Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz hesszan #45675 üzenetére
Egész pontosan ver 1.02.1
-
siddis
őstag
válasz hesszan #44812 üzenetére
Gyakorlatilag az SSH-s belépés után vagy azt a parancsot futtatod (és az beírja a megfelelő helyre) vagy ezt a három sort beírod -akár Midnight Commander-rel akár vi-editorral- az /etc/config/wireless -fájlba a config wifi-device 'radio0' szekció végére, de a 'config wifi-iface' fölé... Valahogy így.. És a reboot ne maradjon el..
Amúgy nekem is dettó ilyenek voltak a log-ban eddig..[ Szerkesztve ]
-- Aux armes, citoyens --
-
suste
veterán
válasz hesszan #42814 üzenetére
Pr3s-éhoz még annyit tennék hozzá, hogy én a hozzászólásokból azt vettem észre, hogy a gyárin ritkábban jön elő a wifi probléma de ha előjön, akkor nem csak a wifi hal le egy időre, hanem borítja az egész rendszert, és csak az áramtalanítás segít. Hogy melyik jobb Neked, azt döntsd el.
[ Szerkesztve ]
-
Pr3s
aktív tag
válasz hesszan #42814 üzenetére
Hidd el, a gyáriban annyi lehetőséged sem lesz, és ráadásul nem is lesz annyira stabil,mint a vargalex firm. És van rá esély, hogy a telefonok borítják meg, én sem vettem észre hibát a 4300ason, mig a telefonom nem került a képbe, random időközönként elmegy a wifi, pár perc és visszaáll.
-
suste
veterán
válasz hesszan #42809 üzenetére
Ha ki akarod deríteni, hogy melyik a ludas, akkor tedd vissza g+n -re, és egyszerre csak az egyikkel csatlakozz, hamar fogod látni a logban a dma-s bejegyzést.
Ha mégsem, akkor csatlakozz az összes klienssel, várd meg mamíg jönnek a hibaüzik, és utána próbáld egyesével.Vargalex fw-ben folyamatosan törlődik a log eleje, de van lehetőség külső eszközre is irányítani.
-
suste
veterán
válasz hesszan #42780 üzenetére
sajnos DMA hiba ellen csak a kliens wifi csere a teljes megoldás
régebben már leírtam én is, hogy a csak "G" mód sokat javít a helyzeten, de az meg ugye lassabb
az intel wifivel nem szokott gond lenni, szerintem inkább valamelyik telefon lesz szerintem
csak úgy tudod kideríteni, hogy egyesével teszteled őket, és nézed a LOG-ot![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz hesszan #42271 üzenetére
Igen egyszerre
Ez baj, nagy baj! Soros kábel segíthet rajta, vagy garancia!igen flasheltem, azaz nem! ilyen lett elképzelésem sincs mi lehet vele egyszer csak nem ment....
Én nem vagyok a garanciális szervíz, nem nekem kell kamuzni!
Most akkor flasheélted, vagy se? MOndjuk tényleg tök mindegy, mert az egyszerre villogás nem jó jel, a router folyamatosan újraindul! Olyannal viszont még nem találkoztam, ami spontán lett ilyen, ez akkor szokott előfordulni, ha rossz fw kerül a routerre! -
MODERÁTOR
-
-
suste
veterán
válasz hesszan #42214 üzenetére
DMA hiba + terhelés nálam is okozott teljes fagyást.
Nekem úgy lett stabil, hogy:
-csak "G" wifi
-transmission le/fel = 300/60 , + minidlna is ment
-csatorna kitesztelve hol a legjobb.
Az intel wifivel nem szokott gond lenni, hanem a realtek-kel (ha jól emlékszem).
Nekem a laptopot utálta. Kicseréltem a wifijét intelesre, és utána sokkal stabilabb lett.
Az a legnagyobb baj, hogy már 1 eszköz hibája teljsen lelövi a wifit. Szóval először próbáld meg kideríteni, hogy melyikkel van baj.Timeserver: time.kfki.hu
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz hesszan #6654 üzenetére
Hi!
A /etc/config/network-ben a peerdns értékét állítsd át 0-ra (vagy az is jó, ha nincs a config-ban, mert ha dns viszont van, akkor ennek a default értékét 0-ra állítja), különben a /lib/network/ppp.sh script start_pppd függvénye a config-ban manuálisan megadott dns-eket figyelmen kívül hagyja.
Az érintett kódrészlet:
local dns
config_get dns "$config" dns
local has_dns=0
local peer_default=1
[ -n "$dns" ] && {
has_dns=1
peer_default=0
}
local peerdns
config_get_bool peerdns "$cfg" peerdns $peer_default
[ "$peerdns" -eq 1 ] && {
peerdns="usepeerdns"
} || {
peerdns=""
add_dns "$cfg" $dns
}Azaz látható, hogy ha nem létezik a dns bejegyzés a config-ban, vagy létezik és a peerdns értéke 0, akkor a peerdns értéke usepeerdns lesz, egyébként ha létezik dns bejegyzés, és peerdns bejegyzés nem létezik, vagy létezik, de értéke 0, akkor a config-ban szereplő dns-eket fogja használni.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
hesszan
aktív tag
válasz hesszan #6661 üzenetére
hát lehet hogy baltával de belevertem..
ez alapjánnano /etc/init.d/custom-user-startup restart
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=99
start() {
usb_modeswitch
/etc/init.d/network restart
echo "nameserver 80.244.96.1">/etc/resolv.conf
killall dnsmasq
dnsmasq start
}csak azt nem tudom h miért nem lehet neki 1x megadni és nem mindig felülírni azt amit fingom sincs honnan szed. És a logokban látszik h a kézi végigfut, és utánna még mindig:
using nameserver 80.244.96.1#53
read /etc/hosts - 1 addresses
Could not determine remote IP address: defaulting to 10.64.64.64
local IP address 94.44.13.125
remote IP address 10.64.64.64
primary DNS address 10.11.12.13
secondary DNS address 10.11.12.14kérdés: hogyan lehet ezzel a módszerrel 2db dns címet megadni?
(ezzel az echo paranccsal hogyan tudok egyszerre több sort beszúrni)
nameserver 80.244.96.1
nameserver 80.244.97.30
pls nézzétek meg a fenti linket, és segítsetek, mert akár az /etc akár a /tmp megfelelő helyén írom át reboot vagy restart esetén simán kicseréli erre a 11.12.13 -ra.egyébként most megy, bár a prohardver és a lapcsaládja valami iszonyat mód lassú, nagyon %/+!"/+.
Sungdurung
-
hesszan
aktív tag
-
hesszan
aktív tag
válasz hesszan #6656 üzenetére
hát behidalok
daemon.notice pppd[1778]: Connect: ppp0 <--> /dev/ttyUSB3
user.info kernel: device wlan0 left promiscuous mode
user.info kernel: br-lan: port 2(wlan0) entering disabled state
user.info kernel: device wlan0 entered promiscuous mode
user.info kernel: br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
daemon.warn pppd[1778]: Could not determine remote IP address: defaulting to 10.64.64.64
daemon.notice pppd[1778]: local IP address 94.44.10.208
daemon.notice pppd[1778]: remote IP address 10.64.64.64
daemon.notice pppd[1778]: primary DNS address 10.11.12.13
daemon.notice pppd[1778]: secondary DNS address 10.11.12.14
daemon.info dnsmasq[1249]: reading /tmp/resolv.conf.auto
daemon.info dnsmasq[1249]: using nameserver 10.11.12.14#53
daemon.info dnsmasq[1249]: using nameserver 10.11.12.13#53
daemon.info dnsmasq[1249]: using local addresses only for domain lanés ezek után meg van net...
hát nem értem, eddig ide amikor jó volt mindig azt irta be hogy 80.244.96.1 vagy 97.30
a kép
Nah szóval ezt a name szerver dolgot honnan lehet defaultban beállítani?
ma este legalább 20, 30 esetben rebootoltam. 8meg reggel is 2-3x csak siettem munkában nem volt időm baszakodni vele. (az éjszakai cron automata network restart nem kapott jó dns-t reggel meg nem volt net)[ Szerkesztve ]
Sungdurung
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
válasz hesszan #6178 üzenetére
Hi!
Csak, hogy tisztán láss:
A /etc/init.d/network script start függvényében egy ilyen sor szerepel:
ifup -a
Azaz így az összes interface-t indítja. Míg az ifup wan csak a wan interface-t. Azaz szerintem nem ez volt a baj.
Csak természetesen a /etc/init.d/network restart le is állítja előtte az interface-okat.Alex
-
vargalex
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz hesszan #6169 üzenetére
Szia!
Ha minden igaz, akkor ezt kell betenni a crontab-ba, ahhoz, hogy 12 óránként lefusson a script... Ennek hatására egészen pontosan reggel, és este 6-kor fog lefutni.
* 6,18 * * * /etc/init.d/custom-user-startup
De megcsinálhatod azt is, hogy mondjuk elindul hajnali 2-kor, és 4-kor. Így, elméletileg egész nap folyamatos lesz a netkapcsolat, hajnal 2 és 4 közt pedig úgyis alszol jó esetben. Ez így nézne ki:
* 2,4 * * * /etc/init.d/custom-user-startup
A crontab-ot a
crontab -e
paranccsal tudod szerkeszteni... Persze ha nincs fent, akkor ehhez fel kell tenni a cront-t, de gondolom ez magától értetődik...
Én legalábbis így tudom, remélem így működik OpenWrt alatt is!
[ Szerkesztve ]
-
hesszan
aktív tag
válasz hesszan #6112 üzenetére
Sziasztok.
sajnos a héten nincs időm googlizni.
Hogyan tudom beállítani azt hogy a
/etc/init.d/custom-user-startup
Tartalma:
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=99
start() {
usb_modeswitch
lefusson minden 12 vagy esetleg 22 órában? És akkor a modem automatán újraindulna nem várná meg hogy a Voda szakítsa meg a kapcsolatot. (avagy hogyan tudnám rábírni arra a cucost, hogy amikor megszakad és szerencsétlen próbál újra csatlakozni akkor a az usb:modeswitch parancsot is hajtsa végre.a részletes válaszokat előre is köszönöm
Sungdurung
-
MODERÁTOR
-
hesszan
aktív tag
válasz hesszan #6071 üzenetére
Sziasztok!
a fenti 6071 hsz két kérdésre senki?
a 2 kérdés fontos lenne. itt van a log amit a bekapcsolt router csinál miután a VF megszakítja a netet próbálkozik a router 18:36-ig, és a végén van olyan log is amikor újra indítottam a wan-t a webes felületről. az 18.38tól van és sikeresen csatlakozik...
linknem tudom mi más ha magától próbál csatlakozik, és mi változik ha én indítom újra a routert a vagy Luci alól nyomok a meglévő beállításokra egy apply-t.
légyszíves segítsetek köszi
Sungdurung
-
hesszan
aktív tag
-
04ahgy
nagyúr
válasz hesszan #5269 üzenetére
Nem hiszem, hogy gond lenne, az egyik legjobb minőségú Chieftec BlackBox a külső házam, 1,5TB Samsung HDD-vel.
Ki is fogom próbálni...
3G modem esetén, automata a működés? Tehát úgy értem, jön a rendes net az ADSL oldalról, meg bekapcsolt routernél bedugom a 3G modemet. Ha ezután megszűnik az ADSL net, magától átvált a másik netforrásra? (Tehát ilyen backup jellegű működés van-e?)
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz hesszan #5261 üzenetére
USB hubot kezel ez a kis szépség? Tehát hogy egyszerre legyen rajta 3G modem és valamiféle háttértár is, vagy akkor már LAN-on érdemes egy NAS-t rákötni...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
kano
nagyúr
válasz hesszan #5263 üzenetére
Köszi! Én is csak ennyit találtam, de tényleg csak ennyi lenne?
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz hesszan #5261 üzenetére
Itt vannak értékes infók róla.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
r3pl4y
aktív tag
válasz hesszan #5239 üzenetére
Sziasztok!
vsftpd -t telepítek de nem csak úgy simán hanem xinetd -vel... de nem megy. Itt a config file:
service ftp
{
disable = no
socket_type = stream
user = root
server = /usr/sbin/vsftpd
server_args = etc/vsftpd.conf
wait = no
nice = 10
only_from = 0.0.0.0/0
}És a system logg:
Oct 27 19:58:42 OpenWrt daemon.debug xinetd[6877]: Reading included configuration file: /etc/xinetd.d/vsftpd [file=/etc/xinetd.conf] [line=6]
Oct 27 19:58:42 OpenWrt daemon.err xinetd[6877]: Port not specified and can't find service: ftp with getservbyname
Oct 27 19:58:42 OpenWrt daemon.crit xinetd[6877]: 6877 {init_services} no services. Exiting...Nem értem mi a baja... :S
"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
vargalex
Topikgazda
válasz hesszan #5191 üzenetére
Hi!
Amit mindenképpen megpróbálhatsz (a /etc/config/transmission-ban):
1. a preallocation-t állítsd 1-re, ugyanis 3-nál előre lefoglalja a teljes méretet a vinyón. Ez folyamatos írást jelent tulajdonképpen úgy, hogy még nem is kezdett el letölteni semmit.
2. a cache_size_mb default-ban 2, a nálad alkalmazott 200 MB szerintem a RAM mérete miatt nagyon irreális.
Alex
-
Keresztapper
senior tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz hesszan #5167 üzenetére
Hi!
Nálam a 2.11-es transmissionnal nincs semmi gond. Ha ilyen magas a processzor használat, akkor inkább azt mondanám, hogy valószínűleg ellenőrzi a letöltött anyagot. Persze ekkor kellene, hogy válaszoljon, csak sokkal nagyobb idő elteltével.
Mi most a transmission config-ja nálad?
Persze lehet, hogy az NTFS nem tetszik neki. Én egyébként is ext3/4-et ajánlok mindenkinek, amennyiben lehetséges.A vinyó particionálása attól függ, hogy hány partíciót szeretnél használni. De a particionálást, formázást megteheted a routeren is. Amit érdemes betartani: a swap-ot érdemes első particiónak tenni, mert ott a leggyorsabb minden vinyó (bőven elég egy 256 MB-os is, sőt kevesebb is).
Filerendszernek én legalább ext3-at, de inkább ext4-et ajánlok.
Alex
-
MODERÁTOR
válasz hesszan #5117 üzenetére
Na tessék... Meg van oldva!
A mérethez még annyit, hogy egyszer láttam olyat, hogy valaki félrenyomkodott az fdisk-ben, és 4GB swap-et csatolt fel. Igaz, hogy az Tomato alatt volt, és ASUS-on, valamint nem file, hanem partició, de ez ebből a szempontból szerintem teljesen mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz hesszan #5117 üzenetére
Hi!
Az általad ide másolt script soha nem fogja meghívni a start függvényt.
Helyesen inkább így lenne:
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=99
start() {
swapon /mnt/hdd/swapfile
}És mivel nem volt include-olva a /etc/rc.common, így az enable-nak sem volt semmi hatása (az is ott van definiálva). Tehát az automatikus induláshoz kell még egy
/etc/init.d/swapf enable
Alex
-
MODERÁTOR
-
r3pl4y
aktív tag
válasz hesszan #5096 üzenetére
Szerintem a swap-et nyugodtam megcsinálhatod 512Mb -re is... igazából ha seedelni kell akkor nagyon sok torrent futhat egyszerre... nálam asus-on volt amikor 20-30 torrentet is seedeltem... rTorrent alatt... (én nem szeretem a transmission-t)...
"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
vargalex
Topikgazda
válasz hesszan #5088 üzenetére
Hi!
Csak a /etc/config/transmission-t kell szerkeszteni! A bajod szerintem összesen annyi, hogy a /etc/config/transmission-ban a paraméterek nevében "-" helyett "_" kell, hogy szerepeljen. Ezekből fogja majd a /etc/init.d/transmission előállítani a settings.json file-t, és a "-"-eket is cseréli "_"-ra.
Alex
-
MODERÁTOR
válasz hesszan #5093 üzenetére
Melyik settings.json-t? vargalex olyasmit mondott, hogy nem is kell a settings.json-t szerkeszteni, hanem az előbb is melített /etc/config/transmission file tartalmazza a beállításokat, és a transmission indításakor ebből generálja le a settings.json file-t, ezért íródik mindig felül, amit abban módosítasz.
-
MODERÁTOR
válasz hesszan #5084 üzenetére
"sajnos a 2. kérdésre nem találom a választ a neten."
Rossz helyen keresed..
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_4380-4380.html[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
-
hesszan
aktív tag
válasz hesszan #4986 üzenetére
Hát nem.
A vinyót random nem csatolja fel...A services - network share alatt még mindig a fenti hiba van, és sztem az a swapfile os parancs sem működik jól, sztem azt sem indítja el (ha esetleg a vinyót mégis sikerül)
akinek van ötlete az pls ossza meg velem, hogy hogyan lehetne a vinyót mindig felismertetni vele. (wd 500gb külső )
kösziSungdurung
-
hesszan
aktív tag
válasz hesszan #4984 üzenetére
A system log-ot felraktam a webre ha valaki kíváncsi rá:
ez egy reboot után rögtön nem müködő link
ez pedig egy másik reboot link2létezik, hogy sok a most benne lévő 24 torrent (kb 35gb lenne)
emiatt dobálná a sambát el? vagy esetleg a torrentek újraellenőrzését nem bírja?Van, hogy a router magától újraindul (reboot után pár perccel)
Sungdurung
-
MODERÁTOR
válasz hesszan #3191 üzenetére
Szia!
Ez sajnos minden bizonnyal igaz... A helyzet az, hogy alapesetben az utólag feltett csomagokat a router flash memóriájába telepíti az OpenWrt, és abból ~4MB marad szabadon a flashelés után. Ez van akinek elég, de van akinek nem. Minden esetre sokkal kényelmesebb, ha mondjuk 1GB helyet kell beosztanod erre a célra. Erre két lehetőséged van, amit vargalex kolléga pont tegnap linkelt valakinek. A jobb megoldás mindenképpen az extroot verzió, de sajnos ez a nehezebben kivitelezhető. Természetesen a jelen problémádat a másik megoldás is elhárítja, de az egyéb előnyök elmaradnak.
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
válasz hesszan #3157 üzenetére
Hi!
Akkor lehet, hogy mégis külső ház inkompatibilitás lesz. Persze HUB nélkül még megér egy próbát. Vagy egy másik táppal.
Természetesen a HUB-ra annyi HDD-t csatlakoztathatsz, amennyit csak tudsz. Típusuk, méretük, sebességük mindegy. Nekem jelenleg egy pendrive, egy HDD és egy nyomtató van rajta. De volt már a 4. porton egy második HDD is. Gond nélkül ment.A g-s WiFi jellemző sebessége inkább 19 Mbit/s, ami 2432 kB/s. Tehát ezek alapján a sebességedre azt lehet mondani, hogy rendben van.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz hesszan #3150 üzenetére
Hi!
Felismerésnél még teljesen mindegy a filerendszer, tehát azzal nem fogsz előrébb jutni. Három lehetőséget látok:
1. Nem kompatibilis a külső ház az OpenWrt-vel (bár én személyesen még nem láttam ilyet)
2. Hibás a vinyó tápja
3. Hibás a HUBElső körben megpróbálnám csak a vinyót közvetlenül a routerra kötni.
Alex
-
MODERÁTOR
válasz hesszan #2725 üzenetére
A kérdésre a választ sajnos nem tudom, de annyit segítek, hogy ha használod a "Programkód" gombot a hozzászólásod írásakor, és gomb megnyomásakor megjelenő TAG-ek közé teszed be a tartalmat, akkor nem töri szét az oldal. :-)
Valahogy így:
root@OpenWrt:~# cat /etc/usb_modeswitch.setup
########################################################
# Huawei K3765
#
# Contributor: Felix Schwarz
DefaultVendor= 0x12d1
DefaultProduct= 0x1520
TargetVendor= 0x12d1
TargetProduct= 0x1465
MessageContent="55534243123456780000000000000011060000000000000000000000000000"[ Szerkesztve ]
-
hesszan
aktív tag
válasz hesszan #2676 üzenetére
Sziasztok!
nah mint írtam a K3520 összelőttem és megfelelően müködik.
De túl szép lenne az élet ha nem akarnám variálni. De akarom, bár még az automata tárcsázást sem állítottam be.
(erről a mostani szerencsés csillagállásról már egy backup mentést csináltam)K3765-z (ZTE és nem huawei modem!!) merthogy ennek felfelé nem 03, hanem 1-1,5Mbit a sebessége a voda hálózatán.
Szóval olvasgattam, mindenhol azt mondják : pl hogy a modemet át kell váltani pendriverol cdromra onnnan modemre. Votl aki dupla váltásról beszélt, Erre van is switch modem package.
gondolom ssh keresztül kell beállítani.kérdések
hol van a package?
Ezt beleírom az ok?root@OpenWrt:~# cat /etc/usb_modeswitch.setup
########################################################
# Huawei K3765
#
# Contributor: Felix SchwarzDefaultVendor= 0x19d2
DefaultProduct= 0x2000TargetVendor= 0x19d2
TargetProduct= 0x2002MessageContent="55534243123456780000 00000000001106 0000000000000000000000000000"
(én raktam bele 2db space hogy ne törje szét az oldalt.)
ezt az utolsó sort a message contentet nem vágom. (a többit is csak azért mert angolul van)
vagy találtam egy ilyet de ez ASUS routerre irták..
usb_modeswitch -v 19d2 -p 2002 -M 55534243EE0000006000 000000000611062000000000000 000000000000000
(én raktam bele 2db space hogy ne törje szét az oldalt.)Szoval pls aki érti a parancsokat elmagyazárhatná hogy mit és hol írjak át.
ÉS
hogyan kell azt beállítani, hogy a 65-usb-serial előtt ezek a váltások megtörténjenek, és az ott beállított Vendor= 0x19d2 Product= 0x2002 ok legyen.Sungdurung
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
válasz hesszan #2614 üzenetére
Gondolom a wan kapcsolatot hamarabb fel akarja építeni, minthogy az USB-n felismerné a modemet. Ha az ahhoz tartozó beállításoknál nincs olyan, hogy próbálja mindíg felépíteni, akkor csinálhatsz egy startup file-t, ami utolsóként indul és a network-ot újraindítod. Pl. az /etc/init.d/custom-user-startup-ban legyen ez:
#!/bin/sh /etc/rc.common
# Copyright (C) 2006 OpenWrt.org
START=99
start() {
}Majd
/etc/init.d/custom-user-startup enable
[ Szerkesztve ]
Alex
-
veterán
válasz hesszan #2616 üzenetére
telnet, es mindent kezdhetsz elolrol
"Visszaállítás:
Mi van abban az estben, ha annyira belepiszkáltunk a rendszerbe, hogy nem reagál semmire. Se ssh, se webui, se ftp stb.
Erre találtak ki egy kiskaput a rendszerben.1. Áramtalanítsuk a routert.
2. Húzzunk ki minden ethernet kábelt,csak az legyen rádugva amire a gépünk csatlakozik.
3. Állítsunk be a gépen statikus ip-t (ezt minden rendszernél máshol kell beállítani).
Az ip legyen 192.168.1.2, maszk 255.255.255.0, átjáró 192.168.1.1 .
4. Dugjuk vissza a táp kábelt a routerre.
5. Amikor indul a rendszer nyomjuk egy kis ideig a qss gombot, amikor gyorsabban villog a sys gomb telneten tudunk rá csatlakozni, majd újra kezdhetjünk az egész rendszer konfigurálni.2 parancs van amit ekkor használni kell:
mount_root
firstboot"es meg egy passwd sem art.
[ Szerkesztve ]
-
hesszan
aktív tag
válasz hesszan #2584 üzenetére
Sziasztok!
pls help.
reggel még ment a router. oper wrt van rajta. Most délután néztem sajnos nem jó.
reggel mentem el müködés közben kihuztam belőle az usb modemet.
most délután kibe kapcsoltam, reseteltem, de ip cimet sem oszt ki.
sem ssh-n sem webes felületen nem érem el. Pls help, hogyan tudnám alapba állitani, illetve mitől lehetett?Sungdurung
-
veterán
válasz hesszan #2582 üzenetére
Szia!
Ezekszerint (bocsi ha hulyeseget irok egy ilyen korai oran) az OpenWRT-ben a default beallitas az ash hasznalata. Szerintem az ash nem tudja ertelmezni a parancsot. Telepits bash-t!
Amugy lenne egy par kerdesem:
1. 60 Mbites nettel es DHCP-vel elboldogul az 1043ND?
2 Ha webes feluletrol (feltetelezem hogy lehet) toltom fol az OWRT-t a routerre akkor lehet valami gond? (egyszer az Asus routeremre raktam DD-t es vegig a torkomban dobogott a szivem )
3. Egy ilyennel elbir az 1043ND es az OpenWRT? Hallottam olyat, hogy nem ismeri fel a HDD-t. F[ Szerkesztve ]
-
hesszan
aktív tag
válasz hesszan #2581 üzenetére
nah közben google a barátom.
nagyon sok oldalon van foglalkoznak vele, kezd bennem körvonalazódni hogy mi a stájsz
az normális hogy lsusb parancsra az irja vissza h -ash: lsusb_notfound mit nem talál? a parancsot?
nah még azt fogom kipróbálni, hogy az e220-asra mit reagál. mert a k3520 vagy a 3765 nem akar indulni...Sungdurung
-
vargalex
Topikgazda
válasz hesszan #2571 üzenetére
Hi!
Nem használtam még 3g-s modemet routerrel, de szerintem még egy kmod-usb-serial csomag kell hozzá. Az látszik, hogy a storage-okat felismerte.
Elvileg így már meg fog jelenni a dmesg-ben. Ha nem szerepel a /etc/modules.d/60-usb-serial-ban ez a vendor, illetve product, akkor még ott fel kell venni.Alex
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Speeedfire
félisten
válasz hesszan #2404 üzenetére
1. a gyári nem tud, moddolt igen (openwrt, ddwrt), képeket keress a gugliban
természetesen lehet webes felületről is konfigurálni mind a 2 fw-t
2. aktív usb hubbal igen
3. igen, a web felületrőlFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- Házimozi belépő szinten
- Formula-1
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest