Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
#LittleG
csendes tag
Sziasztok!
Újabb projektet próbálok megvalósítani, ez pedig a Hálózatra kötött hangkártya.
http://krason.me/solutions/WirelessSoundCard.html
A gyomrom már kissé összeszorult a jó öreg PulseAudio hallatán, pár éve már kínlódtam vele, sikertelenül... csak akkor másra próbáltam használni.
A helyzet az, hogy ugye ez a PulseAudio úgy működik könnye(bbe)n, ha a szerver és a kliens is PulseAudio. A probléma ott kezdődik, hogy mivel ez csak Linuxon fut, így a Windowsos gépemre (ami a kliens lenne) nem lehet ezt telepíteni.
A napokban azonban találtam egy csinos alternatívát, ami a Scream nevű programocska. Egyből megtetszett, mert nem kell külön programból felcsatlakozni a szerverre, hanem beépül a Windowsba, és egyszerűen lehet váltogatni a hangkimeneteket. Ráadásul úgy tűnik, ez lehet megoldás a problémámra, ugyanis az elve az, hogy ez a Scream nevű program elkezdi küldeni a csomagokat a hálózatra, ott pedig egy Scream-re specializálódott PulseAudio szerver veszi fel az adatokat. Tehát tulajdonképpen ez kiváltja a Linuxos gépeken futó PulseAudio klienst a Scream-ra, ami meg Windowson fut.
https://github.com/duncanthrax/scream
Tegnap feltelepítettem az összes szükséges csomagokat (pulseaudio-daemon, alsa-lib, libsndfile, alsa-utils, kmod-usb-audio, illetőleg az összes kmod-os csomag, ami az usb port működtetéséhez kell, bár ezt már a nyomtatónál telepítettem). Tehát maga a PulseAudio felkerült a routerre. Sikerült odáig is eljutni, hogy a "lsusb" paranccsal kiadta a router, hogy igen, látja a hangkártyát, szóval már felismeri azt.
Innentől akadtam el.
A GitHubon a használati utasítás szerint csak kell egy hálózati sink a szerver részéről, (nem tudom, hogy ennek mi a magyar megfelelője, mert hogy nem mosogató, az tuti ), és így összejön a kapcsolat. Hát nekem nem jött össze .
Az a baj, hogy ez kicsit már meghaladja az én OpenWRT-s tudásomat, nekem kínai ez a leírás. Valami olyasmit sikerült leszűrnöm, hogy akkor most egy módosított PulseAudio-s vevő (receiver) kell a screamhoz, és csak így működik a dolog?
Ráadásul a vevő felépítéséhez már Makefile van, ami szintén kínai nekem. Az pedig hogy "Just type 'make' to build it" sokat nem mond. (Mi az a make? Parancs? Hova kell beírni? SSh-ra? Make után mit kell írni? Make <makefile helye> ?) És az mi lenne, hogy "Lehet, hogy telepíteni kell a build tools-okat, és a PulseAudio fejlesztői csomagokat"? Nekem ez is kínai.
Mit gondoltok, végeredményként mi lenne a megoldás? Hogy lehet megoldani, hogy a Scream a windowsos gépemen, és a PulseAudio a routeren együtt tudjanak működni?
Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest