Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland-87
aktív tag
válasz SteveL #52368 üzenetére
V2.1-em van Gargoyle firmware-el és sok eszköz lóg rajta itthon, 4 laptop és számtalan telefon... egyszerre volt hogy 11 eszköz csatlakozott wifin és közben wifin két laptop között ment egy nagyobb file másolása miközben a 3. laptop erősen torrentezett és az én telefonomom skype is ment miközben egy másikon mindigtv alkalmazással tv-ztek. Ezt az akciót is simán elviselte pedig ennek a negyedétől meghalt a régi linksysem DD-Wrt-vel. Tehát a wifi stabil sok eszköz esetén is és időben is, volt már 87 napos folyamatos működésem is gond nélkül és akkor sem fagyás miatt kellett restartolni. Viszont a gyári szoftverrel a wifi hatótáv és sebesség is jobbnak tűnt, hiába emeltem a kimenőteljesítményt meg variáltam minden létező beállítással nem lett jobb és meg sem közelítette a gyári állapotot. Sajnos ez ellen csak annyit tudtam tenni hogy nagyobb antennákat kapott és ezeket elhelyeztem ügyesen, valamint van egy másodlagos routerem is elhelyezve így nincs vakfolt ott ahol kapcsolódni szoktak. Viszont ezen felül a v2 mindenben jobb így mint a gyárival, a QoS isten áldása ha az embernek 25/5 megát kell beosztani 6 embernek és így torrentezés közben is tudnak Youtubeozni vagy skypeolni vagy bármit és ehhez nekem nem kell a torrenten állandó korlátozást eszközölnöm. A gyáriban sehogy sem tudtam beállítani ezt úgy hogy érjen is valamit.
-
legenda
válasz SteveL #52368 üzenetére
szia,
jobb a v2-ben a wifi (is), bár normális esetben a v1 sem annyira vészes, legalábbis gyári firmware verzióval elég sok helyen bekonfiguráltam anno, és nem nagyon panaszkodtak, pedig elég nagy szórás volt a használt ellenoldalak tekintetében.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
suste
veterán
válasz SteveL #50094 üzenetére
egyébként pont nekem is Toshiba Satellite laptopom gyilkolta le wifit
-gyárilag ez volt benne: Realtek RTL8187B vezeték nélküli 802.11b/g 54Mbps USB 2.0 hálózati adapter
-én ezt vettem bele: Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN, ezzel is voltak néha DMA hibák a logban, de használat közben semmit nem lehetett belőle észrevenni, nem tünt el hosszú percekre a wifi.... -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
suste
veterán
válasz SteveL #44113 üzenetére
Én is kivàncsi lennék egy rrd-s havi grafikonra. Én nagyon meglepődtem a sajátomon, mert 20/1,5 netet sem használunk ki 10-15 klienssel (3 család) Igaz csak a router torrentezik, és a fel sebesség az szinte teljesen kihasználva, de lefelé átlagban nézve kb 5-10 mbit is alig van
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz SteveL #44012 üzenetére
Alap OpenWrt-nél (illetve az én build-emnél) így néz ki a dolog:
Sep 11 13:50:22 hostapd: wlan0: STA aa:bb:cc:dd:ee:ff IEEE 802.11: authenticated
Sep 11 13:50:22 hostapd: wlan0: STA aa:bb:cc:dd:ee:ff IEEE 802.11: associated (aid 1)
Sep 11 13:50:22 hostapd: wlan0: STA aa:bb:cc:dd:ee:ff WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Sep 11 13:50:22 dnsmasq-dhcp[20734]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.2.122 aa:bb:cc:dd:ee:ff
Sep 11 13:50:22 dnsmasq-dhcp[20734]: DHCPACK(br-lan) 192.168.2.122 aa:bb:cc:dd:ee:ff android-bfa8f8330939228c
Sep 11 13:50:35 hostapd: wlan0: STA aa:bb:cc:dd:ee:ff WPA: group key handshake completed (RSN)Alex
-
suste
veterán
válasz SteveL #43994 üzenetére
axlfsi: én is pont ezt akartam írni, hogy ha minden extra dologról lemondtál, akkor mégiscsak fel kéne adni a szenvedést, és mehet vissza a gyári, ha azzal nem volt bajod
aki egyéb FW-t használ, az szerintem vagy a TM, DLNA miatt teszi,vagy pedig a stabilitás miatt
na most nálad pont fordítva, hiszen a gyári volt stabilabb....
ez a wifi nem csatlakozik vissza rendesen nekem is tök új, én a wifi teljes leállásával küzdöttem nagyon sokat, ez volt a sokat emlegetett DMA hiba (log tele volt vele)
és ezellen csakis az segített, hogy a hibát okozó klienset kellett cserélni, szerencsére nálam a laptop volt (szintén Toshiba Satellite -akkoriban nem éreztem szerencsének, de) ebben tudtam wifi kártyát cserélni, és onnantól minden rendben volt....[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz SteveL #43991 üzenetére
Pontosan. Egy router reboot utan, ha hasznalom a telefonom (par percen belul kezbe veszem(?)), akkor meg nincsen gond. De az este volt egy olyan tesztem, amikor a telefonok lognak a wifin, kepernyozarral, hasznalaton kivul, de folyamatos szinkronizacio ugyebar van a hatterben (gmail es egyebek). Majd router reboot es kb. 15perc elteltevel, miutan a kezembe vettem a telefonokat, mar nem volt semmilyen eleresem (sem a routert, sem internetet nem tudtam elerni, de wifi felcsatlakozott, IP-t kapott a telefon es a router is latta a csatlakoztatott telefonokat). Wifi ki/be es minden rendben. Nem esik ez nehezemre, csak nem ehhez vagyok szokva. Csalad jon-megy, gyerekek, van vagy 5 mobil eszkoz, amikkel miutan belepunk a lakasba, nem szoktunk bibelodni a wifi felcsatlakozassal, mert ez ment mindig automatikusan (3G-rol wifi-re atallas) es most senki sem erti mi van, ha keresnek, nem tudok rola, annal is inkabb, mert (aki nem ert hozza, mert nem ert mindenki hozza, ra sem gondolna) azt latja, hogy "hmm, pedig a wifi-n fent vagyok, miert nem jott meg a levelem?".
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
MODERÁTOR
-
Flashget
félisten
válasz SteveL #43852 üzenetére
nekem is az van és nincs is többre igényem.
mondjuk az érdekelne ha 240 megás netet hirdet az upc és ugye nem titok amit az emberek főleg torrentezésre használnak már ilyen sebességet, akkor ha tényleg 300GB-nál lekorlátozzák őket mit csinálnak a hónap hátralévő 29 napján a lassú nettel?
Realme GT Master Edition
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.