- Hamarosan kiderül, hogy a Trump-kormány szétdarabolja-e a Metát
- Nem kaphat a mellette lévő atomerőműből több áramot az Amazon adatközpont
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Így tréningezi az AI-modelleket az EU-ban a Meta
- 500 milliárd dollárnyi AI-szervert gyárt le az USA-ban az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Windows 10
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Elképesztő tervei vannak Grönlanddal a Szilícium-völgynek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux haladóknak
- Vírusirtó topic
- Synology NAS
- Linux kezdőknek
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Volt már itt a topicban aki megcsinálta a 64GB-ra való RAM bővítést? Van egy V1.7-es 1043-am és nagyon gondolkodom rajta, hogy meg kellene csinálni. Igazából elektroműszerész vagyok (igaz nem gyakorlom) és izgatja a fantáziámat a modd.
Valahol láttam egy leírást róla, de most nem találom.
Köszönöm! -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Vargalex legújabb fw-je van a 1043-omon. Van egy 80GB-os 2,5"-os vinyóm egy külső rackben és ha a router USB portjára kötöm akkor csak csipog. Gondoltam, hogy kevés az áram amit a router ad neki az USB-ről, így egy aktív USB hubot tettem be, de arról is azt csinálja.
Van valakinek ötlete, hogy ez miért lehet? A HDD PC-re dugva tökéletes.Az az érdekes, hogy régebben ez működött ilyen felállásban (OpenWRT alatt).
Köszönöm! -
kano
nagyúr
Vargalex!
Feldobtam az új fw-det és ugyan az a problémám. Felteszem a csomagokat, majd beállítom a WAN típusát és Save&Apply. Ezután azonnal kapcsolódik is és van net. Majd egy reboot után nem kapcsolódik többé. Viszont, ha a felületen megint nyomok egy Save&Apply-t akkor megint csatlakozik és van net.
Valamit én csinálok rosszul? Egy sima bekapcs után nem csatlakozik automatikusan 3G-re, de ha Save&Apply akkor igen.
köszi -
kano
nagyúr
válasz
glocker #20961 üzenetére
Kérdéseidre a válasz:
- nekem Huawei E1752-vel simán megy, Huawei E173-al nem (lehet, hogy ezt is össze lehetne hozni, de nem sokat próbálkoztam);
- van hely bőven ezeknek.
Vargalex fw-re amiket telepítettem:
- chat;
- comgt;
- kmod-usb-serial;
- kmod-usb-serial-option;
- kmod-usb-serial-wwan;
- libusb;
- luci-proto-3g;
- usb-modeswitch;
- usb-modeswitch-data.
Én ezt úgy csináltam (mivel nem volt a routeren élő netkapcsolat), hogy ezeket előre letöltöttem vargalextől () és WinSCP-vel felnyomtam a router TMP mappájába, majd offline telepítettem.
- A telepítések után újraindítod a routert és ezek után már a felületen be tudod állítani a WAN-nál a 3G/UMTS/... lehetőséget. Majd megadod neki az APN-t (szolgáltató függő) és mentés után már megy is, vagy esetleg újraindítod.Ha nincs szükséged az OpenWRT-re akkor egy DD-WRT-t feldobsz és egyből megy, csak az APN-t kell beállítani. Bár itt többen írtak rosszakat a DD-WRT-ről, nekem a legutolsó eddig tökéletesen működik.
-
kano
nagyúr
válasz
glocker #20942 üzenetére
Szia!
Én mobilnettel használom jelenleg DD-WRT-vel de használtam OpenWRT-vel is. Vargalex előző fw-jével volt egy kis problémám, de ezt már javította az újban (még nem tudtam kipróbálni, hogy jó-e). Egy Huawei E1752 modemmel használom, ezzel szépen megy, de az E173-assal nem megy alapból (nyilván meg lehetne oldani, de nem szórakoztam vele).
Vargalex fw-jéhez pár csomagot kell feltenni és már megy is.
Kérdezz mi érdekel? Itt a topicban is le vannak írva a csomagok, de ha akarod összeszedem neked pontosan milyen csomagokat kell feltenned, hogy menjen. -
kano
nagyúr
válasz
Ocsycoolkid #20520 üzenetére
Ha szépen felületen állítod be a pwd-t akkor nem írja ki többet.
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Feltettem Vargalex féle fw legújabbikát és szerettem volna belőni egy Huawei E1752 modemmel a mobilnetet. Fel is tettem a korábban vargalex által ajánlott csomagokat
és azt csinálja, hogy a beállítás után működik, de ahogy újraindítom a routert soha többet nem megy.
A csomagok amiket feltettem plusszban:
- comgt (ehhez szükséges chat)
- kmod-usb-serial-option
- kmod-usb-serial
- usb-modeswitch
- luci-proto-3g.Köszönöm a segítséget!
-
kano
nagyúr
válasz
vargalex #16045 üzenetére
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy várhatóan a 0.91-es FW-d fel fogja ismerni a Huawei E1752-es 3G modememet vagy kell még hozzá telepíteni plusz csomagokat?
Köszi!
KanoJelenleg régebbi OpenWRT van a 1043ND routeremen, de sajnos a Moto Defy-m az új CM7 ROMmal nem tud csatlakozni hozzá.
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Meghülyült a DHCP a routerben (Open10.03-as fw). Egyszerűen azt kezdte játszani, hogy UTP-n nem oszt ki IP-t. Volna oly kedves valaki és megnézné, hogy a DHCP részben neki mi van beállítva? Illetve még azt szeretnémmegkérdezni, hogy a WAN lapon az Interface -nél mi van beállítva? eth0 vagy eth0.1 vagy eth0.2?
Köszönöm! -
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6535 üzenetére
Tegnap amikor írtam a hsz.-t akkor a 21 helyett 24 volt.
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6532 üzenetére
A DD-WRT FTP-jéről. De ahogy látom a 11.21-i verziót leszedték és most egy mai verzió van fent amiben viszont még nincs 1043.
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6433 üzenetére
Ez szokott lenni a céges gépemen is. Úgy látszik, hogy a win7 csak akkor ellenőrzi a hálózati meghajtókat amikor először használatba veszik.
-
kano
nagyúr
Valaki tudna mondani valamit erre? [link]
Köszönöm. -
kano
nagyúr
Még mindig a Huawei E1752-es modemmel szórakozom és nem működik. Találtam egy Ubuntuhoz való leírást. Megnézné valaki Linux guru, hogy ez adaptálható-e esetleg OpenWRT-re vagy DD-WRT-re (ahogy látom usb-modeswich csomag OpenWRT-n is van).
Köszönöm!
Kano -
kano
nagyúr
válasz
zsolt501 #5843 üzenetére
Egyébként a D-Link 360T és 380T ADSL modem is rávehető önálló PPPoE csatlakozásra.
gabipaci
Nem lehet a modemben állítani a kapcsolat típusát? Nekem Bridge kellene a PPPoE helyett és akkor a router tárcsázna. Vagy betárcsáztatsz a modemmel és a routerben pedig DHCP-t állítasz. -
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5833 üzenetére
Látom, hogy kb. 4-5 naponta dobnak ki egy új verziót. Lehet, h ezt fel is teszem.
3G-s modemmel nincs tapasztalatod véletlenül?
Köszi! -
kano
nagyúr
Használ itt valaki DD-WRT-vel 3G modemet? Nekem egyszerűen nem megy. Nem konnektál és, ha én nyomok a connectra akkor azt írja ki, hogy Connection type: Disabled, pedig be van állítva a 3g/UMTS.
Köszönöm
Egyébként a DD-WRT nekem nagyon nem stabil, egy idő után resetelnem kell, hogy egyáltalán a GUI-t el tudjam érni. Ez sem lesz a kedvenc fw-m, pedig jól indult. -
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5817 üzenetére
Nekem sem kerek valami ezzel a legújabb DD-WRT-vel. Beállítottam mindent, Transmission, egyéb beállítások és másnap nem tudtam hozzá kábelen csatlakozni. Egyszerűen olyan volt mint ha a DHCP szerver nem működött volna, de WIFI-n keresztül pedig kaptam IP-t. Reseteltem egyet és megint jó lett minden. Nem értettem, hogy miért is csinálta.
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki, hogy hogyan tudom beállítani a Telenoros 3G/UMTS modememet a DD-WRT-ben? Kér egy login/jelszó párost, APN (ez gondolom Telenotnál egyszerűen NET) és egy tárcsázási szám formátumot is be kell állítanom. Ahogy most látom a Pannon programban (amit a gépre telepít fel használatnál a 3G-s modem) programban a tárcsázási szám típus *99# de felhasználónevet és jelszót nem látok. Viszont a routerben így nem fogadja el. Használ valaki 3G modemet ilyen routerben?
Köszönöm! -
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5686 üzenetére
Még egy olyan kérdésem volna, hogy egy sriptet, hogy lehet automatikusan futtatni? A startscriptek közé nem tudom berakni, mert akkor még ninc felmountolva a HDD. Név szerint a transmission-t akarom elindíttatni vele. "/jffs/etc/init.d/transmission start"
Köszönöm! -
kano
nagyúr
válasz
boatkiller #5654 üzenetére
Nem az a probléma, hogy nincs leírás hanem, hogy nem működött. Igaz, hogy még régebben próbálkoztam más leírással. Hétvégén kipróbálom. Nekem a DD-WRT szimpibb, mert alapból kezeli a 3G modemet is.
Köszi! -
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5610 üzenetére
Viralmind kolléga az? Ahogy nézem okt. 29-én lépett be utoljára.
-
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #5604 üzenetére
Szia!
Én is feltettem de nem tapasztaltam ilyet.
dokee78
Nézd meg Szabi oldalát, nem bonyolult (illetve nagyon jól leírta a készítő).
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5298 üzenetére
Nem tette fel valami már a DD-WRT Build 15506-os verzióját? Működik minden rendben (USB csatolás stabilan ok, Samba, stb.)?
-
kano
nagyúr
DD-nél alapban működik a dolog (pár GUI beállítás után), OpenWRT-ben pedig bonyolultabb a helyzet. Attól függ milyen modemed van. Rákeresel google-ben és annak megfelelően beállítod (én most egy E1752-el szenvedek, de itt a fórumban már más modemeket is sikerült beállítaniuk).
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #5255 üzenetére
Jaj értem. De nem egyértelmű a leírás szerintem. Vagy csak én nem értettem?
Na mindegy, köszönöm!
hesszan
Gondolom, hogy az E1750-nek valami ráncfelvarrott verziója. Mi lehet egyébként a Telenor APN-je? -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Ez alapján próbáltam megcsinálni a Huawei E1752-es modemem telepítését, de a leírásból a "/proc/bus/usb/devices" fájlt nem tudtam írni. Hiába adtam rá írási jogot nem engedte. Mit lehet ezzel csinálni?
Köszi. -
kano
nagyúr
válasz
Miccsinálsz #4885 üzenetére
Azt hiszem, hogy volt már itt valakinek ilyen problémája. Bár itt senki sem foglalkozik a gyári fw-rel.
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4703 üzenetére
Óóóóó, mennyit forrasztottam azokkal. A suliba azon tanultunk forrasztani, Weller csak 1-2 darab volt.
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4690 üzenetére
Hát igen, hőlégfúvó.
-
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #4684 üzenetére
De ha jól sejtem akkor forrasztgatni kell?
-
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #4100 üzenetére
Köszi, én is láttam ezt a leírás vége felé, viszont, ha nem Huawei a modem akkor mi van? Nekem mondjuk egy Huawei E1752-es modemem van, azt hogyan tudom működésre bírni vajon (nincs benne a támogatottak között)?
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4084 üzenetére
Keresgéltem itt a fórumban és a csomagok között is (downloads.openwrt.org), de semmi.
Ha jól látom ez elég szívás. Inkább akkor hagyom a fenébe.
Köszi! -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Sikerült mindent beállítanom amit akartam az OpenWRT-ben csak a mobil internetet nem. Melyik csomagot kell feltennem hozzá? Nem találtam a csomagok leírásában olyat ami tudná kezelni az USB-s modemet.
Köszönöm! -
kano
nagyúr
Köszi, most legutóbb nem töröltem ki valóban, de korábban úgy emlékszem, hogy igen. Mindegy, most a vsftpd legalább működik rendesen és kevesebb helyet is használ mint a samba. Így marad.
gyugyo79 #3938:
Már csak az a kérdés, hogy mi van azon a filmen ami, egy zártkörű társaságnak készült? -
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #3825 üzenetére
Köszi, de a LUCI felülete a sambának miért dobhatott hibát?
Már minden megy (transmission, megosztás-mindkét partíciónak) csak a sambát nem merem feltenni, mert eltolja nekem az egészet. -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Na eljutottam odáig, hogy az ntfs fájlrendszerű vinyómat felismerte a router az USB hubomon (ami külön tápos, így a hdd is kap + tápot). Viszont a vinyóm 2 részre van osztva és csak az egyik partíciót mountolta fel. A LUCI-ból hiába mountolom fel, nem rakja be a második partíciót, gondolom a scriptben kellene hozzáadni az sdax részt is?
Ezek után a legutóbb amikor feltettem a sambat egyszerűen többet nem látta a vinyómat és a LUCI-ban a samba felületen hibákat írt ki.
Merjem felrakni ezután simán (ahogy speesdfire leírja) a samba-t?
Köszönöm! -
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #3814 üzenetére
Jajj, de hülye vagyok. Mondta is, hogy virtualboxxal szórakozik.
-
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #3752 üzenetére
A telepítéssel már nincs is gond, és már értem is, hogy mit miért csinálok. Kivételt képez a mountolásos csomagok, dolgok.
Inkább a problémamegoldással vannak gondjaim. De még jó, hogy segítetek. -
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #3750 üzenetére
Nem volt vele eddig semmi baj, csak egy érdekes dolgot vettem észre. Gyorsabban áll fel a router (áramba bedugás után) és van is net, de egy pillanatra elveszi a géptől a kiosztott IP-t, ekkor megszakad a hálózati kapcsolat is, de kb. 1s és új IP-t oszt ki neki. Utána semmi gond, de ezt minden ilyen hálózat ki/be után eljátssza. Ez a többi fw-nél nem volt, viszont sokkal lassabban állt fel a router. Akkor szerintem visszarakom a 10.03-at, ott nem volt ilyen gondom.
vargalex: Köszi! -
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #3736 üzenetére
Ott tudom, hogy van, de most megint feltettem az OpenWRT 10.03.1 rc3-at
. De most olyan problémája van mint amit írtam. A FAT-es pendrive-hoz melyik csomag kell majd?
Köszi! -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Volna egy olyan problémám, hogy amikor Speedfire leírása alapján csinálom az USB mountot NTFS-nél és elérek odáig, hogy "/etc/init.d/usbdrive start" akkor kiírja, hogy " 'bin/sh: can' open ' /etc/rc.common". Az rc.common pedig ott van az etc-ben.
Mi lehet a hiba?
Köszönöm. -
kano
nagyúr
De külső meghajtóra tettem, mert annak a leírásnak az is volt a lényege.
Írnál részleteket a megoldásról?
Köszi!
Speedfire
"Szavazni csak regisztrált felhasználok, csak az írás topicjában szavazhatnak."
Ez szerintem félreérthető, mert ez azt jelenti, hogy az írás topicjában lehet szavazni, azaz a Te általad készített Logout topicjában. Nem? Vagy csak én nem értem a mondatot? -
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #3686 üzenetére
Ugye az írásod topicjában lehet szavazni, azaz itt?
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #3683 üzenetére
Hú, ez érdekelne. Nem tudod véletlenül, hogy ez hol lelhető fel? Mondjuk, ha megint visszatenném az OpenWRT-t.
Ami hamarosan el is fog jönni.
-
kano
nagyúr
válasz
neverless #3679 üzenetére
Hali!
Én az itt linkelt DD-WRT-t tettem fel (fájl neve: factory-to-ddwrt.bin) webes felületen keresztül és tökéletes lett. Türelemmel végig kell vári és kész. Amilyen flasheléseim azóta voltak: Gyári->DD->Lengyel OpenWRT->Eredeti OpenWRT->3x-4x DD-WRT. Az elsőt kivéve mind paracssorból és mind tökéletesen működött, akkor ilyedtem meg amikor nem tudtam hozzáférni egy "jól sikerült" beállítás után az Open LUCI felületéhet, de ekkor is segített a QSS-es módszer. CSAK SEMMI PARA, NAGY LEVEGŐ ÉS ENTER! -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Amikor indítanám a transmissiont akkor a következő hibaüzenetet kapom:
"can' load library 'libcurl.so.5' "
Van valakiek ötlete, hogy miért nem tudja ezt betölteni? Mi is hiányozhat?
Köszi! -
kano
nagyúr
És a Statistics milyen lehet? Mondjuk sok minden kell hozzá...
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #3659 üzenetére
A vnstat a hivatalos OpenWRT letöltő oldalon a csomagoknál megtalálható, úgyhogy elviekben működnie kellene.
Mi ez a cron? Ezt nem találom a csomagok között.
-
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #3638 üzenetére
Igen, valószínű. Köszönöm!
Viszont: SIKERÜLT BEÜZEMELNEM AZ OPKG CSOMAGKEZELŐT!!!!!
Megy hibátlanul, de most a transmissionnal vannak problémák. De innen már az rtorrent is jó lehet.
Köszi mindenkinek a segítséget. Majd még megírom, ha sikerült minden! -
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #3635 üzenetére
Akkor viszont én szúrtam el valamit. FAT32-es USB stickkel működik?
mobal
Az USB-je tuti jó, mert a DD-WRT-vel felmountolja a megfelelő helyre, és látom is a tartalmát a pendrive-nak. -
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #3633 üzenetére
Igen, ezt próbáltam. Konkrétan nem csinált semmit.
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #3628 üzenetére
Nem sajnos. Elviekben fent van az opkg csomagkezelő, csak az opkg update parancsnál az opkg.conf-ot hiányolja a /etc könyvtárból, amire viszont nincs írási jogom.
Speeedfire
Az a helyzet, hogy az OpenWRT alatt valami miatt nem működött a pendrive-om mountolása.
Sehogyan sem tudtam felmountolni. -
kano
nagyúr
Sziasztok!
DDWRT alá optware szerkesztése:
- azt itt linkelt leírás alapján nem sikerült, de egy másik leírás alapján már majdnem.
Hogy tudnám a /etc/-be betenni az opkf.cfg filet? Nincs rá írási jogom és nem is tudom rá megadni. Van valakinek ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrotik routerek
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- alza vélemények - tapasztalatok
- Windows 10
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lézervágás, gravírozás
- OLED TV topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Dell G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB DDR4 ,512GB NVMe SSD gar
- Lamzu Maya (Cloud Grey) / 1 év Garancia
- Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB SSD gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X + RTX 4060 + 32GB DDR4 + 1TB M.2 NVMe SSD! GARANCIA/SZÁMLA!
- Thinkpad X13 Gen3 13.3" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Konyak
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest