Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz konyi79 #37787 üzenetére
Az SSL certifikációt azért tedd meg, az nem olyan vészes (ránézésre 20 perc lehet maximum).
Sajnos nem egyértelmű (számomra) a kézikönyv alapján, hogy ez pontosan mire is lesz jó neked. Ha jól értelmeztem, elvileg csak az SSL kulcs birtokában lehet elérni a NAS-t, így ez is jó lehet neked. Az viszont nem egyértelmű, hogy ez csak a NASba való belépésre igaz, vagy a publikált könyvtárra is...
Javaslom, hogy - miután ez NAS-os probléma, és lassan sikeresen szétoffolunk egy routeres topicot - inkább a másik topicban tedd fel a kérdést, hátha betéved valaki, akinek több tapasztalata van ezzel kapcsolatban mint nekem."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz konyi79 #37779 üzenetére
Olvasgattam a kézikönyvet, bár csak átfutottam, úgy tűnik, hogy a https pipa csak akkor ér valamit, ha SSL certifikációt is végzel hozzá (115. oldaltól kezdődően írja).
A másik lehetőség arra, amit akarsz, az bonyolultabb: php-MySQL-phpMyAdmin package telepítése, és utána gyakorlatilag egy weblap készítés lehetősége (201. oldal)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz konyi79 #37779 üzenetére
Értem, tehát a bizalmasságot (is) félted.
Erre nem tudok okosat javasolni, ugyanis szerintem nem támogat ilyen funkciót a NAS (sem a router). Az a kérdés, hogy ki ismerheti a domain (pontosabban host) nevet. Dyndns esetében le lehetett kérdezni az összes hostnevet, a no-ip nem tudom hogy működik ilyen szempontból.
Ha másik porton teszed elérhetővé a NAS-on publikált tartalmat, akkor pusztán a domain beírásával, nem fogják elérni az adataidat: kell hozzá egy kettőspont és a port száma is. Nekem ez úgy működik (más portot forwardolva), hogy IE alól, csak a host/domain nevet beírva, nem jelenik meg semmi (nem tudom miért), FF alól a router kezelőfelülete jön be (természetesen logint és jelszót kérve). Mindkét böngésző alól bejön a megosztott könyvtár, de csak akkor, ha beírom a portot és a /MyWeB/megosztott könyvtárat is...
Ez így már elég biztonságosnak tűnik számomra, bár hozzáteszem, hogy csak olyan anyagokat tervezek megosztani, amelyek bizalmasságát nem féltem. A sértetlenség az más tészta, de módosítani, törölni érzésem szerint nem lehet az így megosztott tartalmat (csak ha feltörik a rendszered)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz konyi79 #37772 üzenetére
aki a domaint beírja annak elérhetővé teszi, még a NAS teljes kezelő felülete is simán elérhető pusztán ha a virtual servert a routeren engedélyezem.
Ott valami nem gromek. 80-as portot forwardoltad? Ha igen, akkor próbáld ki, hogy egy másik, tetszőleges portot forwardolsz (de akkor a NAS kezelőfelületén is be kell ezt állítani értelemszerűen).
Annyival tudod egyszerűen kicsit biztonságosabbá tenni az adatelérést, hogy bepipálod a https-t a NAS kezelőfelületén, az internet-megosztásnál.
Amúgy pontosan mit szeretnél: a megosztott fájljaid bizalmasságát, vagy sértetlenségét félted?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Kicsirics77
veterán
válasz konyi79 #37772 üzenetére
ftp felhasználónál azt tudom hogy lehet korlátozni az elérést csak olvasásra és saját jelszó illetve felhasználónevet lehet megadni
nem tudom,hogy ebben az esetben az adduser jogosultsága megálja-e a helyét és egyenként létrehozni szabályt neki....... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
bpmcwap
senior tag
válasz konyi79 #37766 üzenetére
ami a felhőre csatlakozik ahhoz hozzá lehet férni
Nem mindegy hogy ki és hogyan. Ha nem vagy potenciális célpont akkor csak random találhatnak rád, de ha valaki célzottan támad sem biztos hogy be tud hozzád jutni, ez megint tudás kérdése na meg hogy a tőled telhető mindent megtettél e vagy megkönnyíted a dolgát...
Egyébként ez a netbiztonság érdekes történet.... Én általában a nőkhöz szoktam hasonlítani.... A legjobb legsexibb legcsodásabb csaj is gerincre vágható csak nem mindegy hogy kinek és hogyan... Elnézést a hölgyolvasóktól semmi tiszteletlenség nem volt bennem!Túrista vagyok
-
Egon
nagyúr
válasz konyi79 #37756 üzenetére
1. Regelsz itt, és beállítasz valami hostnevet magadnak.
2. Kézikönyv 92. oldal alapján, beállítod a router-edben a hostnevet.
3. Fenti kézikönyv 59. oldal alapján (virtual server), beállítod, hogy az a port amit a NAS-nál megadtál (ha nem választottál mást, akkor ha jól rémlik a 80-as port), legyen átirányítva a NAS ip-címére (alapesetben elvileg 192.168.1.20).
5 perc alatt gugliztam neked...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
hhx
tag
válasz konyi79 #36669 üzenetére
Szia!
Gyárival nem tudom, hogy megy-e, de a OpenWRT Vargalex v1.1.5-el tegnap beüzemeltem a nyomtatómat hálózatban. Nyomtatni tudok, scannelésen dolgozok még...
Ezen tuti, hogy működik a dolog, alap fw-t én kukába vágtam még aznap amikor vettem, mert Vidanetes kábelnettel nem ment, OpenWRT-vel azonnal ment minden.
hhx
szerk.
ahogy néztem a TP-Link honlapon, kell egy program is a gépekre, hogy elérd a nyomtatót.
Itt van egy leírás hozzá.[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz konyi79 #36413 üzenetére
a jobb, újabb vinyókban már eleve bent van ez a lekapcsolás (pl samsungban már benne van), vagyis ha nem piszkálja senki (a router sem), akkor lekapcsol magától
a gyári fw-ben szerintem erre nincsen külön szolgáltatás
viszont majdnem mindegy hogy van-e benne, mert a toshiba vinyóm nem kapcsol le magától, és a luci-ban lévő app sem kapcsolja le, vagyis:
1: a vinyód nem tudja az autómata leállást (pc-n kikapcsol magától?)
2: a router állandóan nyaggatja a vinyót (pl dlna adatbázis frissítés), így nem fog leállni sohaSZERINTEM
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest