Új hozzászólás Aktív témák
-
bambalu
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Kártyaolvasó van a gépemben, ezáltal a totalcmd +5 meghajtót jelenít meg, akkor is ha a meghajtókban nincs kártya. A windows intéző (win 7 alatt) nem jeleníti meg az üres meghajtókat. Megoldható-e hogy a totalcmd se jelenítse meg ha nincs bennük kártya.
Üdv: Bambalu -
fPApi
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2298 üzenetére
Köszi, egész jónak tűnnek!
-
-
fPApi
őstag
Eddig nem tűnt fel, hogy a fülekénél így lenne, de megnézem jobban!
Miért lenne érthető, hogy nincs fájl létrehozás? Pl. a double commander-ben is van ilyen parancs, csak az más miatt nem jó.
A win jobb gombos menüben is van ilyen parancs, ezt használom is, csak ha tele van a TC ablak fájlokkal/mappákkal, akkor nehéz előhozni ezt a jobb gombos menüt (nehéz üres területre klikkelni). -
Kernel
nagyúr
Értelemszerűen csak a második felvetésre gondoltam, egyedi nézetet fülenként megjegyzi. Például van egy gyakran használt mappám, ahol mindig a friss fájlokat akarom felül látni, ezt rögzítettem is az első fülön.
A belső parancsok listájában én legalábbis nem láttam olyat, hogy fájl létrehozása (új mappát lehet), de ez érthető is szerintem.
-
Kernel
nagyúr
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Lehetséges olyan csinálni a TC-vel, hogy asztalra kirakni parancsikonokat amelyek egy adott mappába dobnak, de TC-vel, ne pedig windows fájlkezelővel?
Tehát végülis mappa parancsikont szeretnék, de TC-vel nyissa meg.
Köszönöm!
-
fPApi
őstag
Két dologra keresek megoldást:
- 1. Az eszköztárra szeretnék egy ikont rakni, mellyel új fájlt tudok csinálni. Tudom, a jobb-gombos menüben van ilyen, de most nekem parancsként ( cm_...) kellene.
- 2. Meg lehet azt oldani, hogy a könyvtárakhoz egyedileg beállítsam a nézetet? Konkrétan azt szeretném, hogy pl. az "a" könyvtárat idő szerinti rendezésben, a "b" könyvtárat név szerinti rendezésben mutassa, bármikor. -
Kernel
nagyúr
válasz
tonyrulez #2288 üzenetére
Olyanról nem tudok, mindenesetre amit még én használni szoktam, hogy az Eszköztárra rá lehet húzni bármilyen *.exe programot is, ami ott ikont képez.
Utána az ikonra rádobok egy fájlt, a program megnyitja.
Ugyanakkor az adott programot igény szerint lehet paraméterezni is, példa:
Vagy itt a topikban láttam még ilyen trükközési lehetőséget, ami az Eszköztárhoz kapcsolódik:
http://prohardver.hu/tema/total_commander/hsz_1952-1955.html
De ez is csak példa, a feladat függvényében kell hegeszteni.
-
tonyrulez
őstag
Így csak a jobb-klikkes menüt nyitja meg, viszont nekem még azon belüli parancs kellene az eszköztárra, pl. "MEGA link megszerzése", vagy "View in Inventor View 1.0" stb. Nem azzal van a fő gondom hogy ki kell várjam a menü megjelenését, hanem hogy utána még keresgéljem azt a parancsot ami nekem kell, ami főleg akkor szívás ha még ikon sincs mellétéve.
-
htc07
addikt
a totalcommander.hu oldalon riaszt a chrome, hogy ártalmas programot tartalmaz
-
Kernel
nagyúr
-
tonyrulez
őstag
Van arra lehetőség, hogy eszköztárra kitegyek jobb-klikk menüs funkciót? Tehát ahelyett, hogy kivárnám a fájlon a jobb klikket, majd kikeresném a hosszú listából ami nekem kell, egyszerűen ráállok az adott fájlra, eszköztárban rányomok a gombra és ugyanazt a műveletet elvégzi. Programspecifikus műveletek, nem egyszerű másolás/beillesztés/stb., tehát előtte gondolom ki is kell valahogy olvasni, hogy melyik funkció milyen parancsot hajt végre.
-
canniball
nagyúr
válasz
canniball #2276 üzenetére
Itt a hsz. végén lévő kérdésre valaki?
-
emre
veterán
Urak!
Van valami megoldás arra hogy a képi fájloknak ne az adatait lássam, hanem egy belső előnézetni képet mint azt a képnézegetőkben szokás? Az F3 nekem sajnos nem megoldás.
Esetleg másik fájlkezelőt kellene keresnem? -
kispx
addikt
Sziasztok,
egy keresés eredményeként megtalált fájlokat szeretném mappastruktúrával együtt egy másik helyre átmásolni.
Tehát, ha van nekem egy listám, amit a parancsok/keresés menüponttal kapok meg. Pl.:
O:/Dokumentumok/Első/x.doc
O:/Dokumentumok/Második/y.doc
... stbAkkor ezeket szeretném átmásolni egy másik helyre, úgy hogy megőrizze az elérési útvonalának az egy részét. (A meghajtó betűjele nem kell, a többi maradhat). A teljes Dokumentum könyvtárat nem másolhatom, mert annak csak egy részhalmaza kell.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
canniball
nagyúr
válasz
Panthera #2274 üzenetére
Ezen nem igazodok ki. Beléptem az egyik mappába, a másik panelen a "társ-mappájába" amiben viszont jól láthatóan több minden van, ráböktem az összehasonlításra, mire közölte velem hogy a fájlok megegyeznek.
Kernel!
Működni működik a dolog, csak az a baj mint az imént: így is fájlokat mutat nem mappákat.No de egy részét már kiválogattam kézzel, mivel úgy látom mégsem olyan egyszerű ez mint ahogy gondoltam hogy a TC-nek lesz megcsinálom a többit is manuálisan, úgyis csak most egyszer van rá szükség, kibírom. Köszönöm hogy próbáltatok segíteni!
Kérdezek mást, bár ez is mappás kérdés...
Azokat a mappákat ki tudja-e listázni a program, amelyek egy bizonyos nevű fájlt nem tartalmaznak? -
Kernel
nagyúr
válasz
canniball #2273 üzenetére
Keresés / Bővített / Azonos fájlok keresése?
Keresési tartománynak több meghajtót (betűjelet) is lehet adni, de akkor az egész meghajtót átnézi, ami sokáig tarthat. De ezen is lehet finomítani, pontosvesszővel elválasztva több elérési utat megadni, ha jól emlékszem.
Ha közös meghajtón található az anyag, akkor egyszerűbb lehet betenni egy közös mappába, majd azon belül keresni azonos fájlokat
Lehet keresni azonos tartalomra is, de az főleg nagyon sokáig tarthat, ezért kezdetnek célszerű azonos név és/vagy méretre keresni.
-
Panthera
őstag
Nekem az jutott még eszembe, hogy ezzel a módszerrel valójában a frissebb fájlokat keresi, így nem lehet tudni, hogy az a fájl egy újabb verzió-e vagy egy egyedi darab. Tehát meg kell nézni külön, de ha nincs gyakran szükség ilyenre, akkor ez is megfelel a célnak.
(#2273) canniball: Értem. A mappaszinkronizálás nem lehet még jó neked?
-
canniball
nagyúr
válasz
Panthera #2271 üzenetére
Ezzel az a baj hogy rengeteg fájl van, amikről azt sem tudom melyik mappában találhatók. Olyan megoldás kéne, amely megmutatja azokat a mappákat, amikben olyan fájlok vannak amelyek a másik panelen nincsenek. Vagy azokat a mappákat amelyekben található fájlok mindkét oldalon megvannak.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Panthera #2271 üzenetére
Először én is a Ctrl+B-re gondoltam, de úgy látom, a mappaszinkronizálás ezt nem veszi figyelembe, tartja magát a struktúrához. (Elhelyeztem azonos tesztfájlt másik mappában.)
Alkalmilag persze meg lehet tenni, ha egy konkrét fájl megtalálása a cél, hogy Ctrl+B és utána manuálisan kikeresni, akár névre, akár méretre listázva.
Például méret szerint addig görgetem, míg megtalálom a keresett 785154 byte méretű fájlt. Gyakorlatban is működő dolog, néha előfordul ilyen.
Amellett van természetesen az "azonos fájlok keresése" opció is, amikor az szükséges.
-
Panthera
őstag
válasz
canniball #2270 üzenetére
Mindkét oldalon csak az aktuális mappát akarod összehasonlítani vagy az összes többi almappát is?
Ha előbbi akkor Shift+F2 (Kijelölés menü, Mappák összehasonlítása).Megvan a második eset is: nyomj mindkét oldalon egy Ctrl+B kombinációt (ezek listázzák az összes almappa tartalmát) és azokat hasonlítsd utána össze.
-
canniball
nagyúr
Olyat tud-e a TC, hogy eltérő mappaszerkezetek esetén megmondja, hogy a jobb oldali panelen van-e olyan fájl, ami a balon nincs?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Panthera #2266 üzenetére
Registryben mondjuk nem mappa van, hanem kulcs (a registry maga is egy fájl, pontosabban néhány darabból áll, részben a Windows, részben a User mappákban), de a probléma háromféle módon is megoldható:
1. Registry-bejegyzés létrehozása egyszerű, kattintós módszerrel, vagyis
regfájl lefuttatásával, példa:---------------------------------------------------------------
Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_CURRENT_USER\Software\Ghisler\Total Commander]
"IniFileName"="D:\\Programok\\TC\\wincmd.ini"
"FtpIniName"="D:\\Programok\\TC\\wcx_ftp.ini"
"InstallDir"="D:\\Programok\\TC"[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ghisler\Total Commander]
"IniFileName"="D:\\Programok\\TC\\wincmd.ini"
"FtpIniName"="D:\\Programok\\TC\\wcx_ftp.ini"
"InstallDir"="D:\\Programok\\TC"---------------------------------------------------------------------------------------
Igény szerint át kell írni.
Sokáig ezt alkalmaztam a Windows újratelepítése során, csak lefuttattam, máris visszakaptam a régi programot, pont ahogy az előző Windowsban bezártam. (A HKLM ágra talán nincs is szükség, de mindegy lényegében, ez a biztos.)
2. Ini fájl átírása, ami a TC USB működéséből is elleshető, illetve az is egy lehetőség, hogy a segédprogram használatával pendrive-ra tenni, majd azt onnan akárhová másolni.
De célszerűbb átírni az ini fájlban:
pluginbasedir=%COMMANDER_PATH%\Plugins
TabDir=%COMMANDER_PATH%
ThumbsLocation=%COMMANDER_PATH%
UseIniInProgramDir=7Itt az utolsó sorban a 7-es bejegyzésen múlik a hordozható verzió, vagyis ebből tudja a program, hogy a két ini fájlt a saját mappájában keresse. Úgy látszik, a totalcmd.exe, amikor elindul, először ezt nézi, nem a registryt.
A fenti módszer tudomásom szerint nem dokumentált (legfeljebb neten itt-ott megtalálható, mert rájöttek páran).
3. Annál inkább le van írva a súgóban a harmadik módszer, a TC indítása parancsikonnal, erre is egy példa:
D:\Programok\TC\TOTALCMD.EXE /I=D:\Programok\TC\tc.ini /F=D:\Programok\TC\ftp.ini
Igény szerint átírható.
Így több parancsikonról akár többféle TC is indítható. Ezt is sokáig alkalmaztam, másodlagos TC kreálásához (míg rá nem jöttem a 2-es módszerre).
Egyik parancsikonról indult a normál fájlkezelő, másikról egy átszabott verzió, TV képernyőhöz, ami mozizás közben, messziről is jól látható:
-
Panthera
őstag
válasz
Sk8erPeter #2002 üzenetére
Ezt a hozzászólást vettem alapul...
Mi van akkor, ha nincs a registry-ben tcmd mappa?
Szeretném a 2 ini (ftp, wincmd) fájlt áthelyezni a programkönyvtárba, hogy ne a windows-ban legyenek. -
Kernel
nagyúr
válasz
sid.:Rc211v #2257 üzenetére
Pozíció vagy beállítás mentése, vagy mindkettő:
Ugyanezt kell használni fejléc eltolásainak mentésére, vagy akár a középvonal is eltolható, menthető, ha valaki esetleg nem középre szeretné.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1736 üzenetére
Az atributes után gond: pipa van mindenütt, de szürke, úh smit nem tudok variálni. Mielőtt kiléptem, megitn enkifutottam, az elnevezés után engedte a pipákat változtatni, tök jópofa lett
-
törölt tag
válasz
sid.:Rc211v #2257 üzenetére
Hogyne. Jobb klikk az ikonra, tulajdonságok, futtatás.
-
sid.:Rc211v
őstag
Sziasztok! Valaki megtudná nekem mondani, hogy a total commander-ben be lehet-e állítani, hogy ne full képernyővel induljon hanem a kisebbel? 8.51a (64bit)
-
törölt tag
Lehet vmi könyvjelzőfélét csinálni? V gombot?
H a sűrűn használt oldalakhoz ne kelljen folyton az egész path-on végigmásznom? Mert eddig a füleket hagytam nyitva, de az is hülye dolog, h ennyi fül van megnyitva, meg ha vmelyiket véletlen bezárom, és mondjuk, jó mélyen van almappában, legközelebb... V ha vmi fontos ugyan, de ritkábban használom, és emiatt nem tudom kapásból, fejből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest