- PHP programozás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Mozilla Firefox
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Linux kezdőknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
Üdv! (Régen kellett egy fájl dátumát módosítanom. Már homályos hogyan kell.)
Ha egy dokumentum (pl. .PDF kiterjesztésű fájl) dátumát módosítani akarom, akkor jobb klikkel kijelölöm a .PDF fájlt. A TC felső sorában ráklikkelek a Fájl-ra, legördülő menüből kiválasztom az Attribútumok módosítása opciót. Megnyílik egy ablak. Itt több dolgot ki lehet pipálni (Alkönyvtárakban is, Archív, Csak olvasható, Rejtett, Systems, Dátum és idő változtatása, Beépülő sajátosságok megváltoztatása). Ezekből melyiket kell kipipálni?
Nyilván legalább egyet, a Dátum és idő változtatása mellé pipa kell.
Alkönyvtárakban is mellé meg akkor kell ha egy mappa minden fájlját ugyanarra a dátumra akarom állítani.
A többi (Archív, Csak olvasható, Rejtett, Systems, Beépülő sajátosságok megváltoztatása) kipipálására mikor van szükség? -
tknof1871
őstag
Üdv! Nyugodtan törölhetem a OneDrive directoryt, nem lesz baj? Van benne egy rejtett fájl, desktop,ini 94 bájt. Furcsa helyen tűnt fel.
Most a Microsoft fájlkezelőjét is használom. Fájlokat helyezek át, a Total Commanderben megnyitott mappákba. Talán véletlenül átmásoltam a OneDrive mappát?
A gyökértől számolva az 5. mappában van. D:\Mappa\1 almappa\2 almappa\3 almappa\4 almappa\5 almappa és valahogy ide került a OneDrive directory. Magától nem kerülhetett ide, nem? -
tknof1871
őstag
Üdv! Meglehet változtatni egy dokumentum dátumát?
Azt hiszem praktikus lenne, ha a scannelt PDF dokumentumaim dátuma pontosan az lenne, mint a papír dokumentumaim (amikről scanneltem) keltezése. A "Minden fájl megjelenítése a jelenlegi és minden almappában" paranccsal olyan időrendi sorrendbe állíthatnám az összes PDF fájlom amilyenben az eredeti papír iratok keletkeztek. -
tknof1871
őstag
Üdv! Total Commanderrel létre lehet hozni több mappát automatikusan? 52 mappát szeretnék, az év minden hetének egyet. Olyan mappanevekre gondoltam, mint: 1. hét; 2. hét; stb.
-
tknof1871
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #3298 üzenetére
OK! Elnézést kérek és köszönöm hogy megpróbál segíteni!
A Hard Disk Sentinel Trial már évek óta fent van, jelenleg a 5.50 fut.
2 napja betettem egy HDD-t a Sharkoon QuickPort dokkolóba. PC bekapcs, Win 10 megint nem látta. PC kikapcs, dokkoló ajtó ki -> HDD kicsit kihúzódik, ajtó be, PC bekapcs. Látja. Szinkronizáltam, külön is másoltam rá fájlokat.A belső merevlemez dokkolóban lévő HDD.
Teljesítmény: 100% Kiváló
Kondíció: 100% Kiváló
Szöveges Értékelés:
A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.
Nincs szükség beavatkozásra.Évek óta kb havonta beteszem a backup-ra használt HDD-t.
Mikor látja a HDD-t akkor vajon sziklaszilárd a kontakt a SATA portokon? A PC működése közben még nem volt olyan, hogy a Win 10 látta a HDD-t aztán elvesztette. Ha bekapcsoláskor látja akkor mehet a PC napokig, a HDD végig ott marad a partícióján.
Szerintem a HDD-t jobban kéne pozícióban tartania a betoláskor mint egy külső dokkolónál amibe felülről tesszük bele. -
tknof1871
őstag
Üdv! A fájlokat 100% hibátlanul másolom át egyik HDD-ről a másikra ha az Ellenőrzés másolás után MD5 mellett/előtt ott a pipa és nincs hibaüzenet?
Szintén a Mappaszinkronizálás... parancsnál. 2 HDD- szinkronizálok, ott a pipa a Tartalom szerint opció előtt. Az egyik HDD backup, különbség lesz a két HDD között és én a másolás előtt kipipálom a másolás ellenőrzéssel opciót.Van 1 belső merevlemez dokkolóm a PC házban, az 5.25 colos bayben. A backup-ra hasznát HDD-ket teszem bele. Néha nem látja a PC. Beteszem és nem látja a Windows 10. Ilyenkor lekapcsolom a gépet, kinyitom az ajtót, ettől kicsit kihúzódik a HDD de nem veszem ki, visszacsukom, PC-t bekapcsolom és már látja.
Ennek a ritka problémának IMHO 3 oka lehet, a HDD SATA tápellátása nem OK, a HDD SATA adat csatlakozása nem OK, mindkettő nem OK. Nem tudom, ez az ajtó kinyitás becsukás tényleg megoldja a problémát, tökéletes lesz a kontakt mindkét konnektoron.
Ha a TC másolás/szinkronizálás után nem jelez (BTW még nem láttam hibaüzenetet másolás után, nem tudom mit csinál hibás másolásnál), akkor hibátlanul ott vannak a fájlok a Backup HDD-n?
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Hogyan lehet a mappák méretét megnézni és szöveges fájlba menteni?
Nekem jelenleg elég a meghajtó főkönyvtár/gyökérkönyvtár mappáinak a mérete. Alt + Shift + Enter billentyűkombinációval megnézem mekkorák.
Hogyan tudom valamilyen szöveges fájlba menteni a mappák neveit és a méretüket?
Köszönöm a segítséget! -
tknof1871
őstag
Üdv!
Fájl másolásnál az egyik opció, ami alapból nincs pipával bejelölve, az NTFS jogok másolása.
Ez a dolog, NTFS jogok, mit jelent?
1 gépem van, PC, Windows 10 Home, és a fájlokat tartalék HDD-kre mentem (csak a másolás idején vannak a gépben) ha a PC-ben meghalna a HDD akkor megmaradjanak a fájlok. Most is azt csinálom és most tűnt fel, és sosem pipálom be.
-
tknof1871
őstag
Üdv
Mappaszinkronizálás, Összehasonlítás megvan, Szinkronizálok és amikor balról jobbra mindent átmásol/felülír akkor magától elkezdi újra az Összehasonlítást. Ez bug? x64 9.22a -
tknof1871
őstag
Üdv! Total Commander (x64) 9.22a
A Fájl > Összehasonlítás tartalomra... funkció érdekel. Ez két fájlt hasonlít össze tartalomra, bitről bitre. Ugye bitről bitre? Ez a legalaposabb összehasonlítása két fájlnak? Ha két fájl bitről bitre azonos akkor hibátlan másolatai egymásnak?
Azt hogyan tudom megcsinálni, hogy a Total Commander egy meghajtó (ami egy partíció) összes fájlját hasonlítsa össze tartalomra egy másik meghajtó mappájában lévő fájlok tartalmával, bitről bitre.
Részletesebben arról van szó, hogy van a D partíció, ami a PC-ben van. A D-n mappák, almappák, almappák almappája, stb. Majdnem mindegyik mappában fájlok. Átmásolom az egész D-t egy tartalék meghajtóra (backup). A mappák a fájlok úgy ahogy vannak ugyanazzal a fastruktúrával másolódnak át.
-
tknof1871
őstag
-
tknof1871
őstag
Üdv! Total Commander 9.0a-val másoltam micro SD kártyáról 11 darab fájlt HDD-ra. Kijelöltem mindet és egyszerre másoltam. Aztán egyenként elkezdtem ellenőrizni mindkét adattárolón a fájlokat (Compare By Content…). Voltak fájlok amiknek nem volt egyforma a tartalmuk. A General Copy+Delete options-nál pipa van a Verify after copying (MD5 checksum) mellett.
Akkor hogy lehet, hogy voltak másolt fájlok amiknek megváltozott a tartalma? Ha egyszerre több fájlt másolok (több fájl kijelölése és aztán F5 Copy), akkor nincs Verify after copying? -
tknof1871
őstag
Üdv! A Verify after copying funkció működik akkor is, ha a PC-n van a Total Commander 9.0a és android okostelefonról PC-re másolunk vagy PC-ről android okostelefonra másolunk?
-
tknof1871
őstag
Üdv! (x64) 9.0a van a PC-n, Windows 10 operációs rendszeren. Másolok mappákat/fájlokat androidos telefonról PC-re. Ezt eddig is tudta a TC?
-
tknof1871
őstag
Üdv! (x64) 9.0a Files > Compare By content.... A Compare By content... két fájlt hasonlít össze tartalomra. Ha a két fájl tökéletesen megegyezik, mert mondjuk egy meghajtóról az eredeti fájlt átmásoltuk egy másik meghajtóra és hibátlanul sikeresen, akkor egy ablakban kiírja: The two files have the same content!
Az hogy lehet megcsinálni hogy mappák fájljait hasonlítsunk össze tartalomra? Tehát nem egyszerűen azt hogy ugyanazokat a fájlokat tartalmazza hanem a fájlokat tartalom szerint is összehasonlítja?
-
tknof1871
őstag
Üdv! A Configuration-ben a Copy/Delete-n bepipáltam a Verify after copying-et. Semmit se vetem észre másolás után. Ez hogy működik? Nem úgy kellene, mint a Compare By Content...-nek, szóval hogy valamit kiír, h tényleg megegyezik a tartalom?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Elnézést kérek! Mert nem vagyok pro.
Win7-ről 10-re szeretnék váltani. ha a TC Beállítások>Beállítások mentése közvetlenül fájlba... megcsinálom akkor kapok két .ini fájlt. Ezekben benne van minden ami kell h új OS-en a TC ugyanazt tudja mint amit most? pl jelszó az ftp szerverhez? -
tknof1871
őstag
válasz
Sk8erPeter #1998 üzenetére
Release Build 762 - 2010.03.29.47911, 64 bit.
-
tknof1871
őstag
válasz
Sk8erPeter #1980 üzenetére
Nem tudtam rájönni, miért van az, hogy ha kilépek az Agent Ransack-ból, akkor is ott marad a folyamatok között és 90% fölött terheli a CPU-t. Tehát alig lehet mellette valamit csinálni. Ezzel lehet valamit kezdeni?
-
tknof1871
őstag
válasz
Sk8erPeter #1982 üzenetére
Ez esetben:
Konverter a 2007-es Office rendszerhez: Microsoft Filter PackEzt muszáj telepíteni a kereséshez?
-
tknof1871
őstag
válasz
Sk8erPeter #1980 üzenetére
Köszönöm! Meglátásom szerint ez az a program, ami kell nekem. Alapból PDF és Word dokumentumokban keres. Nem kellett állítgatom rajta és ez jó, mert kevés tudás kell a programhoz és én elég keveset értek a szoftverekhez. Tegnap óta már a HDD 13%-át átnézte. A TC még a gigabyte-os filmekbe is belekeres. Csak az időt rabolja.
Mondjuk valahol az én hibám, hogy nem tudom, hova mentettem el a fontos dokumentumomat (sokat dolgoztam rajta), meg hogy az egyetlen kinyomtatott példányt kiadtam a kezemből és nem fénymásolatot adtam oda az egyik hivatalban. Máshol csak belenéztek, talán le is másolták maguknak. Viszont azok is sárosak akik elvették, hogy miért nem tudták lemásolni maguknak. Ha az igazolványom kérik el, akkor azt is örökre elveszik? [költői kérdés]
Nekem MS Office 2007 van, Microsoft Office 2010 Filter Packs-ot kihagyom. Jó nekem a 2007-es. -
tknof1871
őstag
Ahhoz, hogy benne keressen jó lenne a docx kiterjesztést a zipre cserélni.
x64 8.01-es TC-m van. Nekem itt nincs olyan, hogy megadhatom a kiterjesztést. Általános fülön az Ahol keres alatt van a Reguláris kife... kocka. Mellette a Csak a kiválasztott mappákban/fájlokban keres, az alatt meg a Tömörítettben mindegyikben, kivéve UC2. .ZIP sehol sincs. A Bővített fülön az Attribútumok között van Tömörített. Az Attribútumok-kat kell kipipálni és a Tömörített kockáját pipára állítani?
-
tknof1871
őstag
Üdv!
A TC-nek van az a funkciója, hogy fájlokon belül is rákeres egy szóra. Hogyan tudom leszűkíteni hogy csak .docx fájlokban keressen arra a szóra? THX! Egy egész maghajtót kell most átfésülnöm amin van minden, film, zene, rengeteg különböző kiterjesztésű fájl. Én a keresett fájlom nevét se tudom, csak azt, hogy .docx, + kb. milyen szavak vannak benne, amikre érdemes rákeresni. -
tknof1871
őstag
Üdv! Eddig olvasható volt a TC-ben a mappa neve, ha kanjival volt írva. Most egy helyettesítő karakter van minden kanji helyén. De a windows rendesen kiírja a mappa nevét. A TC miért vesztette el a képességét?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Megoldható, hogy ha másolok, akkor ne állítsa le a másolást, mert túl hosszú egy fájlnak a neve? Tartsa meg a neveket, mindegy milyen hosszú.
-
tknof1871
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1839 üzenetére
3 winchesterem van. Amelyiken a rendszer (C: ), csak az van a gépben. A másikakat egy dokkolóba teszem, maximum kettő mehet a dokkolóba. Valaki azt mondta, a dokkolóban lévők nem tudnak közvetlenül fájlokat másolni/áthelyezni egyikről a másikra a dokkolón belül megoldva. Tehát ha D: és E: a dokkolóban van és mikor D:-ről E:-re másolok, akkor D:-ről a fájl elindul a házba az USB-n, ... Itt már nem értettem a magyarázatot és arra gondoltam, valahova íródnia kell és csak C: van a házban. Aztán a fájl visszaindul USB-n a dokkolóba az E: winchesterre.
Gondolom, felmerül a kérdés, miért csak a rendszermeghajtó van a házban. Gyakran van, hogy csak 10 percem van felmenni a netre megnézni híreket, érdekes fórumokat. Ezért nem akarom "koptatni" a másik kettőt, nem kapcsolom be a dokkolót.
-
tknof1871
őstag
Ha van 3 fizikai külön meghajtó (HDD), mindegyiken csak egy partícióval, és természetesen C:-n van az operációs rendszer, akkor ha D: HDD-ről másolok E: HDD-re, akkor az adatok átmennek a C:-n is?
-
tknof1871
őstag
Én nem tudok ilyenről, de még nem láttam olyat, hogy hibás lett volna a másolat (és erről ne adott volna hibajelzést).
Ez nekem úgy hangzik, mintha a Total Commander másolási funkciójába integrálták volna a másolás ellenőrzését, vagy tévedek?
Mekkora a valószínűsége, hogy a másolásba hiba csúszik? Mi növeli a valószínűségét?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Régen a fájlok másolásához a DOS-ban lehetett használni egy kapcsolót, azt hiszen VERIFY volt a neve. Ezzel ellenőrizni lehetett a másolást, rendben történt-e meg. Ilyen ellenőrzést lehet használni a totac commander-ben vagy nem? Csak a mai Windowsos másolásokban van, vagy ott se? Létezik még ilyen?
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Hogyan lehet megnézni a jelszót, amivel FTP szerverhez kapcsolódok? -
tknof1871
őstag
Üdv!
Van olyan lehetőség, hogy fájlkicsomagolás után automatikusan törli a tömörített fájlt? -
tknof1871
őstag
Üdv!
A TC becsomagoláskor azt írja, ha a célállomány nagyobb lesz, mint 2 GB, olvashatatlan lesz számos ZIP kezelő programmal. Akkor ilyenkor hogyan kell csomagolni? Nincs más megoldás, csak előtte darabolni?
-
tknof1871
őstag
Üdv! A Total Commandernek tud problémát okozni RAR tömörített fájlok kicsomagolása, ha a fájlok neve hosszú? Más fájlokat kicsomagol, de most nem. Szóközzel 151 karakter van a fájl nevében és lemezolvasási hibát jelez, mikor megpróbálom kicsomagolni.
-
tknof1871
őstag
Jó reggelt mindenkinek! Van a TC-hez olyan beépíthető modul, amivel megadhatom, mekkora csomagokat készítsen tömörítésnél? Például van 10 mappám egy könyvtárban, és 199MB-os fájlokba tömörítse azokat természetesen a tartalmukkal együtt. Nem is a tömörítés ami kell, hanem ezeket olyan méretű csomagokba tegye, amiket fel tudok tölteni fájlmegosztó oldalra (file hosting, pl.: mediafire).
-
tknof1871
őstag
Üdv! Ha kijelölök hangfájlokat (zenék) akkor jobb egérgombot rajtuk nyomva előjött egy menü, amiben a winamp legfelül vastagbetűkkel szerepelt. Most nincs ott, nem választhatom, a winamppal lejátszást. Hogyan lehet visszatenni? A fájlok még mindig a winamppal vannak társítva.
Az Eszköztárban a Notepad az utolsó ikon, de rákattintva nem a Jegyzettömb jön elő, hanem az Összehasonlítás tartalom szerint. Ez normális? -
tknof1871
őstag
Üdv! A TC képes arra, hogy átnézze a HDD-t olyan fájlok után kutatva, amik kettő vagy több példányban vannak meg? Szóval a user nem tudja, melyikből (pl.: video, mp3, kép) van több példánya, a TC-nek kell kideríteni.
-
tknof1871
őstag
válasz
Sk8erPeter #782 üzenetére
Már azt hittem megtaláltam a legjobb megoldást.
-
tknof1871
őstag
válasz
tknof1871 #779 üzenetére
UPDATE
Itt találtam valamit arról, hogy installáni kell, de nem értem. A netes fordítókkal se megyek sokra.
ATTENTION!!!
For the plugin to work it is needed to install the driver of the virtual drives (the "Install" command from the context menu of the file VD_Driver\vd_filedisk.inf).
In 64-bit Windows versions the driver installation must be performed from Windows Explorer only! -
tknof1871
őstag
válasz
Sk8erPeter #778 üzenetére
THX! Közben Felfedeztem, a TC bővíthető plugin-ekkel. Ez óriási! Új tulajdonságokkal, képességekkel lehet felruházni, mint pl. a FF böngészőt. Találtam is egy plugin-t, ami tetszik. Virtual Disk 1.30. Ez jobban tetszik, mint az, hogy telepítsek új programokat. Most új az OS telepítésem, gyorsan indul, gyorsan áll le. Lehetőleg nem akarok rá telepíteni, hogy ilyen maradjon. Itt találtam egy rövid tutorialt hozzá magyarul. Az a baj, nem értem, hogyan kell használni. Szerintem már hozzáadtam. A Beállítások > Általános beállítások... > Működés > Beépülők > Fájl rendszer beépülők [.WFX] > Beállítás-ra kattintva ott van a neve, Virtual Disks (az "s"-t csak itt teszi a Disk-hez) és a hely, ahova tette. Újraindítottam a TC-t, de nem találom sehol a Virtual Disk-et, hogy csináljak egy virtuális meghajtót.
-
tknof1871
őstag
TC 7.50a nem regisztrált képes az ISO kiterjesztésű fájlt kicsomagolni, virtuális meghajtót csinálni neki, vagy jobb virtuális DVD/CD meghajtót emulálni pl. Daemon Tools-al?
Új hozzászólás Aktív témák
- PHP programozás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzol Screenshot
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest