Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
Sziasztok,
Gyári SW-vel rendelkező routerem véletlenszerű időközönként (egyébként terhelés nélkül, csak pár eszköz browse-ol rajta keresztül, max 1-2 torrent) megszűnik működni. DHCP-n címet nem oszt, management felülete nem érhető el. Power cycle minden esetben segít a problémán. System log-ban semmilyen releváns infót nem találok. Van ötlet arra, miként lehet ezt a hibát leszűkíteni? Máskülönben a gyári SW-vel semmi gondom, teszi a dolgát, csak ezért nem frissítenék (hacsak nem muszály).
Firmware Version:
3.13.12 Build 120405 Rel.33996n
Hardware Version:
WR1043ND v1 00000000Más is tapasztal ilyen gondokat?
-
krealon
veterán
válasz jimmy1801 #41998 üzenetére
Ha a kliens tud aktiv modban mukodni, akkor nem kell masik port.
Ellenkezo esetben a gyari firmaware-ben levo szerver konfigjabol kene kideriteni, hogy mely portokat hasznal passziv uzemmodban. Doksiban nem irjak, igy ez gyakorlatilag a 1024 - 65535 -ot jelenti.
OpenWRT + vsftp-nel allithato a passive FTP port range.
-
jimmy1801
tag
Sziasztok!
Tud valaki nekem segíteni ebben?
Adott egy TP-Link TL-WDR3600 v1 Vargalex 1.1.7 firmware-el. Wifin és kábelen osztja a netet több gépnek. Erre csatlakozik másik helyiségben kábelesen egy TP-Link 1043ND gyári firmware-el. Ez osztja 3600-ról kapott netet több PC-nek kábelen. Ez rendben is van. A kérdés az, ha használni szeretném a gyári szoft FTP-jét, milyen portokat kell nyitni a 3600-on. Mert ha csak 21-est nyitok nem megy. Gondolom kell valamilyen adat port is, de fogalmam sincs melyik az. Sajnos firmware-t nem cserélhetek a 1043-on. -
Flashget
félisten
Hi.
virtual servert a legutolsó vargalex fw-ben hol találom meg? legalábbis a gyári fw-ben ezen a néven van.
portforwardot szeretnék beállítani torrent kliensnek ami PC-ről fut, tehát nem külső vinyóról!Realme GT Master Edition
-
chros
őstag
válasz Intruder2k5 #41991 üzenetére
Nekem is csak neha jelentkezik a bug (transmission v2.50), berakok valamit, otthagyom, aztam egyszer csak lejon. KOzben a bentlevoek kozel nehany (nem mind!) neha pirosra valt, utana megint zold
-
b10up
tag
válasz Intruder2k5 #41991 üzenetére
Gatewaynek a 178.33.100.254-et megadva mindkét helyre látszólag a transmission is helyrejött, legalábbis egyből talált peereket. Csak maradjon is így, és ne legyen véletlen.
Érdemes csinálni egy traceroute-t és figyelni, hogy hol akad el mikor nem jó, és hol megy át mikor jó, legalábbis én ez alapján próbálok egy üzemképes gatewayt keresni.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
b10up
tag
válasz Intruder2k5 #41988 üzenetére
Oké, remélem segít. Itt megszüntette a random időtúllépéseket.
Update: PC-n már nincs gond, de a transmission még kiakad, de közben tölt, és frissíti a trackert.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
b10up
tag
Azt hiszem sikerült megoldani annak a bizonyos torrentoldalnak a tracker timeout problémáját. A képen látható IP-ket kell felvenni a static routing táblába, nekem azóta nem akadt le. Így nem a 81.183.0.73 (amivel próbálkozik sikertelenül néha) hanem a 81.183.0.77 IP című routeren keresztül lehet elérni a trackert.
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
válasz Intruder2k5 #41985 üzenetére
Jah, persze, értem. Akkor majd meglátjuk hogy s mint lesz. Köszi
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
MODERÁTOR
-
McSzaby
őstag
-
MODERÁTOR
-
McSzaby
őstag
válasz Intruder2k5 #41981 üzenetére
Jah, ez tiszta, de 5ghz-nál még jó lehetek egy 150-200 mbps-re szerinted?
-
MODERÁTOR
válasz McSzaby #41980 üzenetére
Hát ez az, erről beszélek... Az a környezet, ahol a sajátod mellett még 13 másik WiFi hálózat jele zavar be, cseppet sem nevezhető ideálisnak, és mondhatni reménytelen vállalkozás, hogy ettől nagyobb sebességet érj el! Én azt mondom, hogy még a 100Mbps is nagyon jónak mondható...
-
McSzaby
őstag
-
MODERÁTOR
-
McSzaby
őstag
válasz Intruder2k5 #41977 üzenetére
Hát kliens oldalon egy elég komoly üzleti lapos található, szóval csak a rutcsival lehet a gond. A 5ghz-ről már mindent tudok csak azt nem, hogy érdemes-e belefeccölnöm hosszútávon... Kell 2,4-s is, szóval az itthoni "szerverbe" lesz véve egy PCE-E-s kari oszt' remélem az megoldja a sebességet. Kliens oldalra meg keresek egy pofás adaptert, csak kár, hogy 5Ghz-sből még nem találtam ilyen "slim", vagy milyen fajtát. Ami alig látszik ki belőle..
-
MODERÁTOR
válasz McSzaby #41976 üzenetére
Másik WiFi hálózat van a vételkörzetben? Mellesleg lehet, hogy éppen a kliens gyenge a nagyobb sebességhez! Mondom ezt én, aki egyébként nem szeretem a TP-LINK-et!
Sajnos nem tudok szám adatot mondani, mivel azzal nincs tapasztalatom, de elviekben 5GHz-en nagyobb sebesség érhető el, mivel nagyobb a frekvencia, viszont ugyanezen okból a környezeti tényezők, falak, és egyéb akadályok jobban is csillapítják a jelet, mint 2.4GHz-en!
szerk.:
Most nézegettem smallnetbuilder-en, 5GHz-en jellemzően 130-150Mbps értékeket írnak, persze router típustól függően! Ott Te is tudsz tájékozódni![ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
válasz Intruder2k5 #41975 üzenetére
Az ideális, hogy 1,5 méterre van tőlem full jelerősségen? 5ghz-s routerekből,ap-kból mennyi a max. kb. amit ki lehetne húzni?
-
MODERÁTOR
-
McSzaby
őstag
Háj!
Az miért van, hogy a fantasztikus 1043 nem adja le még a 100mbps-t se Wifin?? Oké, hogy 300 csak az elméleti sebessége, de azért magasabban kéne lennie a gyakorlati sebességnek. Channel,Bandwitch,mit tudom én milyen alap trükkök már megvoltak. Mit tudtok még modnani?
-
-
doberman
senior tag
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Intruder2k5 #41970 üzenetére
transmissionban nem megy
-
MODERÁTOR
válasz CoolBoy323 #41969 üzenetére
Hát nem tudom, én nem használok transmission-t, rtorrent-ben a jelenség annyi, hogy időről időre, egy-két torrent piros lesz, aztán később az is bezöldül, de a seed azért megy, ugyanolyan adatmennyiségek felmennek nálam, mint amikor rendben volt minden!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Intruder2k5 #41890 üzenetére
nincs valami megoldás rá, mert így mindig megáll a seed
-
akom
őstag
Sziasztok!
Van olyan USB-s tuner, ami mind a 3 muxot tudja egyszerre fogni?
Vagy ha szeretné az ember mind a 3-at fogni akkor 3 tuner kell?Illetve használja valaki előfizetéssel? (kártyaolvasó+kártya kombóval?)
-
doberman
senior tag
sziasztok.
felvittem a webkamerámat a tetőre és egy usb extenderrel utp-n levezettem, ott egy passzív hubba csatlakozik.
ha a hubot laptopba dugom akkor megy a kamera kép. ha a routerbe akkor nem:Jun 9 12:08:38 OpenWrt user.info MJPG-streamer [2287]: starting input plugin input_uvc.so
Jun 9 12:08:38 OpenWrt user.info MJPG-streamer [2287]: starting output plugin: output_http.so (ID: 00)
Jun 9 12:08:38 OpenWrt kern.err kernel: [ 196.060000] uvcvideo: Failed to submit URB 0 (-28).
Jun 9 12:08:38 OpenWrt user.info MJPG-streamer [2287]: Error grabbing frameslsusb kimenet:
root@OpenWrt:~# lsusb
Bus 001 Device 002: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 046d:0825 Logitech, Inc. Webcam C270
Bus 001 Device 004: ID 13fe:1a00 Kingston Technology Company Inc. 512MB/1GB Flash Driveha kihagyom a képletből az extendert akkor megy a routeren a kamera....
van erre ötlet? vagy felejtős?8lnu
-
MODERÁTOR
Ezen kár szenvedni srácok, már lerágott csont, a hiba a szolgáltatónál van, és nem nálunk! Nem csak a torrentek pirosak időnként, de az oldal elérése is akadozik, ha éppen olyan kedve van, akkor ~5mp-et is gondolkodik egy-egy klikkelés után!
-
Truman
senior tag
válasz ///Krisz\\\ #41962 üzenetére
Értem, köszönöm a választ. Akkor ezek szerint, nem egyedi eset az enyém. Egyelőre akkor áttérek asztali gépre a torrentezéssel, remélem azzal legalább vissza tudom seed -elni, ami kell.
Jó lenne, ha csinálnának valamit vele, mert elég sokat zabál így az asztali gépem, mire visszaseedelek.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Vigyorka
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Akinél nem megy a torrent (piros X) nézzen szét az oldal fórumán ahonnan a torrent fájl letöltötte...
Főleg a legnagyobb oldal szenved a "gondtól"Próbáljátok ki az "erőltetett Indítást" (a piros X marad, de a le és feltöltés müxic )
Vigyorka
-
Truman
senior tag
válasz GZoli7 #41954 üzenetére
Tehát akkor most rendesen számítógéppel torrentezel és így is jelentkezik a hiba? Mindegyik trackernél? Te melyik Internetszolgáltatónál vagy?
A letöltés amúgy szépen megy, tehát ha zavarni akarná az ISP, akkor inkább azt zavarnák.
Sőt csinál olyat is, hogy letölti szépen, de az a torrent oldalon mégsem jelenik meg a seed kötelezett torrentek listájában. Már attól félek, hogy kifognak rúgni csalás miatt, pedig abszolút nem tudatosan csinálom.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
McSzaby
őstag
Valaki próbált már Openwrt alá felrakni valamilyen monitorozó tool-t? Pl.: Zabbix,Cacti ilyesmi... Elbírja a kis router ezt egy kicsi hálózatban, fel lehet egyáltalán rakni rá?
-
gerokrisz
tag
Sziasztok!
Arra van valami megoldás, hogy most ugye 2vlan van, viszont legyen egy 3. is, ami mondjuk Port2-be dugott gépet ne DHCP-z ze hanem bridgelje át a Port0-ra? Mert a UPCtől kapok több IPcímet és szükségem lenne még így párra.
Illetve hogy van egy másik routerem a PORT5-ben DD WRT-vel és arra is 2külön VLAn-t akarok 2külön DHCP tartománnyal, ezt most a dd wrt-s router oldja meg, de kivitelezhető lenne hogy ez a router kezelje annak is a vlanjait?
Előre is köszönöm!Üdv.
Türelem... A hosszú élet ritka!
-
ggaben01
csendes tag
Sziasztok
Tegnap bekötöttek hozzam csodas T-s ADSL netemet. Minden franko,egyetlen gondom van csak. A routert egyszerűen nem tudom bekonfigurálni. A T adott egy ilyen Pirelli márkájú WIFI routert aminek en semmilyen funkcióját nem szeretnem használni de mivel ez egyben a modem is ezert kihagyhatatlan a rendszerből.
Próbáltam mar sok fele konfigot a 1043nd-n de nem tudom rábírni hogy "átengedje magán a netet".
A 1043nd-n Vargalex legújabb Openwrt-je fut, eddig nem is volt vele semmi gondom.Tudnátok valami tanácsot adni mit és hogyan kéne beállítanom?
Előre is koszi
Udv
Gaben -
Truman
senior tag
Sziasztok!
A Transmission torrent kliensem szinte minden második futtatott torrentre ezt a hibaüzenetet dobja:"Tracker returned an error: Tracker gave HTTP response code 0 (no response)"
Az összes torrent különben mind ugyan attól a trackertől származik. Eddig minden jól működött, az utóbbi 1-2 hétben boldogít ezzel. Nem tudja valami mi ez, és hogyan tudom elhárítani a problémát?
(Router: TP-Link WR1043ND, OpenWrt: v10.03.1, Transmission: v2.32)
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
GZoli7
senior tag
válasz Intruder2k5 #41951 üzenetére
Természetesen azzal sikerült, szívesen segítek, de nem vagyok budapesti.
-
MODERÁTOR
-
GZoli7
senior tag
válasz Intruder2k5 #41947 üzenetére
Tökéletes és már fel is ment a legújabb.
-
GZoli7
senior tag
válasz Intruder2k5 #41947 üzenetére
Ezer köszönet!
-
GZoli7
senior tag
válasz bela12345 #41944 üzenetére
Épp tegnap előtt sikerült megcsinálnom az enyémet, egy hasonló "frissítés" után.
Viszont még mindig nem tudom, hogy melyik az a gyári firmware, ami nem tartalmazza azt a levágandó részt, ami miatt gond lehet. Az első hozzászólásban lévő módosított gyárira mutató link viszont nem működik.[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz vick33 #41942 üzenetére
a kompromisszum nem azt jelenti, hogy teljesen le kell mondani a letöltésről
korlátozni kell
az alapbeállításos 2MB/s le/feltöltés + HD filmnézés tényleg nem megy, de 1MB/s vagy méginkább 0,5MB/s + HD film már menne szerintem (de a többi szolgáltatástól és klienstől is függ!)
persze ez sok embernek már vállalhatatlan (csak azt nem tudom, hogy miért olyan sürgős? ) -
bela12345
csendes tag
Sziasztok !
Segítséget kérnék.
Sikerült téglát csinálnom a tp-wr1043nd v1.8 -as routeremből.
Abban kérném a segítségeteket, hogy ki, hol mennyiért tudná ezt nekem újra használhatóvá tenni.
Akkor ment tönkre amikor vissza akartam tenni az OpenWRT firmware helyett az eredeti gyárit .
Küldött egy üzenetet hogy az a file amit fel akarok rakni az nagyobb mint a rendelkezésre álló hely, amit nem egészen értettem, mert ez az eredeti firmware volt szóval azt mondtam neki, hogy folytassa......
Hát ennyi, most már csak villognak az elején a LED-ek amikor bekapcsolom de nem tudok hozzáférni..
A segítségedet előre is köszi!!
Üdv
-
MODERÁTOR
-
chros
őstag
válasz Intruder2k5 #41938 üzenetére
Hetvegen kiprobalom ha van egy kis ido laptop+1043ND+720p_mkv es megiroma tapasztalatokat ...
Szerintem seed mellett nem kellene, hogy nagy baja legyen a dolognak, az mas kerdes ha beraksz valamit tolteni ... Na ez mar macera ! Es akkor kozben azt figyelni, mikor tudsz berakni valamit, haaat ... En nem tennem. -
ankaz
tag
Sziasztok, egy kis segítség kellene. Kb 2 hónapja használom a vargalex féle OpenWrt v1.1.7 r35342 Eddig hibátalnul ment: transmission, minidlna. Mióta van ez a mizéria a seed körül (Tracker give HTTP response code 0) a minidlna is elkezdett szarakodni. Megnézek egy sorozatot (40perc) majd a film után kidob a tv (Samsung C650) hogy nincs több fájl. Router restart (hol Luciból vagy ha nem engedi akkor ssh-n reboot now paranccsal) és megint tökéletesen működik, de csak megint 1 film erejéig. Ha Luci megállt akkor a network share még szokott menni. Egyébként ha számít ext3 egy külső tápos winyón. Ez a konfig ugyanezzel a beállítással 2 hónapig ment, egyszercsak elkezdte ezt. System logban semmi érdekes bejegyzés.
Javaslat? -
MODERÁTOR
válasz vick33 #41937 üzenetére
Szia!
Véleményem szerint a szerverről ez komoly visszalépés lenne ilyen téren, és félő, hogy csalódás lenne a vége! Nem tudom más, hogy van vele, de én semmiképpen sem vállalnám be, hogy azt mondjam, cseréld le, és dobd ki a szervert! Még az erősebb, WDR3600 esetén sem! Egy ilyen routeres megoldás mindenképpen kompromisszumokkal jár, amihez egy szervernél minden bizonnyal nem voltál hozzászokva!
-
vick33
tag
Sziasztok az a kérdésem hogy jelenleg egy linuxos atom szervert használok torrent seedre, meg samba megosztásra otthon, de a routerem döglődik, és ha veszek egy újat akkor lehet kiejteném a szervert a játékból. A kérdésem az, hogy egy 1-2 terás usbs vinyóval úgy hogy seedel a router pár torrentet van e arra esély hogy sambán keresztül értelmesen tudjunk a vinyóról videókat nézni(sokszor HD mkvk-at). Amikor még a szervert szereztem pár éve akkor még a routeres dolgok elég próblémásak voltak, de lehet mostmár megéri újra átgondolni a dolgot. Ha ez a router nem tudja ezt akkor van-e esetleg ötletetek melyik lehet jó, mert egy éves áramszámla különbség kb behozná a router árát:-) De az nem szeretném hogyha HD filmeket akarok nézni akkor közben ki kelljen kapcsolgatni a seedelést:-) előre is köszi a tippeket
-
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
vargalex
A (41802)hsz betettem a kért logot.Megtudod nézni mert semmit nem jutottam előrébb,pedig már reseteltem is a routert és feltettem az 1.1.7 fw.t de a sebesség routerrel még mindig 6-6,5mbps a 10 helyett.Modemmel megvan a 10mbps bőven.
És még egy dologra rájöttem.Az androidos telón mértem a sebességet és teljesen tökéletes.Arra gondoltam nem lehet -e a gond okozója a win7?.Mert nem rég került fel és kb onnan veszem észre ezt a problémát.
Esetleg a hálókártya beállításainál lehet valami nem jó?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
erre az a megfelelő folyamat, hogy kéred, hogy engedjék be az általad használt ip-tartományt is a tűzfalon. ez miért nem járható út?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Lala6
őstag
-
winhate
őstag
Érdemes felrakni az uj firmwaret ? TL-WR1043ND_v1_130428
Jelen pillanatban a TL-WR1043ND_V1_120405 van rajta.
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Gyári firmware-val nem fog menni. Alternatív firmware alatt ssh tunnel-el nem gond.
Persze, ha a router mögött lévő PC-re raksz VPN szervert, vagy SSH szervert, akkor úgy is megoldható egy port továbbítással.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Lala6
őstag
Sziasztok!
Akadt egy problémám, amire nem tudom a megoldást.
Az otthoni gépemről szeretnék a munkahelyen lévő 1043-as routerren keresztül csatlakozni a net-re. A lényeg az, hogy kifelé a melóhelyi IP címem látszódjon.Meglehet ezt valahogy oldani? Gyári fw van a routeren.
[ Szerkesztve ]
-
lee732
tag
Sziasztok,
Nemrég bedöglött az USB-s vinyóm, és most kéne egy új, amit erre a router-re kötnék. Mit tudnátok ajánlani?
Tápos legyen, vagy olyannal is megy ami USB-ről kapja az áramot?1TB tárhely kellene legalább.
Köszi a válaszokat.
-
b10up
tag
Üdv!
Nem WDS-ként megy, sima AP-kliens kapcsolat. Ami azért érdekes, mert a sima kliens mód nem csinál semmit, WDS kliens módban pedig nem WDS kliensként, hanem sima kliensként kapcsolódik és látszik bármilyen másik ( akár nem wds képes) routerben is. Ma kiveszem a hídból a wlan0-1-et, aztán meglátjuk mi lesz, remélem működni fog. -
cimp
senior tag
-
chros
őstag
válasz SteveBeard #41912 üzenetére
Leállítom leáll, elindítom elindul és egy darabig 20-30% a prociterhelés, majd szép lassan visszaáll 5-7% körülire...(nagyjából 80 torrent van seedben) ha ez érdekelt...
Igen, ez erdekelt! Nagyon Koszi!
Kb hany giga a 80 torrent, es kb mennyi ideig van 25-30%-on.
Mint emlitettem nalam kb 110 torrent, 300GB, es kb 1 oraig van 40-50%-on!!!Azert kerdezem, mert Alex jelezte, hogy O nem tud ilyen problemarol.
-
mugli
csendes tag
válasz vargalex #41914 üzenetére
Úgy szeretném megoldani, hogy a LAN-ból ne is lehessen látni, ha lehet ilyet.
A problémám az, hogyha a 4. portra rádugok egy eszközt az alhálózatnak (192.168.15.0/24) megfelelő ip-vel, akkor nem tudja pingetni a routert (192.168.15.1). Destination port unreachable-t mond a ping. -
suste
veterán
-
mugli
csendes tag
Sziasztok!
VLANt próbálok létrehozni, de nem jön össze valamiért.
LuCin állítottam be, hogy a 4 port legyen külön vlan, de még a ping se jut el a routerig. Mit csinálok rosszul?
Klikkre a /etc/config/network tartalma látható.Köszi előre is.
-
SteveBeard
senior tag
Szia!
Nalad miert van 3db transmission? Nalam csak 1 van! Hala az egnek
Nem három fut, csak három különböző beállításon keresztül próbáltam bemutatni, hogy igenis van jelentősége a cash beállításának.
Látom nálad a ramot szinte teljes egészében kihasználták a programok. Az is látszik, hogy a TM foglalja le a nagy részét, ami azért érdekes, mert nálam ez jóval kevesebb és a 0 cash beállításnál nem is lesz több.
Ha csak seedelsz, akkor ez nem is szokott változni, ezért nem értem miért ennyi.
Lehet, hogy a verziók közti különbség miatt van.
Azt tapasztalatból tudom, hogy lemezműveletek terhelik le legjobban a routert. Mivel nálad már nincs több szabad ram, ezért szerintem swap partícióra fog pufferelni és nem a ramba, ami plusz lemezre írást-olvasást jelent.Ki tudnad probalni?
/etc/init.d/transmission stop
/etc/init.d/transmission start
Erre azért nem válaszoltam, mivel nem értem a kérdést, valamint nem kell kipróbálnom, mivel nap mint nap használom ezeket a parancsokat.
Leállítom leáll, elindítom elindul és egy darabig 20-30% a prociterhelés, majd szép lassan visszaáll 5-7% körülire...(nagyjából 80 torrent van seedben) ha ez érdekelt...
Egyebkent te melyik veziot hasznalod? (transmission es vargalex)
Erre válaszoltam...Steve
-
MODERÁTOR
Vsz ha egy szerver elérését blokkolják, akkor ott 100% packet loss lenne!
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# ping -c 100 ncore.cc
...
--- ncore.cc ping statistics ---
100 packets transmitted, 23 packets received, 77% packet loss
round-trip min/avg/max = 36.901/42.093/74.013 ms
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# -
MODERÁTOR
-
Susnyas
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám van (1043ND OpenWrt vargalex v1.1.7) hogy a transmission nem működik rendesen.
Ez alatt azt értem hogy pl azonos torrentet utorrentben seedel míg a router kliensében (Transmission Remote GUI 4.1) piros x-el jelöli.
"Tracker gave HTTP response code 0 (No Response)"Valaki találkozott már efféle hibával?
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz SteveBeard #41882 üzenetére
free:
total used free shared buffers
Mem: 29468 28536 932 0 976
-/+ buffers: 27560 1908
Swap: 136516 10764 125752top:
26057 1 root S 23520 80% 8% /usr/bin/transmission-daemon -g /mnt/Ezek az ertekek seed-elesnel vannak (nincs letoltes).
Nalad miert van 3db transmission? Nalam csak 1 van! Hala az egnek ...
Es nem arra valaszoltal, amit kerdeztem ...
Koszi! -
b10up
tag
válasz vargalex #41903 üzenetére
Igen, mindkét helyen van net előfizetés, az a lényeg, hogy egy hálózat legyen, a gépek lássák egymást.
Mindkét routerben statikus DHCP van beállítva, szóval mindkét helyen házon belül oszt IP-t a megfelelő router.Próbáltam már úgy is, hogy NAT-tal együtt, de sajnos a kliens kapcsolatának szakadásakor az AP interfész is leáll, ezt 1.02 nem csinálta, ezért is furcsa, és igazából csak ez a probléma az egésszel. A sima kliens mód nekem nem működik, vagyis látszólag elmenti, csak nem kapcsolódik fel soha még ha nyitott is a hálózat. Amint ezt átállítom WDS kliensre, instant felmászik, de csak azután lesz engedélyezve a többi wifi interfész is, jelen esetben az AP, miután a kliens kapcsolat létrejött.
Ez azért gond, mert így nem független egymástól a két wifi adó, tehát vagy itt is van net, vagy a szomszédban sem. -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Így biztos nem ment régebbi verzióval sem. Ilyen configgal normális, hogy leáll az APEH is, mivel az elsődleges router a DNS, stb. Miért nem próbálod ki azt, amit írtam?
Egyébként mindkettőtöknek van külön NET előfizetése? Tehát tényleg csak megosztásra kell? Mert akkor lehet, hogy más megoldás is szóba jöhet.Alex
-
b10up
tag
válasz vargalex #41901 üzenetére
Igazából nem repeater lenne, hanem fájlmegosztás a szomszéddal (ott is ugyanúgy 1043ND és 1.1.7-es openWRT).
Ha a másik router is be van kapcsolva, akkor minden rendben megy, DHCP-k rendesen beállítva statikus bérlettel, szóval ahogy lennie kell, viszont ha a másik AP valamiért nincs, akkor itt is letiltódik az AP, és így a saját vezeték nélküli hálózat is lehal.
Azért furcsa ez, mert 1.02-es verzióval még hibátlanul ment. -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Most csak mobilról vagyok, így linkelni nem fogok.
A config szerintem nem jó, mert minden bridge-elve van. Ez a típusú repeater mód atheros esetén nem működőképes. Ha megfelel az, hogy a második router is NAT-ol, akkor keress rá itt a topic-ban egy általam írt hozzászólásra, az "elkészült video" szavakra. Ha nem jó a dupla NAT, akkor csak a wireless client with relayd jöhet szóba, ezt az Openwrt wiki-n megtalálod.Alex
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest