Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
válasz wwenigma #59502 üzenetére
Direkt nem akartam reszletekbe bocsatkozni, sem itt offolni. Egyszer mar leirtam a sztorit a Garancia kérdés, fogyasztóvédelem topikba. Igazad van, mindenkinek vegig kell jarnia a sajat utjat, nem is szoktam altalaban belepofazni, hogy ki, mit, hol es miert... Szoval, hajra, akkor legyen emag (habar hangsulyozom, nem is a legoclsobb). Mellesleg, a gariztatas (ha Romaniabol jon, akkor) Romaniaban tortenik.
Par mondatban: vettem ket laptopot egyik nap (ajandek lett volna, direkt idoben rendeltem, volt meg 3 hetem). Masnap(!) mar hozta is a futar. Az egyik DOA volt. Futar harmadnap vissza, elvitte. Egy percet nem hasznaltam, hanem csak egyszeruen nem mukodott, mar amikor megjott (be sem kapcsolt). Volt rola unboxing videom is, minden, de ahelyett, hogy kuldtek volna azonnal egy masikat, a rosszat meg kentek volna a hajukra, elfurikaztak a termeket Romaniaba, ott par nap alatt beveteleztek a raktarba, majd par napon belul egy "szakember" megvizsgalta es megallapitotta, hogy akkor kapjak ujat. Ez igy most nagyon nagyvonalakban...
Mindez ugy, hogy a support VEGIG nem tudott semmilyen reszletet, csak azt mondogattak, hogy ha mar elindul felem, kapok rola sms-t, a futarszolgalat felveszi velem a kapcsolatot. Na, ez olyannyira mukodott, hogy egyszer csak egy honap utan, reggel 8-kor csengetett a futar. Nem jelentkeztek, nem tudtam, hogy mar utban van es nem vartam (teljesen veletlen, hogy itthon voltam eppen). Egyszeruen elkepeszto, hogy milyen szintu fejetlenseg megy ott... (tudom, ismerem oket, dolgoztam is a cegcsoportnal, amikor meg az emag el sem indult... de valamiert megis probaltam megelolegezni a bizalmat. Ket rendelesem volt eddig toluk, mindenkettovel baj volt. A nagy szamok torvenye alapjan, ha tobbet rendelnek, talan billenne a merleg, de en mar ezt kihagyom. Teszteljetek oket mostmar Ti, ha ahhoz van kedvetek).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
En csak annyit kerdeznek, hogy mi ebben az akcios? (ugy latom 14900 Ft). Ha jot akarsz magadnak, nem az emagtol vasarolsz (sajat tapasztalatbol mondom). Raadasul egy random keresesre, az IPON-nal 13910 Ft csak az ara.
(#59498) Intruder2k5 jogos, ez valoban igy van, sokat nem kell varni tole ilyen teren es ezt altalaban tudjuk is, akinek pedig belefernek a kompromisszumok, hasznalja torrentezesre. Csak azert irtam le, mert ugy ereztem, kicsit nagy az elvaras (parhuzamosan ket vinyora iras es meg legyen gyors is )
[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Szia! En meg arra az idokre emlekszem (es ott reszemrol le is mondtam a transmissionrol), amikor meg - nem olyan regen, talan 1-2 eve - arrol beszeltunk, hogy alapvetoen elegge be kell korlatozni a letoltesi sebesseget, illetve a peerek szamat, mert teljesen belefarad, lehal a router egyebkent (tapasztaltam is, habar lehet azota mar ugyesebben mukodik).
Ha ez meg mindig hasonlokepp van, akkor aligha hiszem, hogy szerencses lenne (meg ha megoldhato is lehet), hogy egyszerre ezen adatokat raadasul ket adathordozora irja a router.
Nekem is buta TV-m van, en is gondolkodtam ezen (azaz a DLNA-n) illetve a routeres torrenten, de nem eri meg szerintem a kompromisszumot. Egy komolyan eszkoz, amiben tobb memoria van, talan mukodhetne is kompromisszumok nelkul(?).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Egyaltalan nem szeretnek flame-t kelteni, de az en tapasztalatom eddig, hogy meglehetosen gyorsan es tobben is igyekeznek itt segiteni a masiknak (szemelyes tapasztalat, hangsulyozom).
Ha erre a kerdesedre gondolsz, talan csak siman elsikkadt, az altalam posztolt sok kerdes miatt - ezert elnezesedet kerem, ha gondolod...
Szerintem megfogjak neked valaszolni Illetve, szerintem nem bun ujra feltenni a kerdest vagy felhivni a figyelmet ra, ha elfelejtettek volna, de inkabb tedd azt, mint beszolni (szerintem senkinek nem kotelessege itt a 0-24 -es ugyelet, ha valaki segit, azt szabadidejeben, onkent es bermentve teszi. Tiszteljuk meg ezert oket, akik jartasabbak a temaban )
Písz!
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz meke11 #59437 üzenetére
Idom engedi, irok rola, minel jobban koznyelven, hogy aki kevesbe jaratos benne is megertse (azert egy alap tudas, forrasztasi gyakorlat mindenkepp ajanlott hozza!).
Addig is, ezt a leirast, amit mar sokan, sokszor belinkeltunk, atfutottad mar? Ez igazabol USB (PC oldal felol), to TTL (avagy, router oldali soros porton) valo kommunikacio, amit valamilyen szinten en is csinaltam, csak ugyebar, nekem nem volt Nokia kabelem es egy kicsit komplikaltabb volt emiatt (de a lenyeg mondhatni ugyanaz).
Intruder2k5 forumtars is mar csokorba gyujtott par linket korabban, ami segitsegedre lehet
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Szia!
Szerk.: az USB-TTL cuccrol is csinalok detto egy how-to -t, ha van ra igeny...
Illetve, van egy ket ilyen aprosag, amit nehezen talal meg az ember, ha sziv vele, mert meglehetosen keves eetben fordul elot (itt talan nem is olvastam sekitol ezt az esetet a hianyzo R362 -es ellenallasrol, csak veletlen botlottam bele). Ezeket erdemes lenne osszefoglalni valoban, egy nagy, topikindito, OP-ba.Kedves toled, hogy ezt irod. Termeszetesen osszefoglalom, ha erre valoban lenne igeny, de nem igerem semmikepp sem, hogy ez ma lesz.
Valojaban az alapkoncepcio, amiket mar tobben is leirtak, forditottak angolrol, teljesen rendben van , az ugy mukodik is. Itt, ennel az en esetemnel annyiban volt kacifantosabb a tortenet, hogy nem a "gyerekjatek" DKU-5 vagy CA-42 tipusjelzesu Nokia kabeleket elvagva, kellett parat forrasztgatni es mar megy is a dolog, hanem egy (egyebkent a fajtaja kozott alapvetoen szabvany) Ericsson adatkabellel kellett jatszani, kimerni, forrasztgatni. Nem sokkal masabb, csak egy kis plusz utanajaras, azaz, ezt meg nem irta talan le szajbaragosan senki, kepekkel illusztralva (de pl. lattam mar Samsung kabeles leirtast, pont itt a forumban).
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Nos, nagyon koszonom mindenkinek aki segiteni probalt, illetve segitett is. Igaz, amiket irtatok, azok mind jok voltak, de sokat-sokat kellett meg visszaolvasnom es hasznalni a keresest (nincs is ezzel semmi baj, mert ha mindent "vakon" csinaltam volna meg, csak egy YT video vagy egy szajbaragos leiras alapjan, akkor nem ertettem volna meg, hogy mit, miert es ket het mulva mar elfelejtettem volna).
A lenyeg, hogy ejjel 2:30 kornyeken vegulis megszultem a routert!
Termeszetesen nem USB-n keresztul, hiszen - mint az utolag korvonalazodott a fejemben - a szintillesztes ketoltali kell, hogy legyen (nem csak router felol, hanem az USB felol is).Soros porton (mondhatni ) siman ment, de volt ket buktato, ezeket leirom, hatha masnak is erdekes lehet:
1. TFTPD-n nem ment fel a firmware az elso par probalkozasra (gondoltam mar mindenre: rossz fajlt toltottem le (hiszen egy kis ido utan, mielott ujra probalkozott volna, olyanokat is kiirt, hogy Bad Checksum, ami nyilvan nem igaz, azaz, csak felrevezeto volt, hiszen mint utobb kiderult, egyaltalan nem is erte el a TFTPD-t. Szoval, nem rossz fajl volt, hanem az a trivialis hulyeseg, ami mar tobbszor, tobbunkkel is elfordult: WINDOWS TUZFAL
2. megtevesztett picit, amit az openwrt.org-on is olvasni, miszerint "Don’t forget that the TX pin of the serial port must linked to the RX pin of the router and the RX to TX!" es eben vargalex forumtars is alatamasztott (nem a Te hibad, nem felroni szantam ), mert O is ahogyan irta mit, mivel, az pont a forditottnak felel meg a rajz alapjan. Tehat, eloszor forditva csatlakoztattam - nem is lattak egymast, de amint megforditottam, mar jo lett; de amint megforditottam az Rx Tx pineket, mar elertem PuTTY-ban a routert. (ehhez fuznem hozza - lehet hulyeseg - de talan arrol van szo, hogy az openwrt.org-on habar helyesen irtak le, de a gyakorlatban ugymond ezzel senki nem foglalkozik (nem koveti senki vegig a routeren az IC-ig, hogy melyek az Rx Tx labak), hiszen ami a neten fellelheto, valamennyi kep es az azon feltuntetett Tx, Rx, GND VCC mar a felcserelt allapotaban abrazolja a pineket (azaz, ahogy tenylegesen, az USB TTL-t, RS232-t kell rakotnod(?) Nem tudom biztosra, nem kovettem vegig a roteren az IC-ig az adakommunikaciot, de talan ez a leglogikusabb magyarazat).Hat roviden (hosszan ) ennyi a sztori, illetve lementettem minden logfajlt a muveletek kozben. Ha valakit meg erdekel ( ) szivesen bemasolom, linkelem, mert van valami ami (szamomra) erdekes, furcsa
(csak roviden: a muvelet legeslegvegen, amikor mar a memoriabol felirasra kerul tenylegesen a fw es ujrainditjuk parancssorbol a routert, a legvegen (percekig!) "elakad" ennel a sornal:ath_bstuck_tasklet... Calling ath_internal reset
//... es itt ALL PERCEKIG (talan 4-6 perc lehet?) Router kozben mar elerheto bongeszobol...
//majd...
INFO02D0: use dev Name br0
<3>NERR03CD: NU VM : ks_gethostbyname get ip failed
INFO1610: connect server failedTehat, a mukodeset nem befolyasolja, jonak latom (egyelore nem konfigoltam be), de a logban ezt latni.
Ha valaki erti, esetleg megirhatja, hogy pontosan ez mit is jelent...Ja, es talan az elso log is erdekes lehet, amikor meg nem indult a router (nem is bootloopolt). Habar nem tudom pontosan mi tortenhetett (nem vagyok szaki, de biztos van, akinek ez a log tobbet mond), viszont a lenyeg, hogy wifi-n frisitettem volna Gargoyle 1.7.1-rol a legfrissebb 1.7.2-re es kozben szallt el. Hosszu percekig hagytam, hatha vegigfut, de nem. Rebootoltam es onnantol mar nem volt elerheto.
Apropo, Ti mindig, minden korulmenyek kozott, csak es kizarolag UTP-n jatszatok a routerrel vagy azert elofordul az is, hogy wifin kuldozgettek neki frissiteseket, firmwareket?
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz vargalex #59426 üzenetére
Szia!
De-de olvastam, nagyon koszonom es halas vagyok, hogy segiteni probalsz!
Ezt fogom tenni, meg ma este nekifutok. Most vagyok a forrasztas elott, csak egy, utolso kerdesem lenne:
A VCC-t biztos be kell neki kotni? Csak mert pont Te irtad korabban, hogy nem kell, mert az RS232 kabel soros porton veszi a feszultseget.
(igen, az akkor egy Nokia DLR-3 kabel volt, de mivel nem a kabelra irtad konkretan, hogy ennek nem kell, hanem altalanossagban irtad, hogy az RS232 kabel biztosan soros porton veszi maganak a feszultseget, ezert kicsit dilemmaban vagyok ).... aztan lekapcsolom mar magam, eleg volt ennyi belolem mara
Koszi elore is!
-
axlfsi
veterán
Most olvastam ezeket a sorokat vargalex Topikgazda forumtarsunktol:
(#47166) vargalex
" ...Volt olyan, aminek nem ment az RX lába, de az azért, mert a gazdája szintillesztés nélkül kötötte az RS232-re. Illetve volt olyan is, amin DD-WRT alól történt firmware frissítéssel sikerült a teljes flash tartalmat 0-zni,azaz bootloader sem volt, így bootloop sem. Természetesen ezek már soros porton nem voltak javíthatók (de flash írással igen, így azóta mind hibátlanul működik). ..."Nalam, mint ahogyan azt a legelejen irtam, egyaltalan nincs bootloop; a routert miutan bekapcsolom, felvillan az osszes led, majd a power vilagit. Nincs sys villogas resetre sem barmi mas trukkre, egyedul annyi, hogy ha amelyik portba bedugom az UTP-t, az felvillan, villodzik gyorsan.
A fentiek alapjan, ezen mar a soros portos elesztes sem segit(?) Ez valoban igy lenne?
Pedig most dontottem eppen el, hogy felhagyok az USB-s mokolassal es megcsinalom soros porton (van a lakasban PC) es nem komplikalom...
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz tigipuf #59422 üzenetére
Ebben biztos vagyok, hiszen itt is mar tobben segitettek, szinte azonnal
De talan nem figyeltel annyira (ezt nem csodalom, kicsit sok volt az komment mostanaban) vagy csak elsiklottal felette; meg tudom en csinalni, mar uton van ket fele USB TTL atalakito is, a routerbe is beforrasztottam a tuket es a vezetekek is rajtra keszen allnak. Viszont, mire megjonnek a jelatalakitok, lesz vagy 4 het is ugyanakkor itthon talaltam egy olyan kabelt, amivel itt meg nem lattam senkit hasznalni, holott elvileg(!) megoldhato lenne...Csupan a kivancsisagbol gondoltam, hogy osszehozunk egy ilyet is es legalabb lesz erre is pelda itt a forumon. "Decc it"
-
axlfsi
veterán
válasz wwenigma #59418 üzenetére
Ah, ertem. Ezek szerint mindket oldalrol kell atalakitas(?). Igy mar viszont azt mondom, hogy egy egyszeru kabel bontassal es kis forrasztgatassal nem is megloldhato, amit szeretnek.
Rendben, le is mondok rola.Mar csak egy dolgot probalok kisilabizalni:
Az a kapcsolasi rajz igazabol mit akar abrazolni (azzal az USB-vel es az RX TX jelekkel rajta)?
Gyurka6 forumtarssal felreertelmeztuk volna a lehetoseget, amikor errol irt?
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz wwenigma #59416 üzenetére
Koszi a linkeket, de (ennyiert) en mar nem veszek, hiszen berendeltem ket USB TTL atalakitot is (csak ido, mig ideer). Azt meg bevallaltam volna, ha itt helyben es azonnal talalok egy hasznalt GSM boltban aproert (max egy ezres, de sehol semmi hasonlo).
A koncepcio az lett volna, hogy a meglevo, Ericsson kabellel is megoldom (foleg, mivel meg erre itt, ezen a forumon nem volt pelda vagy csak en nem jol kerestem eddig). Erdekes is lett volna, tanulsagos es bele is fert volna az idombe (habar mar tul sok orat forditotta ra; kb. fel napom eddig rament es semmi)
Visszaterve: ertem en,hogy at kell alakitanunk a jelet, de milyen iranyba es hanyszor? Ott all egy MAX3232 a nyakon, ez (az egy) nem lenne eleg, hogy mukodjon az USB - TTL megoldas a routernek?
Ha nagy a kepzavar nalam vagy csak mar unalmas es/vagy nem megoldhato, egy szakember nyugodtan lojjon le, nem szemetelek tovabb, de addig is mig ezt nem mondjatok, a remeny hal megy utoljara
-
axlfsi
veterán
válasz wwenigma #59414 üzenetére
Probaltam mar itt helyben (Vác) venni valahol egy hasznaltat, de sehol-semmi Mar megrendeltem eBay-rol ket ilyen USB TTL atalakitot is, csak gondoltam - mivel tudom, hogy meg lehet ezzel is csinalni - jobb hijan (mire az megjon, 4 het), neki esek es megcsinalom, atalakitom.
... ezt probaltam abrazolni a rajzzal is, de egyelore szerintem nem lesz ez igy jo. Ujra atgondoltam es probalom megerteni a mukodeset (pl. mivel lesz a 3232-es megtaplalva? USB csatin keresztul kapjon +5V-ot? (a rajz alapjan be van kotve a 16-os laba az USB + tapjara(!)).Tehat:
- az IC 16-os labanak az USB csatirol adok +5V -ot
- a foldet is bekotom neki az USB-rol
- az IC:
- 10-es laba a TX - megy routerre,
- 9-es laba az RX - megy routerre, (ez a 9-es es 10-es lab - erdekesmod, nincs kozvetlenul kivezetve a telefon oldali csatlakozo 4-es es 5-os pinjere, ahogy a rajz mutatja...).
- routernek meg atviszem a GND-tEzek igy vajon eddig stimm?
DE, mit viszek meg az USB-re, avagy, hol viszem a laptopnak az adatkommunikaciot?
- USB Data+ es USB Data- -> ezeket csak siman rakotom az RS232 RxD es TxD pontjaira?
Itt akadok el (szerintem ).
Vagy az egeszet benezem es teljesen maskepp van...[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz axlfsi #59412 üzenetére
Hm, ahogy olvasom, ez nem lesz megsem jo... (#46883) csixy
"A routeren nem RS232 van , hanem TTL-szintű (3.3Volt) soros port . Tehát vagy max232-es IC-ből kell csinálni átalakítót vagy egy mobiltelefon adatkábelt (aminek a PC felőli vége lehet USB-s , vagy RS232-es) kell keríteni és a telefon felőli végből ki kel válogatni a nekük szükséges vezetékeket ( Rx, TX, GND, és VCC {bár többek szerint a VCC-t nem kell bekötni} )"
Viszont, nem teljesen ertem, mivel ebben a "kabelben" van ilyen atalakito, amit pontosan erre a celra fel is hasznalhatok..., de az RS232-t is at kell alakittatnom az USB fele (nem lehetne csak ugy bekotni, ahogy abrazoltam?).
-
axlfsi
veterán
válasz axlfsi #59409 üzenetére
... csak mielott vegleg tonkretennem a routert, ez igy mukodhet?
Tehat, az egy USB kabel vegen talalhato csatlakozon a Data- es Data+ mehet a MAX3232 Rx Tx pontjaira (ez ugye az eredeti kabelnek a telefonra csatlakozo vege) es a soros csatlakozo vegerol pedig a test, Rx, Tx a routerre? ... nekem kicsit nem tiszta, van egy erzesem, hogy ez igy nem oke es a forumtars korabban arra gondolt, hogy a soros port megy egy PC soros portjara, a MAX3232 "tuloldalarol" pedig megfejelhetem az Rx es Tx kommunikaciot a router iranyaba(?)
Elnezest a kepert, nem akartam tulsicsazni, a lenyeg szerintem ertheto (aki erti).Legyszi, ne hagyjatok, hogy kinyirjam, ha ez igy nem jo!
Koszonom!˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz Gyurka6 #59402 üzenetére
Szia!
Koszonom, ezzel sokat segitettel(!), ugyhogy nem is varom meg a berendelt USB TTL atalakitokat, hanem megepitem most ebbol
(katasztrofa, hogy mennyire visszalepes a regi, 54-es DI-524 DLink router ehhez a 1043ND-hez kepest; van 4 telefon a lakasban, 2 laptop, 1 PC es a ket nap alatt mar parszor "elfaradt", tulcsordult vagy nem tudom mi, de eldobta a witi-t es mar csak az ujrainditas segitett rajta)˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz wwenigma #59394 üzenetére
Oké, ezt nem tudjuk. Esetleg meg kell érdeklődni akkor (ha elárulják). Én a két laptopot Romániából kaptam, amivel később szívtam, mivel az egyik DOA volt (és egyébként nagyon sok technikai eszköz onnan jön. Tudom, régen én is ott (Vatera, Allegro group)) dolgoztam.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Intruder2k5 #59388 üzenetére
Nem is feltetlenul neked szantam, hanem a kerdest indito kolleganak. Csak batorkodtam en is megerositeni abban, hogy igen, ez mar valoban es biztosan V2 (annal is inkabb, mert a V1 kineztre is mas volt; ezt azert irtam, mert amiket linkelt, mar lathatoan az uj, V2 - kulso alapjan is)
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Intruder2k5 #59382 üzenetére
A V1 kulsore is teljesen maskepp nezett ki
-
axlfsi
veterán
válasz Yager01 #59379 üzenetére
EMAG NE!!! ... ha ram hallgatsz. Roman ceg, ha barmi van, kulfoldre kell gariztatni. En mar szoptam veluk egy nagy kort ket laptoppal, itt most nem reszleteznem, de ha erdekel, privatban elkuldom a topikot, illetve a bejegyzeseket, ahol leirtam a tortenetet...
-
axlfsi
veterán
válasz woodworm #59377 üzenetére
Igen, kozben osszeraktam a fejemben, hogy mire gondolsz. Koszi!
Mar be is rendeltm USB TTL atalakitokat (tobbet is, majd jol fog jonni) es kabeleket.USB To RS232 TTL PL2303HX Auto Converter Module Converter Adapter For arduino
replace Pl2303 CP2102 USB To RS232TTL CH340G Converter Module Adapter STC NEW
120pcs Dupont Wire Male to Male + Male to Female + Female to Female Jumper CableAzt tervezem, hogy egy male to female-t beforrasztok a panelre, a female reszet pedig beleepitem szepen a hazba, majd innentol kezdve, soha tobbe nem kell szetcsavarozni (igaz, talan az ertekebol is veszit igy, de mire en ezt lecserelem, addigra semmi erteke nem lesz, igy nem gondolkodom azon, hogy vajon mennyire tudom majd igy eladni; ahogy a DI-524 -es routernek sincs mar erteke, igy nem adtam el masfel eve, amikor lecsereltem a 1043-assal, most pedig milyen jo, hogy itt van keznel es munkaba allhat, amig a TPLINK-et meggyogyitom ).
-
-
axlfsi
veterán
Ertem, koszi! Na, akkor mehetek is aludni, nem szivatom magam tovabb
Kar erte... Ez miert van igy, helysporolas miatt vajon? Mert ha most lenne uboot, akkor nem kellene kabelt vadaszni/vasarolni, szetszerelni, forrasztgatni, hanem par perc alatt unbrickelnem es megyunk tovabb.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Koszi mindkettotoknek. Egyelore, leven, hogy nincs kabelem, varok es beuzemeltem a regi, 54es Dlink routert, eBayrol meg berendeltem egy USB TTL atalakitot.
Addig is, probalkozom a bootloaderbol elkapni a recovery-t, hatha. Viszont, nem teljesen egyertelmu szamomra, hogy milyen IP-t is allitsak be a laptopnak.Viszont, ha a Destination oszlopban (Wireshark) csak Broadcast-ot talalok, akkor az azt jelenti (ha jol ertem), hogy nem a router kerdezi, hanem a gepem. Olyat viszont nem talalok, hogy a router kerdezne ... letezhet ilyen? Szerintem boven uj kellene, hogy legyen a bootloaderem, habar ezt nem tudom mi alapjan kellene biztosra meghataroznom.
Szerintetek?
Szerk.: habar, ha ezt a bejegyzest jol ertelmezem, akkor esetunkben 2014.03.19 OFW (official firmware update) soran kapott az eszkoz recovery-t(??).
Ha ez igaz, akkor lehetseges, hogy az enyembe meg nincsen? Sajnos nem tudom mikor volt rajta utoljara friss gyari FW, mert mar nagyon regota (2 eve?) Gargoyle-t rakom ra, mindig a legfrisebbet (azt nem tudom egyelore, hogy Gargoyle ilyen teren fejlesztette-e es implementalta-e).
Elnezest, ha hulyesegeket irok, batran homalyositsatok fel, ha nem vagytok rest
Koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz axlfsi #59363 üzenetére
Hajjaj, szetkaptam. Kivel a soros porthoz szukseges elektronika nem a soros port csatlakozo felol talalhato, hanem ott, amely veget pont le kellene vagni, attol tartok nem lesz megfelelo
Most kapcsolok, ez hulyeseg, hiszen ha a "nativ megoldast" valasztom, a soros kabellel, akkor nem kell atalakitas (elektronika), mint az USB kabelek eseteben...
Jol tevedek?[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Szerintetek ezzel a kabellel is megoldhato lehet a soros portos elesztes?
[11 pin Ericsson cell phone proprietary connector]Sajnos, csak ilyen kabelt talaltam itthon (termeszetesen, ha nem jo, hat veszek egy Nokia-s USB-t).
-
axlfsi
veterán
válasz Intruder2k5 #59347 üzenetére
Oké, köszi és neked is Headless!
Gondolom itt a topikban megtalálom a leírást a V1-hez (úgy rémlik egy fórumtárs a V2-vel szívott, mert némiképp másképp működik ott a soros élesztés(?))
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Intruder2k5 #59343 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ, rá keresek.
Viszont nem látom bootloopolni (de ez még vajmi kevés gondolom és már csakis a soros port megoldás az egyetlen járható út, igaz?).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Adott egy V1-es router, rajta az 1.7.1-es Gargoyle. Wifin keresztül frissítettem volna 1.7.2-re (tudom, így nem lenne szabad, de már évek óta így csinálom és eddig sosem volt baj,...) viszont most közben elszállt, azaz, az upgrading sosem fejeződött be (nem restartolt a router)
Hagytam vagy 20 percet is, mivel volt időm, gondoltam úgy hagyom, hátha, de semmi eredménye. A power led világít és a wan sűrűn villog.
Áramtalanítottam, de nem segített rajta.Ami van:
- Power led világít (illetve ha valahova tudok utp-t PC-ről, akkor az is)- failsafe nem sikerült (többször is nekifutottam, de hiába) így nincs telnet, SSH sem.
- reset nem történik meg (hiába nyomom bekapcsolt állapotban vagy akár bekapcsolni nyomvatartás közben), semmi, nem történik semmi...
Kérdésem az lenne, hogy van még valami, amivel próbálkozhatnék vagy kuka
(asszony meg a gyerekek meg fognak ölni ).[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Probaltam rakeresni a topikban, de meglepoen keveset van foglalkozva a (reszletes) statisztikak keszitesevel. Konkretan, az lenne a kerdesem, hogy vajon a router (hardver!) ki tudna-e szolgalni azt az igenyt, miszerint rrdtool-lal IP es/vagy MAC cimekre (is) bontot, reszletes statisztikat tudjon kesziteni (adatbazist generalni). Felek, hogy talan ehhez keves lenne mar a vas, de kivancsi lennek, hogy valaki keszitett-e mar ilyet vagy esetleg felejtsem el azonnal. A "sima", adott portra (wan, lan) keszitett statisztika(k)ra mar lattam peldat, de olyat meg nem olvastam, hogy valaki ilyen, reszleteibe meno statisztikara is kivancsi lett volna.
Koszi elore is!
Szerk1.: ja, igen, nem irtam, de termeszetesen OpenWrt alapu fw-re gondolok itt.
Szerk2.: mondjuk, egy Cacti szep lenne, de erre meg scriptet sem latok (de ezt mar biztosan nem tudna kiszolgalni ez a kis router... sajnos).[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz vargalex #44008 üzenetére
Szia!
Ahh, elfaradtam... Megcsinaltam, megis most azt latom a logban, hogy tovabbra is ledobja a wifi-rol az egyik telefonom; deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)
Visszarakom a gyarit, aztan ismet a Tiedet (azaz, a legutolso mentest, hogy ne kelljen ujrakonfigolni)
(probaltam most, igy, a bongeszobol, de meg szerencsere, hogy intelligensebb volt nalam, mert kiirta, amikor betalloztam a vargalex build mentest, hogy "na-na, ebben bootloader van, ne csinald!"[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz vargalex #44010 üzenetére
Szia!
Mar szinte biztos, hogy Gargoyle related a dolog, csak azt nem ertem, hogy ez most feature vagy bug? ... a ket telefonon kivul, a laptop auth.-nal is ugyanugy ott ez a sor.
UI.: nem tudom, de valoszinuleg ez nem okoz problemat es feature (de erteni, nem ertem egyelore).
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz vargalex #44008 üzenetére
Szia!
Igen-igen, ez az, amit en is megtalaltam a Gargoyle foruman. Megcsinalom, de most meg egy negyed orat hagyom igy, megnezem a gyerek androidja mikent viselkedik.
Addig is, hadd kerdezzelek, szerinted ezt is meg kellene lepnem?
echo 1 >/sys/kernel/debug/ieee80211/phy0/ath9k/disable_aniIlletve, a logokban azt latom, hogy a gyerek telefonja authentikaciojanal is ott a RADIUS sor a logban:
Sep 11 13:16:31 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 24:69:a5:64:bb:bc IEEE 802.11: authenticated
Sep 11 13:16:31 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 24:69:a5:64:bb:bc IEEE 802.11: associated (aid 2)
Sep 11 13:16:31 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 24:69:a5:64:bb:bc RADIUS: starting accounting session 00000035-00000006
Sep 11 13:16:31 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 24:69:a5:64:bb:bc WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Sep 11 13:16:36 Gargoyle daemon.info dnsmasq-dhcp[1708]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.1.172 24:69:a5:64:bb:bc
Sep 11 13:16:36 Gargoyle daemon.info dnsmasq-dhcp[1708]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.172 24:69:a5:64:bb:bc android-976cf6db8d432b04
Sep 11 13:16:41 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 2c:d0:5a:d8:4e:73 WPA: group key handshake completed (RSN)
Sep 11 13:16:41 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 24:69:a5:64:bb:bc WPA: group key handshake completed (RSN)˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz vargalex #44005 üzenetére
Az mar szepen latszik a logokbol, hogy szakadozik. Mar csak arra kellene rajonnom, hogy miert is van az, hogy deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)
UI.: mindamellett, a RADIUS auth-ot sem ertem, de most megjott a gyerek, mindjart megnezem az O telefonjaval is (Huawei Y300).
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz vargalex #43999 üzenetére
Szia!
..., nos, hiaba, nem tul relevans fel napnyi tapasztalat es teszteles. Ugy kepzeljetek el, hogy most abszolut hasznalatban volt a telefon. Egyik percben meg egy levelet olvastam (adatfogralom volt), utana egy kicsit nyomkodtam rajta valamit, de nem neteztem (nyilvan nincs is sok koze hozza), amikor is mar latom, hogy a Skype a telefonon offline(!). Szoval, aktiv hasznalat mellett is dobja a wifit a router... Ezzel is okosabb lettem mar (nem kell a kinlodas, hogy reboot, varakozas 15percig, majd akkor megnezni, stb).
Valaki, nalamnal jobban hozzaerto esetleg megnezne, hogy lat-e relevans informaciot a hibajelensegre nezve?
http://pastebin.com/iDkpDqBGKoszonom!
UI.: ez az eszkoz, ami leszakadt: 60:21:c0:b2:d5:0f de semmi furcsat nem talaltam...
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
válasz axlfsi #43992 üzenetére
A legrosszabb, hogy most ugyanezt megcsinaltam, amit az este es nem jott elo ez a problema(!). Azert ijeszto ez igy, mert igy a legnehezebb kideriteni, mi is okozza, mivel (egyelore legalabbis) semmi szabalyszerut nem talalni benne. Annyiban mas most a kornyezet az estihez viszonyitva, hogy mig az este logott a wifi-n kb. 5-6 eszkoz, most delelott csak a laptop es a telefonom ...
-
axlfsi
veterán
válasz vargalex #43993 üzenetére
Szia!
Vajon annak lenne ertelme, amit egy hasonlo esetben (is) irtak a Gargoyle foruman, hogy az Atheros Adaptive Noise Immunity-t es a Low Ack-ot kikapcsoljam?
SteveL: igazad lehet es az egeszben a vicc, hogy nalam sem volt soha semmi baj a gyarival, nem kenyszerultem a cserere, mint sajnos sok esetben az ittlevo kollegak, akiknek meg pont a gyarival volt sok gondjuk. Viszont, annyira megkedveltem a reszletes beallitasi lehetosegeket (pedig meg semmit nem eszkozoltem, az meg csak a kovetkezo lepes lenne), hogy ugy gondoltam, nem adom fel. Mar csak azert sem, mert ha meg osszejon, akkor milyenjomaraz!
-
axlfsi
veterán
válasz SteveL #43991 üzenetére
Pontosan. Egy router reboot utan, ha hasznalom a telefonom (par percen belul kezbe veszem(?)), akkor meg nincsen gond. De az este volt egy olyan tesztem, amikor a telefonok lognak a wifin, kepernyozarral, hasznalaton kivul, de folyamatos szinkronizacio ugyebar van a hatterben (gmail es egyebek). Majd router reboot es kb. 15perc elteltevel, miutan a kezembe vettem a telefonokat, mar nem volt semmilyen eleresem (sem a routert, sem internetet nem tudtam elerni, de wifi felcsatlakozott, IP-t kapott a telefon es a router is latta a csatlakoztatott telefonokat). Wifi ki/be es minden rendben. Nem esik ez nehezemre, csak nem ehhez vagyok szokva. Csalad jon-megy, gyerekek, van vagy 5 mobil eszkoz, amikkel miutan belepunk a lakasba, nem szoktunk bibelodni a wifi felcsatlakozassal, mert ez ment mindig automatikusan (3G-rol wifi-re atallas) es most senki sem erti mi van, ha keresnek, nem tudok rola, annal is inkabb, mert (aki nem ert hozza, mert nem ert mindenki hozza, ra sem gondolna) azt latja, hogy "hmm, pedig a wifi-n fent vagyok, miert nem jott meg a levelem?".
-
axlfsi
veterán
válasz vargalex #43988 üzenetére
Szia!
En ahogy elneztem az elmult ket napban, nagyon sok esettel, kulfoldi forumokon kulon-kulon csak ezzel a problemaval foglalkozo topikokkal talalkoztam, de igazabol, hatekony megoldasra egyelore meg nem jutottam.
Ti, akik mar regebb ota OpenWrt alapu fw-eket hasznaltok, mindannyian ugy valogatjatok a fw-hez a wifi-s eszkozoket, megbekeltek idovel ezzel a meglehetosen kellemetlen hibaval vagy csak egyszeruen szerencsetek volt/van es meg nem futottatok bele? Oszinten kivancsi lennek, hogy ki, mikent oldotta meg. Nemsokara visszateszem a Te fw-edet is, megnezem azzal, mert mar nagyon kivancsi vagyok.
UI.: marmint, kik tesztelik igy, ahogy, ezeket az Atheros modulokat? Csak azert kerdezem, mert a gyari alatt valoban sosem volt ilyen problemam meg. Azert bizom benne, hogy hamarosan megoldjak... de ahogy fejlodik a technika, fel ev mulva felo, hogy erdeklodes hianyaban, nem is lesz mar ra igeny
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Egyebkent felraktam a legujabb elerheto, Gargoyle-ispy 2013-September-04.7z buildet, de a jelenseg valtozatlan.
-
axlfsi
veterán
válasz doberman #43981 üzenetére
doberman: koszi a tapasztalatokat, sajnos egyre tobb helyen olvasom ezt a jelenseget. Csodalkozom is, hogy egyelore nincs ra megoldas (pedig nyilvan lehetne, mert nem feltetlenul ((csak)) harvderes a problema, hiszen a gyari fw-rel nincs ilyen problema).
zambozoli: a te eseted, amit leirtal, teljesen mas.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Intruder2k5 #43977 üzenetére
Tudom, hogy erre tippelnel legszivesebben, de hidd el, hogy semmi baj veluk. Ezek a telefonok (S3 mini es a Note2) elotte honapokig jol mukodtek a gyarival. Soha(!), de tenyleg, soha nem volt ilyen jelenseg. Kizart, hogy a telefonokon kellene barmit is alkotni...
UI.: wwenigma irta fentebb, hogy: "Mellékesen az atheros driverek sem a legjobbak Openwrt alatt, lehet ez is bejátszik." Ezt tudom a legjobban elkepzelni mar csak...
UI2.: hogy erted, hogy a kikapcsolt router? webrol nyomtam csak ra egy restartot... hideginditas meg nem volt, de most teszek egy aramtalanitasos tesztet is es utana ismet webrol is egy kap egy szoftveres restartort es meglatjuk mi lesz.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Intruder2k5 #43974 üzenetére
Ket teszt ujrainditast csinaltam. Az elsonel nem vartam szinte semmit, a telefon mar a kezemben volt, a szemem elott allt vissza H+ -rol wifi-re es minden rendben volt (intranet, internet).
A masodik tesztnel hagytam a telefont kepernyozar alatt vagy 10-15 percet is es csak utana vettem kezembe. Eredmeny: wifi-n fent van, IP is ugyan van (ugyanaz, ami elotte is), de mar nem elerheto semmi (sem a router, sem internet)... Nem tudom miert csinalja, de most meg adok neki egy teljes aramtalanitast majd vissza es ha marad a helyzet, megy vissza vargalex es ha ott is lefaradok valamitol, akkor a gyari[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Intruder2k5 #43966 üzenetére
Olyan nincs is, hogy statikus dhcp, hiszen ha dinamikus, akkor nem statikus No de csak kotekedek, ertem mirol beszelsz. Igen, erre gondoltam es talan eleg is lenne (ha esetleg nem, akkor valoban, kliens oldalon is be lehetne allitani az adott IP-t).
Viszont, most igy belegondolva, talan megsem vezetne megoldasra, hiszen mint mondottam, nem arrol van szo, hogy nem lep vissza wifi-re az eszkoz, tehat IP-t kap a routertol minden tovabbi nelkul. Hanem arrol van szo, hogy valamiert "nem delegal" mar ezeknek az ujonnan "visszacsatlakozott" androidoknak adatforgalmat (nem tudom szakmaibban megfogalmazni, de erted...).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz wwenigma #43961 üzenetére
"Próbaképp adj nekik fix IP-t."
Koszi, jo otlet! Nem is ertem, miert nem godoltam meg erre, hiszen korabban a gyarival minden eszkoznek is fix ip-t adtam
siddis: gondoltam, a legujabb csak jobb lesz... gondolod, hogy volna ertelme visszalepni? ... nem szivesen tennem. Akkor mar jo lesz a gyari, lassan ott tartok, hiszen az egesznek az apropoja a jobb (gyorsabb) dlna es a transmission volt, de ezekrol mar le is montam. Megtetszett a reszleteibe meno konfiguralasi lehetosege az openwrt-nek, de ... lehet, hogy nincs is nekem erre szuksegem.
Most ismet ott tartok, hogy a Gargoyle statisztikai, korlatozasi lehetosegek , de a wifi scheduling is impozans, igy, nem kozvetlenul cronba potyogve, hanem a cuki grafikus feluleten (reszletkerdes, de egyre jobban finomitjak, ami pozitiv)...[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz zsolt501 #43936 üzenetére
"A 40MHz függ attol hogy mennyi router van a környezetedben, mert különben visszakapcsol 20MHz ra ha sok a zavarás más routerektől."
Mar kezdtem en is erre gondolni, de valamiert megsem konzekvens ahogy ez az eszkoz mukodik; kb. 15 perccel ezelott meg 300Mbps-en volt, erre most azt latom, hogy 130-on van. 11-es csatornan vagyok es az overlapping network 1(!) darab...szoval, ez nem kellene, hogy akadaly legyen (napkozben volt, hogy 6-7is volt).
Tiszta X-aktak ez az egesz...Mindegy, meg turelmes vagyok, varok, olvasok sokat es kulfoldi forumokon is kutatok. Majd kiderul.
De ami nagyon erdekelne, hogy szerintetek miert nem kapnak adatforgalmat a "visszacsatlakozott" android telefonok a router restart utan? Ezzel mar nem tudok kompromisszumot kotni hosszu tavon, az biztos
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz axlfsi #43957 üzenetére
Sajnos lejart a szerkesztesi ido, de most mar egyertelmuen kimondhato, hogy - barmi oka is legyen - de az android telefonjaimat nem szereti a Gargoyle - TP-Link paros (stock romok a telefonokon, mielott valaki kerdore vonna). Ugyanis parszor ujrainditottam a routert, telefonon azt latom, hogy visszacsatlakozott a wifire, de nincs adatforgalom. Csak az segit, ha wifi off/on...
Szerintetek? Tapasztalt meg ilyet valaki? Openwrt bajom van vagy mi a rak? En elhiszem barkinek, ha azt mondja, hogy user error - nem vagyok tokeletes, de jo lenne, ha ezen tovabb tudnek lepni es megoldani a problemat. Annyi biztos, hogy semmi extra beallitas nincs modositva a routeren, csak klonozva a mac (de ez alap).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz wwenigma #43956 üzenetére
1.5.10-es buildet raktam fel (az elerheto legutolso). Igen, a csatorna kerdesre mar rajottem azota, ahogy irtam is azonnal utana (habar teny, hogy kellett, hozza ez ami pl vargalex-nel alapbol elerheto LuCI-bol. Nem szemrehanyasbol irom, csak teny, hogy ez ilyen.
Ami a legtevesztobb volt - es talan emiatt tevedtem tevutra -, hogy velhetoen valoban arrol van szo, hogy sok router volt olyan csatornakon, melyek az enyemet is kerszteztek es ilyenkor automatikusan leszabalyozza magat(?) 20Mhz-re, ahogy zsolt501 kollega is irta... ilyet vargalexnel nem vettem eszre - szinten nem panasz, biztos tudja miert csinalja igy es oka van, nem kerdojelezem meg, de szinten felrevezeto volt szereny tudasom szamara. En kerek elnezest.Akarhogy is, de semmi extra beallitast nem eszkozoltem, azon kivul, hogy MAC klonozast beallitottam, mert erre szukseg volt. Tuzfal, egyebek, minden alapon - igy aligha hiszem, hogy user errorrol beszelhetnenk, megis most azt tapasztalom, hogy:
- ha a telefonokon (S3 mini es egy Note2) be van kapcsolva a wifi, mukodik, minden oke, majd kilepek a lakasbol, X ora mulva hazajovok, (bekapcsolva marad a wifi modul, tehat nem kapcsoltam ki), fellep ugyan de nem kap netet (wifi off/on es minden rendben. 5mp, de azert idegesito). Biztosan nem user error, mert telefonokon semmit nem valtoztattam es a gyari tplink fw-vel sem volt ilyen gond korabban sosem (mellesleg, nem is szabalyszeru, azaz, inkabb ugy fogalmaznek, hogy meg csak ketszer volt ra alkalmam tapasztalni, leven, hogy egy napja van csak fent a Gargoyle. Szoval lehet, hogy csak veletlen(?) vagy nem tudom, de ezek megtortentek ma, ketsegtelen)
- speedtest szerint minden oke a sebesseggel, megis olyan furcsasagokat tapasztalok, hogy ingadozna a letoltesi sebesseg; ugyanebbol a bongeszobol, ahol a speedtest jol lefutott, ket kulonbozo fajlt is elkezdtem letolteni sourceforge.net-rol (szerver oldali lassusag kizarva), megis alig docog, 50-60kB/s sebesseggel.
Most vagy nincs szerencsem nekem ezekkel vagy csak sokat problemazok (es olyan dolgokat is eszreveszek, ami talan nem tunne fel elsore azonnal mindenkinek - es hagyjam abba! ).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Koszi szepen a tippeket, hogy osszegyujtotted nekem Nem adom fel meg veletlenul sem, annal jobban erdekel a dolog.
Nem panaszkodaskent, de a fooldalon egyik masik tartalom mar idejetmult, mint pl. a visszaallitas tema, hiszen mar joideje mukodik a reset gomb, ehelyett en meg a mount_root+firstboot modszerrel reseteltem - de nem baj, legalabb mar ezt is tudomAbszolut offtopik, de most vettem eszre, hogy ha logout-rol jovok a topikba, nincs az oldal tetejen a gyorskereses, ph!-n van; direkt vajon? Eszmeletlen hasznos feature. Ahhoz kepest, hogy milyen keveset szolok hozza a topikhoz, nemis gondolna az ember, hogy sokszor kiolvasom oket, amikor keresgelek, hiszen minden-minden mar le van irva, nem egyszer, de nem is ketszer es az esetek 98%-rol mar volt szo korabban - le a kalappal azok elott, akiknek van turelmuk a lustabbakat kiszolgalni
-
axlfsi
veterán
válasz zsolt501 #43932 üzenetére
Pedig pont leirtam, hogy mi a bajom vele
Azt mondod, hogy nalad ezek a dolgok nem jottek elo? Tudja a router a 300Mbps sebesseget (ertsd 40Mhz) es van (legalabb) 11 csatornad is?Mert ezeket minden tovabbi nelkul elertem a vargalex-szel, viszont Gargoyle-nal meg hackelessel sem sikerult megoldanom... de biztos csak en benazok akkor valamit
UI.: Suste, Intruder2k5 - ok, koszi, akkor igy teszem.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz axlfsi #43930 üzenetére
Gargoyle-rol mehet azonnal a vargalex squashfs-factory vagy elotte (es ilyenkor mindig, amikor oda-vissza pakolja az ember) menjen elobb a gyari s majd csak utana a masik openwrt build? Fontos, csak igy mukodik, ellenkezoleg tegla vagy csak ajanlott? Illetve, mehet a webes feluletrol vagy csak ssh-n szabad?
Koszi!˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Istenem, ez a Gargoyle!
Egy napig szorakoztam Vargalex fele build konfigjaval. Amikor mar azt hittem, hogy mindent jol belottem, rajottem, hogy nem is olyan arany, ami fenylik; ha kotok is kompromisszumot azzal, hogy lassan toltok le (torrent), a seed nem megy (nem jottem ra miert, de mindegy is mar). Aztan dlna rettenetesen farasztotta (teszt gyanant ket pendrive-val es egy 500GB-os vinyoval is probalkoztam, bongeszoben formazva elotte oket). Megneztem ushare-t es miniDLNA-t is, de egy ido utan nagyon belassult minden; a felulet, az adatforgalom, es mar hiaba allitottam le a transmission-t, nem segitett sokat.. Valami mas volt a baja. Meg akkor is, miutan 1-1 reboot utan normalizalodott valamelyest a load. A vegere sorozatos es random restartjaim is voltak es mig pl. a gyarival konstans tudtam 14-16mbps-os letoltest podukalni (16/1-es net), sajnos ezzel nagyon ingadozott 8-12mbps kozott (ez, a megrajzolt grafikonon is latszott a speedtes.net-en)...
Aztan Gondoltam egyet, feltettem a Gargoyle-t probabol. Bar ne tettem volna, elfecsereltem csak az idot, ugyanis:
-- 40Mhz hiaba valaszthato opcio, gyakorlatilag nem mukodik - (below, above; egyik sem, pedig meg vegig is mentem a csatornakon)
-- csatorna kiosztas csak 9-igvan(!)
-- hackelessel megoldhato, hogy tobbet lasson, de:
- - - igazabol nem lett tobb csatorna, csak igy mar mukodott a 40Mhz - (ui.: csak eppen hol-hogy)
- - - tx-power nem allithato, azaz, ott van a manual mode es a lehetoseg egeszen 30-ast beirni, de gyakorlatilag nem tortenik valtozas
U.I.: a hack is instabil vagy en nem ertem, mert most ismet csak 130 a max rate inSSIDER szerint (es konkretan latszik, hogy 20Mhz-en szor terhelestol fuggetlenul, mert ezt is teszteltem).
En szemely szerint, nem ajanlom senkinek! Ha ezeket tudom, bele sem kezdek, de ebben a topikban alig talaltam fel oldalnyi Gargoyle-val kapcsolatos posztotMindegy, visszatolom a vargalex buildet es nem hasznalok sem torrentet, sem dlna-t. Ami viszont hianyozni fog, az a Gargoyle-ben talalhato Web Usage (konnyen ellenorizheto, hogy "a gyerek nem tevedt el nagyon" a neten) illetve a Restrictions, amivel pofonegyszeru szabalyokat irni, hogy adott IP/MAC cim melyik nap, hany oratol, milyen engedelyeket kaphat.
Ez utobbi kettore esetleg tudtok (egyszeuen osszekattintgatos) alternativat Luci-bol vargalex ala?
-
axlfsi
veterán
Vargalex, krealon; koszonom valaszotok ... akkor talan megis megprobalom
Igyekeztem sokat olvasgatni es valahogy azt szurtem le, hogy ha nem fontos a torrent, akkor talan egyszerubb lenne nekem egy Gargoyle(?).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Gyors es egyszeru kerdesem lenne: abban jol tevedek, hogy a gyari fw-en kivul, egyik sem (ddwrt, openwrt) ismeri fel az USB-n csatlakoztatott FAT32, NTFS particiokat?
DLNA miatt kerdezem, ugyanis szemezgetek a gargoyle-val, de ha emiatt most ujra kell formaznom az 1TB-os, majdnem tele (filmek, zenek) adathordozomat, akkor ketszer is atgondolom, hogy akarom-e˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz vargalex #38246 üzenetére
Szia!
Köszönjük a hasznos és értékes információt. Vélhetően sokunkat mentettél meg ezzel az esetleges (biztos) téglásítástól
Ide kapcsolódóan kérdeznélek, hogy véleményed szerint (idővel) várhatóan ezt is megoldják (ahogy az manapság szinte minden területen, lásd xbox, iOS, stb) vagy jelen álláspont és eszközök/tudás szerint, ezen megoldások egyelőre olyan (hardveres) akadályba ütköznek, hogy azt komolyabb modding (extra chip, stb) nélkül biztosan nem lehetséges?˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz SteveBeard #38244 üzenetére
Valóban update, erre nem voltam figyelmes ... habár kérdés, hogy vajon mikori módosítása a bejegyzésnek. Akárhogyis, a lényeg, hogy ez van most (feltételezem, ez lehet akkor most a legutolsó elérhető változat...
-
axlfsi
veterán
válasz Intruder2k5 #38242 üzenetére
Szia,
Értem, köszönöm szépen a gyors választ!
-
axlfsi
veterán
Sziasztok,
Én ma vettem egy ilyen routert és ugyan nem válogattam a boltban az esetlegesen lehetséges verziók között (de gyanítom, hogy nem is volt másik/újabb), viszont érdekesnek találom, hogy egy ilyen sokévvel ezelőtt megjelent terméknél, még mindig az 1.10-es verzió amit a hazai boltok polcain találni...
Ebben a blogbejegyzésben már 2010-ben azt írta a szerző, hogy a jelenleg (azaz, akkor!) elérhető 1.10-es verzió brickbugos.
Habár még bőven csak az ismerkedő, alapbeállításokkal üzembe helyezni tervező felhasználó vagyok, aki még sokat fog olvasgatni, amíg bármi komolyabb "belenyúlásba" kezd, de azért megkérdeznélek benneteket, hogy vajon "jó lesz-e ez nekem" majd a jövőben mindenre (ami csak kihozható ebből a modellből, de pl. kapásból tudom, hogy torrentezésre belőni) vagy esetleg próbáljam visszavinni a boltba (még idejében) és érdeklődjem meg, hogy vajon tudnának-e beszerezni az újabb(?) kiadásokból nekem (melyik most a legfrissebb változat?)?
Előre is köszönöm a válaszotok és elnézést, ha hülyeséget kérdeztem (még nagyon az olvasgatós fázisban vagyok, habár biztosan nem lesz időm elolvasni mind a 34000+ hozzászólást, ami íródott a témában).
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest