Hirdetés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- DIGI kábel TV
- AliExpress tapasztalatok
- Google Chrome
- Vivaldi (böngésző)
- Jelszókezelők
- Mikrotik routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
iMaverick
addikt
gondolom először a factory utánna a sysupgrade.
Ha a gyári firware-ről frissítesz, akkor csak a factory-t kell felraknod! (A sysupgrade-es ahhoz van, ha már frissítettél ebből egy korábbi verzióra.)
(#69998) zoger: nem akarok belekotnyeleskedni, de ha "fordítva" működik, akkor miért nem cseréled át a két router-t. Azt írod, hogy a 1043-ra kapcsolódnak az eszközök. A C2 AC-s wifi-vel rendelkezik, még lehet jobban is járnál ezzel a felállással. A 1043 meg (ha nem V1-es), akkor elviszi a Digi gigás netjét is.
[ Szerkesztve ]
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
zoger
tag
Bocsánat, hogy ide írok, de úgy látom itt sokat nagyon otthon vannak a routerek lelki világában.
Van egy problémám ami nem hagy nyugodni. Androidos mobilon van egy mobiliron nevű alkalmazás amin keresztül elérem a munkahelyi dolgaimat. Otthon ha a Archer c2 a fő router és a 1043 az access point amire csatlakoznak a készülékek akkor nem tudom elérni semmi. "unable to open a secure connection" hiba fogad. Ha fordítva van minden ok. A c2-t már többször reseteltem ill. végigpróbáltam az összes gyári firmwaret hozzá, és nem jó. Bárhol járok mindenhol működik csak ezzel a routerrel nem akar. Mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
zoger
tag
válasz iMaverick #69995 üzenetére
Ok köszönöm. Akkor frissítem a firmwaret ezekkel: https://github.com/gwlim/Fast-Path-LEDE-OpenWRT/tree/master/Fast-Path/Dec-2017/TP-Link%20WR1043NDv1/32MB
gondolom először a factory utánna a sysupgrade. Ha nem tudom eladni lehet teszek vele egy próbát.
Vajon milyen sebességre számíthatok pppoe-n wan-lan között?Vissza lehet állni innen a gyári firmware-re?
-
törölt tag
Sziasztok,
a v4-es verzióm van ebből a routerből. Az IPv6 beállításokkal szórakoztam, de nem tudom sikerült-e.
Így állítottam be, de a tesztoldal szerint nem okés.
Alapból DHCPv6-on volt. Tegyem oda vissza inkább? -
woodworm
veterán
A visszább említett fastpath a megoldás. Semmi bonyolult nincs a felrakásában, webes felületen megtehető, ahogy a visszatérés is gyárira. Digi pppoe kapcsolatnál hozható vele a 300-400 Mbit. Az egyetlen hátulütője, hogy nincsenek forgatva hozzá csomagok, így az usb nehezen izzítható be. A legújabb pedig tovább hízott és a hardverigénye is növekedett, határeset ezen a hardveren.
-
zoger
tag
Sziasztok! Van egy 1043nd v1.8 routerem digis 1 gigás nettel olyan 120mbitet tud kábelen. Látom, hogy meg lehet kicsit turbózni a dolgot csak nem merek belekezdeni. Tudnátok segíteni, hogy pontosan mit is kéne tennem.
Köszönöm! -
vargalex
Topikgazda
válasz Dragon3000 #69987 üzenetére
A FastPath LEDE is egy OpenWrt, szóval ugyan azok a szabályok érvényesek...
Az nem mindegy, hogy milyen 1043-on próbáltad a FastPath-ot. Csak a v1-ben gyengébb a SoC, mint a 4300-ban, az összes többiben erősebb...
Alex
-
Dragon3000
veterán
válasz iMaverick #69986 üzenetére
Használtam már régen lede fastpath ideiglenesen 1043on, ment is 800zal, itt csak ennyit nyújt a digi1000, de nem volt tesztelve sok szál terhelése mellett.
Wdr4300-ra mi a menete a fastpath telepítésének, ha esetleg nem válna be, hogyan lehet visszavarázsolni a gyári megoldást?
-
iMaverick
addikt
válasz Dragon3000 #69985 üzenetére
Akkor még most is a Fastpath LEDE lesz a válasz.
Ha jól emlékszem, akkor a kollégák mérése alapján olyan 700Mbps-ig fogja tudni a netet (már persze ha a szolgáltatótól gigás netet kapsz )
-
Dragon3000
veterán
Már megválaszolták, de azért én is leirom. Gyárilag 3 közül lehet választani és nem lehet szerkeszteni. Így továbbra is él a kérdésem.
-
Doky586
nagyúr
válasz vargalex #69982 üzenetére
Most ne a betűszín, elrendezés hasonló - nem hasonlóságára gondolj..
Hanem hogy csak 4 adat kell a működéshez, ebből 3 megtalálható a gyári firm oldalán is. Egyedül a server címét kell(ene) megadnia. Mivel a gyári firmet nem ismerem, gondoltam simán begépeli abba a rublikába.
(esetleg a firm filet bineárisan megszerkeszti-átírja?)
[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
válasz Doky586 #69979 üzenetére
Szerintem erre gondol a kolléga:
(#69978) Dragon3000
A gyári megoldás 3 beállítható ddns címe nem tetszik. Amit használni szeretnék, azt így nem tudom beállítani.Most 3 ddns-es címet szeretnél, ha a router bejelentkezgetne? Vagy ezt hogyan kell értenünk?
Vagy "így" a 3?
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Dragon3000 #69978 üzenetére
"3 beállítható ddns címe nem tetszik"
Nem ismerem ugyan a gyárit, de szerintem nem kiválasztanod kéne hanem simán kézzel beírni amit kell. -
Dragon3000
veterán
A gyári megoldás 3 beállítható ddns címe nem tetszik. Amit használni szeretnék, azt így nem tudom beállítani. Ezért is volt az a kérdésem, hogy 1000es net mellett a fastpath normálisan ki tudná e szolgálni a netet sok szálas terhelés mellett is? Vagy törődjek bele a gyári megoldás ezen részének szar megoldásába? Vagy van valami windowsos megoldás a ddns-s részre, ahol bármelyik szolgáltató beállítható és még jól is működik?
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Dragon3000 #69976 üzenetére
De mi a cél?
Gyári van van HW nat, így kb kihajtja a gigát...... -
Dragon3000
veterán
Van egy wdr4300 routerem. Írtam a saját témájában, de nem igazán van ott élet. Jelenleg gyári firmware van rajta. Gondolkodom a lede fastpatch használatán. Szerintetek digi1000-res netre jó lenne, sok szálas terhelés mellett lenne gondja?
-
DiabloCorsa
őstag
válasz Headless #69973 üzenetére
Köszönöm. Kaptam egy Hitron kábel modemet fix IP címmel - ezt direkt a PC-be kell dugni(?) - és sehogy sem akart működni a net
FTP ment, ping megy, saját othoni IP kamera bejött, de a böngészőben semmi.
(Talán a fix DNS hiányzott? )Ez a router - 841ND - volt kéznél és láss csodát lett net. Sebességet mértem le 90 fel 30.
Holnap rádugok kap egy WRD1043 V4-et.
Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
xabolcs
őstag
válasz DiabloCorsa #69972 üzenetére
(megeloztek, torolheto!)
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Headless
őstag
válasz DiabloCorsa #69972 üzenetére
Két oka is van/lehet. Gyenge cpu és a másik hogy 100mbites portjai vannak. Szerintem egy kiegyensúlyozott hardver. Ennyiért ez volt akkoriban, mikor vetted.
Gigabites portokkal és hozzá megfelelő ha dverrel fog menni több. Persze csak ha a kliens eszköz is gigabites portokkal rendelkezik és elég erős arra a feladatra amit ilyen sebességgel akarsz használni.
Röviden igen ennyit tud.
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
DiabloCorsa
őstag
Talán off.
WR841ND-n 350Mb előfizetésnél 90-et mértem. Ez normális, ennyit tud?Gyári firmmel.
-
szente
addikt
válasz Intruder2k5 #69970 üzenetére
Köszi, pont most találtam meg a megoldást.
-
MODERÁTOR
-
szente
addikt
Sziasztok!
Egy V1-es routerről állítottam vissza a gyári FW-t OpenWRT-ről. Viszont most a Login kèpernyő nem fogadja el az admin admin párost. Mit tudok csinálni?
Köszi!
-
iMaverick
addikt
Gondolom Te "router"-ként is használod.?
Nálam "csak" AP + switch, így:System
Hostname
...
Uptime
3d 11h 18m 31s
Load Average
0.18, 0.07, 0.02Ez így nem vészes. Ha ténylegesen routol-na (+PPPOE), gondolom mindjárt más lenne a leányzó fekvése.
-
gduck
addikt
válasz iMaverick #69961 üzenetére
Szintén elmondhatom én is, hogy "Tegnap felraktam a sysupgrade-es verziót a korábbi gwlim féle "sima" FastPath-os OpenWRT/LEDE-re... Keep settings-et nem kértem..."
Sebességben nem látok eltérést, viszont a proci kihasználtság magasabb! Hiába no, ez még egy V1-es
1 Minute Load: 1.68 - Average: 1.54 - Peak: 1.83
5 Minute Load: 1.57 - Average: 1.50 - Peak: 1.59
15 Minute Load: 1.40 - Average: 1.35 - Peak: 1.42Szóval egyenlőre még tesztelgetem.
[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
Tegnap felraktam a sysupgrade-es verziót a korábbi gwlim féle "sima" FastPath-os OpenWRT/LEDE-re. Simán rámászott (nem volt brick). Óvatosságból (vagy inkább józan észre hallgatva) a Keep settings-et nem kértem.
Sebesség teszttel nem tudok szolgálni, lévén a 1043-am access point-ként van használva, a netet ő is úgy kapja a Digi ONT-jétől a gigás spárgán.
-
xabolcs
őstag
válasz woodworm #69955 üzenetére
Igen, en is erre tudok gondolni, hogy amiatt csinalt ket felet.
Mas, 32M-val szerelt routernel lattam mar sikertelen "opkg update" parancsot: elfogyott a memoria.
Ja igen, az ar71xx es az ath79 target is szepen mukodik a 64M-es valtozaton, mindenfele kulon mokolas nelkul.
ath79-en volt ehhez kapcsolodo kommit.
Igen, nekem is abbol a boltbol van!
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
iMaverick
addikt
válasz iMaverick #69761 üzenetére
Közben hátha érdekel valakit...
A juppin féle verziónak leállt a fejlesztése. Helyette viszont gwlim beemelte ezt a Flow-off támogatást (ha jól látom, a Fastpath mellé). LINK
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz Mukiska #69945 üzenetére
Olyan nincs, hogy gigabites wifi. A másik router esetleg 2 sávos és a kliens is tudja az 5 GHz-et, netán AC-n? Simán előfordulhat, hogy ugyanakkor 2,4 GHz-en (ugye a TL-WR1043ND csak azt tudja) viszont csak 20 MHz csatorna szélességet tudj 72 Mbps maximális link sebességgel. Ekkor a mért 50 Mbps több, mint jó. Pontosan mi a kliens és milyen wifi van benne?
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Mukiska
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, van egy TL-WR1043ND V2.1 routerem és észrevettem, hogy 50mbpsnél többet a wifijen nem igazán szeretne többet leadni, direktre kötve kijön belöle 300-600mbps. Ez mitől lehet? valakinek nincs véletlen ötlete? Előre is köszönöm a választ!
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Azon gondolkodtam, hogy ráraknék egy pendrive-ra néhány sorozatot, amit rádugnék az USB portjára. Telefonon, PC-n, tableten tudnám nézni (wifin keresztül)?
.
-
woodworm
veterán
Nem értem miért nyomatékosítod az ismert tényeket ismételten nekem. Ez gyakorlatilag a kezdetek óta így van, az új technikák viszont szinte megduplázzák az openwrt-s sebességet. Általában le szokott írva lenni, hogy mire készüljön aki át akar térni. Mindkét érintett hozzászólásomban leírtam, hogy nem ez lesz a szűk keresztmetszet.
-
mgabi
senior tag
válasz woodworm #69938 üzenetére
1043nd v4 kb. 80 mbitet tud wifin, ahhoz bőven elég még szoftveres natolással is. 250 mbites netet így is simán elvisz, de felette sajnos nagyon nagy érvágás a HW NAT hiánya, mert a CPU nem tudja tartani a lépést Viszont gyári fw-rel meg a wifi gyenge, és köszönő viszonyban sincs a papíron létező értékkel
Összefoglalva: HW NAT és gyenge wifi VAGY SW NAT és remek wifi.
-
mgabi
senior tag
válasz woodworm #69935 üzenetére
250 mbit felett a 1043nd v4 router nem az igazi openwrt és moddolt variánsaival sajnos lagol, eldobja a torrenteket 2-3 percenként, torrentek flow-offloadingja például nem megy, ezért 35mb/sec a maximum. 700mbit pedig 20-30 secig stabil utána elkezd ugrálni 350 és 700 mbit között. Wifi pedig néha megakad, gondolkodik 3 másodpercig honlap betöltésnél, aztán persze megy. Nagy csalódás számomra. Gyári fw-rel érezhetően folyékonyabb és problémamentesebb a router.
Ezért most lefokozom csak wifire, és elékötök egy Mikrotik hap ac2-t, aztán meglátjuk.
-
woodworm
veterán
válasz DiabloCorsa #69933 üzenetére
Wifi kliensként használva szerintem nyugodtan kipróbálhatod az openwrt jelenlegi stabil buildjét, nem a hwnat hiánya lesz a szűk keresztmetszet. Ha kábelen csatlakoznál és gyorsabb sebességre vágysz, akkor itt van gwlim fastpath buildje. Egy ath79-re épülő buildet pedig korábban linkeltek, sebesség pedig az előző hozzászólásban.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz DiabloCorsa #69931 üzenetére
Ugyanaz. A v1-es különböző kerneleken elért sebessége nem mérvadó a v4 esetében. Az sem mindegy, hogy a szétválás vagy az újraegyesülés utáni openwrt-ről beszélünk. Szerintem már gwlim újabb buildjei is a visszatérés utáni openwrt-re épülnek.
-
woodworm
veterán
válasz DiabloCorsa #69929 üzenetére
Sehogy, teszel rá openwrt-t.
-
Gyurka6
őstag
válasz DiabloCorsa #69922 üzenetére
Hali!
Nekem wdr4300--al megy a upc wi-free, ez kb. olyan (most nincs nálam).Gyurka
-
xabolcs
őstag
Jol ki fogjak egymast egesziteni!
MT7621A, szoval ha van ra OpenWrt, akkor tudja a hardveres flow-offload-ot is: gigabites NAT-olas, 0% procihasznalattal!
Ugyanezt a teljesitmenyt vardd el a gyari RouterOS-tol is!
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz DiabloCorsa #69922 üzenetére
Persze, hogy tud!
Az OpenWrt Wireless menujeben a "Join network" gombbal tudsz csatlakozni az elerheto wifik valamelyikehez.
A legkonnyebb dolgod akkor van, amikor ezt a wifin erkezo netet csak vezeteken szeretned hasznalni.
-
xabolcs
őstag
Ne haragudj, felrebeszeltem. Elfelejtettem, hogy 4.9 az ar71xx 18.06-ban.
Tedd fol az utolso juppin fele ath79-et!
Ha izombol megy neki 310 mbps PPPoE, akkor jo eredmenyeid lesznek flow-offloaddal. Gigabitet azert ne varj!
[ Szerkesztve ]
-
DiabloCorsa
őstag
TP-Link WR1043ND V4 tud olyat, hogy a WAN is wifin jöjjön?
Tehát nincs előtte kábel modem, internet csatlakozás, hanem wifi vadászként működjön.
Mint pl ez: TP-Link-TL-WN822N-Wireless-N300-halozati-kartya[ Szerkesztve ]
-
mgabi
senior tag
válasz xabolcs #69919 üzenetére
Stripped gyári fw nem működik "The uploaded image file does not contain a supported format. Make sure that you choose the generic image format for your platform." reboot, reset, átnevezés (fw.bin) se segít.
Flow-offload beállítás meg sehol nem találom, oda-vissza átkutattam a luci-t.
verzió:
Model TP-Link TL-WR1043N/ND v4
Architecture Qualcomm Atheros QCA956X ver 1 rev 0
Firmware Version OpenWrt 18.06.2 r7676-cddd7b4c77 / LuCI openwrt-18.06 branch (git-19.020.41695-6f6641d)
Kernel Version 4.9.152[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
Szia!
Az a stripped firmware pont az OpenWrt -> gyari visszaallitashoz keszult: beadod a LuCi frissitofeluleten es varod a hatast.
Ha tenyleg 18.06.x van a routeren, akkor nezz be a tuzfalbeallitasokba, s keress "flow-offload" felirathoz tartozo jelolonegyzeteket! A szoftveres reszet jo lenne, ha tudnad engedelyezni.
Ha engedelyezve van, akkor a juppin-fele semmiben sem lesz kulonb. A gwlim fele fastpath az persze gyorsabb lesz, de szerintem ugyanugy messze a gigabittol, mint a netfilteres flow-offload.
Ellenben, ha most kapcsolod be, akkor konnyen lehet, hogy a flow-ofloaddal elered a gigabites NAT-olast.
Szerintem nincs ertelme a manual tuningnak.
-
ludsimon
veterán
válasz woodworm #69916 üzenetére
A saját LAN-om akarom elérni bárhonnan, a mögötte lévő szervereim. Ezt eddig egy linux os + openvpn el oldottam meg, de nem akarok ezért egy os-t fenntartani és azt akarom, hogy a vpn megoldás a routerre kerüljön.
A megfelelő kliens beállításokhoz van valahol leírás? Már néztem másik leírást is, pl ezt, itt is ugyanaz a helyzet, megcsináltam, és nem működik.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
mgabi
senior tag
válasz xabolcs #69751 üzenetére
Szia. 1043ND V4 routeremre felraktam az alap openwrt 18.06.2-t, de lehet inkább visszaállnék a gyárira, mert HW NAT nélkül csak 320mbit a net. 1000mbites Digim van egyébként. Az lenne a kérdésem:
1. a juppin és a gwlim szoftveres nat gyorsítással mennyire gyorsulna a natolás?
2. ha rakok hűtőbordát a chipekre, akkor manuál tuningnak van-e értelme? Mondjuk 750-ről 1000mhz-re, és ilyen körülmények között fastpatches megoldással megközelíthető a gigabites natolás?
3. (#69753) xabolcs hozzászólásban [link]t TL-WR1043ND-V4-FW0.0.0-stripped.bin firmware-rel vissza tudok-e állni az eredeti gyári állapotra?
Köszi szépen
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz ludsimon #69914 üzenetére
Lentebb a legegyszerűbb szerver megoldást kerested, ezért érzem a zavart. Pontosan mi a cél, van egy vpn szolgáltatónál előfizetésed és arra akarsz a routereddel csatlakozni vagy távolról akarsz egy biztonságos elérést a saját hálózatod felé? Utóbbi esetben a kliens beállítások nem jók a routeredre.
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Openwrt-re lehet váltani dd-wrt ről?
v2-m van és mindent jól konfiguráltam be a hivatalos dd-wrt openvpn setting ajánlásai szerint, de nem működik. Már elegem van eléggé belőle.
Mi a legegyszerűbb megoldás vpn szerver futtatására a routeren?
Érdekes, 1 óra alatt megcsináltam linuxon, csak nem akarok erre fenntartani külön egy os-t, de itt (dd-wrt-n) rohadtul nem megy.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
nimfas
addikt
Köszi, első a tápcsere lesz... hátha!
Azzal nem lennék kisegítve ha lementem a beállításokat.
Attól még az itthoni hálózat leáll, és az nálunk "katasztrófa" lenne, tv-hez is kell net, gyerek nem tud mesét nézni, asszony Facebookozni és csetelni a barátnőkkel.... hát engem meglincselnének itthon ember! -
-
nimfas
addikt
Hali!
Olyan bajom van az utóbbi időben, hogy a wifi szakadozik, a lan része működik a routernek (v 3.0) normálisan.
Erre többnyire az átkondizás szokott lenni a tanács, de nekem nincs hozzá érzékem igazából és nem szeretném ha másnál lenne több napig a felkonfigolt-beállított router.Esetleg milyen másik ajánlott és hasonlóan Open Wrt-vel, Lucival okosítható gigabites router van jelenleg a piacon megfizethető áron, aminek van custom firm támogatása és megfelelő felhasználói bázisa is???
Előre is köszönöm a tippeket, tanácsokat!
-
Atesz08
tag
sziasztok. van 1 tp-link 1043nd v4 routerem. mmilyen beállításokkal és melyik firmvare -val hozható ki a legjobb működés belőle ? köszönöm szépen !
Új hozzászólás Aktív témák
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Bestbuy játékok
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Olyan AI-t akarnak, ami érzelmileg kötődik az emberekhez
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest