Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziada5925
aktív tag
válasz vargalex #25036 üzenetére
Beállítottam, köszi.
(#25035) r3dsnake: Be van kapcsolva az upnp, default beállításokkal passzívnak jelezte az utorrentet, a transmission-t aktívnak. A port forwardsban beállítottam, azóta jó. Az előző Vargalex-féle build-ben is be kellett állítanom az utorrentet, nem tudom nálad hogy működik.
Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
Sziasztok!
Nálam is előjött a port nyitási probléma. Vargalex 1.1-es build-je van fent. Az előző verziónál még sikerült beállítani. Utorrentről lenne szó. A port forwards-nál beállítottam a portot. Ha elkezdek letölteni valamit, akkor kb 1 percig aktívnak is jelzi a tracker. Ezek után bármi módosítás nélkül passzív lesz. A traffic rules menüpontban is engedélyeztem a portot, de változás nem történt. Tudna valaki segíteni? Köszönöm előre is! Port forwardomÜdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24856 üzenetére
Ha jól tudom, akkor az amit Ő árul, az nem jó a soros portos élesztéshez: [link]
[ Szerkesztve ]
-
sziada5925
aktív tag
Sziasztok!
Mit tudok az ellen tenni, hogy ne menjen szét 5 percenként az Adsl netem? 1043ND 64 megás verzió (vargalex build ver 1.02.1 van fent)+ aktív hubon 1 külső winyó (ami legtöbbször Idle módban van). 3 gép csatlakozik rá vezetékesen, torrent nem fut és mégis rendszeresen szétmegy.
Azt meg tudom oldani, hogy 2 routerrel működjön itthon? Úgy gondoltam, hogy a régi, csak vezetékes routerre legyen dugva a 3 vezetékesen csatlakozó gép+ a TP Link (kikapcsolt DHCP-vel) és ugyanúgy elérjem a torrenteket+ hálózati meghajtót. Megoldható ez? Köszönöm előre is!Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
válasz Jamboo529 #21260 üzenetére
Én is egyszer már a hajamat téptem emiatt, egyszerűen sehogy sem akart működni. Böngészési előzményeket mind kitöröltem, ESET termék nem volt a gépen, mégis ugyanazt csinálta, amit Neked.
Átmentem egy másik gépre, ott elsőre bejelentkezett, ezek után az első gépen is működött. Szóval ha nem jársz sikerrel az előzmények törlésével, akkor próbáld meg elérni másik gépről is.Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
válasz Intruder2k5 #21186 üzenetére
Nálam is nehezen szokott helyreállni 1-1 újraindítás után, szintén pppoe kapcsolat. Bár amióta megvettem a 64MB-os verziót+aktív HUB-ra van kötve a külső HDD, azóta ezt nem tapasztaltam, csak anno a 32 megással.
-
sziada5925
aktív tag
Szia!
Diginél is van többféle, attól függ, hogy melyik szolgáltatót vette meg az adott területen. Ha eddig is pppoe-n használtad, akkor mennie kellene. Én is használtam ilyen firmware-t, beállítások után kiadtad a reboot parancsot? Csak utána csatlakozik a netre, legalábbis nálam utána jó volt.
Ahogy írták előttem, szerintem is tegyél fel másik firmware-t, itt van Intruder2k5 írása, szerintem ez alapján egyszerűen fel tudsz rakni másmilyet is.Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom találkozott-e valaki ezzel a problémával, de hátha. A router hibátlanul működik, de ha wifis eszközzel csatlakozok rá, akkor marha idegesítően és hangosan sípol. Gondolom a fojtótekercs lehet, de nem akarok belenyúlni, hiszen pár napos a készülék.Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
válasz vargalex #20486 üzenetére
Igazad volt, HUB nélkül szépen működik a Transmission is. Szerinted másik fajta HUB-bal sem lenne működőképes? Csak azért kérdezem, mert itthon már mindenhol be lett állítva a hálózati nyomtató. Nem tragédia mondjuk, hogy csak az én gépemről lehet nyomtatni, de úgy mégiscsak jobb volt.
-
sziada5925
aktív tag
válasz vargalex #20480 üzenetére
Mostmár mind1, megpróbáltam visszarakni a gyári firmwaret, de nem igazán tölti be.
Komolyan már most visszasírom az előzőt, azzal kb 100x megcsináltam az oda-vissza firmware pakolást, semmi baja nem volt.
Nem tudom jelent-e valamit, de ha beledugom a HUB-ot (üresen), akkor a routerből halk, de folyamatos sípoló hangot hallani.Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
válasz vargalex #20477 üzenetére
Reboot után előfordul, hogy sda és sdb is megjelenik a mount pointsban, sdb-n működik. A routerről nem húztam le, 2 eszköz van egy HUB-ra kötve, nyomtató a másik, de az most nincs bekapcsolva. Sőt, most próbáltam elérni a hálózati meghajtót a sajátgépből, nem sikerült. Ezek után a mount pointsban már sdc is megjelent az sdb mellett
-
sziada5925
aktív tag
válasz vargalex #20468 üzenetére
Megnéztem mindent, most újraformáztam a HDD-t az általad készített felületen. A mount pointsban néha sda1,2 jelenik meg, néha sdb1,2. Config fájlt törölte a formázáskor. Most próbáltam letölteni rá valamit, de ugyanaz a jelenség. Az előző builded esetleg még elérhető valahol? (1.02). Az előző routeren az volt fent, kipróbálnám, hogy azzal működik-e.
-
sziada5925
aktív tag
Sziasztok!
Ma átvettem a 64MB-os új routert, Vargalex legújabb build-jét fel it dobtam rá. Beállítgattam mindent. A Transmission viszont nem igazán akar működni. Előző config fájlt beolvasta, az rendben is lenne, de ha elkezdek feltölteni, vagy letölteni, akkor sokáig azt írja ki, hogy Error: Unable to save resume file: No such file or directory. Utána beindul, elkezd letölteni, majd újra megáll, ugyanezzel a hibaüzenettel. Ugyanazokat a beállításokat használom, mint az előző router esetén, ott nem találkoztam ilyen hibaüzenettel. Valaki tudna rá megoldást? Köszönöm előre is!Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
válasz Intruder2k5 #19897 üzenetére
A külső vinyó a routerről kapja az áramot, egy HUB-on keresztül, amibe még egy nyomtató van dugva, persze az általában ki van kapcsolva. Néha előfordul, hogy ha benyomom a nyomtatót, akkor csinál egy újraindulást a router. Ha több torrent letöltést elindítok, akkor tuti, hogy pár percen belül elszáll, és kidobja, hogy a hálózati kábel nincs bedugva. Ezt csak a tápkábel kihúzásával lehet megoldani. Ha feltöltök többet, akkor "csak" újraindulgat.
-
sziada5925
aktív tag
Sziasztok!
Látom, hogy szó volt a 32MB vs. 64MB nyútotta különbségekről. Engem is marhára idegesít, hogy örökké újraindul, vagy egyszerűen csak kiírja, hogy a hálózati kábel nincs bedugva. 64MB-os változatnál várható-e gyorsulás, javulás? Ez alatt azt értem, hogy újra fog-e indulni, mert ha igen, csak kevesebbszer, akkor nem költök rá feleslegesen.Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
Sziasztok!
Kipróbáltam Vargalex féle 1.02-es firmwaret. Minden jól működik, kivéve az, hogy a hálózat meghajtóra nem tudok írni. Transmission tud rá tölteni fel/le, de Sambán keresztül nem tudok rá másolni. Mi lehet a probléma?Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
Sziasztok!
A gépről másolnék adatot hálózati meghajtóra. A routeren Openwrt van, a külső HDD pedig ext4 fájlrendszerű. 600kB/s sebesség a csúcs. Az olvasás gyorsabb, 10MB/s felett van. Mitől lehet az írás ennyire lassú?Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
válasz Intruder2k5 #16528 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget, holnap este letesztelem, aztán jelzek, hogy sikerült-e, valószínűleg ext4-es fájlrendszert is kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
sziada5925
aktív tag
válasz Intruder2k5 #16526 üzenetére
Szia!
Egyedi, vagyis a sima build van fent. Azért ezt, mert néha előfordul, hogy elviszem és Windows alatt a kis segédprogrammal működésre tudom bírni. Ja és a Samba-nál természetesen a Read Only nincs engedélyezve.Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
Sziasztok!
OpenWrt alatt eddig NTFS fájlrendszert használtam a külső HDD-n. Ezt most átraktam Ext2-re. Minden működik, de a csatlakoztatott hálózati meghajtón lévő adatokat nem tudom módosítani, törölni. Eddig szépen működött, igaz csináltam egy router default-ot és lehet nem állítottam be valamit. Tudnátok segíteni ebben?Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
válasz vargalex #16276 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséged, végre működik, tényleg az volt a baja.
Azért szimpatikusabb a "csupasz" firmware, mert így legalább megtanulom, hogy mit-hogyan kell feltenni, mi-mit csinál, és az apróbb beállításokkal is tisztába kerülök. A Te firmware-ed pedig egy webes felületen könnyen kezelhető, kész, beállított build.Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
válasz Gripper #16272 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a segítséged.
Bemásoltam amit írtál, de így sincs változás.
Már korábban csináltam egy képet, itt láthatni, hogy a csatlakoztatásnál mindent lát, kivéve a winyót. [link]
A Vargalex féle firmware-rel működött, de a "sima" OpenWrt nekem szimpatikusabb.Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
Sziasztok!
Még mindig azzal a problémával küszködök, hogy nem tudom csatlakoztatni a hálózati meghajtót. A beállításaim így néznek ki:
/etc/config/samba:config 'samba'
option 'name' 'openwrt'
option 'description' 'media'
option 'workgroup' 'lan'
option 'homes' '1'config 'sambashare'
option 'read_only' 'no'
option 'path' '/mnt'
option 'name' 'mnt'
option 'guest_ok' 'yes'
option 'browseable' 'yes'
option 'create_mask' '0770'
option 'dir_mask' '0770'/etc/samba/smb.conf.template:
netbios name = |NAME|
workgroup = |WORKGROUP|
server string = |DESCRIPTION|
syslog = 10
encrypt passwords = true
passdb backend = smbpasswd
obey pam restrictions = yes
socket options = TCP_NODELAY
unix charset = ISO-8859-1
preferred master = yes
os level = 20
security = user
guest account = nobody
invalid users = root
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswdKell még valami mást beállítani ezen kívül? Nem a Vargalex féle firmware van fent.
[ Szerkesztve ]
-
sziada5925
aktív tag
Sziasztok!
Kicsi gondom támadt a Samba beállításával...
Nem tudom csatlakoztatni a hálózati meghajtót, nincs a listában, bármit is csinálok. A HDD csatlakoztatva van a routerre, torrentezés hibátlanul működik.
Ez alapján állítgattam be: [link]
A beállításom így néz ki:Ezt látom a tallózásnál:
-
sziada5925
aktív tag
válasz Intruder2k5 #15813 üzenetére
Szerintem a másik leírás szerint haladtam (Speedfire féle)
-
sziada5925
aktív tag
válasz Intruder2k5 #15786 üzenetére
Szia!
A Logouton olvasható 1043nd okosítás alapján csináltam meg, az ott belinkelt firmware-t tettem fel.Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
Sziasztok!
A napokban frissítettem a gyári fw-ről a legújabb OpenWrt-re. Minden rendben is működik, de a Transmission klienssel nem tudok aktív módban kapcsolódni. A port forwarding menüpontban beállítottam a 9091-es és az 51413-as portot. A le és feltöltés működik, de passzívban csak. A gépen lévő utorrent aktív módban működik. Mit tehetek még, hogy a Transmission alatt is aktív legyek?Üdv: Ádám
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest