- Hamarosan kiderül, hogy a Trump-kormány szétdarabolja-e a Metát
- Nem kaphat a mellette lévő atomerőműből több áramot az Amazon adatközpont
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Így tréningezi az AI-modelleket az EU-ban a Meta
- 500 milliárd dollárnyi AI-szervert gyárt le az USA-ban az NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 500 milliárd dollárnyi AI-szervert gyárt le az USA-ban az NVIDIA
- Asustor NAS
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Rendszergazda topic
- Max
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
#LittleG
csendes tag
Sziasztok!
Újabb projektet próbálok megvalósítani, ez pedig a Hálózatra kötött hangkártya.
http://krason.me/solutions/WirelessSoundCard.html
A gyomrom már kissé összeszorult a jó öreg PulseAudio hallatán, pár éve már kínlódtam vele, sikertelenül... csak akkor másra próbáltam használni.
A helyzet az, hogy ugye ez a PulseAudio úgy működik könnye(bbe)n, ha a szerver és a kliens is PulseAudio. A probléma ott kezdődik, hogy mivel ez csak Linuxon fut, így a Windowsos gépemre (ami a kliens lenne) nem lehet ezt telepíteni.
A napokban azonban találtam egy csinos alternatívát, ami a Scream nevű programocska. Egyből megtetszett, mert nem kell külön programból felcsatlakozni a szerverre, hanem beépül a Windowsba, és egyszerűen lehet váltogatni a hangkimeneteket. Ráadásul úgy tűnik, ez lehet megoldás a problémámra, ugyanis az elve az, hogy ez a Scream nevű program elkezdi küldeni a csomagokat a hálózatra, ott pedig egy Scream-re specializálódott PulseAudio szerver veszi fel az adatokat. Tehát tulajdonképpen ez kiváltja a Linuxos gépeken futó PulseAudio klienst a Scream-ra, ami meg Windowson fut.
https://github.com/duncanthrax/scream
Tegnap feltelepítettem az összes szükséges csomagokat (pulseaudio-daemon, alsa-lib, libsndfile, alsa-utils, kmod-usb-audio, illetőleg az összes kmod-os csomag, ami az usb port működtetéséhez kell, bár ezt már a nyomtatónál telepítettem). Tehát maga a PulseAudio felkerült a routerre. Sikerült odáig is eljutni, hogy a "lsusb" paranccsal kiadta a router, hogy igen, látja a hangkártyát, szóval már felismeri azt.
Innentől akadtam el.
A GitHubon a használati utasítás szerint csak kell egy hálózati sink a szerver részéről, (nem tudom, hogy ennek mi a magyar megfelelője, mert hogy nem mosogató, az tuti
), és így összejön a kapcsolat. Hát nekem nem jött össze
.
Az a baj, hogy ez kicsit már meghaladja az én OpenWRT-s tudásomat, nekem kínai ez a leírás. Valami olyasmit sikerült leszűrnöm, hogy akkor most egy módosított PulseAudio-s vevő (receiver) kell a screamhoz, és csak így működik a dolog?
Ráadásul a vevő felépítéséhez már Makefile van, ami szintén kínai nekem. Az pedig hogy "Just type 'make' to build it" sokat nem mond. (Mi az a make? Parancs? Hova kell beírni? SSh-ra? Make után mit kell írni? Make <makefile helye> ?) És az mi lenne, hogy "Lehet, hogy telepíteni kell a build tools-okat, és a PulseAudio fejlesztői csomagokat"? Nekem ez is kínai.
Mit gondoltok, végeredményként mi lenne a megoldás? Hogy lehet megoldani, hogy a Scream a windowsos gépemen, és a PulseAudio a routeren együtt tudjanak működni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűnyíró topik
- Kompakt vízhűtés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen processzort vegyek?
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- Horgász topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest