Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
CheGhost
aktív tag
válasz #LittleG #71199 üzenetére
Szia!
Ez tipikus jele a gyengélkedő tápnak. Próbáld ki másik hasonlóval, ha tudod.*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
Headless
őstag
válasz #LittleG #70374 üzenetére
Milyen usb hubról van, szó? Aktív (külső áramforrással rendelkezik) vagy passzív?
Itt 99%-ig biztos vagyok benne hogy nem kap megfelelő áramot, amikor bekapcsolod a nyomtatót, akkor hirtelen megnő a terhelés a router nem erre tervezett tápegységére, így nem marad elég áram a pendrivenak, és leszakad.
Overlayt nem tudsz on the fly csatolni azegy preboot folyamat, mivel config fájlok, minden rajta van. Ha leszakad, csak újraindítás után áll helyre.
Javaslok egy aktív usb hubot egy rendes minőségibb táp gységgel.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
suste
veterán
válasz #LittleG #70263 üzenetére
1: a szabad hely %-os értéke becsapos lehet. Szabad hely = flash méret - fw.
2: sane-hez szükséges egy szkennelő felület is, ami ha PHP-st, akkor jó sok helyet foglal.
3: Ha jelen pillanatban minden működik, akkor ne foglalkozz a szabad hellyel. Működéshez nem kell szabad hely a flashen, semmi nem ír oda....
-
suste
veterán
válasz #LittleG #70149 üzenetére
Nekünk van egy saját html alapú kezelőoldalunk a sane-hez
ha gondolod, akkor próbáld ki, én is ezt használom: [link]
Szerintem elég egyértelmű a kezelés, és tudsz szkennelés profilokat is létrehozni
a telepítéshez elég feltenni mentésként a megfelelő legfrissebb csomagot: [link]A weboldalt ki lehet tenni egy külön nem jelszavas oldalra (0.2. Install to 9093), így bárki használhatja a saját hálózaton belül bármilyen eszközről (pc, tablet, telefon, stb).
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz #LittleG #69772 üzenetére
Milyen komolyan kell venni ezt a valos idejuseget?
Csak mert egy Bluetooth hangszorora kuldott hanggal, szamitogepen nezett filmnek is van "kesese".
Es meg mielott kiprobalnad OpenWrt alatt, probald ki Linux alatt is! Mert ha mar ott sem mukodik, akkor folosleges nekikezdeni az OpenWrt portnak!
En egyebkent multiroom audio-ban utazok: ugyanaz szol mindenutt a lakasban.
Filmnezes kiszolgalasara tovabbra sem megfelelo a nehany masodperces kesleltetes miatt.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
-
MODERÁTOR
-
xabolcs
őstag
válasz #LittleG #69682 üzenetére
Ne rollback-elj! Hanem addig nyomd, amig el nem fogadja!
Ertelemszeruen timeout lesz a vege, hiszen onnantol az uj, 192.168.2.1 cimen fog varni a router.
Amit egy DHCP cimkeres utan konnyeden el is ersz.[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
vargalex
Topikgazda
válasz #LittleG #69678 üzenetére
Szia!
A Telekomos eszköz az egy router is egyben? Ha igen, akkor gondolom, hogy a LAN oldalra 192.168.1.x IP címet oszt ki. Ez a gyári firmware esetén nem gond, hiszen az 192.168.0.x-et használ. Az OpenWrt viszont szintén 192.168.1.x-et, így nem tudja, hogy merre irányítsa a csomagokat.
Egyszerűen a LAN interface IP címét írd át pl. 192.168.2.1-re (a protokoll maradjon statikus, azt semmiképpen ne állítsd át - a gyári firmware-ban is az, csak ott módosítani sem lehet ezt), kérj új IP-t a gépeden és kész.Persze, ha esetleg PPPoE neted van felhasználó névvel és jelszóval, akkor a fentebbi nem érvényes, hanem akkor a WAN interface-t kell modositanod PPPoE-ra. (De gondolom nem ez lesz, hiszen azt a gyári firmware-ban is így kellett volna.)
[ Szerkesztve ]
Alex
-
CheGhost
aktív tag
válasz #LittleG #69003 üzenetére
Szia!
Jól teszed, hogy óvatos vagy, és nem ugrasz bele egyből.
További olvasnivalót is felsorolnék:
- A legkorábbi infóim nekem is az általad linkelt tothszabi.info-ról származnak, de ahogy te is sejted, néhány dolog már könnyebben megoldható frissebb rendszerrel, stb. De helytállóak az információk.
- A következőnek szerintem olvasd végig vargalex fórumtárs korábban a nagy tömegnek szánt firmware-jének tájékoztatóját és changelog-ját [link], annak ellenére is, hogy még mindig nem ezt a verziót fogod feltelepíteni. Mindenesetre már néhány újabb dolog és lehetőség, melyet a routerrel lehet kezdeni, már megmutatkozik. (Az írás első felében lévő felsorolást átugorhatod, az utána lévő szöveget elég elolvasnod.)
- Végül egy rövid leírás, mely az előzőek után lehet, hogy nem fog már újat mondani suste fórumtárstól, de talán valamennyire rendezi a gondolatokat, és irányba állít.És a kérdésedre is válaszolva:
Gyári rendszerről factory verziójú végleges firmware felrakása után egyből mehetsz (menj) a LuCi felületre, mert azt alapból tartalmazza, és ott mindent könnyebben be tudsz állítani, mint parancssorból.*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
őstag
válasz #LittleG #68986 üzenetére
openwrt alatt tudod ütemezni a wifi működését, én anno 2 időzónában engedélyeztem egy napon belül, reggel és este. Amikor nem volt otthon senki csak lan net volt.
Az összefoglalóban van pár link a cf-hez, szerintem suste dolgait nézd meg, van jó leírása és ha elakadsz szerintem segít. -
MODERÁTOR
válasz #LittleG #68988 üzenetére
OK, ez PPPoE net, de végül is ilyen sebesség mellett nincs is jelentősége. Hogy pontosan melyik fw is kellene neked a routerre, ebben majd az itteni szakik segítenek, én már régebben nem követem a TP-LINK vonalat, és nem akarlak félrevezetni.
A képedről töröltem a WAN IP és MAC címeket.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz #LittleG #68986 üzenetére
Szia!
Fontos lenne még tudni, hogy milyen neted van, legfőképpen milyen sebességű, illetve PPPoE vagy DHCP a kapcsolat, mert a használható fw-k köre ettől is függ.
"Nem gyári firmware frissítéssel elvész a garancia?"
Elvileg igen, gyakorlatilag azonban ez utólag nem bizonyítható, mert ha bármi gond lenne a routerrel, akkor gariztatás előtt visszateszed a gyári firmware-t, vagy ha nem lehet, akkor nagy eséllyel a szervíz sem fogja tudni megmondani, hogy korábban milyen szoftver futott rajta. Én személy szerint nem tudok olyat, akinek visszadobták volna a routert ilyen indokkal, sőt magam is gariztattam olyan darabot amin CFW volt, csak éppen semmilyen módon nem indult el. A garancia bukása tehát csak elvi."Mennyire veszélyes ilyenkor átállni egy másik (gyártó) firmware-jére? Tönkre mehet a router?"
Sokkal nem veszélyesebb mintha a gyári fw-t frissítenéd, de mielőtt bármit csinálsz - főleg flashelés előtt - olvass, kérdezz, akkor nem lesz baj. És lehetőleg ne legyen közben áramszünet."Vissza lehet állítani később az eredeti firmware-t?"
Igen vissza.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest