Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
veterán
Jó, de itt az a gondom, hogy böngészőben ami alapjáraton egy töltéshez 1 szálat használ miért öli meg már 2 fájl töltésével a routert? Elveszti a netet, megszűnik a hálózat és csak áramtalanítás segít rajta, ha a két töltés csak 30MB/s-kel jön, akkor is ez van, de a torrent akár 1200 szálal is mehet és megy rendesen, akár max sávszéllel is.
Azért is furcsa, mert a torrentben volt már 200 is és akkor se volt semmi gondom, pedig 24/7-ben megy a nason, pedig jelenleg is több, mint 2TB adat van benne és így nincs gond, de ha böngészőben akár 2db 50MB-os fájlt töltök le pár másodperc múlva összeszarja magát a router.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Dragon3000 #68898 üzenetére
Csak egy megjegyzés: a gyári HW-NAT nem egyenlő a LEDE-FAST-PATH -tal!
A LEDE megoldás szoftveres......[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Dragon3000 #68897 üzenetére
Erre valaki?
-
Dragon3000
veterán
Hali
Van egy 1043nd v3-as routerem digi1000-res nettel és lede fast path van rajta.
Torrent qbittorrent klienssel megy a nason, böngésző FF 60.0.1 64bit, legújabb chrome-mal is ugyanez a helyzet.
Torrent akár 1000 szállal is megy minden gond nélkül max sávszéllel, de ha böngészőben rakok be 2 töltést egyszerre, ami összesen 2 szálon megy a nasra, akkor a router kifagy, csak áramtalanítás segít rajta, ha egyesével töltök böngészővel, akkor nincs semmi gond. Gyári firmware-rel nem volt ilyen gondom, ott böngészőben mehetet a 6-7 töltés is egyszerre, ki is használta úgy a gigás netet. Mitől fagyhat le a router? -
Kakaduku
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni AC750 Wi-Fi-s Lefedettségnövelő (RE200) V001 eszközzel kapcsolatban. Tudom, hogy nem router, de nincs külön topic-ja.Az lenne a problémám, hogy a routerhez csatlakozik az eszköz és van hálózat is, azonban nincs internethozzáférés az extenderen keresztül. Nem WPS-el csatlakoztattam. A routeren van MAC cím szűrés, ott hozzá is adtam az extender MAC címét. Ugyanazt az SSID és jelszót használja mint a router.
Azt viszont észrevettem, hogy a MAC cím 2,4Ghz hálózaton más az utolsó számjegye és az nincs hozzáadva a Whitlist-hez. Ez lehet probléma? Ha igen, akkor miért tud kapcsolódni a routerhez?Még valami. Nem találtam az extenderen MAC filteringet. Így ott ha jól sejtem nem tudom beállítani az engedélyezett eszközöket. Van egy alkalmazás telefonra, azonban a V001 -essel nem működik. Hogy tudnám esetleg ezt orvosolni? (ez másodlagos kérdés, a fő problémát fent leírtam)
Remélem elég jól körülírtam. Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
tigipuf
senior tag
Na levettem a trorrentezés terhét a routerem válláról.Vettem egy zyxel nas326-ot.
Routerre visszatettem a tök gyári szoftvert,de most is maradtak gondjaim.Valamiért állandóan zárja a transmission portját(vagyis port tesztnél closed),pedig lefixáltam a routerben,lehet valamit elcsesztem
Lehet meg kellene néznem újra a suste féle firmware-vel?[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
Pali79
aktív tag
válasz vargalex #68887 üzenetére
Próbáltam mindent letiltani az alábbiakkal:
config rule
option src lan
option dest wan
option src_mac 30:0e:d5:2c:cf:c8
option target REJECTconfig rule
option src lan
option dest wan
option dest_ip 192.168.1.167
option target REJECTde nem történik semmi sem, ugyanúgy eléhető a net a gépről.
-
Kris87
aktív tag
válasz Kris87 #68889 üzenetére
Plusz most nézem, hogy ugyebár leírás szerint:
"-Alaphelyzetben lévő 0.8.1 fw esetén fel kell tenni az utolsó 0.8.3-repair -t, majd utána az utolsó 0.8.3.1-repair-(dátum).tar.gz csomagot."
Na most letöltöttem a szerintem legújabb "0.8.3-repair-UTF8-2018-04-28.tar.gz" javítócsomagot ami frissebb, mint a "0.8.3.1-repair-2018-04-08.tar.gz", kicsit belekukkantva a konkrétan ezekbe a repairokba, most nem tesz hozzá semmit a 0.8.3.1 a 0.8.3-hoz, szóval elég feltennem csak a 0.8.3-mat miután feltettem a 0.8.1-es fw-t és jó vagyok újra pár évig. Vagy rosszul gondolom?
-
suste
veterán
válasz Kris87 #68889 üzenetére
a "repair_for_mnt" az egy speckó verzió, ami a "/mnt" -re teszi fel a 9092-es rendszert (hdd/pen -re)
előnyei:
-nem a flasht irogatjuk állandóan frissítésnél
-nem a flash méret a korlát hanem a hdd/pen
-ha több router is van a hálózatban, akkor egy helyről olvashatják a 9092-t, nem kell mindet frissítgetni külön2-en már használjuk egy ideje, tökéletesen működik
[ Szerkesztve ]
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Hétvégén tervezem újrarakni / frissíteni a rútert és épp a repairokat nézegetem. Van már pár olyan, amit nem értek, konkrétan mi a különbség a sima repair és a repair for mnt verzió között? Köszi előre is!
-
Pali79
aktív tag
Sziasztok!
OpenWrt vargalex v1.1.7 esetében, hogyan tudom beállítani, hogy egy bizonyos gép, csak egy bizonyos weboldalt tudjon megnyitni? -
szatocs1981
aktív tag
Nagyon köszönöm! Én ezt 5mm-nek látom, de a fém része lehet, hogy 5 tizeddel nagyobb, így remélhetőleg az 5.5-es jó lesz...
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Nekem volna egy ilyen routerem V4-es verzió.
Na most szinte naponta, elszáll a net, és pirosan világít rajta a világháló jele. ( Földgömb jel)
A beltéri modemen minden oké a visszajelző ledek szerint, és a net csak akkor jön vissza, ha újraindítom a modemet. A gép amin általában először észreveszem ezt az asztali gépem, ami madzagon van a roueterre kötve, de a két laptopon is elszáll ilyenkor a net amik wifin vannak rajta. Két napja cserélték a modemet egyébként, pont e miatt is, meg lassú is volt a net. Most sebesség ugyan meg van, de meg-meg szakad a kapcsolat. Okozhatja ezt a router, vagy szimplán a szolgáltató a ludas?Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Borisz76
veterán
válasz szatocs1981 #68882 üzenetére
Pont most kerestem meg a TP-Link WR1034ND v1.7-s routeremet mert be akarom állítani AP módba ...
Lőttem képet, bár nem a legjobb remélem kivehető a csatlakozó mérete.Tolómérő nem volt kéznél
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok, meg tudnátok mondani, hogy a táp bemeneti csatlakozója 5,5mm (külső) és 2,5mm (belső) átmérővel rendelkezik? Jelenleg sajnos nem áll módomban lemérni.
előre is köszönöm
-
Zigi
senior tag
Sziasztok.
Upc 500-as netem van. Megmértem a wifi sebességet 3 eszközzel és az itthon található kliensekkel. Sajnos a teszt nem teljes körű, mert ac-s eszközöm nincs , de azért remélem hasznos lesz azoknak akik a routert (pl.: 1043nd v2) okolják a wifi lassúsága miatt. Tehát 2.4Ghz, 20/40 auto-n 11bgn mixed, routerek mindig ugyan oda téve, társasházban a legjobb csatornát próbáltam megkeresni (csilliárd wifi). A kilensek és a routerek között kb. 3 m volt.
A kliens amin a legjobb értékeket mértem egy asus laptop Qualcomm Atheros AR946x Wireless Network Adapterrel (beépített). 5 mérést végeztem a speedtest.net segítségével és a legjobbat írtam fel.Connection box-al ~80.43 Mbps le 22 fel.
tplink c7-el 96.68 Mbps le 21.8 fel
1043nd v2 -es a router gyári fw. 168.97 Mbps le 22.4 felA többi klienst lényegtelen melyik routerrel mértem....
Levovo T61 42 Mbps le 22 fel
Sony Z3C 38 Mbps le 21.9 fel
Samsung A3 2016 25 Mbps le 22 fel
stb. stb.Konklúzió : az 5Ghz-s routerek 2.4-en haloványok az upc-st és a C7-et is csúnyán lemosta a 1043ND v2 N-es hálón. Egy kertes házban ahol nincs ennyi idegen wifi szerintem megvan a 200+. A 300 meg a 450 max. laborban. Speedboostra semmi válozás. Egy dolog kimaradt, ha lesz időm kipróbálom a 1043 antennáit áttenni a C7-re mit csinál akkor......
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz szatocs1981 #68877 üzenetére
Szerintem nem egy mai darab, és jó pár évig be volt dugva. Nekem a V1-es már a harmadik tápot eszi.
Igaz van már vagy 7-8 éves. Folyamatos wifi szakadás, nem túl stabil vezetékes net. Na ezek a a problémák a tápcsere után mindig megszűntek. -
őstag
válasz szatocs1981 #68875 üzenetére
Én tápegységet cserélnék....
-
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok, lenne egy ilyen VER2.1-es, gyári fw-es routerem. Kizárólag a laptopon megszakad a WiFi random időközönként, majd a tálcaikon mellett egy sárga háromszög jelenik meg. Csak reboot-tal orvosolható. Egyszerre 3-4 telefon ill. táblagép, plusz egy laptop csatlakozik a routerre. Mi lenne a megoldás a probémára?
előre is köszi a segítséget
PS.: fix chanel sajnos nem javított a helyzeten.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Multibit #68872 üzenetére
Nem vagyok az a fajta, infót tanulok, tudom mi micsoda csak tegnap véletlen elírtam..
Valóban 40 Mb/s-re gondoltam (ac routerrel megvan a 40MB/s wifin (450 Mb/s eddig az itthon mért legnagyobb sebesség egy macbook pro-val) )
De valóban az interferencia és a vasbeton falak se kedveznek a wifi sebességnek/jelerősségnek..[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
addikt
válasz szpeti40 #68868 üzenetére
A wifi nem lett gyorsabb, vagyis ezt így kifejezni nem lehet.
Ahol eddig gyenge volt a jel és nagyon lassú volt, most ott is full jel van és 45Mbps. Az alap sebesség azért nem lesz gyorsabb, mert amivel használod az nem tudja a 40MHz-et a 2,4GHz-es sávon.
Egyszóval stabil a wifi, a jel a duplája lett és a 500-net is megy vele.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
addikt
válasz Cunaja #68865 üzenetére
Nekem is az a bajom, hogy nagyon hoki a wifije a routernek, hiába van 500-as upc-nk, közvetlen mellette se megy 40MB/s fölé a sebesség, én azért többet vártam tőle :/ . Neked firmware cserével mennyivel lett gyorsabb a wifi?
Azért 500-as netből gigabitest csinálni nem semmi, lehet én is cserélek akkor
-
k0pasz
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 1043N V5.0 router, 1.0.3 Build 20161118 rel.64282(4555) firmware-el.
Fő probléma: Internetezés közben, (esetleg online rádió is megy) ha youtube-n elindítok egy videót, 99% hogy eldobja a wifit, majd 10 mp múlva magához tér. Van mikor eljátssza többször egymás után, néha megy tovább mintha misem történt volna.
Érdekes, mert kicsivel több mint egy órát töltöttem le 100 mbit/s körüli értékkel, azt meg sem érezte.
Kábelen másik gépen semmi probléma nincs.
Létezik valami okosság erre? Esetleg garancia, 2-5 kilós kalapács?Köszönöm,
Üdv -
Cunaja
addikt
válasz Cunaja #68864 üzenetére
Közben Keke69 fórumtárs segítségével megoldva. LEDE FastPath feltéve.
Wifi sebesség kicsit növekedett, de eddig ahol már alig volt térerő és 5mb volt a tempo, most ott is full térerő van és 46mb a sebesség.
Amiért aggódtam, az a Digi 500-as net volt.
Keke69!
A végére a Digi.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
addikt
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, amire kerestem a választ, de pontos találatom nem volt.
Van nekem egy 1043ND V3-as router, ami gyalázatos wifi sebességet produkál. 30-40MB max, közvetlenül a routernél.
A kérdés lényege, ha kicserélem a romot, változni fog ezen valami, ha igen, akkor melyikre érdemes?
500-as Digi net van, amit simán kezel a router, de a wifi gyalázatos.
Sokat olvastam és kerestem erre a gondra, de bele gabalyodtam a válaszokba.
Elnézést, ha valahol van rá válasz, de nem találtam konkrétan erre.
Nekem nem kell semmi extra, csak tudja továbbra is az 500-as net tempóját és gyorsabb legyen a wifi.
előre is a válaszokat![ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Anonymus23
veterán
válasz Anonymus23 #68862 üzenetére
Asszem közben rájöttem:
Ez így helyes?Ha a portforwardot beállítottam, akkor van szükség a triggeringre?
MAC cím alapján ki vannak osztva az IP címek DHCP által nem kezelt területre.Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni, port forwardinggal kapcsolatban:
Adott egy 1043-as (asszem v3-as) router, ahol be kellene állítanom port forwardingot egy játékhoz, e szerint:Ahol 1 port van, az még (talán) tiszta is, hogy hogyan kell, hiszen más eszközöket (NAS) használok, ahol különböző szolgáltatások portjai forwardolva vannak, de ezzel így próbálkoztam:
A Forwarding menüben a virtual servers résznél:
Amikor a Ubisoft tartományt ad meg, lásd pl 33000-33499, akkor azt hogyan és hol kell beállítani?
Ami a képen van, csak beírtam, hogy legyen példa, meg hogy elfogadja-e egyáltalán.
Ha forwardolni akarok, akkor be kell írni mind a virtual serversnél és a triggernél is?Előre is köszönöm a segítséget, mert kicsit elakadtam ebben a port tartomány forwardban...
[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
Borisz76
veterán
válasz wertigo1984 #68860 üzenetére
Közvetlenül kapcsold a géphez és úgy próbáld....
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz wertigo1984 #68858 üzenetére
Közvetlenül a gépre kötötted?
Resetet nyomhatsz a fenekén.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
wertigo1984
őstag
Sziasztok!
Vam egy ilyen routerem, regen hasznaltam de most ujra elokerult. Szeretnem hasznalni, de nem tudom beallitani. Kerhetnek egy kis segitseget? Hiaba irom be a bongeszobe az ip cimet (192...blablabla), nem tud rakapcsolodni.
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
mcwolf79
veterán
Üdv!
LEDE FW-en hol lehet beállítani a router-re kötött külső vinyót a hálózatra?
ThxIntel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
Headless
őstag
Nem is fogja.
hardveres nat nincs a v1-ben.
Vargalex AA openwrt buildjével elérhetsz 300 mbps körül valamint a topikban linkelt fastpath lede buildel talán összejön a ~450 mbps is. azzal tudsz többet elérni, de minden másra erősebb router kell.
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
m3ss
veterán
1043 nd v1 routerem van. gyari firmwarrel lanon sem tudja a 150 mbitnel tobbet, van vkinek ilyen routerrel tapasztalata? thome routerevel 700 mbitet merek.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Tibor691
tag
Tegnap délután óta tudok torrentezés mellett internetezni.
A Packets Statistics Interval (5 ~ 60): 5-ről 60-ra állítottam.Köszi az ötletet.
És most már nem barnulnak be a zöld torrentbárok.
Viszont még mindig nem tudnak letölteni tőlem (nincs feltöltés).
[ Szerkesztve ]
LG OLED65G6 + 55LM660S + Alien2 + X96Max+, Tata
-
nimfas
addikt
válasz woodworm #68847 üzenetére
(#68838) Imi1981:
"Na az eladó nagyon rendes volt és teamviweren keresztül beállított mindent így most transmission is van és a külső vinyót is megosztom routerral.
A kérdésem az lenne, hogy megoldható e az, hogy külső hálózaton is elérjem a transmissont webui-t és a rá kötött vinyót ftp kliensel (mert ugye helyi hálózaton így használom) ? A net egy Huawei e5186 4g routerről jön (telenor mobilnet hipernet) a TP-Link WR1043ND - re amin openwrt van és valami LEDE nem tudom mi ."(#68836) Tibor691:
3 hónapja használom a v4-es routert. A problémám az, hogy ha a torrent kliens fut, akkor a böngészővel nem tudok internetezni. Ha ezt követően kilépek a torrent kliensből, akkor sem tudok internetezni.(#68846) Headless:
Akkor tökéletesen futott :-D Ennek kb 2-3 éve, azóta a Goflexen fut a samba, torrent, ftp is.
Ha ennyire vágod a témát akkor elküldöm privátban a jelenlegi conf file-t ránézhetnél ;-)[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
válasz Tibor691 #68843 üzenetére
Nekem anno ilyen volt a Transmission conf file-om V1-es 1043-on (Nem tudom ez volt a legutolsó, azóta nem a routeren fut már a torrent):
config 'transmission'
option 'enabled' '1'
option 'config_dir' '/mnt/transmission'
option 'run_daemon_as_user' 'root'
option 'alt_speed_enabled' 'false'
option 'bind_address_ipv4' '0.0.0.0'
option 'bind_address_ipv6' '::'
option 'blocklist_enabled' 'false'
option 'cache_size_mb' '2'
option 'dht_enabled' 'false'
option 'download_dir' '/mnt/downloads'
option 'encryption' '1'
option 'idle_seeding_limit_enabled' 'false'
option 'incomplete_dir' '/mnt/downloads/incomplete'
option 'incomplete_dir_enabled' 'true'
option 'lazy_bitfield_enabled' 'true'
option 'lpd_enabled' 'false'
option 'message_level' '1'
option 'peer_limit_global' '200'
option 'peer_limit_per_torrent' '40'
option 'peer_port' '21234'
option 'peer_port_random_on_start' 'false'
option 'peer_socket_tos' '0'
option 'pex_enabled' 'false'
option 'port_forwarding_enabled' 'false'
option 'preallocation' '2'
option 'prefetch_enabled' '1'
option 'ratio_limit_enabled' 'false'
option 'rename_partial_files' 'true'
option 'rpc_authentication_required' 'true'
option 'rpc_bind_address' '0.0.0.0'
option 'rpc_enabled' 'true'
option 'rpc_password' '***'
option 'rpc_port' '9091'
option 'rpc_url' '/transmission/'
option 'rpc_username' '***'
option 'rpc_whitelist_enabled' 'false'
option 'script_torrent_done_enabled' 'true'
option 'script_torrent_done_filename' '/etc/vargalex/unpackTorrent'
option 'speed_limit_down_enabled' 'false'
option 'speed_limit_up_enabled' 'false'
option 'start_added_torrents' 'true'
option 'trash_original_torrent_files' 'false'
option 'umask' '16'
option 'watch_dir_enabled' 'true'
option 'watch_dir' '/mnt/watchdir'
option 'upload_slots_per_torrent' '8'
option 'open_file_limit' '60'
option 'proxy_enabled' 'true'
option 'proxy_type' '0'
option 'proxy_auth_enabled' 'true'Szerintem ezeket kéne megnézni, hogy nálad mennyire vannak állítva:
option 'cache_size_mb' '2'
option 'peer_limit_global' '200'
option 'peer_limit_per_torrent' '40'
option 'preallocation' '2'
option 'prefetch_enabled' '1'
option 'upload_slots_per_torrent' '8'
option 'open_file_limit' '60'Aztán ha bírja a router akkor lehet emelni az értékeket.
Távolról pedig úgy éred el ftp-n és transmission klienssel, ha van beállítva dns szerver és port továbbítás a routeren.
-
llax
senior tag
válasz nimfas #68842 üzenetére
Volt (van) v1 (is), ilyen sebesség korláttal nem találkoztam, esetleg akkor tudnám elképzelni, ha nagyon sok kapcsolatot kell egy időben kezelnie.
Viszont a netkapcsolatom... Az olyan, hogy ha beterhelem a feltöltési irányt, lehal az egész. Speedtest futtatása közben letöltéskor 500ms, feltöltéskor 2000+ms pingek vannak (azaz teszt közben nem lelassul, hanem gyak. meghal a kapcsolat). Mivel a ténylegesen kapott sebesség kicsivel a névleges felett van, elég a routerben a névleges környékére korlátozni és az előbbi jelenség megszűnik. Így a ping idők max 2 számjegyűek lesznek (az alap esetben egy számjegyű helyett).
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
Szerintem nem ez lesz a megoldás, magának a routernek van egy fizikai korlátja, a régi v1-es pl 12-14 MBit/s-el tudott letölteni. Ennyit tudott a procija.
Az újabb szériában erősebb van, a torrent config file-ról kéne egy képernyőkép, de ha nem vágod a patancssori mókát akkor picit nehezebb lesz. 😎
Mindenképp korlátozni kell az aktív Torrentek számát és a fél/letöltés szálait! Ezért"fagy" le a netezés.
-
llax
senior tag
válasz Tibor691 #68836 üzenetére
Security -> Advanced Security menüben nézz körül. Növeld a számokat, vagy kapcsold ki a "DoS Protection"-t. A "flood filter" beállítások miatt torrentezéskor tiltólistára kerülhet az adott gép.
(Hihi nálam ez alap, sőt, igen szorosra vannak húzva a beállítások: valaki elindít egy torrent klienst, számára nincs tovább net.) -
Imi1981
veterán
válasz Imi1981 #68835 üzenetére
Na az eladó nagyon rendes volt és teamviweren keresztül beállított mindent így most transmission is van és a külső vinyót is megosztom routerral.
A kérdésem az lenne, hogy megoldható e az, hogy külső hálózaton is elérjem a transmissont webui-t és a rá kötött vinyót ftp kliensel (mert ugye helyi hálózaton így használom) ? A net egy Huawei e5186 4g routerről jön (telenor mobilnet hipernet) a TP-Link WR1043ND - re amin openwrt van és valami LEDE nem tudom mi . A transmissont csak akkor érem el ha a TP-Link-hez csatlakozok. Én úgy szeretném ha pl melóhelyen vagyok és onnan is el tudjam érni. Ha ebben tud valaki segíteni annak nagyon örülnék. Kösz előre is a segítséget!
Bocs ha hülyeséget kérdeztem.[ Szerkesztve ]
-
Tibor691
tag
3 hónapja használom a v4-es routert. A problémám az, hogy ha a torrent kliens fut, akkor a böngészővel nem tudok internetezni. Ha ezt követően kilépek a torrent kliensből, akkor sem tudok internetezni. Ilyenkor a routerhez kapcsolódó gépeket el tudom érni és tudok adatot forgalmazni. Csak a hálózati kártya letilt>engedélyez művelet után tudok internetezni. A torrent kliens gyorsan, max sávszélességgel le tudja tölteni a kiválasztott állományt, de amióta ez a router üzemel 0 byte a feltöltés. A torrent kliens zöld színű sávja gyakran bebarnul, hol az egyik, hol a másik torrent.
Úgy gondolom, hogy valamelyik router beállítás okozhatja a problémámat. Van ötletetek, hogy mi lehet?
Az internet szolgáltató a régi, viszont 100>150Mbps-re növeltük a sávszélesség. Az OS WinXP.
LG OLED65G6 + 55LM660S + Alien2 + X96Max+, Tata
-
Imi1981
veterán
válasz nimfas #68834 üzenetére
Hát az eladó azt írta a legújabb openwrt lesz rajta. Most dolgozok nem tudom jobban megnézni. Őszintén lehet visszarakom a gyári rendszert mert tök hülye vagyok ehez a Linux rendszerekhez. Ahogy nézem itt mindent parancssor-al kell beállítani én meg ahhoz nagyon nem értek. Én kértem az openwrt-t de azt hittem mindent menüben lehet beállítani. Őszintén annyit tudtam vele csinálni, hogy bekapcsoltam a wifit . Logouton néztem a leírást de nagyon nem értem és ezért nem is erőltetem hátha elcseszem. Hétvégén lehet segít az eladó teamviweren de lehet addig visszateszem a gyári rendszert ha rájövök hogy kell.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Vettem egy ilyen tp-link_tl-wr1043nd routert ami openwrt van (már így kaptam). Nekem a legfontosabb az lenne, hogy az usb-re rákötott vinyót elérjem hálózaton keresztül. Nekem ftp-n lenne a legjobb de más is jó ha tudok rá és róla másolni. Ezen van vsftpd de nem tudom ezt hogy tudom elérni ftp kliensel? Hol találom routerban az ftp elérési adatokat? Dlna-t látja a gép de a rákötott vinyót nem . Őszintén elég bonyolult nekem ez az egész. Nagyon jó lenne ha valaki tudna segíteni. Ftp elérés érdekel leginkább! Köszönöm előre is a segítséget!
-
llax
senior tag
válasz Fishor #68829 üzenetére
Ilyen környezetben stabilabb lesz a 20MHz. Ami javítani tudna kicsit a helyzeten az a MIMO lenne (a router hiába tudja, ha a klienseid nem). Próbálkozhatsz még a a router helyének és helyzetének változtatásával, antennáinak állítgatásával (ne álljanak egymással párhuzamosan, az eszközeid irányára merőlegesen álljanak).
-
lócitrom
őstag
egy v2.1-es vasat szeretnék helyrerántani. az előzmények tükrében beszereztem hozzá egy Nokia CA-42 koppincs kábelt, TFTP-n szeretnék hozzáférni. viszont műszerész nem vagyok, így nem tudom mit hova kell bekötni a sorosporton, hogy jó legyen. próbáltam kihámozni ebből, de pont nincsenek már meg a képek. valaki tudna ebben segíteni, hogy mégis hogyan tovább?
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
SirRalph
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem és sehol nem találok rá egyértelmű választ. A routeremen vargalex féle openwrt volt, majd "vágott" firmware-rel "viszaálltam" gyári-ra, de csak olyan vágottat találtam ami nem a legújabb hanem egyel régebbi és sebesség problémája van. Természetesen nekem is előjött a probléma. Erre gondoltam akkor felfrissítem a legújabb gyári firmware-re.
DE!
Ha gyárit teszek fel jelen állapotba akkor "vágottan" kell vagy felmehet a sima gyári.
Vagy fel kell raknom a Vargalexet újra és onnan vissza "vágott" gyárira ?
Nagyon köszönöm előre a segítséget! -
Pxs
aktív tag
Üdv, van egy TL-WR1043ND, amit kb. 2 éve vettünk használtan...és nem tudom, mi a bánatért, de néha iszonyatosan lelassul, és csak az áramtalanítás + kb. 30 másodperc áram nélküli hagyás segít rajta.
Mi lehet ez, túlmelegedés, vagy szoftverhiba? Előre is köszi a választ!Firmware: DD-WRT v3.0-r28112 std (11/10/15)
'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz nimfas #68822 üzenetére
Szia!
Korábban már volt olyan, hogy az ipdns.hu 2 névszervere között leállt a szinkronizáció. Ilyen esetben előfordulhat, hogy mindig küldi a kliensed az update-ot, hiszen az egyiken megtörténik a frissítés, de ellenőrzéskor esetleg a másik válaszol, ami még a regi IP-t adja vissza. Majd szólok megint a srácoknak...
[ Szerkesztve ]
Alex
-
nimfas
addikt
Ez a mail-listám....
Ez pedig a beállítás a 1043 routeren: (/etc/config/ddns)
config service 'myddns'
option use_syslog '1'
option use_https '0'
option retry_interval '60'
option retry_unit 'seconds'
option password '*****'
option enabled '1'
option domain '***.ipdns.hu'
option username '***-gmail-com'
option use_logfile '1'
option update_url 'http://[USERNAME]:[PASSWORD]@update.ipdns.hu/update?h
option ip_source 'web'
option ip_url 'http://checkip.dyndns.org'
option interface 'wan'
option check_interval '15'
option check_unit 'minutes'
option force_interval '72'
option force_unit 'hours'
config ddns 'global'Hol a galiba??? Szabad a gizda!
[ Szerkesztve ]
-
gduck
addikt
válasz Indiant #68819 üzenetére
Szerintem telepítsed fel a Software menüben a wifischedule csomagot
Kinézetet a System/System/Language and style fülön tudsz állítani! Azt hogy mi van feltelepítve szintén a Software részben látod. Ha nincs ott amit szeretnél, akkor telepítsed fel azt amelyik tetszik (luci-theme-bootstrap, luci-theme-material, luci-theme-freifunk-generic )
[ Szerkesztve ]
-
Indiant
addikt
V3-on LEDE Reboot 17.01.2 r3435-65eec8bd5f -ez volt fent remekül működött.
Majd felraktam rá egy LEDE Reboot 17.01-SNAPSHOT r3824-b1205a9-at.Egyrészt teljesen másképp néz ki, de a wifi ki-be kapcsoló scriptem sem működik.
Mint kiderült, nincs is meg a fájl.(/usr/bin/wifi_schedule.sh)
Egyet találtam és fel is töltöttem. De nem működik. -
melan
senior tag
Van egy sejtésem: annyi változás állt be nemrég a hálózatban, hogy lett még egy tv,vami wifin csatlakozik. Ezzel együtt átlag 6 eszköz van wifin keresztül csatlakoztatva, de néha 8-9 is. Plusz 5 eszköz LANon. Ez okozhatja a wifi fagyást?
-
nimfas
addikt
válasz Headless #68813 üzenetére
Igazából Goflex-en fut (ArchLinux) a torrent és az FTP is.
Egy leirás alapján csináltam a telepitést, én is csodálkoztam hogy root-ként van belőve a transmission.
Régebben volt egy direkt transmission user erre.(#68815) melan : akkor nem.... régebben a kondik állapotát javasolták volna sasolni, nincs-e felpúposodva....
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz nimfas #68809 üzenetére
ipdnsről már ebben a topikban is volt szó. de talán itt jobban kiveséztük. ajánlott a curl használata.
ne rootként töltsön akkor. hanem userként, de amúgy a read write jogot vsftpd-ben tudod beállítáni, a felhasználó létrehozáskor ha 9092:user manager oldalt használod (/etc/vsftpd/*)
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
melan
senior tag
Úgy látom ez a wifi-anomália sűrűsödni fog: megint nincs net. A hálózat látszik, de felcsatlakozva rá a telefonnal - internetkapcsolat sebességénel ellenőrzése, aztán kiírja, hogy esetleg nincs internetelérés.
Egyébként ahogy látom, ilyenkor villog a wifi led az elején. Ki/be kapcsolva a hátul lévő kis gombbal, újra fel tudok csatlakozni.
Mi lehet a probléma?[ Szerkesztve ]
-
melan
senior tag
Sziasztok! 1043ND v2 routerem van, és mostanában 2x is előfordult, hogy nem ment a wifi, és egy lan-on keresztüli eszköz nem kapott netet. Újraindítás után minden oké.
3.15.31 Build 130925 Rel.32445n firm van fenn - érdemes e frissíteni? Miben lenne jobb? Elég sok beállításom van (port forward, fix IP címek)ami miatt nem szívesen konfigolnám újra az egészet. (Jah, és a hálózati nyomtatás nem ment rajta csak egy gépről, mikor anno be akartam állítani, azt gondotam, hogy azzal nem kell bütykölni, de örülnék, ha az is menne)
-
nimfas
addikt
"Tisztelt nimfas <>!
Az Ön ***.ipdns.hu host nevének frissítése túl gyakori, kérjük módosítsa a frissítési beállításokat a szerver terhelésének csökkentése érdekébe!"
Mennyire állítsam? Jelenleg 10 percenként jön email.
Mégegy:
Transmission root-ként tölt le, root/root a zserbó/group, ftp-n nimfas/users-ként lépek be. A kérdés milyen tudajdonosi, illetve jogosultságokat állítsak be hogy nimfas-ként tudják írni-olvasni stb ftp alatt?
[ Szerkesztve ]
-
k_miso
tag
Üdv mindenkinek!
Fejembe vettem, hogy a hálózatomon létrehozok egy vendég wifi-t. A LuCi beállításaival viszonylag könnyen boldogultam, működik is.
A problémám abból adódik, hogy a routerhez kapcsolódik még egy TP-Link EAP115 AP is. Mivel a teraszon ez szórja a wifi-t, fontos lenne erre is kiterjeszteni a vendég elérhetőséget. Ezen a gyári fw. van, abban létre is hoztam a meglévő mellé egy guest SSID-t. Azt nem tudom, hogy ezt hogyan tudom rábeszélni, hogy a router guest interfészéhez csatlakozzon. Az AP leírása szerint alkalmas vendég wifi beállítására. Van is benne lehetőség SSID-ként külön beállítási lehetőség "Portal" szolgáltatásra. Gondolom itt kéne valamit beállítani.Tudna valaki segíteni?
miso
-
Jamboo529
senior tag
Üdv!
Van egy kis gondom. Remélem tud valaki segíteni.
Adott egy 1043ND V1 suste Open WRT rendszerrel.
Be szeretném állítani, hogy a gyerekek anroidos okostelefonjain ne menjen a youtube. Sehogyan sem. Se böngészőből, se az applikációval.
A hálózat /tűzfal / egyéni szabályokba felvettem egy ilyen sort:iptables -I FORWARD -s 216.58.209.206 -d 192.168.1.201 -p tcp -j drop
Az ip cím a youtube-é, a belső a teló, amit a hálózat /DHCP és DNS menüpontban már korábban megadtam.
Utána az állapot/ tűzfal menüben újraindítom a tűzfalat, de semmi. Mit és hol rontok el?
Megnéztem. A tűzfal újraindítása után sem látszik az új sor a FORWARD-os filterek között.
[ Szerkesztve ]
-
sinick
senior tag
Van egy 3 éves 1043 ND V3-as routerem, amin vezetéken csüng 1 PC, 1 médialejátszó, 1 TV, 1 erősítő, vezetéknélkülin csüng 3 telefon, 1 mások router AC-ként (LAN-LAN-on) és egy hete 1 laptop. Újdonság a laptop, amivel jött egy hiba is. Ha a laptop fájlmegosztáson keresztül a PC-ről játszik le egy 720p-s kb. 3000 kbps bitrátájú filmet, akkor kb. 1 óra után lefagy a router. Kihúzom bedugom és jó.
Routerben:
- firmware legfrisebb
- Wireless Settings alapon,
- Wireless Security WPA2/PSK
- Wireless MAC Filtering, rules "allow", bekapcsolva és használva
- Wireless Advanced alapon
- Security > Basic Security alapon
- Security > Advanced Security alapon
- NAT hardveres van
- Virtual Servers beálíltás van 4 db szolgáltatásraMit nézzek még? Esetleg kisérletezgessek a Basic Security és Advanced Security beállíátsokkal, VAgy dobjam ki a routert és vegyek "erősebbet"?
-
Marci112233
addikt
válasz woodworm #68789 üzenetére
Nekem is 1043ND V4 van és HWnat kikapcsolva megy csak a net normálisan wifin. Sajna csak 15Mbit/s netem van, és közelemben sincs senki akinek legalább 100Mbit/s vagy fölötti nete van, hogy ráteszteljek vele. Mondjuk egy ideje napközben jó ha 12Mbit/s a sebesség, de sokszor csak 5 ha meg van. (Router kiiktatva is, tehát nem az a ludas, hanem szimplán nem jó a net.) Nyár végére ha minden igaz már lesz 100 Mbit/s net vagy a fölött, mert már fűzéglik a digitális kábelt befelé. Aki csinálja kérdeztem mekkora sebesség lesz rajta, de akkor csak annyit mondott, hogy nem tudja, de minimum 100 Mbit/s meg lesz, de hogy felfelé meddig nem tudja, és nem akart mondani semmit, nehogy aztán ne legyen meg az a sebesség amit akkor kimondott.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Path of Exile 2
- Ford topik
- Hardcore café
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest