Hirdetés
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
Sajnos egyik sem. A terhelés eloszlik, alig van egy-egy routeren, mivel sok van és nem ezek szolgálnak gateway-ként, hanem van rendes szerver, kettő is. Ráadásul a routerek csak wifit szolgáltatnak és ezzel kapcsolatosan MAC szűrést, más egyéb dolguk nincs. Egy-egy routerre átlagban egy-két user jut. A routerek amikor azt játszák, hogy pl. a gépemről nem elérhetőek, akkor a szerverről sem. Jelzem, hektikus a jelenség, tehát nem arról van szó, hogy egyszerre nem elérhető az összes router. A dolgukat pedig végzik rendesen, akkor is, amikor a webadminjuk nem elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
válasz Intruder2k5 #16498 üzenetére
Természetesen én is úgy gondoltam, hogy 150/4 1 routerre, de még az is szép mennyiség.
Illetve a kérdés hogy honnan próbálja melyik routert elérni.
Mert nem mind1, hogy mennyi alhálózaton kell végigmennie a csomagoknak.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Begi
senior tag
válasz sellerbuyer #16495 üzenetére
Esetleg a 150 gép? Vagy a nagy forgalom? Esetleg nem birja a router a terhelést?
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
Sziasztok!
150 gépes intézményi hálózaton használom ezt a routert, több példányát is.
Állandó gondom vele, hogy napokig el tudom érni a belső hálón keresztül, aztán napokig nem. Van úgy, hogy egy napon belül néhány órán át elérhető, aztán megint nem. Teljesen változó.
Az IP-je pingelhető simán, traceroute lefut ahogy kell, minden frankónak tűnik, mégsem tudom mindig elérni a webes kezelőfelületet.
Alap firmek vannak fent a routereken. Windows 2003 server van a szerveren, egyébként pedig Win XP és Win 7 munkaállomások.
Létezik, hogy a webszerver nem megy a routerekben rendesen? Azt nem bírom elhinni, hogy mind a 4-ben (még ha nem is egyszerre) ez lenne a gond. Ráadásul otthoni hálón évek óta van ilyen routerem, soha semmi gondom nem volt vele, mindig elérem rendesen.
Van ötletetek, mi lehet a gond? Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Frissült a csomaglista:
- wput
- subversion-client
- subversion-libs
- subversion-serverA wput azoknak lehet hasznos, akiknek szükségük van ftp kliensre, de az ftpput miatt nem akarnak frissíteni a 0.92-es verzióra. Használata:
wput filenév ftp://[username[:password]@]hostname[:port][/[path/][file]]
[ Szerkesztve ]
Alex
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #16492 üzenetére
van usb hub csak ugye azt se tudtuk multkor beüzemelni.... még be is linkeltem hogy milyenem van.... ami dokkoló is egyben és abban van a winyó, csak nem tudtuk elérni a hubba dugot dolgokat automontolással... mondjuk ha jól emlékszemkézivel sem... most azt nem tudom hogy vajon - mert emlékszem már erre a felületre - a winyot hány fele vágtam és hogy telepítettem mert most teli van adattal és esélyem nincs 1gigát átrámolni.....
meg lehet ezt nézni valahogy ssh-n keresztül??? fdisc pl vagy hasonló???Túrista vagyok
-
vargalex
Topikgazda
válasz bpmcwap #16491 üzenetére
Minden általam build-elt verzióban benne van az extroot támogatás.
extroot esetén viszont szükséged lesz egy partícióra, amit a /overlay alá fog mountolni a flash maradék része helyett. Ha az általam készített formázó/partícionáló felületet használod, akkor minden adatot töröl a HDD-ről és 3 partíciót hoz létre: swap, extroot, egyéb.
Persze csinálhatod kézzel is, akár úgy is, hogy extroot-nak egy pendrive-ot használsz (nyilván ekkor USB HUB is kell).Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz bpmcwap #16489 üzenetére
Hi!
Extroot-hoz is van szőkenős megoldás: a formázó felületről az extroot-os megoldást választod. Mindent megcsinál maga. Ebből következőleg az extroot most is benne van alapból!
Egy MAC cím valóban nem 56 KB, de vannak azért járulékos tárhelyigények. Ezt a free space-t egyébként a /overlay-ra írja?
A 0.92-nél ha jól emlékszem, nagyjából 250 KB szabad hely marad, ráadásul abban már benne van az ftpput/ftpget is, így cmdftp-re sincs szükséged.
Alex
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #16488 üzenetére
és ilyenkor nem lehet átírni se semmit??? bocs ez nekem nem volt ennyire világos.
extroot most már sajna tényleg időszerű lenne... majd ha lesz hozzá egy szőkenőknek való leírás akkor lehet neki merek majd állni.... ftp miatt amúgy is sanszos mert gondolom neked se több a memóriád mint nekem rgo ha tényleg bele fogod forditani valszeg alapból benne lesz az extroot is... (???)egyébként:
Free space: 15% (56.00 KB)nem hiszem hogy egy mac cim kb lenne...... ???
már kb-on vagyok de cmdftp-n kivül nemtudom mit törölhetnék.... mennyi szabad hely marad elvileg ha csak a csomidat teszem fel?
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
vargalex
Topikgazda
válasz bpmcwap #16487 üzenetére
Ahogy a hibából olvashatod is: mivel az OpenWrt minden config-ot a filerendszeren tárol, így egyedül a szabad hely a korlát. Az üzenet alapján nálad nincs több hely.
Ezt ellenőrizheted Luci-ban is a System->Mount points menüpontban, vagy ssh-n a df -h paranccsal.
Próbálj valamit törölni (természetesen nem olyat, ami egyébként is a firmware része, azaz a /rom-ban van), vagy még jobb, ha extroot-ra váltasz.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #16478 üzenetére
szia,
van valami korlátozás az openedben hogy hány maccimet lehet szűrni vagy hány fix ip-t lehet kiosztani???nem tudom sehogy sem új eszközöket felvinni.se luciban se ssl-kapcsolaton úgy hogy átírom a dhcp-t (NEM IS ENGEDI FELÜLIRNI!!) se ftp-n sehogy már begolyózok....
Error writing dhcp: No space left on device
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
Champipi
aktív tag
válasz Intruder2k5 #16481 üzenetére
Az Upnp-t azért szeretném hazsnálni, mert tudja papíron a router is, a nas is, akkor miért ne használjam? Nem akarom évekig hackelgetni a cuccot, hogy működjön amit ígér a gyártó!
Amúgy upnp hiányában kézzel felvettem nléhányat, de a NAS tud vagy 15 szolgáltatást ha a http és a https típusokat is számolom, ezeket folyamatossan próbálom ki, és tök fárasztó mindig leellenőrizni, hogy na az 5005 port vajon forwardolva van-e, miközben az Upnp magától intézné, ha működne.
Szóval Upnp ügyban ha tud valaki segíteni, megköszönném
-
depmod
aktív tag
válasz soma165 #16472 üzenetére
win gomb + r, majd beírod azt, hogy \\192.168.1.1\pendriveod neve, amit kír a kezelőfelületen (pl volume1). Eztán az intézőben meg kell, hogy jelenjen. TC-ben is behozható, ott is ezt kell eljátszani, csak új hálózati meghajtó csatlakozása címen.
..., akkor a nyuszi b***hatja!
-
depmod
aktív tag
Sziasztok!
A héten vettem egy ilyen routert, azt hittem, könnyű lesz az életem az itthoni hálózatot illetően. Eddig viszont csak megoldandó problémáim vannak.
Először is, W7 van a gépemen, a router gyári, legújabb FW-vel van felvértezve, nem tettem semmi buherát rá.
Az igazi gondom, hogy az USB kezelése katasztrófa. Pendriveot dugtam rá, de a router menüjében megnyitni pl nem hajlandó, exFAT-ot nem látja, NTFS módban OK, de megnézni itt sem tudom a tartalmát. A sebessége lassú, és elég ingadozó, van, hogy lemegy 50-60KB/sec-re. Az, hogy folyton rebootolnom kell, ha bármit csinálok rajta, az csak hab a tortán. A netet amúgy jól kezeli, nem szakadozik.USB-re valami megoldás? Kipróbálom egy HDD-vel is, mert a Mediaplayerem WIFIn keresztül így használhatatlan, lassú és eldobja a kapcsolatot, lefagy. Netgear volt előtte, azzal csak a 2 heti lefagyás gondom volt, egyébként ment minden. Pff
..., akkor a nyuszi b***hatja!
-
boatkiller
tag
válasz vargalex #16478 üzenetére
Hi Alex!
Anno ezt írtad:
Nekem nem 1043ND-m, hanem D-Link DIR-825-öm van, de valóban a router mellé tettem a GoFlex Net-et, ami hivatalosan (a gyári firmware-val) igazából nem NAS, hanem "media sharing device".
Igen, 128MB RAM van benne és jelenleg PlugApps Linux fut egy pendrive-ról. A Flash-ból most csak a bootloader fut.Az érdekelne DNS 320-ra lehetne-e rakni native debiant jelenleg chrooted squeeze fut rajta, de sajnos nem az igazi.
Bocs, hogy itt zargatlak de te vagy aki linuxban nagyon otthon van.
Nem találtam hozzá a neten leírást csak a DNS323-hoz az meg ugyebár nem kirkwood platform. Ha van egy kis időd ránéznél nekem? -
MODERÁTOR
-
Champipi
aktív tag
Sziasztok!
A "1043" routeremen engedélyezve van az UPNP, és van mögötte egy NAS, ami szintén tud UPNP-t.
A NAS-nak van egy varázslója, amivel szépen tudja utasítani a router-t, hogy mely portokat nyissa ki, az UPNP segítségével és le is fut a varázsló szépen.
És ahogy sejteni lehetett, a router menüjében a port forwarding alatt az upnp-s portoknál bafitty se látszik, egy fia portot nem nyitott meg.
Mi leeht ennek az oka?
-
vargalex
Topikgazda
válasz tomi0529 #16477 üzenetére
Hi!
Látszik, hogy felismeri. Viszont az is biztos, hogy nem /dev/dsp lesz az eszköz. Gondolom a /dev alatt nincs ilyen. Esetleg a /dev/sound alatt valami? Sajnos 2.4-es kernel alatt nincs is lehetőségem kipróbálni.
Esetleg ha privátban tudsz hozzáférést adni, ránéznék.[ Szerkesztve ]
Alex
-
tomi0529
csendes tag
válasz vargalex #16476 üzenetére
cia.Linux version 2.4.37.9
audio.c: v1.0.0SB Audio Class driver
usbaudio: device 3 audiocontrol interface 0 has 1 input and 1 output AudioStreaming interfaces
usbaudio: device 3 interface 2 altsetting 1 channels 1 framesize 2 configured
usbaudio: valid input sample rate 24000
usbaudio: device 3 interface 2 altsetting 1: format 0x00000010 sratelo 24000 sratehi 24000 attributes 0x00
usbaudio: device 3 interface 1 altsetting 0 does not have an endpoint
usbaudio: device 3 interface 1 altsetting 1 channels 2 framesize 2 configured
usbaudio: valid output sample rate 48000
usbaudio: device 3 interface 1 altsetting 1: format 0x01000010 sratelo 48000 sratehi 48000 attributes 0x00
usbaudio: registered dsp 14,3
usbaudio: constructing mixer for Terminal 3 type 0x0301
usbaudio: registered mixer 14,0
usbaudio: constructing mixer for Terminal 6 type 0x0101
usbaudio: registered mixer 14,16
usb_audio_parsecontrol: usb_audio_state at 819f7360Ez esetleg mond valamit?
-
tomi0529
csendes tag
válasz tomas01 #16473 üzenetére
Nos eljuttottam addig,hogy mp3at próbálok lejátszani de csak villog a pendrive és nincs hnag.
root@OpenWrt:/mnt/hdd# madplay /mnt/hdd/demo2.mp3
MPEG Audio Decoder 0.15.2 (beta) - Copyright (C) 2000-2004 Robert Leslie et al.
output: sample frequency 44100 Hz not available; using 48000 Hz
output: resampling 44100 Hz to 48000 HzÖtlet?
-
tomas01
aktív tag
válasz vargalex #16464 üzenetére
köszi a tippet de még valami nem megy.
Mindent megcsináltam ahogy leírtad.
De ha netrádiót szeretnék hallgatni akkor ezt írja vissza a konzol:Connecting to 83.149.101.8:8002 (83.149.101.8:8002)
MPEG Audio Decoder 0.15.2 (beta) - Copyright (C) 2000-2004 Robert Leslie et al.
audio: /dev/dsp: No such file or directory -
soma165
tag
beüzemeltem az uj routert wr1043nd,majd rákötöttem egy pendrivet,rámásolva filmekkel
a medialejatszom látja is és le is tudja játszani a filmeket rola de a
számitogép nem,pedig azt hittem hogy majd tudok a routeren levö pendrivera másolni is a számitogépröl
ha alaki tud kérem segitsen[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
válasz Intruder2k5 #16470 üzenetére
A net megy és minden ok, full sávszélességél, szal az jó akkor a WiFi-t levédem és sztem egyenlőre ki is kapcsolom. Thx a helpet! Amúgy a DHCP mit jelent?
Matthew 24:42
-
MODERÁTOR
válasz @matthew@ #16469 üzenetére
Ennek örülök, reméljük, hogy ez az állapot tartós is lesz!
Igen, reset során minden gyári alapbeállításra áll vissza, éppenséggel használható úgy is, csak vannak dolgok, amik neked úgy nyilván nem felelnek meg. Például nem árt a WiFi-t lekódolni, vagy ha nem használod, akkor kikapcsolni! Illetve a net is csak akkor működik, ha az DHCP-s, egyéb esetben azt is konfigurálni kell...
-
@matthew@
őstag
válasz Intruder2k5 #16467 üzenetére
Közben kaptam egy olyan tippet h nyomjak egy reset-et és ezzel megoldódott a gond, van netem, szal lehet ennyi elég volt, amúgy a reset gomb megnyomásával minden beállítás eltűnik? Illetve ha igen akkor úgy ahogy van alapból vagyis reset után, használható vagy vmit állítani kell?
Matthew 24:42
-
Feribacsi555
senior tag
Sziasztok!
Van vmi progi amivel meglehet lesni, hogy ki mászkál és mit néz a routeremen?
Tudom ott a kernel log de én abból a sok krix kraxból aztán nem tudok sokat kivenni. Jóhogy ideadja a mac címét nem tok vele mit csinálni.
Vki 5let? -
MODERÁTOR
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Kb. nyár eleje óta van egy ilyen routerem és néha volt h a WiFi kihagyott, pedig be volt kapcsolva, illetve nem is világított minden LED rajta ezen általában egy 220-ból kihúzás, majd vissza segített, de ma reggel amikor bekapcsoltam a routert és a gépet már nem is volt net rajta egyik gépen sem, se WiFi-n illetve a LED-ek is eléggé szegényesen világítottak. Mi lehet a gond? Legegyszerűbb ha gariba visszaviszem?Matthew 24:42
-
vargalex
Topikgazda
válasz tomas01 #16463 üzenetére
Hi!
Ahogy korábban írtam, kell hozzá:
- kmod-usb-audio (ez felrakja a kmod-sound-core csomagot)
- mpd
- mpc (az mpd vezérléséhez konzolról)Illetve amikor én próbáltam, akkor még nem volt jó az mpd függősége, ezért a következő csomagok telepítése is szükséges:
- mdnsresponder
- libspeex
- libffmpeg
- alsa-libA /etc/mpd.conf-ban az audio_output-ot kell átállítani:
audio_output {
type "oss"
name "My OSS Device"
device "/dev/dsp" # optional
format "44100:16:2" # optional
# mixer_device "/dev/mixer" # optional
# mixer_control "PCM" # optional
}[ Szerkesztve ]
Alex
-
tomas01
aktív tag
Ez az usb hangkártya valamiért nem akar menni.
Azt hiszem újra telepítem a routert.
Letudná valaki pontosan írni,hogy mit tegyek fel és hogyan hogy működjön a zene lejátszás ? -
vargalex
Topikgazda
válasz zollover #16459 üzenetére
Igen, ez valóban elkerülte a figyelmemet. És az init script használja is az opciót:
#check for an already active dhcp server on the interface, unless 'force' is set
config_get_bool force "$cfg" force 0
[ $force -gt 0 ] || {
udhcpc -n -q -s /bin/true -t 1 -i $ifname >&- && {
logger -t dnsmasq \
"found already running DHCP-server on interface '$ifname'" \
"refusing to start, use 'option force 1' to override"
return 0
}
}Azaz egy dhcp klienssel megpróbál az interface-on kérni IP-t, ha kap és a force értéke 0, akkor nem indít dhcp szervert.
Persze ez default esetben csak akkor jelenthet gondot, ha valóban a LAN-ra van csatlakoztatva egy másik DHCP-t futtató eszköz.Alex
-
zollover
csendes tag
válasz Feribacsi555 #16454 üzenetére
Szóval neked egy wifi accesspoint kellene.
Természetesen a 1043-as router erre is jó.
Nos, addig, hogy a LAN portot dugtad fel a gazda routerére, rendben is volna. A WAN portot ne is használd.Ahogy az előbb jól körbejártuk, nem kell DHCP a 1043-as routerből, mert azt már a gazda router adja, tehát tiltsd le, ha még nem lenne.
A LAN IP címnek pedig adhatnál egy címet a 192.168.1.X tartományból. Ha feltételezzük, hogy nincs agyonsiprázva a gazda routere, akkor az abban lévő DHCP 192.168.1.100 feletti címeket osztogat, vagyis mondjuk legyen a routered címe 192.168.1.10. Ezen túl meg tudod adni a IPv4-Gateway-t is, gondolom 192.168.1.1 lehet a gazda routere, valamint add meg ugyanezt DNS-Server-nek is, hogy a routereden is működjön az internet névfeloldás...
Torrentezés a routereddel sajnos nem menne, ahogy azt Alex is írta. Talán meg lehetne oldani, hogy UPnP-val nyisson portot a transmission, de erre nem tudok tanácsot adni.
[zollover]
-
Feribacsi555
senior tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz Feribacsi555 #16454 üzenetére
Azzal azért tisztában kell lenned, hogy így sajnos kívülről sem a gépeidet, sem a routeredet nem fogod elérni, mivel a főbérlő routerén nem tudsz port forwardot beállítani. Valamint ennek hiányában valószínűleg a torrentnél sem tudsz aktív lenni.
Alex
-
Feribacsi555
senior tag
válasz zollover #16449 üzenetére
Azért kell az én routerem, mert a házi gazda routerén és az abból kijövő router, amit kaptunk a szállással nem rendelkezik wifis kapcsolattal és meguntuk haverral, hogy állandóan nézzük, hogy meddig ér el a kábel plusz a telómnak is szinte állandó net kapcsolat kell.
Ezért kellett beépíteni egy wifis routert. -
vargalex
Topikgazda
válasz Feribacsi555 #16445 üzenetére
Hi!
Szerintem csak kikapcsoltad a DHCP szervert a routereden, esetleg rosszul config-oltad a LAN oldalt. Mi a /etc/config/network, Illetvea /etc/config/dhcp tartalma?
Alex
-
-
zollover
csendes tag
válasz Feribacsi555 #16445 üzenetére
Az a kérdés, hogy milyen szerepet szánsz a routerednek. Mert én most nem nagyon értem, hogy minek az oda, ha a házigazda routeréről is tudsz netezni.
[zollover]
-
tomas01
aktív tag
üdv.
Valaki tud segíteni? kábelnetem van.Mac clone-t csinálok de nem a net.Openwrtm van. -
MODERÁTOR
-
zollover
csendes tag
válasz Feribacsi555 #16438 üzenetére
Hepp, és most látom... No, mert hogy írtad a routered helyes IP címét is, ebből is van megfontolni való:
A cím, amit a főbérlői routertől kapsz, az talán 192.168.1.vmi
A lényeg az az, hogy a 192.168.3.1 nincs azonos szubnetben ezzel a kapott címmel, és ezért a géped főbérlő routerének küldi a csomagot, hogy az továbbítsa a 192.168.3.1-nek. Erről a főbérlő routere mit sem tud, hogy merre lenne, tehát kiküldi a WAN felé, ahol pedig nem a te routered van.
Megoldás: a gépednek adj fix címet, mondjuk 192.168.3.2 -t, és akkor már el tudod érni a routered, hogy normálisabb configot tegyél bele.
[zollover]
-
PonPon
senior tag
válasz Intruder2k5 #16440 üzenetére
hihetetlen hogy kitalálod mit bénázok köszi
-
zollover
csendes tag
válasz Feribacsi555 #16438 üzenetére
ha a legelső routeren a főbérlő routerét érted, akkor az lehet a helyzet, hogy az abból jövő ethernet zsinórt a 1043-as vmelyik LAN portjára dugtad, ezért hát annak a DHCP-je configolta a géped.
Egyebek között pedig az openwrt alapban ha bootnál talál aktív DHCP szervert, akkor meghátrál,és a saját DHCP-jét kikapcsolja. (talán annyira, hogy a következő bootnál már nem is próbálja bekapcsolni - de majd valaki kijavít ha nem így lenne)Ezek után szerintem azzal tudál próbálkozni, hogy a routert leválasztod a főbérlőéről, és utána bekapcsolod, majd a gépedet is rádugod (vagy wifi csatlakozol)
Használd az
ipconfig /all
parancsot, ahol a sok sor közül találd meg ezt:
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.3
No, ez a routered címe...
Ha nincs ilyen, mert mondjuk igazam van, és a DHCP letiltódik annyira, hogy már nem is próbálkozik, akkor a végső megoldás a gombnyomkodós config törlés.[zollover]
-
MODERÁTOR
-
PonPon
senior tag
need help
/etc/config/transmission -ba kell beleírni a webes felületen nem elérhető beállításokat, és majd ez alapján generálja le a settings.json-t a transmisson ugye?(így próbáltam de nem sikerült, de lehet csak én lámáskodtam)
-
Feribacsi555
senior tag
válasz Intruder2k5 #16437 üzenetére
Az alapértelmezett átjáróra a legelső routert dobja ki, amihez nincs hozzáférésem.
Amúgy az egész úgy történt hogy beállítottam és utána save and config, elkezdett gondolkozni és ennyibe maradtunk. Újraindítottam, de már semmi. Érdekes a net meg jön. Egyéb 5let? -
MODERÁTOR
válasz Feribacsi555 #16435 üzenetére
Szia!
A gépeden nézd meg a hálózat tulajdonságait, és az alapértelmezett átjáró a router! De ha indítasz egy traceroute-ot, akkor ott az első hop lesz a router. Windows alatt tehát...
tracert www.google.hu
szerk.:
Ja, mindezt Windows parancssorba.[ Szerkesztve ]
-
turbinyek
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segíségeteket, hogy van Logitech C270 webkamerám és azt szeretném weben megosztani.
Részletesen leírás kellene, hogy mit hogyan telepítsek és konfiguráljak.
Segítséget előre is köszi!!
Üdv Turbi
-
Feribacsi555
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis gond ismét a routerrel.
Jelenleg albérletben lakom és így néz ki a hálózat felépítése:
Főbérlő modem>router>(kitudja van-e itt vmi)>tplink 1043nd
Na. Netet nem akart biztosítani, aztán vargalex tanácsára átírtam a router elérési ipjét.
Na ezek után sikeresen indult a net, ment a wifi pöpecül csak egy gond van. Asszem a lan menüben az ipv4nél írtam át, hogy 192.168.1.1-et 192.168.3.1-re
Az a gond, hogy ezen az ipn nem hajlandó hozzá csatlakozni és a régin sem!
Nem érem el a routerem!
Vki tud segíteni, hogy hogyan tudom megnézni, hogy mi a router elérési ipje?
Köszi!
Fontos lenne! -
MODERÁTOR
-
tomas01
aktív tag
Egész pontosan ez: http://2.bp.blogspot.com/-c5yHpG24yIk/Tg2NMraEdYI/AAAAAAAABd0/puiioJA-NdI/s320/usb-sound-card-3d.jpg
-
-
addikt
válasz Keresztapper #16423 üzenetére
Szia, statikus címe van a szervernek és nekem is (mármint a kliensnek) de Mac cím alapján küldöm a csomagot.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
tomas01
aktív tag
-
hati
addikt
válasz Keresztapper #16425 üzenetére
Emeld fel a buffer méretét vagy syslogd.
-
vargalex
Topikgazda
válasz tomas01 #16413 üzenetére
Hi!
Én egyszer próbáltam egy USB-s hangkártyát, gond nélkül ment.
A kártya kezeléséhez csak a kmod-usb-audio csomag kell.Nem igazán világos, hogy mit szeretnél csinálni, de pl. ahhoz, hogy a router tudjon mp3-at lejátszani a hangkártyán keresztül, kell még az mpd csomag. Illetve a vezérléshez pl. az mpc. Ez utóbbi egy konzolos vezérlő.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #16421 üzenetére
OpenWrt alatt default beállításokkal a
logread
paranccsal lehet megnézni a logot, ugyanis valóban csak memóriában tárolja, tehát még ramdisk-re sem írja ki (a /var/log/message-ba).
Alex
-
MODERÁTOR
-
Zol77
aktív tag
válasz Keresztapper #16415 üzenetére
Üdv!
3 böngészővel is próbáltam,meg mindet ürítettem,nem működött ugyanúgy.
Kábelmodem van,nem ez volt a gond.
mostmár tényleg mindegy,de van kábel, hétvégén lesz a nagy feltámadás (remélem) ,
mert a router most nincs nálam. -
venlo88
csendes tag
válasz Intruder2k5 #16418 üzenetére
azt hol tudom megnézni?
-
MODERÁTOR
-
venlo88
csendes tag
válasz Intruder2k5 #16412 üzenetére
Így se jó, ahogy írtad, mástól is ezt a tanácsot hallottam h húzzam ki a modemet, de nem működik így se Szeretném már beállítani a cuccokat rajta de net nélkül ez nem fog menni. Nem értem miért nem jó.
-
addikt
Sziasztok!
Adott egy 1043 router, amin teljesen jól megy dd-wrt felület alól a wol ( wake on lan ).
Csináltam egy backup szervert, ami ha nem kell épp menteni alvó állapotban van.
Automatikus mentést szeretnék beállítani, ehhez pedig a gépemről kellene felébreszteni...wol.exe próbáloztam, de nem igazán akart összejönni a dolog...
Mit kellene, hogy beállítsak, hogy helyi hálóból is fel tudjam éleszteni a gépet?
Ui.: a szerver kábelen, én wifin csatlakozom egyelőre
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Keresztapper
senior tag
Most már persze mindegy, de:
- Nem lehet, hogy csak egy egyszerű böngésző cache törlés kellett volna a luci-hoz?
- NET meg azért nem volt feltehetően, mert az alapértelmezett protokol a DHCP, neked meg lehet, hogy DSL kapcsolatod van?Sajnálom, hogy pórul jártál... Sok sikert a reanimáláshoz.
http://palscoffeetech.com/
-
PistiSan
addikt
válasz tomas01 #16413 üzenetére
Heló, látom megfogadtad a tanácsom és megkérdezted itt.
Vettél már valamit hozzá? Vagy egyenlőre csak a router van meg? Amit írsz az lehetséges, csak az a kérdés hogy milyen hangkártyákat képes felismerni a rendszer, usb-s webcammal vannak ilyen jellegű gondok, gondolom a hangkártya is hasonló lehet.A csomaglistán egy olyan csomag van ami elvileg felismeri a hangkártyát, mégpedig ez:
kmod-usb-audioDe hogy innen hogyan tovább.... majd az okosabbak segítenek
-
tomas01
aktív tag
sziasztok.Egy kis segítségre lenne szükségem.
Asus wl-500gpv2 őm van openwrt firmel.
Wifi internet rádiót szeretnék csinálni,hogy a routerbe usb hangkártyát csatlakoztatok és azon szoljon a zene.
Tudna nekem ebben valaki segíteni? Igazán hálás lennék. -
MODERÁTOR
válasz venlo88 #16410 üzenetére
Nos, van már neted?
Alternatív megoldásként az is szokott segíteni, hogy ha áramtalanítod az egész rendszert, majd 10-15 perc elteltével visszadugod a modemet, majd ezután 2-3 perccel (amikor a modem már teljesen be boot-olt), a routert is bedugod. Ilyenkor újraregisztrálja a rendszerben az eszközt, és akkor már működik rendesen. Ezek sikere persze mind szolgáltatófüggő dolog...
-
venlo88
csendes tag
válasz Intruder2k5 #16409 üzenetére
Azt h kell? kezdő vagyok
-
MODERÁTOR
-
venlo88
csendes tag
Sziasztok.
Nekem olyan problémám van az OpenWrt-vel, hogy mikor felflashelem a TP-Link 1043-as routeremre, utána nincs netem. DHCP-s a netem és úgy tudom hogy magától be kéne állítódnia ha DHCP-s, a fórumba ezt olvastam. Mi lehet a probléma?
-
vargalex
Topikgazda
-
PonPon
senior tag
válasz wiERHcSc #16401 üzenetére
Változások a 0.91-es verzióhoz képest:
- kmod-nls-iso-8895-1 integrálva (FAT mountolás miatt)
- kmod-nls-iso-8895-2 integrálva (FAT32 mountolás miatt)
- busybox ftpget/ftpput bekapcsolva
- kitömőrítő script módosítva (tartalmazott könyvtárakból is kitömőrít)
- külső eszköz szabálytalan leválasztásánál umount módosítva
- WiFi-n a CountryCode-nak megfelelő összes csatorna beállítható (tehát pl. HU esetén 1-13-ig)keresőőőőő....
Új hozzászólás Aktív témák
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest