- Synology NAS
- Gyengülő gazdasági kilátások, erősödő infláció: kevesebb okostelefont veszünk
- Linux kezdőknek
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Milyen NAS-t vegyek?
- YouTube
- Netflix
- Windows 10
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
lehella #4398 üzenetére
A TotalCommander csak a fájl tallózásához kell. A videót továbbra is az MXPlayer kéne lejátsza. Lehetséges, hogy az a probléma, hogy az adott fájltípust hálózatban hardveres dekódolással játsza le, helyi médiaként viszont szoftveresen. Csakhogy hardveresen nem tudja lekezelni (vagy szinkronban tartani) az adott hangfájlt. Kapcsold át az MX -et szoftveres dekódolásra! Esetleg megpróbálhatod custom kodekpakkal. XDA -ról letölthető. Úgy tudom, hogy DTS audió csak azzal megy.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4396 üzenetére
Aztán rájöttem, hogy pont megfelel egy ki és bekapcs webes felületen.
Azért köszi!Kapott egy custom config-ot, a csatlakozási hibákra meg úgy néz ki a torrent fájlok voltak a megoldás:
ha a kliens csak az url-t kapta meg, akkor nem tudott azonosítani a tracker, ha letöltöttem a torrent fájlt és kézzel adtam hozzá, akkor jó.Kezd tetszeni végre a rendszer.
(#4398) lehella
Androidon minden esetben a gyári lejátszó adja a legjobb kompatibilitást. Mxplayer király, de a gyárinál nem jobb, csak többet tud. Sokszor volt, hogy hardveres gyorsítás is csak gyárival ment. -
lehella
senior tag
válasz
#79335424 #4397 üzenetére
Szia!
A telefonomon az MXPlayer tök jól lejátssza az adott HD videót, viszont a tabletem csak hang nélkül tudja lejátszani. Ha felmásolom rá, akkor van hangMindkettőn legfrissebb MXPlayer, Mediahouse. Nekem ez a megoldás tetszene, de jobb programot kell találni hozzá úgy látszik.
Kipróbálom az általad javasolt file kezelőt, sajnos a Total Commander LAN pluginja csak eszközre másolás után képes lejátszani a videót. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #4388 üzenetére
Köszi, megvan!
/tmp/mnt/sda1
Dolphin -nal nem láttam. Firefox -szal igen. Fura.lehella:
Én nem szeretem ezeket az UPNP megoldásokat. A NAS -t is CIFS -sel használom. Sajnos, nem minden droid kernelében van CIFS támogatás. A miniPC -mben van, de az SGS2 -nél már custom kernel kellett hozzá. Az SMB viszont mindegyiken működik. Most beüzemeltem a routerbe dugott pendrive -ra is. Fájlkezelőben (Solid Explorer -t használok) beállítottam a klienst és onnan tudom kezelni a filmeket. NAS -ról áthúztam egy filmet a pen -re és ugyanúgy tudtam nézni droidon. Sajnos, az MX player közvetlenül nem kezel hálózati meghajtót, de pl. a BSplayer, vagy az XBMC (új neve: Kodi) igen. Ezekben külön fájlkezelő nélkül is tudod kezelni a megosztás tartalmát. -
válasz
Teasüti #4395 üzenetére
Az init script tartalma itt megtalálható, ha konzolból akarod indítgatni, akkor lehet ez kellene hozzá!
http://mybookworld.wikidot.com/transmission
Persze hozzáigazítva a Te rendszeredhez...
Egyébként meg ha visszakeresed a tegnapi ps kimenetet, ott megtalálod a transmission-t is benne, azzal a paranccsal lehet próbálkozni! Valami ilyesmi lesz az...
/opt/bin/transmission-daemon -g /nas/transmission/torrents/.config/transmission-daemon
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4394 üzenetére
Nincs ott init.d mappa se.
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4392 üzenetére
Megy az, csak nem csatlakozik a tracker-ekhez. Ez úgy tűnik egy ismert hiba, random port-tal és restart-tal megkerülhető.
De nem tudom hogy kell újraindítani reboot nélkül. -
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4390 üzenetére
fent van az, csak nem tudom mivel indítom újra.
Mert nincs a gui-ban restart gomb.
-
-
Teasüti
nagyúr
Hogy indítom újra a Transmission-t konzolból? Ahogy nézem nálam is tracker bugos, nem csatlakozik egy tracker-höz sem.
Köszönöm! -
-
törölt tag
válasz
lehella #4380 üzenetére
Hmmm... Én már a megosztásnál elakadtam. Be van dugva egy pendrive. Az USB menüben látszik. Storage, Host 0, mounted. Csak elérési út nincs. A File Sharing menüben viszont vmit be kéne írni. De mit? Most nincs autentikáció és sztem a munkacsoport is mellékes, mert Androidról szeretném elérni. Mit kéne ehhez még beállítani? Más elérés működik, a NAS SMB -jét tudom csatolni, akár CIFS -sel is.
-
-
válasz
Intruder2k5 #4384 üzenetére
NVRAM resetet a legelejen megcsainltam ketszer is mikor ratettem a tomatot.
Ha most megcsinalom akkor eltunik minden beallitas? -
-
Sziasztok
ASUS N18U routeren Tomatoval nem tudom a jffs-t magformazni. Benyomom az enablet es format varok 1 percet aztan ezt irja ki: Error formatting JFFS. Check the logs to see if they contain more details about this error.
Ha ez sikerulne szeretnem menteni az adatforgalmat ahhoz mit kell beirnom majd a routeren, illetve most is bevan allitva de nem szamlal az azert van mert nem mentem sehova vagyis a RAM van beallitva.
Koszonom
-
lehella
senior tag
válasz
Teasüti #4381 üzenetére
Szia! Bubble tudom hogy szerver, de elsőre letöltöttem és tudtam nézni vele a videókat, de már telepítem a MediaHouset
Total Commander LAN pluginnal is elérem a vidiket, de az mindig le akarja tölteni lejátszás előtt a telefonra. Mást nem ismerek, nem vagyok jártas az ilyen médiamegosztásban.Szerk: MediaHouse tetszik
-
-
lehella
senior tag
Sziasztok! Aki használja a DLNA-t, tőlük kérdezem hogy Androidról hogyan lehet elérni a routerben megadott megosztott videókat? Ki mit ajánl hozzá? BubbleUPnP -t letöltöttem és kipróbáltam, esetleg van jobbra javaslat?
-
Teasüti
nagyúr
Ext4-el egyelőre működnek a szerverek is, torrent se fagyott már ki egy egész órája.
Köszönöm a sok segítséget!
QoS-nál arra van tipped miért jelzi a torrent forgalom kapcsolatait azonosítatlannak, amikor a legutolsó szabály szerint minden tcp és udp forgalom P2P-nek számít (amire nem lehetett ráhúzni a feljebb lévő szabályokat az én értelmezésemben). -
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4376 üzenetére
Így volt beállítva igen.
Nem gáz, kiszúrtam már korábban.
Nem akartam ezzel is terhelni már a fórum motort.
-
válasz
Teasüti #4374 üzenetére
Akkor a PuTTY-ot is át kell állítanod még UTF-8 megjelenítésre, és lehetőleg így menteni a sessiont, hogy ne kelljen ezt minden login előtt eljátszani!
Jajj, bakker az első url-ből kimaradt a kettőspont! Sorry!
src/gz nslu2-arm-repo http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/mbwe-bluering/cross/stable
src/gz shibby-arm-repo http://tomato.groov.pl/repo-arm
dest root / -
Teasüti
nagyúr
Létezik esetleg vmi Windows Intéző jellegű monitorozó program?
Érdekelne a router terheltsége részletezve, ha van ilyen. Akár grafikonon visszamenőleg is szolgáltatásokra lebontva.Meg hogy a torrent-ről sem lehet tudni semmit, csak ha belépek a GUI-ba. Jó lenne monitorozni az eseményeket.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4373 üzenetére
Még mindig ascii grafika a keretnél, de már színes szagos.
Nem tudja frissíteni a tomato repot, mert gondolom nincs kiterjesztése a Packages fáfjlnak, míg az ipkg Packages.gz-t akart letölteni és 404-et dob. -.-
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4371 üzenetére
Jah hogy az csak egy név. Akkor gondolom opcionális.
rm /opt/etc/profile -> No such file or directory.
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4368 üzenetére
Így néz ki most a conf, de az update nem tölt le a második linkről semmit.
src/gz arm-repo http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/mbwe-bluering/cross/stable
src/gz arm-repo http://tomato.groov.pl/repo-arm
dest root / -
-
válasz
Teasüti #4365 üzenetére
Nem kell semmit navigálni sehova, ezt most már intézi magának, a parancsokat bárhol kiadhatod!
A "baj" viszont az, amit fentebb említettem, hogy a használt repo-ban közel két éves csomagok vannak, és bár a tranmission csak egy éves, abból nem ártana még frissebbet keresni! Shibby-nél van is...
http://tomato.groov.pl/repo-arm/
Na most van két lehetőséged...
1. Felveszed ezt is az ipkg.conf file-ba!
2. Telepíted direkt elérési úttal!ipkg install http://tomato.groov.pl/repo-arm/transmission_2.84-1_arm.ipk
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4366 üzenetére
Nem, nincs grafikus felület (putty alatt?). Csak ascii grafika.
Hogy tudom megnézni mekkora a flash memória telítettsége?
Kíváncsi lennék a JFFS partíció méretére és annak telítettségére.
Egyelőre nem tervezem megtölteni mindenfélével, azt se tudom mire használhatnám még a gyári funkciókon kívül. Már az is teljes siker, ha üzembiztosan mennek a szerverek. -
válasz
Teasüti #4364 üzenetére
Swap szerintem sem kell, /opt meg attól függ, hogy mennyit fogsz telepítgetni rá! Nekem régebben amíg optware-t használtam, közel 200MB volt a rendszerem, ez most entware-el lényegesen kisebb, nagyjából az 1/4-e!
MC valóban jó dolog, kényelmesebbé teszi a konzolt! A képe nem össze-vissza karakterekből áll össze, "normális", mint ezen a képen?
-
Teasüti
nagyúr
Ha most indítok egy ipkg install transmission parancsot, akkor felkerül az /opt/bin útvonalra egy külső Optware példány?
Vagy előtte nem árt, ha oda navigálok gondolom, hisz az korábbiakat a gyökérbe töltötte le a szkripted alapján.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4363 üzenetére
Van most egy három partíciós hdd-m az útmutatód alapján készítettem, csak az sda3 ext4-es.
Nem tudom van-e értelme felcsatolni az első kettőt, elvégre a 128 mega flash-ra egy 15 megás rom-ot másoltam fel, gondolom a JFFS-nek van helye bőven. A swap meg... 200 mega alatt még nem láttam a szabad memóriát.
De az ext4-et mindjárt beizzítom, hátha jót tesz a naplózás a korrupciós hibáknak, már ha jó erre a journaling.MC bejön ssh alatt is, zsír.
Tisztára mint a régi dosos NC.
-
válasz
Teasüti #4362 üzenetére
Nem, azok azért még nincsenek fent, de elvileg van egy működő ipkg csomagkezelőd, és van egy midnight commander-ed is! Most már tudsz csomagokat telepíteni a fentebbi repo-ból, és könnyebben tudsz konfigokat szerkeszteni, fileokat másolni, kezelni!
Nem hiszem, hogy az ipkg update bármit is törölne, az elvileg csak a konfigban szereplő feed url-ről letölti az aktuális csomaglistát! De ezt le is ellenőrizheted...
cat /opt/etc/ipkg.conf
ipkg update
cat /opt/etc/ipkg.conf -
Teasüti
nagyúr
Ok fent van.
Köszönöm!És most ezzel mit is értem el?
Megvannak most azok a programok, amik az Asus fórumon lévő leírásod 6. fejezetében szerepelnek?Azt vettem észre, hogy valószínűleg az ipkg update törli a módosítást a conf-ból. Update nélkül szépen lehúzta repoból ami kellett.
-
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4358 üzenetére
Nem tudok kilépni a vi-ből, azt írja a :wg nincs implementálva.
Azt olvastam ezzel kellene menteni és kilépni.
-
válasz
Teasüti #4357 üzenetére
Megnéztem az /opt/etc/ipkg.conf file tartalmát, és az a baj, hogy az egész ki van kommentelve, azért nem találja a szükséges csomagokat!
Az említett file tartalmát le kellene cserélni erre...
src/gz arm-repo http//ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/mbwe-bluering/cross/stable
dest root /...aztán mehetsz tovább!
ipkg update
ipkg -force-reinstall install ipkg-opt uclibc-opt
ipkg install busybox busybox-base busybox-links
ipkg -force-reinstall install busybox busybox-base busybox-links
ipkg install mc -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4354 üzenetére
root@Asus-router:/opt/lib# ipkg -force-reinstall install ipkg-opt uclibc-opt
Nothing to be done
An error ocurred, return value: 4.
Collected errors:
Cannot find package ipkg-opt.
Check the spelling or perhaps run 'ipkg update'
Cannot find package uclibc-opt.
Check the spelling or perhaps run 'ipkg update' -
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4353 üzenetére
Csak épp mindegyik ipk kiterjesztésű, gondolom nem tudok velük mit kezdeni ha nem működik az ipkg.
szerk: oh, megelőztél!
-
válasz
Teasüti #4352 üzenetére
Esetleg próbáld meg ezeket sorban bemásolni...
cd /tmp
wget http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/mbwe-bluering/cross/stable/ipkg-opt_0.99.163-10_arm.ipk
wget http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/mbwe-bluering/cross/stable/uclibc-opt_0.9.28-1_arm.ipk
tar -xvzf /tmp/ipkg-opt_0.99.163-10_arm.ipk
cd ..
tar -xvzf /tmp/data.tar.gz
cd /tmp
rm control.tar.gz data.tar.gz debian-binary ipkg-opt_0.99.163-10_arm.ipk
tar -xvzf /tmp/uclibc-opt_0.9.28-1_arm.ipk
cd ..
tar -xvzf /tmp/data.tar.gz
ipkg update
ipkg -force-reinstall install ipkg-opt uclibc-opt
ipkg install busybox busybox-base busybox-links
ipkg -force-reinstall install busybox busybox-base busybox-links
ipkg install mc -
válasz
Teasüti #4352 üzenetére
Na, hát itt is van azért választék telepíthető dolgokban, bár kicsit keserű ízt a dolognak, hogy lassan három éves csomagok vannak fenn...
http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/mbwe-bluering/cross/stable/ -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4351 üzenetére
Mindjárt megnézem köszi! Közben előkotortam a parancsot, amivel láthatom mely linkekre megy fel.
szerk: őőő ez a firmware telepítése, ezen már túl vagyok.Illetve ugye nálam is konkrétan erre a parancsra dobja fel a 4-es hibakódokat optware telepítésekor.
root@Asus-router:/tmp/home/root# /usr/sbin/optware-install.sh
Checking system config ...
Using 145.236.238.86 as default gateway.
Using the following nameserver(s):
nameserver 127.0.0.1
Warning: /opt partition not empty!
Installing package uclibc-opt_0.9.28-1_arm.ipk ...
Connecting to ipkg.nslu2-linux.org (140.211.169.161:80)
uclibc-opt_0.9.28-1_ 100% |*******************************| 241k 0:00:00 ETA
Installing package ipkg-opt_0.99.163-10_arm.ipk ...
Connecting to ipkg.nslu2-linux.org (140.211.169.161:80)
ipkg-opt_0.99.163-10 100% |*******************************| 72910 0:00:00 ETA
Successfully terminated.
Nothing to be done
Collected errors:
Nothing to be done
Collected errors:
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/mbwe-bluering/cross/stable/Packages.gz
Inflating http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/mbwe-bluering/cross/stable/Packages.gz
Updated list of available packages in /opt/lib/ipkg/lists/nslu2
Downloading http://tomato.groov.pl/repo-arm/Packages
Updated list of available packages in /opt/lib/ipkg/lists/shibby
Successfully terminated.Az itt látható linken lévő csomagok vajon mind arm-re lettek fordítva?
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4349 üzenetére
Ipkg-ra egyáltalán nincs megoldás?
Ez később még baj lesz.
-
-
Teasüti
nagyúr
Ok, van egy kis gond. Kellene az ext4 a 16+ GB fájlméret miatt, de nincs fent az mkfs.ext4 csomag és az ipkg nem működik.
Erre vmi ötlet?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4346 üzenetére
Kikapcsoltam mindhárom szervert és a torrent klienst, de még mindig foglalt.
Reboot...
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4344 üzenetére
Aha, ok, azt írja leválasztani se lehet, mert az eszköz foglalt.
Egyre jobb.
"umount" ebben nem tudom mi a logika, sajnáltak belőle egy n betűt, de rá nem jöttem volna magamtól soha.Most ki kell kapcsolni minden szervert?? Nem mintha bármi is csinálna valamit.
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4340 üzenetére
Ssh alól mivel tudom leválasztani az sda1 kötetet?
Nem tudja létrehozni az új partíciós táblát, mert a kernel még használja a régit.Hiába választom le mondjuk webről a meghajtót, nem engedi kiírni az új partíciós táblát.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4340 üzenetére
Oh... Köszi!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4338 üzenetére
Mert nem találok freeware ext4 partícionálót win7 alá. -
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4336 üzenetére
Ok!
Estig talán lejön egy live cd, ha nem találok elől egyet addig.
Ext4 az bírja a korrupciót? -
-
Teasüti
nagyúr
Na, eddig tartott a vinyó. Elkezdtem hálózaton felmásolni egy HD filmet, 99%-nál megszakadt ugyanazzal a hibával.
Most megint nem lehet írni rá és szétkapcsol, ha megpróbálom.
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4332 üzenetére
Adsl. Dlink dsl-360R custom firmware.
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4330 üzenetére
Igen, ez az. Be is írtam a modem LAN ip címét, de nem tölti be a böngésző.
Iptables megvan, köszi!
Láttam vhol tegnap pár sort, ami átengedi a modemet a tűzfalon.Amúgy végre működik a samba a lemez javítása után.
Hogy tudom ellenőrizni a torrent működését anélkül, hogy belépnék a GUI-ba?
Kellene vmi jelentés, akár parancssorból is, hogy épp megy a letöltés, vagy áll, vagy mi van.szerk:
192.168.0.1 a modem címe, ez nem jön be nekem.
A router meg 192.168.1.1. -
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4328 üzenetére
Jah, hogy az optware maga egy repo. Ez új nekem.
Körbejárom majd ezt a témát, addig is van ötleted a többire?
Mondjuk a modem routingra? Nem találtam a webes felületen iptables szerkesztési lehetőséget, gondolom ezt is ssh alól kell intézni. -
válasz
Teasüti #4327 üzenetére
Az nem jó!
http://itcafe.hu/tema/re_600_mbps-os_tempot_iger_2_4_ghz-en_az_asus_rt/hsz_36-36.html
Hát nekem nem ARM routerem van (RT-N66U), itt jól működik mind az optware, mind az entware repo, én jelenleg utóbbit használom, mert az sokkal frissebb!
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# opkg update
Downloading http://entware.wl500g.info/binaries/entware/Packages.gz.
Updated list of available packages in /opt/var/opkg-lists/entware. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4326 üzenetére
Jelenleg semmilyenről.
root@Asus-router:/tmp/home/root# ipkg update
/opt/bin/ipkg: line 1:EL@4▒: not found
/opt/bin/ipkg: line 2: syntax error: unexpected "("Shibby Tomato changelog-jában benne foglaltatik az ntfs-3g nevű, de nem tudom hogy tudnám életre kelteni.
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4324 üzenetére
Úgy látom ez csak ext partíciókhoz jó, vagy ntfs-t is ismeri?
Egyébként tudok telepíteni erre a Tomato-ra linux progikat?
Működik mondjuk az apt-get? Találtam vmi ntfs-3g nevűt, ami elvileg tudja javítani a korrupt ntfs partíciót. -
válasz
Teasüti #4323 üzenetére
Hát lemezkezelő az éppen van, de az ütemezés nem lesz egyszerű, ugyanis a futtatáshoz le kell csatolni a partíciót, és ha hibát talál ellenőrzéskor, sokszor olyan futtatási módot kér, ahol minden javítási beavatkozást jóvá kell hagyni! Ezt nem tudom, hogy mi a francért nem tudták megcsinálni, hogy automatikusan javítson, de hát ez van! A parancs az e2fsck, és ezt lehet paraméterezni!
szerk.:
Mondjuk nem NTFS-hez van, ahhoz szerintem a routeren nincsen karbantartó eszköz, mivel nem Linux filerendszer... -
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti #4321 üzenetére
Beraktam PC-be, Sentinel szerint tökéletes az állapota (elvégre tegnap vettem), viszont meglepetésemre gépben sem tudtam rá másolni. Korrupt volt a lemez, kapott egy chkdsk-et és máris lehet írni.
Viszont mi fogja garantálni a Tomato-ban, hogy ez nem fordul elő többet, ha egyszer rádugom és úgy is hagyom majd a lemezt? Elvégre az első fagyásnál korrupttá válhat.
Van vmi lemezkezelő, amit esetleg tudok ütemezni is? Jó lenne, ha nem kéne emiatt mindig beszerelni a pc-be. Amúgy se ártana néha egy defrag egy NAS-hoz.(#4322) Intruder2k5
NTFS partíció van rajta.
Viszont én már széttárom ott a karjaim, hogy Optware leírások szerint többfelé kellene partícionálni.
Bár én most a JFFS-ben hoztam létre az "/opt"-ot, meg swap sincs, szóval gondolom nem kell szanaszét partícionálnom semmit. -
-
Teasüti
nagyúr
Nem hiszem, hogy leszakadna a hdd szerintem, hisz az olvasás az ok. Elindítok egy videót, akkor az megy rendesen egészen addig amíg nem próbálok meg írni a hálózati meghajtóra. Ekkor szakad meg a videó is.
Hmm, megnézem én ezt a hdd-t a pc-ben HD Sentinellel.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4315 üzenetére
Nem másolom be az egészet, gondolom nem bánod.
Ezek a számomra érdekes részek:Nov 22 12:56:02 Asus-router kern.alert kernel: Unable to handle kernel paging re quest at virtual address e1708693
Nov 22 12:56:02 Asus-router kern.alert kernel: pgd = cde44000
Nov 22 12:56:02 Asus-router kern.alert kernel: [e1708693] *pgd=00000000
Nov 22 12:56:02 Asus-router kern.emerg kernel: Internal error: Oops: 805 [#2] PR EEMPT
Nov 22 12:56:02 Asus-router kern.emerg kernel: last sysfs file: /sys/module/nf_c onntrack/parameters/hashsize
Nov 22 12:56:02 Asus-router kern.warn kernel: module: xt_layer7 bf5b800 0 9703
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: nls_cp852 bf5a400 0 3698
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: ip6table_mangle bf59e00 0 926
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: ip6table_filter bf59800 0 742
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: ipt_account bf59000 0 8428
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: xt_recent bf58300 0 6466
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: usbhid bf562000 22462
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: ehci_hcd bf554000 32909
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: xhci_hcd bf541000 51865
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: ufsd bf4e7000 305739
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: usb_storage bf4d800 0 34566
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: sd_mod bf4cc000 22075
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: scsi_wait_scan bf4c600 0 408
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: scsi_mod bf4a0000 110762
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: usbcore bf47c000 103930
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: jffs2 bf45e000 93034
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: zlib_deflate bf45400 0 19481
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_nat_pptp bf44e00 0 1594
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_conntrack_pptp bf448000 3331
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_nat_proto_gre bf44200 0 879
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_conntrack_proto_gre bf43c000 3096
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_nat_ftp bf43600 0 1136
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_conntrack_ftp bf42f00 0 4933
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_nat_sip bf42800 0 4987
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_conntrack_sip bf41f00 0 15753
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_nat_h323 bf41800 0 4741
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_conntrack_h323 bf40a000 33999
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: wl bf028000 3875271
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: et bf012000 60762
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: igs bf009000 12311
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: module: emf bf000000 15802
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: Modules linked in: xt_layer7 nls_c p852 ip6table_mangle ip6table_filter ipt_account xt_recent usbhid ehci_hcd xhci_ hcd ufsd(P) usb_storage sd_mod scsi_wait_scan scsi_mod usbcore jffs2 zlib_deflat e nf_nat_pptp nf_conntrack_pptp nf_nat_proto_gre nf_conntrack_proto_gre nf_nat_f tp nf_conntrack_ftp nf_nat_sip nf_conntrack_sip nf_nat_h323 nf_conntrack_h323 wl (P) et(P) igs(P) emf(P) [last unloaded: xt_length]
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: CPU: 0 Tainted: P D ( 2.6.36.4brcmarm #9)
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: PC is at csum_partial+0xa4/0xac
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: LR is at ufsd_write_end+0x30c/0x41 8 [ufsd]
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: pc : [<c03885d8>] lr : [<bf4e8f f8>] psr: 20000013
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: sp : cde4fce0 ip : 00000000 fp : 00000000
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: r10: 0002f000 r9 : 00000693 r8 : cf5bf6a8
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: r7 : cdcbb400 r6 : cdd7ac20 r5 : cf5bf608 r4 : c8130100
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: r3 : 00000003 r2 : 00000000 r1 : 00000969 r0 : e1708693
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: Flags: nzCv IRQs on FIQs on Mod e SVC_32 ISA ARM Segment user
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: Control: 10c53c7d Table: 9de44059 DAC: 00000015
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: Process transmission-da (pid: 155 0, stack limit = 0xcde4e268)
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: Stack: (0xcde4fce0 to 0xcde50000)
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: fce0: 00000693 00000000 cde4fd6c cde4fd68 00000693 cf5bf6a8 00000000 bf527604
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: fd00: 00000000 c9708000 00000693 cde4e000 00000693 cf5bf6a8 00000000 bf527604
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: fd20: 00000693 cde4fd58 00028889 c008a62c 00000693 00000693 c8130100 cdd7ac20
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: fd40: 0002f000 00000000 00000000 cdcbb400 00001000 00000000 cde4fed0 00000001
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: fd60: 00028889 00000693 cdd7ac20 c8130100 547079d2 cf5bf608 cde4e000 cdcbb400
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: fd80: cf5bf6a8 00000000 00028f1c 00006777 cde4fe90 c008c450 00006777 00000000
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: fda0: cde4fe90 00028f1c 00000000 00000000 00006777 cde4fed0 00028f1c 00000000
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: fdc0: 00006777 00000000 cde4fe58 c0429668 cde3a870 cde4fe90 00000000 c02359d0
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: fde0: cdc33500 00000001 c042834c cde3a870 20000113 00000001 cde4fe58 00028f1c
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: fe00: 00006777 cf5bf67c cde4fed0 00006777 cdcbb400 cde4fe58 00000000 00000001
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: fe20: 00000000 c008c7a0 00028f1c 00000000 00006777 00000000 cde4fe58 cdcbb400
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: fe40: fffffdee cde4ff80 cde4fed0 c00bcf08 00006777 00000000 c0428868 cfbe2a80
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: fe60: 00000000 00000001 ffffffff cdcbb400 00000000 00000000 00000000 00000000
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: fe80: cf9765c0 00000008 00000000 00000000 00006777 00000000 f7a7c500 cfbe2a80
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: fea0: 00028f1c 00000000 00028f1c cf9765c0 cf9765f0 c03d5b20 00000000 00000000
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: fec0: c02dd4d8 c03d6db8 cde4fee4 c00514c0 00146158 00028f1c cdcbb400 00028f1c
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: fee0: cdc77200 00028f1c 00028f1c 00146158 cf5bf608 bf4eb0c4 cde4e000 00000102
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: ff00: cde4e000 00000102 cde4ff30 c02d3f64 cde4e000 c0060e74 00006777 00000000
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: ff20: 00000fba cde4ff80 cdcbb400 c0089470 c03dd020 c03dce38 cde4e000 cdcbb400
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: ff40: 00028f1c 00146158 cde4ff80 00028f1c cde4e000 00000000 000d1e23 c00bd600
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: ff60: 00000000 c00be710 00006777 00000000 cdcbb400 00146158 00028f1c c00bd888
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: ff80: 00006777 00000000 00000000 00000001 00006777 00000018 00000000 00000004
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: ffa0: c0037ae8 c0037940 00006777 00000018 00000018 00146158 00028f1c 00000001
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: ffc0: 00006777 00000018 00000000 00000004 00146158 000835c8 00000000 000d1e23
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: ffe0: 403e3764 be3fe918 4038cba0 4038e2ec 60000010 00000018 9fffc021 9fffc421
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: [<c03885d8>] (PC is at csum_partia l+0xa4/0xac)
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.emerg kernel: Code: ba00001d e3530002 b4c02001 d4c02001 (e4c02001)
Nov 22 12:56:03 Asus-router kern.warn kernel: ---[ end trace 11c8086ad47c52be ]- --
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.alert kernel: Unable to handle kernel paging re quest at virtual address e098e800
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.alert kernel: pgd = cde54000
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.alert kernel: [e098e800] *pgd=00000000
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: Internal error: Oops: 805 [#3] PR EEMPT
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: last sysfs file: /sys/module/nf_c onntrack/parameters/hashsize
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: xt_layer7 bf5b800 0 9703
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: nls_cp852 bf5a400 0 3698
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: ip6table_mangle bf59e00 0 926
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: ip6table_filter bf59800 0 742
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: ipt_account bf59000 0 8428
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: xt_recent bf58300 0 6466
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: usbhid bf562000 22462
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: ehci_hcd bf554000 32909
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: xhci_hcd bf541000 51865
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: ufsd bf4e7000 305739
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: usb_storage bf4d800 0 34566
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: sd_mod bf4cc000 22075
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: scsi_wait_scan bf4c600 0 408
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: scsi_mod bf4a0000 110762
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: usbcore bf47c000 103930
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: jffs2 bf45e000 93034
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: zlib_deflate bf45400 0 19481
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_nat_pptp bf44e00 0 1594
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_conntrack_pptp bf448000 3331
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_nat_proto_gre bf44200 0 879
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_conntrack_proto_gre bf43c000 3096
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_nat_ftp bf43600 0 1136
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_conntrack_ftp bf42f00 0 4933
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_nat_sip bf42800 0 4987
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_conntrack_sip bf41f00 0 15753
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_nat_h323 bf41800 0 4741
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: nf_conntrack_h323 bf40a000 33999
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: wl bf028000 3875271
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: et bf012000 60762
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: igs bf009000 12311
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: module: emf bf000000 15802
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: Modules linked in: xt_layer7 nls_c p852 ip6table_mangle ip6table_filter ipt_account xt_recent usbhid ehci_hcd xhci_ hcd ufsd(P) usb_storage sd_mod scsi_wait_scan scsi_mod usbcore jffs2 zlib_deflat e nf_nat_pptp nf_conntrack_pptp nf_nat_proto_gre nf_conntrack_proto_gre nf_nat_f tp nf_conntrack_ftp nf_nat_sip nf_conntrack_sip nf_nat_h323 nf_conntrack_h323 wl (P) et(P) igs(P) emf(P) [last unloaded: xt_length]
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: CPU: 0 Tainted: P D ( 2.6.36.4brcmarm #9)
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: PC is at __memzero+0x24/0x80
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: LR is at 0x0
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: pc : [<c0388604>] lr : [<000000 00>] psr: 20000013
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: sp : cde51cdc ip : 00000000 fp : 00000000
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: r10: 00a39000 r9 : 00000800 r8 : cf5bfb10
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: r7 : cdcb4b80 r6 : cdd7ab80 r5 : cf5bfa70 r4 : c81151c0
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: r3 : 00000000 r2 : 00000000 r1 : 000007c0 r0 : e098e800
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: Flags: nzCv IRQs on FIQs on Mod e SVC_32 ISA ARM Segment user
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: Control: 10c53c7d Table: 9de54059 DAC: 00000015
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: Process smbd (pid: 1860, stack li mit = 0xcde50268)
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: Stack: (0xcde51cdc to 0xcde52000)
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1cc0: bf4e8ff8
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1ce0: 00000800 00000000 cde51d6c cde51d68 bf4ea050 00000800 cf5bfb10 00000000
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1d00: bf527604 c898e000 00000800 cde50000 00000800 cf5bfb10 00000000 bf527604
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1d20: 00000800 cde51d58 00009000 c008a62c 00000800 00000800 c81151c0 cdd7ab80
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1d40: 00a39000 00000000 00000000 cdcb4b80 00001000 00000000 cde51ed0 00000001
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1d60: 00009000 00000800 cdd7ab80 c81151c0 547079f0 cf5bfa70 cde50000 cdcb4b80
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1d80: cf5bfb10 00000000 00009800 00a30000 cde51e90 c008c450 00a30000 00000000
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1da0: cde51e90 00009800 00000000 00000000 00a30000 cde51ed0 00009800 00000000
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1dc0: 00a30000 00000000 cde51e58 00000000 64cec000 cde51e90 00a3a000 00000000
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1de0: 00a3a000 00000001 00000000 cfb4a4c0 00000000 00000001 cde51e58 00009800
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1e00: 00a30000 cf5bfae4 cde51ed0 00a30000 cdcb4b80 cde51e58 00000000 00000001
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1e20: 00000000 c008c7a0 00009800 00000000 00a30000 00000000 cde51e58 cdcb4b80
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1e40: fffffdee cde51f80 cde51ed0 c00bcf08 00a30000 00000000 00000000 c02053b8
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1e60: 00000000 00000001 ffffffff cdcb4b80 00000000 00000000 00000000 00000000
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1e80: cf976000 00000001 00000000 00000000 00a30000 00000000 00000000 00000000
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1ea0: 00009800 cdef4380 00009800 cde51f80 cde51f38 c00bcfe4 00000000 00000000
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1ec0: 00000005 c039591c 00000000 00000001 001175c4 00009800 cdcb4b80 00009800
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1ee0: cdc77200 00009800 00009800 001175c4 cf5bfa70 bf4eb0c4 00000000 00000000
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1f00: cde51e58 c03955a4 00009840 c03dddac c81ba200 c03869b4 00a30000 00000000
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1f20: cdef4388 cde51f80 cdcb4b80 c03d2108 a0000013 000200d0 0000103b cdcb4b80
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1f40: 00009800 001175c4 cde51f80 00009800 cde50000 00000000 001175c4 c00bd600
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1f60: 00000008 00000000 00a30000 00000000 cdcb4b80 001175c4 00009800 c00bd888
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1f80: 00a30000 00000000 00000000 00000000 00a30000 00000010 00000000 00000004
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1fa0: c0037ae8 c0037940 00a30000 00000010 00000010 001175c4 00009800 00000001
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1fc0: 00a30000 00000010 00000000 00000004 001175c4 00000000 00000000 001175c4
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: 1fe0: 4024c764 bea96a10 401f5ba0 401f72ec 60000010 00000010 00000000 00000000
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: [<c0388604>] (PC is at __memzero+0 x24/0x80)
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.emerg kernel: Code: e52de004 e1a0c002 e1a0e002 e2511040 (a8a0500c)
Nov 22 12:56:32 Asus-router kern.warn kernel: ---[ end trace 11c8086ad47c52bf ]- --
Nov 22 12:59:23 Asus-router daemon.info dnsmasq-dhcp[955]: DHCPINFORM(br0) 192.1 68.1.24 00:22:15:81:67:5e
Nov 22 12:59:23 Asus-router daemon.info dnsmasq-dhcp[955]: DHCPACK(br0) 192.168. 1.24 00:22:15:81:67:5e Matrix
Nov 22 13:00:01 Asus-router syslog.info root: -- MARK --
Nov 22 13:00:01 Asus-router user.notice root: Transmission stopped? Starting...
Nov 22 13:00:01 Asus-router user.notice root: Transmission daemon successfully s toped
Nov 22 13:00:02 Asus-router user.notice root: Transmission daemon successfully s toped
Nov 22 13:00:30 Asus-router user.notice root: Transmission daemon successfully s tarted
Nov 22 13:00:54 Asus-router daemon.err transmission-daemon[2296]: blocklist skip ped invalid address at line 1 (blocklist.c:365)
Nov 22 13:00:54 Asus-router daemon.err transmission-daemon[2296]: blocklist skip ped invalid address at line 2 (blocklist.c:365)
Nov 22 13:00:54 Asus-router daemon.info transmission-daemon[2296]: Blocklist "le vel1.bin" updated with 228955 entries (blocklist.c:420)
Nov 22 13:00:54 Asus-router daemon.info transmission-daemon[2296]: Blocklist "le vel1.bin" contains 228955 entries (blocklist.c:113)
Nov 22 13:00:54 Asus-router daemon.info transmission-daemon[2296]: Transmission 2.84 (14307) started (session.c:736)
Nov 22 13:00:54 Asus-router daemon.info transmission-daemon[2296]: RPC Server Ad ding address to whitelist: 127.0.0.1 (rpc-server.c:824)
Nov 22 13:00:54 Asus-router daemon.info transmission-daemon[2296]: RPC Server Se rving RPC and Web requests on port 127.0.0.1:9091/transmission/ (rpc-server.c:10 33)
Nov 22 13:00:54 Asus-router daemon.info transmission-daemon[2296]: RPC Server Pa ssword required (rpc-server.c:1040)
Nov 22 13:00:54 Asus-router daemon.err transmission-daemon[2296]: UDP Failed to set receive buffer: requested 4194304, got 241664 (tr-udp.c:78)
Nov 22 13:00:54 Asus-router daemon.info transmission-daemon[2296]: UDP Please ad d the line "net.core.rmem_max = 4194304" to /etc/sysctl.conf (tr-udp.c:83)
Nov 22 13:00:54 Asus-router daemon.err transmission-daemon[2296]: UDP Failed to set send buffer: requested 1048576, got 241664 (tr-udp.c:89) -
Teasüti
nagyúr
válasz
CanibelZ #4318 üzenetére
Kismillió leírás létezik hozzá, kezdve akár ezzel.
-
CanibelZ
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4316 üzenetére
Ehhez létezik valamiféle leírás? Mert csak olyat találtam, amiben konkrét parancssorok vannak már leírva, de jó volna, ha érteném is, hogy mit miért és magamtól meg tudnám csinálni.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4315 üzenetére
Őőő noob kérdés, ssh-n eljutottam a log fájl-ig, de mit tudok kezdeni vele? Megnyitni, vagy letölteni, vagy vmi.Linux alól mondjuk egy nano jutna eszembe, de itt ez nem megy.
Ok, macskázok egyet.
-
-
-
Teasüti
nagyúr
Áhh, Transmission pár perc után már nem is elérhető.
Jah igen, még vmit akartam kérdezni. A modem routing-ot, hogy hiába állítottam be, nem érem el a modemet a router mögül. 192.168.0.1 a modem LAN IP-je, a router-é pedig 192.168.1.1. Gondolom nem akad össze a kettő.
-
CanibelZ
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus RT-N12 D1 routerem. A Tomato-ban lehet IP-t tiltani? A mostani gyári fw-ben csak a port-ot találtam meg. És ha később valamiért vissza kell raknom a gyárit, akkor azt hogyan tudom megtenni? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4311 üzenetére
Reboot után most elvileg mennek. A samba viszont továbbra is problémás. Bármit elkezdek felmásolni rá pár másodperc átvitel után azt mondja a win, hogy ellenőrizzem a hálózati meghajtót. Total Commander szerint meg nincs jogom írni. Ezt követően a következő próbálkozás "timeout"-ol. Nem értem.
Transmission-nél csak a GUI hal meg akkor gondolom. Nem mintha bármit is letöltött volna ez idő alatt.
Telepítettem az Optware-t, de még nem találtam howto-t arra, hogy lesz ebből /opt/bin-es Transmission.
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4309 üzenetére
root@Asus-router:/tmp/home/root# ps
PID USER VSZ STAT COMMAND
1 root 1516 S /sbin/preinit
2 root 0 SW [kthreadd]
3 root 0 SW [ksoftirqd/0]
4 root 0 SW [kworker/0:0]
5 root 0 SW [kworker/u:0]
6 root 0 SW< [khelper]
7 root 0 SW [kworker/u:1]
48 root 0 SW [sync_supers]
50 root 0 SW [bdi-default]
51 root 0 SW< [kblockd]
101 root 0 SW [kswapd0]
149 root 0 SW [fsnotify_mark]
159 root 0 SW< [crypto]
234 root 0 SW [mtdblock0]
239 root 0 SW [mtdblock1]
244 root 0 SW [mtdblock2]
249 root 0 SW [mtdblock3]
273 root 0 SW [kworker/0:1]
276 root 0 SW [mtdblock4]
281 root 0 SW [mtdblock5]
651 root 664 S hotplug2 --persistent --no-coldplug
689 root 1500 S buttons
691 root 1504 S blink_5g
692 root 1436 S console
693 root 1516 S /bin/sh
699 root 0 SWN [jffs2_gcd_mtd5]
715 root 0 SW [khubd]
786 root 0 SW< [usbhid_resumer]
900 root 1052 S dropbear -p 22 -a
906 root 0 SW [scsi_eh_0]
908 root 0 SW [usb-storage]
2604 root 0 SW [flush-8:0]
2933 root 11296 D /usr/bin/transmission-daemon -g /jffs/.settings
7351 root 1508 S syslogd -L -s 50 -b 1
7353 root 1508 S klogd
7481 root 1424 S pppd file /tmp/ppp/wanoptions
7482 root 1504 S redial
7486 root 1020 S eapd
7488 root 1496 S nas
7496 root 1528 S crond -l 9
7498 root 1044 S rstats
7500 root 1012 S cstats
7545 root 4948 S minidlna -f /etc/minidlna.conf
7548 root 4948 S minidlna -f /etc/minidlna.conf
7551 root 4948 S N minidlna -f /etc/minidlna.conf
8085 root 2664 S httpd
8093 root 6400 S /usr/bin/transmission-daemon -g /jffs/.settings
8096 root 6400 S /usr/bin/transmission-daemon -g /jffs/.settings
8097 root 6400 S /usr/bin/transmission-daemon -g /jffs/.settings
8130 root 6400 S /usr/bin/transmission-daemon -g /jffs/.settings
8332 root 1000 S miniupnpd -f /etc/upnp/config
8550 root 2528 S vsftpd
8710 root 3320 D N smbd -D
8977 root 3340 D N smbd -D
9082 nobody 1336 S dnsmasq -c 1500 --log-async
9088 root 2352 S nmbd -D
9089 root 2308 S nmbd -D
9482 root 1120 S dropbear -p 22 -a
9484 root 1524 S -sh
9605 root 1512 R ps -
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4307 üzenetére
Nincs külső táp, dupla usb van, amiről levesz 700 mA-t, ennyi kell a terás noti vinyónak.
(Nem is értem miért nem 1A-es csatlakozó van a routeren, de mindegy...)Úgy tűnik ezzel nincs gond, pár perc idle után kikapcsol, illetve be is kapcsol ha kell a hozzáférés.
A teljes lemezterületen egy NTFS partíció van.Ezt olvasgatom jelenleg. Kezd bonyolódni.
-
-
Teasüti
nagyúr
Jah, amúgy a Samba is megdöglött.
Próbáltam másolni a hálózati meghajtóra, írásvédett és nem enged.
A konfig rendbenlévőnek tűnik, csak az alap dolgok vannak beállítva, jelszó nincs.
A Win most már csak hálózati eszközként látja a routert.(Hócipőm tele van vele, hogy mindig kifogom a selejtes példányokat mindenből.
Ami másnak out-of-the-box működik, azzal nekem napokig szopnom kell...)
Talán egy reflash megérne egy próbát.
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4303 üzenetére
Próbáltam az itteni leírás szerinti paranccsal.
/usr/sbin/optware-install.sh
SSH alól még nem működött internet nélkül telepítéskor, WebUI system command alól meg hibát dob ez a parancs, nem találja a szükséges csomagokat, próbáltam frissíteni a csomaglistát, ahogy írta az ipkg update paranccsal, de nem járt eredménnyel.Checking system config ...
Using 145.236.238.86 as default gateway.
Using the following nameserver(s):
nameserver 127.0.0.1
Warning: /opt partition not empty!
Installing package uclibc-opt_0.9.28-1_arm.ipk ...
Connecting to ipkg.nslu2-linux.org (140.211.169.161:80)uclibc-opt_0.9.28-1_ 0% | | 0 --:--:-- ETA
uclibc-opt_0.9.28-1_ 50% |*************** | 120k 0:00:01 ETA
uclibc-opt_0.9.28-1_ 100% |*******************************| 241k 0:00:00 ETA
Installing package ipkg-opt_0.99.163-10_arm.ipk ...
Connecting to ipkg.nslu2-linux.org (140.211.169.161:80)ipkg-opt_0.99.163-10 53% |**************** | 38880 0:00:00 ETA
ipkg-opt_0.99.163-10 100% |*******************************| 72910 0:00:00 ETA
Successfully terminated.
Nothing to be done
Collected errors:
Nothing to be done
Collected errors:
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/mbwe-bluering/cross/stable/Packages.gz
Inflating http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/mbwe-bluering/cross/stable/Packages.gz
Updated list of available packages in /opt/lib/ipkg/lists/nslu2
Downloading http://tomato.groov.pl/repo-arm/Packages
Updated list of available packages in /opt/lib/ipkg/lists/shibby
Successfully terminated. -
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4301 üzenetére
Köszi megvan!
Transmission viszont most összeomlott.
Nem tudom életre kelteni. Kirakott a WebUI-ból néhány torrent hozzáadásakor, azóta sem indul. Keep alive ide vagy oda.
Tudsz ebben segíteni? -
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- BestBuy topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- TCL LCD és LED TV-k
- Gyengülő gazdasági kilátások, erősödő infláció: kevesebb okostelefont veszünk
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest