Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
cimp
senior tag
Múltkorában feltettem az openvpn-t működik is szépen de most valami furcsaságra lettem figyelmes. Úgy tudtam, hogy a kigenerált kulcsok tartalmazzák azt is, hogy az azokkal feljelentkező kliens melyik IP-t kapja. Erre most hosszas kínlódás után az derült ki, hogy nem azért nem tudok rájelentkezni az adott gépre mert nem fut rajta a kliens, hanem mert más lett az IP-je.
Valamit be lehet állítani, hogy ez fix legyen, vagy másként kell kulcsokat generálni?Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
MODERÁTOR
Szia!
Igen van újabb, az 1.1.7 verzió! Hogy érdemes-e feltenni, azt neked kell eldönteni, de nyilván azért készült, mert kerültek bele új dolgok, és/vagy hibák lettek javítva! A gyári fw visszatehető mindegyikre, de a régebbiekben ügyelni kell rá, hogy ne boot-ost tegyél fel, mert akkor téglát gyártasz a routerből! Az 1.1.7 verzióban ez a "hiba" már megoldott!
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Nekem ez a vargalex féle fw van fent. v1.02.1-ReBuilded r30402 Ettől van-e újabb,érdemes-e felraknom? Ha felrakom,luci-n keresztül visszatehető-e a gyári ha szükség lenne rá?! -
cimp
senior tag
válasz Intruder2k5 #41296 üzenetére
Igen! Az index kicsit belever a karterbe!
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
MODERÁTOR
-
Balage85
tag
válasz vargalex #41287 üzenetére
Installing perl-www-curl (4.00-1) to root...
Downloading http://users.atw.hu/vargalex/trunk/ar71xx/packages/perl-www-curl_4.00-1_ar71xx.ipk.Collected errors:
* wfopen: //usr/lib/opkg/info/perl-www-curl.control: No space left on device.
...stbOpkg.conf:
src/gz vargalex_v1.1.7 http://users.atw.hu/vargalex/trunk/ar71xx/packages
dest root /
dest ram /tmp
lists_dir ext /var/opkg-lists
option overlay_root /overlayAnnyi, hogy telepítettem pár csomagot innen is:
http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages -
gyuszaa
őstag
válasz ertavitox #41291 üzenetére
Én ma csináltam meg a nyomtatószervert, egyből írta rendszernaplóban ahogy rádugtam az usb-t:
usb 1-1: new full-speed USB device number 2 using ehci-platform
usblp 1-1:1.0: usblp0: USB Bidirectional printer dev 2 if 0 alt 1 proto 2 vid 0x03F0 pid 0x1817Működik rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
ertavitox
csendes tag
Sziasztok, valaki esetleg megtudná mondani, hogy wr1043ND miért nem látja az USB HUB keresztül rákötött eszközöket? Pedig van táp is kötve az USB HUB-ra
-
dbius
veterán
Mióta megvan a router (1043), gyári firmwareket használtam, többnyire gond nélkül. Azonban régóta nézegettem a dd-wrt-t, valamint az open-wrt-t, ill. a Vargalex által összeállított példányokat, de eddig valahogy nem váltottam.
Aztán április végén a telefonomon is romot cseréltem - az viszont nem vált be, ment vissza a backup - mikor a topikot olvastam láttam, hogy említve lett a Gargoyle firmware. Nem hallottam még róla, ezért nézegettem. Szimpatikusnak tűnt, fel is raktam az 1.5.9-et.
Bevált. Egyszerű, érthető, jól konfigolható. A wifi azóta egyszer nem indult el a routerrel együtt (esténként áramtalanítom a géppel együtt, egy belkin túlfeszvédős elosztó billenőkapcsolójával), de ssh-n belépve reboot nélkül életre kelt, parancssorból. (esténként áramtalanítom a géppel együtt, egy belkin túlfeszvédős elosztó billenőkapcsolójával)
Igaz, nem használom ki a lehetőségeket, nincs rá se nyomtató, se vinyó kötve, de összességében eddig stabilabbnak tűnik a gyárinál - ami magasabb számú kapcsolatnál dobálta a netet -.
Szóval köszönet, hogy megemlítettétek
-
MODERÁTOR
-
Balage85
tag
válasz Intruder2k5 #41284 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
Balage85
tag
Sziasztok!
Egy olyan egyszerű kérdésem lenne, hogy ha külső hdd-n van az overlay és a swap is, akkor betelhet akármi is? Telepíteni akarok, de mindig azt írja, hogy no space left.
Luci-ban a szoftvertelepítésnél azt írja bőven van hely. -
cellpeti
nagyúr
-
MODERÁTOR
-
cellpeti
nagyúr
válasz Intruder2k5 #41279 üzenetére
az aláírásodban van.
PH-n vettem, de már a fene se tudja kitől. Blokk kell a garihoz?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
MODERÁTOR
válasz cellpeti #41278 üzenetére
Már itt a fórumon is voltak többen, akik ugyanígy jártak, és szó nélkül kicserélték nekik! Egy a lényeg, az OpenWrt-t, és egyáltalán a 3rd-party firmware-eket ne is említsd! Ilyenkor azt kell mondani, hogy este még ment, reggel pedig már nem volt net, és hiába indítgatod újra, már el sem éred! Nem foglalkoznak vele ott sem ilyen mélységig, nem kutatják, hogy mi is a baja! Ha nem működik, csere... Eddig nem tudok olyanról, akinek visszadobták volna, hogy nem cserélik fw mod miatt!
Rám? Miért is? Mit mondtam én?
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
válasz Intruder2k5 #41277 üzenetére
mert cserélik gariba, ha én *asztam el?
Legközelebb rád hallgatok...
-
MODERÁTOR
-
cellpeti
nagyúr
nem érem el sehogyse a routeremet. Valakinek ötlet?
-
ertavitox
csendes tag
Sziasztok
Segítség kéne! WR1043ND Routerem van!
1. probléma vettem egy USB-HUB (canyon 4 portos) aminek tápja is van. Ha rádugom nem látja a router hogy az USB használja, mintha több vagy kevesebb áram lenne nem is tudom mi lenne a jó megfogalmazása ennek a problémának! Erre tudnátok e valami okos megoldást adni?
2. FTP működik, ha nincsen USB HUB-on, de érdekes a miniDLNA szerver már nem megy, nem értem hogy miért nem látja. A winchester NTFS, de mountolva ntfs-3g van, a leírtak alapján működnie kéne.
0 video 0 audio 0 kep pedig van rajta bőven. A winchester 1 TB-os de ennek nem hiszem jelentősége lenne. (TOSHIBA) -
tobias40
veterán
Hogyan tudom a Lucy-ba DMZ-be tenni a ......110-es ip-n levő NAS-omat?
OpenWrt | vargalex v1.1 (trunk, r30817) van rajta!
Üdv![ Szerkesztve ]
-
Centaurus
tag
szevasztok!
Egy olyna kérdésem lenne hogy XP-n hol találom az open wrt -t a hálózaton?"Csak akkor buli az élet ha egyenesen a közepébe vágsz"
-
HeavyToys
senior tag
Open Wrt alatt beállítható az, hogy a Wifi mondjuk éjszaka 11-től reggel 7-ig inaktív legyen? Mármint, hogy a rendszeridőt nézve automatikusan le és felkapcsolja az antennákat?
-
vargalex
Topikgazda
válasz Szabesz #41263 üzenetére
Szia!
Nem biztos, hogy szeretnéd, hogy a router e-mail-okkal bombázzon (ha kitartóan próbálkoznak, lehet, hogy le is tiltja a router IP-jét az e-mail szerver, mert ő fogja e-mail bomb-nak érzékelni). Ezt inkább valami napi egyszeri feldolgozással kellene megoldani.
Alex
-
gyuszaa
őstag
May 4 12:28:17 OpenWrt kern.warn kernel: [91139.700000] BruteForce-SSH IN=br-wan OUT= MAC=f4:ec:38:cc:93:f2:00:01:5c:24:77:81:08:00 SRC=50.57.114.75 DST=xy LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=47 ID=5349 DF PROTO=TCP SPT=46003 DPT=2222 WINDOW=5840 RES=0x00 SYN URGP=
Pár órája csak ezzel van tele a rendszernapló, kitartó.
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
-
MODERÁTOR
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz gr8tjoey #41226 üzenetére
Sziasztok,
Nézegettem az eseménynaplót is, de semmi hibát nem látok. Ez egy audit success event a security logban:
A logon was attempted using explicit credentials.
Subject:
Security ID: xxxxxx\xxxxx
Account Name: xxxxxx
Account Domain: xxxxxx
Logon ID: 0x386EC
Logon GUID: {00000000-0000-0000-0000-000000000000}
Account Whose Credentials Were Used:
Account Name: guest
Account Domain: 192.168.1.1
Logon GUID: {00000000-0000-0000-0000-000000000000}
Target Server:
Target Server Name: 1
Additional Information: 1
Process Information:
Process ID: 0x864
Process Name: C:\Windows\explorer.exe
Network Information:
Network Address: -
Port: -
This event is generated when a process attempts to log on an account by explicitly specifying that account’s credentials. This most commonly occurs in batch-type configurations such as scheduled tasks, or when using the RUNAS command.Tegyek fel wiresharkot és nézzem ott hol hasal el?
Találkozott már valaki ilyen hibával?Köszi!
[ Szerkesztve ]
------((-----))------
-
cellpeti
nagyúr
válasz Intruder2k5 #41248 üzenetére
192.168.1.1 et néztem már, de nincs ott se semmi amúgy
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
válasz cellpeti #41241 üzenetére
Szia!
A router WAN portjára van valami kötve? Mert ha nincs, vagy még nincs beállítva a routeren a WAN port típusa (esetleg username/jelszó), akkor a Win7 azt fogja mutatni, hogy nem éri el az internetet rajta keresztül.
Csatlakozz hozzá kábelen, majd nézd meg böngészőben a http://192.168.1.1 URL-t.Alex
-
suste
veterán
válasz poli27 #41218 üzenetére
azt is meg lehet oldani, hogy külön hálózatban vannak, de mégis látják egymást
csak éppen ehhez is a switch mód kell
nálam is van egy linksys router repeater módban, DHCP nélkül, 192.168.2.xxx -ben kapnak a kliensek rajta IP-t, és mégis rájuk látok a saját (192.168.1.xxx) hálózatomból........ezt így már lehet a tűzfalban konfigolni...
esetleg ez már tetszene Kris87 -nek is? -
őstag
szép estét!
Nem tudom valaki használ-e DD-WRT-t. Ha igen lenne egy kérdésem:
be lehet állítani rajta ütemezett wifi ki és bekapcsolást?
azt szeretném elérni, hogy éjjel ne menjen a wifi. -
cellpeti
nagyúr
válasz Intruder2k5 #41242 üzenetére
nem villognak, hanem csak égnek azt hiszem, mert már eltettem a routert
-
MODERÁTOR
-
cellpeti
nagyúr
válasz Intruder2k5 #41240 üzenetére
hiába dugom rá UTP-vel is, mert nem csatlakozik, nem kap semmit a routertől
-
MODERÁTOR
-
cellpeti
nagyúr
válasz Intruder2k5 #41238 üzenetére
nem erről kapom a netet.
A netet free wifiről kapom. Vagy mobilnetről ami az enyém. A routerről nem kapok semmit.
-
MODERÁTOR
-
cellpeti
nagyúr
-
MODERÁTOR
-
cellpeti
nagyúr
válasz Intruder2k5 #41234 üzenetére
megvolt és nem látszódik sajnos most se. Még valami? Nem halhatott meg mert a lámpák világítanak illetve jó FW-t tettem rá.
Esetleg lenne olyan ember aki nekem megcsinálná, ha igen még haza is postáznám, illetvea visszapostázást is kifizetem természetesen
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
cellpeti
nagyúr
egyszerűen nincs meg a routerem...
OpenWRT rajta van, de "putty"-val se érem el már. Se az IP-n. Ötlet?
-
MODERÁTOR
-
Garsza
veterán
válasz Intruder2k5 #41230 üzenetére
És proci meg memória téren külömbözik a 3500 és 3600. Amúgy ha lehetséges lessz akkor wifivel szeretném használni a hálózatot a TV-n.
-
MODERÁTOR
-
Garsza
veterán
válasz Intruder2k5 #41228 üzenetére
20GB körül vannak
-
MODERÁTOR
-
Garsza
veterán
A legolcsób 3600 webshopban argep szerint 15700 plussz posta kb 1000 az 16700. A 3500 at 14000 huf körül veszem itt a környékemen egy ismerőstől ujjonan. Már ezt is nehéz szivell fizetem ki érte eredetileg 1043 akartam ami 11000 lett volna. Mért olyan fontos az a 1Gb lan sebesség kihasználom azt egyáltalán szerintetek?
5Mb netem van ami nem igen fog gyorsulni a környékünkön a közeljövőben. A 3D filmek streemeléséhez nem hiszem hogy 50Mb nél több kell. De javítsatok ki ha rosszul gondolom. -
gr8tjoey
aktív tag
Urak,
Van egy problémám ami Windows eredetű, konkrétan Win8 (x64, Enterprise).
Nem érem el a samba-s share-emet. Felcsatolom a drive-ot Z-nek net use-zal, de tallózni már nem lehetC:\>net use
New connections will be remembered.
Status Local Remote Network
-------------------------------------------------------------------------------
OK Z: \\192.168.1.1\mnt Microsoft Windows Network
The command completed successfully.
C:\>z:
An unexpected network error occurred.
C:\>Van még itthon 2db Win7-es, és 1 xp-s gép, mindnél csont nélkül megy, fel se kell mappelni, elég ha \\192.168.1.1\mnt-t beütöm a futtatás menübe.
Próbáltam guest-tel jelszó nélkül, root-tal, így-úgy, de semmi. Merre induljak el?
Köszi!
------((-----))------
-
MODERÁTOR
válasz Garsza #41222 üzenetére
Mennyiért vennéd a WDR3500-at, és a WDR3600-at? Nem lehet, hogy egy olcsóbb helyről olcsóbban elküldik futárral?
Amúgy a 300Mbps nem a hasznos sebesség, ami valójában elérhető, az a körülmények függvényében elég változó, de maximálisan 100-120Mbps körül lehet!
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kris87 #41217 üzenetére
Szia!
Az edimax számára a TP-Link és a rajta lógó eszközök már a WAN tartományban vannak. Így nyilván az edimax tűzfala nem engedi át őket. Vagy egyesével forwardolod a szükséges portokat (nyilván akkor a sima windows-os elérés nem fog menni, mert mindegyik klienshez ugyan azon a porton szeretne próbálkozni), vagy switch üzemmódban használod a második routert.
Alex
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy hálózatos kérdésem illetve problémám. Adott egy vargalexes tp-link router (192.168.3.1), ami pppoe netet oszt közvetlenül pár laptopnak wifi-n és egy másik nem vargalexes edimax routernek is lan-on, de a másik router dhcp kliensként üzemel (wan:192.168.3.110, lan: 192.168.2.1), és osztja tovább a netet a további asztali gépeknek és egy hálózati nyomtatónak (192.168.2.x). A probléma az, hogy az edimaxra csatlakozott kliensek látják a belső ftp/http szerverként futó vargalexes tp-linket, de a tp-linkre csatlakozott laptopok nem látják az edimax mögötti gépeket, így a nyomtatót sem, nem tudnak nyomtatni. Van valami hókuszpókusz amit lehet eszközölni a triviális edimaxot switch-ként való beállítását leszámítva? Előre is köszi!
-
cellpeti
nagyúr
üdv
van wifin netem, a routerre rátettem már az OpenWRT-t, de a putty nem tud rá csatlakozni
Speeed azt mondta így is meg lehet csinálni...
[ Szerkesztve ]
-
Pr3s
aktív tag
válasz Garsza #41210 üzenetére
Lehet tenni ráOpenWRT-t, de mint Intruder2k5 írta, csak 100Megás a hálózat amit kezel, tehát gigabitet ne várj tőle, véleményem szerint az az 1 ezer forint már nem pénz a Gigabites hálózatért, és ha még USB-ből is keveseebb van rajta, az máris csak a 3600-as felé billenti a mérleget
3D filmekhez Gigabit kéne szerintem![ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
válasz Intruder2k5 #41211 üzenetére
És arra amire szeretném használni torrentezés és 3D filmek nézése samsung TV-n hálózaton keresztül arra megfelelne?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
suste
veterán
válasz gyuszaa #41205 üzenetére
mindenképpen érdemes volt feltenni, mert sokkat többet tud, és sokkal stabilabb is!
de, a wifi probléma itt is előjöhet
nézegesd a rendszer logot, és ha lesz benne "DMA"-t tartalmazó hiba, akkor az egyik wifi kliensedet nem szereti a router
reméjük szerencséd lesz, és nem lesz vele ilyen gondod![ Szerkesztve ]
-
gyuszaa
őstag
Feltettem a vargalex félét, csodás. Többi meg majd kiderül.
-
gyuszaa
őstag
Sziasztok!
Egy hete a routerem ledobja 1-2 perc után azt aki rácsatlakozik a wifi-re, lan része megfelelően működik.
Frissítettem a legújabb fw-re, ami miatt természetesen újra lett konfigurálva de ugyanúgy fent áll a probléma.
Csatornák sincsenek telítve mert alig van a környéken pár , és auto-n van.Tegyem rá az openwrt-t, az megoldja a problémát lehet? Úgy is egy ideje tervben van, mert a garanciának is lőttek.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz CoolBoy323 #41202 üzenetére
megoldva, az IP címet beírva nem ment, de a https.... beírásával működik a dolog...
-
CoolBoy323
nagyúr
mi lehet a baj, hogy nem érem el távolról a routerem?
a beállítások elvileg jók, mert már állítottam be, és működött is, csak mivel újra lett indítva a router, megváltozott az IP, átírtam, de cseszik működni a távoli elérés
itt csináltam am.: http://www.dnsdynamic.org/
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest