Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
hesszan
aktív tag
válasz Intruder2k5 #6172 üzenetére
végül is ez lett a nyerő:
43 1,13 * * * /etc/init.d/custom-user-startup restart
de mire rájöttem hogy mi hiányzik...
Nah jó éjszakát. pár nap múlva visszajelzek h megoldotta e a problémát.köv terv: távelérés egy router mögötti gépre, és ftp a router -re csatlakoztatott vinyóra.
Sungdurung
-
gabipaci
őstag
válasz Intruder2k5 #6197 üzenetére
Flash-elni sikerült, modem bridge modban, routerbe beadtam a PPPoE adatokat, de nem tátcsáz be. PC-be is beadtam, hogy ő tárcsázzon be, így működik. De nem az igazi, router csinála már, az a dolga! Mi a bibi?
Logitech hardware tester
-
MODERÁTOR
-
gabipaci
őstag
válasz Intruder2k5 #6195 üzenetére
Oksa, de:
Illetve ezt most luci-ból firmware update-betallózás és kész?
KösziLogitech hardware tester
-
ALI_G
veterán
Mitől lehet az, hogy a dyndns 192.168.0.10-re frissíti az IP címem?
-
MODERÁTOR
-
r3pl4y
aktív tag
Új firmware verzió született amely mostmár megtalálható a weboldalon: http://openwrt.atw.hu/.
Hétvégén meg jönnek a tutorial -ok is, pontosan ahogy Intruder2k5 fórumtárs is mondja.
Ne feledjétek, hogy mostmár alternatív csomagforrás is elérhető ahonnan a legfrissebb csomagok telepíthetőek, ott van az oldalon ez is persze.[ Szerkesztve ]
"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
G@ß!
őstag
válasz Keresztapper #6185 üzenetére
Otthon upc van, de nálunk a koliban fix mac-hez "adják" a netet... ezért kell nekem átírni a macet.
-
G@ß!
őstag
válasz Intruder2k5 #6183 üzenetére
Jól gondolom, hogy NAS-t lehet rá kötni? Ha igen, akkor a NAS adatátviteli sebességét csak a wifi jelerőssége korlátozza?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Át lehet állítani ennél a routernél a mac címet?
-
Piwi
veterán
válasz Intruder2k5 #6171 üzenetére
végülis elég hosszú a fájl neve ( openwrt-backfire-10.03-p3t1v1.7.luci-final-tl-wr1043nd-v1-factory.bin) és átnevezni még nem próbáltam,de most ez lesz majd
köszönöm az ötletet
Aki az ördöggel cimborál, az a pokolban ébred ;]
-
vargalex
Topikgazda
válasz hesszan #6178 üzenetére
Hi!
Csak, hogy tisztán láss:
A /etc/init.d/network script start függvényében egy ilyen sor szerepel:
ifup -a
Azaz így az összes interface-t indítja. Míg az ifup wan csak a wan interface-t. Azaz szerintem nem ez volt a baj.
Csak természetesen a /etc/init.d/network restart le is állítja előtte az interface-okat.Alex
-
hesszan
aktív tag
válasz vargalex #6174 üzenetére
Szia. Átnéztem a linket, de nem nagyon vágom hogy mire jó...
illetve még a legelején amikor a gépről kapott dhcp-n netet de már benne volt a modem és kiadtam egy ilyet:
root@caramel:~# ifup wan
ez alapján
annyire elszarta, hogy resetelni kellett. (reboot után a gépek a 192.168.137.x ip cimet kaptak, és sem a 137.1 sem a 1.1. sem a 0.1 sem sehol nem sikerült elérnem a lucit sem ssh sem telnet, csak reset segített.
a 137 egyébként az a dhcp cím volt amit a win7 osztott a wan portra (a netet küldte rajta) mondjuk még úgy nem próbáltam, hogy csak az usb van bedugva.. de azóta ettől a ifup -tól félek reset volt 2x a vége mire rájöttem hogy melyik parancskiadástól megy tenkre... és a reset az nálam csomagtelepítéssel, beállítgatással sok macerával jár.Azt sajnos mindig elfelejtem megnézni LSUSB vel hogy tényelg az e a baj, hogy a modeswicthet le kell futtatni, visszaáll e a product/vendor de amikor webes felületről (semmit nem módosítva) kiadok egy save+apply -t akkor sikerül csatlakozni.
Azt fentebb írtam hogy a logban a két tárcsázás között pár sor különbség van ami a 6112-ben van írva[ Szerkesztve ]
Sungdurung
-
hesszan
aktív tag
nah ezt szerettem volna, este beállítom, nap múlva jövök majd hogy sikerült-e
(jah megtaláltam luci alatt is de soha nem tudtam mit írjak oda és nem volt kedvem időm googlizni
köszönöm[ Szerkesztve ]
Sungdurung
-
MODERÁTOR
-
PonPon
senior tag
sziasztok!
érdekes kérdés: egy openwrt-vel szerelet WR1043ND USB portjára vajon rálehetne kötni egy ilyet: Kasens 2000mW High Power. amit AP módban üzemleve erősen szórná a jelet?ez volna a tervem ha megvalósítható volna... köszi!
-
vargalex
Topikgazda
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz hesszan #6169 üzenetére
Szia!
Ha minden igaz, akkor ezt kell betenni a crontab-ba, ahhoz, hogy 12 óránként lefusson a script... Ennek hatására egészen pontosan reggel, és este 6-kor fog lefutni.
* 6,18 * * * /etc/init.d/custom-user-startup
De megcsinálhatod azt is, hogy mondjuk elindul hajnali 2-kor, és 4-kor. Így, elméletileg egész nap folyamatos lesz a netkapcsolat, hajnal 2 és 4 közt pedig úgyis alszol jó esetben. Ez így nézne ki:
* 2,4 * * * /etc/init.d/custom-user-startup
A crontab-ot a
crontab -e
paranccsal tudod szerkeszteni... Persze ha nincs fent, akkor ehhez fel kell tenni a cront-t, de gondolom ez magától értetődik...
Én legalábbis így tudom, remélem így működik OpenWrt alatt is!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Piwi
veterán
A problémám az lenne hogy sehogyan sem tudom felrakni a routerre az openwrt-t
/openwrt-backfire-10.03-p3t1v1.7.luci-final-tl-wr1043nd-v1-factory.bin/
próbáltam firefoxból és internet explorerből is,mindkettőnél ugyanaz a hibaüzenet jön. megadom neki a bin fájl elérését,majd update,erre jön egy kis ablak hogy adjam meg a fájlt,tehát mintha nem érzékelné hogy betallóztam neki,gyári fw-t már frissitettem minden gond nélkül tehát annyira nem vagyok talán kezdő,de most kicsit elakadtam.
van erre valami ötletetek?Aki az ördöggel cimborál, az a pokolban ébred ;]
-
hesszan
aktív tag
válasz hesszan #6112 üzenetére
Sziasztok.
sajnos a héten nincs időm googlizni.
Hogyan tudom beállítani azt hogy a
/etc/init.d/custom-user-startup
Tartalma:
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=99
start() {
usb_modeswitch
/etc/init.d/network restart
lefusson minden 12 vagy esetleg 22 órában? És akkor a modem automatán újraindulna nem várná meg hogy a Voda szakítsa meg a kapcsolatot. (avagy hogyan tudnám rábírni arra a cucost, hogy amikor megszakad és szerencsétlen próbál újra csatlakozni akkor a az usb:modeswitch parancsot is hajtsa végre.a részletes válaszokat előre is köszönöm
Sungdurung
-
gabipaci
őstag
válasz Intruder2k5 #6167 üzenetére
Aha, akkor legalább nem HW hibás a reset gomb
Olvastam a reggeli hszt, és megcsinálom a visszaállítást is.
Nem sietek sehova, megvárom a tutorialt.Ja, nekem mindig akkor üt be a sz@r, mikor ssh-ban kiadom a reboot parancsot.
Logitech hardware tester
-
MODERÁTOR
válasz gabipaci #6166 üzenetére
Pfff... Már félek bármit is mondani
Szerintem, ha ez most nem életbevágóan sürgős neked, akkor jársz a legjobban, ha most beállítod a routert, hogy legyen net, és aztán megvárod a hétvégét, amikorra ígérte r3pl4y a "részletes tutorial"-t. Gondolom olvastad a ma reggeli hsz.-t...A reset gomb azért nem működik, mert az az nvram-ot törli, csakhogy az OpenWrt nem az nvram-ot, hanem a flash memóriát - /overlay mappát - használja a beállítások tárolására.
Ez minden esetre azért elég érdekes, mert amit csináltál - samba konfig módosítása - az nem lehet ilyen hatással a rendszerre, még akkor se, ha értelmetlen ürgüm-bürgümökkel írod is tele azt.
Ezek szerint megint csak a visszaállítás segít!
-
gabipaci
őstag
válasz Intruder2k5 #6165 üzenetére
Átsiklottam felette
Szóval kipróbáltam az elsőt.
Nekem ott sokkal több szöveg volt, nem baj, kitöröltem mindent, beillesztettem, és elmentettem mindkét helyen. Aztán kiadtam a reboot parancsot.
Nekem valahogy nem fexik ez a reboot parancs. Elszállt az egész, nem tudok luciba bejelentkezni, se ssh-n. Nincs net, úgy csiholtam megint, hogy a modemet visszaraktam PPPoE módba, hogy tudjak írni ide.
A második linket épp ezért nem is tudom kipróbálni.
Van valami ötlet?Ja, a reset gomb miért nem csinál semmit? vagy hogy kell használni???
[ Szerkesztve ]
Logitech hardware tester
-
MODERÁTOR
válasz gabipaci #6164 üzenetére
Ezt nézted már?
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_6114-6114.html
és itt van még ez...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_1866-1866.html[ Szerkesztve ]
-
gabipaci
őstag
válasz Intruder2k5 #6109 üzenetére
Ez nem oldotta meg, ugyanúgy bejelentkezési adatokat kér.
Van ötleted, hogy mi lehet az? Mert én nem adtam meg sehol semmit.Logitech hardware tester
-
MODERÁTOR
-
ShadeX
tag
válasz Intruder2k5 #6160 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom. Valszeg valahol igazad lesz, mivel a proci használat 20-25 % körül billeg az én beállításaimmal, tehát lenne még mozgástere.
Köszönöm még egyszer a segítséget! -
MODERÁTOR
Az igazat megvallva az 5 megnyitható file-t én kicsit keveslem... Ez okozhatja még akár a sebesség visszaesésedet is, mert ha éppen befejez egy file-t, akkor visszaesik a sebesség mielőtt a következőt elkezdené tölteni, és 5-ös limit esetén ez 20-25%-ot jelent. Bár nekem rtorrent-em van, de abban 64-re állítottam a max megnyitható file-ok számát, a torrentenkénti peer-ek pedig 50-es limitre vannak belőve. Tehát egy kicsit bátrabb beállításokkal szerintem próbálkozhatsz. Ráadásul ez a router elvileg erősebb is valamivel, mint az enyém.
-
ShadeX
tag
válasz Intruder2k5 #6158 üzenetére
Köszönöm a választ. Még egy utolsó kérdés a végére. Ezek szerinted korrekt beállítások a Transmission számára az általad említett sebességhez?
option 'open_file_limit' '5'
option 'peer_limit_global' '70'
option 'peer_limit_per_torrent' '30'[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Becslésem szerint olyan ~1,5 MB/sec körül lehet... Bár, mint ez már sokszor elhangzott itt, ez sok mindentől függ... Elsősorban attól, hogy ez hány nyitott kapcsolatból tevődik össze, mert ha túl magas a kapcsolatok száma (sok lassú peer van) akkor azok jobban terhelik a procit, mint ha kevesebb kapcsolattal érnéd el ugyanazt a sebességet. Aztán számolni kell még a futó torrentek daradszámát, a megnyitott szeletek számát, méretét, stb... Ezek mind belejátszanak. De a fenti értéket mondanám egy hozzávetőleges maximum értéknek.
-
ShadeX
tag
válasz Intruder2k5 #6156 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok. Csupán az érdekel, mi a max sebesség, amit várhatok tőle...
-
MODERÁTOR
-
ShadeX
tag
Nem tudjátok véletlenül, mi a Transmission maximális letöltési sebessége ezen a routeren?
16 Mbps-es hálón max 1.2-1.3 MBps-et tudtam csak elérni Transmission 2.11-el, de ezt sem stabilan, billeg 800KBps és 1.3 MBps között.
A router után kötött gép uTorrenttel kacagva hozott akár 1.6 MBps-es sebességet is... -
ALI_G
veterán
Nektek játszik olyat a transmission, hogy bedobok neki pár torrentet, ránézek pár óra múlva és kb. le van fagyva az egész UI, sőt, a torrentek is állnak. Pause-resume all után nem is folytatja...írja hogy van seeder, de nem csatlakozik egyikhez se (nem hiszem, hogy mind foglalt).
-
MODERÁTOR
Bár itt (eddig még) kevesen használjátok, de hátha érdekel valakit...
Szóval, megjelent a ruTorrent 3.2 -
vargalex
Topikgazda
Hátha valakit érdekel: frissítettem a csomagokat, már elérhető a 2.12-es transmission.
Alex
-
hati
addikt
válasz vargalex #6147 üzenetére
A torrent sebességét azért írtam, hogy nem a transmissionnal van a baj. Amúgy le van korlátozva, hogy ne akassza meg a többi szolgáltatást (pl. webkamera
Nem használok fstabot
A Te és az én mount opcióm között csak annyi a különbség, hogy nekem nem frissíti a timestampot, ha hozzáférek egy fájlhoz, azaz gyorsabbnak kellene(?) lennie.
-
vargalex
Topikgazda
Akkor a torrent most nincs lekorlátozva 500KB/s-re?
Ha igen, akkor szerintem is csak attól függ, hogy éppen hány kapcsolat van nyitva. Az el tudja vinni a procit. Ilyen feladatra válassz erősebb routert, vagy építs egyet, esetleg tényleg egy NAS a router mellé.Egyébként én azt vettem észre, hogy az ext4 akkor a leggyorsabb, ha a /etc/config/fstab-ban az options-t üresen hagyod. Ekkor így mount-olja:
/dev/sdb2 on /opt type ext4 (rw,relatime,barrier=1,data=ordered)
/dev/sdb3 on /mnt type ext4 (rw,relatime,barrier=1,data=ordered)Alex
-
hati
addikt
válasz vargalex #6145 üzenetére
/dev/sda1 on /mnt/usb type ext4 (rw,noatime,barrier=1,data=ordered)
/dev/sdb1 on /mnt/usb2 type ext4 (rw,noatime,barrier=1,data=ordered)
/dev/sdc1 on /mnt/usb3 type ext4 (rw,noatime,barrier=1,data=ordered)sda (750GB hdd), sdb (640GB hdd), sdc (1GB flashdrive)
samban keresztül 9MB/s olvasás, 8MB/s írás (ezzel meg vagyok elégedve), mert úgyis csak 100Mb/s-el megy a hálózatom, ugyanis nem szereti a router az alaplapom gigabittes hálókártyáját és csak 100-ra áll be.
torrent max 1.2MB/s volt letöltés, amit eddig láttam.[ Szerkesztve ]
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Friss TP-Link 1043ND és Openwrt. Feltelepült, leírás alapján mindent beállítottam, amire szükségem volt, de torrenthez szükséges portot nem tudom megnyitni.Iptables ide vonatkozó része:
Chain zone_wan_forward (1 references)
target prot opt source destination
ACCEPT udp -- anywhere 192.168.1.1 udp dpt:51413
ACCEPT tcp -- anywhere 192.168.1.1 tcp dpt:51413
forwarding_wan all -- anywhere anywhere
zone_wan_REJECT all -- anywhere anywhereSzerintetek mi a megoldás? Mit rontottam el? Visszaolvastam jópár hozzászólást, de nem találtam megoldást.
Köszönöm!
-
MODERÁTOR
Hát, nem tudom... Az én meglátásom akkor is az, hogy ezzel hiába küzdesz, nem fogsz jó eredményre jutni vele. Ha mondjuk valamit töltesz lefelé 300-al, közben felfelé meg 200-al, az már együtt 500 kbyte/sec, ami ha sok kapcsolaton adódik össze, akkor jelentős terhelés lehet, ami már egymagában magas CPU Load-ot okozhat. Ehhez jön még a samba, az egyéb netforgalom kiszolgálása, na meg a többi futó processz. Szerintem nem fogsz tudni úgy priorizálni, hogy ezek semmilyen fennakadást ne okozzanak a samba-nak. Ilyen gyenge prociról lévén szó, hamar magas lesz a load, akkor pedig már mindegy, hogy mi az ami magas prioritású. Leginkább a QoS-hez tudnám ezt hasonlítani, aminek a tutorial-jában szintén azt lehet olvasni, hogy az elérhető maximális sebesség 90%-át kell alapul venni a beállításnál, hogy mindig maradjon szabad kapacitás, amivel "játszhat a rendszer", és pont ez a szabad kapacitás az, ami ekkora processzoron, ilyen alkalmazásoknál nem lesz. Ez már amúgy sem az a terület, amire ezt a routert tervezték. Ha gondolod próbálkozz, de szerintem időpocsékolás.
[ Szerkesztve ]
-
Piwi
veterán
válasz lakatosturbo #6095 üzenetére
megpróbáltam explorerből is frissíteni,ugyanezt a hibaüzenetet kapom...
-
hati
addikt
válasz Intruder2k5 #6137 üzenetére
Le van korlátozva 512/300 le/fel-re. Általában 8Mb-es videókat nézek (TV tunerrel felvett anyagok).
-
Piwi
veterán
válasz Speeedfire #6101 üzenetére
köszönöm a válaszod
-
MODERÁTOR
Szerintem ezen csak az segítene, ha vennél egy komolyabb NAS-t. Ez nem erre van kitalálva... 400 MHz, 32MB RAM, ás ezen torrentezni, plusz a samba másolás.... Szerintem nem bírja, és ennyi. Mellesleg az USB sebessége is véges a routeren. Amúgy ilyenkor mekkora sebességgel töltesz le torrenten, és milyen filmet játszol le közben? Mert ugye nem mindegy, hogy 200k-val töltesz és közben egy 700MB-os avi-t nézel, vagy töltesz 1,2 Mbyte/sec-el, és közben meg egy 30GB-os HD filmet néznél...
[ Szerkesztve ]
-
[Misel]
tag
válasz [Misel] #6134 üzenetére
háhh, és a bonyolult elágazások helett egy sor a megoldás:
for file in $(find /mnt/mybook/seed/$TR_TORRENT_NAME -name *.rar);do cd $(dirname $file);unrar x -o- $file;done
gagyi, nem hülyebiztos, de nekem ennyi kell, nem több
Köszi a segítséget
"Ipari szörnyeteghangdaganatok lepték el a lüktető, eleven, nedvzöld csodahippirétet."
-
vargalex
Topikgazda
válasz [Misel] #6134 üzenetére
Hi!
Persze, lehet upgrade-olni az összes csomagot, de jelenleg nincs olyan forrás, amiben a 10.03-as kernel modulok, valamint a legújabb egyéb csomagok vannak benne. Ez még éppen készülőben van r3pl4y által (illetve majd én is csinálok valamikor egyet). Ha elérhető lesz, akkor egyszerűen:
opkg upgrade
Alex
-
[Misel]
tag
válasz vargalex #6132 üzenetére
yes, alakul
Nov 16 11:25:29 OpenWrt user.notice finishTorrent: Torrent_dir: /mnt/mybook/seed, Torrent name: Call.of.Duty.Modern.Warfare.2.Missions.Unlocker-SiMPLiFY
Nov 16 11:25:29 OpenWrt user.notice finishTorrent: No rar files in /mnt/mybook/seed/Call.of.Duty.Modern.Warfare.2.Missions.Unlocker-SiMPLiFY
Nov 16 11:25:29 OpenWrt daemon.info transmission-daemon[5486]: Call.of.Duty.Modern.Warfare.2.Missions.Unlocker-SiMPLiFY State changed from "Incomplete" to "Complete" (torrent.c:1869)
Nov 16 11:25:29 OpenWrt daemon.info transmission-daemon[5486]: Call.of.Duty.Modern.Warfare.2.Missions.Unlocker-SiMPLiFY Calling script "/mnt/mybook/seed/finishTorrent" (torrent.c:1843)másik: Összes upgradelhető csomagot egy paranccsal upgradelni lehet?
"Ipari szörnyeteghangdaganatok lepték el a lüktető, eleven, nedvzöld csodahippirétet."
-
Dominique
csendes tag
Valaki megmondaná, hogy hogyan kell beállítanom a 1043nd routeremet a gyári firmwarerrel hogy ha rádugom a külső hdd-t lássa és le tudja kezelni.
Dominique
-
[Misel]
tag
válasz vargalex #6130 üzenetére
Nov 16 11:09:53 OpenWrt daemon.info transmission-daemon: Transmission 1.92 (10363) started (session.c:612)
Nov 16 11:09:53 OpenWrt daemon.info transmission-daemon: RPC Server Adding address to whitelist: 127.0.0.1 (rpc-server.c:772)
Nov 16 11:09:53 OpenWrt daemon.info transmission-daemon: RPC Server Adding address to whitelist: 192.168.1.* (rpc-server.c:772)
Nov 16 11:09:53 OpenWrt daemon.info transmission-daemon: RPC Server Adding address to whitelist: 9.157.*.* (rpc-server.c:772)
Nov 16 11:09:53 OpenWrt daemon.info transmission-daemon: RPC Server Serving RPC and Web requests on port 9091 (rpc-server.c:945)
Nov 16 11:09:53 OpenWrt daemon.info transmission-daemon: DHT Reusing old id (tr-dht.c:365)
Nov 16 11:09:53 OpenWrt daemon.info transmission-daemon: DHT Bootstrapping from 105 nodes (tr-dht.c:146)
Nov 16 11:09:53 OpenWrt daemon.info transmission-daemon: Using settings from "/mnt/swap/transmission" (daemon.c:423)
Nov 16 11:09:53 OpenWrt daemon.info transmission-daemon: Saved "/mnt/swap/transmission/settings.json" (bencode.c:1645)
Nov 16 11:09:53 OpenWrt daemon.info transmission-daemon: Loaded 13 torrents (session.c:1661)
Nov 16 11:09:55 OpenWrt cron.err crond[5293]: crond (busybox 1.15.3) started, log level 5
Nov 16 11:09:59 OpenWrt daemon.info transmission-daemon: Port Forwarding State changed from "Not forwarded" to "???" (port-forwarding.c:87)
Nov 16 11:11:00 OpenWrt daemon.info transmission-daemon: Saved "/mnt/swap/transmission/resume/Call.of.Duty.Modern.Warfare.2.Missions.Unlocker-SiMPLiFY.ef874eb4b1890a69.resume" (bencode.c:1645)
root@OpenWrt:/mnt/mybook/seed#root@OpenWrt:/mnt/mybook/seed# cat /etc/config/transmission
config transmission
option enable 1
option config_dir /mnt/swap/transmission
option download_dir /mnt/mybook/seed
option rpc_whitelist '127.0.0.1,192.168.1.*,9.157.*.*'
option rpc_whitelist_enabled false
option script_torrent_done_enabled true
option script_torrent_done_filename /mnt/mybook/seed/finishTorrent
root@OpenWrt:/mnt/mybook/seed#/Közben átraktam a scriptet oda/
Itt nincs benne:
root@OpenWrt:/mnt/mybook/seed# cat "/mnt/swap/transmission/settings.json"
{
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "\/mnt\/mybook\/seed",
"encryption": 1,
"incomplete-dir": "\/mnt\/swap\/transmission\/Incomplete",
"incomplete-dir-enabled": false,
"invalid-key": false,
"lazy-bitfield-enabled": true,
"message-level": 2,
"open-file-limit": 32,
"peer-limit-global": 240,
"peer-limit-per-torrent": 60,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": 0,
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": true,
"preallocation": 1,
"proxy": "",
"proxy-auth-enabled": false,
"proxy-auth-password": "",
"proxy-auth-username": "",
"proxy-enabled": false,
"proxy-port": 80,
"proxy-type": 0,
"ratio-limit": 2.0000,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": false,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{aa50603f686291690396238785b41522ec0ad63a2XA6LEJW",
"rpc-port": 9091,
"rpc-username": "",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.1.*,9.157.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": false,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 100,
"speed-limit-up-enabled": false,
"umask": 18,
"upload-slots-per-torrent": 14
}
root@OpenWrt:/mnt/mybook/seed#Miért???
[ Szerkesztve ]
-
[Misel]
tag
válasz vargalex #6127 üzenetére
okés, akkor az nem érdekes...nos, a log még mindig nem ad semmi újat
Nov 16 11:03:40 OpenWrt daemon.info transmission-daemon: Call.of.Duty.Modern.Warfare.2.Missions.Unlocker-SiMPLiFY State changed from "Incomplete" to "Complete" (torrent.c:1649)
utána semmi
-
hati
addikt
Az a tapasztalatom, hogy ha megy a transmission, akkor ha közben a routerről játszok le filmet, akkor az időnként akad (2-3 percenként). Gondolom ezen segíthetne a samba és a transmission processek egymáshoz képest priorizálása. Próbáltam a nice-al, de semmi eredményét nem láttam. Esetleg van vkinek már működő verziója ezen problémára?
-
vargalex
Topikgazda
válasz [Misel] #6126 üzenetére
Hi!
Most látom csak, hogy a /etc/config/transmission-ban "-"-el írtad a két új opciót. A config file-ban "_"-al kell:
config transmission
option enable 1
option script_torrent_done_enabled true
option script_torrent_done_filename /root/finishTorrentAz indító script cseréli "-"-ra. A "-d" paraméterrel ne próbálkozz, mert az a default-ot fogja mutatni (nem dolgozza fel a config file-t, mert az OpenWrt specifikus fejlesztés). A nálad aktuális a /mnt/swap/transmission/settings.json-ban van (ez készült indításkor a /etc/config/transmission-ból).
Alex
-
[Misel]
tag
válasz vargalex #6125 üzenetére
Nyilván
ami még érdekes:
root@OpenWrt:/mnt/mybook/seed# transmission-daemon -d
{
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "\/root\/Downloads",
"encryption": 1,
"incomplete-dir": "\/root\/.config\/transmission-daemon\/Incomplete",
"incomplete-dir-enabled": false,
"lazy-bitfield-enabled": true,
"message-level": 2,
"open-file-limit": 32,
"peer-limit-global": 240,
"peer-limit-per-torrent": 60,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": 0,
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": true,
"preallocation": 1,
"proxy": "",
"proxy-auth-enabled": false,
"proxy-auth-password": "",
"proxy-auth-username": "",
"proxy-enabled": false,
"proxy-port": 80,
"proxy-type": 0,
"ratio-limit": 2.0000,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": false,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{80857e3538e013b400783785d0d41f79e71df7d2GhCwm.ai",
"rpc-port": 9091,
"rpc-username": "",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 100,
"speed-limit-up-enabled": false,
"umask": 18,
"upload-slots-per-torrent": 14
}
root@OpenWrt:/mnt/mybook/seed#marhára nem ezekkel a beállításokkal fut...
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz [Misel] #6122 üzenetére
Hi!
Futtatási jogot adtál a /root/finishTorrent-re?
chmod +x /root/finishTorrent
Esetleg egy kis logolással ki lehetne egészíteni:
#! /bin/ash
# posttorrent.sh by Killemov
logger -t finishTorrent "Torrent_dir: $TR_TORRENT_DIR, Torrent name: $TR_TORRENT_NAME"
cd "$TR_TORRENT_DIR"
if [ -d "$TR_TORRENT_NAME" ]
then
if ls "$TR_TORRENT_NAME"/"*.rar" > /dev/null 2>&1
then
find "$TR_TORRENT_NAME" -iname "*.rar" | while read file
do
logger -t finishTorrent "Unrar $file"
unrar x -inul "$file"
done
else
logger -t finishTorrent "No rar files in $TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME"
fi
else
logger -t finishTorrent "$TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME is not a directory"
fiAmit látni lehet: ez csak olyan torrentekkel foglalkozik, amik könyvtárként jönnek létre.
Alex
-
[Misel]
tag
Sziasztok!
Először is köszönöm szépen mindenki munkáját, eddig mindent sikerült megoldanom a 1043-asomon ezen topik alapján, most viszont elakadtam egy cseppet.Transmission script-torrent-done-enabled nem akar működni. ki szeretném tömöríteni az éppen aktuálisan letöltött cuccot, találtam is rá scriptet, de nem működik.
/etc/config/transmission
config transmission
option enable 1
option script-torrent-done-enabled true
option script-torrent-done-filename /root/finishTorrent/root/finishTorrent
root@OpenWrt:/mnt/mybook/seed# cat /root/finishTorrent
#! /bin/ash
# posttorrent.sh by Killemov
cd "$TR_TORRENT_DIR"
if [ -d "$TR_TORRENT_NAME" ]
then
if ls "$TR_TORRENT_NAME"/"*.rar" > /dev/null 2>&1
then
find "$TR_TORRENT_NAME" -iname "*.rar" | while read file
do
unrar x -inul "$file"
done
fi
fi
root@OpenWrt:/mnt/mybook/seed#Van-e ötletetek?
-
kano
nagyúr
Jól néz ki, köszönjük! (Bár nekem már megvan minden amit szerettem volna kivéve a 3G modem telepítését, azzal nem haladok. Mondjuk most nincs is netem úgyhogy le is álltam vele.)
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
r3pl4y
aktív tag
Sziasztok!
Lassan de haladok.Itt lesznek a firmware -ek, meg a legfrissebb csomagokat is itt lehet megtalálni.
Mindent figyelmesen olvasson el mindenki. Főleg a linkekre kell odafigyelni amikor valami közvetlen routerra szedünk le, mert oda más link kel mint ami meg van adva a normál letöltésnél!... ezt most korán reggel nem tudom szebben és bővebben leírni.Itt lesznek hétvégén a tutorialok is, szóval ha addig nem menne valakinek egy két beállítás samba stb... akkor majd hétvégén itt találni fog egy részletes tutorial -t róla...
[ Szerkesztve ]
"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
gabipaci
őstag
-
gabipaci
őstag
válasz Intruder2k5 #6109 üzenetére
Ja, win7.
Végigcsináltam a leírtakat, aztán alkalmaz, és ugyanúgy jelszót kért.
Na mondom restart kell neki biztos.
Most meg megint nem látja a nyomorult az USB HDD-t
Na, majd kialakul ez
De azért köszLogitech hardware tester
-
hesszan
aktív tag
válasz gabipaci #6108 üzenetére
nekem ez oldotta meg
nano /etc/samba/smb.conf
config 'samba'
option 'name' 'X'
option 'description' 'X'
option 'workgroup' 'workgroup'config 'sambashare'
option 'read_only' 'no'
option 'name' 'X'
option 'path' '/mnt/hdd'
option 'browseable' 'yes'
option 'guest_ok' 'yesnano /etc/samba/smb.conf.template
[global]
netbios name = |NAME|
workgroup = |WORKGROUP|
server string = |DESCRIPTION|
syslog = 10
encrypt passwords = true
passdb backend = smbpasswd
obey pam restrictions = yes
socket options = TCP_NODELAY
unix charset = UTF-8
preferred master = yes
os level = 20
security = user
guest account = nobody
invalid users = root
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswdSungdurung
-
Dominique
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6111 üzenetére
Megcsináltam. De semmi. Most resetelem teljesen a routert és quick setuppot használok. Akkor talán nem lesz gixer. Ha van ötlet mit hagyok ki akkor szólj.
Dominique
-
hesszan
aktív tag
válasz Intruder2k5 #6103 üzenetére
Szia.
Ötletnek jó remélem a valóságban is működik.
Ilyet még nem használtam soha. pls help. Azt láttam hogy van ilyen menüpont luci alatt, de ott csak üres hely van. ha beírom a parancsot akkor hogy állítok be időpontot? köszi.és akkor már inkább ezt kéne lefuttatni 12óránként
nano /etc/init.d/custom-user-startup
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=99
start() {
usb_modeswitch
/etc/init.d/network restart
}a másik. Sorról sorra átnézte, az első rész, meg a mik ki vannak emelve a különbség.
[B]
user.info kernel: device eth0.1 entered promiscuous mode
user.info kernel: device eth0 entered promiscuous mode
user.info kernel: br-lan: port 1(eth0.1) entering forwarding state
user.info kernel: device wlan0 entered promiscuous mode
user.info kernel: br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
daemon.notice pppd[13572]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
user.info kernel: device wlan0 left promiscuous mode
user.info kernel: br-lan: port 2(wlan0) entering disabled state[/B]
local2.info chat[13708]: abort on (BUSY)
local2.info chat[13708]: abort on (NO CARRIER)
local2.info chat[13708]: abort on (ERROR)
local2.info chat[13708]: report (CONNECT)
local2.info chat[13708]: timeout set to 10 seconds
local2.info chat[13708]: send (AT&F^M)
[B]user.info kernel: device wlan0 entered promiscuous mode[/B]
local2.info chat[13708]: expect (OK)
[B]user.info kernel: br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state[/B]
local2.info chat[13708]: AT&F^M^M
local2.info chat[13708]: OK
local2.info chat[13708]: -- got it
local2.info chat[13708]: send (ATE1^M)
local2.info chat[13708]: ^M
local2.info chat[13708]: ATE1^M^M
local2.info chat[13708]: send (AT+CGDCONT=1,"IP","standardnet.vodafone.net"^M)
local2.info chat[13708]: timeout set to 30 seconds
local2.info chat[13708]: AT+CGDCONT=1,"IP","standardnet.vodafone.net"^M^M
local2.info chat[13708]: send (ATD*99***1#^M)
local2.info chat[13708]: expect (CONNECT)
local2.info chat[13708]: ATD*99***1#^M^M
local2.info chat[13708]: CONNECT
local2.info chat[13708]: send ( ^M)
daemon.info pppd[13572]: Serial connection established.
daemon.info pppd[13572]: Using interface ppp0
daemon.notice pppd[13572]: Connect: ppp0 <--> /dev/ttyUSB3
szóval ezek a sorok nem egyeznek ha magától akarja újraindítani a netet. Ami különbség a másik modemhez képest az a switch parancs, amit fentebb írtam. és a másik modemet magától is újra tudta indítani.[ Szerkesztve ]
Sungdurung
-
MODERÁTOR
-
Dominique
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6107 üzenetére
Igen ott started. Szóval el van indítva. Most azon gondolkodok, hogy ftp-t kéne létesítenem?
Vagy van valami más alkalmazás amit futtatni kéne még?
Amúgy a rendszerem az win7. Amikor meg rákeresek a megosztási névre akkor meg hibaüzenetet ír ki. Miszerint a név vagy a jelszó nem jó.Dominique
-
gabipaci
őstag
válasz gabipaci #6100 üzenetére
Hi! Poénból megnyitottam a hálózatot, és ott fityeg az 1 terás USB HDD.
Próbálok csatlakozni, de jelszót kér.
Nem emlékszem rá, hogy jelszavaztam volna, mikor konfigoltam ssh-n.
Viszont a totszabi.info nem elérhető most, meg sem tudom nézni mi újság.
Ötlet?Logitech hardware tester
-
Dominique
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6105 üzenetére
Úgy próbálom elérni de nem csinálja meg. Pedig nevet adtam és megosztottam is.
Dominique
-
MODERÁTOR
-
Dominique
csendes tag
Helló!
Tudna valaki segíteni?
A problémám a következő:
Van egy Tp-link TL-WRT1043ND-t Routerem.
Én elég alap szinten mozgok ennek a programozásában. A problémám a külsős HDD csatlakozásánál van.
Gyári firmware-t használom abból a legújabbat.
A winchester az egy 400gb-s samsung sata winyó ntfs partícióval.
A programban látom a winyót, méretét, szabad helyet, elnevezem, beállítom olvasási írási lehetőségeit. Megadom a jelszavakat. De sehogy nem tudom elérni.
Köszönöm a segítséget előre is!Dominique
-
MODERÁTOR
-
hesszan
aktív tag
válasz hesszan #6071 üzenetére
Sziasztok!
a fenti 6071 hsz két kérdésre senki?
a 2 kérdés fontos lenne. itt van a log amit a bekapcsolt router csinál miután a VF megszakítja a netet próbálkozik a router 18:36-ig, és a végén van olyan log is amikor újra indítottam a wan-t a webes felületről. az 18.38tól van és sikeresen csatlakozik...
linknem tudom mi más ha magától próbál csatlakozik, és mi változik ha én indítom újra a routert a vagy Luci alól nyomok a meglévő beállításokra egy apply-t.
légyszíves segítsetek köszi
Sungdurung
-
Speeedfire
félisten
OpenWrt, elég csak 1x beállítani, utána nem kell hozzányúlni. Nálam elég rég óta megy már változtatás nélkül. 1-2x lehet frissíteni a kívánt csomagokat, de nem eget verően fontos.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Clevo N750BU(Terra 1542)15,6 FHD LED, I5 7200U,4Gb DDR4,uj 120Gb SSD,jó akku, töltő
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest