- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
Üdv!
Hogy tudok kimásolni egy gyökértől mélyebben lévő könyvtárat és a benne lévő fájlokat az elérési útjával együtt egy másik meghajtóra? Tehát hozza magával a teljes útvonalát.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
tonyrulez
őstag
Szia!
cm_DirBranch
paranccsal tudod listázni az összes fájlt egyszerre, erről van kint ikon is a felső sávban. Ezután összes fájlt kijelölve a csoportos átnevezőben ezt kell beírni:[P] - [N]
Ahol a[P]
a szülő könyvtár neve. Ha tovább akarsz menni visszafelé mappanévben, akkor pedig[G]
az előző mappanév.[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
G@ben
addikt
Adott egy csomó könyvtár, bennük egy csomó fájl. Meg lehet azt csinálni gyorsan, hogy az összes fájl nevébe előre bekerüljön annak a könyvtárnak a neve, amiben van?
Pl az abc könyvtárban van az 1, 2, 3 nevű fájl, akkor átnevezni őket, hogy abc -1, abc - 2, abc - 3, de ezt egyszerre sok könyvtárnál szeretném.
8.51-es verzióm van.[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
emilll
tag
Az miért van Androidon, hogy elvileg a 2.70-es verzió óta "Media player: Pause when unplugging headset or disconnecting bluetooth headset, resume when reconnecting", mégis amikor kikapcsolom a bluetooth fülest, a telefon hangszóróján folytatja a lejátszást? Mit lehet ezzel tenni, hogy leálljon ha megszakad BT kapcsolat?
-
Fortian
tag
válasz localhost #3789 üzenetére
Szia!
Excelben ötleteltük össze a kialakítani kívánt mappastruktúrát
Jobban láttuk a mappák alá és fölérendeltségét. Mi miből nyílik menniyre van szükség és az elnevezéseket..lényegtelen a megoldandó feladat szempontjából szerintem. Nem is tudom miért említettem meg
Amit nem tudok hogy tlegalább 100 mappát hogy tudok létrehozni ( és almappáikat) leghatékonyabban -
localhost
Közösségépítő
-
Fortian
tag
Sziasztok!
Tudnátok segítenni abban hogyan tudok komplett mappastruktúrát létrehozni egyszerűen.
Jelenleg excelben megvan a pontos mappastruktúra.
Az excelt természetesen át tudom alakítani olyan formába ami ehez szükséges vagy kidobni szöveges file-ba. A lényeg hogy több almappa is van némelyik főmappába.Példa:
01_mappa
02_mappa
,,,,,,01_mappa
,,,,,,,,,,,,,01_mappa
,,,,,,,,,,,,,02_mappa
03_mappa
,,,,,,,,,,,,,01_mappa
,,,,,,,,,,,,,02_mappaKöszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
-
tknof1871
őstag
Üdv! (Régen kellett egy fájl dátumát módosítanom. Már homályos hogyan kell.)
Ha egy dokumentum (pl. .PDF kiterjesztésű fájl) dátumát módosítani akarom, akkor jobb klikkel kijelölöm a .PDF fájlt. A TC felső sorában ráklikkelek a Fájl-ra, legördülő menüből kiválasztom az Attribútumok módosítása opciót. Megnyílik egy ablak. Itt több dolgot ki lehet pipálni (Alkönyvtárakban is, Archív, Csak olvasható, Rejtett, Systems, Dátum és idő változtatása, Beépülő sajátosságok megváltoztatása). Ezekből melyiket kell kipipálni?
Nyilván legalább egyet, a Dátum és idő változtatása mellé pipa kell.
Alkönyvtárakban is mellé meg akkor kell ha egy mappa minden fájlját ugyanarra a dátumra akarom állítani.
A többi (Archív, Csak olvasható, Rejtett, Systems, Beépülő sajátosságok megváltoztatása) kipipálására mikor van szükség?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
sztanozs
veterán
válasz _Stalki_ #3782 üzenetére
Remelem megy az angol:
1. TC menu Configuration - Options - Operation - Copy/Delete - Use Explorer delete method
2. MS Explorer - Recycle bin - properties - Global - dialog for confirmation of deletion (disable)JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
_Stalki_
csendes tag
Sziasztok!
Be lehet állítani azt, hogy a DEL gombra lomtárba töröljön rákérdezés nélkül?
-
tibaimp
nagyúr
válasz #73820095 #3780 üzenetére
Nekem ezek kimaradtak, mert anyumék nem voltak hajlandóak költeni ilyesmire. Aztán az egyetemen nélkülözhetetlenné vált és megkaptam az első PC-met, ezt még ők fizették, de onnantól én, saját magamnak az összes upgrade-t.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
törölt tag
válasz tibaimp #3779 üzenetére
1982 BASIC, 83 ASSEMBLY, 86 C. A gép még DOS-szal indult
SPECTRUM, HTZ... És milyen nagy szó volt aztán a C64...
Kazettán a programok, meg is hallgattuk
Még dolgoztam AMIGA-n és ATARI-n is. (Különösen az AMIGA mai napig szívfájdalmam, h abbamaradt, a WIN már akkor is fos volt mellette...) -
poirot
őstag
válasz sinci01 #3775 üzenetére
Nálam úgy van (Synology), hogy vezérlőpult\minden vezérlőpult elem\Hitelesítőadat-kezelő\windows rendszerbeli hitelesítő adatok.
Itt megadod a NAS felhasználó nevét, és a nas belépési jelszavát, ezt csak egyszer kell megadni. Először még kéri a windows jelszavát, nálam csak egy karakter, de szerintem az üreset is elfogadja. A Total commanderben a fül zárolását beállítva, mindig ott lesz a panelen.[ Szerkesztve ]
-
sinci01
aktív tag
Üdv. A napokban beszereztem egy NAS-t, amit meghajtóként sikerült is csatlakoztatnom a Commanderben, de minden gép induláskor újra kell a "Z" meghajtót hozzáadni. Hogyan lehet ezt rögzíteni, hogy ne kelljen mindig hozzáadni a rendszerhez? KÖszi
-
poirot
őstag
válasz gepesz13 #3773 üzenetére
Valóban, 2 teljesen azonos nevű file nem lehet egy könyvtárban. Esetleg nincs egy Space valamelyikben? Állítsd be, hogy a file kiterjesztés ne külön oszlopban legyen, hanem rögtön a filenév után, hátha ott bújik meg a space. Általános beállítások/Fájlablak adatforma. Kettő egyformát egyszerre egy új könyvtárba másolnék próbaképp.
-
DS39
nagyúr
Másold ki azt a betűt a fájl nevéből, és úgy cseréltesd ki vele.
Valószínűleg az "ő" betűt nem egy magyar billentyűzettel írták bele, hanem úgy képezték, hogy "o" + AltGr és szám. (Nem tudom fejből melyik számbillentyűn van a dupla dőlt ékezet, most telefonról írok.)
[ Szerkesztve ]
-
lybra
csendes tag
Értem, köszi a választ!
Akkor már csak az a kérdés, hogy a multi átnevezésnél miért nem működik a search/replace funkció a hosszú ékezetes betűknél? Vagy ezt is a "dupla" karakter okozhatja, és akkor mást kell beírnom a "Keresendő" mezőbe?
Teszem azt az ő betűnél "o? |"o| |o| ...vagy ilyesmi..[ Szerkesztve ]
-
lybra
csendes tag
Sziasztok! Van egy korábbi TC a munkahelyi gépen 9x. Amikor át akarok nevezni 1db ékezetes karakterektől hemzsegő fájl nevet (shift+F6) , az adott "á" karakternél nyomok egy backspace-t és automatikusan átírja "a" betűre és így tovább az egyéb ékezetes karaktereknél is. Ezt az itthoni TC is szeretném elérni, ami 10.52-es verziójú. Hol lehet ilyesmit beállítani a programban. Most csak egy fájl átnevezéséről van szó, ha tömeges lenne, tudom, ott van a ctrl+m.
A benti program se volt piszkálva tudtommal, alapértelmezetként tudja ezt....vagy nem
Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy csinálja.
(Mellesleg az meg a benti gépen nem működik. Mármint ctrl+m-nél a hosszú karaktereket nem ismeri fel ha beírom : í|á|ő| i|a|o| stb. Nem történik semmi...) -
sztanozs
veterán
Ceges megrendelesbol csak regisztracios kulcsot kaptunk.
Tudja valaki hogy a fenebe generalok ebbol wincmd.key file-t?JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
poirot
őstag
A Geforce-ra nem is gondoltam.
Az hol van? Ugyan nálam müködik, de jobb tudni. Köszi.
Nézd meg a Parancsok lenyíló menüben, ott próbáld meg egérrel, hogy úgy müködik-e.
Nincsen esetleg beragadva valamelyik billentyű?
Csak a bal oldali ALT a jó, az ALT Gr nem jó.
Ha nem akkor érdemes újra telepíteni egy perc és kész. Esetleg az ini fileokat elmenteni előtte.[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
Sziasztok! valamiért nem működik az ALT+F7 keresés gomb kombináció
hogy lehet ezt visszakapcsolni, régen ez működött. -
tibaimp
nagyúr
Szevasztok, üdvözlet!
FTP kapcsolaton keresztül a telefonommal, a TC így látja a file-okat, valami kódtábla hiba lesz az ékezetes betűkre:
A telefonon nézve a file nevek jók.
Mit tehetnék, hogy jó legyen?[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
xrvman
őstag
Szöveg kereső, sajnos a .doc fájlokban levő szövegre nem keres, vagy nem talál. Van valami mód, ne csak .docx-ben hanem .doc-ban is tudjon keresni?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Meg lehet oldani? Van sok mappa, mappánként számtalan fájl.
Hogyan lehetne kiszűrni, hogy a sok mappában vannak-e azonos nevű (bár legjobb lenne azonos méretű) fájlok?
Nyilván úgy, hogy a sok * sok * számtalan kombinációt ne kelljen végigjátszani....[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
micuatti
csendes tag
Köszönöm lucida console normál 10 volt az. Ezer hála!
-
poirot
őstag
válasz micuatti #3743 üzenetére
Win11-em van, de lehet, hogy a könyvtár még a régi.
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Betűkészletek\Consolas
Ha más nem, keress rá, mondjuk valamelyik betűtipusra a Total commanderrel és ott lesz a többi is. Intézőben megnézed a könyvtárat, az ikonokat nagyra állítod és ott már látszik, hogy melyik volt a kedvenc.
-
micuatti
csendes tag
Elálítottam a jegyzettombben a Betütipus,Betüstílus,Betüméret.
Nem tudom mi volt az eredeti beállítás.Windows 7 van.
Nagyon hozzá szoktam az eredetihez. -
micuatti
csendes tag
Nálam nincs regular
-
micuatti
csendes tag
Windows 7 van
-
micuatti
csendes tag
Oké csak azt nem tudom mi volt az alap beállítása a jegyzettömbnek.
-
micuatti
csendes tag
Sziasztok!
Total commander 7.56a jegyzettömb alapból milyen beállításokat tartalmaz?
Betütipus,Betüstílus,Betüméret -
totron
addikt
Csak könyvtárnevekben szeretnék keresni - hogyan?
-
ricogsm
őstag
Sziasztok! TC-ben Hogy lehet megoldani ha egy mappán belül van 500 könyvtár egy egy file tartalommal azaz képpel
összeset kijelölve, kimásolni a könyvtár tartalmát meg lehet csinálni valahogy?[ Szerkesztve ]
MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
Jarod1
veterán
Sziasztok !
Total commanderhez milyen pluggin kell ahhoz hogy ha a gépre csatlakozik 1 tablet USB-n, akkor
Megjelenjen mint drive icon? -
Santino
aktív tag
Szerintem a #3715-ben nem pont ezt írtad le, azért lesz katyvasz belőle.
Különben pont az történik aminek történnie kell. A fájlnevekből az első 9 karaktert levágja.Szerk: bocsi, elnéztem a feladót!
[ Szerkesztve ]
Asus RT-N18U & FreshTomato Firmware 2020.6 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Csoportos átnevezés: hogyan kellene megoldani: minden fájl előtt van 8 db szám és alulvonás ezután jön a fájlnév, így pl. 12345678_fájlnév.mkv. Az 12345678_ változó szám.
Ezt kellene törölni a fájlnév elől.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
félisten
válasz gepesz13 #3713 üzenetére
Kérdés | Válasz
Ha bizonytalan vagy, akkor készíts másolatot az adott mappáról (már ha lehet, pl. teljes meghajtóról nem nyilván)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
gepesz13
tag
Sziasztok!
Pár hete feltettem itt azt a kérdést, hogy TCM-ben miként lehetne megoldani azt,
hogy különböző könyvtárakból miként lehetne kiválasztani a dupla vagy tripla (stb) fájlokat törlésre.
A választ korrektül rendesen megkaptam (nagyon szépen köszönöm), de volt egy csomó találat, és nem tudom kiválasztani, hogy melyiket kéne kidobni. Vagyis melyikek kellene törölni. Nekem mindegyikből csak 1 kellene, egyező tartalom szerint.
Tudnátok valahogy segíteni?
Nagyon szépen: Köszi![ Szerkesztve ]
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Miként tudom megoldani, hogy a szöveg kereső, ne csak .docx-ben hanem .doc-ban is tudjon keresni? Valami plugin? -
Egon
nagyúr
válasz andreas49 #3709 üzenetére
Kettő perc guglizás eredménye, nem tudom milyen verzióval működik:
A Total Commanderbe be kell állítani a "Beállítások"->"általános beállítások" menüben
majd a bal oldali felsorolásban:
"Működés" elem alatt a "másolás/tőrlás" elemet kiválasztva, majd jobb oldalt alul
"Általános másolás+törlés beállítások" alatt:
"[+] Mappa dátum/idő másolása" - be legyen jelölve."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
andreas49
senior tag
Sziasztok,
Valahol már olvastam, de nem találom a leírást: fájlok másolása esetén szeretném megtartani a dátumát, vagy ha már átírta, mivel lehet az eredeti dátumot visszahozni. Köszi a segítséget előre is.HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro
-
Egy régebbi mentést ellenőrizem, amit a felhőből töltöttem le, és hasonlítottam össze az eredeti helyi fájlokkal.
- Mitől van, hogy a zip-ben 1 óra eltérése van a fájloknak?- 2022, lassan 2023-ban már elvárnám hogy ne okozzon problémát a nemzeti karakterek használata. (pl. az "iCloud Mail"-t nem listázza a különbségnek, mert nincs benne magyar ékezetes magánhangzó)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
sinick
senior tag
Szia!
Ha egyik pillanatról a másikra hülyült meg és te semmin sem telepítettél, eltávolítottál, vagy változtattál, akkor víruskereső vagy Windows frissítés kavart be. Nálam munkahelyen (nem warez! munkaeszköz!) kb. 2 tized másodperc alatt indul és van benne fülre kirakott hálózati meghajtó is vagy öt darab, meg vagy 15 mindenféle beépülő modul, amit nem is használok.
Csak próbaképp:
1. Wincmd.ini -> wincmd.ini.bak -> indítás -> wincmd.ini.bak vissza. Ha így gyorsan indul, akkor valami beállítás lassítja vagy valami nem létezik.
2. Víruskereső összes védelmi alrendszere kikapcs, indítás, vissza. Ha így gyorsan indul, akkor a víruskeresőd valamire érzékenyebb. Lehet beállításokkal szórakozni.
3. Vad ötlet, de egy futtatás rendszergazdaként.
4. Esetleg egy régebbi verziójú tcmd telepítése próbaképp.[ Szerkesztve ]
-
poirot
őstag
Annyi mindentől lehet és teljesen mindegy, hogy 10+ éve használod, ez a 2 mp teljesen belefér egy normál indításba, legyen az M2, bármi. Lehetséges, hogy a windows "kavar" be, esetleg a regedit-tel lehet valamit állítani rajta, de mondjuk ehez én nem értek.
Ha nagyon zavar akkor Googlezni kell, aztán vagy talál az ember valamit, vagy nem.
Vagy ismét felrakod a windows és utána rögtön a Total Commandert és használod jó pár napig stopperral a kézben, és addig semmi más progit nem raksz fel, többszöri újraindítás, tesztelés.
Az utolsó, hogy így használod.Mindegyikünknek meg van a maga heppje, én máséra csodálkozom, más az enyémre.
-
ЯΞD
senior tag
Csak M2 van a gépbe. De amúgy ki van kapcsolva az alvás meg felébresztés stb. Csak monitor kikapcsolása van 20 percre állítva.
poirot: Igen megcsináltam! De semmi. Nincs semmilyen külső eszközöm. Hálózati meghajtóim sincsenek. Routert tegnap cseréltem de amúgy arra sincs semmi dugva.
Nem azzal van a bajom, hogy 2 mp. Hanem, hogy 10+ éve használok TC-t és soha nem volt ez. És tegnap is lassan nyílt, később mikor hazaértem meg abban a pillanatban... Pedig csak idle volt a gép semmi nem lett csinálva rajta. És ezért vagyok itt, hogy ez miért van. -
poirot
őstag
Megértelek, persze. Ugyanakkor, szerintem a 2 mp nem jelentős.
Doky586 szerint megcsináltad a beállításokat?
Nálam is egy zárolt fülön egy külső winchester a routeren oda is szoktam dolgozni. De ez nem befolyásolja a megnyitás sebbességét, ott is csak akkor molyol, mikor el akarom érni, utána persze már gyors. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest