extroot nincs mountolva, de erre van megoldás, amit Alex már leírt egyszer-kétszer...
-
Jamboo529
senior tag
válasz Jamboo529 #35509 üzenetére
Lehet megoldottam a gondom. Az SSIDer újraindítása után már az én wifimet is 300mbps-nek írta.
Most már csak Tapsihapsit kell megtalálnom, és megkérnem, hogy költözzön lejjebb, vagy feljebb.Egyébként a fw frissítés gondolom még így sem ártana a routernek ugye?
[ Szerkesztve ]
-
kovyhun
tag
válasz Jamboo529 #31076 üzenetére
Én itt találtam a megoldást:
http://skillfulness.blogspot.hu/2010/03/mjpg-streamer-documentation.html"To protect the webserver with a username and password (!! can easily get sniffed and decoded, it is just base64 encoded !!)
./mjpg-streamer -o "output_http.so -w ./www -c UsErNaMe:SeCrEt""
A sok csillag nem kell .
Ha továbbra sem megy, írj rám priviben.
Üdv,
Tamás(persze lehet úgy is ahogy elkezdted, config-ból átvinni, de ez egyszerűbb, kezdd ezzel, aztán már kísérletezhetsz)
[ Szerkesztve ]
"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
-
Tonyo
őstag
válasz Jamboo529 #30760 üzenetére
Ezt megtaláltam, de még nem próbáltam. Ma megpróbálom
Intruder2k5: Nem villog semmi. A gép felismeri, wifi is Openwrt. Led is világít. De nem tudom behozni a Lucit.
Digi netem van, addig is csináltam egy csatlakozást laptopon direktbe, ilyenkor ugye kéri a jelszót. Nem lehet, hogy ez zavar be? Ezt töröljem?
-
kovyhun
tag
válasz Jamboo529 #30712 üzenetére
Szia,
sajnos nem tudom, de az mjpg-streamer telepítésekor pakol oda egy minta oldalt (nekem nem jelenik meg rajta a kamera képe) Ilyen:
http://4dtwo.com/wp-content/uploads/2011/11/m-jpeg_streamer.png
Bár nem mindegyik teszi fel, ha jól rémlik a "Bleeding Edge"-hez való csomag felteszi, a "Backfire"-é nem, de külön is letölthető. (pl. innen: http://code.google.com/p/mjpg-streamer-mini2440/)
Jelszót az "output_http.so" után adhatsz meg, ebben a formátumban: -c név:jelszóÜdv,
Tamás"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
Osiris
őstag
válasz Jamboo529 #30719 üzenetére
Több böngészőben is próbáltam (chrome, firefox). Ezt a x-wrt nevű felületet most láttam először, eddig nem is tudtam, hogy ilyen is van a routeren, így nem hinném, hogy a cache törlés segített volna. Most megnéztem, chrome privát böngészés közben is ugyanezt az oldalt hozza be.
-
vargalex
Topikgazda
válasz Jamboo529 #30613 üzenetére
Hi!
UPC-nél sem kell a MAC címet klónozni. Ha klónozod, akkor viszont a switch config-nál a tanulás (learning) opciót ki kell kapcsolni, különben a klónozott MAC című eszközön (esetedben a PC-n) nem lesz net.
Ha nem klónozod, akkor viszont a modem ujraindítása is szükséges.Egyébként a 30600-as hozzászólásban éppen a MAC klónozásra kérdeztem rá.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Jamboo529
senior tag
válasz Jamboo529 #30610 üzenetére
Imádom ezt a dögöt!!
Egyszerűen nem lehet elpusztítani!
2 szívinfarktus között sikerült megint visszahozni az élők sorába, a kiskapus módszerrel.
Rajta volt a régebbi vargalexes, frissítettem sysupgraddel 1.1.4 re
klónoztam a MAC adress-t, beállítottam a wifit. restartoltam a routert, de most megint ott vagyok mint tegnap
a laptopon van netem, a gépen nincs.!!Valakinek valami ötlet???
Tudom, hogy szombat van, de nem szeretném megint visszatenni a gyári fw-t. Biztos csak valamit benézek rajta, azért nincs netem. -
-
őstag
válasz Jamboo529 #30597 üzenetére
Sokat segitene, ha a WiFi-vel csatlakozott notebook-al is, es a kabellel csatlakozott PC-vel is nyomnal egy ilyet:
start -> cmd -> ipconfigEs az eredmenyeket bemasolnad ide, mindket esetrol.
Valamint az se artana, ha mindket esetben megnezned, hogy tudod e pingelni router-t. (start -> cmd -> ping 192.168.1.1 (alapesetben ez az ip címe a routernek))
(Előbbi Windows Vista / 7 esetén. XP esetén: start -> futtatás -> cmd -> ping 192.168.1.1)[ Szerkesztve ]
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Jamboo529
senior tag
válasz Jamboo529 #30590 üzenetére
Erre valaki valamit?
Annyi "előrelépés" van a dologban, hogy visszatettem a régi TP-linkes firmet a routerre.
Ha valakinek van valami ötlete ezzel kapcsolatban, és jutunk valami megoldásra, akkor lehet nekifutok még1x, addig viszont jegelem a témát.
Pedig már az usb elosztóm is megjött!!!! -
őstag
válasz Jamboo529 #30573 üzenetére
Az MD5 check arra valo pl., hogy leellenorizd, hogy letoltes kozben nem e serult meg a fajl.
MD5 check-be betallozod magat a firmware-t (openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.4.bin), aztan 'calculate', aztan amit kidob MD5 kodot, arra rakeresel a letoltott md5sums fajlba. Ha egyezik a megfelelo firmware MD5 kodjaval, akkor nem serult a fajl, nyugodtan lehet flash-elni.
Ez esetben md5sum fajlban benne van ez:
1b8837410663995393cf5e55d9d61e0d openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.4.binHa MD5 check-be betallozva a openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.4.bin fajlt 1b8837410663995393cf5e55d9d61e0d MD5 kodot adta ki neked, akkor minden rendben.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
MODERÁTOR
válasz Jamboo529 #30412 üzenetére
Nem, akkor egyértelműen nem érdemes swap-et létrehozni! Használja csak a RAM-ot, az jóval gyorsabb is mint a pendrive! Persze nem csak a torrentnek kell a swap, mert a DLNA is tudja díjazni, de a samba és az ftp miatt felesleges! Alternatív megoldásként én azt javaslom, hogy használd Alex particionáló webes felületét, és hozz létre vele három partíciós rendszert, tehát swap, extroot, és adat, a swap-et pedig utólag ki lehet kapcsolni, hogy ne nyírja a pendrive-ot! Az a 64MB (azt hiszem ennyit hoz létre) úgysem fog hiányozni sehonnan, és ha kell, akkor vissza tudod kapcsolni. A pent nem fogod tudni elkerülni, mert a sane, a kamera szoftverek, stb... nem fog elférni azon a pár kbyte-on, ami van szabadon a flash-ben! Az ext fs használata javasolt ez esetben is, mert a másolási sebesség így is azzal a legjobb, ami samba-n számíthat neked is!
-
MODERÁTOR
válasz Jamboo529 #30409 üzenetére
Természetesen használhatsz rajta tetszőleges számú eszközt! Én pendrive-ra személy szerint nem is nagyon javasolnék swap-et, mert az ahhoz egyrészt lassú, másrészt nem bírja sokáig, tönkre fog menni, harmadrészt pedig, ha nem is torrentezel, akkor felesleges is! Az USB HUB semmit sem fog meggátolni a teljes értékű működésében, de a scanner használatához sane-t kell telepítened a routerre, és ezt minden esetben meg kell tenni, nem csak USB HUB-al! Kamera, nyomtató működik természetesen, bár ha jól sejtem a kamerához sem adottak a szoftverek a vargalex build-ben, tehát ezt is utólag kell telepítened majd...
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
sziada5925
aktív tag
válasz Jamboo529 #21260 üzenetére
Én is egyszer már a hajamat téptem emiatt, egyszerűen sehogy sem akart működni. Böngészési előzményeket mind kitöröltem, ESET termék nem volt a gépen, mégis ugyanazt csinálta, amit Neked.
Átmentem egy másik gépre, ott elsőre bejelentkezett, ezek után az első gépen is működött. Szóval ha nem jársz sikerrel az előzmények törlésével, akkor próbáld meg elérni másik gépről is.Üdv: Ádám
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Jamboo529 #7567 üzenetére
Hi!
A routeren soha nem fogsz 3 MB/sec-el tölteni... És itt nem a neted a szűk keresztmetszet, hanem a router processzora. Valahol 1,5 MB/sec körül van a plafon, de ekkor már jó nagy terhelést kap a proci, és a router többi funkciója is belassul... Tehát, ha Te max-on szeretnél tölteni éjjel-nappal, akkor maradj a PC-nél, ez a router nem arra van tervezve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest